|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
Ja nie wiedziałam :P Noo, racja, jest pyszna.
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
blue jeans, ewull dziękuję za Wasze słowa, trochę mi pomogły. Od dzisiaj mam postanowienie - nie liczę kcal i się tym nie męczę
ewull Miło, że kogoś inspiruję Z tego, co mówił lekarz za 3 tyg będę mogła w pełni obciążać nogę, więc do tego czasu pewnie będę już chodzić na basen, a za jakiś miesiąc może wznowię bieganie |
|
|
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś byłam u przyjaciółki (2km w jedną stronę i w drugą pieszo) i nie dałam się skusić na czekoladę!
Mój jadłospis: Śniadanie: 2 suszone morele, płatki, mniej niż pół banana, mleko i otręby później pół pomeo II śniadanie: koktajl bananowo-pomarańczowy z otrębami Obiad: ziemniaki (dwie spore łyżki) z jajkiem sadzonym (2 jaja, łyżeczka oleju), surówka z sałaty, łyżki naturalnego jogurtu i ogórka Kolacja: trochę węgli mi się wkradło: chlebek ciemny na zakwasie, sałata, ogórek, ser, ketchup Czy ja nie jem za dużo? aha, zapomniałabym... robiłam to głupie ciasto i w między czasie zjadłam trochę bitej śmietany i kremu... Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-02-25 o 23:34 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do jadłospisu to na moje oko jesz zdecydowanie za mało |
|
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
cześc dziewczyny
może trochę późno, ale czy i ja mogę się dołączyc do wspólnego odchudzania? mam 15 lat rocznik '96, i ostatnio jak się zważyłam to :O przytyłam 10kg, więc biorę się za siebie >>>ważę teraz 73, wzrost 172 co do owsianki, to zawsze gdy "dietkuje'" to jem sobie na śniadanko- szklanka mleka, 5 łyżek owsianki i (zamiast cukru) dodaje słodzik naturalny- stewię ![]() a dzisiaj był mój pierwszy dzien diety i się wieczorem właśnie natknęłam na Wasz wątek: ferię mam, więc wstałam o 13 1. owsianka 2. duuuuże jabłko 3. obiad: zielona soczewica, gotowana brukselka, kiszone ogórki, kiełki 4. jogurt nasturalny i jeszcze do tego zrobiłam 8-minutowe absy na brzuch |
|
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32553064]Gratuluję wytrzymałości
![]() A co do jadłospisu to na moje oko jesz zdecydowanie za mało Poważnie? A ja panikuję, że za dużo... Najlepsze jest to, że ja się czuję super najedzona po tym. W sumie z moich obliczeń wynika, że zjadłam 1527,5kcal, więc jednak w miarę jest. Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-02-26 o 00:18 |
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
mi też się nie wydaje żeby mało, tak jak na diete to normalnie
chociaż sa takie niesprecyzowane rzeczy np . płatki- można zjesc miskę albo paczke |
|
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Mogę wszystko precyzyjnie przedstawić
|
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Nie ruszyłam od środy słodyczy, a mam ich naprawdę sporo, aż kipi . Zostałam zaproszona przez przyjaciółkę po południu na małą porcję frytek do restauracji. Szkoda, że tak wyszło, bo dietka wychodzi nieźle, ale to już ostatni dzień ferii i chcemy powspominać dobre czasy, wspólne ferie. To takie miłe wspomnienia Więc pozwolę sobie na to, bo w roku szkolnym niema takich okazji i też mało się widujemy
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Melia - nie jesz za mało, jak dla mnie, chociaż pomelo mogło wpaść całe i więcej sałatki do obiadu. Jeśli mało ćwiczysz, to jest okej no i jesli czujesz się najedzona, to tym bardziej
![]() Secret - frytki to nie aż taki grzech, możesz zawsze je "oddłtuszczyć" chociaż trochę wycierając w serwetkę. Zjedz sobie do tego sałatkę i obiad z głowy, przyjaciele ważniejsi niż dieta, zawsze. ![]() Ja już po śniadaniu, dwie kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem posmarowanego twarogiem półtłustym i dżemem morelowym, niestety to były tylko resztki, ale i tak się najadłam. No i brak masła, ale to tylko dlatego, że się skończyło. Przeszła mi chyba ochota na słodkie, mam nadzieję, zobaczymy jak będzie po powrocie do szkoły.
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do przyjaźni to święta prawda, jak tu odmówić przyjaciółce ? Do końca życia miałabym wyrzuty sumienia
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ale tak to w miarę No i ograniczam ten kisiel, bo jadłam już codziennie ![]() Teraz męczę jogurt naturalny (nie lubię ![]() Zaczynam się martwić, że jem za dużo albo złe rzeczy, prawie ostatnio nie ćwiczę.. Ale do słodyczy nie ciągnie mnie wcale, już wolę ten kisiel/ orzechy czy migdały z serkiem homogenizowanym/rządek gorzkiej czekolady/czy też właśnie koktajl bananowy Jestem chyba na dobrej drodze do schudnięcia do tych wakacji, kiedyś dzień bez tabliczki czeko to był wyczyn
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
_Remember: a próbowałaś jogurt naturalny osłodzony miodem z bananem?
Do wakacji każda z nas będzie jeszcze piękniejsza niż teraz Nie umiem sobie ułożyć godnego planu treningowego chyba... Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-02-26 o 10:26 |
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Witam szczuplutkie
![]() Dzisiaj wstałam o 9:40 i na pół żywa poszłam przed tv. Na śniadanie zjadłam coś przez co mam wyrzuty sumienia - parówki. Wiadomo, składu parówek nikt nie zna Ale raz na jakiś czas chyba nie zaszkodzi, więc staram się zapomnieć o nich i dalej iść przed siebie - już zdrowiej ![]() I. dwie parówki z ketchupem i kromką grahana + pół kromki z pastą rybną własnej roboty + czerwona herbataMelia123 ja nigdy nie robiłam planów treningowych, bo zawsze się ich nie trzymałam i tylko zła na siebie byłam Aktualnie staram się wybierać po prostu zdrowsze formy ruchu - zamiast windy wolę schody (u mnie w bloku nie ma zbyt wyboru, mieszkam na 3 piętrze a windy nie ma ![]() _Remember ja się przyłapuję na tym, że najzwyczajniej jem mniej niż zdrowiej, bo tak jest łatwiej Ostatnio dopisałam się do wątku "100 dni bez słodyczy" i mam większą motywację, by ich nie tykać, bo nie chcę zaczynać liczenia od początku.
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
Ja lubię ćwiczyć, ostatnio nawet robię to codziennie albo co drugi dzień, tylko trochę w cały świat, kiedyś ćwiczyłam 8 min abs, ale trochę mi się znudziło, teraz ćwiczę Pump it up (ale na okres szkoły muszę zrezygnować raczej z treningów co drugi dzień, bo nie dam rady połączyć szkoły i ponad godziny ćwiczeń), więc zostawiam to na sobotę, w piątki mam fitness i wf, w czwartek też mam wf, a teraz postanowiłam ćwiczyć z Mel B, świetne ćwiczenia, tylko też nie wiem jak je robić, w sensie ten plan
ćwiczenie na nogi, brzuch i 2 na całe ciało, nie wiem jak to rozdzielić i połączyć, trochę chaotycznie chyba piszę
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale cieszę się, bo zwykle po takim słodyczowym obżarstwie to byłam na siebie zła, a teraz tak nie było ,więc jakiś postęp jest ![]() powinnam się uczyć ,a na wizazu siedzę ..
|
|
|
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
I ja... ale co tam
![]() Melia - też mam wf w czwartki i piątki, może się znamy? Nie no, żartuję. Zbieram się uczyć, poćwiczyłam kilkanaście minut na orbitreku, drugie kilkanaście potem + na macie godzinę. Za oknem jest tak ciemno, aż nie chce się wychodzić spod kołdry.
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Soyuki - Ale fajny ten wątek
![]() Za chyba zbyt prędko cieszyłam się wiosną - dzisiaj spadł śnieg ;o A moja mama mówiła - zobaczysz 26 będzie śnieg, zawsze jest (moje urodziny ).Tydzień nie byłam w szkole i go kompletnie zwaliłam - ale już teraz kończą się moje zawirowania i mam nadzieję, ze już będę mgła spokojnie przejść na już taką totalną dietkę. No tylko, że pogoda nie zachęca |
|
|
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie za oknem słonecznie, ale wietrznie, mimo to jest ślicznie
Jak tam nasz mail? |
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
ForbiddenFruit wszystkiego najlepszego!
U mnie za oknem słonecznie, resztki śniegu i mnóstwo kałuż. Niedawno padał deszcz (przez 5min ) Chciałabym wyjść i poćwiczyć na dworze, ale wciąż jest za zimno! A z moim niedoleczonym gardłem wole nie ryzykować. A, właśnie, jak tam sprawa maila?
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
ForbiddenFruit
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() U mnie szaro, buro i ponuro
Nie korzystam już z tego konta. Edytowane przez cytrynkkaaa Czas edycji: 2012-02-26 o 14:59 |
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
ForbiddenFruit wszystkiego najlepszego!
Ja w weekend może malo dietetycznie, ale jestem nawet zadowolona powiedziałam sobie, że od poniedziałku zaczę solidną dietę, a w tym tygodniu mogę zjeść wiecej, ze wzgkędu na to, że zaczęłam TF. Wiadomo, musiałam nadrobić kalorie ;p
|
|
#804 | ||
|
Rozeznanie
|
ForbiddenFruit, wszystkiego najlepszego !
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie była już taka ładna pogoda, a od rana znowu pada śnieg
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Mail jest, jak ktoś chce, to zaraz wyślę.
![]() Meila - u mnie jest tak samo, ciepło, ładnie, słonecznie, ale jak zawieje, to nawet mnie potrafi zdmuchnąć. ![]() Forbidden - Wszystkiego najpiękniejszego, co się dopiero teraz chwalisz! Dużo wiary w siebie, motywacji do działania, osiągnięcia tego, co sobie zamierzyłaś i spełnienia marzeń. No i przede wszystkim - żebyś była szczęśliwa i zawsze, bez względu na wagę pamiętaj, że jesteś wartościowa i piękną osobą, cokolwiek by Ci ktoś nie nagadał.
|
|
|
#806 |
|
Konto usunięte
|
Też się dopisałam do wątku "100 dni bez słodyczy", dziś juz mój 2 dzień
![]() Forbidden najlepszego! I żeby kilogramy leciały w dół jak szalone ![]() blue_jeans może wyślij maila każdej która wpisała się do tabelki, myśle że wszystkie jesteśmy zainteresowane. _Remember myślę, że takie małe grzeszki się nie liczą. Bez przesady, też nam się coś od życia należy. A kilka kostek gorzkiej nawet dobrze wpłynie na metabolizm. Dziś ostatni dzień ferii Jutro znów zacznie się szara rzeczywistość: wstawanie o 5:00 - 6:00, powrót o 15:30. Jakoś trzeba przetrwać te 123 dni, bo tylko tyle zostało do wakacji !!!!Plan lekcji zmienił mi się tak, że częściej będe mogła chodzić na basen po szkole. Dlatego zobowiązuje się pływać conajmniej 2 razy w tygodniu, we wtorek kupuje karnet i zaczynam! Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2012-02-26 o 16:16 |
|
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Jeej dziękuję za życzenia
![]() Fajnie czytać, jak tam wszystkim super dietka wychodzi Ja właśnie też się zastanawiałam czy np łyżeczka miodu do owsianki też się zalicza do słodyczy? No albo taka właśnie kostka czekolady
|
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
ForbiddenFruit sto lat i efektywnego odchudznia
a odrobina miodu, to nie grzech, przecież miód jest zdrowy (gorzka czekolada też )a u mnie dzisiaj wytrwale, na śniadanie owsianka i teraz na obiad sushi, z brązowym ryżem, co by dietetyczniej było
|
|
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie byłam na spacerze w pobliskim lesie i jakież było moje zdziwienie - las jeszcze zamarznięty! Co prawda większość roślinek była pozbawiona śniegu, lecz na drzewach i na ścieżce wciąż było go dużo. Nawet lód się jeszcze utrzymuje (mój niechciany kolega, zawsze się przez niego przewrócę
)ForbiddenFruit każdy sobie liczy inaczej, ja na przykład słodzę herbatę (stopniowo zmniejszam ilość łyżeczek, aktualnie 1,5 ) ale czekolady i innych typowych słodkości (ciasteczka, czipsy, fast-foody, cukierki itd.) nie tykam. Jedyne odstępstwa na które sobie pozwalam to raz na tydzień ukochane mleko waniliowe w kartoniku za złotówkę (moja pierwsza i największa miłość )blue_jeans wyślij mi także na pw informacje dotyczące maila, a do tabelki wpiszę się w najbliższym czasie
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Cholera! Jestem zła.
W piątek trochę zawaliłam, cały dzień w szkole od 8 do 17, bułka mi nie wystarczyła więc wpieprzyłam Grześka i kawę z MC. Potem poszłam na basen, mam nadzieję że choć troche spaliłam. Wchodze na wagę dzisiaj 2 h, po niezbyt duzym śniadaniu i co?! i że niby przytyłam!!!!! Wrrrrrrrrrrrr....mam nadzieję, że to przez problemy z odwiedzaniem wc.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Z tego, co mówił lekarz za 3 tyg będę mogła w pełni obciążać nogę, więc do tego czasu pewnie będę już chodzić na basen, a za jakiś miesiąc może wznowię bieganie 

>>>

. Zostałam zaproszona przez przyjaciółkę po południu na małą porcję frytek do restauracji. Szkoda, że tak wyszło, bo dietka wychodzi nieźle, ale to już ostatni dzień ferii i chcemy powspominać dobre czasy, wspólne ferie. To takie miłe wspomnienia
Więc pozwolę sobie na to, bo w roku szkolnym niema takich okazji i też mało się widujemy

66 - 65 - 64,3 - 63
A, właśnie, jak tam sprawa maila?