Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 18:42   #3331
I_K
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Witajcie dziewczyny
Chciałabym się do was przyłączyć Testy i beta wskazuję na ciąże a ja jestem dobrej myśli że tym razem będzie wszystko ok. Prawdopodobnie to 6 tc ale do lekarza idę dopiero za tydzień, już się nie mogę doczekać, mam nadzieje że już coś zobaczę

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32544035]Właśnie teraz miałam pisać to samo.Mamy że tak powiem prosto z mostu żalową pierwszą strone.Przeglądałam własnie inne wątki mamusiowe i mają tak fajnie te pierwsze strony a my co gorsze czy jak...W ogóle lepiej by było zeby następnym razem tą pierwszą strone robił ktoś kto się częściej udziela i to nie jest z mojej strony nic osobistego.Po prostu tak będzie sprawniej[/QUOTE]

zgadzam się z Tobą. Poczytuje was od paru dnia ale na innych wątkach pierwsze posty są o niebo lepiej prowadzone, wszystko jakieś takie przejrzyste i dużo przydatnych informacji.
Stary 2012-02-25, 19:14   #3332
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dzieńdoberek
właśnie wróciłam z zajęć. W drodze autobusem do myślałam, że od tego dziwnego zapachu w autobusie... dlatego postanowiłam sie przespaccerować w drodze powrotnej. Gdyby nie ten wiatr, byłoby ciepło i przyjemnie... strasznie się zmęczyłam. Jednak pół godziny spaceru i wejście na 4 piętro może człowieka wykończyć...

Witak Karolinka
na wczorajszym usg wyszedł mi tp również na 31.08. dziś 13t1d zatem zaczynamy II trymestr

I ja też!! I ja też !!! Po ostatnim USG lekarz skorygowała termin z 8 września na 29 sierpnia. Pytała czy miałam cykle nieregularne. W sumie miałam ale raczej dłuższe niż krótsze, alllleeee przypomniałam sobie że w grudniu 3 krotnie sprawdzałam testem owulację w najbardziej prawdopodobnym terminie, dzień po dniu i wychodziły negatywne. No miały prawo jeśli już było po

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Chciałabym się do was przyłączyć Testy i beta wskazuję na ciąże a ja jestem dobrej myśli że tym razem będzie wszystko ok. Prawdopodobnie to 6 tc ale do lekarza idę dopiero za tydzień, już się nie mogę doczekać, mam nadzieje że już coś zobaczę

zgadzam się z Tobą. Poczytuje was od paru dnia ale na innych wątkach pierwsze posty są o niebo lepiej prowadzone, wszystko jakieś takie przejrzyste i dużo przydatnych informacji.

Gratuluję!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
też chcesz chłopczyka?

ja też ostatnio oglądałam wózki to TŻ psioczył na mnie że robimy remont pokoju i tyle rzeczy trzeba wybrać i kupić a ja oglądam nie wiadomo co mi się podoba x-lander xa ale zanim jakikolwiek kupię muszę najpierw im się przyjrzeć na żywo
któraś ma już wybrany wózek?
a co do wapna to nie miałam pojęcia że aspartam szkodzi w ciąży i prawie codziennie wypijam taką tabletkę jakie mogą być skutki spożywania aspartamu?
Mi gin powiedziała, że dopiero na wizycie kwietniowej może odpowie jaka płeć dziecka. No chyba, że pod koniec marca wszystko pięknie wystawi.

Co do wózka ja na razie obstawiam JANE SLALOM PRO

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
No ja dzisiaj w trakcie USG usłyszałam, że Fasolinka ma fujarke .
Nawet specjalnie dla TŻa Doktorek zrobil zdjecie fujareczki
Dawaj te fujarkowe zdjęcie no!!!

Który to tydzień że już wiadomo?! Może moja gin słabo uważna? U nas 13 tydzień skończony

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Weekend, to pewnie cichutko tu będzie, akurat jak ja mogę posiedzieć więcej

U mnie wszystko ok, tylko ciągle od południa męczą mnie mdłości i nie wiem, gdzie siebie podziać!!

Idę się wziąż za sprzątanie, obiadek jakiś przyrządzę, myślałam o roladkach z indyka

Ale coś nie mam dziś humoru
Ja nie mam mdłości w sumie. Ale na wszelkie dania kurczakowe mnie odrzuca. No może zupa na porcjach jedynie.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dżemmmm i świeże bułeczki
Mama dzisiaj zaprosiła mnie na naleśniki, chyba po drodze kupię do nich dżem
Katarzinka dzięki za info, czytałam opinie o dr Włoch i są same pozytywne, chociaż wiadomo, że najważniejsze to jest to co zobaczy na ekranie usg

W załączniku moja słit fotka ze środka z wtorku
Śliczny bąbelek. Ile miał cm? Który to tydzień?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
wróciłam z usg; zmęczona i szczęśliwa
niepotrzebnie bałam się dzisiejszego usg (bo oczywiście miałam wizje różne, że coś jest nie w porzadku). Bąbel rośnie ślicznie. 6,5 cm 60 g ma już. zwiercony okropnie. Śmiac mi sie chciało, jak gin go prosił, żeby chwilkę się nie ruszał, a dzidek nic.. wiercił się, kręcił. Wreszcie po wielu mozolnych próbach na kilka sekund przystopował. Badanie NT w normie (1.2), wiec tym bardziej odpuszczam jakiekolwiek badania genetyczne gębę mam teraz pełną szczęścia i cały czas przed oczami obraz Bąbelka z usg

Nie martw się Weroniczko; podleczą Cię i kolejne badania już będą śpiewajace... zobaczysz

a ja postanowiłam dodatkowych badań nie robić. skoro wszystko jest w normie, myślę, że nie ma potrzeby.
Podjęłam tą samą decyzję co ty. Wczoraj pobierali mi krew na FT4 dla endokrynologa i w sumie mogłam zrobić przy okazji TEST papp-a ale PO PROSTU NIE CHCĘ

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej hej witam się po badaniu prenatalnym wszystkie wyniki w normie. Przezierność 1.7, kość nosowa widoczna, narządy wewnętrzne są, ręce i nogi są. Przepływy prawidłowe. Pobrano mi krew do testu podwójnego (musiałam zrobić obowiązkowo). Z tego powodu, 9 marca mam osobistą konsultacje w celu omówienia wyników. Tzn te które wyszły mi dzisiaj zostaną poprawione o te wyniki z krwi. Na tą chwilę ryzyko Trisomii 21 (zesp. Downa) to 1:1255 a kolejne to jeszcze wyższe wskazania. Lekarka również mnie poinformowała, że amniopunkcja zwiększa ryzyko poronienia 1:100 czyli jest bardzo niebezpieczna.
Maluszek od główki do pupci ma 60 mm
Cudnie! Bafi, dawaj zdjęcia USG jak masz!

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MissMonika Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Gratuluje za dobre wyniki! Modle się zawsze całościowo za wszystkie.
Ja też dzisiaj jestem po badaniu prenatalanym, wszystko książkowo, Bąbel ma 8 cm... no i na 95% to Chłopczyk... koniec z oglądaniem cudnych beżowych płaszczyków od Burberry... ale nie ważne, tak strasznie się cieszę, że jest zdrowy!
Kurcze! No bardzo szybko wam płeć podają. W sumie też ma termin na 29 sierpień a gin mi tu mówi, że moooże w kwietniu powie. Strasznie ostrożna jakaś.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
witam sie z Paniami!
mnie od wczorajszego popoludnia strasznie brzuch bolal,az z lozka nie wstawalam.spanikowalam i pojechalam do ginka ale na szczescie wszystko ok.powiedzial,ze to rozciagajaca sie macica.nakazal brac magnez,lezec,nie dzwigac i ogolnie sie oszczedzac.
dzidzius ruchliwy(6,5 cm),serduszko ladnie bije.wg.usg to 13t i 1 dzien

a to moja kruszynka(troszke niewyraznie)
Sandra gratuluję ślicznego maluszka!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Dziewczynki witajcie po długiej przerwie.
U mnie stres, jestem wielkim znakiem zapytania. We wtorek byłam na USG, lekarz nie stwierdził nic niepokojącego w tym, że jest pęcherzyk ciążowy prawie 1 cm z pęcherzykiem żółtkowym 2 mm, a od OM minęło 6tyg.3 dni. Uspokojona wyszłam z gabinetu i poszłam na kolejną betę, która wyszła 10700, przyrosła książkowo w stosunku do ostatnie 2990.
Nic nie byłoby w tym stresującego, ale poszłam wczoraj do gina po receptę na duphaston, bo przez te plamienie 2 tygodnie temu, cały czas muszę go brać. On się zabrał do oglądania bety i USG i na jego twarzy wymalował się wyraz nieciekawy. Ja już praktycznie tam zeszłam Powiedział, że mam jechać do szpitala, żeby zrobili mi jeszcze jedno USG, bo to co on widzi jest bardzo niepokojące i przy takiej becie to niemożliwe, aby w pęcherzyku nie było widać zarodka. W ogóle był bardzo niemiły, na moje "może to wcześniejsza ciąża?", coś tylko burknął pod nosem, na pytanie o receptę po którą przyszłam odpowiedział, że "jeśli będzie jeszcze taka potrzeba, to w szpitalu pani wypiszą".
Wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach, przepłakałam całą drogę do szpitala. Okropność.
W szpitalu powiedzieli, że oni w tym nic dziwnego nie widzą, że często się to zdarza, że na USG nie widać jeszcze zarodka w 6 tygodniu. Najśmieszniejsze jest to, że oni z kolei uznali, że na ich sprzęcie to już w ogóle nic nie zobaczą (bo powiedziałam, że sprzęt na którym mi robiono USG jest niepierwszej młodości) i że mam przyjść w przyszłym tygodniu, na czczo. Jeśli na USG pokarze się zarodek, to super, jeśli nie, to biorą mnie na operację
Nie rozumiem, czemu mam objawy ciąży, beta rośnie, mdłości, wymioty etc. a lekarz podejrzewa puste jajo, na podstawie jednego USG?
Jestem pewna, że nie będzie dłużej lekarzem prowadzącym moją ciążę, o ile coś tam jeszcze jest nawet jeśli nie, to nie pozwolę, aby mnie tak traktowano i stresowano!!!!!
Musiałam się wygadać
Moim zdaniem bzdury straszne, że już powinno być widać zarodek bo jak nie to źle jest. Głupota. Dwukrotnie miałam puste jajeczko płodowe i absolutnie nigdy lekarz nie podejmował się takiej diagnozy tak wcześnie. Kazał przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Dopiero wtedy jeśli nadal nie było zmian zlecał dwukrotne badanie beta HCG. I jedna z dziewczyn ma rację, pisząc, że badanie te czasami daje wynik normalnej ciąży. Jednak tylko do pewnego momentu. Potem przyrasta ale za mało aby potem zacząć lekko spadać. Tak było u mnie. Ale ludzie! Ledwie po skończeniu 6 tygodnia straszyć i niemal umawiać na zabieg! Paranoja jakaś. Może już powinno raczkować i zacząć mówić?! Przecież od zapłodnienia komórki jajowej minęło ledwie 4 tygodnie!
Ellena, nie martw się na zapas. I zmień lekarza, źle napisałam, zmień "konowała" na lekarza. I masz się nie denerwować bo to znacznie bardziej może Wam zaszkodzić.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:16   #3333
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dzisiaj pierwszy raz pomyślałam,żeby sprawdzić czy już coś usłysze przez detektor tętna płodu(mam z pierwszej ciąży)bo w końcu mówią,że bardzo rzadko słychać coś przed 12 tyg
i tak szuram bo podbrzuszu i szuram,docisnęłam mocniej i słysze nagle tudu tudu tuduboseeeee jakie to uczucie móc usłyszeć maluszka i wiedzieć,że serduszko bijenormalnie mąż mi słuchawki wyrywał z uszu hehe. Dopiero chyba dzisiaj do mnie dotarło,że ja jednak jestem w tej ciąży
Ja kupiłam detektor prawie 3 tyg temu. Raz wzięłam w łapkę, bez efektu (słyszałam ale swoje) i schowałam do szuflady. Może teraz się skuszę.
Stary 2012-02-25, 19:16   #3334
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Mi gin powiedziała, że dopiero na wizycie kwietniowej może odpowie jaka płeć dziecka. No chyba, że pod koniec marca wszystko pięknie wystawi.
mi też gin nie powiedział. Może faktycznie nie zaobserwował - ledwo malucha pomierzył, bo tak się dzidek wiercił, albo nie chce przedwcześnie rzucać słów... Jak zapytałam, kiedy poznamy płeć z uśmiechem odpowiedział "w 40 tygodniu"
Alfabia, chyba jesteśmy jedynymi na forum, które nie zdecydowały się na te badania

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:46   #3335
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

I_K Gratuluje Ci serdecznie

Mój Tż nadciąga więc mnie już dziś nie będzie .Życze Wam dobrej nocki
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:17   #3336
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry, dzień dobry wszystkim

JA też mam dwie kreseczki, ale u lekarza jeszcze nie byłam, w nastepnym tygodniu się wybiorę

PS. Mogę dołączyć?

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-02-25 o 20:39
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:20   #3337
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Witamy kolejną mamuśkę
Dziewczyny a jak tam u Was profilaktyka przeciwko rozstępom??
Nie wiem czy już rozmawiałyście na ten temat bo nie przebrnęłam jeszcze przez całość wątku
Ja na razie tylko oliwka Hipp i emulsja Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmana ale zastanawiam się nad czymś konkretniejszym
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-25, 20:53   #3338
tamlin111
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie i serdecznie gratuluję
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Witamy kolejną mamuśkę
Nie wiem czy już rozmawiałyście na ten temat bo nie przebrnęłam jeszcze przez całość wątku
Ja na razie tylko oliwka Hipp i emulsja Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmana ale zastanawiam się nad czymś konkretniejszym
Ja na razie normalnym balsamem się smaruję. W pierwszej ciąży nie pamiętam szczerze mówiąc czy się smarowałam, ale na pewno zaczęłam dopiero jak brzuszek się zaczął pojawiać. Rozstępu nie mam żadnego. Oby teraz też tak było.
Ciekawi mnie czy można stosować na nogi i tyłek preparaty antycellulitowe lub ujędrniające. Na opakowaniu nic nie pisze i w necie też nic nie znalazłam. Na razie się wstrzymałam. Nie wiecie jak to z nimi jest?
Stary 2012-02-25, 21:40   #3339
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie i serdecznie gratuluję

Ja na razie normalnym balsamem się smaruję. W pierwszej ciąży nie pamiętam szczerze mówiąc czy się smarowałam, ale na pewno zaczęłam dopiero jak brzuszek się zaczął pojawiać. Rozstępu nie mam żadnego. Oby teraz też tak było.
Ciekawi mnie czy można stosować na nogi i tyłek preparaty antycellulitowe lub ujędrniające. Na opakowaniu nic nie pisze i w necie też nic nie znalazłam. Na razie się wstrzymałam. Nie wiecie jak to z nimi jest?
Ja odstawiłam zwykłe balsamy, bo one pełne parabenów i innych syfiastych substancji... Używam emulsję do kąpieli i oliwkę Babydream dla mam na całe ciało, a potem na brzuch, biust, biodra, pośladki i uda Mustelę I dopiero wtedy czuję ulgę, bo zaczyna mnie już piec i swędzieć wszystko...

A jeśli chodzi o antycellulitowe preparaty, to są niewskazane z powodu zawartości silnych i rozgrzewających składników, które przenikają do krwi. Poza tym czytałam, że mogą powodować pękanie naczynek na nogach, bo w ciąży ma się do tego większe skłonności.

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-02-25 o 21:44
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:01   #3340
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
mi też gin nie powiedział. Może faktycznie nie zaobserwował - ledwo malucha pomierzył, bo tak się dzidek wiercił, albo nie chce przedwcześnie rzucać słów... Jak zapytałam, kiedy poznamy płeć z uśmiechem odpowiedział "w 40 tygodniu"
Alfabia, chyba jesteśmy jedynymi na forum, które nie zdecydowały się na te badania

Razem raźniej maggie
Stary 2012-02-25, 22:23   #3341
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Ja kupiłam detektor prawie 3 tyg temu. Raz wzięłam w łapkę, bez efektu (słyszałam ale swoje) i schowałam do szuflady. Może teraz się skuszę.
Aw którym tygodniu jesteś?Ja dzisiaj jak wróciłam od mamy to podsłuchałam dzidzie i musiałam troche poszukac,bo się gdzieś ukrywała,ale znalazłam. I jak słyszałaś swoje?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-25, 23:17   #3342
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Witamy kolejną mamuśkę
ja w poprzedniej ciąży uzywałam mustelli i vichy i nic absolutnie mi to nie dało, pociachana jestem przez rozstępy od tyłka po łydki, na szczęście brzuch mi oszczędziło.. także myślę, że to kwestia genetyki, jak masz mieć rozstępy to tak czy inaczej będziesz je miała... w tej ciąży chyba nie będę się tak wykosztowywać, na razie podkradam synkowi oliwkę :P
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a kiedy najlepiej robic takie badania?

Mam pytanie do Was dziewczyny. Na poczatku ciazy bolaly mnie jajniki (no dol brzucha jak na okres) a potem sie to uspokoilo ale dzis znowu sie pojawily a mam 11 tydzien juz. Myslicie ze pod koniec 1 trymestru jest to jeszcze normalne czy to moglo byc z tego ze dzis troche popracowalam w domu tzn.umylam lodowke i odkurzylam

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

a co do wozka to podoba mi sie ten
http://allegro.pl/darex-lancer-wozek...151267820.html
nie jest drogi i wydaje mi sie konkretny i ma ciekawy dizajn
ja miałam takie bóle nawet czasem w drugim trymestrze, także myślę, że wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Iwoncia jutro jest nowy dzień

Dziewczyny weszłam sobie rano na forum mamuś marcowych, a tu jedna pisze, że poczuła takie pyknięcie i wyszły dwa litry wody... I teraz przeczytałam,że już urodziła. Ale niezła dziewczyna, odeszły jej wody, a ta na forum jeszcze pisała

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ja mogę jeść tylko zupy, ale już wszystkie mi się znudziły. Ostatnio mi gołąbki wchodzą. Teraz zjadłam naleśnika z czekoladą i bananami i jest mi nie za dobrze. A jak bym mogła jeść, to zjadłabym polędwiczki w sosie z kurkami albo kaczkę z kluskami śląskimi z żurawiną i z jabłkiem albo schab pieczony...jajko z bekonem, kefir, musli z jogurtem na śniadanie... czyli wszystko czego nie jestem w stanie zjeść
na moim poprzednim wątku mamuś lipcowo-sierpniowych 2010 większość z nas pisała na forum jak rozpoczynał się forum ba.. duzo dziewczyn na porodówce na komórkach relacjonowało postępy podczas porodu

kurcze.. chciałam więceej zacytować ale coś nie wyszło.. ostatnio byłam nieobecna, ale nie najlepiej się czułam.. moje dziecko tak mnie eksploatuje przez cały dzień , ze wieczorem padam na cycki.. poza tym ostatnio cierpiałam na straszne bóle głowy...
w czwartek mam wizytę i strasznie się stresuję... na ostatniej wizycie (przełom 5 i 6 tyg) na usg był tylko pęcherzyk wielkości 9 mm, lekarz powiedział, że na tym etapie jest w porządku zwłaszcza, ze moje cykle były nieregularne i zazwyczaj trwały więcej niż 30 dni, czasem nawet 32-33.. teraz wizyta będzie wypadała na przełom 9 i 10 tygodnia.. strasznie się boję czy wszystko jest w porządku, mam głupie myśli, że może być puste jajo płodowe.. jakoś w poprzedniej ciąży nie miałam takich obaw.. a teraz panikuję.. moja mama mnie uspokaja, mówi, że patrząc na moje wszytskie dolegliwości ciążowe na pewno wszytsko jest ok, ale czy to ma jakiś związek?
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:19   #3343
zielona1911
Zakorzenienie

bolal mnie ten brzuch dzis i wieczorem mialam bardzo malo takiego rozowatego sluzu,wystraszylam sie i od razu polozylam. mam nadzieje ze to tylko przemeczenie a nic gorszego
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:47   #3344
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
bolal mnie ten brzuch dzis i wieczorem mialam bardzo malo takiego rozowatego sluzu,wystraszylam sie i od razu polozylam. mam nadzieje ze to tylko przemeczenie a nic gorszego
jak się denerwujesz to idź jutro do lekarza, albo zadzwoń i się zapytaj czy masz się czym denerwować.. oby jutro wszystko przeszło ale myślę, że wszystko jest ok.. tak jak pisałam ja takie bóle miałam czasem nawet w drugim trymestrze i wszystko było w porządku, moja ginekolog mówiła mi, ze niebezpiecznie jest jak brzuch w tym czasie twardnieje.. ale to było chyba w bardziej zaawansowanej ciąży... a różowy śluz to chyba nie plamienia?
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:56   #3345
Dearlie
Zakorzenienie

Mamuśki, piszecie jak szalone

My dzisiaj mieliśmy troszkę stresujący dzień, bo pojechaliśmy powiadomić rodziców mojego TŻ-ta. Nasza ciąża nie była planowana, więc bardzo bałam się ich reakcji. Na szczęście okazało się, że zupełnie niepotrzebnie.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dzień dobry wszystkim

JA też mam dwie kreseczki, ale u lekarza jeszcze nie byłam, w nastepnym tygodniu się wybiorę

PS. Mogę dołączyć?
Cytat:
Witajcie dziewczyny
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom.
Stary 2012-02-26, 06:52   #3346
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny bąbelek. Ile miał cm? Który to tydzień?
To był początek 9 tygodnia, 2 cm miał Dzidziuś A w czwartek byłam prywatnie u lekarza i robił USG przez powłoki brzuszne, ale samego Dzidziusia nie mierzył, tylko cały pęchęrzyk i miał 9,9 cm i stwierdził, że to pięknie
Stary 2012-02-26, 07:33   #3347
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry śpiochy
My już na nogachmój synek to ranny ptaszek.
Mąż się już wziął za rosołek i chyba będzie dzisiaj w końcu ładna pogoda bo słoneczko wychodzi
a co do pobolewań to mnie czasami pobolewa podbrzusze,ale bardzo rzadko.
I witam nowe mamusie
Miłego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:15   #3348
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

nadrobiłam ale będę komentować wieczorkiem jak wrócę z uniwerku ...

jakiś czas temu pisałam do jagody aby usunęła link z zupą z pierwszego postu ale tego nie uczyniła nie wiem czemu może chwilowy brak dostępu do neta - dawno jej nie było ...
proponuję aby kolejną część zaczęła inna osóbka która się udziela u nas i stuknęła z trzy posty które później będzie można edytować i wstawiać przydatne nam linki czy informacjei ....

witam nowe mamusie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:32   #3349
anesh_
Zakorzenienie

Hej

Dziewczęta gdzie pracujecie? Czy ze względu na warunki pracy będziecie chciały zmienić stanowisko lub iść na L4?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 09:03   #3350
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
jak się denerwujesz to idź jutro do lekarza, albo zadzwoń i się zapytaj czy masz się czym denerwować.. oby jutro wszystko przeszło ale myślę, że wszystko jest ok.. tak jak pisałam ja takie bóle miałam czasem nawet w drugim trymestrze i wszystko było w porządku, moja ginekolog mówiła mi, ze niebezpiecznie jest jak brzuch w tym czasie twardnieje.. ale to było chyba w bardziej zaawansowanej ciąży... a różowy śluz to chyba nie plamienia?
raczej nie plamienia-bo to juz przeszlam i byly wtedy brazowe a potem krwawienie i szpital.Okazalo sie ze krwiaczek i odklejajaca kosmowka. Mam duphaston 3x1. Rano na majtkach juz mialam wiecej tego rozowatego sluzu i w nim sa takie brazowe niteczki-jest ich malutko ale sa. Czytalam na necie ze nitki sa wlasnie przy odklejajacej kosmowce lub od tego ze powieksza sie macica i pekaja naczynka-oby to drugie wizyte mam jutro o 11.
Stary 2012-02-26, 09:14   #3351
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Wczoraj uciekłam bez pożegnania ale mieliśmy gości- kuzynka męża przyjechała z narzeczonym zaprosić nas na ślub jeszcze całe 3 miesiące bo to pod koniec maja a ja już mam klasyczny problem- co ja na siebie włożę???

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Hej

Dziewczęta gdzie pracujecie? Czy ze względu na warunki pracy będziecie chciały zmienić stanowisko lub iść na L4?
Ja chwilowo nie pracuję,
skończyłam studia inżynierskie 2 tygodnie temu i miałam już praktycznie pewną pracę w firmie gdzie odbywałam praktykę, ale jak powiedziałam że jestem w ciąży, no to niestety ale mi podziękowali

Więc chwilowo jestem bezrobotna, szukam pracy ale szczerze to już wątpię żebym ją znalazła.
A w marcu zaczynam magisterkę zaocznie.
Stary 2012-02-26, 09:21   #3352
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki
Wczoraj uciekłam bez pożegnania ale mieliśmy gości- kuzynka męża przyjechała z narzeczonym zaprosić nas na ślub jeszcze całe 3 miesiące bo to pod koniec maja a ja już mam klasyczny problem- co ja na siebie włożę???

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja chwilowo nie pracuję,
skończyłam studia inżynierskie 2 tygodnie temu i miałam już praktycznie pewną pracę w firmie gdzie odbywałam praktykę, ale jak powiedziałam że jestem w ciąży, no to niestety ale mi podziękowali

Więc chwilowo jestem bezrobotna, szukam pracy ale szczerze to już wątpię żebym ją znalazła.
A w marcu zaczynam magisterkę zaocznie.
Polityka naszego Państwa - polityka prorodzinna, ale .... ciężarnym już podziękujemy.... I dziwić się dlaczego ja się boję swoim pracodawcom powiedzieć....

O kreacje się nie przejmuj... Moja kuzynka na naszym ślubie była w szóstym miesiącu ciąży i wyglądała prześlicznie. Miała sukienkę z wycięciem w szpic na biuście , a na brzuszku tak lekko opinający się materiał... na prawdę efektownie wyglądała.
Stary 2012-02-26, 09:41   #3353
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam zwykłe balsamy, bo one pełne parabenów i innych syfiastych substancji... Używam emulsję do kąpieli i oliwkę Babydream dla mam na całe ciało, a potem na brzuch, biust, biodra, pośladki i uda Mustelę I dopiero wtedy czuję ulgę, bo zaczyna mnie już piec i swędzieć wszystko...

A jeśli chodzi o antycellulitowe preparaty, to są niewskazane z powodu zawartości silnych i rozgrzewających składników, które przenikają do krwi. Poza tym czytałam, że mogą powodować pękanie naczynek na nogach, bo w ciąży ma się do tego większe skłonności.
Ja używałam delikatnego nivea a teraz Johnsons dla dzieci bo wygrałam w konkursie. Ale kupię jutro coś dla kobiet w ciąży, choć na opakowaniach jest że od 4 miesiąca ciąży.

Cytat:
Hej

Ja w biurze rachunkowym i mam zamiar pracować do samego porodu. Tyle że biuro planuję przenieść do domu, bo teraz u mamy robię i i tak mamy zamiar się rozdzielić że tak powiem.

Cytat:
raczej nie plamienia-bo to juz przeszlam i byly wtedy brazowe a potem krwawienie i szpital.Okazalo sie ze krwiaczek i odklejajaca kosmowka. Mam duphaston 3x1. Rano na majtkach juz mialam wiecej tego rozowatego sluzu i w nim sa takie brazowe niteczki-jest ich malutko ale sa. Czytalam na necie ze nitki sa wlasnie przy odklejajacej kosmowce lub od tego ze powieksza sie macica i pekaja naczynka-oby to drugie wizyte mam jutro o 11.
Zielona oby się uspokoiło i wszystko było dobrze. Swoją drogą to ja bym chyba nie wytrzymała do jutra z wizytą. Może lepiej podjedź do szpitala niech zerkną czy wsi ok.

Moje dziecko wczoraj szalało do północy z córą Tż-ta a teraz jak zabita śpi. Muszę ją budzić bo mamy jechać do przyszłej teściowej.
Stary 2012-02-26, 10:40   #3354
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam podobną sytuację ale biore 2x1 luteine dopochwową i nadal ten sluz jest raz różowy raz żółty ,czasem brązowy. Lekarz mowi że wszystko tam w porządku a ja jak to widze to do łóżka sie kłade i tak już około miesiąca to trwa.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:40   #3355
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Polityka naszego Państwa - polityka prorodzinna, ale .... ciężarnym już podziękujemy.... I dziwić się dlaczego ja się boję swoim pracodawcom powiedzieć....

Ja powiedziałam o ciąży zaraz na początku rozmowy o pracę, szefowa stwierdziła że może byłaby szansa gdyby nie fakt że w laboratorium gdzie miałam pracować są już dwie dziewczyny w ciąży i potrzebowali kogoś kto teraz się wdroży do pracy i później będzie w stanie je obie zastąpić.
Żałuję że się nie udało, ale zostawiłam swoje cv, a szefowa kazała się odezwać jak już się rozwiążę i odchowam trochę maluszka o ile będę miała go z kim zostawić w domu.

Dziewczynki ja zmykam się szykować bo jedziemy do brata męża i jego żony na obiadek
Miłej niedzieli Wam życzę Buziaki

Edytowane przez karolluki
Czas edycji: 2012-02-26 o 10:43
Stary 2012-02-26, 11:14   #3356
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja używałam delikatnego nivea a teraz Johnsons dla dzieci bo wygrałam w konkursie. Ale kupię jutro coś dla kobiet w ciąży, choć na opakowaniach jest że od 4 miesiąca ciąży.

Ja w biurze rachunkowym i mam zamiar pracować do samego porodu. Tyle że biuro planuję przenieść do domu, bo teraz u mamy robię i i tak mamy zamiar się rozdzielić że tak powiem.

Zielona oby się uspokoiło i wszystko było dobrze. Swoją drogą to ja bym chyba nie wytrzymała do jutra z wizytą. Może lepiej podjedź do szpitala niech zerkną czy wsi ok.

Moje dziecko wczoraj szalało do północy z córą Tż-ta a teraz jak zabita śpi. Muszę ją budzić bo mamy jechać do przyszłej teściowej.
Ja juz 3 razy bylam w szpitalu z takimi plamieniami. Nic mi nie zrobia tzn. kaza mi lezec i dalej brac duphaston,niestety tak wyglada leczenie czegokolwiek na poczatku ciazy.. wiadomo jakby bylo plamienie takie jak wczesniej brazowe to bym pojechala,ale jak to raczej sluz to poczekam do jutra i przeleze niedziele.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Też mam podobną sytuację ale biore 2x1 luteine dopochwową i nadal ten sluz jest raz różowy raz żółty ,czasem brązowy. Lekarz mowi że wszystko tam w porządku a ja jak to widze to do łóżka sie kłade i tak już około miesiąca to trwa.
no ja sie denerwuje bo jak czytam niektore fora i pisza ze mialy jedna plamke brazowa na majtkach to u lekarza okazalo sie ze plod juz nie zyje... masakra mam juz 11 tydzien jeszcze troszke i bedzie spokoj od 4 miesiaca
Stary 2012-02-26, 11:28   #3357
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz 3 razy bylam w szpitalu z takimi plamieniami. Nic mi nie zrobia tzn. kaza mi lezec i dalej brac duphaston,niestety tak wyglada leczenie czegokolwiek na poczatku ciazy.. wiadomo jakby bylo plamienie takie jak wczesniej brazowe to bym pojechala,ale jak to raczej sluz to poczekam do jutra i przeleze niedziele.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

no ja sie denerwuje bo jak czytam niektore fora i pisza ze mialy jedna plamke brazowa na majtkach to u lekarza okazalo sie ze plod juz nie zyje... masakra mam juz 11 tydzien jeszcze troszke i bedzie spokoj od 4 miesiaca
Też sie denerwuje ciągle ale nic nie poradze- niektore mają taki urok ciąży.
Też mam 11 tydzien i mam nadzieje że sie to uspokoi
A Ty zdaj relacje z wizyty co lekarz powiedział na to buziam i trzymam kciuki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:55   #3358
Elmiria
Raczkowanie

Helo mamuski

U was za oknem tez taka ładniusia pogoda? Jakby nie wiatr, to idelanie na spacerek.

karolluki, IK, anesh - witam nowe mamuśki, serdecznie wam gratuluję i życzę dużo zdrówka

colds, cieszę się, że wizyta udana! strasznie ci zazdroszczę, że już wiesz, u mnie cała rodzina wciąż się dopytuje, kiedy już poznamy płeć, bo są spory

karolluki, ja smaruję się balsamem Nivea, a jeśli mam więcej czasu i mogę poczekać, żebyt się wchłonęło, to kremem Nivea. To pierwsza ciąża, więc i tak niewiadomo czy to poskutkuje i czy w ogóle będę je miała, (na razie brzuch wciaż płaski, 11tydzień) ale na wszelki smaruję.

I tu wszystkim polecam prosić tatusiów o smarowanie brzusia - bardzo przyjemne i zbliżające całą rodzinkę

anesh, ja jeszcze nie pracuję, bo kończę studia, jest to troszkę uciażliwe, bo dwa kierunki a ja teraz wyjątkowo szybko się męczę, ale do maja jakoś dotrwam.

alfabia, ja z kurczkiem mam najgorzej! i ten indyk mi wczoraj też nie poszedł! Ale możliwe, że nasze z tobą organizmy poprostu tego nie potrzebują. Żeby dostarczyć organizmowi białko staram się jeść ser biały i inny nabiał, a poza tym są jeszcze inne rodzaje mięsa Dziś np zupa z pulpetami wołowymi A ty jak sobie radzisz?
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:33   #3359
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Aw którym tygodniu jesteś?Ja dzisiaj jak wróciłam od mamy to podsłuchałam dzidzie i musiałam troche poszukac,bo się gdzieś ukrywała,ale znalazłam. I jak słyszałaś swoje?
Wg ostatniego USG biegnie nam 14 tydzień (wg OM 13). Wczoraj wieczorem pierwszy raz samodzielnie odnalazłam sybciutkie i radosne tam tam tam
Dziś rano już ułózył się inaczej bo jeszcze nie znalazłam. Ale wieczorkiem znow poszukam bo małżonek chce posłuchać

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość

alfabia, ja z kurczkiem mam najgorzej! i ten indyk mi wczoraj też nie poszedł! Ale możliwe, że nasze z tobą organizmy poprostu tego nie potrzebują. Żeby dostarczyć organizmowi białko staram się jeść ser biały i inny nabiał, a poza tym są jeszcze inne rodzaje mięsa Dziś np zupa z pulpetami wołowymi A ty jak sobie radzisz?
Omijam kuraki wszelkiej maści baaardzo szerokim łukiem

Ciekawe jest to, że z obiema córkami miaam dokładnie to samo. Awersja na kurczaki

Za to wpierdzielam sałatę jak królik jakiś
Córki i mąż mają ze mnie ubaw. Niosę wielki talerz z górą sałaty a pod spodem dwie bułeczki z wędlinką

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-02-26 o 12:40
Stary 2012-02-26, 13:35   #3360
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Ja generalnie wykonuję swoją pracę na terenie huty szkła bo to jest mój klient za którego jestem odpowiedzialna, ale od czasu kiedy powiedziałam szefowi i osobom odpowiedzialnym ze strony klienta o swojej ciąży to wszyscy mnie przepędzają stamtąd i każą siedzieć w biurze
Muszę przyznać, że wszyscy przyjęli wiadomość o mojej ciąży bardzo dobrze, koledzy są niesamowici, dbają o mnie i spełniają wszystkie zachcianki Ponieważ czuję się dobrze i nic się nie dzieje to zamierzam pracować jak najdłużej.

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:35 Powód: Ortografia :)
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości