Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 14:18   #541
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Ona gratuluje
i zazdrosze tak szybkiego porodu
Stary 2012-02-26, 14:31   #542
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
bardzo często

Jak chcecie z doświadczenia wiem, że fajnie rozpocząć go od razu- potem następne mamuśki mają "gotowca"- ja już teraz mam tysiące obserwacji i pytań dotyczących dzidzi i fajnie byłoby pogadać z "już mamuśkami" o tym czy o tamtym potem połowy nie będę pamiętać a teraz nie chcę Wam zawracać gitary Czyli umawiamy się na nowy wątek na maj?

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa
no coś Ty, przecież my chętnie wesprzemy, wysłuchamy, doradzimy

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Widzialam,ze na innych watkach tez dziewczyny przechodza wszystkie razem.A o dzieciaczkach rozpakowane mamy moga tutaj pisac.Jeszcze troche i coraz wiecej bedzie rozpakowanych,jedne beda miec wiecej czasu na pisanie,inne mniej i bedzie przez jakis czas pomieszany watek dzieciaczkowo-ciazowy.
Ja bym chetnie poczytala o wszystkim co dotyczy dzieci.A poza tym na forum oprocz tego sa kobietki,ktore maja dzieci i cos nie cos pamietaja,wiec tez mozna wymienic sie doswiadczeniami
Ja jestem tam gdzies posrodku z terminem,ale jakby zostaly to na watku 2-3 dziewczyny co maja na koniec termin,albo sama jedna jakas przeterminowana to pewnie byloby jej strasznie przykro.
o właśnie...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Emigra jest tez spray o tej nazwie

Lena_mi snilo mi sie ze urodzilas

Milego dzionka
no coś Ty? hihi
a ja jeszcze 2 miesiące....

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

wyjątkowo dobrze mi się spało - zdecydowanie lepiej niż ostatnio

ale rano wstałam to taka opuchnięta jak bańka, palce tak mnie bolą że zgiąć ciężko to chyba ta woda
też strasznie puchnę, tak że ciężko mi palce zgiąć.. W środę wizyta, muszę pogadać o tym z lekarką.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-26 o 14:36
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:34   #543
88natka
Zadomowienie

claudia jak się czujesz? Mam nadzieję że lepiej

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:50   #544
gosia261282
Gang Iren

Ale leniwa dla mnie ta niedziela.
Pranie wieszalam na raty,musialam sie zmusic do ugotowania obiadu.Nic mi sie nie chce.A jeszcze za godz do kosciola trzeba isc z Wiki.A to tez daleko.W sumie jak tak pomysle,to wszedzie mamy daleko

Dzisiaj skonczylismy 34 tydzien!
Czyli zostalo jeszcze 6 tyg
Stary 2012-02-26, 14:52   #545
MoniaHan
Wtajemniczenie

Tz nadal porzadkuje kanciapki i wynosi niektore rzeczy do swojego warsztatu a wiekszosc wyrzuca (rany w jakim tempie dom sie zagraca), a w kazdym pokoju teraz mozna sie zabic takie porzadki urzadza w miedzyczasie zjedlismy obiadek (indyk z pieczarkami i papryka w sosie sojowym, do tego noodles (kluski chinskie) i salatka dobra na moje gardlo (male pomidorki koktajlowe + starty zolty ser+ 3 zabki czosnku+ majonez).

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:00   #546
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ciebie kochana to normalnie podziwiam za tę energię
Heh nie powiem zeby mi sie jakos przesadnie chcialo
No ale wbilam sobie w lepetyne ze jak bede aktywna i bede sie ruszac to w nagrode bede miala znosny porod
A poza tym to mimo ze pracuje to jednak cale dnie siedze (w biurze a potem wieczorem w domu), wiec te dwa baseny w tygodniu plus jakies minimalne spacery to chyba wcale nie jest az tak duzo ruchu
Juz sobie obiecuje (obiecanki cacanki ) ze za 2,5 jak skoncze pracowac to bede codziennie urzadzac wielkie porzadki plus spacer/basen, co by sie jakos doturlac do dnia porodu. Choc juz czuje ze latwe to to nie bedzie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
http://www.google.com/search?hl=pl&q...NsnLhAfHuuWmDg

jakie przepiekne niektore pomysly..hmmm
Monia, dzieki za linka. My wlasnie pomalowalismy sypialnie ba bialo ostatnio i teraz mysle czym by tu nad lozeczkiem przyozdobic krajobraz

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Aguska po zabiegu leżałam od 12-05 rano. Po narkozie nie miałam żadnych dolegliwości, jedynie czułam się zaspana i nie chciało mi się otwierać oczu. To trwało ok. godziny-w tym czasie mąż tulił małą do nagiej piersi Potem poprosiłam o małą i jak tylko się przebudziła to poprosiłam położną żeby pomogła mi ją przystawić-czyli pewnie ok. 2 godziny po cc. Potem radziłam sobie sama. Miałam dziecko przez cały czas u siebie, nawet jak nie mogłam wstawać-położne tylko mi ją przewijały. Ewa leżała głównie na mojej piersi na brzuszku, a w nocy z boku łóżka na takiej specjalnej dostawce.
Jej, jak czytam takie rzeczy to sobie dopiero uswiadamiam ze za chwile sama bede miala Anie do przytulania 24h na dobe (no dobra, dam jej troche pospac ). Z drugiej strony boje sie ze zupelnie nie bede wiedziala co z nia robic, niby wiem ze trzeba ja karmic, przewijac, ze bedzie spac ale co w miedzyczasie? Ale rozkminy co?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Ale leniwa dla mnie ta niedziela.
Pranie wieszalam na raty,musialam sie zmusic do ugotowania obiadu.Nic mi sie nie chce.A jeszcze za godz do kosciola trzeba isc z Wiki.A to tez daleko.W sumie jak tak pomysle,to wszedzie mamy daleko

Gosia, dopiero sie zorientowalam ze my mamy tak blisko terminy, ja tez zmeiniam tygodnie w niedziele/poniedzialek i tez zostalo mi 6 tygodni.
Ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi - Ty ja czy Anagat ?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:07   #547
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
claudia jak się czujesz? Mam nadzieję że lepiej
dziękuję że spytałaś tak jak dwie strony temu pisałam miałam od rana 3 skurcze w różnych odstępach czasu. Teraz cały czas spać mi się chce ale co się przebudze to regularnie zaglądam :-* ogólnie dobrze, doskwiera mi brak apetytu i zgaga mnie pali.. Chciałabym już urodzić.. Chociaż jeszcze 3 tygodnie

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:10
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:15   #548
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Gosia, dopiero sie zorientowalam ze my mamy tak blisko terminy, ja tez zmeiniam tygodnie w niedziele/poniedzialek i tez zostalo mi 6 tygodni.
Ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi - Ty ja czy Anagat ?
To moge ja-na ochotnika
Stary 2012-02-26, 16:00   #549
Mravka
Zadomowienie

ale dzis leniwie..przez tę kolejna z rzędu niedospaną noc jestem jak zombie. Nic mi sie nie chce,a za chwile przychodza znajomi. Najchetniej bym poszła spac.
Dziś ndz wiec moj ukochany rosol na tapecie;].

ps.mam pytanie spoza ciążowej branzy czy ktoras z Was ma w kuchni pomiędzy blatem a szafkami szkło ?(hartowane czy tym podobne?)

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
O kurczaki! Gratulacje te "ostatnie zdjęcie" to było prorocze niespodziankę nam zrobiliście z Adasiem Super, że już po Zdrówka i szybkiego powrotu do domku

Hej
mam już klucze do nowego mieszkania, ale wprowadzać możemy się dopiero w czwartek z rana
wazne,ze masz klucze to juz polowa sukcesu! teraz spokojnie pakuj rzeczy i juz za moment siup na nowe!
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
wow następna dzidzia z nami gratulacje!!!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

ja w weekend mało zaglądam, spędzam go z mężem i staram się ograniczyć kompa
a dziś same koszmary mi sie śniły, Aguskaaa tez mi się śniłaś, a mianowicie śniło mi się że cię zabrali na cesarskę i to tak ekspresowo że nie zdążyłaś do nikogo smsa napisać
Mravka, tynka świetne zdjęcia
kumkura śliczne dzieciaczki, tylko pozazdrościć
dziękuje bardzo

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcia na poczcie! kumkura jaka Agatka śliczna! i synek słodziaczek!

Mravka sesja super Pięknie wyglądasz!

tynka a my uśmiechamy się tak samo do Twojego synka

ona piękna fotka! wyglądasz już jak prawdziwa Mamusia w pokoiku dziecięcym ślicznie!

Super, gratulacje!!!)

MoniaHan zdrówka życzę!!!
dziękuje

Jolka przypomnij mi proszę w którym szpitalu Ty chcesz rodzic? pisalas o jakichś przebojach z torbą na porodówke i tak mi sie teraz przypomniało,że nie kojarze o jakim szpitalu mowa

Moja torba czeka spakowana...sporawa jest,ale lista zrealizowana
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:01   #550
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
dziękuję że spytałaś tak jak dwie strony temu pisałam miałam od rana 3 skurcze w różnych odstępach czasu. Teraz cały czas spać mi się chce ale co się przebudze to regularnie zaglądam :-* ogólnie dobrze, doskwiera mi brak apetytu i zgaga mnie pali.. Chciałabym już urodzić.. Chociaż jeszcze 3 tygodnie
Biedulka Już nie długo i nasze męczarnie się skończą, będziemy cieszyć się naszymi Dzidziami Ja kiedyś też liczyłam te skurcze, teraz już w ogóle tego nie robię. Brzuch mam prawie cały czas twardy od skurczy. Najbardziej bolesne są w nocy i rano ale jak widać nic one nie dają. Teraz czekam na naprawdę bolesne i regularne. Na zgagę jest dobry syrop Gaviscon- polecam od razu zgaga po nim mija, nie ma co się męczyć
Właśnie wróciłam z zakupów. Trochę przesadziłam z ich ilością, mogłam poczekać do jutra aż mąż pomoże bo ma wolne ale jakoś się doczołgałam.. Dziś robię galaretę z kurczaka i sałatkę jarzynową taka mnie ochota naszła że muszę zrobić

niespodzianka
Stary 2012-02-26, 16:03   #551
Madziara 26
Rozeznanie

Ona gratulacje

Ja też mam dziś lenia
właśnie szkoła uczuć leci mój ulubiony film ide oglądać

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:04   #552
MoniaHan
Wtajemniczenie

rozmawialam z ojcem, juz jedna chyba nie przyjedzie na Wielkanoc, i dobrze i nie tak na dobra sprawe, bo ja chyba jednak nie mam zamiaru w sierpniu do Polski leciec z Malutka.

Stary 2012-02-26, 16:08   #553
cziqua
Zadomowienie

a mnie naszło na pizze domowej roboty tylko zastanawiam się co z cukrami chciałabym zrobic z mąki pełnoziarnistej i bez żółtego sera tylko z mozarella sos własnej roboty pieczarki jakaś szynka pomidor oregano bazylia i zastanawiam się czy spróbowac zrobic jutro

a tak ogolnie bylismy u mamci na obiadku dzisiaj i jakos koty od rodziców dziwnie lgnęły do mnie a Gapcio - jeden z kotów - 2 razy wlazł do koszyka na zakupy w naszym Tako Larecie -który stoi u rodziców, aż mi się dziwnie zrobiło że niedługo urodzę wczesniej niż mam termin, takie wrażenie mnie dopadło

no i chyba przemeblowanie sypialni zrobimy wcześniej niż myslelismy bo mało miejsca strasznie mamy jak wstawiliśmy łóżeczko i tak nasze łóżko weźmie sobie najprawdopodobniej szwagier bo za duże jest 215x165 i w miejsce łóżka wstawimy komplet z dużego pokoju wersalka + 2 fotele no i będzie łóżeczko itd i wtedy wejdzie tam jeszcze ewentualnie wózek później małe biurko i będzie pokój stricte dzieciowy a w miejsce tego kompletu z dużego pokoju chcemy kupic duuupną rogówkę i na niej spac oczywiscie na początku możemy sypiac na tej wersalce w dzieciowym pokoju żeby byc blizej maluszka ale zawsze jak tż będzie się chciał bardziej wyspac albo bedzie zmeczony ja moge spac z malym w pokoju a tż na rogówce. no i nie bede musiala wychodzic do drugiego pokoju na karmienie bo beda tam dwa wygodne fotele . ogólnie chcielismy to zrobic za jakis rok ale mężowi strasznie brakuje tv w sypialni i chcial kupowac do sypialni tv na sciane ale bez sensu w pokoju w ktorym bedzie maleństwo miec na scianie tv i ogladac przy spiacym dziecku za ta kase kupimy ta rogowke ok wygadalam sie i w ogole sorry za smęcenie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:08   #554
19claudia91
Rozeznanie

Mi również się strasznie nudzi. Tż gra w jakąś farmę na laptopie swojej siostry, duże dziecko z niego.jeździ jakimś kombajnem i pryska pole.. A ja leże obok i oczy cały czas mi się zamykają. Niedługo pójdę coś zjeść jakieś podsmażane ziemniaczki sobie zrobię..

Fabianek
Stary 2012-02-26, 16:18   #555
gucia6
Zakorzenienie

wam sie nudzi a mnie nic sie nie chce... i w ogole czuje sie dzis do d**y
tak jak caly zeszly tydzien mialam powera do wszystkiego, tak dzis jestem zdechlak jak rzadko kiedy... najchetniej caly dzien spedzilabym w lozku, ale now w pozycji lezacej mam zgage ... i ogolnie jest mi niedobrze, w glowie sie kreci, taka czuje sie ociezala, spojenie i pachwiny bola... i generalnie mam juz dosc

wybaczcie, ze marudze i przynudzam...
na razie zycze wam milego niedzielnego popoludnia
Stary 2012-02-26, 16:19   #556
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi również się strasznie nudzi. Tż gra w jakąś farmę na laptopie swojej siostry, duże dziecko z niego.jeździ jakimś kombajnem i pryska pole.. A ja leże obok i oczy cały czas mi się zamykają. Niedługo pójdę coś zjeść jakieś podsmażane ziemniaczki sobie zrobię..
o rany Claudia to ta gra od ktorej tak sie ludzie uzalezniaja?!! lepiej ograniczac granie najszybciej jak sie da, bo pozniej bedziesz miala tak jak ja, ze jak nie opierd..isz to nic nie bedzie robil

Stary 2012-02-26, 16:21   #557
Roksape
Zadomowienie

Cziqua też miałam taką ogromną kanapę co po rozłożeniu była jak łoże, ale zajmowała pół pokoju 4x5 więc wyrzuciliśmy ( była żółta i strasznie się plamiła a czyszczenie nie wiele dało) dałam za nią prawie 2 tys (nie wiem co ja w niej wtedy widziałam) i teraz mam śliczną wersalkę bardzo dobrze się śpi ( tylko miesiąc się przyzwyczajałam) i kosztowała w promocji przed wigilią niecałe 600 zł I jest to taki bordo z ciemnym brązem

A dzisiaj tak się nam nudziło z mężem, że zamiast nudzić się jak to zwykle w niedzielę to przesunęliśmy nasze meble, wersalkę w inną stronę, łóżeczko na przeciw i mamy 2 x więcej miejsca i jest bardziej praktycznie jak było
No i już mąż podniósł poziom to pod spód jeszcze udało mi się część zabawek małego wcisnąć i nie ma bałaganu

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

He he mój szwiagier w to gra. Nazywa się to Farmerama i jak się tam nie zagląda to gospodarstwo się zapuszcza, zwierzęta umierają itd. Trzeba duuuużo w niej siedzieć hehe
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:27   #558
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
wam sie nudzi a mnie nic sie nie chce... i w ogole czuje sie dzis do d**y
tak jak caly zeszly tydzien mialam powera do wszystkiego, tak dzis jestem zdechlak jak rzadko kiedy... najchetniej caly dzien spedzilabym w lozku, ale now w pozycji lezacej mam zgage ... i ogolnie jest mi niedobrze, w glowie sie kreci, taka czuje sie ociezala, spojenie i pachwiny bola... i generalnie mam juz dosc

wybaczcie, ze marudze i przynudzam...
na razie zycze wam milego niedzielnego popoludnia
glowa do gory Gucia, lada dzien i bedziesz z Malutka

a mi z kolei chce sie robic cos, ale wole w lozku sie jeszcze powygrzewac i doleczyc sie.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Cziqua też miałam taką ogromną kanapę co po rozłożeniu była jak łoże, ale zajmowała pół pokoju 4x5 więc wyrzuciliśmy ( była żółta i strasznie się plamiła a czyszczenie nie wiele dało) dałam za nią prawie 2 tys (nie wiem co ja w niej wtedy widziałam) i teraz mam śliczną wersalkę bardzo dobrze się śpi ( tylko miesiąc się przyzwyczajałam) i kosztowała w promocji przed wigilią niecałe 600 zł I jest to taki bordo z ciemnym brązem

A dzisiaj tak się nam nudziło z mężem, że zamiast nudzić się jak to zwykle w niedzielę to przesunęliśmy nasze meble, wersalkę w inną stronę, łóżeczko na przeciw i mamy 2 x więcej miejsca i jest bardziej praktycznie jak było
No i już mąż podniósł poziom to pod spód jeszcze udało mi się część zabawek małego wcisnąć i nie ma bałaganu

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

He he mój szwiagier w to gra. Nazywa się to Farmerama i jak się tam nie zagląda to gospodarstwo się zapuszcza, zwierzęta umierają itd. Trzeba duuuużo w niej siedzieć hehe
to ja widze ze dzis dzien przemeblowan, moj Tz tez poprzestawial troche i wyniosl polke na ksiazki z duzego pokoju do jadalni, a ja poprzewieszalam obrazy, pojechal kupic polki i ma je zamontowac w kantorku pod schodami.

Stary 2012-02-26, 16:39   #559
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Oj padam

zrobiłam na obiadek rosół + gotowany kurczak z rosołu z ziemniaczkami z białym sosem - pycha, wszystko wyszło idealnie

a nogi mam tak spuchnięte jak nie wiem co masakra paluchy u rąk zresztą tak samo

idę Was poczytać

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Jolka a jaki Ty ten bialy sos chcesz, bo ja znam baly sos: zolty ser i mleko.
http://wprawkikuchenne.blox.pl/2009/...bialy-sos.html

wiesz co nie wiedziałam jaki ma być bo nigdy wcześniej go nie jadłam i nie robiłam, ale TŻ chciał bo jego mama tak robiła no i teściowa mi podała przepis sos pycha !!

Ja robiłam taki: masło + mąka + zimny rosół + śmietana 12% + troszkę soli i pieprzu, ale minimalnie

połam tym ziemniaki, aż taka jak by papka była no może nie do końca papka a do tego ten kurczak z rosołu - pycha wcześniej tak nie jadłam tego

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

też strasznie puchnę, tak że ciężko mi palce zgiąć.. W środę wizyta, muszę pogadać o tym z lekarką.

no ja wcześniej nie puchłam i się zastanawiałam jak to jest, ale teraz od paru dni to jakiś koszmar jest najpierw ręce - paluchy, a od wczoraj stopy istny koszmar.
Wygląda to kosmicznie szczególnie moje stopy jak Fiona

MICHAŁEK

WYMIANA

Edytowane przez Jolkaaa
Czas edycji: 2012-02-26 o 16:35
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:39   #560
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

ps.mam pytanie spoza ciążowej branzy czy ktoras z Was ma w kuchni pomiędzy blatem a szafkami szkło ?(hartowane czy tym podobne?)
ja mam taką szybę i uważam ją za rewelacyjny wynalazek... żadnych fug, które są wiecznie upaprane jedzeniem i zmieniają kolor po jakimś czasie... od czasu do czasu tylko ją przetrę ręcznikiem papierowym, ale nie wymaga zbyt wiele pracy
ja mam w kolorze złamane bieli - nie jest ani biała, ani szara ani zielona... na początku kupiłam mleczną bo myślałam, że to biały i się załamałam jak ją zobaczyłam - była na maksa zielona (dobrze, że kolesie przy montażu ją zbili to sobie mogłam inny kolor wybrać )
ja to u Ciebie bym zaszalała - skoro masz białą kuchnię to zaszalałabym z kolorową szybą a najlepiej jakąś z fototapetą pod spodem

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:43   #561
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

mi jeszcze 5tc - i mam takiego cykora

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Jolka przypomnij mi proszę w którym szpitalu Ty chcesz rodzic? pisalas o jakichś przebojach z torbą na porodówke i tak mi sie teraz przypomniało,że nie kojarze o jakim szpitalu mowa

Moja torba czeka spakowana...sporawa jest,ale lista zrealizowana

Ja jestem z Koszalina (no prawie) i mamy tu tylko jeden szpital

Ja już troszkę torby przepakowałam i zrobię to tak w dużą spakuje to co mi potrzeba na położniczym + do tego jakaś siatka z rzeczami na porodówkę a w domu będą czekały 2 małe torby w jednej to co mi TŻ ma przywieźć na drugi dzień a w drugiej rzeczy na wyjście dla mnie i dla maluszka - jutro jeszcze wszystko zrobie do końca bo dziś leniwa niedziela

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-26, 16:44   #562
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

mi jeszcze 5tc - i mam takiego cykora
mi zostało 5 dni jestem przerażona
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:46   #563
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
mi zostało 5 dni jestem przerażona
O jejku
pewnie usiedzieć nie idzie co? Ja to już bym tak panikowała jak nie wiem.
Boję się tego porodu strasznie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-26, 16:51   #564
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
bez przesady ja w to gram i spedzam na grze moze z godzine dziennie ale tylko dlatego ze mi sie nudzi

my tez juz po obiadku wysprzatalam kuchnie, zrobilam pranie, wyprasowalam kilka ubran, zeby sie nie zbieralo Juleczka strasznie dzisiaj kopala, brzuch mi chodzil jak nie wiem ... a teraz wypycha tylek nad pepkiem dzisiaj mnie jakis taki niepokoj ogarnal.... nie wiem dlaczego ...

a w ogole to nabralam dzisiaj tz ze mi wody odeszly - cos do niego mowilam a on sie odwrocil na piecie i poszedl do sypialni a ze nie chcialo mi sie isc za nim ani krzyczec to powiedzialam ''kochanie, chyba mi wody odeszly'' jeszcze go tak szybkiego nie widzialam no ale na wszelki wypadek nie bede wiecej go wkrecac bo jak przyjdzie co do czego to mi nie uwierzy

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
O jejku
e tam, kochana, strach nie pomoze a przejsc przez to musimy damy rade

w ogole znalazlam na moim starym mailu zdjecia jak wygladalam w 2009 roku - matko jaka laska bylam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:56   #565
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
O jejku
Z jednej strony chciałoby się już a z drugiej oby jak najpóźniej. Takie ambiwalentne uczucia mna targają

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
w ogole znalazlam na moim starym mailu zdjecia jak wygladalam w 2009 roku - matko jaka laska bylam
Nawet nie mów. Ostatnio oglądałam fotki z końca studiów. Jakie ja nogi szczupłe miałam
Stary 2012-02-26, 16:59   #566
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Z jednej strony chciałoby się już a z drugiej oby jak najpóźniej. Takie ambiwalentne uczucia mna targają
a ja bym chciala juz... i to zeby juz bylo po wszystkim

A na swoje zdjecia to na razie nie patrze... ostatni raz bylam piekna i szczupla przed studiami... czyli juz daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw no temu
Stary 2012-02-26, 17:03   #567
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
bez przesady ja w to gram i spedzam na grze moze z godzine dziennie ale tylko dlatego ze mi sie nudzi

my tez juz po obiadku wysprzatalam kuchnie, zrobilam pranie, wyprasowalam kilka ubran, zeby sie nie zbieralo Juleczka strasznie dzisiaj kopala, brzuch mi chodzil jak nie wiem ... a teraz wypycha tylek nad pepkiem dzisiaj mnie jakis taki niepokoj ogarnal.... nie wiem dlaczego ...

a w ogole to nabralam dzisiaj tz ze mi wody odeszly - cos do niego mowilam a on sie odwrocil na piecie i poszedl do sypialni a ze nie chcialo mi sie isc za nim ani krzyczec to powiedzialam ''kochanie, chyba mi wody odeszly'' jeszcze go tak szybkiego nie widzialam no ale na wszelki wypadek nie bede wiecej go wkrecac bo jak przyjdzie co do czego to mi nie uwierzy

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

e tam, kochana, strach nie pomoze a przejsc przez to musimy damy rade

ja też w to gram i wchodzę ok raz dziennie.
Hehe Ty lepiej go tak nie wkręcaj bo jak naprawdę Ci odejdą to nie uwierzy i do szpitala na nogach będziesz szła

niespodzianka
Stary 2012-02-26, 17:13   #568
emigra
Zakorzenienie

wrzucilam Wam te zdjecie na maila
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:17   #569
19claudia91
Rozeznanie

Ja tak wczoraj mojego nabrałam jak skręcali ze znajomym meble i później sobie kupili po piwku to jak wypił to zrobiłam mu psikusa i polalam się woda tam i lecę do niego i mówię że wody mi odeszły a on że jedziemy a ja mówię no tak po piwie będziesz jechać :p zaczęłam się śmiać i powiedziałam że żartuje bo widziałam przerażenie w jego oczach :p co do gry to tak to właśnie ta gra. Nawet wołałam go na obiad i czekałam 20minut z nim na stole aż wystyglo przyszedł i marudzil że zimne to mówię że trzeba było dłużej grać a nie teraz narzekać że zimne. Faceci.. Wczoraj mówił że swojego syna wychowa na odważnego i poradnego chłopaka a nie mamisynka :p zrobił mi dojście do lozeczka po przemeblowaniu i mówił patrz będziesz mieć lozeczko koło łóżka możemy nawet obrócić głowy do spania żebyśmy słyszeli oddech małego i żebyśmy się nie martwili, bardzo troskliwy się zrobił a jak spał to coś mu się śniło i mówił że ma tajne akta csi i że mam lecieć do waszyngtonu jak chce się dowiedzieć o co chodzi.. Hahaha noc należała ogólnie do udanych.

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2012-02-26 o 17:27
Stary 2012-02-26, 17:19   #570
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak wczoraj mojego nabrałam jak skręcali ze znajomym meble i później sobie kupili po piwku to jak wypił to zrobiłam mu psikusa i polalam się woda tam i lecę do niego i mówię że wody mi odeszły a on że jedziemy a ja mówię no tak po piwie będziesz jechać :p zaczęłam się śmiać i powiedziałam że żartuje bo widziałam przerażenie w jego oczach :p co do gry to tak to właśnie ta gra. Nawet wołałam go na obiad i czekałam 20minut z nim na stole aż wystyglo przyszedł i marudzil że zimne to mówię że trzeba było dłużej grać a nie teraz narzekać że zimne. Faceci.. Wczoraj mówił że swojego syna wychowa na odważnego i poradnego chłopaka a nie mamisynka :p zrobił mi dojście do lozeczka po przemeblowaniu i mówił patrz będziesz mieć lozeczko koło łóżka możemy nawet obrócić głowy do spania żebyśmy słyszeli oddech małego i żebyśmy się nie martwili, bardzo troskliwy się zrobił a jak spał to coś mu się śniło i mówił że ma tajne akta csi i że mam lecieć do waszyngtonu jak chce się dowiedzieć o co chodzi.. Hahaha noc należała ogólnie do udanych.
Ja swojemu TŻ mówię tylko raz, ze jest obiad. Jeśli nie przychodzi to je po prostu zimne

Znalazłam pomysł na nudę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości