|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz. 11
Sajf, Paulina ale ja tak mam nawet na jednym agacie z boku, koło rdzenia i na zawilcu tak u góry.. Trudno, bd musiała bardziej uważać a szkoda bo teraz aż mi się odechciało ich kupować..
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz. 11
kurcze Trele nie wiem z moimi koralami robię wszystko i nic się nie dzieje nawet mi spadły parę razy.
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ma któraś takiego korala z topazem?
http://www.pandora.net/pl-pl/explore...arms#790279BTP
...bo życia nie mierzy się ilością oddechów ale chwilami, które zaparły dech... mamusia marcowa 2014 Edytowane przez vivien39 Czas edycji: 2012-02-26 o 10:37 |
|
|
|
#634 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego pytasz?---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
BIBAL-bardzo mi się podoba
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, dawno mnie nie było, bo mam gorący okres na uczelni, lada chwila dopuszczenia do dyplomów. Miałam pochwalić się swoimi skromnymi zbiorami, no to wrzucam foty. 1 makramowa bransoletka i mam do niej 2 klipsy, oraz 2 skórzane i kilka beadsów. Dużo nie będę ich zbierać, bo nie podobają mi się bransoletki zapełnione całe koralikami, a słyszałam, że na skórkach nawet nie można korali w opór
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-26 o 12:25 |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Trelle tak na szybko patrzę i nie ma żadnych rysek ale ja jestem chora i mam spuchnięte oczy więc nie za bardzo widzę
![]() Takie ryski miałam na pryzmacie ale go wymieniłam |
|
|
|
#638 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() Cytat:
dziękuje ![]() Cytat:
![]() mi się nie rysują Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Niby nie można, ale ja noszę i nie wyciagneły mi się skórki nawet o milimetr. Pojedynczą mam w 3/4 wypełnioną koralikami (11 szt), a podwójną, która jest trochę za duża, bo słuzy mi głownie jako naszyjnik noszę poprzewlekaną kilkakrotnie, a między tym sporo koralików. Ale pojedynczy koralik na bransoletce wygląda uroczo, dlatego kupiłam sobie srebrną branso na 1 klipsa, często też noszę moją srebrną 17 cm tylko z serduszkiem z rodolitem. Mam też w planach kupić pojedynczą, czarną skórkę i nosić ją tylko z koralikiem w złoto-srebrne kółeczka, tyle, ze od dawna nie mogę kupić skórki, która byłaby gruba i ładnie upleciona, same chudziaki teraz sprzedają. Edytowane przez Miramar Czas edycji: 2012-02-26 o 12:54 |
|
|
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o tym samym pomyślałam
|
|
#642 | |
|
Raczkowanie
|
Vegutka, dzięki za radę!
Myślałam jeszcze o ładnym fasetowanym kwarcu różowym Sorina, dzięki! Twoje fiolety wymiatają ![]() AniaTrojaczki fantastyczne agaty a Pandorka taka subtelna Lusia, dzięki! Cytat:
I to zarówno murana jak i sreberka. Na muranach z czasem mogą się tworzyć ryski, a sreberka matowieją w miejscach, gdzie stykają się z innymi koralami. To prawda, że niektóre są miejscami matowe ze względu na "przebicia" drobinek lub nawet bąbelków z wewnątrz, ale mówimy o takich całkiem zwyczajnych koralach. Dlatego jeśli zależy nam na ich nieskazitelnym wyglądzie, trzeba na nie jednak bardzo uważać. Samo srebro podczas noszenia w naturalny sposób będzie porysowane, tego się nie da uniknąć. Powiem więcej, czytając międzynarodowe fora można się natknąć na wpisy, że zdarzają się murana uszkodzone przy rdzeniu już w dniu zakupu, lub też - o zgrozo - pękające same z siebie np. leżąc na półce (ale jak dotąd dotyczyło to wyłącznie Kryształu Górskiego z kolekcji szwajcarskiej i muran z cyrkoniami). A fasetowane minerały- wystarczy się dobrze przyjrzeć niektórym zdjęciom z tych forów, by zobaczyć, że po latach takie kamienie po prostu miejscami odkruszają się. Jeśli ktoś ma Trolli/Pandorek na tyle dużo, żeby często zmieniać kompozycje, to na pewno na długo zachowają swój blask. ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- a to mi akurat wygląda na przebicie elementów z wewnątrz, co się zdarza przy Pustyniach i Plażach. Edytowane przez VioletJewel Czas edycji: 2012-02-26 o 13:18 |
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówiłam, że mam lustrzankę (i umiem jej używać ), a tak w ogóle to robię dyplom z fotografiihttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=276 http://www.soll-art.blogspot.com/search/label/sesyjnie Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-26 o 13:51 |
|
|
|
|
#644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam starego Kodaka, którego syn dostał na komunię.... mam z nim cały czas problemy... trochę techniki i się gubię
Bo w oczach tkwi siła duszy. Edytowane przez toska33 Czas edycji: 2012-02-26 o 14:18 |
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widać na tych fotkach korali, bransoletek? Źle są pokazane? Mam wstawić zdjęcia paragonów?Nie robię zdjęć - padają podejrzenia, że pewnie wcale nie posiadam tej biżuterii. Zrobiłam zdjęcia - padają podejrzenia, że to na pewno nie są moje zdjęcia. Sorry, ale takie podejście jest... dziwne ![]() We wszystkich moich wątkach na wizażu, które mam w podpisie, niemal wszystkie moje zdjęcia są takiej samej albo i lepszej jakości, można zajrzeć i samemu się przekonać Po prostu mam małego bzika na punkcie dobrych zdjęć
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-26 o 14:38 |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masz klipsa na którego choruję (ten złoto-srebrny z cyrkonią - azurek)
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaskakujące jest to, że po przyjeździe z Chorwacji jak patrzyłam na te zdjęcia i myślałam "ale one brzydkie, takie szare, nie oddają kolorów, które widziałam na żywo". A odkąd upłynęło trochę czasu i patrzę na te foty to myślę "OMG, ale te kolory dają po oczach!" A więc zdjęcia są niczym w porównaniu z Chorwacją na żywo! Na klipsa też długo chorowałam, i w końcu kupiłam go sobie na Nocy Zakupów w ZT -15%
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla kogoś kto tak świetnie obsługuje lustrzankę i dodatkowo robi dyplom z fotografii zrobienie zdjęć bransoletek na nadgarstku to chyba nie problem? A może jednak...
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemem nie jest zrobienie zdjęcia, tylko Wasze podejście
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście, że Ci wierzymy. Jesteśmy tylko ciekawe jak wygląda Twoja Bransoletka na nadgarstku.
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Solciuchna piękny klips na pierwszym zdjęciu
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz będą brzydkie zdjęcia z flashem, bo nie ma dobrego światła
![]() Nie mogłam zrobić za dobrych zdjęć - z większym oddaleniem, bo mam obecnie zamontowany obiektyw ze stałą ogniskową 50 i nie chciało mi się go demontować Chciałam namówić moją kotkę, żeby lepiej zaprezentowała Wam bransoletki, ale niestety, uparta jest Zaczęła tylko ją gryźć i bawić się koralikami ![]() Ps. o dżizas, ale na tych fotach wyszły mi owłosione ręce Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-26 o 15:08 |
|
|
|
#653 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już i tak nie uwierze w żadne jej zdjęcia.Ale tak samo jak w/w nie interesuje w co ja wierzę ,tak mnie nie obchodzi czy rzeczywiście ma jakieś bransoletki Nie rozumiem tylko ,po co to komu ![]() Cytat:
to w końcu,jak dobre by nie było, tylko szkło ja na moje nie zwracam większej uwagi,noszę stukam pukam i czasami nawet wykonuje w nich jakieś prace domowe i nie widzę większych zniszczeń ...ale pewnie z czasem się pojawią
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! Edytowane przez aliena7 Czas edycji: 2012-02-26 o 15:09 |
|||
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-26 o 15:35 |
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
niczym mnie nie obraziłaś
po prostu cała przepychanka o zdjęcia trwała zbyt długo i nie miała żadnego sensu
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! |
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Aż tak trudno uwierzyć w to jaka jestem leniwa?
|
|
|
|
#657 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jaki problem zrobić fotkę na nadgarstku???? : rotfl:---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
bolało????
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, dajcie żyć Solciuchnie
bardzo mi się podoba taki Pandorowy minimalizm, a ile w ogóle kosztuje taka makramka na jeden klips?
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makramka - 239 zł, szkoda tylko, że mało kolorów jest, czerwona mi się podoba, ale jest tylko ze złotymi końcówkami i kosztuje ponad 1000 zł Może kiedyś... ![]() Dziewczyny, jeśli macie czas i chęć to zwracam się do Was o pomoc w pisaniu pracy mgr na temat biżuterii ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=596524 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Dlaczego pytasz?
z piękną nową przekładką od forumowej koleżanki

Sorinko, ten różowy kwiat z cyrkonią i agat w pasy to po prostu rewelacja 

Jeśli ktoś ma Trolli/Pandorek na tyle dużo, żeby często zmieniać kompozycje, to na pewno na długo zachowają swój blask.
Zaskakujące jest to, że po przyjeździe z Chorwacji jak patrzyłam na te zdjęcia i myślałam "ale one brzydkie, takie szare, nie oddają kolorów, które widziałam na żywo". A odkąd upłynęło trochę czasu i patrzę na te foty to myślę "OMG, ale te kolory dają po oczach!"