Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 14:08   #3121
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Oglądałam sobie dzisiaj moje stare zdjęcia na płytach, takie sprzed kilku lat i dopadł mnie zły nastrój. Kiedyś mogłam po prostu wsiąść do pociągu i jechać do rodziców, do dziadków np. na miesiąc w czasie wakacji... i nigdy już tak nie będzie, spędzałam tam takie beztroskie chwile, tęsknię za tym ;( Ostatnio u rodziców byłam w zasadzie na 1 dzień w święta, kiedy następny raz będzie - nie mam pojęcia. Na Wielkanoc nie pojedziemy, bo to będzie już dla mnie zbyt męcząca podróż ( 7-8 godz jazdy samochodem), potem urodzę więc też nie, później dzidzia będzie zbyt mała, żeby z nią podróżować tak daleko ( nie wiem czy takie 3 ms dziecko może tak długo w foteliku leżeć, nawet z przerwami-ale pewnie nie)...nie wiem pewnie za rok w święta jeśli będzie taka możliwość, wiadomo- z małym dzieckiem nie ma co jechać na 1-2 dni bo to też jest męczące, my sami moglibyśmy jechać.... ehh no i złapałam doła. Oczywiście bardzo się cieszę, że będę miała mojego maluszka przy sobie, może gdy się pojawi na świecie to inaczej zacznę myśleć...

Idę robić barszcz.
Nawet nie posprzątaliśmy jeszcze.
chyba każda z nas to przechodzi - ja też miałam to stadium, że łzy mi się lały jak oglądałam zdięcia z przed ciąży....ale podobno będzie inaczej - co nie znaczy gorzej

dziewczyny pytanie mam - szczególnie do doświadczonych mam - jakich termometrów urzywałyście dla swoich maluchów?
i jeśli to były termometry do ucha - co myślicie o tym? http://www.tommeetippee.pl/product/t...frowy_do_ucha/
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:21   #3122
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mi się marzy, żeby po ciąży tylko cycki zostały .
ja też bym tak chciała a mam aktualnie 70g ale tylko pod warunkiem, że byłyby dokładnie takie same jak teraz A nie do pasa

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
chyba każda z nas to przechodzi - ja też miałam to stadium, że łzy mi się lały jak oglądałam zdięcia z przed ciąży....ale podobno będzie inaczej - co nie znaczy gorzej
Też mam takie dylematy... Akurat termin wypada mi w Juwenalia, a planowałam pójść na kilka koncertów. Tęsknie za tą spontanicznością, często w wolny dzień pakowaliśmy się w mężem do auta i w góry (daleko nie mamy ) , czy do Czech... Teraz nie będzie tak samo.

A co do podróżowania, kolega mojego taty, lekarz pracujący i mieszkający w Anglii, przyjechał ze swoją 4 miesięczną córeczką i żoną do Polski autem Ja mam w planie pojechać z mężem i Tośkiem w sierpniu do rodziny na Mazury
Stary 2012-02-25, 14:40   #3123
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ogolnie to mi twardnieje czesto, za duzo tylko pochodze po domu!<na dwor juz nawet nie wychodze bo mam jak kamien>...takze sie oszczedzam...leze
mam to samo....lekarze mowia, ze niby wszystko jest ok, ogolnie pije duzo melisy (3 dziennie, bez innych napojow, zero kawy, zwyklej herbaty, nawet owocowej)- juz gdzies pisalam wczesniej,ze np melisa z pigwa jest bardzo dobra-z rossmana, nie wiem gdzie jeszcze moze byc. Gdy twardnieje za czesto to wtedy sięgam po relanium (staram się juz rzadziej) i jak reka odjal- a maluszkowi nie szkodzi. Aha no i zero "przytulania".... Moze to byc taka natura, ale tez moze to prowadzic do skracania szyjki,jak u Perse
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:46   #3124
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja mam bokserkę Więc jej raczej nic mi nie porwie

u mnie na biskupinie co jakiś czas niby wychodzi, ale jest nieprzyjemnie. Umówiłam się z mężem po jego pracy w Magnolii, więc tak czy inaczej wyjść z domu będę musiała

Tą Bavarie 0,0% pisałyście, że można w Tesco dostać?

tak
Cytat:
Moniczka ja kupuje te 2 komody z ikea - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...a%2C+5+szuflad i taka sama tylko 3 szufladowa, wiec one sa lekkie chcialam tanie jakie si proste )

Gabii ze mnie tez sie ciagle leje woda, pytalam gina, powiedzial ze mam traki sluz, musze caly czas wkladki nosic woglole ostatnio kichnelam i mi siku polecialo eh uroki ciazy )
ja nie kupuje kolderki ani poduszki narazie, ale odrazu z komoda z ikei poprosilam ciocie zeby mi kupila-
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/ posciel
posciel z ikea chyba ogolnie ma taki wymiar, ze trzeba bedzie u nich dokupic kolderke i poduszke, no ale to keidys )
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904/ ochraniacz
i w sumie na allegro znalazlam - http://allegro.pl/hl945-naklejki-sci...080509687.html <o dziwo przyszly i sa ladne>

Dziewcyzny lozeczko mam pozyczone, ale chce nowy materac do niego. myslicie ze taki na allegro do 100 zl wystarczylby ??

http://allegro.pl/materac-gryka-pian...122782894.html :conf used:
dużo osób ma te materace i nie narzeka to że do 100zł nie znaczy gorszy

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..nie było mnie 2 tygodnie a tu juz tyle stron..Nie miałam internetu bo zamieszkałam u mojego męża a tam akurat padł komputer . Mam takie pytanie...jakie są lepsze lakatory te elektryczne czy mechaniczne??? miałam osttanio kupic i nie mogłam się zdecydowac..jeśli temat juz był to przepraszam ale zanim bym przeczytała te wszytskie strony to by mi chyba tydzien minął
ja mam jak na razie najtańszy odciągacz za 11zł z apteki

Cytat:
wlasnie klikalam na gg z kolezanka, ktora urodzila lekko ponad miesiac temu
na pocieszenie napisze, ze napisala ze polecialo jej juz 20 kilo... miala spora nadwage, tera zmowi ze karmi piersia i samo leci oh przydaloby sie tak zeby samo lecialo z tyg na tydzien
mojej koleżance podczas karmienia też zostało 3kg, mówiła że czytała że to powodują hormony jak się karmi, mam nadzieję że mi też spadnie waga

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:52   #3125
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mojej koleżance podczas karmienia też zostało 3kg, mówiła że czytała że to powodują hormony jak się karmi, mam nadzieję że mi też spadnie waga
a mi mam nadzieję, że coś zostanie póki co mogłabym ważyć normalnie tyle ile teraz w ciąży
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:04   #3126
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
mam to samo....lekarze mowia, ze niby wszystko jest ok, ogolnie pije duzo melisy (3 dziennie, bez innych napojow, zero kawy, zwyklej herbaty, nawet owocowej)- juz gdzies pisalam wczesniej,ze np melisa z pigwa jest bardzo dobra-z rossmana, nie wiem gdzie jeszcze moze byc. Gdy twardnieje za czesto to wtedy sięgam po relanium (staram się juz rzadziej) i jak reka odjal- a maluszkowi nie szkodzi. Aha no i zero "przytulania".... Moze to byc taka natura, ale tez moze to prowadzic do skracania szyjki,jak u Perse
ja sie przyznam, ze cos w tym musi byc, bo wczoraj mialam ,,przytulanie,, a juz nie bylo z miesiac, bo tz chory, pozniej ja szpital i dopiero teraz..... caly wieczor pozniej siku co 2 minuty, a brzuch twardy jak kamien! ;/ no ale korzystam poki moge ;p po porodzie trzeba pomyslec bedzie o jakiejs antykoncepcji:P

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

znajomi sie zapowiedzieli na 21 godzine mnie odwiedzic... eh musze isc teraz spac, zeby do 21 dac rade posiedziec i pozniej jeszcze godzinke z nimi.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:13   #3127
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
ja sie przyznam, ze cos w tym musi byc, bo wczoraj mialam ,,przytulanie,, a juz nie bylo z miesiac, bo tz chory, pozniej ja szpital i dopiero teraz..... caly wieczor pozniej siku co 2 minuty, a brzuch twardy jak kamien! ;/ no ale korzystam poki moge ;p po porodzie trzeba pomyslec bedzie o jakiejs antykoncepcji:P[COLOR="Silver"]
hehe korzystaj, ale po 37tc, teraz to niestety dla nas tzn. dla Ciebie, dla mnie jest to bardzo niebezpieczne. Nawet robotki reczne i lizakowe wyczerupuja wiec maz musi zrozumiec, no trudno ale lepiej wytrzymac niz urodzic takiego wczesniaka:/ co do wtrysku to juz w ogole jest zabroniony, wiec jezeli nie wytrzymacie to albo prezerwatywa albo na zew, dziwnie mi sie o takich rzeczach pisze na forum aha i bardzo wazne- Ty tez nie mozesz miec orgazmu...(tego wew i zew)tak nam wszystko ladnie Pani ginekolog wytlumaczyla
Stary 2012-02-25, 15:26   #3128
zaaaabcia
Zakorzenienie

Czesc mamuski
Ja tylko na chwile bo zaraz zmykam na Baby Boot Camp

Mam pytanko . Wy tez macie tak duzo sluzu w czasie ciazy? Bo u mnie bez wkladki ani rusz

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:30   #3129
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mam pytanko . Wy tez macie tak duzo sluzu w czasie ciazy? Bo u mnie bez wkladki ani rusz
tak, nawet Gabbi chyba pisala,ze cos wodnistego jej pocieklo. Dowiedzialam sie od mojej gin- bo tez bylam przerazona ze cos mi sie sączy, ze sluz moze byc rozny, bialy metny, bialy wodnisty lub wodnisty. A jakby saczyly sie wody plodowe to na pewno bym zauwazyla
Stary 2012-02-25, 15:33   #3130
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
hehe korzystaj, ale po 37tc, teraz to niestety dla nas tzn. dla Ciebie, dla mnie jest to bardzo niebezpieczne. Nawet robotki reczne i lizakowe wyczerupuja wiec maz musi zrozumiec, no trudno ale lepiej wytrzymac niz urodzic takiego wczesniaka:/ co do wtrysku to juz w ogole jest zabroniony, wiec jezeli nie wytrzymacie to albo prezerwatywa albo na zew, dziwnie mi sie o takich rzeczach pisze na forum aha i bardzo wazne- Ty tez nie mozesz miec orgazmu...(tego wew i zew)tak nam wszystko ladnie Pani ginekolog wytlumaczyla
kurde serio ;/ ?
to ja korzystalam wczoraj na maxa i powiedzialam chlopowi, ze teraz to wlasnie mozna korzystac do porodu ;p?
serio myslisz, ze od ,,przytulanek,, mozna szybciej urodzic ?
czy chodzi Ci o to twardnienie brzucha? bo w sumie mi ciagle twardnieje, wiec sie przyzwyczailam...
mi nic takiego gin nie mowil jakos kurde ....i na roznych stronkach tez czytalam, ze mozna korzystac poki to nie sprawia bolu i dyskomfortu ....
takze rozwin temat o co dokladnie chodzi z tymi przytulankami

,,Istnieje opinia, że jeśli termin porodu już minął, a poród wciąż się nie zaczyna, seks może być sposobem jego wywołania. Zawarte w spermie prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę macicy, inicjując przy tym akcję porodową. Może do tego dojść po 38.-39. tygodniu, gdyż dopiero wtedy szyjka macicy staje się wrażliwa na taką ilość hormonu, jaka jest w nasieniu.,,

czyli w sumie teraz nie powinno nam ,,to,, zaszkodzic

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-25 o 15:40
Stary 2012-02-25, 15:33   #3131
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, nawet Gabbi chyba pisala,ze cos wodnistego jej pocieklo. Dowiedzialam sie od mojej gin- bo tez bylam przerazona ze cos mi sie sączy, ze sluz moze byc rozny, bialy metny, bialy wodnisty lub wodnisty. A jakby saczyly sie wody plodowe to na pewno bym zauwazyla

O to musialam gdzies ominac. Dziekuje
Wystraszylam sie ze to moze jakas infekcja mi sie zaczyna ale nic nie piecze nie swedzi wiec narazie zachwuje spokoj w czwartek mam wizyte to powiem lekarzowi niech sprawdi czy wszystko ok.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:41   #3132
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

My narazie sie wstrzymalismy z seksem do wizyty, bo wtedy zapytam sie gina czy mozemy, bo jesli ma mi sie pogorszyc, to sprawa oczywista ze trzeba bedzie zrezygnowac. TZ narazie nie marudzi Choc powiem Wam, ze czasami tak mi sie chce, ale cóz zrobic, dzidzia ważniejsza.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:49   #3133
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Czesc mamuski

tak, ja miałam na początku, później cisza i znów dużo śluzu
dwa razy miałam taki wodnisty nawet i wszystko ok

Cytat:
kurde serio ;/ ?
to ja korzystalam wczoraj na maxa i powiedzialam chlopowi, ze teraz to wlasnie mozna korzystac do porodu ;p?
czy chodzi Ci o to twardnienie brzucha? bo w sumie mi ciagle twardnieje, wiec sie przyzwyczailam...
mi nic takiego gin nie mowil jakos kurde ....i na roznych stronkach tez czytalam, ze mozna korzystac poki to nie sprawia bolu i dyskomfortu ....

,,Istnieje opinia, że jeśli termin porodu już minął, a poród wciąż się nie zaczyna, seks może być sposobem jego wywołania. Zawarte w spermie prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę macicy, inicjując przy tym akcję porodową. Może do tego dojść po 38.-39. tygodniu, gdyż dopiero wtedy szyjka macicy staje się wrażliwa na taką ilość hormonu, jaka jest w nasieniu.,,

no nie powinno
mi gin pow że w trzecim trymestrze seks jest najbezpieczniejszy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:53   #3134
Alfahelisa
Zakorzenienie

jest tu parę osób co ma coś z tarczycą prawda?
coś mnie tknęło i znów zrobiłam sobie tsh
i nie podoba mi się wynik
bo mi kurde skacze te tsh, nie wiem domagać się od gina leku? on może mi go przepisać?
napiszę wyniki które robiłam będac już w ciąży może mi coś doradzicie
05.11.11 - tsh 2,22
21.12.11 - tsh 4,11 (byłam podziębiona więc mógł byc nie miarodajny)
27.12.11 - tsh 2,52, ft3 - 3,19 ft4- 1,24
dziś - tsh 4,25

normy
tsh : 0,27-4,20
ft3 : 2,0 - 4,4
ft4 : 0,93- 1,70

aha jakoś w lipcu tamtego roku jeszcze przed ciążą robiłam komplet i przeciwiała anty-TPO mam ujemne
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-02-25 o 15:55
Stary 2012-02-25, 15:58   #3135
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

ok nie wiedzialam, serio;] bede sie oszczedzala) w pn popytam mojego ginekologa o to )

Alfaheisa, ja sie lecze na niedoczynnosc, tsh te zmi skacze jak szalone, ale podobno dwa wybiki te nizej sa wazniejsze
Nie wiem jakie ja mam, podobno sa pod norma, Twoje sie wydaja byc w porzadku?!
moze inne dziewcyznby sie wypowiedza
mi gin powiedzial, ze musze chodzic do endokrynologa, takze chodze do niej po leki, on mi nie przepisal
Stary 2012-02-25, 16:08   #3136
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
ps. jak bylam w szpitalu przyszly mi rzeczy od tego sprzedawcy z allegro p77? jakos tak... polecam, wszytkko oprocz pieluch tetrowych tych takich tanich za 1,80..... kupilam te podwojne tkane 10 szt i sa super i 10 szt tych cienkich... szmaty straszne, mysle ze po 1 praniu sie rozleca
O dzięki To ja tylko te podwójnie tkane zamówię...

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Zawsze możemy Małą dziadkom podrzucić, żeby się nacieszyli wnusią, no ale jednak zawsze będzie z tyłu głowy ta myśl, czy Mała nie płacze i jest wszystko ok.
Taka myśl będzie zawsze, ale nie można z tego powodu spędzić pół życia trzymając dziecko przy sobie 24h/dobę

Cytat:
dziewczyny pytanie mam - szczególnie do doświadczonych mam - jakich termometrów urzywałyście dla swoich maluchów?
i jeśli to były termometry do ucha - co myślicie o tym? http://www.tommeetippee.pl/product/t...frowy_do_ucha/
Ja pisałam już o swoim, ale mogę powtórzyć Nie zdał sprawdzianu u mnie zupełnie, choć miałam jakiś lepszy z Philipsa chyba, ze 150 zł kosztował i miał funkcję mierzenia w uchu i na czole... Ale pokazywał mi zawsze o wieeele niższą temp niż rtęciowy, więc po pierwszej chorobie Maksa, gdzie pokazał mi 37,5 a rtęciowy 39 przestałam mu ufać Próbowałam też różnych elektronicznych zwykłych (tzn. takich pod pachę, do buzi, do pupy) i też zawsze dziwactwa na nich wychodziły Więc Maksowi długo mierzyłam rtęciowym... Przy staraniach znowu zaczęłam poszukiwania dobrego termometru, bo chciałam sobie mierzyć temp. i skuszona dobrymi opiniami w necie kupiłam Microlife MT 16c2 i muszę przyznać, że to pierwszy elektroniczny termometr, który dobrze działa Pod pachą trzeba mierzyć 5 min, w buzi i pupie do sygnału i będę go dla Kaja używać.
Ten do ucha sprawdzał mi się jedynie do mierzenia temp. wody w butelce i jako termometr pokojowy

Cytat:
Też mam takie dylematy... Akurat termin wypada mi w Juwenalia, a planowałam pójść na kilka koncertów. Tęsknie za tą spontanicznością, często w wolny dzień pakowaliśmy się w mężem do auta i w góry (daleko nie mamy ) , czy do Czech... Teraz nie będzie tak samo.
No tak samo to nie, pakowanie będzie trwać jakieś 15 min dłużej - trzeba będzie powrzucać do torby pieluchy, chusteczki, zabawki i kocyk Jeszcze np. jedzenie w słoiczkach, a piersi mam zawsze przy sobie

Cytat:
Cały czas mam mokro, jakbym bez przerwy dni płodne miała

Cytat:
kurde serio ;/ ?

agatka, ale to dotyczy prawidłowej ciąży. Jeśli coś jest nie w porządku, to seks może wywołać przedwczesny poród

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
bo mi kurde skacze te tsh, nie wiem domagać się od gina leku? on może mi go przepisać?
05.11.11 - tsh 2,22
dziś - tsh 4,25

normy

aha jakoś w lipcu tamtego roku jeszcze przed ciążą robiłam komplet i przeciwiała anty-TPO mam ujemne
Powinnaś być pod stałą opieką endokrynologa a tsh nie powinno przekraczać 2, najlepsze jest 1-1,5

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Ja już zmykam odwieźć Maksia, potem sobotnie zakupy i robienie się na bóstwo
Miłego wieczorku!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:14   #3137
Tacca
Zakorzenienie

Zmachałam się jakoś, a w sumie nic nie robiłam... Małż sprzątał, może zmęczyłam się patrzeniem...
Stary 2012-02-25, 16:29   #3138
Flowerbombka
Zadomowienie

Alfuś kochana koniecznie do endo...przy takim wyniku na pewno dostaniesz jakąś dawkę Euthyroxu... wynik TSH jest zdecydowanie za wysoki...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:36   #3139
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ile użytkowniczek, tyle opinii Elektryczne droższe, ale mniej się trzeba namachać, choć nie zawsze ciągną jak należy. Moje piersi miały w nosie laktator, choć jak Maks tylko zapłakał, a ja pomyślałam o nakarmieniu, to czułam charakterystyczne mrowienie i wypływające kropelki
Ja w ogóle w związku z tym nie kupuję laktatora, przez te pierwsze 4-5 mies, jak będę musiała koniecznie wyjść sama, to nic się nie stanie jak mały sporadycznie dostanie mm, a potem zawsze w czasie mojej nieobecności może dostać zupkę, owoce, kaszkę...
Przez ostatnie 20 str. raczej nic o laktatorach nie było, wcześniej już kilka razy
Jak tam małżeńskie życie Ci się podoba?
hm to może rzeczywiście się wstrzymam aż do porodu....
Małżeńskie życie póki co jest super mój mąż razem ze mną gotuje sprząta pomaga we wszystkim chociaż pracuje.. no ale zobaczymy jak urodzę bo teraz to jestem "pod specjalną ochroną" no i odpukać były się juz nic od dłuzszego czasu nie odzywa..więc jest dobrze...

Cytat:
ja też bym tak chciała a mam aktualnie 70g ale tylko pod warunkiem, że byłyby dokładnie takie same jak teraz A nie do pasa

A co do podróżowania, kolega mojego taty, lekarz pracujący i mieszkający w Anglii, przyjechał ze swoją 4 miesięczną córeczką i żoną do Polski autem Ja mam w planie pojechać z mężem i Tośkiem w sierpniu do rodziny na Mazury
Ja już nawet nie oglądam zdjęc bo byłam strasznie niezależna przed ciążą a teraz jestem zależna od wszystkich.. dużo rzeczy nie moge...szybko się męcze..i nie mam siły na takie latanie jak wcześniej co mnie dołuje bo kiedys byłam bardzo aktywna..

Cytat:
Czesc mamuski

Mam dużo i bez wkładki ani rusz .....
Stary 2012-02-25, 16:40   #3140
Tacca
Zakorzenienie

I ja z wkładką...
Stary 2012-02-25, 16:47   #3141
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
05.11.11 - tsh 2,22
dziś - tsh 4,25

normy

najwięcej wie Szmaragdowykotek - a tak przy okazji jak miałam 4.01 i domagałam się leku, jak się okazało po tygodniu używania go - moja waga nie tylko stanęła, ale też spadła - i nie odchudzam się, nie wypadają mi już włosy garściami, nie leci mi krew z dziąseł ani z nosa.
Podobno z tego co Szmaragdowykotek pisał - TSH w ciąży nie powinno przekroczyć 2, a najlepsze jest 1.5

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Kism - dzięki wielkie, bo właśnie te termometry są cholernie drogi i szkoda by wyrzucać pieniadze w bloto skoro działają jak chcą
Stary 2012-02-25, 16:55   #3142
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
najwięcej wie Szmaragdowykotek - a tak przy okazji jak miałam 4.01 i domagałam się leku, jak się okazało po tygodniu używania go - moja waga nie tylko stanęła, ale też spadła - i nie odchudzam się, nie wypadają mi już włosy garściami, nie leci mi krew z dziąseł ani z nosa.
Podobno z tego co Szmaragdowykotek pisał - TSH w ciąży nie powinno przekroczyć 2, a najlepsze jest 1.5
ja nie widzę u siebie żadnych objawów w gruncie rzeczy i zaskoczył mnie ten wynik, noo suchą skórę mam...
najlepsze, że jak przed ciążą (w kwietniu '11) mi tsh wynik do 4,75 skoczył to zrobiłam komplet badań plus usg i wizyta u endo i wszystko mi wyszło w porządku a tsh 1,55 i endo nie widziała powodu do dalszych konsultacji, późnije zaszłam w ciąże którą straciłam i wtedy nie robiłam tsh, a dalsze wyniki w kolejnej napisałam
akurat zawsze jak mi tsh wysokie wychodziło to nie robilam ft, a jak robię komplet to niby jest oki (choć tsh 2,55 nie jest może szczytem marzeń). Cóż ciąża wiele potrafi rozregulować...
teraz nie odpuszczę tylko wolałabym, żeby mi gin lek dał bo nawet prywatnie termin do endo ostatnio tam gdzie byłam dopiero za 3-4 tygodnie (a to w ciąży dużo jest)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-25, 16:59   #3143
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie widzę u siebie żadnych objawów w gruncie rzeczy i zaskoczył mnie ten wynik, noo suchą skórę mam...
najlepsze, że jak przed ciążą (w kwietniu '11) mi tsh wynik do 4,75 skoczył to zrobiłam komplet badań plus usg i wizyta u endo i wszystko mi wyszło w porządku a tsh 1,55 i endo nie widziała powodu do dalszych konsultacji, późnije zaszłam w ciąże którą straciłam i wtedy nie robiłam tsh, a dalsze wyniki w kolejnej napisałam
akurat zawsze jak mi tsh wysokie wychodziło to nie robilam ft, a jak robię komplet to niby jest oki (choć tsh 2,55 nie jest może szczytem marzeń). Cóż ciąża wiele potrafi rozregulować...
teraz nie odpuszczę tylko wolałabym, żeby mi gin lek dał bo nawet prywatnie termin do endo ostatnio tam gdzie byłam dopiero za 3-4 tygodnie (a to w ciąży dużo jest)

ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą, pierwsze badania - fantastyczne, drugie brak żelaza, przy trzecich tarczyca mi oszalała... i jedna mała tableteczka wystarczyła - szkoda że nie zrobili mi ich jak mówiłam Pani doktor że jem prawie same zdrowe rzeczy i tyję z powietrza i nie wiem dlaczego - zwalałam to na dietę wcześniejszą, ale jak się okazało przyczyna tycia też była inna. No cóż utyłam będę musiała to zrzucić. Ale już chociaz wiem co będę sprawdzać teraz
Stary 2012-02-25, 17:00   #3144
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
No tak samo to nie, pakowanie będzie trwać jakieś 15 min dłużej - trzeba będzie powrzucać do torby pieluchy, chusteczki, zabawki i kocyk Jeszcze np. jedzenie w słoiczkach, a piersi mam zawsze przy sobie

no tak plus postoje na karmienie itd Razem z mężem kochamy góry, więc mały będzie dosyć szybko z nami jeździł oczywiście na początku w nosidełku
Stary 2012-02-25, 17:13   #3145
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
05.11.11 - tsh 2,22
dziś - tsh 4,25

normy

zdecydowanie kwalifikujesz się do endokrynologa - ja bym z takimi wynikami nie czekała
byłaś u niego przed ciążą, więc mieściłaś się w granicach normy i dlatego nie widział wskazań do leczenia, ale sprawa nabiera zupełnie innego obrotu jak zachodzi się w ciąże - wtedy tarczyca szaleje i trzeba ją trzymać ostro za rogi raz dwa do lekarza!
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:32   #3146
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą, pierwsze badania - fantastyczne, drugie brak żelaza, przy trzecich tarczyca mi oszalała... i jedna mała tableteczka wystarczyła - szkoda że nie zrobili mi ich jak mówiłam Pani doktor że jem prawie same zdrowe rzeczy i tyję z powietrza i nie wiem dlaczego - zwalałam to na dietę wcześniejszą, ale jak się okazało przyczyna tycia też była inna. No cóż utyłam będę musiała to zrzucić. Ale już chociaz wiem co będę sprawdzać teraz
ja mam teraz tsh 1.99 bodajze i widze roznice duza, Jak mialam duzo wiecej strasnzie tylam- po 6-7 kg na miesiac, teraz polowe mniej! w 2 tyg teraz przytylam nieco ponad kilo, a w grudniu w polowie mca miaialam juz 3 razy wiecej. Jem to samo. Wg mnie to wlasnie wina tej tarczycy ...
No ale to tsh wlasnie mi mega skacze, 2 tyg temu mialam 2.99 w tym trygodniu jak mi zorbili bad w szpitalu juz 1.90 chyba bez zmiany dawki. Takze w sumie jak pojde do noiej dopiero za nmiesiac, znow moge miec ponad 4tsh.
z moim utyciem ... juz sie nie rpzejmuje, tylko zeby dzidzi bylo silne i zdrowe, jakos bede musaiala sobie poradzic z kg po ciazy wyluzowalam, tyje i tak i tak, do 100 napewno dojde, trudno ...
w sumie to dziwne, ale nie czuje sie jak slon,podoba sie mi moj brzusio

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-25 o 17:38
Stary 2012-02-25, 17:39   #3147
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Fakt. U mnie na Krzykach sloneczko cały czas jeszcze świeci. Cudna pogoda dzisiaj.
(...)
Ja nie lubię imion które można zdrabniać i przerabiać na pięcset sposobów. Ja lubię takie proste - Sylwia, Agnieszka, Klaudia, Monika itd. One są dla mnie takie neutralne tzn. brzmią tak samo dobrze dla malej dziewczynki, jak i dla doroslej kobiety. Wiadomo każde imię można zdrobnić lub odmienić, ale te są neutralne. Nie lubię natomiast imienia Joanna - bo możesz mówić Joanna - bardzo oficjalnie albo Asia- przymilnie i juz zdrobniale, a Aśka - to tak oschle. To takie moje spostrzeżenia. To samo tyczy się imion męskich.

Dzisiaj przede mną impreza. Bavaria jablkowa zakupiona - jeszcze nie próbowana. Cieszę się niezmiernie, bo w końcu się pomaluję i może włosy wyprostuję - ni robiłam tego chyba od 2 miesięcy.
Zacznę chyba podejrzewać, że znasz się z moim tatą Najstarsza sis ma na imię Agnieszka, później była Sylwia, a na końcu ja - Klaudia oczywiście imiona wybierał tata. Ja długo nie lubiłam swojego imienia właśnie z tego powodu, że nie bardzo było je jak zdrabniać. Ale to raczej na etapie podstawówki, gdy większość koleżanek to były Asie, Gosie i Anie.
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Jeszcze Łusia przejdzie ale i tak nie jestem przekonana do końca, takie dziwne te zdrobnienia jeszcze nie ustaliliśmy na 100% imienia ale jak będzie Łucja to pewnie będziemy mówić do niej po prostu- Łucja, chociaż kto wie....

Oglądałam sobie dzisiaj moje stare zdjęcia na płytach, takie sprzed kilku lat i dopadł mnie zły nastrój. Kiedyś mogłam po prostu wsiąść do pociągu i jechać do rodziców, do dziadków np. na miesiąc w czasie wakacji... i nigdy już tak nie będzie, spędzałam tam takie beztroskie chwile, tęsknię za tym ;( Ostatnio u rodziców byłam w zasadzie na 1 dzień w święta, kiedy następny raz będzie - nie mam pojęcia. Na Wielkanoc nie pojedziemy, bo to będzie już dla mnie zbyt męcząca podróż ( 7-8 godz jazdy samochodem), potem urodzę więc też nie, później dzidzia będzie zbyt mała, żeby z nią podróżować tak daleko ( nie wiem czy takie 3 ms dziecko może tak długo w foteliku leżeć, nawet z przerwami-ale pewnie nie)...nie wiem pewnie za rok w święta jeśli będzie taka możliwość, wiadomo- z małym dzieckiem nie ma co jechać na 1-2 dni bo to też jest męczące, my sami moglibyśmy jechać.... ehh no i złapałam doła. Oczywiście bardzo się cieszę, że będę miała mojego maluszka przy sobie, może gdy się pojawi na świecie to inaczej zacznę myśleć...

Idę robić barszcz.
Nawet nie posprzątaliśmy jeszcze.
My planujemy jechać w sierpniu do Włoch. W sumie mąż chciałby autem (jeśli uda nam się kupić), ale pewnie stanie na samolocie. Jak byliśmy w podróży poślubnej w Grecji, to była kobitka z takim maleństwem właśnie przy piersi. Wiem, że wiele się zmieni, ale mam nadzieję, że nie na gorsze. Będzie inaczej
Cytat:
no tak plus postoje na karmienie itd Razem z mężem kochamy góry, więc mały będzie dosyć szybko z nami jeździł oczywiście na początku w nosidełku
Obyśmy tylko mogły karmić. Bo mnie straszą, że mogę nie móc, a jako dziecko wychowane na cycu (dzisiaj mama mówiła, że nawet herbatki przez smoka nie piłam, od razu na kubeczek mnie musiała przerzucić), nie wyobrażam sobie żebym musiała Małemu mm dawać.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:41   #3148
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Nie znam sie na tym, ale moge powiedzieć jak to jest u mnie przy tabletkach dopochwowych bo myślę, że Kapukat może mieć rację. Ja wsadzam co kilka dni. Wiadomo, że na drugi dzień coś tam na wkładkę cieknie, na trzeci dzień też może, a potem wkładka jest czyściutka i wydaje się, że tabletka już sie w środku rozpuściła. Jednak kiedy wkładam nową tabletkę okazuje się, że reszta tabletki dalej sobie tam była i jest tego tyle, że jak włoże palec to cieknie mi po nogach i na podłogę. I jest to wodniste.Kurde sorki za taki szczegółowy opis

Kurde, też mieszkam na Krzykach, a tu paskudnie jak nie wiem co. Będę musiała przypiąć moją Chihuahua na smycz żeby mi ją wiatr nie porwał. Hehe najwyżej będę latawiec puszczać
Wiesz ja mieszkam bardziej przy Tarnogaju to może dlatego miałam ładną pogodę.

Cytat:
ja mam bokserkę Więc jej raczej nic mi nie porwie

u mnie na biskupinie co jakiś czas niby wychodzi, ale jest nieprzyjemnie. Umówiłam się z mężem po jego pracy w Magnolii, więc tak czy inaczej wyjść z domu będę musiała

Tą Bavarie 0,0% pisałyście, że można w Tesco dostać?
Ja wczoraj kupiłam w Borku w kerfurze.
Stary 2012-02-25, 17:48   #3149
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Obyśmy tylko mogły karmić. Bo mnie straszą, że mogę nie móc, a jako dziecko wychowane na cycu (dzisiaj mama mówiła, że nawet herbatki przez smoka nie piłam, od razu na kubeczek mnie musiała przerzucić), nie wyobrażam sobie żebym musiała Małemu mm dawać.
też mam szczerą nadzieję, że będę mogła karmić To zdrowsze dla dziecka, duża oszczędność no i w ogóle. A z cycków już mi siara intensywnie wypływa, więc jest szansa, że się uda.
Czemu straszą, że nie będziesz mogła?

Cytat:
Wiesz ja mieszkam bardziej przy Tarnogaju to może dlatego miałam ładną pogodę.

Z Tarnogaju jest mój mąż
A piwka nie kupiłam, nie pojechałam na zakupy i mówi się trudno. Zjadłam za to na obiad zrobioną własnoręcznie paste z frutti di mare oraz zagryzłam dużą ilością orzechów laskowych w białej czekoladzie
Dzisiaj ja mam dzień z intensywnym gastro
Stary 2012-02-25, 18:10   #3150
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłyśmy zakupy w tym samym sklepie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości