|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
a co do samej sytuacji moja reakcja-
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie przeudanych TŻów
Nawet mój się śmiał jak mu to czytałam![]() Ale dziękuję Wam bardzo, bo z rana mam świetny humor dzięki temu
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio..
Audrey - gratuluję sukni, pięknie w niej wyglądasz Gosza - ![]() Wczoraj nawet się pogodziliśmy z tżetem, oglądaliśmy salę samobójców ![]() Dziś jadę zamówić suknię tylko najgorsze jest to, że strasznie mnie brzuch boli
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Z tych wszystkich to najbardziej ta czerwona, a i kciuki tez sa ![]() Cytat:
ale jakis czas temu na lambrekin, oczywiście nie wiedząc co to jest, powiedział mini zasłonka a o odróżnianiu kolorów juz nie wspomnę
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie najładniej to w ogóle bez kwiatkaCo do odżywek na włosy, to ja używam serum jedwabne z joanny i jest rewelacyjne. Jest bardzo tłuste więc daje się go mało, ale efekty są. Fajne włosy są po tym. Fryzjerka mi parę lat temu poleciła. W ogóle dziewczyny, nie wiecie jak się cieszę. Wygrałam naszyjnik na fejsie taki śliczny ![]() http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...60360383_n.jpg Ze ślubnych rzeczy wczoraj kupiłam tasiemki z organzy do pudełeczek na podziękowania i piórka na druciku. Będą dobre do ozdobienia klatki schodowej w dniu ślubu razem z kilkoma balonami. Aha i fotoalbumy na stronie zniżkowej. Będą dla rodziców. Do tego kupimy czekoladki personalizowane i jakiś voucher na weekend
06.07.2004r razem 01.01.2010r zaręczyny ![]() 23.06.2012r Żonka ![]() Edytowane przez Magdzia0108 Czas edycji: 2012-02-25 o 09:26 |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny Ja wpadlam tylko na chwilke sie przywitac i juz musze uciekac
Idziemy dzisiaj na chrzciny - tz bedzie chrzestnym - nie bede miala czasu was dzis podczytywac Milego dnia
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostatnio padlam: mamy wychodzic do kina, przyjechal przyjaciel tz i czekaja na mnie ja: chlopaki ale ja nie wiem co mam na siebie wlozyc!! TZ: nie wiem... moze bolerko...? ja: TZ: nie, ale slyszalem ze sobie ostatnio kupilas wiec pewnie to cos do ubrania , D. wiesz co to jest bolerko? D: <mysli> jakas hiszpanska wyspa...?
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do 16tej w pracy . I czekam jak na szpilkach na TŻ bo ma mnie odebrać po pracy. Dobrego weekendu dziewczyny
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Nareszcie weekend Wasi TŻ wymiatają. Mój chyba wie co to tren i butonierka ale to chyba
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Laseczki
Jest lepiej, niż tylko okey! Ślicznie! ![]() Cytat:
Mój dziś siada z rana widzi, że siedzę na wizażu... siada koło mnie i mówi: TŻ: Ja sobie posiedzę koło ciebie i poczytam o czym tu rozmawiacie ![]() ja: Ale to jest babski watek, więc niech mi tu nic nie podczytuje. Bo to rzeczy nie dla facetów! TŻ: (bulwers z jego strony) A jest takie jakieś ślubne forum dla facetów? ja: nie wiem... sprawdź sobie Za chwilę złażę z laptopa... po czym tż załącza google i widzę, że wpisuje... Forum ślubne dla facetów... TŻ: ![]() Mnie się najbardziej podoba ostatnia, w pierwszej nie przemawiają do mnie te rękawy ![]() Dziś może wreszcie namówię TŻ, co byśmy pooglądali zaproszenia i w końcu wybrali jakieś konkretne
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Trochę mnie tu nie było, bo poprawka i gonitwa po lekarzach mnie wykończyły: poprawkę miałam mieć w poniedziałek, później środę, a koniec końców pisałam w czwartek Ze spraw ślubnych: dziś idziemy na kurs tańca- ciekawe, czy znów uciekniemy ![]() Zaczynam nadrabiać... Jestem na 25 stronie
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
ale wy macie tz
![]() nasmialam sie ! ![]() a teraz uciekam na zajecia ;D
|
#3285 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze tak czytając o tych biednych naszych TŻ nieświadomych terminologii ślubnej i ogólnie terminologii związanej z ubiorem od razu mi się skojarzyło: (oglądałyście "Czas Surferów" ?)
http://www.youtube.com/watch?v=lDJ5X...eature=related
|
#3286 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ale przy sukni szytej na miarę jedna przymiarka to mi się wydaje coś mało.Cytat:
Może płukanka Eludril pomoże?
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
a u d r e y i karolinka85- śliczne macie te suknie. Mój TŻ także się nimi zachwyca
.Cytat:
. Ja byłam ogromną fanką falbanek, ale przymierzyłam i to jednak nie było chyba dla mnie- nawet z tego powodu się popłakałam w salonie, bo przez 1,5 roku myślałam o falbankach a tu nagle okazało się, że inna suknia się mi bardziej spodobała. No i teraz mam ogromne wątpliwości. Już się nie mogę doczekać czerwca- wtedy znowu ją przymierzę Ta czerwona jest ładna Te moje zawieszki przypominają papier fotograficzny. Są porządnie wykonane
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to k... jest body?!!! co to jest apaszka? poprostu za każdym razem jak oglądamy ten film to mimo że wiemy co się będzie działo to lejemy sie równo z tych tekstów
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy i porady, bo kto mi pomoze jak nie WY Pytanie brzmi: czy lepiej wybrac tren do sukni, ktory wyglada przepieknie w kosciele, ale na sali jest uciazliwy, przeszkadza w tancu, i te guziczki utrzymujace tren, ktore zawsze sie zrywaja Czy lepiej wybrac suknie bez trenu, tylko zainwestowac w dluuuugi welon (cos a'la Popielewicz - moze troche krotszy) do kosciola, ktory po kosciele zdejme, a przynajmniej cale wesele bedzie wygodniej... Pomozcie http://8.s.dziennik.pl/pliki/2358000...94-643-482.jpg przypominam tylko ze mam falbankowa sukienke a dylemat pojawil sie po wczorajszych zdjeciach audrey, bo mam prawie taka sukienke jak ona tylko bez trenu, a jej tren mnie urzekl
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Welon równie pięknie wygląda w kościele.
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi się, że latami praktyki krawcowe opracowały już takie "technologie" co by porządnie podpiąć tren, co w efekcie pozwoli utrzymać go na miejscu przez całe wesele ![]() Więc raczej rozważyłabym opcję, jak się będziesz czuła w takiej sukience i czy nie będzie sprawiać Ci kłopotu ten dodatkowy ciężar trenu
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wiele wygodniej
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
treny wyglądają ładnie w kościele. Tyle, że przejście przez kościół to tak 2x3 minuty. A potem kilka godzin męczenia się. Wg. mnie w sukni trzeba nie tylko wyglądać ale i czuć się dobrze dlatego welon wydaje mi się lepszy pomysłem
|
|
|
|
#3296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem tej ekscytacji związanej z trenami Jak mi tylko babka w salonie dawała suknie z trenem, to zawsze moje pierwsze pytanie brzmiało: można uciąć tren ? Ja wychodzę z założenia, że to jest ślub i owszem, muszę wyglądać pięknie, ale bez przesady, chcę też czuć się w miarę wygodnie, noi nie mieć później problemu z odpinaniem się trenu Poza tym zawsze jak myślę o trenie, to mam przed oczami "modelkę", która na targach ślubnych chodziła w sukni ślubnej z trenem (i rozdawała ulotki), a za nią ciągnęły się kłębki kurzu
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się sobotnio!
audrey, piękna suknia Za.je.bi.sta jest! ![]() ona86, pytałaś o cenę mikrodermabrazji. Ogólnie nie należy do tanich zabiegów, cena dochodzi nawet do 150zł za jeden, ale ja se kupiłam groupona , więc płacę tanio - 179zł za serię sześciu zabiegów mikrodermabrazji wraz z maseczką. Już dawno czaiłam się na groupona na mikro, ale chciałam bliżej ślubu zrobić, ale kiedy nie będzie jeszcze na dworze silnego słońca.Co do pierwszego tańca na poprawiny, to widzę, że wywołał niemałą dyskusję. Ja sobie to tylko tak nazywam, że I taniec na poprawiny, ale to taki trochę skrót myślowy. Chodzi po prostu o taniec, którym rozpoczniemy zabawę w drugi dzień. I to nie jest żadna konieczność, ale my po prostu chcemy mieć coś przygotowane na oficjalne rozpoczęcie zabawy w dzień poprawin, bo jak wiecie dość dużo tańczymy. I tak jak sztuczka będzie robiła na weselu pokaz bachaty i kizomby, tak i my chcemy takim mini-pokazem rozpocząć drugi dzień. A tańczyć będziemy salsę. Tak jak Wam pisałam - część rzeczy na mojej liście jest po prostu specyficzna dla nas i naszych przygotowań, to nie znaczy, że każda z Was musi realizować wszystkie punkty My mamy potrzebę wybrać piosenkę i ułożyć sobie układ salsowy, bo tak to sobie wymyśliliśmy, ale równie dobrze zespół może zagrać losową piosenkę i Państwo Młodzi zatańczą do niej normalnie, bez żadnych układów.iceflower, ja tam nie uważam, żebym była specjalnie zorganizowana, często sobie bałaganię czas i zbieram się w ostatniej chwili do wyjścia w panice Myślę, że po prostu jestem dobra w planowaniu i organizowaniu różnych rzeczy - eventów, imprez itd., ale niekoniecznie w życiu prywatnym. Chociaż ze względu na zawód freelancerski teoretycznie powinnam być ![]() karolinka85, za doskonały wybór sukni! Rewelka! Mam nadzieję, że obie będziemy zadowolone z tego salonu Ta fuksjowa szarfa ciągle chodzi mi po głowie i zastanawiam się, czy nie sprawić sobie kiecki w takim stylu, tylko krótkiej, na drugi dzień. Ja ramiączek u siebie nie będę raczej doszywać, bo moim zdaniem trochę psują efekt całej sukni, Po to będziemy mieć kiecki szyte na miarę, żeby były idealnie dopasowane i nic nie spadało. Zwłaszcza, że ostatnia przymiarka będzie prawie przed samym ślubem, więc nawet jak schudniemy to nam to jeszcze skorygują. Btw, była na wystawie moja kiecka?kindzia, ja mam pierwszą przymiarkę miesiąc przed ślubem dopiero, a drugą jakiś tydzień przed i tyle. A też suknie jest szyta od podstaw, więc spokojnie. Kabriela, dla mnie te dwie ostatnie kiecki najfajniej się prezentują. Malwus, a to nawet nie wiedziałam, że biała perła to też żel. Co do maski, to wiesz - ja lubię wypróbowywać nowości, a nie kosztowała majątku, więc nawet jak się nie sprawdzi, to nie będę jakoś specjalnie żałować. Podejrzewam, że nawet jeśli nie będzie po niej spektakularnych efektów, to i tak będą ją nakładać dla samego zapachu ![]() ladystar, ja wybieram opcję nr 2, czyli długi welon i bez trenu. Bo trenu nigdy nie chciałam, a welon w sumie raz w życiu ma się okazję założyć, więc do kościoła biorę długi. A na zabawę weselną oczywiście zmieniam na krótki, żeby było mi wygodnie. I też mam suknię z falbankami. Ewusia, na pierwszy ogień polecam zobaczyć to, co opisałam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234 I My na pewno jeszcze raz wybierzemy się na rejs do Sa Calobra, bo to tam się zaręczyliśmy i pojedziemy w okolice Formentoru tzn. nie do miasta i nie na miejsce widokowe, tylko w takie miejsce powyżej punktu widokowego, są tam chyba jakieś ruinki. W każdym razie zaciekawiło nas ostatnio to miejsce i musimy sprawdzić, co tam jest I na pewno będziemy chcieli zwiedzić katedrę w Palmie, bo ostatnim razem nie udało nam się wejść do środka. Co do reszty, to jeszcze do ustalenia, ale na pewno podzielę się inspiracjami I wklejam specjalnie dla Ciebie kilka fotek:Sa Calobra IMG_0101.jpg Jaskinie Smoka (Cuevas del Drach) Obraz 347.jpg Plaża w Formentor Obraz 260.jpg Miejsce widokowe na Cap de Formentor IMG_0314.jpg
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-02-25 o 12:38 |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytałam TŻ czy wie co to butonierka i tren. Z butonierką wiedział tren to tak wiedział że to "takie coś co się ciągnie za panną młoda
więc chyba mnie czasem słucha bo od jest źle
|
#3299 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
Nie było mnie tu dosyć długo ale mam mamę od poniedziałku w szpitalu i codziennie muszę tam jeździć a to jest prawie 40km w jedną stronę. Gratuluję pmkom zakupów, a jak tylko znajdę czas to postaram się Was nadrobić |
|
|
|
#3300 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Mój wie co to butonierka, tren chyba też.
![]() Co do trenu - mnie zachwyca w sukniach koronkowych, ale nie podoba mi się w ciężkich, gładkich materiałach jak np. tafta. Przy falbanach też bym sobie odpuściła. W mojej sukni jest cienki tren z muślinu i nie wiem sama czy go ucinać. I tak pewnie będzie podpięty, ale przy takim materiale się jakoś specjalnie w oczy nie będzie rzucał chyba. Zdecyduję na przymiarce jak się naradzę z mamą i świadkową.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

litości! w BUTONIERCE!! Nie wiesz co to butonierka?

Nawet mój się śmiał jak mu to czytałam

Ślicznie!
(bulwers z jego strony) A jest takie jakieś ślubne forum dla facetów?
biorę ślub o wiele wcześniej od Was a jeszcze nie miałam żadnej
.
Welon równie pięknie wygląda w kościele.

, więc płacę tanio - 179zł za serię sześciu zabiegów mikrodermabrazji wraz z maseczką. Już dawno czaiłam się na groupona na mikro, ale chciałam bliżej ślubu zrobić, ale kiedy nie będzie jeszcze na dworze silnego słońca.