|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
dzień dobry
czy Wam tez teraz częściej śnią sie dzieci?bo ja co drugi sen mam z dzieckiem, niekoniecznie swoim i często się budzę w nocy ,ale to głównie na sikanie bo mam dużo pic z racji tego , że jak na 22 tydzień ciąży mam za mało wód płodowych (AFI125).A jak już się obudzę to nie mogę spać i czymś się podświadomie denerwuje.![]() miłego dnia! |
|
|
|
#4052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2 Super Ci się trafiło Cytat:
Dała lekarzowi wszystko obejrzeć, a jak jakiś splot żył lekarz oglądał, to stwierdził, że pięknie widać, i bardzo rzadko się zdarza, żeby tak ładny ich obraz uzyskać. A jak płeć potwierdzaliśmy, to się pięknie rozkraczyła i pokazała, co ma między nogami Cytat:
![]() Ja już od 6 nie śpię, obudziłam się i dzidzia przez ponad godzinę trenowała u mnie w brzuszku nie bardzo dając mi zasnąć ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- a skąd to info że za mało? Mi na badaniu wczoraj wyszło 12cm i mam napisane, że to jest w normie. Też 22 tydzień
|
|
#4053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A ile gotujesz rosół? Bo z tego co wiem, powinno się właśnie ok. 5 godzin
Znam natomiast osobę, która gotuje 30 min.Cytat:
Oj tak, Ikea nie przeżywa przeprowadzek ![]() Fajnie, że ma się takie ciocie, które obdarowują malucha tyloma prezentami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie piękne słoneczko świeci, aż żal siedzieć w domu. |
|||||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś miałam raczej erotyczny sen ![]()
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj w radiu słuchałam akurat, dlaczego mięsa na rosół nie wolno szybko zagotowywać tylko wstawiać do zimnej wody i powoli podgrzewać (tłumaczyli, dlaczego w przeciwnym razie rosół staje się mętny).Jak dla mnie rosół też się musi długo gotować, a raczej "pyrkać" na malutkim ogniu
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko zjem śniadanie i jadę na łowy
Dziś sama będę buszować, choć w sumie nie wiem na co się nastawiać ![]() Cytat:
Buziaki i do potem
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
dopiero dziś sprobowałam i muszę powiedzieć, że nawet dobry ten deser, nawet Tż smakował tak że śmiało możesz zrobić
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() na początek nadrobię Was, może wieczorem bo bardzo źle się czuję i weszłam tylko poczytać co się działo ![]() głowa boli, gardło malutkie, i katar :/ ale za to TŻ robił mi śniadanie... jajecznicę z cebulką i pieczarkami, co chwilę się pytał co i jak, już chciałam mu iść pomóc bo sobie myślę nie da sobie rady, ale przypomniałam sobie kłótnie z przed 4 miesięcy, jak mi wyznał że go wręcz wkur** jak on chce zrobić w domu coś sam a ja chodzę i kontroluję, no to leżałam i czekałam czy sobie poradzi, nasłuchiwałam co się dzieje, czasem coś marudził ALE przyniósł pyszną jajecznicę ![]() To nie on nie umiejętny tylko ja przewrażliwiona ;p
|
#4059 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Kochane
![]() ja wczoraj byłam znów na poszukiwaniach czegoś dla Maleństwa i...zakupiliśmy smoczusie ![]() http://allegro.pl/mambaby-start-smoc...111752035.html są przesłodkie i do tego taki zaczepek z napisem I love Daddy także wróciłam szczęśliwa potem do nocy późnej oglądałam KSW-czyli mordobicie, ale lubię to nawet![]() Miłej niedzieli Mamusie
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale strasznie uzależniacie Nie było mnie tu 4 dni i każdy dzień był jakiś niekompletny bez wizażu ![]() Teraz postaram się nadrobić zaległości, a później zmykam do pracy więc "zobaczymy się" znów wieczorem. Miłego dnia
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Niedokrwistość w ciąży być może nie dziwi bo wiele ciężarnych boryka się z tym problemem, ale niedokrwistość nie jest OK. Należy zmienić dietę albo rozpocząć suplementację żelazem.
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak mnie bolał brzuch od 5 nad ranem, że nie poszłam do szkoły
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę designe, wygląd wózka X Lander XA bardzo mi odpowiada, natomiast zniechęca mnie przy wyborze fakt, że nie posiada porzekładanej rączki, jest duży po złożeniu i ciężki.
|
|
|
|
#4064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten czas leciPewnie A Karolek dla chłopców Cytat:
Ale teraz jesteś już nasza, a my Ciebie i dzidzi nie oddamy Cytat:
Staram się gotować jak najkrócej, żeby w rosole pojawiły się oka, a żeby te chemikalia z mięsa nie zdążyły w jakichś dużych ilościach dostać się do zupy |
|||
|
|
|
#4065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
lekarzem co prawda nie jestem, ale to chyba nie do końca tak jak piszesz. Nie bez powodu normy hematrokrytu dla ciężarnych są niższe. Krew w ciąży ulega rozrzedzeniu i to jest zjawisko jak najbardziej normalne i absolutnie nie niepokojące, należy tylko pilnować, żeby nie przerodziło się to w anemię (sama niedokrwistość - do pewnego stopnia - u ciężarnych to jeszcze nie anemia). Ja mam hematrokryt na poziomie 33%, czyli poniżej normy dla nieciężarnych, i lekarz nic mi nie mówił, że coś jest nie tak, nie kazał też suplementować żelaza oprócz tego, które łykam w witaminach wcześniej zaleconych
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
![]() ja malo do was zagladm bo musze nacieszyc sie Tż zaczynamy dzis 20 tc ![]() wizyte mam 6 marca ciekawe kiedy zobacze teraz malucha na USG ![]() wczoraj jak lezelismy to tak sie rozbrykala ze co chwile sie wiercila niestety rusza sie jeszcze tak ze moj Tż tego nie czuje ;( ale moze juz niedlugo .
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam hematokryt 39,5% czyli chyba w normie?
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
"U kobiet w ciąży ma miejsce tzw. "rzekoma niedokrwistość ciężarnych".
W ciąży dochodzi do zwiększenia objętości osocza oraz krwinek czerwonych. Jednak objętość osocza zwiększa sie bardziej niż objetość krwinek, wpływa to na "rozcieńczenie" krwinek - stąd mimo wzrostu liczby krwinek czerwonych sam hematokryt maleje w stosunku do tego sprzed ciąży. Wskaźnik hematokrytu obniża się u kobiet w ciąży do około 35 - 36%. Wynik badania 31,8% w świetle powyższego jest zbyt niski. Niedokrwistośc ciężarnych wyraża się zmniejszeniem liczby erytrocytów, hemoglobiny, hematokrytu i objętości krążących erytrocytów poniżej normy. Według WHO dolna granica normy w III trymestrze ciąży dla hemoglobiny wynosi 6,82 mmol/l (czyli 11,0 g%). Należałoby skonsultować się z lekarzem prowadzącym ciążę i rozważyć wzbogacenie diety o produkty bogate w żelazo, kwas foliowy. Lekarz może zalecić suplementację żelaza w postaci doustnych preparatów." u mnie wg tego jest nieco za niski (ale niewiele poniżej normy) i jeszcze mam się tym nie przejmować tylko brać dalej witaminki. Pewnie jak spadnie bardziej, wtedy zaleci mi gin dodatkową suplementację żelazem. Generalnie to z tego co czytałam, to nie powinno się interpretować samego poziomu hematokrytu, ale w powiązaniu z innymi wynikami morfologii (oczywiście jak hematokryt jest znacznie poniżej tej normy, to znaczy że coś może być nie tak) Soleilka nie wiem jak to się interpretuje, jak jest powyżej tej normy (chociaż mam wrażenie, że to jest podany tylko dolny próg), może to oznacza, że krew zaczyna robić się zbyt gęsta, a to grozi zakrzepami? Ale to lepiej spytać lekarza. O tu jeszcze ciekawa informacja "Anemię w ciąży rozpoznajemy kiedy poziom hemoglobiny spada poniżej 10g/dl lub hematokrytu poniżej 30 procent." Śnieg właśnie u nas pada, a rano było piękne słoneczko
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-26 o 11:42 |
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a hemoglobiny też mam dużo 13,4 g/dl, płytki krwi 241 tys...Niby wyniki w normie, ale to normy ogólne a nie dla kobiet w ciąży |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
tam wyżej dodałam jeszcze jedno info. Moim zdaniem, jak lekarz nie mówi, że coś jest nie w porządku, to wszystko jest ok i nie ma co się doszukiwać. No chyba, że się lekarzowi nie ufa...
|
#4072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje odnośnie szóstego miesiąca ![]() ![]() Faktycznie - czas leci jak szalony, przecież dopiero co byłam w szóstym tygodniu
|
||
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego sodu miałam 136 a norma to 135-145, więc mnie dosodzili
|
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Hania tak jestem pewna
bo sprawdzilam jeszcze dokladnie na stronie internetowej, jakas organizacja tym zarzadza. Wykup z miejsc dla sprzedajacych wlasnie idzie na potrzeby dzieci, a ciuszki ponoc nowe i uzywane, przejde sie napewno ![]() http://www.recycle4children.co.uk/nw/ Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-02-26 o 11:50 |
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mam rosół
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie ugotowałam i zjadłam zupke pomidorową
bylismy z tz na spacerku i z pieskiem rano wyprostowałam sobie włoski. Wkoncu jest słońce i zrobiłam zdjecie wlosow chaiałam zobaczyc jaki mam kolor bo byłam ciekawa ten szampon juz sie zmył a to sa pozostałosci innych farb i moje odrosty zaraz zgram na kompa i az sie boje jak to wyglada w świetle dziennym w słońcu![]() no i kupiłma serowe chrupki i bede je jadła po obiedzie a narazie mam za soba pol butelki wody herbate kawe, i Czekolade z ryżem dmuchanym
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh, ja na razie mam za sobą tylko poranną kawę... aha - rosół też gotuję minimum 4 godziny, czasem dłużej
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
ja rosół tez długo gotuje
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Nażarłam się... Chyba nie będę w stanie wstać z krzesła
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
i ja go gotuje tak tylko zeby pyrkal :P
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- tak mnie cycki dzisiaj bola
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

i często się budzę w nocy ,ale to głównie na sikanie bo mam dużo pic z racji tego , że jak na 22 tydzień ciąży mam za mało wód płodowych (AFI125).A jak już się obudzę to nie mogę spać i czymś się podświadomie denerwuje.

), 8 sukienek, 4 kurtki i nie wiadomo co jeszcze, a wszystko na razie tylko w rozmiarach 56-68 (większe mam dostać później). Łącznie (aż przeliczyłam, bo robię listy, co już mam) ponad 80 sztuk różnych ubranek 

I to tak od wczoraj może, wcześniej jadłam jak byłam głodna, a teraz jestem głodna cały czas 

to chyba zatoki. I ucho mam zatkane od grudniowej choroby 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Ale teraz jesteś już nasza, a my Ciebie i dzidzi nie oddamy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Do tego sodu miałam 136 a norma to 135-145, więc mnie dosodzili