|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
ZacpanaRapem we wtorek Ci powiem ile przytyłam, bo nie ważyłam się dawno
czuję się w miarę dobrze, tylko jeszcze chora jestem, a zamiast się kurować w domu to muszę latać na uczelnię. no ale już nie długo. kurcze ale się nie mogę doczekać tej wizyty ![]() Muff wrzucę wrzucę tylko ostatnio jakoś nie mogę się do niczego zebrać
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam sił.. nie moge już dłużej. Tż nie chce mojego - naszego dziecka, powiedział ze nie sądzil ze to tak szybko.. W przyszłym tygodniu załatwi mi jakieś tabletki poronne, co ja mam robic.. nie chce życ.
|
|
|
|
#4833 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
U nas na szczęscie lepiej. Oli już tak nie kaszle, za ciągle charczy przy oddychaniu. syrop pomaga, więc to jeszcze kwestia kilku dni i będzie zdrowiutka u mnie jest to samo. Jak tylko usłyszę,że Oli krzyczy wybiegam z łóżka jak z procy biorę ją szybko na ręce i mocno do siebie przytulam. od razu jest spokojniejsza Cytat:
chyba nie będzie z Niego duży chłopiec ja też miałam ur. przed terminem a ur. tydzien po. więc gadają głupoty i tyle jak zamówisz łóżeczko, to pokaż Cytat:
ja nie cierpię biegać. zdecydowanie wole moje wygibasy przed tv Cytat:
Oli je bardzo ładnie, co mnie dziwi :P hehe jak widzi łyżeczkę to otwiera buzię i czeka aż coś do niej wpadnie hehe a jak długo jej nie daje , to zaczyna się wściekać. jak tylko zobaczy znowu łyżeczkę to zaczyna szybko wierzgać nogami i otwiera buźkę oczywiście wszystko dookoła jest brudne, ale co taaaam, wazne,ze dziecko zadowolone Cytat:
Na szczęscie już lepiej. ufff eh... no wyspana niestety nie jestem marzę o całym dniu pod kołderką Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oli jak miała 2 tyg.dosyć wysoko trzymała główkę. Położna była w szoku jak to zobaczyła na wizycie kontrolnej u mnie jakoś z miesiąc u mnie też piękne słoneczko świecie, a my nie możemy wyjść na dwór muszę poczekać aż Oli w pełni wyzdrowieje. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- delilah - cholera i co teraz zamierzasz??
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
Mówiliśmy Ci żebyście to obgadali bo dziecko to jest poważna sprawa.. Jak nie chcecie tego dziecka to lepiej oddać do adopcji niż usuwać. Następnym razem radzę przemyśleć.
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
delila mam nadzieje, ze podejmiesz dobra decyzje, trzymaj sie
![]() agnes to dobrze, ze Oliwka zdrowieje moj bzdzioch tez sie denerwuje jak za wolno daje a ile dajesz na raz zupki czy owoca? ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- zabralam synia do kosciola, grzeczniutki byl jak nigdy dziewczynka go zaczepiala a on gadal i sie cieszyl
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
to bardzo przykra sytuacja.....
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
chce_byc_mama jak sie czujesz? Dzidzia juz pewnie porzadnie kopie
wpadaj do nas czesciej
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pół słoiczka czasami potrafi zjeść hehe a jak robię sama, to wciąga prawie całe jabłko mam wiecznie nienajedzone dziecko hehe już Go podrywają nie ma co się dziwić
|
|
#4839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej usunąć problem, jasne, po co sobie utrudniać życie ... Jeśli teraz nie chce tego dziecka to myślisz, że za 4 miesiące będzie chciał? Wg. mnie on nie dojrzał do tego, i nie wiadomo też kiedy to się stanie A proponując Ci takie rozwiązanie zachowuje się strasznie egoistycznie, pytał się Ciebie w ogóle o zdanie?Najbardziej mi szkoda tego dzieciątka, bo ono zasługuje na życie, a Wy przez wasze niedojrzałe zachowanie chcecie je tego pozbawić mimo że nie jest niczemu winne Normalnie brak mi słów Przemyśl sobie to wszystko porządnie, bo czasu nie cofniesz, a uraz na psychice i poczucie winy może Ci zostać do końca życia. |
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
delilahinsomnia ja też nie byłam gotowa na dziecko, to była najzwyczajniej w świecie wpadka. Miałam całe życie przed sobą, ale postanowiłam urodzić i wychować mojego synka. W pewnym momencie mojej ciąży tż odwrócił się ode mnie, bo wystraszył się odpowiedzialności, a wtedy niestety najbardziej go potrzebowałam. Pomimo tego jednak w dalszym ciągu byłam pewna że chcę urodzić, i że wychowam moje maleństwo z tż, albo i bez niego. Na szczęście on też to zrozumiał i teraz razem wychowujemy naszego Filipka. Dziecko to największy w życiu Skarb, i nie wyobrażam sobie jakbym miała pozbawić je życia tylko i wyłącznie dlatego, że mój tż tego chce!
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2012-02-26 o 15:30 |
|
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
muffinko, patisia - kiedy chcecie zacząć dawać swoim dzieciaczkom obiadki?
Aguu kiedy Ty zaczęłaś? jak równo skonczył 4 miesiące?
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, ja na początku dawałam jabłko ale to tak kilka łyżeczek jak mały skończy 3,5 miesiąca to dałam marchewkę i poźniej co 3-4 dni wprowadzałam coś nowego ale to też na początku był np. ziemniak z marchewką a jak skończył 4 miesiące to zaczęłam mu dawać normalnie na początku po pół słoiczka ( bo tyle zjadał) a później jadł po całe a teraz to mu mało.
a i tu właśnie kiedyś czytałam że te pierwsze posiłki to są tylko dodatkiem więc jak Oli jest głodna dalej to daj jej mleko
|
#4844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyzdrowialam wiec jest ok ![]() w czwartek mam usg polowkowe i dowiem sie plec a kopniaczki wiesz ze nie az takie? spodziewalam sie mocniej ale ze mam troszke tluszczyku na brzusiu wiec moze dlatego no i tez zalezy jak sie dzidzia ulozyla ![]() ostatnio w nocy sie obudzilam i czulam takie smyrkanka cudne uczucie ![]() reguralnie Was podczytuje
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
chce byc mama to dobrze ze juz wyzdrowiałaś.. a co do kopniaków to masz jeszcze czas
mój lekarz twierdził że dopiero po 21 tyg. mogę czuć ruch dziecka :x A co do płci to nie nastawiaj się za bardzo bo po jednym ( bo to bedzie ostatni skan? ) mozesz nie miec 100 % a co byś chciala? ( nie wiem pewnie juz pytalam ale zapomniałam Pati, czyż byś schudła
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pati - gratuluje spadku wagi ![]() A moj maly tak kopie ze az brzuch mi faluje
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej bym chciala zdrowe ale gdzes tam w srodku marzy mi sie coreczka.
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
delilahinsomnia ja też pozwolę sobie nie skomentować...
chce_byc_mama to kciuki za wizytę ciekawe co tam będziesz miała a jak tam Twój słodki piesio? Pati gratki zrzuconych kilogramów, oby tak dalej ![]() chciałabym już wtorek tak wgl dziewczyny już nie długo kończymy wątek
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-02-26 o 18:13 |
|
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mialam wlasnie Wam pisac ze jak bedzie np 20 postow do konca to zaloze nowa czesc wczesniej i wrzuce link bo u mnie 6 godzinna roznica czasu wiec zeby nie bylo ze Wy skonczycie watek a ja bede smacznie spac
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze do czwartku szybko minie czas ![]() napewno sie zamelduje i relacje z wizyty zdam ![]() a piesio ma sie bardzo dobrze niedawno bylismy u fryzjera i teraz wyglada tak
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Żabciu, jasne
ostatnio tez się zastanawiałam jaka jest różnica czasu chce być mamą No właśnie pieska masz fajne, masz jakieś zdjęcia? szczerze mi by było szkoda pieniędzy na poznanie płci Karo, a co będzie we wtorek ? Pati, to ładnie nie trzeba się męczyć a jeszcze zdrowe odżywianie ^^ mi ostatnio waga w miejscu stoi chce byc mama.. słodki
|
#4855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. gratki za zrzucone kg ![]() kiedy tz do was wraca? Juz niedlugo pewnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to usg to nie tylko po to zeby potwierdzic plec, to to przy okazji, ale chce wiedziec czy np dzidziol sie bedzie dobrze ukladal do porodu itd, bo dla mnei to troche smieszne zeby tutaj przed porodem nie robili usg wiec glownie w celach zdrowotnych |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
chce_byc_mama uroslo mu sie
pamietam jak dostalas go od tzta, jak bylas zalamana, ze nic nie wychodzi, a tu prosze, juz polowa za toba moj tata w tym czasie mi mowil: no to juz z gorki, ale jak dlamnie to raczej odwrotnie, z takim bebzolem lekko nie jest
|
|
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() Żabcia jasne że tak ![]() Karo jeeej, Ty już na końcówce, a dopiero co tu dołączyłaś Nie wierzę normalnie ![]() chce_byc_mama ładny piesek A wiesz, że jak dzidziuś się pojawi powinniście z tż wyprowadzić psa z domu a potem wprowadzić dziecko i dopiero później psa z powrotem? Żeby nie brał Twojego maluszka jako wroga i obcą osobę czy coś takiego ?Cytat:
Przykładowo od miesiąca już nie słodzę herbaty, kawy, nie piję soków, napojów słodzonych czy gazowanych, a jedynie wodę niegazowaną i zieloną herbatę No i oczywiście zero słodyczy, fast foodów, chipsów, i nie jem smażonych rzeczy, jedynie duszone Do tego ciemne pieczywo, ciemne makarony i ryże No ale ja się już przyzwyczaiłam więc jest ok
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Patii pomysle nad tym choc on jest taki pieszczoch bardzo przyjazny w ogole nie szczeka wszystkich kocha i do wszystkich lgnie zeby go poglaskac albo sie pobawic wiec mam andzieje ze nie bedzie problemu
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Był u Nas teraz na weekend ale niestety musiał wracać z powrotem
Wraca gdzieś za miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
A czytałam gdzieś kiedyś że tak się powinno robić w przypadku psów w domu, i to chyba było bez względu na rasę.
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2012-02-26 o 19:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

czuję się w miarę dobrze, tylko jeszcze chora jestem, a zamiast się kurować w domu to muszę latać na uczelnię.
no ale już nie długo.

biorę ją szybko na ręce i mocno do siebie przytulam. od razu jest spokojniejsza
chyba nie będzie z Niego duży chłopiec
ja nie cierpię biegać. zdecydowanie wole moje wygibasy przed tv
marzę o całym dniu pod kołderką
A proponując Ci takie rozwiązanie zachowuje się strasznie egoistycznie, pytał się Ciebie w ogóle o zdanie?

Wraca gdzieś za miesiąc