Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 11:51   #3481
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Kochana, juz mowilysmy o tym kilka razy, kazda z nas zostala nie raz olana, bo jest tu tyle dziewczyn, ze nie jestesmy w stanie odpowiadac na kazdy post i czesto jakis post gdzies sie zawieruszy. Wiec prosze mi tu nie marudzic tylko wrzucac zdjecia!!

Ja osobiscie nie lubie tez postow typu, "mam cos do pokazania, pokazac wam?" --> i po tym poscie powinna pojawic sie lawina blagajacych o pokazanie nam czegokolwiek. Tylko po co? Jesli ktos chce cos pokazac to pokazuje od razu, a nie liczy na blagania dziewczyn, a potem pojawia sie bulwers ze nie blagaly

Ale to tylko moje zdanie

Mi sie bardziej podoba wpiecie welonu od gory, ale mowie to tylko na wlasnym przykladzie, glownie dlatego ze wpiecie od dolu skraca szyje

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

a jaki masz kolor oczu?
Moja droga ja doskonale to rozumiem, że nie każda da rade odpowiedzieć na każdy post i nie mam do nikogo o to pretensji tylko po prostu przykro się robi i tyle. I jeszcze bym zrozumiała, gdyby to było od czasu do czasu, ale wobec mnie to chyba notoryczne A co do pogrubionego zgadzam sie z Toba. Tylko to było tak, że najpierw napisałam, że mam obrączki, a dopiero potem zrobiłam zdjęcia, gdyż baterie się naładowały, ale nawet na to jak napisałam o zakupie nikt nie zareagował i dalej poszło jak poszło Niektóre dziewuszki nie robią zdjęcie, bo nie maja jak a jednak są widoczne.. Dobra nie ciągne już tego, bo to bez sensu.

Wyraziłam swoje zdanie i mam nadzieje, że żadna nie zostanie przez to urażona z góry przepraszam jeśli kogoś dotknęłam. I obiecuje, że sie więcej to nie powtórzy

Cytat:
Napisane przez Iwa87_18 Pokaż wiadomość
Co myślicie o kolorowym makijażu ?? Jestem rudzielcem..(farbowanym) i taki też kolor mam zamiar mieć na swoim ślubie.. sęk w tym że połowa kolorów które można dobrać do rudości to ostre odcienie..albo znowu monotonia.. co myślicie np o pomarańczach albo zieleni. ?? Nie za ostre ?
Ten pomarańczowy śliczny a pierwsze zdjecie bardzo fajne, ale do rudych włosów to chyba bardziej by zielony pasował, bo z pomarańczem mogłoby sie zlewac

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:58
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:54   #3482
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
My nie mamy żadnego wierszyka o miłości na zaproszeniu. Ktoś jeszcze tak ma czy my to tylko takie odmieńce
My też nie będziemy mieć, chcemy na zaproszeniu to co najważniejsze, bez patetyzmu i wymyślania (no dobra, wierszyk o nie-kwiatkach dajemy, ale to przez materializm). No to możemy założyć grupę zaproszeniowych odmieńców
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Proponowałabym jeszcze odwiedzić parę salonów, może tam Ci się coś podoba. Niestety ty trzeba cierpliwości (). Czasu masz jeszcze trochę, więc na spokojnie rozejrzyj się jeszcze w innych miejscach.

Seagirl kochana jaką w końcu miałaś dekorację w kościele i na sali. Była ta gipsówka??? I jak to wyglądało? (chętnie zobaczę zdjęcia )

Dziewczyny,
czy w Veritasie (taki sklep z dewocjonaliami) kupię świece do ślubu i książeczki do nabożeństwa??? Orientujecie się może?
Siostrze 4 lata temu kupowałam w sklepie przy katedrze w Opolu, ale to przy kurii i tam można było kupić nie tylko rzeczy dla świeckich, ale też i dla duchownych/ zakonników (np. brewiarze i inne takie). Szukam czegoś bliżej, bo tak daleko to mi się jechać nie chce...
Co do kiecki: już mi zaczyna brakować salonów, wszędzie gdzie to ma sens (czyt. do Wawy specjalnie po kiecę jeździć nie będę) już byłam
Dopisuję się do prośby do Seagirl!!
A co do książeczek myślę, że w Rac na Solnej albo Szewskiej kupisz, jest też taka hurtownia w Rybniku (tylko zapomniałam przy którym rondzie:/) taniej mają to wszystko.
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że brak odpowiedzi spotyka przede wszystkim nowo udzielające sie dziewczyny. Ja nie oczekuje odpowiedzi na kazdy moj post, bo wiem, że nie kazdy ma na to czas Ale ile razy zadałam jakies pytanie a prawie nikt nie raczył odpowiedzieć? To nie może sie zrobic troche przykro? Może Ja tez pracuje, mam swoje zycie, ale staram sie nadrabiac wszystko co tylko jest. I nie oszukujemy sie ale dziewczyny zadomowione jesli napiszą, ze cos maja załatwione, to choćby było kilka stron to każdy im odpowie. I nie oczekuje próśb o zdjecia, ale tylko zauważenia tego co pisze, tak po prostu
Też jestem "nowa" i nie narzekam. Sama jak nadrabiam to poluję oczywiście na fotki oraz na wpisy konkretnych osób (np. z moich okolic, bo np. moja odp może się przydać). Musisz też wziąć pod uwagę, że niektóre dziewczyny znają się też w realu, więc wiadomo, że znajomych chętniej czytasz, no i niektóre zakładały ten wątek, więc oooooooooo tyle już sobie powiedziały i dalej chcą się słuchać
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:54   #3483
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Co myślicie o kolorowym makijażu ?? Jestem rudzielcem..(farbowanym) i taki też kolor mam zamiar mieć na swoim ślubie.. sęk w tym że połowa kolorów które można dobrać do rudości to ostre odcienie..albo znowu monotonia.. co myślicie np o pomarańczach albo zieleni. ?? Nie za ostre ?
Podoba mi się bardzo zielony makijaż do rudych włosków, ten pomarańczowo- zółty za bardzo mi się zlewa z włosami
I muszę przyznać, że jako monotonna blondynka całożyciowa- ubóstwiam długie rude włosy

Chatko!!!
Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie
zdrówka, szczęścia, pomyślności!!!
Spełnienia marzeń, rozwoju kariery zawodowej w zawrotnym tempie,
niezawodnego pegazika, ciągłych miłych niespodzianek TŻcika
i częstszego zaglądania na nasz watek!!!
Do tego pięknego ślubu i wesela do białego rana

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:55   #3484
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hello Laseczki

Dzisiaj rano jak jeszcze w lozku lezelismy to rozmaiwalismy o ... wódce;D wyszlo na to, ze bedziemy mieli na 90% Stocka, TZ nawet poszukal juz hurtowni z ktorej raczej bedziemy zamawiać, bo duzo ludzi na forum bardzo ją polecalo Musimy tam zadzwonić i sie zapytac o cennik i rabaty

moje posty tez nie raz są pomijane, ale co macie mi odpisywać jak piszę o pogodzie albo o jakiejś nieważnej pierdółce? Jak masz jakąś wazniejszą sprawę to radzę bogrubić lub dać na jakiś kolor, wtedy bedzie zauważone. Ja np nie odpisuje na posty na ktore nie znam odpowiedzi. A zdjecia zawsze są zauważone, bo jak ktos ma 20 stron do nadrobienia to zreguly tylko foty ogląda.
Było pogrubione i kolorem ale już nie wracam do tego.

A co do stocka, tylko niech Wam nie przyjdzie na myśl brac butelek 0,7. Tż takie wziął, z czego jestem niezadowolona, bo strasznie nieporęczne.

Franuś
Stary 2012-02-26, 11:57   #3485
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Ja cały czas poszukuję. Tez jestem farbowana miedziana do tego mam ciemne, brązowe oczy i ni cholery nie mam pomysły jakby się umaziać
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:59   #3486
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

ładne te makijaże i do rudych włosów te kolorki super pasują, tylko myslę, zeby na ślub zrobć nieco delikatniejszy, bo te kolorki są jednak bardzo rażące chyba, ze malujesz sie na takieżywe kolorki na codzień i wszyscy są tak przywyczajeni do takigo Twojego looku

Chatka
happy birthday!

Karolina_83 jak zamowilam zaproszenia to Pani wyslala mi maila zwrotnego z wierszami, tekstami, czcionkami. Wybralismy, wyslalam do niej maila z wszystkimi informcjami, Pani wyslala mi projekt, podobal nam sie wiec zatwierdzilam i tyle Mysle, ze mozecie tej swojej babce od zaproszen zaproponowac, ze chcecie np. wierszyk czy cos innego
edit. doczytalam, ze nie chcecie wierszyków. A zrzumialam, ze Pani nie wyslala Wam do wyboru i nie ma takiej opcji

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-02-26 o 12:00
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:59   #3487
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze musze obmyslec to obnizenie z tylu na plecach...
Moja przyjaciolka miala takie jak w zalaczniku i bardzo mi sie podobalo
Też jestem zakochana w takim obniżonym tyle
Jak już wybiorę suknię to będę chciała właśnie taki. Tylko nie za niski, żeby mi góra z przodu bardzo nie odstawała jak nie będzie miała się jak trzymać. No i co najważniejsze, obowiązkowo będę musiała wybrać się na jakieś zabiegi na plecy jeśli będę chciała je tak wyeksponować. Bo niestety obecnie nie wyglądają rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Z zakupów ślubnych:
1. przyszły moje lampiony, są superaśne, dokupiliśmy do nich świece z Ikei i razem się to naprawdę pięknie prezentuje, zwłaszcza wieczorem. Na zdjęciu - jeden komplet. Mam takich dwa

2. przyszły też moje clipy do butów z etsy (pomysł ściągnięty od Kici ). Prawda, że wyglądają prawie jak Laboutiny?? . I tu mam pytanko, który clip wziąć czarny czy pudrowy?? Przypominam o moim looku

No i mam pomysł na kolejny ślubny zakup biżuteryjny z Etsy, byłaby któraś chętna???
Nie będę oryginalna, zdecydowanie pudrowe
Lampiony śliczne, gratuluję zakupów.
Co do Etsy to ja również byłabym chętna, jak wybierzesz już sprzedawcę to wklej linka

Cytat:

Odebraliśmy OBRĄCZKI są cudowne do tego Tż dostał zniżki do Wólczanki i Vistula
I zregenerowałam siły i pożyczyłam od babci kołowrotek
za obrączki i zniżki

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
powiem tak ten twój co ty go robiłaś jest oszałamiający a ten co ci zrobiła... hm.... powiem tak tak to ja się na codzień maluję i to sama nie jestem profesjonalistką ale jak dla mnie wygląda jak zwykły domowy w życiu bym do nich nie poszła na ślubny.... przepraszam za szczerość ale taka jestem

aaaaaaa dziewczyny zabijcie ale zapomniałam napisać kupiliśmy dzisiaj garnitur znaleźliśmy idealny w Lubartowie dopiero odbieramy w czwartek bo trzeba o centymetr rękawy skrócić. A tak poza tym jest super taliowany czarny matowy na jeden guzik (bo w takim tżcikowi kołnierz nie odstaje jak w tych zapinanych na 2 guziki) i ma widoczny szew nie wiem jak on się nazywa wygląda tak - - - - - wzdłuż kołnierza i wzdłuż zapięcia guzików. Przez to że jest na jeden guzik jest dosyć mocno wycięty (tak jak na zdjęciu nr.2 zdjęcie nr. 1 dla porównania)
Garnitur ekstra, świetny zakup
Mój TŻ planuje popracować jeszcze trochę nad formą dlatego garnitur kupimy koło maja-czerwca. Ucieszyłam się jak się okazało, że mamy podobną wizję na jego image ślubny. Klasyczny czarny garnitur, lekko taliowany, biała koszula i do tego cienki czarny krawat (ewentualnie delikatny pudrowy jeśli zdecyduję się na takie kwiaty, a jeśli na białe to krawat czarny). I do tego tylko butonierka. Bez muszników, kamizelek itp. Tylko boję się, że teściowa będzie protestować. Wczoraj pytała mnie jaką będę mieć suknię, czy białą czy ecru. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem ale raczej śmietankowa biel. To powiedziała, że wg niej ecru czy tam inna niż biała to jest dla dziewczyn po przejściach. I że kupuję nową suknię a będzie wyglądała jak znoszona . Ale na koniec dodała, że to mój wybór i się nie będzie wtrącać. Teściowa jest o tyle fajna, że owszem, wygłosi swoją opinię, ale koniec końców nie wtrąca się, nie krytykuje i decyzję zostawia nam

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!

Od dzisiaj do was wracam!!!
Sesje oficjalnie uważam za zamknięta. Dziękuję wszystkim za kciuki i słowa wsparcia! To była najgorsza sesja w moim życiu i chyba najbardziej stresujący do tej pory miesiąc. Z wczorajszego egzaminu dostałam 4 i kurcze po tym wszystkim co z nim przeszłam wcale mnie nie cieszyło. 3 osoby uwaliła konkretnie, że teraz zostaje im komis albo warunek a wczoraj była na 14. W poniedziałek jeszcze 12 osób ciekawe co będzie.

Dzisiaj mam nadzieję was poczytać. Pooglądać suknie bo pewnie jakieś zdjęcia były i wszystkie inne rzeczy.
Teraz mogę się brać ostro za ślub. W pon ( lub w tym tygodniu) do kancelarii się wybieramy, później zaproszenia zamówić itd. Już się cieszę na samą myśl. No i wreszcie będę miała czas, żeby pójść do lekarzy.

Miłej niedzieli wam życzę.
Gratulacje! Ja też się tak cieszyłam jak już byłam po sesji

Cytat:
Dla rudzielca zielony Bardzo podoba mi się takie połączenie. Mocna nasycona zieleń pięknie komponuje się z rudymi włosami. Pomarańcz moim zdaniem prezentowałby się nieciekawie

Tak jak pisałam, wczoraj mieliśmy spotkanie z rodzicami. Było bardzo fajnie, sympatycznie i na luzie. A co najważniejsze, udało mi się przekonać wszystkich do winietek
I na drink bar też się zgodzili bez szemrania. Ogólnie bardzo pozytywnie nas zaskoczyli, że zostawiają nam w zasadzie wolną rękę, bo to nasze wesele i żebyśmy robili tak jak chcemy

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:00   #3488
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
i dacie radę!!
chyba dopadł mnie prawdziwy kryzys bo po raz pierwszy nie jestem pewna czy tego chce...

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mieszkacie razem? na pewno wroci.. a gdzie poszedl? trzymaj się
tak mieszkamy i niby wiem że wróci (przynajmniej do tej pory tak było) ale co z tego? znów przez 2 tygodnie będziemy traktować się jak powietrze a potem udamy że nic się nie stało? po co to wszystko?
pewnie pojechał do siostry ale nie raczył nawet smsa napisać co się z nim dzieje i kiedy wróci pomimo że go o to prosiłam...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:02   #3489
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Hejka!!!Nie było mnie cztery dzionki więc nadrobiłam was troszkę pobieżnie bo tyle tego tu naskrobałyście
Chyba mamy już piosenkę na pierwszy taniec: Volwer - z Tobą mam sen
Ładna, będziecie mieć jakiś układ? Ja nie moge sie zdecydowac na żadną, i codziennie przewertuje kilka piosenek, ale za każdym razem to nie to. Choć była taka jedna, która mi sie spodobała ale Tż był na

Franuś
Stary 2012-02-26, 12:03   #3490
megan713
Wtajemniczenie

Paulinka, Ladystar i ona8686

Dzięki za porady - chyba faktycznie zostaje mi wpięcie od góry... nie mam jeszcze welonu co prawda, ale oczami wyobraźni nie widzę go od dołu przy takim upięciu... a faktycznie kwiatek bardziej z boku byłby lepszy

Lubcia i Chatka 100 lat!!!

Iwa jaki kolor oczu masz i czy planujesz jakiś kolor przewodni?

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:03   #3491
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

A co do stocka, tylko niech Wam nie przyjdzie na myśl brac butelek 0,7. Tż takie wziął, z czego jestem niezadowolona, bo strasznie nieporęczne.
nie nie, na pewno bedziemy mieć 0,5l
Stary 2012-02-26, 12:03   #3492
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Zauważyłam, że brak odpowiedzi spotyka przede wszystkim nowo udzielające sie dziewczyny. Ja nie oczekuje odpowiedzi na kazdy moj post, bo wiem, że nie kazdy ma na to czas Ale ile razy zadałam jakies pytanie a prawie nikt nie raczył odpowiedzieć? To nie może sie zrobic troche przykro? Może Ja tez pracuje, mam swoje zycie, ale staram sie nadrabiac wszystko co tylko jest. I nie oszukujemy sie ale dziewczyny zadomowione jesli napiszą, ze cos maja załatwione, to choćby było kilka stron to każdy im odpowie. I nie oczekuje próśb o zdjecia, ale tylko zauważenia tego co pisze, tak po prostu
Nie uważam, żeby "olewane" były nowe dziewczyny. Ja jak coś napisze to często sie zdarza, że nikt nie odpowiada i jakoś z tym żyje, a jestem tu już od czerwca wiec trochę czasu minęło. Czytam was i wiele się dowiedziałam tutaj i to wystarcza. Na prawdę jakbym się jeszcze takimi rzeczami przejmowała to chyba bym oszalała. Tak bywa nie każdy ma czas i tyle...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:04   #3493
Madziuniusia
Zakorzenienie

Chatko sto lat życia w szczęściu i miłości!
Stary 2012-02-26, 12:04   #3494
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
I jeszcze bym zrozumiała, gdyby to było od czasu do czasu, ale wobec mnie to chyba notoryczne
Tez tak myślałam, potem nie myślałam, potem znów. Takie życie. Trzeba wziąć się w garść i dalej dumnie pisać
A obrączek oczywiście gratuluję . I tu sie przyznaje, że zwróciłam uwagę, tylko możliwości zacytowania ograniczają si e do 10, a ja głupia zapomniałam, że przecież tyle wielocytowałam, że coś mogło się zgubić w międzyczasie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Co do kiecki: już mi zaczyna brakować salonów, wszędzie gdzie to ma sens (czyt. do Wawy specjalnie po kiecę jeździć nie będę) już byłam
Dopisuję się do prośby do Seagirl!!
A co do książeczek myślę, że w Rac na Solnej albo Szewskiej kupisz, jest też taka hurtownia w Rybniku (tylko zapomniałam przy którym rondzie:/) taniej mają to wszystko.
Fakt, w naszym rejonie jest co jest, a czego nie ma to trzeba jechać do Katowic. Ale głowa do góry, będzie dobrze!
I dzięki za namiary! W najbliższym czasie chciałabym to załatwić, kolejny zakup z głowy. A to sa takie rzeczy, które spokojnie można kupić wcześniej, tylko żebym potem ich gdzieś nie schowała i nie pamiętała gdzie

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-02-26, 12:07   #3495
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Hejka!!!Nie było mnie cztery dzionki więc nadrobiłam was troszkę pobieżnie bo tyle tego tu naskrobałyście
Chyba mamy już piosenkę na pierwszy taniec: Volwer - z Tobą mam sen
My mamy Volver - Volveremos jak jej slucham to ciagle mam motyle w brzuchu nie jest typowo "pierwszo-tancowa" ale jest NASZA... I ma kilka tekstow z ktorymi bardzo sie identyfikujemy i ogolnie mamy z nia najpiekniejsze wspomnienia
"...jak w tamten dzien... i noc co nam zabrala sen.."
a do tego zawsze chcialam zeby byla polska wiec jest
tylko jeszcze nie wiem jaki taniec do tego, musimy sie skonsultowac z nasza instruktorka, na razie probowalismy tylko szybka wersje walca angielskiego.

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-02-26 o 12:14
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:09   #3496
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Ładna, będziecie mieć jakiś układ? Ja nie moge sie zdecydowac na żadną, i codziennie przewertuje kilka piosenek, ale za każdym razem to nie to. Choć była taka jedna, która mi sie spodobała ale Tż był na
Nie, nie chcemy mieć ułożonego układu. To ma być spontaniczny taniecZresztą rewelacyjnie nie tańczymy także chcemy się tylko troszke pobujać. Narazie stawiam na tą piosenkę, a jak będzie to się okaże.
JA teraz mykam do kościółka papapa

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
My mamy Volver - Volveremos jak jej slucham to ciagle mam motyle w brzuchu nie jest typowo "pierwszo-tancowa" ale jest NASZA... I ma kilka tekstow z ktorymi bardzo sie identyfikujemy i ogolnie mamy z nia najpiekniejsze wspomnienia
"...jak w tamten dzien... i noc co nam zabrala sen.."
a do tego zawsze chcialam zeby byla polska wiec jest
tylko jeszcze nie wiem jaki taniec do tego, musimy sie z konsultowac z nasza instruktorka, na razie probowalismy tylko szybka wersje walca angielskiego.
No to super, że to wasza piosenka. Nasza piosenka opowiada o nieszczęśliwej miłości także odpada.
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:11   #3497
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Nie będę oryginalna, zdecydowanie pudrowe
Lampiony śliczne, gratuluję zakupów.
Co do Etsy to ja również byłabym chętna, jak wybierzesz już sprzedawcę to wklej linka

za obrączki i zniżki

Garnitur ekstra, świetny zakup
Mój TŻ planuje popracować jeszcze trochę nad formą dlatego garnitur kupimy koło maja-czerwca. Ucieszyłam się jak się okazało, że mamy podobną wizję na jego image ślubny. Klasyczny czarny garnitur, lekko taliowany, biała koszula i do tego cienki czarny krawat (ewentualnie delikatny pudrowy jeśli zdecyduję się na takie kwiaty, a jeśli na białe to krawat czarny). I do tego tylko butonierka. Bez muszników, kamizelek itp. Tylko boję się, że teściowa będzie protestować. Wczoraj pytała mnie jaką będę mieć suknię, czy białą czy ecru. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem ale raczej śmietankowa biel. To powiedziała, że wg niej ecru czy tam inna niż biała to jest dla dziewczyn po przejściach. I że kupuję nową suknię a będzie wyglądała jak znoszona . Ale na koniec dodała, że to mój wybór i się nie będzie wtrącać. Teściowa jest o tyle fajna, że owszem, wygłosi swoją opinię, ale koniec końców nie wtrąca się, nie krytykuje i decyzję zostawia nam

Gratulacje! Ja też się tak cieszyłam jak już byłam po sesji

Dla rudzielca zielony Bardzo podoba mi się takie połączenie. Mocna nasycona zieleń pięknie komponuje się z rudymi włosami. Pomarańcz moim zdaniem prezentowałby się nieciekawie

Tak jak pisałam, wczoraj mieliśmy spotkanie z rodzicami. Było bardzo fajnie, sympatycznie i na luzie. A co najważniejsze, udało mi się przekonać wszystkich do winietek
I na drink bar też się zgodzili bez szemrania. Ogólnie bardzo pozytywnie nas zaskoczyli, że zostawiają nam w zasadzie wolną rękę, bo to nasze wesele i żebyśmy robili tak jak chcemy
dziękuje. Jednak nie jest tak strasznie jak sie mysli, świetnie, że sie udało przekonać do pomysłu z winetkami

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
chyba dopadł mnie prawdziwy kryzys bo po raz pierwszy nie jestem pewna czy tego chce...

tak mieszkamy i niby wiem że wróci (przynajmniej do tej pory tak było) ale co z tego? znów przez 2 tygodnie będziemy traktować się jak powietrze a potem udamy że nic się nie stało? po co to wszystko?
pewnie pojechał do siostry ale nie raczył nawet smsa napisać co się z nim dzieje i kiedy wróci pomimo że go o to prosiłam...
A nie możecie tak sobie usiąść i pogadać na spokojnie? Bez emocji. Szkoda mi Ciebie, bo to strasznie boli kiedy druga osoba nawet nie raczy sie odezwać.

Franuś
Stary 2012-02-26, 12:12   #3498
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Kurcze to kiepskawo to wygląda. Ale często tak macie, że się kłócicie i TŻ wychodzi i się nie odzywa??? Bo powiedzmy sobie szczerze, dobrze to takie zachowanie nie wygląda. Wiem, że jest ciężko, ale powinnaś z nim porozmawiać, powiedzieć co czujesz, że Ci się to nie podoba, że jak on sobie wyobraża Wasze dalsze życie, mieszkanie razem, że jak pojawi się problem to on podkuli ogon i zniknie na chwilę, a potem wróci jak gdyby nigdy nic. Nie na tym to wszystko polega...
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży! I życzę Wam, by nie dochodziło już do takich sytuacji

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-02-26, 12:12   #3499
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

to dlaczego nie staralas sie utwierdzić przy swoim zdaniu? My mamy Stocka 0,5 i uważam ze jest idealny wielkością

Chatko
kochana Nasz! Wszystkie najlepszego, tego co sobie tylko zapragniesz, wymarzysz

ja po weekendzie jestem zrelaksowana
W piatek bylam W Krakowie, powłóczyłam sie trochę po barach, wypiłam troche piwka i jestem mega szczesliwa bo przy barze prosili mnie o dowód

nena- co do kokardek, no wlasnie musisz dobrze zastanowic sie nad tym ile tej czerni mialabys juz w swoim looku. Zeby nie przesadzic.. Bo jak pisalas masz juz - srodki kwiatkow, pas od sukni... i w sumie buty moglyby byc tez z czarna wstazka. W koncu wiele nas stawia na 3 kolorowe dodatki- buty kwiaty i bizu/albo pas

Osobiscie bym wziela jasna, ale ja to ja mysle ze moglabys zaryzykowac z czernia-

Dziewczyny z Krakowa genialne Wasze sukienki Wybieram sie do tego salonu i wybrac sie nie moge

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:12   #3500
Cierpliwosc
Zadomowienie

Chatko miłości i szczęścia!!!

Cytat:
Fakt, w naszym rejonie jest co jest, a czego nie ma to trzeba jechać do Katowic. Ale głowa do góry, będzie dobrze!
I dzięki za namiary!
Nie ma za co
A co do sukni, to problem w tym, że ja całą Długą w Krk przeszłam, popełniłam też Kato (ale dość expresowo, z tym, że co tam mają czego nie ma w Krk?), Opole i swego czasu Wawę (ale wtedy to jeszcze na króką a' la lata 50 chorowałam) a wow jak nie było tak nie ma. Moja mama te moje poszukiwania kwituje jednym zdaniem: "Ale Ty wymyślata jesteś"
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:13   #3501
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

super, ze wszystko sie udalo i widzisz jaki masz dar przekonywania? wiem, ze to przez Twoj urok osobisty

Cytat:

aa.. myslalam, ze On poprostu poszedl sie gdzies przewietrzyc i wroci za.. godzinke.. My tez mieszkamy juz 3 lata razem, ale nie bylo takiej sytuacji zeby TZ poszedl gdzies i wrocil za kilka dni... jedynie to na wieczor jakiś foch sie nie odzywamy, no 2 razy zdarzylo sie, ze TZ spal na kanapie ale rano juz wszystko jest ok musisz z Nim porozmawiac, ze nie moze byc tak, ze jak sie pokocicie to On ucieka do siostry czy do kogos, tylko wspolnie rozwiązac problem. Trzeba nauczyc sie rozmawiac.. a nie uciekac..
Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Paulinka, Ladystar i ona8686

Dzięki za porady - chyba faktycznie zostaje mi wpięcie od góry... nie mam jeszcze welonu co prawda, ale oczami wyobraźni nie widzę go od dołu przy takim upięciu... a faktycznie kwiatek bardziej z boku byłby lepszy

ja to mam pomysly ale serio, tak bedzie lepeij, sama tak planuję bo szlenie podobają mi sie kwiaty we wlosach i welony tez, wiec trzeba to jakospolączyc
Stary 2012-02-26, 12:13   #3502
Iwa87_18
Raczkowanie

GG do Iwa87_18

Cytat:

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

a jaki masz kolor oczu?
zielony

co do koloru przewodniego to jakieś odcienie złota..beżu karmelu

Edytowane przez Iwa87_18
Czas edycji: 2012-02-26 o 12:14
Iwa87_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:14   #3503
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem zakochana w takim obniżonym tyle
Jak już wybiorę suknię to będę chciała właśnie taki. Tylko nie za niski, żeby mi góra z przodu bardzo nie odstawała jak nie będzie miała się jak trzymać. No i co najważniejsze, obowiązkowo będę musiała wybrać się na jakieś zabiegi na plecy jeśli będę chciała je tak wyeksponować. Bo niestety obecnie nie wyglądają rewelacyjnie
tylko trzeba bedzie jakos stanik pod tym ukryc, i zrobic w ten sposob, zeby z przodu nie spadal przez to, no nic... zobaczymy co mi panie w salonie doradza

Chateczko kochana WSZYSTKIEGO NAJPIEKNIEJSZEGO

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-02-26 o 12:16
Stary 2012-02-26, 12:14   #3504
(kicia)
Zakorzenienie

Chatko wszystkiego najlepszego
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:14   #3505
fablous
Zakorzenienie

Chatko sto lat i wszystkiego dobrego!

Po długim zastanawianiu się zdecydowaliśmy się na grawer na obrączkach i będzie to "nothing else matters" . Ta piosenka kojarzy nam się z początkami naszego związku, oboje bardzo ją lubimy i wybraliśmy właśnie ten cytat. Muszę tylko zapytać złotnika czy nie będzie za dużo znaków, tym bardziej, że ja mam dość mały rozmiar i obawiam się, że może się nie zmieścić.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:17   #3506
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

A wczoraj w radio słyszałam zabawne podsumowanie tego oto "nowego hitu"- pierwsze miejsce na liście przebojów piosenek ślubnych w tym roku, taki wedding song 2012

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-02-26, 12:21   #3507
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj w radio słyszałam zabawne podsumowanie tego oto "nowego hitu"- pierwsze miejsce na liście przebojów piosenek ślubnych w tym roku, taki wedding song 2012
czy mi sie wydaje czy ta piosenka nie mowi o szczesliwej milosci to cos w stylu "winda do niebia", w ktorej wiekszosc nie slucha tekstu, a biora ja na pierwszy taniec: "kocham ciebie, ale jestem z nim"

Stary 2012-02-26, 12:26   #3508
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak myślałam, potem nie myślałam, potem znów. Takie życie. Trzeba wziąć się w garść i dalej dumnie pisać
A obrączek oczywiście gratuluję . I tu sie przyznaje, że zwróciłam uwagę, tylko możliwości zacytowania ograniczają si e do 10, a ja głupia zapomniałam, że przecież tyle wielocytowałam, że coś mogło się zgubić w międzyczasie

I dzięki za namiary! W najbliższym czasie chciałabym to załatwić, kolejny zakup z głowy. A to sa takie rzeczy, które spokojnie można kupić wcześniej, tylko żebym potem ich gdzieś nie schowała i nie pamiętała gdzie
Dziękuje
justyna_g4 i Reszta dziewczyn Ja na prawdę nie mam do nikogo pretensji wyraziłam tylko swoje zdanie jak ja to odbieram i tyle Wy wyraziłyście swoje i macie do tego prawo Tylko nie chciałabym abyście poczułe się jakkolwiek dotknięte moją opinią no już dobra nie czepiam się głupot

Franuś
Stary 2012-02-26, 12:29   #3509
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
czy mi sie wydaje czy ta piosenka nie mowi o szczesliwej milosci to cos w stylu "winda do niebia", w ktorej wiekszosc nie slucha tekstu, a biora ja na pierwszy taniec: "kocham ciebie, ale jestem z nim"
Tak to niestety wygląda, że ludzie się jarają jakąś piosenką, że idealna na pierwszy taniec itp. A tekst jest właśnie w stylu "windą do nieba" albo opowiada o mega nieszczęśliwej miłości.

Ostatnio znajomi rozwalili mnie na łopatki, jak powiedzieli, że będą tańczyć do "My heart will go on" z Titanica. Nie powiem, piosenka jest piękna i ją uwielbiam osobiście, ale kurcze nie na pierwszy taniec podczas najpiękniejszego dnia w życiu.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:31   #3510
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje
justyna_g4 i Reszta dziewczyn Ja na prawdę nie mam do nikogo pretensji wyraziłam tylko swoje zdanie jak ja to odbieram i tyle Wy wyraziłyście swoje i macie do tego prawo Tylko nie chciałabym abyście poczułe się jakkolwiek dotknięte moją opinią no już dobra nie czepiam się głupot

do Ciebie tez nikt nie ma pretensji poprostu trzeba pamietac, ze to forum i dziennie jest tutaj tyle postow, ze ma sie wlasnie wrazenie ze wlasne są paminiete, ale to nieprada oo i gosza slusznie zauwazyla, ze jak sie wielocytuje to niestety mozna tylko max 10 postow, ja jak nadrabiam to wielocytuje i z tego polowa sie nie cytuje i juz do tego nie wracam,bo porostu nie pamietam co mialam pisac tak wiec glowa do gory i dalej pisz jak pisalas i z fotkami sie nie czaj tylko wklejaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości