Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 08:50   #2641
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Cytat:
Napisane przez mgpoziomka Pokaż wiadomość
Dziewczyny który z kremów do stóp z katalogu 4 ze strony 186 polecacie??

- z lawendą
- z masłem shea
- z silikonem
lawenda
i jeszcze tutaj niewyminiony PS tropikalny
Stary 2012-02-26, 09:39   #2642
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
lawenda
Tą lawendą to mnie rozwaliłyście... toteż, jak obiecałam, kłaniam się w pas i skuszę się na niego, bo 9,90zł kusi, oj kusi

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:48   #2643
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Ja niestety nie widzę żadnego efektu po jednym-dwóch użyciach maseczek PS, a używałam błotnej, sake i ryż peel-off i oliwkowej... za to po Clearskin niebieskiej z 0,5% kwasu salicylowego przez pierwsze kilka razy miałam świetny efekt, wągry na nosie były o wiele mniej widoczne a cera oczyszczona, a teraz też już nie widzę rezultatów, jestem pod koniec opakowania... może skóra sie przyzwyczaiła? Mam jeszcze w szafce zieloną, ponoć jest lepsza, liczę na nią
A krem do stóp mam z silikonem i uważam, że jest genialny W kolejce czeka lawendowy, jeśli jest lepszy to będę zachwycona Mam jeszcze resztkę tego z brązowym cukrem i chyba wanilią, nie działał na mnie nic a nic ale ten zapach... szkoda, że wycofali go, już dawno zresztą
MNie ta maseczka w ogóle nie pomogła. Na niedoskonałości skóry (syfki, wągry, pękające naczynka, przebarwienia potrądzikowe) nie znalazłam jeszcze idealnego lekarstwa. Z avonowych najbardziej podeszła mi seria Clearskin Professional, w tym nejlepszy peeling. A tak, używam z innych firm, np Garniera, Vichy czy Jadwiga (papka przeciwtradzikowa, rewelacyjna zresztą)
Jeśli chodzi o maseczki PS to bardzo lubię wszystkie peel off, ostatnio próbowałam tą z serii Greckie Morza, ale rewelacji nie ma, jako relaks ok, ale nic specjalnego nie robi, szczególnie jak ktoś ma cerę mieszaną lub tłustą, ja po wielu maseczkach mam matową buzię a po tej świecę się jakbym twarz olejem kujawskim posmarowała.
W planach mam jeszcze przetestowanie maseczki glęboko oczyszczającej pory z PS ale narazie mam jeszcze 3 otwarte (greckie morza, sake i ryż i moja ulubiona biała herbata, wycofana niestety, ale w netto sobie ją teraz kupiłam i chyba zrobię nastepne zamówienie na Torbę Anise i kilka tych maseczek ).

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Ja poproszę zdjęcia, bom ciekawa
JA też, ja tez!

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
lawenda
Mojemu TŻ, który miał wiecznie suche, twarde aż stopy pomół krem i scrub z solą morską, teraż w K06 wezmę ten do masażu na noc z lawendą

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:55   #2644
taka jedna
Zakorzenienie

Zamówiłam jak wchodził do katalogu żel punktowy na wypryski z Clearskin Professional, ale wsadziłam do szafy. Jakiś miesiąc temu albo więcej obsypało mi strasznie brodę(i mamie też), i zostały mi czerwone plamy po tym. Używałam już nawet z anew ten krem rozjaśniający i nic nie dawał. Mama wzięła ode mnie ten żel i jest zachwycona więc ja od 5 dni też używam i...jest genialny! Wszystko rozjaśnił, nowy pryszcz który rósł się zmniejszył i zbladł, no cudowny jest. Tylko go nie ma w katalogu Chyba go równie szybko wycofali jak wprowadzili... Może wleją go do tego roll-on który ma być na przebarwienia. Muszę netto poprzeglądać, może gdzieś jest.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:10   #2645
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Zamówiłam jak wchodził do katalogu żel punktowy na wypryski z Clearskin Professional, ale wsadziłam do szafy. Jakiś miesiąc temu albo więcej obsypało mi strasznie brodę(i mamie też), i zostały mi czerwone plamy po tym. Używałam już nawet z anew ten krem rozjaśniający i nic nie dawał. Mama wzięła ode mnie ten żel i jest zachwycona więc ja od 5 dni też używam i...jest genialny! Wszystko rozjaśnił, nowy pryszcz który rósł się zmniejszył i zbladł, no cudowny jest. Tylko go nie ma w katalogu Chyba go równie szybko wycofali jak wprowadzili... Może wleją go do tego roll-on który ma być na przebarwienia. Muszę netto poprzeglądać, może gdzieś jest.

ten żel nie jest czasem w kat.6 na str.124?? u dołu strony
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:25   #2646
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
To fajnie. Bo moja ciocia używa złotej serii-kremów na dzień i na noc i jest zadowolona. Ale już dawno mogłaby fioletową serię, ale nie wiedziałam czy polecać skoro ta jej służy. Może na imieniny dam jej ten zestaw miniaturek z tym pod oczy, zobaczymy A serum czerwone mama i jedna klientka też bardzo sobie chwalą i nie wiem czy właśnie jej to polecić czy lepiej ze złotej serii lub fioletowej.
moja mama też jest zachwycona złotą serią chociaż jak używa kremu na noc to ją wokół oczu piecze troszkę (ale już jej zwróciłam uwagę, że pewnie smaruje tym po oczach a nie powinna no i się okazało, że miałam rację :p)

A co powiesz żeby Genics polecić? Tam nie ma wskazania/ograniczenia wiekowego więc może też będzie ok ?
Cytat:
Tą lawendą to mnie rozwaliłyście... toteż, jak obiecałam, kłaniam się w pas i skuszę się na niego, bo 9,90zł kusi, oj kusi
miałam lawendę, była całkiem ok. Teraz mam krem intensywnie zmiękczający stopy, na szczęście nie wiele go już zostało. Nie zauważyłam, żeby cokolwiek zrobił dobrego więc w tym katalogu mam zamiar wypróbować morską serię, do tego wezmę żel i będzie 3 za 18 zł

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
właśnie czaje się na ten roll on gdyby ktoś miał wcześniej dajcie znać jaki jest

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:26
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:29   #2647
kejtiryba
Wtajemniczenie

Z czwórki mam już zamówienie na 150 zł Może jednak nie będzie tak źle z tym katalogiem jak myślałam Możliwe, że dojdzie mi zamówienie na sprzęt sportowy jeszcze, bo Klientka rozważa zakup Gorzej jak to co zamówi nie będzie już dostępne
A próbowałyście pielęgnacyjno-naprawczej maseczki do włosów normalnych i zniszczonych z rumiankiem i aloesem Naturalsa? Jest jakiś efekt?

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:31
Stary 2012-02-26, 11:38   #2648
bordowa
Wtajemniczenie

Możecie coś powiedzieć na temat zielonej serii kosmetyków Advance Techniques? Konkretnie chodzi mi o
- Szampon dodający blasku do każdego rodzaju włosów
- Dodającą blasku odżywkę bez spłukiwania do każdego rodzaju włosów

O dziwo, nie znalazłam żadnych recenzji na KWC, dlatego pytam Was. Zastanawiam się nad tą serią, mam puszące się włosy, ale nie chcę ich za bardzo obciążać.
Stary 2012-02-26, 11:43   #2649
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
jak błotna cie wysusza to ta tez będzie
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Jeśli błotna Cię wysuszyła to i tajska też Cię wysuszy,bo są podobnego działanoa-zastygają na buzi jak kreda i trochę ściągają twarz
To sobię daruję ją, dobrze, że mi powiedziałyście Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
też lawendowy uwielbiam, nie tłuści.. nie ślizgam się a działa

boję się zapachu smażonego karmelu

ja kupiłam go latem i powąchałam i schowałam bo bałam się że mrówki wejdą przez okno z ogrodu i mnie oblazą
Ja nakładam tyle tego kremu (hmm.. ja... co ja okłamuję Was, TŻ mi nakłada i smaruje codziennie, bo ja jestem kaleka i boli mnie takie schylanie do stóp ), że dość tłuści, ale zawsze i tak śpię w skarpetkach, to mi nic w pościel czy podłogę nie wsiąka

Naprawdę się boisz tego pięknego, słodkiego, zachwycającego zapachu?
Widzisz, tak samo jak ja nie lubię, naprawdę znieść nie mogę zapachu: lawendy, liliowego, bzowego, magnoliowego (nie pamiętam jakie jeszcze kwiatowe zapachy były w Avonie). Ogólnie kwiatowych. Jak lawendę dam radę jeszcze w malutkiej ilości, to po wlaniu płynu biała lilia do wanny u "teściów" dostałam migreny Także kwiatki nie dla mnie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Możecie coś powiedzieć na temat zielonej serii kosmetyków Advance Techniques? Konkretnie chodzi mi o

O dziwo, nie znalazłam żadnych recenzji na KWC, dlatego pytam Was. Zastanawiam się nad tą serią, mam puszące się włosy, ale nie chcę ich za bardzo obciążać.
Posiadam tylko szampon z odżywką, nie każde z osobna. Jeśli też Cię interesuje taki, to: nie obciąża, pięknie pachnie, dobrze się pieni, nie spodziewałabym się efektów po 2 w 1, więc zawsze używam odżywki po myciu i tak. Ale jeśli się nie użyje odżywki, a ma się ładne, nie suche lub zniszczone włosy, to włosy i tak będą po samym szamponie gładkie, miękkie i do rozczesania.
Stary 2012-02-26, 11:52   #2650
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Posiadam tylko szampon z odżywką, nie każde z osobna. Jeśli też Cię interesuje taki, to: nie obciąża, pięknie pachnie, dobrze się pieni, nie spodziewałabym się efektów po 2 w 1, więc zawsze używam odżywki po myciu i tak. Ale jeśli się nie użyje odżywki, a ma się ładne, nie suche lub zniszczone włosy, to włosy i tak będą po samym szamponie gładkie, miękkie i do rozczesania.
Dziękuję za opinię
Moje włosy są po dwukrotnej dekoloryzacji, kilkuletnim farbowaniu i prostowaniu, także tego... Wolę szampon i odżywkę osobno, bo są nieco suche
Zależy mi właśnie na takim efekcie jak napisałaś na dole: miękkie i przede wszystkim GŁADKIE.
Teraz używam serii do włosów farbowanych i ona niestety takiego efektu nie daje.
Stary 2012-02-26, 11:52   #2651
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Z czwórki mam już zamówienie na 150 zł Może jednak nie będzie tak źle z tym katalogiem jak myślałam Możliwe, że dojdzie mi zamówienie na sprzęt sportowy jeszcze, bo Klientka rozważa zakup Gorzej jak to co zamówi nie będzie już dostępne
kilka dni temu przy obu urządzeniach ze str. 25 pokazywało się szare światło
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:53   #2652
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
kilka dni temu przy obu urządzeniach ze str. 25 pokazywało się szare światło
Niedobrze, niedobrze

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 12:00   #2653
_suoneczko_
Raczkowanie

Cytat:

Miałam i szampon i odżywkę, ale nic z moimi włosami nie robiły. Może dlatego, że są błyszczące już same w sobie i bardziej się błyszczeć nie da Odżywki bez spłukiwania nie polecam, bo takie z reguły obciążają włosy. Na puszenie polecam balsam dyscyplinujący "fryzura pod kontrolą" w umiarkowanej ilości

DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE!!!

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Powiedz ludzią, ze muszą wziąść tą lampę i wyłanczać ją, bynajmniej na 5 minut

63...62...61...60...59...58...57...56

_suoneczko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:05   #2654
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _suoneczko_ Pokaż wiadomość
Miałam i szampon i odżywkę, ale nic z moimi włosami nie robiły. Może dlatego, że są błyszczące już same w sobie i bardziej się błyszczeć nie da Odżywki bez spłukiwania nie polecam, bo takie z reguły obciążają włosy. Na puszenie polecam balsam dyscyplinujący "fryzura pod kontrolą" w umiarkowanej ilości
Używam balsamy dyscyplinującego, ale nie daje zadowalających efektów (puszenie zmniejszone, ale jednak jest), dlatego pomyślałam, żeby dodać do tego jeszcze jakąś dobrą odżywkę
Stary 2012-02-26, 12:34   #2655
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za opinię
Moje włosy są po dwukrotnej dekoloryzacji, kilkuletnim farbowaniu i prostowaniu, także tego... Wolę szampon i odżywkę osobno, bo są nieco suche
Zależy mi właśnie na takim efekcie jak napisałaś na dole: miękkie i przede wszystkim GŁADKIE.
Teraz używam serii do włosów farbowanych i ona niestety takiego efektu nie daje.
Też na takim efekcie mi zależy, dokładnie Miękkie i gładkie
Do farbowanch nie daje efektu? Właśnie miałam ją zamówić... Może wezmę tą wygładzającą, Beautifully Behaved? Używała któraś z Was i widziała efekty?

Cytat:
Balsam wygładza i zmiękcza włoski?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Używam balsamy dyscyplinującego, ale nie daje zadowalających efektów (puszenie zmniejszone, ale jednak jest), dlatego pomyślałam, żeby dodać do tego jeszcze jakąś dobrą odżywkę
Nie avonowo może być? Spróbuj odżywki L'oreal Total Repair 5, można w Biedronce kupić za naprawdę małą cenę Nie jest napchana silikonami (ma jeden i pod koniec składu do tego) i naprawdę dobrze wygładza i zmiękcza włosy
Stary 2012-02-26, 12:43   #2656
_suoneczko_
Raczkowanie

Cytat:
Wygładzać trochę wygładza i nie sterczą każdy w swoją stronę. Z tego co pamiętam dziewczyny tu chwaliły. Tylko trzeba uważać z ilością.

DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE!!!

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Powiedz ludzią, ze muszą wziąść tą lampę i wyłanczać ją, bynajmniej na 5 minut

63...62...61...60...59...58...57...56

_suoneczko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:43   #2657
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też na takim efekcie mi zależy, dokładnie Miękkie i gładkie
Do farbowanch nie daje efektu? Właśnie miałam ją zamówić... Może wezmę tą wygładzającą, Beautifully Behaved? Używała któraś z Was i widziała efekty?
Mi niestety takiego efektu nie daje. Może normalnym, nie suchym włosom, daje

Cytat:
Tak, jednak, żeby uzyskać taki efekt jak chcę musiałabym dużo nałożyć, a wtedy obciąża. U mnie najlepiej działa nałożony na suche włosy, nie na mokre, jak zaleca producent.

Cytat:
Nie avonowo może być? Spróbuj odżywki L'oreal Total Repair 5, można w Biedronce kupić za naprawdę małą cenę Nie jest napchana silikonami (ma jeden i pod koniec składu do tego) i naprawdę dobrze wygładza i zmiękcza włosy
Nie-avonowego lidera już mam, teraz szukam czegoś "u nas"
Stary 2012-02-26, 12:49   #2658
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Wygładzać trochę wygładza i nie sterczą każdy w swoją stronę. Z tego co pamiętam dziewczyny tu chwaliły. Tylko trzeba uważać z ilością.
Będę uważać z ilością jakby co

Cytat:
Mi niestety takiego efektu nie daje. Może normalnym, nie suchym włosom, daje

Tak, jednak, żeby uzyskać taki efekt jak chcę musiałabym dużo nałożyć, a wtedy obciąża. U mnie najlepiej działa nałożony na suche włosy, nie na mokre, jak zaleca producent.

Nie-avonowego lidera już mam, teraz szukam czegoś "u nas"
Też mam trochę suche włosy (naturalnie, takie troszkę sianko, szorstkie włosy), ale nie mocno, więc wypróbuję i tak
Szukajmy, szukajmy, może coś znajdziemy fajnego Ja żadnej odżywki avonowej nie używałam jeszcze, ale chcę to zmienić i coś wypróbować
Stary 2012-02-26, 12:57   #2659
just2821
Raczkowanie

dziewczyny czy z avonu trzeba odprowadzać podatek do urzędu skarbowego ?? ;>
just2821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:02   #2660
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez just2821 Pokaż wiadomość
Pytałam o to moją liderkę jak zaczynałam współpracę... nie umiała mi odpowiedzieć. Pita niby nie dostajemy...

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 13:09   #2661
meggykotka
Rozeznanie

Nie trzeba.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

No chyba ze masz roczną sprzedaż powyzej 160tys to wetdy trzeba założyć działalność gospodarczą i wtedy trzeba rozliczać się z podatków.
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:12   #2662
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Nie trzeba.
No chyba ze masz roczną sprzedaż powyzej 160tys to wetdy trzeba założyć działalność gospodarczą i wtedy trzeba rozliczać się z podatków.
Mi coś się o uszy obiło, że jeśli przekroczysz przychodem kwotę wolną od podatku, czyli coś koło 3tys zł, ale nie wiem ile w tym prawdy

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 13:14   #2663
just2821
Raczkowanie

Cytat:
Nie trzeba.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

dzięki wielkie
just2821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:26   #2664
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez just2821 Pokaż wiadomość
Lider musi odprowadzać a konsultantka nie bo zamawia na własny użytek Czy jak idziesz do sklepu i robisz zakupy to też odprowadzasz za to podatek?

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:28
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:31   #2665
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Lider musi odprowadzać a konsultantka nie bo zamawia na własny użytek Czy jak idziesz do sklepu i robisz zakupy to też odprowadzasz za to podatek?
Tylko teraz tak myślę, czy ktoś nie doczepi, że jak można miesięcznie zużyć kosmetyki za np 1000 zł... Chociaż z nami to wszystko możliwe i nawet za 2 000 zł byśmy zużyły

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 13:34   #2666
meggykotka
Rozeznanie

Cytat:
Mi coś się o uszy obiło, że jeśli przekroczysz przychodem kwotę wolną od podatku, czyli coś koło 3tys zł, ale nie wiem ile w tym prawdy
Ale nie prowadzisz żadnej działałnosci więc to Cie nie dotyczy. Zauważ że na każdej fakturze Avon odprowadza podatek za każdy kosmetyk. To Avon jest firmą i to od prowadzi sprzedaż. Ty jesteś tylko odbiorcą.
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:37   #2667
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
ten żel nie jest czasem w kat.6 na str.124?? u dołu strony
ooo, faktycznie jest
Jeszcze katalogu 6 nie oglądałam wnikliwie. Zresztą to jeszcze 2 miesiące do niego praktycznie. Ale poczekam, jak będzie to zamówię w takim razie a na razie z mamą poużywam
Stary 2012-02-26, 13:37   #2668
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie prowadzisz żadnej działałnosci więc to Cie nie dotyczy. Zauważ że na każdej fakturze Avon odprowadza podatek za każdy kosmetyk. To Avon jest firmą i to od prowadzi sprzedaż. Ty jesteś tylko odbiorcą.
Noooo Mi się tak wydaje, tylko wątpliwości nachodzą jak się poczyta co jest w necie popisane... Tak czy inaczej, kosmetyki są przecież na nasz użytek, jak pisała smerfetka25

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:40
Stary 2012-02-26, 13:40   #2669
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
i tu nie do końca masz rację
jeżeli kupujesz na swój użytek to OK, ale jeżeli je dosprzedajesz, to musisz odprowadzić podatek
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:41   #2670
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ten balsam sobie chwalą klientki, ale tylko te, które mają krótkie włosy. Moja mama ma kręcone i jak miała krótkie to też go bardzo lubiła, a jak teraz ma takie do ramion to mówi, że już jej nie pasuje. Mam jeszcze 2 klientki, które go lubią, ale obie też mają krótkie włosy. Nikomu innemu nie przypasował po próbkach(kiedyś były w katalogach).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości