|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Cytat:
Ogółem już od pewnego czasu przymierzam sie do kupna, bo właścicielka mieszka w sąsiedniej dzielnicy i mogę odebrać osobiście. Zaznaczyła, że mogę sobie nawet przyjść i u niej na miejscu coś wybrać. Jak tylko pozałatwiam najważniejsze sprawy, to będę się przymierzać do zamówienia.
|
|
|
|
|
#1112 |
|
BAN stały
|
Witam wszystkich!!!
Jeśli chodzi o sklepy z oryginalna biżuterią to polecam Spamer Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2006-12-11 o 17:44 Powód: usunięcie reklamy |
|
|
|
#1113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spamer Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2006-12-11 o 17:46 Powód: usunięcie reklamy |
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Viisa, ale my tu rozmawiamy o sklepach z produktami DO TWORZENIA biżuterii. :/
Grunt to wczytać się w temat. |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Po kiego powtarzac po 2x w dwoch postach na jednym watku o tym samym sklepie. Po za tym wybacz, ale nie podoba mi sie to. Wszystkie Twoje 4 posty w jakims stopniu wspominaja o tym samym sklepie. Co jak co mi to poachnie reklama.
Dawno temu kotom oddawano boską cześć. Koty nigdy tego nie zapomniały. Wątek z biżuterią Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2006-12-11 o 17:47 Powód: usunięcie cytatu spamera |
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Viisa w innym watku też reklamuje ten sklep, nie do końca raczej to pasuje do tematu tamtego czy tego wątku.. Czy to wporządku?
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale sie nie wczytywalam. Za to Viisa to sprawa oczywista calkowicie.
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam, czy cel uświęca środki? Bo w sumie mnie chamska reklama (typu wyskakujace okienka, takie namolne pisanie postów jak wyżej) raczej zniechęca i na pewno już nie wchodzę i nie kupuję pod podanym linkiem. Skutek odwrotny od zamierzonego...
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
ja po tych wszystkich jej postach, reklamujących sklep z biżuterią wątpliwej urody nie mam absolutnie ochoty wejsć na tą stronę, żeby cokolwiek zobaczyć...
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było...
![]() Nie miałam siły przejrzeć kilkudziesięciu nowych stron, przejrzałam max 10 więc na starcie przepraszam, jeśli się powtarzam. Odkryłam niedawno fajny sklep, który dopiero się rozkręca, z chęcią podrzucam link, bo już 2 razy zrobiłam tam zakupy. Kilka koralików za drugim razem miałam wątpliwej jakości ale na taką ilość, jaką zamówiłam - puściłam im płazem. Gratisy też średnio pod gus mi podeszły, ale - jak wiadomo, gust nie podlega dyskusji. A nie żałują gratisów. polecam kota w woku, niedrogi a fajne rzeczy są w środku. Szkoda tylko, że nie mają zbyt bogatego asortymentu. No ale - ceny mają konkurencyjne ![]() http://akcesoria.net.pl/sklep/ Ocho, widzę, że nie tylko ja zrezygnowałam z qnsztu. Obraziłam się na Nich po tym, jak przestali dawać gratisy a zaczęli wrzucać wadliwy towar. przez pół roku co miesiąc wydawałam na niech niemałą kasę i trochę się wściekłam, jak zamówiłam 20 karabińczyków i każdy co do jednego się zacinał. W odpowiedzi mi napisali, że posrebrzane to do siebie mają, że lepsze w zapinaniu są srebrne... Gdybym nie kupowała takich samych na allegro to być może dałabym się nabrać :| Nie chciało mi się reklamować, tylko napisałam maila. Oprócz śmiesznego porównania do srebra napisali, że zmienią dostawcę. Ciekawam, czy od tego czasu i innym wcisneli wadliwe karabińczyki? Było to moze ze 2-3 miechy temu.. Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2006-12-12 o 03:01 |
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
NagaLy, dzieki za kolejny adresik. Ja akurat na ten sklep jeszcze nie trafilam. Calkiem fajny, boskie maja te peruwiankie korale
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm mojej walki z Qunsztem ciąg dalszy. Muszę powiedzieć, że oni sie tam leczyć powinni! Zła na nich jestem jak nie wiem.. Dostali mój zwrot i podobno te uszkodzenia to nie uszkodzenia tylko tak ma byc! Kryształki są rzekomo bardzooo małe (8 i 10 mm), więc ta pani uważa co zacytuje: "Kryształki są bardzo malutkie i przy otworach mogą
być pewne nierówności" - żarty?!?!?!? No a kamyczki to jeszcze inna para kaloszy, pani sądzi, że skoro pisali że są one nieregularne, często o ostrych krawędziach, nierównościach i zróżnicowanej fakturze, to przecież wkońcu to samo, co walnąc tym kamykiem o brzeg zlewu i go obtłuc Sugerowałam im by wysyłali kamyczki, te które sa super delikatne w pudełeczkach, ale nie skomentowali tego... Mam ich dość! Potrzebuje kryształków do konkretnej biżu i co i nic..
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam powiedzieć 'a nie mówiłam' czy sobie darować? ![]() a tak serio - ja zrezygnowałam z reklamacji po poerwszej ich odpowiedzi. mają klientów daleko i głęboko. cóż. więcej po prostu będę szukać wszystiego gdzie indziej - chyba wolę zapłacić już poczcie za 2 wysyłki, niż za jedną z qunsztu. a co do koralików - cóż. jeśli próbują wcisnąć nam, że połówka czegoś, co było obrabiane jako kulka, ale pękło podczas produkcji to 'koralik o naturalnym, nieregularnym kształcie' to powodzenia... :/
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie wkurzylam na szkatulke.pl
przedwczoraj robilam zamowienie, patrze, brakuje jakis produktow,ale mysle wycofali(myslalam ze calkiem) czy cos.. a dzisiaj zagladam i maja nowe rzeczy-czy tam stare im podochodzily...no kurde.. :/ |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehehe ja też wczoraj robiłam zakupy na szkatułce
)) Ale ja już mam wrodzonego pecha, chyba zacznę Was ostrzegać jak będę robić zakupy. Serio - co zrobię zakupy to na dzień następny wszędzie mają dostawę )
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Szczecinianke
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, szkoda, że Qnszt spadł z jakością
Kupiłam parę kul czerwonych Lampwork http://www.qnszt.pl/catalog/236/2281...ien_12_mm.html za 3,50zł i co? Różnią się od siebie kolorem, wzorem i rozmiarem równocześnie!!! A miały być do konkretnych kolczyków. Nie stać mnie na zamawianie kilku par i potem ich dobieranie Nawet nie chce mi się reklamować, bo napiszą, że w opisie tak jest, więc widziały gały ...Qnszt ma coraz gorsze jakościowo rzeczy, chyba się przesiądę... |
|
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naila współczuje. Ja też zamówiłam takie kulki jak ty tylko w innym kolorze. Moje są okey (na szczęście!!). Mają podbne wzory, rozmiar i kształt jednakowy. Rozumiem twoje roszczartowanie. Qunszt jednak nie rozumie takich subtelności. Wg nich powinnam zrobić zamówioną biżuterie dla kogoś z tych uszkodzonych kryształków! Tylko kto by się potem wstydził? Ja? Szczyt, w życiu bym nikomu nie dała biżu w takim stanie!
|
|
|
#1131 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie qunszt ma jedną zaletę - na razie to jedyny sklep, w którym mogę kupić jednocześnie drut posrebrzany 0,6 i małe srebrne bigle, które mają fajną cenę 1,69. Nie muszę 2 razy za przesyłke płacić. Szkoda, że sznurka woskowanego nie mają, bo właściwie ja tylko te rzeczy zamawiam. No, jeszcze federingi małe, tez niezłe mają. Na szczeście koralików u nich nie zamawiam
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również pozdrawiam, miło spotkać kogoś ze swojego miasta, niby miasto duże a tak nas tu chyba mało...
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Edit: Robił ktoś reklamację w Beadshop?Dostałam jaspis i w jednym kamieniu jest dość duża intruzja kalcytu .Bardzo się to rzuca w oczy.
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:/ dla mnie to na razie artfan prowadzi. |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Mnie się trafiły zacinające się federingi :/. Posrebrzane, a jakże. |
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dokładnie tak jest, przecież nie zrobię dwóch różnych kolczyków Szkoda, bo muszę znaleźć inne kule (i znowu płacić za przesyłkę), ale już nie w Qnszcie. Inne rzeczy, które mi przysłali są w porządku, tylko te dwie są bez sensu.
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do Qnsztu, całkiem grzecznie co o tym myślę i odpisano mi, również grzecznie, że to robione ręcznie i mogą się tak różnić, mają tak w opisie produktu . I, że postarają się na przyszłość wzracać na to uwagę.
Szczerze? Wątpię, ale przynajmniej niech wiedzą, że coś takiego powoduje niezadowolenie i zwrot w inną stronę. |
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
WITAM, wszystkie biżuteryjki
Zawsze zaglądałam na Wizaz po porady odnośnie wyboru najlepszego kosmetyku, od dziś postanowiłam troszkę się po udzielać na forum. Zrobiłam już wiele zakupów, korzystałam z www.artfan.pl, www.qnszt.pl, www.koraliki.pl oraz dziś po raz pierwszy z www.koralowo.pl. www.artfan.pl- podoba mi się sklep, kupuje tam jedynie kamienie, gdyż na moje oko srebro jest tańsze na www.qnszt.pl Qnszt- chyba mój ulubiony sklepik, może dlatego że tam znajduję zawsze to co mi potrzebne no i srebro tańsze!!! drut sprzedają po 1 m a nie 0,5mKoraliki- pierwszy przeze mnie odwiedzony sklepik, na początku byłam w miarę zadowolona, do czasu.. kiedy nie trafiłam na Qnszt, bardzo mały wybór interesujacych mnie kamieni i koralików www.koralowo.pl- śliczne opakowania na biżuterię, przepiękne kamienie, dobry kontakt z obsługą sklepiku. Zobaczymy czy przesyłka będzie szybka, odpowiednio zabezpieczona i czy kamienie dostanę podobne do tych na zdjęciu Oczywiście jak dostanę przesyłkę dopiszę odpowiednie uwagi Jak do tej pory w każdym ze sklepików przesyłki szły ok. 2 dni po dokonaniu przeze mnie wpłaty na konto, a więc dosyć szybko. <cmok>usie dla Was |
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

Ogółem już od pewnego czasu przymierzam sie do kupna, bo właścicielka mieszka w sąsiedniej dzielnicy i mogę odebrać osobiście. Zaznaczyła, że mogę sobie nawet przyjść i u niej na miejscu coś wybrać. 

Sugerowałam im by wysyłali kamyczki, te które sa super delikatne w pudełeczkach, ale nie skomentowali tego... Mam ich dość! Potrzebuje kryształków do konkretnej biżu i co i nic..
jestem również