Wysokie, kobiece, modne. Wszystkie wysokie wizażanki łączmy się!!! cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 19:46   #3421
kejtigda
Wtajemniczenie

Dot.: Wysokie, kobiece, modne. Wszystkie wysokie wizażanki łączmy się!!! cz. II

Vilandre zamówiłam glossy i dostanę dopiero w kwietniu bo nie wiedziałam że są limitowane Doczytałam za to że jak raz zamówiłam to będą co miesiąć automatycznie wysyłać i pobierać z konta

Ja dziś byłam na ogromnym sushi więc jestem w dobrym nastroju

Plany na weekend, jeszcze nie sprecyzowane.

Ma któraś z Was może melisski na obcasie?
Stary 2012-02-23, 19:46   #3422
naina_
Rozeznanie

Praca z dziećmi jest wyczerpująca. Non stop jakieś akademie, konkursy itp.
Właśnie siedzę i zszywam kawałki tkanin na zakładki do książek, bo mają dzieci robić na konkurs....
Czeka mnie jeszcze dziś wypalanie kwiatków, żeby się mogli podzielić...
Ale kiedy tak patrzyłam na buźki tych maluchów, jak im coś wytłumaczyłam i one już potem zaskoczyły jak to się robi, albo troszkę ich naprowadziłam i było takie "o ja wiem, to jest tak!" i uśmiech....
Ehh..... warto, naprawdę warto.

Dziś akademia o II WŚ
Weszłam do domu o 15.40.

I niech mi ktoś powie, że nauczyciel ma łatwo, to uduszę!

Plany na weekend? W sobotę sprzątanie, jakieś przygotowywanie się do zajęć, a w niedzielę chcę się wyspać.

Od dziś znów na diecie SB. Nawet mnie nie ciągnie do słodkiego, miałam mały kryzys, bo poza śniadaniem nic nie jadłam i mało nie zaopatrzyłam się w jakiś słodki batonik, ale wytrzymałam.
Trzymajcie kciuki. Ja wierzę, że się uda.
Chciałam jeszcze biegać, ale po tym, co jest na zewnątrz się nie da. Mam nadzieję że jutro uda mi się jakiś workout zrobić, czy coś Chyba, że znowu wejdę do domu o 15

Miłego jutrzejszego dnia Kochani!

Co do obcasów, to uświadomiłam sobie, że muszę się z nimi pożegnać. Po pierwsze praca z dziećmi, no nijak się nie da w szpileczkach, po drugie M, dzieli nas jakieś 3-4 cm. I pal sześć, że on sobie nie wyobraża, że mogłabym nosić przy nim obcasy, ale jak bym się źle czuła.
Jak przyjdzie wiosna/lato, to będę zasuwać na placu, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie klientów obsługiwać w szpileczkach/obcasach.
Wychodzi na to, że nie mam kiedy obcasów zakładać

Zanim skrytykujesz, zastanów się, co i do kogo piszesz.

Edytowane przez naina_
Czas edycji: 2012-02-23 o 19:49
naina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 20:05   #3423
kejtigda
Wtajemniczenie

Naina a obcasy na jakieś babskie wypady na kawki/drinka? Chociaż do sypialni

Ja osobiście podziwiam nauczycieli, dla mnie to naprawdę hardcorowa praca musi być... Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, cierpliwych

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-23 o 20:12
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 20:44   #3424
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Vilandre zamówiłam glossy i dostanę dopiero w kwietniu bo nie wiedziałam że są limitowane Doczytałam za to że jak raz zamówiłam to będą co miesiąć automatycznie wysyłać i pobierać z konta

Ja dziś byłam na ogromnym sushi więc jestem w dobrym nastroju

Plany na weekend, jeszcze nie sprecyzowane.

Ma któraś z Was może melisski na obcasie?
a o tym, że są limitowane też nie wiedziałam a o pobieraniu z konta co miesiąc kaski czytałam - spodobało mi się, że będą po prostu co miesiąc pobierać pieniądze i wysyłać mi boxa bez żadnych kolejnych zamówień

Cytat:
Napisane przez naina_ Pokaż wiadomość

nauczyciel ma łatwo
(żartuję oczywiście ).

moim zdaniem praca nauczyciela wcale nie jest łatwa i przyjemna (szczególnie jak się uczy w gimnazjum, zwłaszcza tak patologicznym jak moje dawne gimnazjum), ale z drugiej strony nie uważam, żeby była tak strasznie ciężka, jak niektórzy twierdzą. jest cała masa znacznie cięższych zawodów, gdzie osoby pracują znacznie dłużej w ciągu roku, a i niejednokrotnie są narażone na większy stres, mają jeszcze większą odpowiedzialność, do tego zarabiają mniej.
jeśli jest się nauczycielem z powołania, ma się odpowiednie podejście do uczniów, wypracowało się ich szacunek to rzekłabym, że wtedy ta praca jest łatwa (tak twierdzi mój dziadek, emerytowany nauczyciel uczenie było jego hobby - zawsze, gdy do niego przychodziłam z rodzicami w odwiedziny nie obyło się bez rozwiązywania ze mną zadanek matematycznych przez 1-2 godzinki )
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 22:38   #3425
Donuś
Zadomowienie

Wita sie nowa i wysoka Od jakies czasu podczytuje i chciałabym wreszcie aktywnie dołaczyc Wzrost 178 cm

Kejtigda ja mam meliski na obcasie

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 08:49   #3426
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez naina_ Pokaż wiadomość
Praca z dziećmi jest wyczerpująca. Non stop jakieś akademie, konkursy itp.
Właśnie siedzę i zszywam kawałki tkanin na zakładki do książek, bo mają dzieci robić na konkurs....
Czeka mnie jeszcze dziś wypalanie kwiatków, żeby się mogli podzielić...
Ale kiedy tak patrzyłam na buźki tych maluchów, jak im coś wytłumaczyłam i one już potem zaskoczyły jak to się robi, albo troszkę ich naprowadziłam i było takie "o ja wiem, to jest tak!" i uśmiech....
Ehh..... warto, naprawdę warto.

Dziś akademia o II WŚ
Weszłam do domu o 15.40.

Plany na weekend? W sobotę sprzątanie, jakieś przygotowywanie się do zajęć, a w niedzielę chcę się wyspać.

Od dziś znów na diecie SB. Nawet mnie nie ciągnie do słodkiego, miałam mały kryzys, bo poza śniadaniem nic nie jadłam i mało nie zaopatrzyłam się w jakiś słodki batonik, ale wytrzymałam.
Trzymajcie kciuki. Ja wierzę, że się uda.
Chciałam jeszcze biegać, ale po tym, co jest na zewnątrz się nie da. Mam nadzieję że jutro uda mi się jakiś workout zrobić, czy coś Chyba, że znowu wejdę do domu o 15

Miłego jutrzejszego dnia Kochani!

Co do obcasów, to uświadomiłam sobie, że muszę się z nimi pożegnać. Po pierwsze praca z dziećmi, no nijak się nie da w szpileczkach, po drugie M, dzieli nas jakieś 3-4 cm. I pal sześć, że on sobie nie wyobraża, że mogłabym nosić przy nim obcasy, ale jak bym się źle czuła.
Jak przyjdzie wiosna/lato, to będę zasuwać na placu, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie klientów obsługiwać w szpileczkach/obcasach.
Wychodzi na to, że nie mam kiedy obcasów zakładać
naina widzę, że już nieźle dzieci Ci dają popalić Wiem coś o tym doskonale, bo nie raz słucham historii mojej teściowej, która całe życie pracowała w szkole Naprawdę dobijające czasami Wszystko to co piszesz, akademie, choinki, pasowanie na ucznia, wypisywanie świadectw itd, itd. Bardzo wiele takich sprawunków :P
Poza tym jeśli chodzi o obcasy, to i ja w nich na co dzień nie śmigam :/ Chyba by mi się nóżki połamały przy moim pośpiechu Oczywiście małe obcasy tak, ale szpileczki odpadają, chyba, że tak jak mówi kejtiga to się znajdzie

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja mam tytuł!!!!!!!!! łałałiła!
od next week zaczynam pisac;]
ten sie luzuje bo tamten był nastrojowo ciezki...
laski moje schudłam sobie mam fajna wage teraz walka o miesnie;]

z przyjacielem cche definitywnie pogadac zeby spadal. bo sprawił mi ogromna przykrosc dałjasno do zrozumienia ze nic go nie interesuje w kwestii NAS wiec niech mi da spokoj.albo ja dam sobie z nim.

ot co.
witam w nowym tygodniu fuuullll of hope

co do uczelni to nie mam zajec \o/
sQ widzę, że przyjaciel Cię jakoś do siebie zraził... No niezbyt miła sprawa, ale szczerze mówiąc przynajmniej jasna Nie znam sytuacji, ale na pewno sobie z tym mądrze poradzisz Trzymam kciuki!
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 09:20   #3427
kejtigda
Wtajemniczenie

Donuś witam

Powiedz mi brałaś standardową numeracje? Bo nie wiem na co się zdecydować

Kawuszka połączenie nauczycielki i teściowej brzmi groźne, dobrze się Wam układa?

Vilandre
chyba było 500 boxów bo ja mam nr ponad 600 i już dostawę w 1 tygodniu kwietnia. I również cieszy mnie że będą regularne a nie że zapomnę i nie mam jak domówić
Stary 2012-02-24, 13:18   #3428
sQuaara
Zakorzenienie

kejti jak to DUZE sushi w ciazy???!!!??!!!???!!!

duzo napisałscie: po 1 moja mama jest nauczycielka do tego w szkole muzycznej wiec pracuje od 12 do 20 np. ale ma wakacje, ferie dlugie swieta..w muzycznej nie ma zadan domowych wiec tez bez spiny
yyy naina nie rozumiem w czym problem wracac po 15..ile ja bym dała zeby pracowac do 15... mogłabym sobie wstawac o 6 jechac do pracy i po 15 byc free <333
vilandre z czego poprawka?
kawuszka nie tyle zraził co pewne jego działania sprawiły ze mi przykro..ale rozmawialam z nim ostatnio ot tak sobie calkiem przyjemnie. ale powiem mu jeszcze co mam do powiedzenia:P
oo otesciowa nauczycielka szał

naina pozwole sobie Cie okrzyczec za to ze zjadlas sniadnie i nic wiecej do 19. osobiscie siedze w dietach, fitnesie itp od małego - dzieki tacie i powiem Ci ze nic Ci to nie da.
jakkolwiek by nie trabili jest kilka zasad ktorych trzeba sie trzymac. slynne 5 posilkow dziennie.oczywiscie podkreca to metabolizm a z naszym wiekiem no niestety.. juz lepiej nie bedzie.
niejedzenie po 18 to najgorsze co mozna sobie zrobic
tak samo jak niejedzenie caly dzien

cale zycie byłam szczupła wysportowana i z kaloryferem na brzuchu aczkolwiek na studiach piwko drink, mniej sportu bo zajec cale tony i przybralam od poczatku studiow z 10kg i zaczelam to jedna dieta to druga..to sport.. pozniej cos tam..indonezja znow 7kg (nie kolejne 7 ale glownie przyczyniła sie do przytycia indonezja) i porzucilam w ogole jedzenie i mniej jadlam az tata zalamany bo myslal ze mam bardziej poukladane w głowie stwierdził, ze musze jesc...regularnie i dosc czesto, bo jak nie to bede jak male dziecko
i tu historia ze jezeli nagle przestaniesz dostarczac organizmowi tych samych wartosci odzywczych a co wiecej w ogole jedzenia albo 1 dziennie to zacznie sie zachowywac jak dziecko ktore kiedys dostawało cukierek zjadalo.. i jednego dnia dostało zjadlo ale nastepnego juz nie dostało.. wiec nast razem jak dziecko ogarnelo nowego cukierka to czesc odłozyła na pozniej..
u nas tak niejedznie doprowadza do wolniejszego zuzywania tego co zjemy i odkladania tluszczu;P
no niestety.

do diety trzeba podejsc z głowa poswiecic kilka godzin(!) na opracowanie jadłospisow zastanowic sie nad balansem białek i wegli i tłuszczy.. wyznaczyc cele posrednie i docelowy, system kar i nagród. ogarnac diete ktora nagle nie spowoduje ze nie bedziemy w stanie chodzic i sie cieszyc z zycia ale dostarczy nam potrzebnej energii, bedzie dla nas zdrowsza i przyczyni sie do spadku wagi.
choc tłuszzc ktory mamy na brzuchach spala tylko aeroby
Stary 2012-02-24, 14:15   #3429
kejtigda
Wtajemniczenie

sQ bardzo dobrze napisałaś o tych dietachJa już po ciąży mam ogarniętego dietetyka żeby nie zrzucić i nie dostać jojo czy coś Mysle ze najwiekszym plusem bedzie to ze bede regularnie jadła

A sushi nie jadłam i bardzo cierpiałam bo co tydzien mam babski lunch na sushi, w koncu poszłam i zamowilam jakis mini zestawik grillowany a obsługa (łazimy tam regularnie) chyba usłyszała niechcący moją rozmowę i dostałam ogromne grillowane sushi dla kobiet w ciąży od firmy Bardzo miło mi się zrobiło, oczywiście wszystko zjadłam i będę chodzić na te ciut bardziej zmodyfikowane, choć ślinię się na nigiri a tego nie pojem aż do lipca
Stary 2012-02-24, 16:27   #3430
sQuaara
Zakorzenienie

nie przepadam za nigiri :O

wszelkie maki moge zjadac choc nie przepadam za paluszkami krabowymi :p i poza serkiem 'filadelfia' wolalabym zeby nic takiego miekkiego nie było ale fajnie duzy zestaw dla kobiet w ciazy <3
ja ostatanio wyczailam super miejsce z sushi za 29zł mialam 24kawałki z dowozem ;D (wszystko maki) no miszcz! i nie jakies z lodowek pachniały i wygladaly i co najwazniejsze smakowaly jak swieżo zrobione <3
Stary 2012-02-24, 16:37   #3431
Disnejova
Wtajemniczenie

Witajcie moge się do was dołączyć
przegladam wątki i spojrzałam na początek że nie tylko ja jestem wysoka 173 cm no może 174 a czuje się wielgaśna bo jestem szczupła o wysokich butach nie ma mowy u mnie zrażona jestem jak oglądam w sklepie obuwniczym to jak mam ubrać wstydze się wstać z sofy bo żyrafa wiem może ja mam takie loty ale wiekszość dziewczyn to w szpilach u mnie w miescie widze maja tyle co ja bez i mam do was pytanie po malu w koncu powiedzialam se STOP z tym bo osiwieje szybko postanowilam se zamówić na allegro legginsy z tego grubszego materialu z suwakiem itp ale zastanawiam sie jak mam długie nogi szczupłe to bedzie to dobrze wygladac , czy też po poprostu mówiać jak "Anorektyk " .
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 18:01   #3432
naina_
Rozeznanie

sQ z tym moim niejedzeniem to wcale tak nie jest. Po prostu wczoraj zostałam zaskoczona. I nie wiedziałam, że tak długo będę poza domem.
Tak to przeważnie szłam na 3-4 godziny i już.
Ale dziś się poprawiłam i wzięłam ze sobą 1/2 papryki na przekąskę.
Nad jadłospisem też sporo siedziałam. I naprawdę poważnie się zastanowiłam jak i co i w ogóle.
I niejedzenie po 18 to dla mnie też głupota. Wczoraj np kolację zjadłam o 19.30, jakieś 3,5 godziny przed snem.

Tak sobie jadłospis rozplanowałam, że jem 3 główne posiłki i 2 przekąski. Mniej więcej co 3-4 godziny. Wiadomo tak dokładnie się nie trafi w te 3 godziny.

Co do pracy z dziećmi, no cóż, ja wiem jak to jest, i jakim się jest zmęczonym, bo doświadczam tego na sobie.
Co z tego, że wczoraj wróciłam około 15 skoro do 23 siedziałam i przygotowywałam materiały na dzisiejsze zajęcia.
Taki pracownik banku, supermarketu czy innej profesji pójdzie do pracy na jakieś 8-10, czy 12 godzin, przychodzi do domu i ma wszystko w d***( absolutnie nie chcę tutaj nikogo urazić, ale nie oszukujmy się w większości przypadków tak właśnie jest) a nauczyciel, oczywiście też może mieć wszystko gdzieś, jednak nauczanie wczesnoszkolne jest specyficzną gałęzią, taki nauczyciel jest pierwszym nauczycielem dziecka, i to od niego w dużej mierze zależy, jak to dziecko w przyszłości będzie się zachowywać, jak będzie przyswajać wiedzę itp...
To nauczyciel nauczania początkowego zapoznaje z literami, cyframi, pierwszymi działaniami matematycznymi itp. I niestety na wymyślenie pewnych metod i sposobów nauczania, na zrobienie pomocy szkolnych potrzeba bardzo dużo wysiłku i czasu włożyć.
A jeśli dochodzą do tego konkursy, występy , prace plastyczne, różne metody aktywizujące i wspomagające rozwój takiego malucha, to wysiłek jest spory. Uwierzcie mi, ciężko jest wymyślić coś, żeby te dzieciaczki mogły zrobić. Niestety taki ośmiolatk nie operuje igłą i nitką nie ma wprawionej rączki w używaniu nożyczek, nie potrafi pewnych rzeczy zrobić. I choć jest bardzo kreatywny i pomysłowy, to czasem trzeba mu troszkę podpowiedzieć.
A wymyślić sposób wykonania głupiej zakładki do książki do 20 osób, tak żeby każda była inna i wyjątkowa i żeby ją mogło wykonać dziecko 8-mio letnie z małą pomocą nauczyciela.
Nikt mi nie wmówi, że to jest tak o hop-siup.
Nawet jeśli nauczyciele klas starszych, gimnazjów, czy liceów mają lepiej, bo się nie przejmują, im wystarczy podręcznik i przewodnik metodyczny. Przy klasach początkowych nie zawsze tak jest. BO nie wiadomo jakie są dzieci jak przyjdą do 1-szej klasy.
sQ wybacz, ale nijak możesz porównywać szkołę muzyczną z klasami 1-3 SP. To jak niebo a ziemia.

Długo mogłabym pisać o zawodzie nauczyciela. Ale nie chcę z nikim w spory wchodzić. Po prostu każdy jest dobry w tym, co robi, ja się nie znam na rachunkowości, na informatyce, na inżynierii i na milionie innych spraw. I jedyne, co mogę powiedzieć, jeśli ktoś mi powie, że ma ciężko, bo ma dużo pracy, odpowiedzialność itp, jedyne co w takie sytuacji mogę powiedzieć to: wierzę.
Jednocześnie, nikt mi nie wmówi, że ten zawód który wybrałam jest łatwym. I nawet jeśli ktoś lubi to, co robi, pewnie też powie, że jest mu ciężko.

Zdecydowałam się sama na taki zawód, czasem może i jakieś narzekanie z tego wyjdzie, ale tak naprawdę bardzo lubię to, co robię. I nie mam zamiaru nic robić z przymusu, bo gdybym robiła z przymusu, to po 5 dniach praktyki nie usłyszałabym od osoby z 20-kilkuletnim stażem, że będę dobrym nauczycielem. A sama po takich kilku dniach praktyki po prostu bym zrezygnowała. Albo skończyła studia i zaczęła inne.
A ja, cóż nie mogę się doczekać kiedy będę miała możliwość uczyć dzieci.

A tak BTW to mam ochotę na makaroniki. Wiem, wiem, dieta i w ogóle, mam zamiar wytrwać, ale to będzie pierwsza rzecz, którą zrobię jak tylko już zejdę do mojej idealnej wagi. Czyli za jakiś milion lat
Makaroniki, muffinki czekoladowo-wiśniowe i bezy miętowe
Nie żeby wszystko na raz, ale pierwsze moje wypieki takie właśnie będą
Tak w nagrodę
I pewnie będzie jak zwykle 1-2 sztuki i już. A resztę zje rodzinka

Edytowane przez naina_
Czas edycji: 2012-02-24 o 18:06
Stary 2012-02-24, 18:59   #3433
sQuaara
Zakorzenienie

przeczytalam tylko 2 linijk gdzie było sQ
1. pol papryki!?!?!? ah szał ;/
w szkole muzycznej sa dzieci nawet mlodsze niz 1-3 i bardziej zmeczone niz w normalnej skzole w ktorej siedza rano :P
a teraz lece bo za pol godziny do pracy -_-
Stary 2012-02-24, 19:19   #3434
kejtigda
Wtajemniczenie

sQ wow to mega tanio! Ja 2 razy jadłam takie pozarestauracyjne sushi- sushi bomb i sushi express, makabra jakaś, sushi expres leży po 2 dni a bomb niby na świeżo ale to i tak nie jest to samo Moje ulubione to krewentka w tempurze na słodko jem w sumie wszystko poza rybą maślaną, jakoś za nią nie przepadam, oraz na kiszoną rzepą, zazwyczaj w zestawie są jakieś wegetariańskie i są słabe

Pół papryki to malutko, ja w moim złotym okresie jak ważyłam 50kg to jadłam mniej więcej tak w ciagu dnia:

1. Omlet
2. Serek wiejski albo jakas fajna grahamka z wędliną z indyka i sałatą, pomidorem
3. Obiad grillowane mieso i warzywka z pary, np z sosem czosnkowym a jogurcie
4. jakieś owoce
5. sałatka z tunczykiem albo jakas ryba w pomidorach czy cos takiego

Byłam naprawdę solidnie najedzona

Co do pracy po pracy w domu, myślę że dużo to kwestia organizacji, jednak nauczyciele mają też ten plus że wakacje/ferie itp. Mimo wszystko praca z dziećmi musi być męcząca, wieczne pytania, tłumaczenie, darcie gęby- tak przynajmniej to sobie wyobrażam

Witam DisnejowaJa akurat jestem wielbicielką długich zgranych nóg, gradzę cellulutem i tłuszczem więc jak najbardziej radzę Ci eksponować nóżki, bo z tego co piszesz to masz za☠☠☠iste, a że masz w okolicy niskie dziewczyny, to niech one się czują dziwnie a nie Ty, bo to Tobie można zazdrościć Poza tym aż tak wysoka to nie jesteś
Stary 2012-02-24, 20:09   #3435
naina_
Rozeznanie

Dziewczyny nie zrozumiałyście mnie! Moje menu na dziś było takie:
Śniadanie: omlet z fasolą czerwoną i pomidorem
przekąska w pracy 1/2 papryki
obiad porcja gulaszu z chudej szynki z cebulką, pomidorami z puszki, pieczarkami, fasolką czerwoną i białą
przekąska po południu jogurt naturalny z łyżeczką kakao i szczyptą cynamonu, garść ziaren słonecznika
obiad tuńczyk w wodzie, pomidor, 1/2 papryki

absolutnie się nie głodzę. Chodzę porządnie najedzona.
I z ciekawości dziś się zważyłam o tej samej porze co wczoraj i było -1kg. Wiem, wiem szału nie robi, ale to potwierdza tylko to, że można gubić kg i chodzić najedzonym.
O wynikach napiszę za jakiś czas
Ok temat mojej diety uważam oficjalnie za zamknięty, bo jak widzę wzbudza dużo emocji. Podobnie temat zawodu nauczyciela. Ja mam swoje racje, których będę bronić jak lwica, uważam, że najpierw trzeba coś doświadczyć na własnej skórze, a dopiero potem wyrażać opinie.
Więc ja w pewnych tematach się nie wypowiadam.

Zauważyłyście, że w Tv nie pokazują nic wartościowego, tylko jakieś szmatławce. Dawniej jeszcze coś fajnego się pokazywało, a teraz? tego się oglądać nie da!

Stary 2012-02-24, 20:35   #3436
201607280909
Konto usunięte

naina, ale nikt Ci nie wmawiał, że zawód nauczyciela jest łatwy moi dziadkowie byli nauczycielami i jak byłam młodsza i jeszcze z nimi mieszkałam to się napatrzyłam na tony sprawdzianów, ciężkie zeszyty przynoszone codziennie do domu.
jest dużo łatwiejszych zawodów od nauczyciela - ludzie idą na 8 godzin do pracy, obijają się, plotkują i nie przynoszą życia zawodowego do domu (np. urzędnicy i generalnie pracownicy biurowi w spółkach skarbu państwa).
ale spotkałam się z masą zawodów dużo cięższych... taki lekarz na przykład - początkujący bez specjalizacji zarabia 1800zł, ma nocne dyżury, pracuje ponad etat, ogromna odpowiedzialność i stres.
no i coś z bezpośrednio z mojego życia, czyli moja robota, gdzie pracujemy po 11-12 godzin dziennie i osoby bezpośrednio odpowiedzialne za projekt wracając do domu nie mają go w d... tylko siedzą do 3-4 w nocy dzień w dzień (mnie też czeka jutro jakieś 5 godzin przy projekcie), urlopu mają 26 dni w roku, pracują non-stop wysilając się umysłowo (dlatego zamierzam pracować tam max. 2 lata, żeby nie dojść do tego stanowiska)

sQ, ryzyko finansowe, ale to nie poprawka moje pierwsze podejście
Stary 2012-02-26, 18:05   #3437
dasiulka
Raczkowanie

Hey dziewczynki jak minął weekendzik??

Co do diet to mnie już nic nie zaskoczy przeżyć można nawet jedząc same jajka przez kilka dni (nastrój wtedy fatalny, ale efekt jest). Przerabiałam, ale widziąc teraz swój organizm nigdy juz tego nie powtórze;/

Sq mam nadzieję że plan się przydał

vilandre o ryzyko finansowe, przerabiałam w tym semestrze 5.0 w indeksie
dasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 18:29   #3438
201607280909
Konto usunięte

dasiulka, jak Ty to zrobiłaś? musisz mieć mózg nie od parady mnie by zadowoliło 3,0
te wszystkie "duracje", "analizy logitowe" i modele z hardkorowymi wzorami, przyprawiają mnie o mdłości na szczęście to już mój ostatni, tego typu przedmiot, na studiach
Stary 2012-02-26, 18:50   #3439
sQuaara
Zakorzenienie

dziekuje za plan!!! )
dopracuje go w pon-wtorek wysle do promotora mailem (ew. odwiedze w srode) i ogarne pisanie moze nawet od czwartku ;-)
chcialabym szybko to ogarnac i luz ;-)

vilandre zaczynam ogarniac moje cv w 2jezykach i aplikuje do wwa. a co. ;D
zobacze co da sie zrobic.
powiedz mi: jak koncze teraz studia to nie mam szans na praktyki?

a moj weekend przedni ;D praca sobota praca godizna 16 w niedziele wstałam luzno ;]
w sobote byłam na pysznej kawusi z guarana <333
myslicie ze jak podejde w knajpie i zapytam jaka to kawa i gdzie taka moge dostac to mi pomoga?
Stary 2012-02-26, 19:04   #3440
201607280909
Konto usunięte

.

Edytowane przez 201607280909
Czas edycji: 2012-09-04 o 22:14
Stary 2012-02-26, 19:13   #3441
kejtigda
Wtajemniczenie

Widzę że przeważa tutaj grono finansistek

Dasiulka dieta na samych jajkach? Niezły hardcore... Myślałam że moja woda z pieprzem cayenne i syropem klonowym była najgorsza

sQ powinni Ci pomóc ją wynaleźć

Mój weekend super, nieprzespane noce, potem wymioty, niestety to nie impreza tylko ciążowych atrakcji ciag dalszy

Wynalazłam koturny w h&m, nie wiem które wybrać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koturnydylemat.jpg (11,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-02-26, 19:48   #3442
201607280909
Konto usunięte

sQ, jak się dowiesz o tej kawie to daj znać sama bym z chęcią się w taką zaopatrzyła

kejti, butki kompletnie nie w moim stylu ale jakbym miała brać to chyba te drugie.

w ogóle zapomniałam Wam powiedzieć... w piątek włamali się do mieszkania "prawie teściowej". nawet nie wiecie jak mnie to zbulwersowało, bo... blok jest ogrodzony, strzeżony, z monitoringiem i ochroną, wszystko odbyło się w biały dzień. na ch** płaci się za ochronę jak tak wspaniale się spisuje najlepsze, że policja sprawdziła, że na nagraniu z monitoringu widać jak dwóch kolesi przeskakuje przez ogrodzenie
Stary 2012-02-26, 20:20   #3443
kejtigda
Wtajemniczenie

Vilandre ja wiem ze to szczyt kiczu i tandety rodem z lat 90, ale one ciągle mi grają w duszy

Co do włamania..... Moja koleżanka mieszka w Wawie też na jakiś chronionym osiedlu i nie dość że okradli jej raz mieszkanie to raz jej sąsiadom ukradli ROWERY Z BALKONU, oczywiście były za kupe kasy, nie pamiętam jak to dokładnie było ale ochrona nic nie zauważyła

Wiem że jeden taki szemrany typek ode mnie z osiedla pracował w ochronie osiedlowej jakiś domków jednorodzinnych, ludzie im zgłaszali że np wyjeżdzają a oni dawali cynk swoim znajomym co te chaty obrabiali
Stary 2012-02-26, 20:32   #3444
201607280909
Konto usunięte

masakra z tym ochroniarzem
kiedyś policja na warszawskim Bródnie współpracowała ze złodziejami samochodów. ale to w latach 90. podobno pół komendy potem poszło siedzieć.

u kumpla mojego TŻta w bloku złodzieje wynajęli mieszkanie, żeby włamać się do sąsiada obok. gdy wyjechał na wakacje... przebili się przez ścianę! wszyscy w bloku myśleli, że to remont i nikt nie zwracał na to uwagi.
Stary 2012-02-26, 20:55   #3445
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
u kumpla mojego TŻta w bloku złodzieje wynajęli mieszkanie, żeby włamać się do sąsiada obok. gdy wyjechał na wakacje... przebili się przez ścianę! wszyscy w bloku myśleli, że to remont i nikt nie zwracał na to uwagi.
no tu akurat jestem rozwalonaale ludzie mają pomysły

U nas w trójmieście grupa policyjna która rozpracowywała porwania sama porywała dzieci dla okupu, z tym że humanitarnie, byli dla nich mili i nie robili im krzywdy, długo nie mogli tego rozpracować ale w końcu się udało, to było po 2000 roku ale wszyscy już wyszli.
Stary 2012-02-26, 21:26   #3446
sQuaara
Zakorzenienie

chodzi o to ze jakos jako praktykantka bym sie pewniej czula pytajac o rzeczy ktorych nie wiem, idac do pracy jednak bardziej sie wymaga od Ciebie ;-) bede probowac. mnie jeszcze kreci program kompetencji managerskich w millennium )

z tą ochorna to faktycznie strasznie słabo :O

kejti -podobnie jak vilandre-zadne ale jezeli juz to białe. a wymioty nie powinny byc tylko w1trymestrze? ktory Ty masz za soba?
Stary 2012-02-26, 22:05   #3447
201607280909
Konto usunięte

odnośnie millenium to wczoraj stwierdziłam, że wykreślam banki z listy moich potencjalnych pracodawców. chyba, że miałabym tam pracować w dziale kontrollingu lub audytu wewnętrznego to ok, ale nie chcę typowo w bankowości.
z programów managerskich jest jeszcze warty uwagi program w BAT, jeśli praca w branży tytoniowej Ci nie przeszkadza

Edytowane przez 201607280909
Czas edycji: 2012-09-04 o 22:15
Stary 2012-02-26, 23:34   #3448
Donuś
Zadomowienie

kejtigda ja normalnie nosze 41 a melisek wziełam 41/42 i sa dobre I powiem ci szczerze ze buty nieziemskie chodzisz jak boso...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-27, 11:14   #3449
sQuaara
Zakorzenienie

nie kminie melisek na obcasie...

ja w millennium bylam po 2 roku w centrali na praktykach i byłam bardzo zadwolona a wypłata była ponad 2k brutto. wiec jak dla 19latki po 2latach studiowania gdzie mialam socjologie i podstawy zarzadzania to bylo calkiem niezle
o tabacco tez mysle

osobiscie napalilam sie an wwa sama w sobie. wiec bede tez za 3-4tygodnie "nak%$@wiac' CV to tu to tam i jeszcze raz tam

jak tam plany na nowy tydzien??
Stary 2012-02-27, 13:29   #3450
kejtigda
Wtajemniczenie

sQ na 2 roku studiów miałaś 19 lat? Mdłości w pierwszym trymestrze są zazwyczaj, u mnie trwa 5 miesiąc i są nadal to nic groźnego ale skutecznie zatruwa życie

Donuś
a jaki masz model?

Mój brat w piątek 31 urodziny więc imprezka, w sobotę dzień zołnierzy wyklętych, pokaz filmu i marsz a w niedzielę turniej sportów ekstremalnych dla kobietco prawda odpadam z większości konkurencji ale idę na strzelanie, quady, liny między drzewami, off road i rajd na orientacje Jaram się tym jak dziecko

Ja się chyba od października normalnie na etat w redakcji chcę zatrudnić, kasa bez szału ale wyjazdy służbowe i lekka praca

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości