Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 20:51   #3001
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Minka normalnie to też bym się śmiała widząć kogoś opędzającego się od psów kijami
To dobrze że nie macie bo może i faktycznie byś jej dała, a tak wytrzymacie i będzie już spokój
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:00   #3002
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
gratulacje , to na zwolnionko wybierasz się po usg tym 12tyg?
tak, chociaż jeszcze możę mi pozwoli do 16 kwietnia pracować, ale nie wiem czy chcę...chyba wolę posiedzieć z Kubim w domu teraz wizytę mam 19 marca, następna 16 kwietnia, ale ona sama mnie na zwolnienie będzie chciała wysłać, więc nie będę protestować. Najpierw czeka mnie przeprawa z szefem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:01   #3003
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Darusia - nie da się ufac człowiekowi jeżeli ciągle kłamie i zapewnia że to już ostatni raz.

Izumi - a Ty ostatnio to od samego rana do nocy siedzisz na wizazu.

A u mnie beznadziejna noc. Odstawiono mi część leków w czoraj i wieczorem moje ciśnienie poszybowało na 180/105. Mało co mi łep nie eksplodował. Spałam chyba ze 3 godziny tylko. Ten ból głowy i zawroty mnie wykończą. Przywrócono mi część leków. Zobaczymy co teraz będzie.
U Nataszy bez zmian.

Pamiętacie że ja cały czas wmawiam TZ-owi że Oliwka to być może nie jego dziecko biologiczne. No więc z Nataszą twierdzi że ma teraz pewność że jest jego bo ma jego grupę krwi. Oliwka ma moją.
Biedoku .
Kolejny dzień za małą mam nadzieję że niedługo ze szpitala wypełzniesz

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój się w ikei tez zalatwiał, ale normalnie na kibelek.Siku też bezproblemowo na drzewa z siebie wylewa. A tak na dworzu na beton kupy nie dam mu zrobić więc na takie sytuacje mam nocnik

heh, u mnie chłopaki obydwa za ojcem mają grupe krwi. Ale jak to po porodzie mi mówili że dlatego słabe takie że i zółtaczki mocne i zapalenia płuc u kazdego bo po ojcu grupa krwi
Z ciśnieniem kiepska sprawa.
Napisz coś więcej o córci, bo jak się domyślam jest długa droga przed nią, ale trzymam kciuki zeby na wielkanoc była z Wami w domu.

Dobra karmię młodego i idę do parku kaczki chlebem nakarmić
zap płuc to wina szpitala a nie grupy krwi

Olka jak zwykle szcza gdzie popadnie , do tego dziś zrobiła kupę jak mnie nie było wyleciało jej nogawką . Tz był na dole , wdepnęła w to butem , polazła na dół wołać babcie lub jego , oczywiście całe schody w kupie , a mam na nich wykładzinę dywanową . a pisze o tym z humorem , bo ja wtedy byłam w pracy

Kupiłam sobie kieckę w Hm , ale zanim ją znajdę pewnie troszkę minie więc potem wrzucę linka , powiecie mi co do niej
Stary 2012-02-25, 21:04   #3004
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tak, chociaż jeszcze możę mi pozwoli do 16 kwietnia pracować, ale nie wiem czy chcę...chyba wolę posiedzieć z Kubim w domu teraz wizytę mam 19 marca, następna 16 kwietnia, ale ona sama mnie na zwolnienie będzie chciała wysłać, więc nie będę protestować. Najpierw czeka mnie przeprawa z szefem
i bardzo dobrze, masz siedzieć w chacie, pierdzieć w dywan i oglądać telewizję śniadaniową . Ty już tam nie czekaj na pozwolenie, tylko idź od razu i bierz to zwolnienie z pocałowanie ręki. Coś ty się tak uparła na tą robotę, świata nie zbawisz jak miesiąc dłużej będziesz pracować....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:27   #3005
libra777
Zakorzenienie

Ania haha to mieli sprzątanie dzisiaj
Bao idź na zwolnienie i nie oglądaj się na nikogo , a szef co tam w mordę Ci nie da jakoś przeżyjesz
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:27   #3006
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Bao - weź TY się nie wygłupiaj tylko zapindalaj na zwolnienie. Po hugo Ci pracować do 16 kwietnia ? Premii się spodziewasz czy co ? Spadaj na L4 i odpoczywaj póki się da bo 2-ka dzieciaczków nieźle potrafi dać w kość a nie wszystkie są takie grzeczne jak Darusiowe dziewczyny. Ja Ci z całego serca życze właśnie takiego bobasa
Stary 2012-02-25, 22:31   #3007
P0P70
Zakorzenienie

Bao - jak będziesz rozmawiać z szefem to zacznij od tego żeby się nie obawiał bo on na pewno nie jest ojcem.

Nataszka przeszła transuzję i zobaczymy czy sił będzie miała więcej.

Muszę gdzieś kupić pieluszki takie dla noworotków bo jednak da niej te co ma są zdecydowanie za duże. NA allegro szukałam zerówek z Pampersa ale nie ma. Są praktycznie tylka "Bella". A w sklepach w Opolu też nigdzie nie ma rzadnych.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:33   #3008
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ania - historia z kupą niezła . Zdarzyło mi się zbierać kupsko z jedynego kawałka dywanu jaki mmay w domu

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Bao - jak będziesz rozmawiać z szefem to zacznij od tego żeby się nie obawiał bo on na pewno nie jest ojcem.

Muszę gdzieś kupić pieluszki takie dla noworotków bo jednak da niej te co ma są zdecydowanie za duże. NA allegro szukałam zerówek z Pampersa ale nie ma. Są praktycznie tylka "Bella". A w sklepach w Opolu też nigdzie nie ma rzadnych.
Jakie to dokładnie mają być ? Bedziemy szukać w Bytomiu albo w pobliżu

Dobra rada dla Bao
Stary 2012-02-25, 22:40   #3009
ania p
Zakorzenienie

pop na szybko z google
http://gattino.pl/pl/pieluszki/734-w...ie-30-szt.html

http://www.prematurebabystore.com.pl...roducts_id=433

to chyba te same ale taniej jakoś
Ogólnie z tego co widzę to na każdej stronce są tej firmy właśnie .
Nawet nie wiedziałam że są dla wcześniaczków specjalne sklepy internetowe
Stary 2012-02-26, 01:25   #3010
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

evi no wyszlo na to,ze za to zylismy bo to bylo wtedy jak 1 raz na ta budowe poszedl tam mu cos poobcinal i dal 1200 zapalcil 700 gowno zostalo,pozneij wziual zaliczke zeby zaplacic to kolejnego miesiaca nie mial zeby mu dac...
i sie ciagnelo a teraz jak jest lepiej oddaje ,ale to dla mnie nie jest wazne co on z ta kasa zrobil,nawet jakby nie wiem buty ciuchy nie wiem co jeszcze wisi mi to na prawde-liczy sie fakt jakim jest oszustwo.

Wrocilam dopiero do domku,ale musialam do was zagladnac.

Bao wiesz co ja to Ciebie nie rozumiem,mowisz ze zalujesz ze wrocilas do pracy,masz okazje troszke nadrobic czasu z Kuba,uwierz ze dopoki nie masz beca jest fajnie,ale pozniej juz nie wszystko przy takim maluchu jest fajne,a co ci da przepracowany miesiac dluzej bo tego zupelnie nie rozumiem, a miesiac z dzeciem poki brzucha nie masz to raczej fajna sprawa,skoro poniekad decyzji zalujesz.

Pop oby transfuzja dala sily malutkiej.
Ja zerowki to w szpitalu dostalam od razu po porodzie,pampersa wlasnie ale skad oni je mieli?na oliwke za male byly i od razu w 2 wskoczyla,teraz jak urodzilam tez dali mi z 10 zerowek,ale zabij a nie wiem skad;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:20   #3011
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Bao - weź TY się nie wygłupiaj tylko zapindalaj na zwolnienie. Po hugo Ci pracować do 16 kwietnia ? Premii się spodziewasz czy co ? Spadaj na L4 i odpoczywaj póki się da bo 2-ka dzieciaczków nieźle potrafi dać w kość a nie wszystkie są takie grzeczne jak Darusiowe dziewczyny. Ja Ci z całego serca życze właśnie takiego bobasa
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
evi no wyszlo na to,ze za to zylismy bo to bylo wtedy jak 1 raz na ta budowe poszedl tam mu cos poobcinal i dal 1200 zapalcil 700 gowno zostalo,pozneij wziual zaliczke zeby zaplacic to kolejnego miesiaca nie mial zeby mu dac...
i sie ciagnelo a teraz jak jest lepiej oddaje ,ale to dla mnie nie jest wazne co on z ta kasa zrobil,nawet jakby nie wiem buty ciuchy nie wiem co jeszcze wisi mi to na prawde-liczy sie fakt jakim jest oszustwo.

Wrocilam dopiero do domku,ale musialam do was zagladnac.

Bao wiesz co ja to Ciebie nie rozumiem,mowisz ze zalujesz ze wrocilas do pracy,masz okazje troszke nadrobic czasu z Kuba,uwierz ze dopoki nie masz beca jest fajnie,ale pozniej juz nie wszystko przy takim maluchu jest fajne,a co ci da przepracowany miesiac dluzej bo tego zupelnie nie rozumiem, a miesiac z dzeciem poki brzucha nie masz to raczej fajna sprawa,skoro poniekad decyzji zalujesz.

Pop oby transfuzja dala sily malutkiej.
Ja zerowki to w szpitalu dostalam od razu po porodzie,pampersa wlasnie ale skad oni je mieli?na oliwke za male byly i od razu w 2 wskoczyla,teraz jak urodzilam tez dali mi z 10 zerowek,ale zabij a nie wiem skad;/
bo każdy miesiąc to dodatkowe 700 zł za nadgodziny... a skoro zamierzam iść na wychowawczy na kilka miesięcy przynajmniej, to muszę coś zaoszczędzić, żeby udało nam sie nadal nie tykać wypłaty tż, która w całości jest odkładana na kupno mieszkania - ot jedynie taki mam argument. Idąc na L-4 zostaję na gołej wypłacie - niecałe 2 tyś. a z tego muszę opłacić paliwo na 2 samochody, jedzenie dla Kubusia, jakieś wydatki bieżące, do tego dojdzie kupowanie stopniowo rzeczy dla dziecka, wózek... pewnie, że chciałabym zostać z kubusiem i nadrabiać sobie ten czas, ale jak biorę pod uwagę finanse to się waham...

Cytat:

NIE Z NIM takie żarty to bufon

Stary 2012-02-26, 09:44   #3012
lindsley
Zakorzenienie

Bao ja na Twoim miejscu (bo na swoim to chętnie pójdę wreszcie do pracy) to bym wolała zacisnąć pasa niż iść jeszcze na miesiąc do pracy... Dla dziecka aż tak dużo musisz kupić? Nie masz nic po Kubusiu? Ja zostawiam praktycznie wszystko - przebrałam tylko ubranka i co mi sie nie podoba odłożyłam do wydania lub do kontenera (u?) wrzucę...

Darusia też bym chyba długo nie wybaczyła takiego oszustwa. Coś postanowiliście, jakieś zmiany?

Macie może pierwszą pomoc na plakacie do wydrukowania? Zależy mi żeby było wielkości A4 (taką mam drukarkę) i chcę na lodówce przyczepić... Ja to mniej więcej wiem, ale mój tz to chyba by nie wiedział co robić w razie co Najlepiej żeby było też co robić w razie zakrztuszenia.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:48   #3013
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Bao ja na Twoim miejscu (bo na swoim to chętnie pójdę wreszcie do pracy) to bym wolała zacisnąć pasa niż iść jeszcze na miesiąc do pracy... Dla dziecka aż tak dużo musisz kupić? Nie masz nic po Kubusiu? Ja zostawiam praktycznie wszystko - przebrałam tylko ubranka i co mi sie nie podoba odłożyłam do wydania lub do kontenera (u?) wrzucę...

Darusia też bym chyba długo nie wybaczyła takiego oszustwa. Coś postanowiliście, jakieś zmiany?

Macie może pierwszą pomoc na plakacie do wydrukowania? Zależy mi żeby było wielkości A4 (taką mam drukarkę) i chcę na lodówce przyczepić... Ja to mniej więcej wiem, ale mój tz to chyba by nie wiedział co robić w razie co Najlepiej żeby było też co robić w razie zakrztuszenia.
nie mam nic w rozmiarze 0-12 mcy...sprzedałam wszystko, zresztą dziewczynka ma być:P zakupy to jedno, ale ja wam piszę że na wychowawczy później muszę iść, a on bezpłatny, nie chcemy ruszać tż wypłaty...wiec muszę mieć coś zaoszczędzone my nie mamy swojego mieszkania, kredytu brać nie będziemy, więc musimy odkładać całą tż wypłatę, jeśli chcemy mieć cokolwiek swojego. Do 19 marca będę pracować, później chyba jednak nie zawsze to mi teraz jeszcze 2 razy nadgodziny wpadną

Stary 2012-02-26, 09:51   #3014
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Bao - no to przerąbane jak to taki bufon. Nie lubię takich ludzi.

Darusia - pewnie mu w końcu wybaczysz. Było nie była dwójka dziecia. Ale kurna on nie może Cię tak oszukiwać (i nie ważne są intencje), po prostu nie może i to własnie ze względu na to że jesteście rodziną.

Ja jak na razie nie mam takich problemów bo z TZem mamy osobne konta do których sie nie wtrącamy. JA mam swoje opłąty związane ze swom samochodem i mieszkaniem a on ma swoje.
Tylko nie wiem jak to będzie jak pójdę na wychowawczy i przejdę na garnuszek TZ-ta.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:52   #3015
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam nic w rozmiarze 0-12 mcy...sprzedałam wszystko, zresztą dziewczynka ma być:P zakupy to jedno, ale ja wam piszę że na wychowawczy później muszę iść, a on bezpłatny, nie chcemy ruszać tż wypłaty...wiec muszę mieć coś zaoszczędzone my nie mamy swojego mieszkania, kredytu brać nie będziemy, więc musimy odkładać całą tż wypłatę, jeśli chcemy mieć cokolwiek swojego. Do 19 marca będę pracować, później chyba jednak nie zawsze to mi teraz jeszcze 2 razy nadgodziny wpadną
A Wy płacicie rachunki też? Ja z rachunkami z 2tys to bym spokojnie odkładała... Ale to ja, oszczędna strasznie jestem, no i wyjścia nie mam

A własnie z tych ubranek 0-12 to dużo może być i na dziewczynkę, z resztą jak się chce - to można w lumpku kupić czy na all używane, nie musi być z wójcika Można znaleźć wiele sposobów oszczędzania... No a np korepetycje możesz na L4 udzielać i to odkładać, na ten czas na wychowawczym co będziesz...

Michaś
Stary 2012-02-26, 09:57   #3016
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy płacicie rachunki też? Ja z rachunkami z 2tys to bym spokojnie odkładała... Ale to ja, oszczędna strasznie jestem, no i wyjścia nie mam

A własnie z tych ubranek 0-12 to dużo może być i na dziewczynkę, z resztą jak się chce - to można w lumpku kupić czy na all używane, nie musi być z wójcika Można znaleźć wiele sposobów oszczędzania... No a np korepetycje możesz na L4 udzielać i to odkładać, na ten czas na wychowawczym co będziesz...
nie, nie płacimy - to jedyny plus mieszkania tutaj, tylko dlatego możemy sobie pozwolić na odkładanie sporej sumy miesięcznie
Co do ubranek....nie kupowałam wszystkiego z wójcika jeśli będzie dziewczynka, to może od koleżanki odkupię sporo. Lumpki odpadają, bo u nas dziewczyny co tam pracują, to wybierają ciuszki i robią paki na allegro...

Stary 2012-02-26, 10:09   #3017
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie płacimy - to jedyny plus mieszkania tutaj, tylko dlatego możemy sobie pozwolić na odkładanie sporej sumy miesięcznie
Co do ubranek....nie kupowałam wszystkiego z wójcika jeśli będzie dziewczynka, to może od koleżanki odkupię sporo. Lumpki odpadają, bo u nas dziewczyny co tam pracują, to wybierają ciuszki i robią paki na allegro...
Mam nadzieję, że za tego wójcika się nie obraziłaś
A paki z all nie możesz kupić? Albo właśnie od koleżanek... Ja mam praktycznie98% ubranek od kogoś i są super...

Michaś
Stary 2012-02-26, 10:12   #3018
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że za tego wójcika się nie obraziłaś
A paki z all nie możesz kupić? Albo właśnie od koleżanek... Ja mam praktycznie98% ubranek od kogoś i są super...
nieeee z wójcika to ja miałam do tej pory kombinezony tylko, 2 bluzeczki i jedne spodnie dresowe, a resztę rzeczy z tej firmy od koleżanki tej nadzianej mojej siostry
Koleżankę, co ma dziecko mam tylko jedną, ma córeczkę, kupię od niej jak płeć się zgodzi a z all - hmmm nie wiem, jakoś do kupowania tam to żyłki nie mam, lepiej mi sprzedaż idzie

Stary 2012-02-26, 10:30   #3019
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
bo każdy miesiąc to dodatkowe 700 zł za nadgodziny... a skoro zamierzam iść na wychowawczy na kilka miesięcy przynajmniej, to muszę coś zaoszczędzić, żeby udało nam sie nadal nie tykać wypłaty tż, która w całości jest odkładana na kupno mieszkania - ot jedynie taki mam argument. Idąc na L-4 zostaję na gołej wypłacie - niecałe 2 tyś. a z tego muszę opłacić paliwo na 2 samochody, jedzenie dla Kubusia, jakieś wydatki bieżące, do tego dojdzie kupowanie stopniowo rzeczy dla dziecka, wózek... pewnie, że chciałabym zostać z kubusiem i nadrabiać sobie ten czas, ale jak biorę pod uwagę finanse to się waham...

NIE Z NIM takie żarty to bufon
JA BYM wolała być z dzieckiem niż 700 zł , ale to Twój wybór .
Co do wyprawki to daj znać , to Ci odłoże fajne rzeczy i potem wyślę hurtem , nie dawno tak koleżance wysyłałam do wrocławia z drugiego forum . same smyki i HM jej się trafił bo akurat babka pajacyki po chłopcu przyniosła a ona chłopaka będzie mieć .
różne inne rzeczy też mamy , bo ja od tej koleżanki to mam całą listę i jej kompletuje rzeczy typu karuzela , sterylizator itp .zawsze wydasz mniej niż na nowe . U nas są rzeczy od kogoś a nie z hurtowni z używką i w idelanym stanie

Cytat:
Witam,

Bao - no to przerąbane jak to taki bufon. Nie lubię takich ludzi.

Darusia - pewnie mu w końcu wybaczysz. Było nie była dwójka dziecia. Ale kurna on nie może Cię tak oszukiwać (i nie ważne są intencje), po prostu nie może i to własnie ze względu na to że jesteście rodziną.

Ja jak na razie nie mam takich problemów bo z TZem mamy osobne konta do których sie nie wtrącamy. JA mam swoje opłąty związane ze swom samochodem i mieszkaniem a on ma swoje.
Tylko nie wiem jak to będzie jak pójdę na wychowawczy i przejdę na garnuszek TZ-ta.
Wychowanie dzieci to też jest praca , ustal z TZ wypłatę

Jadę do przyjaciółki na urodziny jej córek , dzieciaki to już się doczekać nie mogą . cały czas tylko kiedy do Miki i Talki jedziemy
Stary 2012-02-26, 10:35   #3020
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
JA BYM wolała być z dzieckiem niż 700 zł , ale to Twój wybór .
Co do wyprawki to daj znać , to Ci odłoże fajne rzeczy i potem wyślę hurtem , nie dawno tak koleżance wysyłałam do wrocławia z drugiego forum . same smyki i HM jej się trafił bo akurat babka pajacyki po chłopcu przyniosła a ona chłopaka będzie mieć .
różne inne rzeczy też mamy , bo ja od tej koleżanki to mam całą listę i jej kompletuje rzeczy typu karuzela , sterylizator itp .zawsze wydasz mniej niż na nowe . U nas są rzeczy od kogoś a nie z hurtowni z używką i w idelanym stanie

Wychowanie dzieci to też jest praca , ustal z TZ wypłatę

Jadę do przyjaciółki na urodziny jej córek , dzieciaki to już się doczekać nie mogą . cały czas tylko kiedy do Miki i Talki jedziemy
super, będę pamiętać jak zrobię listę i płeć będę znać to Ci podeślę

Stary 2012-02-26, 10:42   #3021
sara 85
Zakorzenienie

Ana z tym mlekiem bleee ja nigdy swojego nie próbowałam

Bao kurde jak to szybko zleciało, nie obejrzymy się a ty już urodzisz no i życzę Ci wymarzonej córeczki

my z tż też mamy osobne konta ale tylko jedną wypłatę ja zawsze sobie przelewam na swoje tyle ile potrzebuje, robię różne opłaty, zakupy itd.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:51   #3022
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
super, będę pamiętać jak zrobię listę i płeć będę znać to Ci podeślę
Oczywiście foty Ci wcześniej wyślę tych rzeczy . To zobaczysz czy Ci pasuje .
Ja tej koleżance to sama wybierałam i wsio jej się podobało .
Tylko duże rzeczy typu karuzele to wysyłałam jej linka . teraz ostatnio jej właśnie tiny love odłożyłam karuzelkę i sterylizator . jeszcze mam nianię na liście i fotelik maxi cosi . ale do maja mam czas
Kuriera mam pod nosem taniego więc jej z tamtąd wysyłam i na drugi dzień ma .
Zresztaznajdz sobie na FB komis kamyk , kliknij lubię . Tam wstawiamy duże rzeczy typu wózki , duże zabawki ,kołyski łóżeczka . Może Ci sie coś spodoba , to dasz znać
Stary 2012-02-26, 13:14   #3023
evitka21
Zakorzenienie

darusia, czyli tak jak dziewczyny pisały, pewnie nie chciał cię martwić, że nie daje rady, lepsze to niż kasyno , ale jednak oszustwo jest oszustwem....
jak opadną emocje na pewno potrzebne będą jakieś ustalenia

Bao, sorki, że to napiszę, ale dobrze kiedyś dziewczyny napisały-ty byś chciała mieć ciastko i zjeść ciastko-jak ostatnio żałowałaś że nie poszłam na wych. z kubusiem, to teraz możesz iść i jeszcze się zastanawiasz....
Jak sama pisałaś-masz poczucie żalu że nie byłaś z młodym, czasu się nie cofnie, ale teraz można nadrobić.
Dobrze, że jednak się zdecydowałaś. I tak macie super sytuacje-mieszkacie u teściów i jesteście praktycznie na ich utrzymaniu. Ja osobiście z jednej strony rozumiem, że chcecie to mieszkanie, ale z drugiej tak mi się kojarzy, że ....no właśnie....zawsze jest "coś"-czasem albo rybki albo akwarium.....
Ciekawe jak będzie potem-jak urodzi się drugi maluszek-czy faktycznie pójdziesz na ten wych, czy jednak kasa ważniejsza będzie, bo i potrzeby większe...

popik,
dobrze że transfuzja ok, daj znać czy się polepsza. I napisz czy ty choć trochę lepiej się czujesz?
----
A my wczoraj z tż w aquaparku byliśmyi lenucha zachwycona (drugi raz tam była). Najpierw wybraliśmy się za wcześnie, bo 8.20 pocałowaliśmy klamkę, bo czynne od 9. Młoda zawiedziona ("chciem do basenu, na plaże!").
W środku zachwycona, choć wody nieco się bała, najbardziej podobało się jej wrzucanie ogromu plażowych io nie tylko zabawek do brodzika.
Wychodzić oczywiście nie chciała, a domu cały czas się pytała: "pójdziemy znowu do basenu? moziemy isc na plazie?" i opowiadała co tam było: "byłam do basenu mamusiu, był taki deścik, do oczek leciało i było...wiaderko takie, i rekin, i krokodyl. Była taka duzia woda i ponton był. Boiłam się trochę. I zjeździalnia była taka duzia. Chlapałam na tatusia o tak <pokazuje> itp.
Jak wychodziliśmy, poszliśmy na parking, to pyta:
"gdzie nasz samochodzik?"
"tutuaj lenuś"
"nie ten, ten z ośmiornicą, z ośmiornicą"
<my z tż o co chodzi?>
"nie do tego chciałam, do tego z ośmiornicą, ośmiornicę chciem zobaczyć!"
<siedzimy już zapięte, patrzę a auto obok nas miało na kokpicie maskotkę ośmiornicę i nasze dziecko chciało do tamtego auta >

i jeszcze a propos uważajcie na słowa gdy w pobliżu dzieć:
M: fuj, ale ci jedzie
L: z mordy? <wiem, wiem nie ma się czym chwalić, ale choć posmiać się można>

I jeszcze jedno:

-paski mam takie na bluzeczce, jak zebra
-tak, jak zebra masz paseczki
-policz tatusiu moje paski

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:18
Stary 2012-02-26, 13:15   #3024
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

U nas dzisiaj wstrętna pogoda. Pada na zmianę deszcze ze śniegiem i świeci słońce, zimno, wieje i jest bleeee....

My z Tż też mamy osobne konta ale ja ostatnio na "garnuszku Tża" . Jakieś tam swoje pieniądze mam jak uda mi się coś sprzedać, różnie bywa. Do garnuszka można się przyzwyczaić ale łatwo nie jest zwłaszcza dla osoby, która zawsze o siebie musiała dbać sama w sensie finansowym i nie tylko. Do tego lubiła swoją niezależnosć. Póki co nie mam stałej roboty i narazie tak będzie.

Bao - z jednej strony Cię rozumiem ale z innej to wogóle. Niestety nie można mieć czegoś w stylu "mieć ciastko i zjeść ciastko". Myślę że jedno 700 aż tak bardzo nie wpłynie na Waszą sytuację finansową w kontekście długości urlopu wychowawczego. Cóż zrobisz jak będziesz uważała ale wydaje mi się że Daria ma rację, lepiej zostać w domu jak jeszcze nie masz wielkiego brzucha przed sobą. Dlaczego sprzedawałaś rzeczy po Kubusiu skoro planowaliście 2-gie dziecko? Przecież dziewczynka może spokojnie "chodzić" w niebieskich ciuszkach. Jak masz ochotę to ja mam jeszcze trochę rzeczy po Zosi i chętnie je niedrogo podam dalej. Sporą część wzięła Darusia i moja koleżanka ale spora część jeszcze leży i zapełnia szafkę. Miejsca już brakuje
Stary 2012-02-26, 13:18   #3025
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Oczywiście foty Ci wcześniej wyślę tych rzeczy . To zobaczysz czy Ci pasuje .
Ja tej koleżance to sama wybierałam i wsio jej się podobało .
Tylko duże rzeczy typu karuzele to wysyłałam jej linka . teraz ostatnio jej właśnie tiny love odłożyłam karuzelkę i sterylizator . jeszcze mam nianię na liście i fotelik maxi cosi . ale do maja mam czas
Kuriera mam pod nosem taniego więc jej z tamtąd wysyłam i na drugi dzień ma .
Zresztaznajdz sobie na FB komis kamyk , kliknij lubię . Tam wstawiamy duże rzeczy typu wózki , duże zabawki ,kołyski łóżeczka . Może Ci sie coś spodoba , to dasz znać
na fb mi się wyświetlają właśnie wózki np. jak macie może też coś fajnego sie trafi karuzelkę jak fajną będziesz mieć to daj znać, bo mam po kubim na korbkę z canpola - niech ja szlag a tak to ze "sprzętów" wsio mam prócz wózka płeć mam nadzieję, że poznam w kwietniu - wtedy będzie 16 tydzień jakoś

Stary 2012-02-26, 13:18   #3026
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao ja tez bym wolala pasa zacisnac a przy 2 dziecku jest sie madrzejszym,polowy glupot nie kupisz
A.Camus
Stary 2012-02-26, 13:25   #3027
evitka21
Zakorzenienie

aixa, widzimy cie!!!

Stary 2012-02-26, 13:25   #3028
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
darusia, czyli tak jak dziewczyny pisały, pewnie nie chciał cię martwić, że nie daje rady, lepsze to niż kasyno , ale jednak oszustwo jest oszustwem....
jak opadną emocje na pewno potrzebne będą jakieś ustalenia

Bao, sorki, że to napiszę, ale dobrze kiedyś dziewczyny napisały-ty byś chciała mieć ciastko i zjeść ciastko-jak ostatnio żałowałaś że nie poszłam na wych. z kubusiem, to teraz możesz iść i jeszcze się zastanawiasz....
Jak sama pisałaś-masz poczucie żalu że nie byłaś z młodym, czasu się nie cofnie, ale teraz można nadrobić.
Dobrze, że jednak się zdecydowałaś. I tak macie super sytuacje-mieszkacie u teściów i jesteście praktycznie na ich utrzymaniu. Ja osobiście z jednej strony rozumiem, że chcecie to mieszkanie, ale z drugiej tak mi się kojarzy, że ....no właśnie....zawsze jest "coś"-czasem albo rybki albo akwarium.....
Ciekawe jak będzie potem-jak urodzi się drugi maluszek-czy faktycznie pójdziesz na ten wych, czy jednak kasa ważniejsza będzie, bo i potrzeby większe...

popik,
dobrze że transfuzja ok, daj znać czy się polepsza. I napisz czy ty choć trochę lepiej się czujesz?
----
A my wczoraj z tż w aquaparku byliśmyi lenucha zachwycona (drugi raz tam była). Najpierw wybraliśmy się za wcześnie, bo 8.20 pocałowaliśmy klamkę, bo czynne od 9. Młoda zawiedziona ("chciem do basenu, na plaże!").
W środku zachwycona, choć wody nieco się bała, najbardziej podobało się jej wrzucanie ogromu plażowych io nie tylko zabawek do brodzika.
Wychodzić oczywiście nie chciała, a domu cały czas się pytała: "pójdziemy znowu do basenu? moziemy isc na plazie?" i opowiadała co tam było: "byłam do basenu mamusiu, był taki deścik, do oczek leciało i było...wiaderko takie, i rekin, i krokodyl. Była taka duzia woda i ponton był. Boiłam się trochę. I zjeździalnia była taka duzia. Chlapałam na tatusia o tak <pokazuje> itp.
Jak wychodziliśmy, poszliśmy na parking, to pyta:
"gdzie nasz samochodzik?"
"tutuaj lenuś"
"nie ten, ten z ośmiornicą, z ośmiornicą"
<my z tż o co chodzi?>
"nie do tego chciałam, do tego z ośmiornicą, ośmiornicę chciem zobaczyć!"
<siedzimy już zapięte, patrzę a auto obok nas miało na kokpicie maskotkę ośmiornicę i nasze dziecko chciało do tamtego auta >

i jeszcze a propos uważajcie na słowa gdy w pobliżu dzieć:
M: fuj, ale ci jedzie
L: z mordy? <wiem, wiem nie ma się czym chwalić, ale choć posmiać się można>

I jeszcze jedno:

-paski mam takie na bluzeczce, jak zebra
-tak, jak zebra masz paseczki
-policz tatusiu moje paski
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

U nas dzisiaj wstrętna pogoda. Pada na zmianę deszcze ze śniegiem i świeci słońce, zimno, wieje i jest bleeee....

My z Tż też mamy osobne konta ale ja ostatnio na "garnuszku Tża" . Jakieś tam swoje pieniądze mam jak uda mi się coś sprzedać, różnie bywa. Do garnuszka można się przyzwyczaić ale łatwo nie jest zwłaszcza dla osoby, która zawsze o siebie musiała dbać sama w sensie finansowym i nie tylko. Do tego lubiła swoją niezależnosć. Póki co nie mam stałej roboty i narazie tak będzie.

Bao - z jednej strony Cię rozumiem ale z innej to wogóle. Niestety nie można mieć czegoś w stylu "mieć ciastko i zjeść ciastko". Myślę że jedno 700 aż tak bardzo nie wpłynie na Waszą sytuację finansową w kontekście długości urlopu wychowawczego. Cóż zrobisz jak będziesz uważała ale wydaje mi się że Daria ma rację, lepiej zostać w domu jak jeszcze nie masz wielkiego brzucha przed sobą. Dlaczego sprzedawałaś rzeczy po Kubusiu skoro planowaliście 2-gie dziecko? Przecież dziewczynka może spokojnie "chodzić" w niebieskich ciuszkach. Jak masz ochotę to ja mam jeszcze trochę rzeczy po Zosi i chętnie je niedrogo podam dalej. Sporą część wzięła Darusia i moja koleżanka ale spora część jeszcze leży i zapełnia szafkę. Miejsca już brakuje
wiecie, większość z was ma coś swojego...czy dom, czy mieszkanie, czy w trakcie budowy, ja nie mam nic (no mieszkanie przepisane przez rodziców, ale wiadomo, że póki co niedostępne), z teściami mieszkać na zawsze nie będę, wcale nie jest tak różowo.... "znacie" mojego teścia dla nas każdy grosz się liczy bo to nam przybliża szansę na własny kąt dlatego muszę zęby zaciskać i tu siedzieć
Rzeczy po małym sprzedawałam, bo liczę na córkę, a ciuszki większość od koleżanki i tak wezmę...no i ania p się zaoferowała z komisem
Któraś (chyba Lind) pytała o korki... teraz w trakcie roku szkolnego to ciężko na rynek się wbić, ale na wychowawczym jak najbardziej będę udzielać ehhhhh no nic póki co do 19 marca 3 tygodnie, wcześniej wykorzystam 2 dni opieki nad kubusiem (akurat bilans będzie) i 19ego na wizycie zwolnienie wezmę

Stary 2012-02-26, 13:30   #3029
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Daria - ja Cię przepraszam ale czarnowidztwo przemówiło przeze mnie . Dla Twojego i dzieci bezpieczeństwa, niezaleznie od tego co z Tż ustalicie. Załatw sobie sądownie rozdzielczosć majątkową. Ja bym tak zrobiła, tzn. nie ufałabym już że to tylko to co mówi. Jak tak tylko na podstawie doświadczeń moich znajomych (bliskich)
Stary 2012-02-26, 13:37   #3030
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao mam nadzieje,ze bedzie ta cora bo jestes tak nastawiona,ze odnosze wrazenie ze chlopcem moglabys sie rozczarowac,obym sie mylila no i oby sie sprawdzilo ze dziewczynka.

Ja wole isc do lumpka,rzeczy sa nowe badz jak nowe za nie duze pieniadze a nie ma sie co oszukiwac 100 razy ladniejsze i lepsze jakosciowo.
Zalezy kto czego chce tak na prawde mozesz zrobic wyprawke za 5000 i za 1000.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

ja nie sprzedawalam rzeczy mialy isc w obieg i wrocic,nie wrocily-trudno,ale nowych kupilam strasznie nie wiele! izazula ania mi paczki wyslaly i reszta z lumpka ,teraz kupilam amelce 3pak dresikow z adidasa 62.68.74 rozne kolory za 5 zl nowki

Bao my tez nic nie mamy,dom ktory kiedys bedzie na mnie,kiedys bo n razie nie jest,mieszkanie tezeta w ktorym mieszka babcia i dlugi jak sie okazalo za to i mozliwe ze wrocimy do rodzicow na jakis czas,jeszcze sami nie wiemy,czas pokaze ale to nie jest powod zeby nie spedzac czasu z dzieckiem,do cholery jasnej kasa jest wazniejsza?no sorry tak to wyglada,jakbym ja strasznie zalowala ze nie zostalam w domu,a mialabym okazje to wykorzystalabym ja od razu bez zastanowienia,nie zawsze kasa jest najwazniejsza,mozna zmienic troszke styl zycia kosztem czegos innego po prostu.
Pozniej uwierz mi ze ci latwo nie bedzie,nie wytlumaczysz kubie ze masz dzidziusia w brzuchu i go nie podniesiesz jak bedzie stal ze smutna minka i chcial na raczki,bo co?masz dzidziusia a jego juz nie?nasze trąble za male,teraz mozesz czas wykorzystac super poki wlasnie kałduna nie targasz przed soba,pozniej tak kolorowo nie jest.takze dymaj na zwolnienie i nie truj dypy oooo!!!;p;p

Bao teraz doczytalam,bardzo dobra decyzja!!!

Izazula nie bede latwic rozdzielnosci,dla mnie kolejne klamstwo jakies to rozwod sprawa jest prosta...;..prosto tez przeze mnie zostala przekazana i bez watpienia zrozumiana.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości