Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 11:33   #2851
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Hej, witam wszystkie panie w sobotnie przed południe

Zacznę od gold-fish, bo bardzo mnie Twój post poruszył, przez chwilę się z tym źle poczułam, ale potem mi przeszło, bo może nie trzeba wszystkiego traktować jako zarzut.
Do roli mamy poczułam się rok temu, zamieszkaliśmy z TŻ razem, docieraliśmy się, oj docieraliśmy... już było przed rozstaniem, kiedy nauczyliśmy się razem żyć, TŻ zaczął pracę a ja miałam tylko tę moją zaoczną, i czasem za pieniądze czasem, tylko za dobre słowo, zajmowałam się dziećmi, wpierw tylko opiekowałam się jednym chłopcem teraz ma 2 latka, jego mama mnie chciała nawet zatrudnić ale zaszła w ciąże i już mnie na stałe nie potrzebowała, tylko dochodząco , potem doszły dwie dziewczynki, i super. Ale jak wracałam do domu to znów, my sami z TŻ, i dnia pewnego kiedy mieliśmy kupić kolejne tabletki, TŻ, zapytał czy musimy ? Że może, lepiej ich nie kupić, przegadaliśmy cała noc, mieliśmy plan, dom, pracę, i siebie. No i nie kupiliśmy, raz drugi i trzeci... aż 13 grudnia II , na usg się popłakałam, TŻ mnie przytulił i powiedział "czego głupia płaczesz, dzidziuś będzie!" I teraz planujemy jak wyremontowac nowy dom, przyzwyczajamy się do myśli, że będziemy rodzicami, i nie mam ani krzty żalu w sobie, że coś tracę, w liceum, już nie mogłam słuchać jak to koleżanki idą co piątek "na koncert" co się nazywało "pić za szkołą", popodróżowaliśmy, święta w zakopanem, lato w Krakowie i wakacje w Brennej, ale ostatni wyjazd, gdy spacerowaliśmy w górach, TŻ już powiedział , że szkoda że nie ciągniemy za sobą sanek Podróżować można dalej i z dzidziusiem (własnie mnie kopnął), i niczego mi nie żal, ciesze się ogromnie, tylko tęsknie za nim, chciałabym już go przytulać... a na pytanie kto pierwszy... chyba ja bo jak poznałam TŻ, to nie chciał mieć dzieci, przynajmniej tak mówił, ja o dzieciach zawsze mówiłam czule, i wszystkie kochałam, temat wrócił właśnie przy tych tabletkach kiedy to on pierwszy chyba poczuł, że może na to czas....

Kaśko, u mnie dopiero pierwsza partia się pierze, a jeszcze pościele muszę dziś wygotować... ciasto się piecze a gulasz dopieszcza
Stary 2012-02-25, 11:40   #2852
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
To może coś pomieszałam...a jakie jeszcze proszki są dla dzieci?
Jelp
my używamy jeszcze super jest

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynamy... ale jakos nie robi to na mnie wrazenia bo nie zapowiada sie zeby zaraz urodzila
super 39 tc wow, kiedy to zleciało

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ciekawe czy te Twoje przeczucia sie sprawdza a czemu 30 kwietnia akurat? poczekaj do 8 maja w moje urodziny urodzisz hihi
mój mąż też urodzony 8 maja

Cytat:
Chyba bym się bała, że w nocy odsunę tą dostawkę i dziecko mi spadnie
podobno to się montuje do łóżka, że nie odsunie się
Stary 2012-02-25, 11:51   #2853
Malensstfo
Zakorzenienie

strippi a chyba że tak...no to fajny patent

strongwomen ja generalanie też jestem domatorką, nigdy nie przepadałam za imprezowaniem, itp. Lubię spotkania ze znajomymi i wyjazdy, ale bez przesadyzmu jakiegoś, więc cię rozumiem.
Chociaż zapewne w takim wieku, jak ty jesteś, świadomie nie zdecydowałabym się na dziecko (chyba że by się coś samo trafiło). Ale jeśli to była wasza wspólna decyzja, to czemu nie? Na pewno dacie sobie radę

I tak samo uważałam i tłumaczyłam ludziom, że małżeństwo nie kończy i nie ogranicza wszystkiego...dlaczego? Miałam dość słuchania: teraz to się skończy, będzie inaczej, siedzenie w domu, itp. Skąd się to bierze??? Dlatego z dzieckiem też uważam, że pewne rzeczy się zmienią na pewno, ale czy przez to mam siedzieć w domu do końca życia ? Przecież wszystko da się zorganizować, wystarczy chcieć...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:57   #2854
gold-fish
Zakorzenienie

Kaska, myślałam kiedyś identycznie

Strong, nie bierz tego za jakiś atak czy zarzut zauważ że nie napisałam ,,masakra, jak tak mozna" tylko zadałam Ci kilka pytań i napisałam jaka byłam w Twoim wieku
ja już taka jestem że lubię dowiedzieć się co inni myślą, jak czują np. mam bliską przyjaciółkę która jest całkowicie inna niż ja- kwestia ubioru, podejścia do facetów, dzieci, spędzania wolnego czasu, czytanych ksiazek... tyle rzeczy nas rózni że aż cud że coś nas łączy ona często nie rozumie mojego podejscia do życia a ja jej i pytamy siebie nawzajem i drazymy pewne sprawy. Nie raz jej zdanie otrzeźwiło mnie, pozwoliło spojrzeć na problem albo moje własne zachowanie z innej perspektywy. Myślę że ona też czasami spojrzy na coś moimi oczami i dojdzie do innych wniosków Wiesz, siedzenie na forum dla samego siedzenia jest nudne. Ja siedzę tu i czytam o innych ludziach co moim zdaniem jakoś mnie rozwija. Jak spotykam tu osoby które myślą i robią jak ja to super, a jak osoby, które innaczej żyją to też super

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:58   #2855
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Maleństwo, dziękuję za zrozumienie. Wiem to może być dziwne, ale ja się za dziwną nie uważam i niczego się nie wstydzę.
A co do tego kończenia się wszystkiego z chwilą pojawienia się dziecka.... podpisuję się pod Twoją wypowiedzią nogami i rękami, dla mnie Pojawienie się dzidziusia, nie jest "babraniem się w pieluszkach", tylko poświęceniem, ale takim poświęceniem którego nie da się nie przyjąć , i za które dostaję się wiele w zamian, uśmiech, problemy, pierwsze słowa, kroczki , pierwsza wywiadówka, pierwsza dziewczyna/chłopak.
Ja się do tego poczuwam

a praca? bedę szukać jak maluszek będzie miał 3 latka, i pomoże mi mama w opiece, a cv, uzupełniam bo szkoły nie rzuce raz na dwa tygodnie, z cała rodziną za plecami dam radę skończyć kolejny kierunek
Stary 2012-02-25, 11:59   #2856
kaska87
Zakorzenienie

małżeństwo to co innego dla mnie-inne poświęcenia
my mieszkaliśmy 2 lata razem przed slubem i w sumie po ślubie jest tak samo, ale z dzieckiem na pewno by już tak nie było-nowe obowiązki, poświęcenia itd. mam nadzieję, że wiecie o co chodzi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:05   #2857
Malensstfo
Zakorzenienie

I małżeństwo i dziecko to na pewno jakieś zmiany i obowiązki, to oczywiste, ale czy faktycznie kończą wszystko?

Czy np. będąc mężatką lub mając dziecko nie możemy nigdzie wychodzić i jeździć, podróżować?? Wiele osób tak właśnie myśli i tak komentuje i "ostrzega"...a mnie to strasznie drażni To tyle
Stary 2012-02-25, 12:10   #2858
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gold, ja też napisałam, że chwile odebrałam to negatywnie, ale potem dodałam, że przecież nie wszystko to zarzuty
Myślę,że w jakiś sposób udało mi się odpowiedzieć Ci tak, byś mogła mnie zrozumieć

dodam Wam jeszcze, że nie pochodzę z żadnej patologicznej rodziny , mam fajna kochająca się rodzinkę od zawsze

Kaśko, ja akurat o tym poświęceniu to myślałam o dziecku, bo żoną jeszcze nie jestem ale po ślubie w moim i TŻ też się nie powinno nic zmienić bo też już mieszkamy razem, i nie wiem co mogłoby się w związku z małżeństwem zmienić. Z dzieckiem wiadomo, do góry nogami ale ważne że razem z tymi nogami w górze

fajne, jesteście dziewczyny

i dodam jeszcze do Maleństwa, że z dzidziusiem podróżować też można i z obrączką

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:11
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:11   #2859
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Czy np. będąc mężatką lub mając dziecko nie możemy nigdzie wychodzić i jeździć, podróżować?? Wiele osób tak właśnie myśli i tak komentuje i "ostrzega"...a mnie to strasznie drażni To tyle
no z mężem za granice wyjadę, ale z dziekiem juz raczej nie

dlatego chcę najpierw zrobić wszystko to, czego już nie zrobię jak będe miała dziecko
jak powedziałam koleżance w pracy, że my dziecko planujemy za jakieś 3 lata (jak będę miała ok28 lat) to mi powiedziała, że stara będę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:13
Stary 2012-02-25, 12:15   #2860
gold-fish
Zakorzenienie

Kaśka, ja pamietamna ,,pierścionku" jak Ty się zaręczyłaś i pisałaś że poczekasz te parę lat, a na slub a teraz patrzę... oooo juz po ślubie jak ten czas leci. Braliście koscielny? duże wesele? wklejałaś gdzieś zdjecia ze slubu?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2012-02-25, 12:16   #2861
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no z mężem za granice wyjadę, ale z dziekiem juz raczej nie
Dlaczego nie?
Stary 2012-02-25, 12:27   #2862
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
I małżeństwo i dziecko to na pewno jakieś zmiany i obowiązki, to oczywiste, ale czy faktycznie kończą wszystko?

nie ma co porównywać zmiany ,po ślubie" do zmiany ,,z dzieckiem". Po ślubie w naszym przypadku mało sie zmieniło, bo mieszkaliśmy razem 3 lata przed

Natomiast jestem świadoma, że z dzieckiem to będzie rewolucja i tyle nie wierzę, ze moje życie będzie tak samo beztroskie czy spontaniczne jak teraz. Będzie dziecko, jego potrzeby na początku. Będe musiała ZNALEŹĆ czas na swoje przyjemności. To nie będzie tak ze mam ochotę spotkać się z kimś to mówię mężowi i wychodzę. Nie, i nie ma się co oszukiwać. Kobiety piszą ze wychodzą na 2 godziny i już tęsknią, już myslą czy wszystko w porządku z dzieckiem teraz 3 godz. siedze na wizażu i sobie piszę, ogladam jednym okiem tv, jak będzie dziecko to w sobotę pośpię pewnie do 7 a potem będę się nim zajmować, bawić, karmić itd. Moim zdaniem duzo sie zmieni. Wolę widzieć oczami wyobraźni mega rewolucję i sie mile rozczarować, niż myśleć że mało się zmieni a potem czuć się zaskoczona, ze jak to tak

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2012-02-25, 12:33   #2863
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Kaśka, ja pamietamna ,,pierścionku" jak Ty się zaręczyłaś i pisałaś że poczekasz te parę lat, a na slub a teraz patrzę... oooo juz po ślubie jak ten czas leci. Braliście koscielny? duże wesele? wklejałaś gdzieś zdjecia ze slubu?
kościelny, wesele na 80 osób nie wklejam fot na forum, ale jak masz fb to mogę Ci podesłać
Gold braliśmy ślub ponad 4 lata po zaręczynach więc trochę poczekalam
Cytat:
Dlaczego nie?
bo nie będę mogła zacząć tam pracy... co zrobię z dzieckiem i takie tam

Stary 2012-02-25, 12:33   #2864
Malensstfo
Zakorzenienie

Ale ja nie piszę, że się nic nie zmieni. Chodzi mi o to, że nie znaczy, że wszystko się kończy...i że np. dziecko oznacza siedzenie w domu do końca życia, itp.

Dobra, idę pisać dalej
Stary 2012-02-25, 13:05   #2865
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
małżeństwo to co innego dla mnie-inne poświęcenia
my mieszkaliśmy 2 lata razem przed slubem i w sumie po ślubie jest tak samo, ale z dzieckiem na pewno by już tak nie było-nowe obowiązki, poświęcenia itd. mam nadzieję, że wiecie o co chodzi
ja rozumiem, co masz na myśli
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:17   #2866
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Witam sobotnio :) Ja dzis nie do zycia, bylismy wczoraj u znajomych wrocilismy jakos o po 3, nic sie nie wyspalam

U mnie juz po najbardziej "przytulankowych" wiec tylko teraz czekac mi pozostalo ale jakos czuje ze ten cykl jest starcony jakos nie mielismy dla siebie za duzo czasu ostatnio, ahhh coz nastepny bedzie lepszy

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:17   #2867
kaska87
Zakorzenienie

łoooo lecę na ogród zbierać pranie bo chyba padać będzie zaraz

Stary 2012-02-25, 13:19   #2868
Malensstfo
Zakorzenienie

Oooo qrdeee pranie!!!!!!!!!!!

Zapomniałam wyciagnąć...

Cześć Today
Stary 2012-02-25, 13:27   #2869
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kopnie mnie któraś w dupkę?

Zjedliśmy obiad i padam... normalnie siły mi odebrało, leń we mnie wlazł i noga boli...
a jeszcze tyle roboty
Stary 2012-02-25, 13:28   #2870
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo qrdeee pranie!!!!!!!!!!!

Zapomniałam wyciagnąć...

Cześć Today
Malenstffo czesc co tam jak po naszym wspolnym czorajszym piciu

Ide cos zjesc

Stary 2012-02-25, 13:36   #2871
Malensstfo
Zakorzenienie

Today musiałaś dosypać coś wczoraj do tych drinków
Stary 2012-02-25, 13:39   #2872
onyks
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Mój TŻ też jest strasznie zafascynowany Stanami eh, nie wiem co ci TŻci aż tak w nich widzą mój ogląda nałogowo agentów NCIS i się zachwyca
Mój też, + CSI wszystkie + najciezsze więzienia w stanach itp...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
emigra nie wiem. W tamtym tyg. się obudziłam i tak mi się ta data napatoczyła.

to u nas w maju jest czad
1 - mojej mamy urodziny
5 - męża siostry urodziny
15- mojej babci imieniny
16 - teścia urodziny
24- moje urodziny
26- dzień matki
27- mojego dziadka były urodziny (ale nie żyje)
29- moje imieniny
30- mojego dziadka urodziny

Chyba o niczym nie zapomniałam

Wow, jaki imprezowy maj

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Świetna aż sobie zapisałam

Dziewczyny ja też się nastawiam na rewolucję po przyjściu dziecka na świat, lepiej się miło rozczarować...

Co do ślubu to myślę, że jeśli się razem mieszka to praktycznie nic nie zmienia, my też przed ślubem mieszkaliśmy razem kilka lat.
A dziecko...hmmm myślę, że jak podrośnie to wyjazdy nie są żadnym problemem, fakt że wakacje wyglądają wtedy inaczej, ale jako rodzic będę miała na to inne spojrzenie
Co innego w sytuacji jak u Kasi. Tu się zgadzam, że jeśli wyjeżdżacie żeby się tam osiedlić i znaleźć pracę to bez dziecka będzie łatwiej, tylko czy potem się na nie zdecydujecie...

My tak odkładaliśmy, odkładaliśmy..bo ciągle czas nie ten, bo praca, bo wakacje, a bo jeszcze tam nie byliśmy...a czas ucieka. Fakt, że teraz mamy mieszkanie i pracę to w końcu podjęliśmy decyzję ale też mamy momenty zwątpienia.

A z drugiej strony chcielibyśmy już mieć ten nasz mały skarb przy nas, który odmieni na pewno nasze życie pozytywnie

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2012-02-25 o 13:40
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:44   #2873
Amani
Zakorzenienie

Każda sytuacja jest inna, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka, że wcześnie dziecko jest źle mieć albo odwrotnie....
U mnie instynkt macierzyński pojawił się szybko, zawsze kochałam dzieci, jak poznałam TŻa mając 18 lat i wiedziałam, że to jest chłopak, z którym można ułożyć sobie życie to już pojawiła się ta myśl... Rozsądek jednak kazał poczekać, przeciwnie pewnie poczekalibyśmy trochę i zdecydowalibyśmy tak jak u Strong koło 20 roku życia. Ale u nas nie było tak kolorowo, nie mieliśmy i dalej nie mamy warunków mieszkaniowych na dziecko, sami jeszcze nie jesteśmy dobrze zorganizowani, niezawsze podejmujemy najlepsze decyzje, a co dopiero być odpowiedzialnym jeszcze za trzeciego małego człowieka. Nie chcemy go mieć za wszelką cenę, samolubnie, a potem nie móc zapewnić mu tego, na co zasługuje. Niektórzy w naszym wieku mają już doskonale poukładane życie, a niektórzy nie będą w tak komfortowej sytuacji nawet 10 lat później, więc moim zdaniem wiek tu nie ma największego znaczenia.

Aha, co do wyjazdu, to teraz jesteśmy zdecydowani, ale gdybyśmy byli we trójkę to raczej nie podjęlibyśmy takiego ryzyka. Na początku często nie ma tej płynności finansowej, nim człowiek zaklimatyzuje się w nowym miejscu, znajdzie pracę, porządne mieszkanie i o ile my możemy przyoszczędzić na jedzeniu, ubraniach, dodatkowych atrakcjach, to dziecku bym takiej rewolucji nie zafundowała. Często potrzebna jest pomoc innych (tak jak to jest w naszym przypadku) i nie umiałabym zwalić jej się do domu całą rodziną
No ale tak jak mówię, każda sytuacja jest inna. Niektórzy farciarze wyjeżdżają za granicę całą rodzinką np. do zagranicznej filii firmy, gdzie jedna osoba zostaje przeniesiona, praktycznie przyjeżdżają na gotowe

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-02-25 o 13:52
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:48   #2874
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Today musiałaś dosypać coś wczoraj do tych drinków

Malenstffo
chyba takk o ja dzis umieram co tam u Ciebie jak staranka

Stary 2012-02-25, 13:54   #2875
Malensstfo
Zakorzenienie

Today siedze dziś sama w domku i piszę pracę...

Co do staranek...to coraz bardziej irytuje mnie cała sytuacja, bo miało się coś wyjaśnić w tym miesiącu, a tu nadal cisza...wrrr

Generalnie pół biedy, bo jakoś nie myślę o tym intensywnie, dlatego że praca mgr głowę mi zapycha i obrona i przyszły remont... więc jak coś do tego czerwca dotrwam...a potem zobaczymy...jeśli do tego czasu się nic nie wyjaśni, to pierdziele wszystko i nie będziemy się już wstrzymywać...

Do tego mój TŻ mi nie bardzo pomaga, bo coraz częściej zdarza mu się sypać tekstami "już niedługo fasolka będzie w brzuszku", itp. Jest to miłe, nie wiem czy on też już jakoś się na czerwiec naszykował, ale mnie to nie pomaga
Stary 2012-02-25, 14:04   #2876
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Każda sytuacja jest inna, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka, że wcześnie dziecko jest źle mieć albo odwrotnie....
U mnie instynkt macierzyński pojawił się szybko, zawsze kochałam dzieci, jak poznałam TŻa mając 18 lat i wiedziałam, że to jest chłopak, z którym można ułożyć sobie życie to już pojawiła się ta myśl... Rozsądek jednak kazał poczekać, przeciwnie pewnie poczekalibyśmy trochę i zdecydowalibyśmy tak jak u Strong koło 20 roku życia. Ale u nas nie było tak kolorowo, nie mieliśmy i dalej nie mamy warunków mieszkaniowych na dziecko, sami jeszcze nie jesteśmy dobrze zorganizowani, niezawsze podejmujemy najlepsze decyzje, a co dopiero być odpowiedzialnym jeszcze za trzeciego małego człowieka. Nie chcemy go mieć za wszelką cenę, samolubnie, a potem nie móc zapewnić mu tego, na co zasługuje. Niektórzy w naszym wieku mają już doskonale poukładane życie, a niektórzy nie będą w tak komfortowej sytuacji nawet 10 lat później, więc moim zdaniem wiek tu nie ma największego znaczenia.

Amani
zgadzam sie z tym w 100% , ja mialam Filipa w wieku 21 lat bez mieszkania pracy itp (fakt wpadka) ale musialam byc odpowiedzialna za swoje dzialania. Filip sie urodzil wynajelismy mieskzanie ja znalazlam prace Tz juz ja mial i tak powoli sobie ukladalismy a teraz 4 lata pozniej mamy wspanialego syna, mieszkanie, pieniadze, siebie i milosc. A teraz pracujemy nad rodzenstwem.
Nigdy z perspektywy czasu nie zamienila bym niczego w moim zyciu, widocznie mialo tak byc zebym szybciej dorosla i stala sie odpowiedzilana nie tylko za siebie.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Today siedze dziś sama w domku i piszę pracę...

Co do staranek...to coraz bardziej irytuje mnie cała sytuacja, bo miało się coś wyjaśnić w tym miesiącu, a tu nadal cisza...wrrr

Generalnie pół biedy, bo jakoś nie myślę o tym intensywnie, dlatego że praca mgr głowę mi zapycha i obrona i przyszły remont... więc jak coś do tego czerwca dotrwam...a potem zobaczymy...jeśli do tego czasu się nic nie wyjaśni, to pierdziele wszystko i nie będziemy się już wstrzymywać...

Do tego mój TŻ mi nie bardzo pomaga, bo coraz częściej zdarza mu się sypać tekstami "już niedługo fasolka będzie w brzuszku", itp. Jest to miłe, nie wiem czy on też już jakoś się na czerwiec naszykował, ale mnie to nie pomaga

Malenstffo
oj szkoda, to trzymam kciuki zeby sie wreszcie co wyjasnilo. A drugi raz TZowi po glowie daj i powiedz zeby dzialal a nie tylko gadal

Stary 2012-02-25, 14:11   #2877
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Malenstffo
oj szkoda, to trzymam kciuki zeby sie wreszcie co wyjasnilo. A drugi raz TZowi po glowie daj i powiedz zeby dzialal a nie tylko gadal
Lepiej nie, bo myślisz że by nie zadziałał? Mówisz i masz
Stary 2012-02-25, 14:13   #2878
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo laska, przecież my tego samego dnia mamy urodziny, zapomniałaś??

baobabku ale jeszcze troszkę i idziesz na l4. Kiedy mówisz dyrekcji??

Gold ale biurko jest dla męża, bo ona na studiach masę projektów robi. Przygotowywałaś jako meble przed pomalowaniem??

Today trzymam kciuki

A ja się dziś narobiłam. Rodzicie wpadli po 10 i dopiero co poszli. Ale całe mieszkanie mam posprzątane Ubranka posegregowana. Cześc odłożona a częśc czeka na pranie. Firanki uprane, okna w części pomyte (resztę umyje mąż). I teraz błogi relaks D

Pokoik dziecka coraz ładniejszy się robi. Dzis zawisły firanki i mały dywanik.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:16   #2879
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo laska, przecież my tego samego dnia mamy urodziny, zapomniałaś??

baobabku ale jeszcze troszkę i idziesz na l4. Kiedy mówisz dyrekcji??

Gold ale biurko jest dla męża, bo ona na studiach masę projektów robi. Przygotowywałaś jako meble przed pomalowaniem??

Today trzymam kciuki

A ja się dziś narobiłam. Rodzicie wpadli po 10 i dopiero co poszli. Ale całe mieszkanie mam posprzątane Ubranka posegregowana. Cześc odłożona a częśc czeka na pranie. Firanki uprane, okna w części pomyte (resztę umyje mąż). I teraz błogi relaks D

Pokoik dziecka coraz ładniejszy się robi. Dzis zawisły firanki i mały dywanik.

Madzia NIE dziekuje

Ok Kochane lece do Ikei, mam zamiar kupic taka jakby szafke z polkami (takimi dziurami) gdzie moge wsadzic moje pudla z dokumentami Pokaze wam jak wroce

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:19
Stary 2012-02-25, 14:17   #2880
Malensstfo
Zakorzenienie

Madzia no właśnie tak mi się kojarzyło, że kiedyś coś było o urodzinach, ale nie wiedziałam, że doszłyśmy do tego, że to ten sam dzień

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Madzia zrób zdjęcia i pokaż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości