Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 13:34   #361
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Moje dziecię jakoś ostatnio mniej ruchliwe i brzuch mi o dziwo mniej twardnieje. Za to katar nadrabia za wszystkie dolegliwości
o rany to mam nadzieje ze w koncu przejdzie Tobie ten katar, a mnie wlasnie dzis sie cos zaczelo pobolewac gardlo i glowa, wzielam strepsils jeden, wypilam juz dwie herbaty z cytryna, zrobilam sobie na obiadek kanapki na cieplo (tzn lekko tostowany chleb) z zoltym serem i czosnkiem i teraz smierdze psiknelam sobie tantum verde, aby to nie byla angina, wygrzewam sie wlozku, alez czosnek rozgrzewa.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:35   #362
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
CO ZA ŚWINIE :/ JECHAŁAM OSTATNIO DO mamy i w miejscu gdzie wyjeżdża się od tżta kilka metrów od jego domu w rowie leżał cały wor zużytych pampkow poprostu rozniosłabym takich ludzi

Właśnie Tż wracając z treningu spotkał sąsiadkę z dołu i uciął sobie z nią na ten temat pogawędkę. Ona i jej mąż mieszkają tu dłużej od nas, i już to wcześniej przerabiali, a innymi jeszcze lokatorami a teraz problem powrócił. Kobieta znajduje u siebie w ogródku różności, nie tylko pampersy zużyte! Tż pisze już skargę do administracji na tych lokatorów, bo nie można przymykać oczu na taki brak kultury.

Co do nocnej awantury, to okazało się, ze rękoczyny tam były i garda także. A mi się przypomniało jak kiedyś o 1 w nocy zapukała do nas kobieta prosząc o pomoc w otwarciu drzwii od mieszkania, ze niby klucza zapomniała i chciała by Tż jej zamek w drzwiach rozkręcał...za drzwiami byli ludzie, a nie jak twierdziła, że nikogo w domu nie ma, i kazali jej odejść od drzwi bo wezwą gardę....i też się tam pózniej awanturowali. Chyba zmienimy mieszkanie, bo aż strach się bać!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:52   #363
ona10101
Raczkowanie

Wstawiłam na maila moje zdjęcie - pewnie jedno z ostatnich w ciąży oj będzie mi brakować mojego brzuszka, ale będę mieć przy sobie jego zawartosc!! Na samą myśl że niedługo bede miala Adasia przy sobie - chce mi sie płakać...

Wychodzac dzisiaj ze szpitala na Izbie spotkałam dziewczyne co zaczela rodzic!! TŻ byl z Nią - Ona biedna plakala - nie wiem czy z bólu czy ze strachu a On nie wiedział co robic - poszedl z Nią do łazienki sie przebrac w koszule a zostawil przed Izbą kurtke i torebke!! Ale mnie strach ogarnął, że niedługo ja tam bede szła rodzić!!
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:52   #364
Mała!
Zakorzenienie

* Aga... ja przy takim dniu jak wczoraj mam wrażenie, że urodzę lada dzień... wyjątkowo mocno boli mnie krocze i chyba szyjka, bo to kucie to masakra!

* przygotowałam mięsko na obiad... i wstawiłam ciasto do piekarnika
burczy mi w brzuchu...jestem głodna już a mąż, który miał zrobić obiad zabrał się za naprawę junkersa bo coś tam cieknie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:13   #365
19claudia91
Rozeznanie

Jestem taka szczęśliwa że moje malenstwo będę mieć przy sobie termin dokładnie za 29 dni. Dopiero co miałyśmy takie małe brzuszki pisałysmy i porównywałysmy wagę ile w poszczególnych tygodniach miały nasze kruszynki a teraz już wychodzą na świat nie mogę się doczekać mojego synka najdroższego. Od poniedziałku wejdę w 37tc i chciałabym już urodzić chociaż wiem że im dłużej dotrwać do terminu tym lepiej. Wyczekuje na jakie kolwiek nadchodzące sygnały.i życzę wam szybkich i bezbolesnych porodów.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:18   #366
88natka
Zadomowienie

Witam się weekendowo
Zazdroszczę Wam że golicie się raz w tygodniu albo rzadziej.. Mi niestety włoski rosną tak jak rosły, nogi golę codziennie, a w wiadomym miejscu co drugi dzień i na czuja. A ja od rana miałam straszną biegunkę...Teraz przeszło ale się zastanawiam czy coś zjadłam czy się coś zaczęło. Brzuch mam cały czas twardy ale o dziwo nie czuję skurczy.
My na razie więcej dzieci nie planujemy, zobaczymy za kilka lat

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:25   #367
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, my nie mozemy sie dzis z łożka zwlec ale mam ochote na jakiegos dobrego batona np marsa, wiec musze ruszyc tyłek i isc do sklepu, łazienka sie do mnie uśmiecha, a TZ niby mi dzis obiecał ze zlozy łóżeczko, ale dzis stwierdzil ze nie ,bo musi najpierw okna umyc
A mnie mój Kochany uszczęśliwił wczoraj i złożył zarówno łóżeczko, jak i komodę. Łatwo mu nie było, bo nie wiedział jak to miało wyglądać po złożeniu (nie miał czasu nawet zerknąć na zdjęcia kiedy to zamawiałam + składał mebelki po pracowitej nocy i 20h bez snu). Teraz trzeba będzie to dokładnie poczyścić bo mówi, że w kartonach było mnóstwo wiór...
Teraz muszę przywieźć tu sobie pokrowiec materaca do prania, bo był nieszczelnie opakowany i zabrudził się w transporcie. Nie mam jednak tego za złe sprzedawcy, bo przecież i tak trzeba te wszystkie dzieciowe rzeczy wyprać i tak...
Niby taki drobiazg - złożone łóżeczko, czekające w kącie - a cieszy

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:35   #368
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
A mnie mój Kochany uszczęśliwił wczoraj i złożył zarówno łóżeczko, jak i komodę. Łatwo mu nie było, bo nie wiedział jak to miało wyglądać po złożeniu (nie miał czasu nawet zerknąć na zdjęcia kiedy to zamawiałam + składał mebelki po pracowitej nocy i 20h bez snu). Teraz trzeba będzie to dokładnie poczyścić bo mówi, że w kartonach było mnóstwo wiór...
Teraz muszę przywieźć tu sobie pokrowiec materaca do prania, bo był nieszczelnie opakowany i zabrudził się w transporcie. Nie mam jednak tego za złe sprzedawcy, bo przecież i tak trzeba te wszystkie dzieciowe rzeczy wyprać i tak...
Niby taki drobiazg - złożone łóżeczko, czekające w kącie - a cieszy
również mam złożone tżt skręca resztę mebli bo przywieźli nam podobają mi się ale szuflady pootwierane bo czuć nowością a teraz dzidziowych rzeczy nie włoże do takich śmierdzacych. Lozeczko stoi ale materacyk jeszcze w folii i pościel również żeby się nie zakurzylo nic faktycznie małe a cieszy ;-)

Fabianek
Stary 2012-02-25, 15:02   #369
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja już po zakupach na szczęście pojechał ze mną młodszy brat
trochę pomógł no i miałam towarzystwo

jestem zmarnowana i cały czas odbija mi się śniadaniem

do tego moje nogi są kosmiczne, którejś z Was też tak poszło w uda?

zaraz zmykam na obiadek, ale póki co czekam na TŻta

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

gkatarzynka super, że wizyta udana

Asika21 super, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jolka, adaikaka ale macie sliczne i duze brzuszki))
dziękuję

A ja muszę dodać, że mój dzisiejszy wyjazd na miasto był chyba ostatni - tzn. że do porodu już nie będę prowadzić bo tak mi cholernie ciężko było z tym brzuchem.
Ale kto wie jak będzie trzeba to może i będę musiała....

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

A ja mam pytanie do tych które już rodziły.
Jak zacznie się poród i pojadę na porodwókę i tam będę musiała już zostać to dadzą mi od razu miejsce na sali czy będę musiała czekać - jak to jest?
Czy może za nim mnie wrzucą to coś sprawdzają czy to faktycznie już?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:12   #370
kumkura
Rozeznanie

hej, melduję się na nowym wątku
Na początku gratki dla nowych mamuśrobi się coraz liczniej
Moja tygodniowa córcia ładnie śpi i je, czasem postęka jak robi kupcię, ogólnie zaczyna coś tam mruczeć pod nosem Ma bardzo często czkawkę, a dziś nawet zwymiotowała,ale tak to jest jak się jest łakomczuchem
W ogóle dziewczyny- mam pomysł( nie wiem czy go już nie realizujecie, bo nie nadgoniłam z czytaniem)- żeby zrobić nowy wątek dla mamuś już rozpakowanych I tam już będziemy mogły na bieżąco rozmawiać o naszych dzidziach. Co Wy na to?
Stary 2012-02-25, 15:14   #371
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej, melduję się na nowym wątku
Na początku gratki dla nowych mamuśrobi się coraz liczniej
Moja tygodniowa córcia ładnie śpi i je, czasem postęka jak robi kupcię, ogólnie zaczyna coś tam mruczeć pod nosem Ma bardzo często czkawkę, a dziś nawet zwymiotowała,ale tak to jest jak się jest łakomczuchem
W ogóle dziewczyny- mam pomysł( nie wiem czy go już nie realizujecie, bo nie nadgoniłam z czytaniem)- żeby zrobić nowy wątek dla mamuś już rozpakowanych I tam już będziemy mogły na bieżąco rozmawiać o naszych dzidziach. Co Wy na to?
Mi się wydaję, że lepiej poczekać, aż wszystkie się rozpakują i wtedy zrobić taki wątek

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-25, 15:24   #372
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Juz po Usg.
Wszystko OK !!
Wymiary dobre jak na ten tydzien,wagi oni tutaj nie podaja,ale wystarczy mi,ze nie ma sie czym martwic.
Kobieta nie mogla potwierdzic czy synus jest nadal synkiem,bo nie chcial pokazac.
No i jest sliczny,cudowny
Fajnie bylo go zobaczyc.
Gosia, super wiesci! Wiedzialam ze tak bedzie, ze Cie polozna wyslala na badania dla pewnosci tlyko

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja nóg już 1,5 tygodnia nie goliłam i mam tylko kilka pojedynczych włosków. W szoku jestem, bo normlanie po dwóch dniach to warkocze mogłam pleść
Mi tez na giczkach wlosy spowolnily, cala reszta w normie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no to ja dzisiaj też dałam popis ale sama przed sobą bo tz zdążył oczywiście spierniczyc do roboty już mój kochany mąz puścił pralkę ale nie tak jak ja bym to zrobiła i sie pobeczałam siedziałam na wannie i wyłam przeklinając na czym świat stoi no bo dureń oczywiście wyprał sobie to co chiał czyli ciuchy na pilkę na jutro swoje ulubione koszule jakiś ręcznik zapełnił może 3/5 pralki o kolorach oczywiście nie pomyślał że wypadało by posegregowac i prał jasne z ciemnymi (szczescie ze nic nie pofarbowalo) a w koszu na pranie jeszcze prania tyle samo co wyprał z tym że pół na pół jasne z ciemnymi zamiast menda jedna puścic jedna pralkę z np ciemnymi to nie po ch.... jak można mixa zrobic ale mnie tym wkurzył masakra i teraz ja muszę czekac az się uzbiera odpowiednia ilosc ciemnych i jasnych zeby bylo na dwie pralki i zamiast dwóch pralek z tych brudów co były rano wyjdzie 3 bo ja mixa nie wypiore niech się lepiej nie tyka takich rzeczy bo zawsze coś spier....
Hehe Cziqua, ja tez jestem domowym znawca (i wykonawca ) prania i podobnie wyobrazam sobie wlasna reakcje na pomieszane kolory w pralce

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
HI
Mnie tak wczoraj wieczorem naszło i myślałam sobie o Was...i kurcze fajnie jest wiedzieć i czuć, że nie jestem sama z moimi rozterkami, obawami bólami...skurczami... że Wy tez martwicie się o KTG wizyty, przeżywacie pobyty w szpitalu i żyjecie nadal...w dodatku nadal jesteście silne i z optymizmem, że to wszystko tylko Nas wzmacnia!
Trzymam kciuki aby tych zmartwień było dla Nas jak najmniej aby końcówka była szczęśliwa a rozwiązanie piękne i wymarzone i9 za zdrówko maluszków!
......no i oczywiście jak super będzie móc się z Wami podzielić tą radością i miłością, która już niebawem wypełni Nas doszczętnie posłuchać rad i innych mądrości...i cieszyć się z innymi mamusiami (Wami) ...Fajnie
Mala! - ladnie umiesz wyrazic to co pewnie wszystkie czujemy - po to jest wlasnie takie forum bo kto nas lepiej zrozumie jak inne brzuchaczki

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja idę oddoić sobie "awaryjne mleczko". Wczoraj zjadłam coś co małej nie spasowało i akurat przydało mi się moje smaczniejsze z lodówki.Ehh wybredne podniebienie mi się urodziło
Ivonka7, ciesze sie ze tak wam z Ewunia fajnie idzie karmienie i spanie. Napisz prosze jak podgrzewasz swoje mleko z lodowki - bez podgrzewacza to pewnie trudno utrafic w temperature ciala...?

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
I ja sie melduje ze jestem z Wami
Ivonka! Gratuluje i witam serdecznie Ewunie na naszym swiecie
Jest przesliczna, Ty rowniez wygladasz kwitnaco!
Konia, gratuluje:roz a:
Czekam na zdjecie Kajuni i wiecej informacji
No i widze za Aaagga sie rozpakowala, rowniez gratuluje sporego Dominisia i doczytuje dalej jak tam porod!
Hej Desia, witaj z powrotem! W tym Karpaczu to byliscie na urlopie?

Cytat:
Kurcze na godzinke tylko do domu przyszlam i znowu trzeba wyjsc,tym razem odebrac Wiki ze szkoly.Troche pogadalam z mamami o sprawach komunijnych,zakupy po drodze i zanim sie zakulalam do domu to zostala mi godz na odpoczynek.I znowu poltorej godz marszu mnie czeka.
Z tego co piszesz to twoja corcia ma dosc daleko do szkoly? Lubicie tyle chodzic? Nie rozwazasz moze zeby jezdzila rowerem?

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Z kolei dziś pod oknami w trawniku lerzą sobie pięknie 3 kolejne pampersy wraz z zawartością, gdyż nasi nowi sąsiedzi z góry wyrzucają je beztrosko przez okno Już raz wyrzucili nawet cały worek smieci, zużyte torebki po herbacie itp. Nie wiem, jak można mieć taki tupet???? Pewnie dlatego przez te pampersy sąsiedzi z dołu zaczepili raz Tż i pytali jak tam żona, i na kiedy mam termin bo może myśleli że to MY je wyrzucamy??? Ło, matko
Ewelajna, co za sasiedzi! Faktycznie trzeba pisac jakas skarge koniecznie! Moze pomoglo by napisac tez 'list' do zasmiecajacych i wywiesic na glownych drzwiach, moze sie zawstydza (choc pewnie nie, jak ktos ma tupet wywalac pampy przez okno to pewnie nie jest super wstydliwy )? Tez bym rozwazala zmiane mieszkania, szczegolnie z dzieckiem nie chcialabym mieszkac w otoczeniu takich ludzi...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Jak zacznie się poród i pojadę na porodwókę i tam będę musiała już zostać to dadzą mi od razu miejsce na sali czy będę musiała czekać - jak to jest?
Jolka, ja jeszcze nie urodzilam ale mysle ze jakbys sie przeszla zwiedzic swoja wybrana porodowke to bys sie dowiedziala takich rzeczy. Mi sie bardzo przydalo (w sensie komfortu psychicznego) ze zobaczylam jak te sale wygladaja, te porodowe ale tez te gdzie sie lezy pod ktg itp.

Ja dzis zaczelam dzien wczesnie (jak na mnie) wizyta w fryzjera (zegnajcie okropne odrosty) i na zakupach - kupilam sobie garderobe szpitalna - koszule, szlafrok, majciochy. I pyszna rybe na kolacje dzis. Przede mnie sprzatanie i pichcenie - a TZ dzielnie maluje nasz ostatni niedmalowany pokoj

Milej soboty
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:37   #373
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Skonczylam sprzatanko

Cytat:

Spadam w trase.Ale mi sie nie chce...
Gosiu ale do porodu bedziesz wycwiczona
Bo ja to zastana jestem

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:

Jola nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale tam gdzie ja rodzilam i bede rodzic, jest położnicza izba przyjec wiec po przyjezdzie najpierw poszlam z mezem tam. Akurat odeszly mi wody przy poloznej na izbie przyjec i tam zostalam przebadana. I zaraz po tym, polozna zaprowadzila mnie i meza na porodowke. Tam inna polozna sie mna juz zajela, podpiela Ktg, powiedziala, ze mnie zbada i bede mogla sobie spacerowac po oddziale (czyli po porodowce). Ale ze w badaniu stwierdzila, ze rozwarcie jest juz spore, nie puscila mnie nigdzie na spacerki, jedynie do toalety poszlam bo czulam ze chce mi sie siusiu. I jak sikalam to czulam juz bardzo bardzo nisko glowke małego i sie wystraszylam i szybciutko wrocilam na lozko porodowe. No i pozniej juz skurcze mialam tak czeste i mocne ze nawet nie bylabym w stanie wstac z lozka i w 2 godzinki urodzilam. Po porodzie polozna wywiozla mnie na korytarz ale na oddziale, nikt tam nie chodzil procz dziewczyny ktora jeszcze byla przed porodem i spacerowala z kroplowka polezalam tam na lozku ponad godzine czasu i polozne zawiozly mnie na poloznictwo tam gdzie lezalam po porodzie juz do wypisu.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-25 o 15:39
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:11   #374
tynka88
Zadomowienie

zrobiłam obiad, odkurzyłam tak z wieksza, chcialam umyc podłoge, ale dopadł mnie tak ból okresowy...bez twardnien, wziełam magnaz, nospe i leze, mam nadzieje ze minie.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:17   #375
Madziara 26
Rozeznanie

Ja się ostatnio położej pytałam o golenie ( tez juz z tym problemy, a pozatym ja tak nigdy na zero) a ona mi powiedzial ze raczej kobiety nie golą calości tylko tam gdzie ma być cięcie

Mój maly coś dziś spokojny mam nadzieje ze sie rozbudzi bo zaczyna mnie to martwić, czuje tylko jego głowke

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:36   #376
emigra
Zakorzenienie

A my juz po zakupach, Boziu ile ludzi ... obiadek tez zjedzony i teraz odpoczywam znowu. Do 13 prawie spalam ...

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny

Aguska, widzialam rano fotki na mailu i Twoj brzus jest niesamowicie nisko juz

A wszystkie inne brzuszki tez piekne dziewczyny, tak Wam zazdroszcze braku rozstepow ja jak dotykam brzucha to czuje je pod reka, skora jest masakryczna, mimo smarowania no ale juz nic nie zrobie.... a to my z dzisiaj - 39 tc ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-25 15.42.24.jpg (41,6 KB, 70 załadowań)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:49   #377
Mała!
Zakorzenienie

EMIGRA PIĘKNY BRZUSZEK bardzo zgrabny...

Ja jednak sama zrobiłam obiad mąż nadal walczy z junkersem...
ciasto upieczone...dałam mało cukru i za mało słodkie wyszło (jak dla mnie)... więc wysłałam męża znowu po krówki...bo te co kupił wczoraj zjadłam od razu

mieliśmy skoczyć na zakupy ale ani czasu ani siły nie mam/y...
Madziara mój malutki tez dziś spokojniejszy niż wczoraj... może odpoczywa

strasznie jestem ciekawa kiedy się coś u mnie zacznie...czasu jeszcze sporo...ale i tak wyczekuję ciągle jakiś zwiastunów... nie mogę przestać o tym myśleć!!!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:54   #378
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny strasznie nie pokoi mnie to że nie boli mnie brzuch jak na okres a to już prawie początek 37 tc. A z tego co czytam to każda się już skarży na skurcze.. Mały się bardzo mocno wypycha. I czuje tylko klucia w szyjkę macicy jak by ktoś mi wkuwał igłę. Czy któraś jest przy końcu i nie czuje skurczy jeszcze? I czy któraś z dziewczyn ma dużo białej wydzieliny takiej wręcz mlecznej nie przezroczystej ? Bo mam poprostu nadmiar. Ciągle czuje jak mi coś leci..

Fabianek
Stary 2012-02-25, 16:57   #379
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny strasznie nie pokoi mnie to że nie boli mnie brzuch jak na okres a to już prawie początek 37 tc. A z tego co czytam to każda się już skarży na skurcze.. Mały się bardzo mocno wypycha. I czuje tylko klucia w szyjkę macicy jak by ktoś mi wkuwał igłę. Czy któraś jest przy końcu i nie czuje skurczy jeszcze? I czy któraś z dziewczyn ma dużo białej wydzieliny takiej wręcz mlecznej nie przezroczystej ? Bo mam poprostu nadmiar. Ciągle czuje jak mi coś leci..
ja! no może tak od 2 dni coś tam ciągnie, ale bez afery a dziś zaczynam 40 tc
z wydzieliną nie pomogę - nie mam takiej

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:03   #380
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Ja mam nadzieję, że moje dziecko jeszcze posiedzi przynajmniej do czasu az mi katar minie Normalnie noce to masakra, nie mam czym oddychać i nie wyobrażam sobie rodzić w takim stanie
ja tez walcze z katarem juz od 3 tygodni ... najgorsze jest to, ze teraz troche mi zaczyna zatoki zapychac... no ale walczymy i na szczescie udaje sie je raz na jakis czas odetkac... wtedy idzie, jakbym pol mozgu wydmuchiwala

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
osobiscie wolalabym poczekac az sie wszystkie rozpakuja i wtedy gromada cala sie przeniesc...

A ja dzis bylam na zakupach i taaaaaaaaaaaaak ciezko mi sie chodzilo... na szczescie mialam wozek, ktorego moglam sie trzymac
Stary 2012-02-25, 17:04   #381
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na tym etapie nie mialam raczej boli okresowych, czasem minimalnie. Teraz dalej tak jest a zaczelam 39 tydzien, wiec sie nie martw, u kazdej jest inaczej.
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-25, 17:05   #382
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie czuję skurczy. Twardnieje mi brzuch bezboleśnie kilka razy dziennie, ale mniej niż wcześniej. Kłucia na furtce wyjściowej zdarzają się, ale też rzadko (nie tęsknię, bo są bolesne). O wyciekach kiedyś wspominałam - lekarz powiedział mi, że są wynikiem działania estrogenów i są zupełnie normalne. Przestałam się nimi martwić tylko wkurzam się kiedy przy wychodzeniu z kąpieli pocieknie mi po nodze i muszę znów się opłukiwać
Raz na kilka dni wieczorem zdarza mi się twardnienie + łomotanie serca + uderzenie gorąca w głowie, ale nie towarzyszy temu ból i kiedy przechodzi nie wraca, więc to raczej nic co by przepowiadało poród...

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:12   #383
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja tez walcze z katarem juz od 3 tygodni ... najgorsze jest to, ze teraz troche mi zaczyna zatoki zapychac... no ale walczymy i na szczescie udaje sie je raz na jakis czas odetkac... wtedy idzie, jakbym pol mozgu wydmuchiwala
Współczuję. Mi do tej pory zatykało jedną dziurkę ale nie wiem czy to hormonalne czy zatokowe Najgorsze że zaczęłam chrapać, nigdy tego nie było. Teraz zwykły katar się przyplątał........ oddychanie to masakra..... najgorsze że mam uczucie jakbym się udusić miała....
Stosujesz coś?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:17   #384
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bóli okresowych nie mam, skurczy nie mam ani nic. Brzuch nie boli... a tydzień 38 już
Okresowe bóle mam jak chce mi się twardszą potrzebę i tylko wtedy.
Jeśli chodzi o wydzielinę, mam nieco więcej niż zawsze, ale jest biała, bez zapachu. Typowy śluz szyjkowy (bo zaczęła się skracać - słowa lekarza), ale nie mam jej jakoś dużo, po prostu zaczęła się pokazywać.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja dzis bylam na zakupach i taaaaaaaaaaaaak ciezko mi sie chodzilo... na szczescie mialam wozek, ktorego moglam sie trzymac
Ja nawet na małe zakupy biorę wózek, bo łatwiej się chodzi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:40   #385
MoniaHan
Wtajemniczenie

Emigra i Ona sliczne brzuszki.

Kumkura mi sie wydaje ze tak srednio fajny pomysl z rozdzialaniem teraz watku na rozpakowane i nie, juz za 2 miesiace wszystkie bedziemy rozpakowane

Claudia Ty sie nie martw tym ze skurczy i bolu na okres nie odczuwasz. kazda ma inaczej, ja np, skurczy mialam bardzo bardzo duzo dziennie od 20 tc, treaz juz mam o wiele mniej, w ciagu dnia praktycznie w ogole, ale w nocy sa i to dosc bolesne juz nawet.
moja kolezanka po dwoch porodach nie wie co to sa skurcze.

a ja sie poce w lozku jak prosiakTz mi zrobil obiadek (ruskie pierogi)i przyniosl do lozka, glowa mnie troche boli, mam nadzieje ze temperatury wysokiej nie bede miala wieczorem albo w nocy,wezme wtedy paracetamol jak cos.
zrobilam zakupy on-line w tesco i jutro rano maja mi przywiezc.

Stary 2012-02-25, 17:51   #386
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

MoniaHan szkoda, że u Nas też nie można robić zakupów w tesco online
a za dostawe musisz coś płacić czy jest darmowa?

Emiga i Ona super brzuszki

A my po obiadku dziś były ziemniaczki + pieczona udka no i kapusta kiszona

A jutro rosołek i udka gotowane z białym sosem

TŻ poszedł w kime a ja zanudzam i zastanawiam się co tu z sobą zrobić.
W domu nie ma nic do zrobienia yhhh chyba z nudy zacznę coś przekładać, układać itp.

Za godzinkę-dwie obudzę TŻta i będziemy składać łóżeczko

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-25, 18:05   #387
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaHan szkoda, że u Nas też nie można robić zakupów w tesco online
a za dostawe musisz coś płacić czy jest darmowa?

Emiga i Ona super brzuszki

A my po obiadku dziś były ziemniaczki + pieczona udka no i kapusta kiszona

A jutro rosołek i udka gotowane z białym sosem

TŻ poszedł w kime a ja zanudzam i zastanawiam się co tu z sobą zrobić.
W domu nie ma nic do zrobienia yhhh chyba z nudy zacznę coś przekładać, układać itp.

Za godzinkę-dwie obudzę TŻta i będziemy składać łóżeczko
no wygodne to jest bardzo. place za dostawe, np. w weekendy jest najdrozej i kosztuje £6, ale np. w inne dni w porach wczesnopopuldniowych jest £3.50, ludzie tutaj bardzo czesto zamawiaja on-line, tak jak my mieszkamy na przyslowiowym zadupiu na wsi do najblizszego tesco i tak nie mamy daleko bo jest jakies 6km o nas, jest duze wiec chodzic mi sie po nim nie chce tym bardziej w weekend sa tlumy, takze wole zaplacic nawet te £6 i mam wniesione zakupy do kuchni. przyjezdzaja punktualnie np. miedzy 11-13 tak jak sobie wybralam, a czesto przysylaja smsa ze beda np. miedzy 11;30-12.

moja kolezanka ogladala program ostatnio o tych magazynach tesco - chodzi o zamowienia on-line i byla w szoku ile tam ludzi pracuje. i to jest wlasnie super, ze dzieki takim zamowieniom internetowych dodatkowo mnostwo ludzi ma prace. nie wiem czy nawet w Warszawie mozna zrobic zakupy w tesco, chyba nie.

moja mama ostatnio do mnie powiedziala ze ja lubie wydawac pieniadze i wole placic za dostawe dla tesco. a ona zawsze jezdzi po kliku supermarketach i szuka gdzie najtaniej i wiecej tak naprawde straci na paliwo i czasu niz ja na ta dostawe z tesco

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-25 o 18:13
Stary 2012-02-25, 18:07   #388
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
no wygodne to jest bardzo. place za dostawe, np. w weekendy jest najdrozej i kosztuje £6, ale np. w inne dni w porach wczesnopopuldniowych jest £3.50, ludzie tutaj bardzo czesto zamawiaja on-line, tak jak my mieszkamy na przyslowiowym zadupiu na wsi do najblizszego tesco i tak nie mamy daleko bo jest jakies 6km o nas, jest duze wiec chodzic mi sie po nim nie chce tym bardziej w weekend sa tlumy, takze wole zaplacic nawet te £6 i mam wniesione zakupy do kuchni. przyjezdzaja punktualnie np. miedzy 11-13 tak jak sobie wybralam, a czesto przysylaja smsa ze beda np. miedzy 11;30-12.
wow fajnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-25, 18:13   #389
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

moja kolezanka ogladala program ostatnio o tych magazynach tesco - chodzi o zamowienia on-line i byla w szoku ile tam ludzi pracuje. i to jest wlasnie super, ze dzieki takim zamowieniom internetowych dodatkowo mnostwo ludzi ma prace. nie wiem czy nawet w Warszawie mozna zrobic zakupy w tesco, chyba nie.
Ja zakupy on-line mogę zrobić w Piotrze i Pawle, delikatesach Alma, w Auchan niby działa na telefon.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 18:15   #390
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Emigra Tobie też chyba brzuś się opuścił Ładny dwupaczek z Julką tworzycie

MoniaHan ale fajnie macie z tymi zakupami wiem, że w Wawie można robić zakupy takie w markecie Alma, ale tam jest dość drogo i nie wiem jakie są warunki tych dostaw. Kiedyś pod blokiem widziałam ich samochód i pana w windzie z wózeczkiem pełnym zakupów.

Ja muszę czytać teksty na ćwiczenia, a tak mi się nie chce. Mega nudy A być może już jutro w nocy TŻ przyjedzie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości