Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 15:33   #2701
theMonique
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
mnie ta oliwkowa w ogóle nie podeszła, jak dla mnie nic nie robi, więc jej nawet już nie używam...
czy ta termalna jest dobra?

możesz powiedzieć o jakim produkcie piszesz?
ja oliwkowa wyprobowalam z tej malej saszetki, ale tez mi sie nie spodobala nie lubie takich bezbarwnych mazi na twarzy
termalna jest bardzo fajna, ale nie nadaje sie do skory wrazliwej (ja taka mam, ale maseczki uzywam bardzo rzadko, bo uwielbiam ta serie i nie moglam sie powstrzymac przed zakupem)
to nie jest taka typowa maseczka, ze nakladasz ja na twarz, czekasz i zmywasz - termalna nakladasz, masujesz skore ok. 1 min i zmywasz, ma drobinki peelingujace i w kontakcie z woda (przy nakladaniu - bo nakladam na wilgotna skore i przy zmywaniu) strasznie grzeje nie lubie tego ciepla na twarzy, bo czasem az mam wrazenie, ze sie zaraz udusze
oczyszcza i wygladza buzke, nie wysusza i nie powoduje zaczerwienienia

ten zel CP wszedl razem z fioletowym etui na klucze
skusilo mnie etui, wiec zamowilam go - efektow nie zauwazylam, etui sie zepsulo i oba produkty zwrocilam
teraz czytam, ze moglam poczekac i moze faktycznie cos by sie dzialo na twarzy

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:33   #2702
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
pytałam w poście 2645 o to czy to nie przypadkiem jest ten żel?

jeśli to on to oznacza, że nie został wycofany
A ja już na ten post odpisałam, że to ten. Ale to nie zmienia faktu, że aktualnie nie ma go w katalogach będzie za 2 miesiące to jednak trochę czasu.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:37   #2703
Valoissa_
Raczkowanie

Dziewczyny, czy ten minikatalog na dzień kobiet jest jeszcze aktualny w czasie trwania K04? I czy produkty z minikatalogu wyprzedażowego są dostępne w COK?

Valoissa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:44   #2704
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Hm... nikt mi nie sprawdzi czy ja to zużyłam czy odsprzedałam dalej
Robiąc zakupy w sklepię dostaję kartę rabatową a później za punkty wybieram talon i w sumie od tego też powinnam zapłacić podatek bo się dorobiłam na zakupach?
zdziwiłabyś się. nie rozumiem tego porównania ze sklepem.
Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
ja oliwkowa wyprobowalam z tej malej saszetki, ale tez mi sie nie spodobala nie lubie takich bezbarwnych mazi na twarzy
termalna jest bardzo fajna, ale nie nadaje sie do skory wrazliwej (ja taka mam, ale maseczki uzywam bardzo rzadko, bo uwielbiam ta serie i nie moglam sie powstrzymac przed zakupem)
to nie jest taka typowa maseczka, ze nakladasz ja na twarz, czekasz i zmywasz - termalna nakladasz, masujesz skore ok. 1 min i zmywasz, ma drobinki peelingujace i w kontakcie z woda (przy nakladaniu - bo nakladam na wilgotna skore i przy zmywaniu) strasznie grzeje nie lubie tego ciepla na twarzy, bo czasem az mam wrazenie, ze sie zaraz udusze
oczyszcza i wygladza buzke, nie wysusza i nie powoduje zaczerwienienia
dzięki kochana
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:49   #2705
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ten zel CP wszedl razem z fioletowym etui na klucze
skusilo mnie etui, wiec zamowilam go - efektow nie zauwazylam, etui sie zepsulo i oba produkty zwrocilam
teraz czytam, ze moglam poczekac i moze faktycznie cos by sie dzialo na twarzy
A to bardzo możliwe, że kupiłam razem z etui. Mama nosi klucze w etui, ale nic się z nim nie stało.
A żel leżał i się doczekał, ale mi bardzo służy, mamie też więc na pewno jak dojdzie do tego katalogu 6 to jeszcze kupię.
Stary 2012-02-26, 15:56   #2706
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
A to bardzo możliwe, że kupiłam razem z etui. Mama nosi klucze w etui, ale nic się z nim nie stało.
A żel leżał i się doczekał, ale mi bardzo służy, mamie też więc na pewno jak dojdzie do tego katalogu 6 to jeszcze kupię.
mi sie urwalo to koleczko do trzymania kluczy
sprawa prosta, bo wystarczylo przyszyc, ale przez to, ze zel nic mi nie zrobil z syfkami to zwrocilam obie rzeczy

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
dzięki kochana
nmzc

w 6 musze wyprobowac ten roll-on na przebarwienia

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2012-02-26, 16:04   #2707
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:

Ten roll-on też mnie kusi Punktowy to chyba był taki, kojarzy mi się coś, że za mocno zakręciłam i urwał mi się dzióbek Fajne było takie cos z tej serii w pojemniczku jak błyszczyk lub maskara, nakładało sie go patyczkiem, taki zielonkawy. Ale jego to już wieki nie widziałam.

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:04   #2708
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie trzeba samemu wypróbować. U mnie nikomu z dłuższymi włosami nie przypasował. Ja to nawet nie próbuję, bo mi to wszystko co jest bez spłukiwania obciąża włosy.
ale jak krotkie wlosy masz na mysli? bo jak takie "na chlopaka" to ja nie bardzo widze sens uzywania tego balsamu przy takich do ucha tez raczej ciezko go nakladac tak zeby nie zrobic tego u nasady wlosow, co moze powodowac efekt przetluszczonych wlosow bez wzgledu na ilosc nalozonego balsamu
ja nakladam go na jakies 10-15 cm wlosow (liczac od koncowek), jak mam glowe do dolu

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2012-02-26, 16:12   #2709
nataszka25
Zakorzenienie

Kobietki... jak było to nie bijcie proszę sama będę
Czy w katalogu 6 na produkty Solutions mamy opust wypracowany czy 10 %? Tam gdzie jest ten motywacyjny
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:16   #2710
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Czy w katalogu 6 na produkty Solutions mamy opust wypracowany czy 10 %? Tam gdzie jest ten motywacyjny
Wydaje mi się, że wypracowany Ale jeśli błądzę, to mnie poprawcie

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 16:18   #2711
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Oczywiście, że jakby US chciał się doczepić, to by się doczepił, bo nikt nie uwierzy, że konsultantka kupuje co 3 tygodnie kosmetyków na 1000 zł czy 2000 zł na własny użytek Tak więc tu nie o to chodzi czy konsultantka czy lider.
Teoretycznie powinno odprowadzać się podatek od wszystkiego na czym zarabiamy. No ale to już było wałkowane miliony razy tu.... nie będziemy się powtarzać...
Właśnie, temat często powraca i zawsze takie same argumenty padają :p
Ja uważam, że nie ma się czym przejmować. Nikt mi nie powiedział, że mam coś odprowadzać, więc tego nie robię. A gdyby rzeczywiście każdy musiał płacić te podatki to myślę, że US by się nami wszystkimi już dawno zainteresował. No pomyślcie dziewczyny. Przecież od dawna wiadomo, że istnieją konsultantki i po co one są. Wszędzie różnie firmy (nie tylko Avon) trąbią o zarabianiu u nich właśnie. Więc skoro sprawa jest tak głośna to US tym bardziej powinien nas wszystkich ścigać. A tego nie robi (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Ja to tak rozumuję. Jak się nie proszą to nie daję i nie widzę problemu.
Cytat:
Ja brałam kroplę czy dwie i w same końcówki wcierałam. Ona ma bardzo gęste włosy więc no może musiała trochę więcej, ale mówiłam, że przecież to tylko na końcówki, a ona, że miała i że jej przetłuszcza włosy. To nie wiem jak ona tego używała. Ja już nie używam ze 4 lata, bo mi się włosy nie rozdwajają, ale kiedyś używałam regularnie jak miałam rozdwojone i faktycznie było dużo lepiej. Potem przestały, odstawiłam i nie mam już problemu rozdwojonych włosów więc serum nie używam
hmm już od jakiegos czasu się zastanawiam nad tym sprayem (bo chodzi o ten na rozdwojone końcówki, prawda?) teraz zauważyłam, że zaczęły mi się rozdwajać więc chyba kupię
Cytat:
aha nie byłam pewna czy to o tym ja się czaję teraz jak niedługo będzie w demo ten z Anew roll-on na przebarwienia po trądziku
ja też
Stary 2012-02-26, 16:49   #2712
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:12   #2713
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak krotkie wlosy masz na mysli? bo jak takie "na chlopaka" to ja nie bardzo widze sens uzywania tego balsamu przy takich do ucha tez raczej ciezko go nakladac tak zeby nie zrobic tego u nasady wlosow, co moze powodowac efekt przetluszczonych wlosow bez wzgledu na ilosc nalozonego balsamu
ja nakladam go na jakies 10-15 cm wlosow (liczac od koncowek), jak mam glowe do dolu
U mnie używają tylko klientki co mają włosy takie do ucha. I zamawiały już kilka butelek więc zadowolone

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
hmm już od jakiegos czasu się zastanawiam nad tym sprayem (bo chodzi o ten na rozdwojone końcówki, prawda?) teraz zauważyłam, że zaczęły mi się rozdwajać więc chyba kupię
Serum na zniszczone końcówki. To nie spray, ma dozownik, ale to taki olejek bardziej.
Stary 2012-02-26, 17:15   #2714
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Myje włosy jakieś 4 razy w tygodniu a stosuję ją co drugie mycie. Mam ją niedawno i oszałamiających efektów nie zdążyłam jeszcze zauważyć ale przy samym myciu super wygładza a poźniej tez sie fajnie rozczesują włosy i są nawilżone.

A szampon też jest fajny, taki bardzo oczyszczający, i lekki ja go bardzo lubie, takie świeżutkie są po nim włosy
Dziękuję Ci za opinie, na pewno z nich skorzystam
Stary 2012-02-26, 17:47   #2715
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Jakby weszli do mojej łazienki i zobaczyli półki i szafkę zawaloną avonem, to mogliby uwierzyć

A p propos podatku, mnie się zdarzały zamówienia nawet za ponad 3000zł ale ja zarobku z tego i tak nie miałam tyle co kosmetyki dla siebie, a reszta poszła w opustach dla rodzinki i koleżanek bo właśnie tylko im sprzedaje. I co, powinnam mieć teoretycznie ok 1000 zł zarobku a miałam pewnie ok 200 co poszło na moje, TŻa i mamy kosmetyki. Mnie się wydaje, że problem pojawiłby się dopiero gdyby takie zamówienia sięgały ponad 10 000 tysiaków za katalog i jeszcze sprzedawałybyśmy na allegro albo innym serwisie aukcyjnym, czy np na jakimś stoisku w mieście.

Cytat:
Będę grzeczna dziewczynka i dawać będę tylko na końcówki. Jak jedwab zwykle
No ja już miałam ciągoty do wydatków, które udało mi się na jakiś czas zwalczyć, ale teraz... to forum to szatan!!!
Taaa skąś to znam, zanim się tu pojawiłam to zamawiałam sobie po 2-3 rzeczy z katalogu, a teraz moja wish lista co katalog sięga czasami 15 pozycji Na szczęście troszkę ją zawsze uszczuplam
To musso zawsze kusi!!

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 18:18   #2716
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość

A p propos podatku, mnie się zdarzały zamówienia nawet za ponad 3000zł ale ja zarobku z tego i tak nie miałam tyle co kosmetyki dla siebie, a reszta poszła w opustach dla rodzinki i koleżanek bo właśnie tylko im sprzedaje. I co, powinnam mieć teoretycznie ok 1000 zł zarobku a miałam pewnie ok 200 co poszło na moje, TŻa i mamy kosmetyki. Mnie się wydaje, że problem pojawiłby się dopiero gdyby takie zamówienia sięgały ponad 10 000 tysiaków za katalog i jeszcze sprzedawałybyśmy na allegro albo innym serwisie aukcyjnym, czy np na jakimś stoisku w mieście.

Taaa skąś to znam, zanim się tu pojawiłam to zamawiałam sobie po 2-3 rzeczy z katalogu, a teraz moja wish lista co katalog sięga czasami 15 pozycji Na szczęście troszkę ją zawsze uszczuplam
To musso zawsze kusi!!
Tu same szatany są i wszystkie kuszą Ale jak mam iść do drogerii i kupić balsam w ciemno, albo wybrać coś w avonie co polecicie a do tego mieć na to zniżkę, no to decyzja rozumie się sama przez się W ogóle odkąd tutaj dołączyłam, to mój TŻ się śmieje, że ja teraz to tylko Avon i Avon, bo cały dzień mogę o tym mówić

W minionym roku była taka seria Ice Sheers... To sezonówka, czy może się pojawi na wakacje znowu?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ta woda toaletowa Pure O2, która jest teraz w programie lojalnościowym za zakupy powyżej 1000zł z K02 jest jednak damska a nie męska. Męska wersja tej wody też się pojawi ale tutaj (przynajmniej według zdjęc będzie damska). Popatrzcie na tego linka, tu są obie te wody, i wynika z tego, że ta w podłużnym flakoniku jest damska
http://www.avon.sklep.pl/kat/26/co-nowego-w-avon.html
Czy któraś z Was miała już okazję obwąchać Pure O2? Widzę, że będzie w następnym demo w korzystnej cenie, ale nie wiem czy ryzykować i brać

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 18:42   #2717
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:

Ja chyba też sie skuszę i wybróbuje

Cytat:
Wypracowany
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 18:47   #2718
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mgpoziomka Pokaż wiadomość
Dziewczyny który z kremów do stóp z katalogu 4 ze strony 186 polecacie??

- z lawendą
- z masłem shea
- z silikonem

Który płyn do kąpieli ze strony 174 pachnie najładniej??
Miałam już brzoskwiniowy i żurawina z pomarańcza...
Powiem Ci tak:
Lawenda- pięknie, nienachalnie pachnie, jest jedwabisty, szybko się wchłania, dosyć dobrze nawilża (raczej na okres wiosna- lato). Stopy cud
Masło Shea- nigdy więcej go nie kupię. Jakiś taki.. tępy, słabo nawilża, pachnie podobnie do spray'u odświeżającego avon- ziołowo jakoś. Na pomalowanych paznokciach zostawia nalot- trzeba potem ścierać, bo matowi okrutnie. Polerować znaczy . Jak się wciera w stopy robi białawe smugi, trzeba się namachać, żeby wsmarować tak, aby wsiąkł. Jest perlisty (jak musy Naturals). Jakiś taki.. lekki, puszysty. Dla mnie za słaby.
Z silikonem- mam go teraz, po nieudanym zakupie Shea- fantastycznie nawilża, na bardzo długo. Stopy są miękkie. Wchłania się szybko, mało trzeba. Pachnie- dla mnie- lepiej niż shea. Jest taki "solidny" w konsystencji, ale jak się stopy masuje, to okazuje się, że jest jedwabisty.

Polecałabym z silikonem- jeśli zależy Ci na nawilżeniu- idealny na tą porę. Z lawendą też jest fajny, bardzo przyjemny w użyciu, ale ociupinkę słabszy od Silikonowego. Ale tak troszkę . Jeśli nie masz problemu przesuszenia i regularnie ścierasz stópki, powinien być ok

Co do płynów, to nie bardzo wiem, czy chodzi Ci o katalog 3, czy 4.
Ja w 3 kupiłam sobie piękny magnoliowy, tą nowość. Pięęęęknie pachnie . Świeżo, jakby liściasto- kwiaciasto. Nie jest słodki, bardziej odświeżający, delikatny. Ja czuję już świeże zielone wiosenne pąki
Stary 2012-02-26, 18:49   #2719
malyszkicownik
Zadomowienie

[QUOTE=kejtiryba;32564102]Tu same szatany są i wszystkie kuszą Ale jak mam iść do drogerii i kupić balsam w ciemno, albo wybrać coś w avonie co polecicie a do tego mieć na to zniżkę, no to decyzja rozumie się sama przez się W ogóle odkąd tutaj dołączyłam, to mój TŻ się śmieje, że ja teraz to tylko Avon i Avon, bo cały dzień mogę o tym mówić [QUOTE]

Też tak miałam :P Ale już mi przeszło, sprawdzam KWC i blogi, bardzo rzadko zdarza się, że kupuję coś w ciemno bez sprawdzania. Wszystko można znaleźć w necie na fotkach, nie tylko Avon Ale jak miałam fazę to też Avon, Avon i Avon... Teraz przerzucam się na bardziej naturalne kosmetyki, ale nie wszystko się da, wiadomo. Szukam jednak dalej, bo w pewnym momencie wszystko kupowałam z Avonu, chociaż to był bubel :/ Ominęłam k3, ale w k4 mam upatrzonych kilka rzeczy, FAE, kredki SS i chyba tyle? Chyba
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 18:53   #2720
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was miała już okazję obwąchać Pure O2? Widzę, że będzie w następnym demo w korzystnej cenie, ale nie wiem czy ryzykować i brać
ja mam Pure O2 jest super jak dla mnie, takie świeże, coś w podobie summer white nie wiem czy wąchałaś je... idealne na lato... polecam
Stary 2012-02-26, 19:04   #2721
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
ja mam Pure O2 jest super jak dla mnie, takie świeże, coś w podobie summer white nie wiem czy wąchałaś je... idealne na lato... polecam
Miałam, kupiłam w ciemno, bo w katalogu był całkiem przyjemny, no ale jednak nie... i wydałam siostrze, siostra koleżance i daje poszedł w świat, bo nikomu nie podpasował Wydał mi się jakiś taki cytrynowo-toaletowy... To ten Pure O2 podobny mówisz... To chyba się nie zdecyduję

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 19:10   #2722
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam, kupiłam w ciemno, bo w katalogu był całkiem przyjemny, no ale jednak nie... i wydałam siostrze, siostra koleżance i daje poszedł w świat, bo nikomu nie podpasował Wydał mi się jakiś taki cytrynowo-toaletowy... To ten Pure O2 podobny mówisz... To chyba się nie zdecyduję
to może spróbuj najpierw od próbek... jak ci podpasuje to weźmiesz sobie domówisz demo...

jak wam idą zamówienia z kat.4 ja mam już na około 830zł jeszcze teraz szwagierka w tym tyg ma mi ze szkoły przynieść bo miała ferie teraz tzn do dzisiaj... i od jutra ma mi zebrać do końca tygodnia... a moje z tego jest tylko: podkład i korektor z demo, blender i to serum jedno... no i zastanawiam się nad kredką żelową ta nową SS filoetową...
Stary 2012-02-26, 19:15   #2723
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Tu same szatany są i wszystkie kuszą Ale jak mam iść do drogerii i kupić balsam w ciemno, albo wybrać coś w avonie co polecicie a do tego mieć na to zniżkę, no to decyzja rozumie się sama przez się W ogóle odkąd tutaj dołączyłam, to mój TŻ się śmieje, że ja teraz to tylko Avon i Avon, bo cały dzień mogę o tym mówić

W minionym roku była taka seria Ice Sheers... To sezonówka, czy może się pojawi na wakacje znowu?
To tego nie ma już w katalogu? Ja mam jeszcze te w żółtym opakowaniu i nikt ich nie chce

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
to może spróbuj najpierw od próbek... jak ci podpasuje to weźmiesz sobie domówisz demo...

jak wam idą zamówienia z kat.4 ja mam już na około 830zł jeszcze teraz szwagierka w tym tyg ma mi ze szkoły przynieść bo miała ferie teraz tzn do dzisiaj... i od jutra ma mi zebrać do końca tygodnia... a moje z tego jest tylko: podkład i korektor z demo, blender i to serum jedno... no i zastanawiam się nad kredką żelową ta nową SS filoetową...
Ja dopiero rozdałam katalogi i to jeszcze nie wszystkim. Ostateczny termin na karteczce napisałam 12 marca i pewnie wtedy dopiero większość się obudzi Na razie mam swoje zamówienie na ok 150zł

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:20   #2724
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie, tylko próbek póki co nie ma (albo nie widziałam? ), a w przyszłym AM jest kusząca cena na niego
I chciałoby się powiedzieć "prrrrr, szalona" bo wynik ładny Ja dzis się pochwaliłam swoimi 150zł Póki co 3 osoby pytały o serum, zastanawiają się... Mam nadzieję, że zejdą jednak Ja wezmę serum dla siebie na pewno bo zamieniam się w pomarańczę przez tę ciążę
Cytat:
To tego nie ma już w katalogu? Ja mam jeszcze te w żółtym opakowaniu i nikt ich nie chce
No dawno nie widziałam, a znalazłam próbkę w domu ISR (zielony był chyba) i podoba mi się bardzo Lubie takie lekkie gruszkowe zapachy

Cytat:

Ja dopiero rozdałam katalogi i to jeszcze nie wszystkim. Ostateczny termin na karteczce napisałam 12 marca i pewnie wtedy dopiero większość się obudzi Na razie mam swoje zamówienie na ok 150zł
Ja domówiłam jeszcze kilka katalogów, dojdą w piątek. Póki co zatem wrzucam na FB katalog i wybrane oferty, dzięki temu chociaż 2 tusze i Pur blanca blush zostały zamówione przez bezkatalogowe Klientki

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-02-26 o 19:26
Stary 2012-02-26, 19:29   #2725
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Serum na zniszczone końcówki. To nie spray, ma dozownik, ale to taki olejek bardziej.
no tak, pomyliłam ale o to samo mi chodziło a nie skleja tych końcówek? Pewnie jak się nałoży odpowiednią ilość to wszystko powinno być ok, nie?
Cytat:
To musso zawsze kusi!!
TAK! i Sarunieczka obie takie! i najgorsze jest to, że co poleca to mi pasuje (tzn na razie dzięki Musso pianka do mycia a dzięki Sarunieczce FAD)
Cytat:
oj mi też śmierdziały, siostra miała wieki temu. Ten Pure O2 ani z nazwy ani z wyglądu mnie nie zachęca więc nie muszę się martwić o portfel
Cytat:
Też nie zwróciłam uwagi mi się jakimś cudem udało odsprzedać wszystkie (bo kupiłam w demo zestaw). Jedna osoba zamówiła fioletowe, to poszło, potem koleżanka tez fioletowe i chciała je wziąć drugi raz a ja jej na to że mogę sprzedać żółte i zielone dużo taniej dostała najpierw próbki i się zgodziła na oba

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Ja domówiłam jeszcze kilka katalogów, dojdą w piątek. Póki co zatem wrzucam na FB katalog i wybrane oferty, dzięki temu chociaż 2 tusze i Pur blanca blush zostały zamówione przez bezkatalogowe Klientki
u mnie nikt się nie skusił przez FB
a wybrane oferty tzn?
Stary 2012-02-26, 19:34   #2726
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie nikt się nie skusił przez FB
a wybrane oferty tzn?
No biorę katalog online, robię skreen'a i dawaj na FB Tak wrzuciłam serum, maskary dwie za 29,9 (choć kolega o specyficznym poczuciu humoru zapytał czy tusze wieprzowe też oferuję hahahah ), pur blance. Dowolne strony z przystępną ceną. Kuszą, dziewczyny pytają, więc potem odsyłam do katalogu jeszcze Może szału z tego nie ma, ale Klientki, które mają katalog w papierowej wersji jeszcze na nic się nie zdecydowały, a mam 150zł zamówienia. Dzięki FB

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 19:36   #2727
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
To musso zawsze kusi!!
oj tam... oj tam...

teraz z k4 nie zamówiłam dużo, nie będzie czym kusić z nowości tylko 5 nowych lakierów

ps. mogę pokusić FAE
Stary 2012-02-26, 19:42   #2728
sheryl
szeryfcio

Cytat:
No jeśli mówimy o wielkich zamówieniach, to wiadoma sprawa Z tymi kosmetykami zużytymi przez siebie na tysiaka to żartowałam, ale raz w miesiącu jak z moim TŻ idziemy do drogerii, to 200 potrafi pyknąć, więc jeśli masz np zamówienie na 500 zł z czego to kosmetyki dla siebie, mamy i siostry, to wszystko jest możliwe
No nie, mnie nie chodziło o 500, pisałam i kilku tysiącach.
Cytat:
Właśnie, temat często powraca i zawsze takie same argumenty padają :p
Ja uważam, że nie ma się czym przejmować. Nikt mi nie powiedział, że mam coś odprowadzać, więc tego nie robię. A gdyby rzeczywiście każdy musiał płacić te podatki to myślę, że US by się nami wszystkimi już dawno zainteresował. No pomyślcie dziewczyny. Przecież od dawna wiadomo, że istnieją konsultantki i po co one są. Wszędzie różnie firmy (nie tylko Avon) trąbią o zarabianiu u nich właśnie. Więc skoro sprawa jest tak głośna to US tym bardziej powinien nas wszystkich ścigać. A tego nie robi (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Ja to tak rozumuję. Jak się nie proszą to nie daję i nie widzę problemu.
No avon tego nie powie, wmawia konsultantce, że wszystko ok, bo przecież zamawia na własny użytek.
Nie no jasne, że nie wezmą się za te co mają mniejsze zamówienia, nie opłaca im się, takie zawsze udowodnią, że jakoś to z całą rodziną co miesiąc zużywają. Oczywiście, że chodzi o większe zamówienia, na kilka tysięcy.
Natomiast teoretycznie powinno się odprowadzać podatek nawet od tych mniejszych zamówień, od każdego zarobku, takie jest prawo i tyle.
A to, że się tego nie robi (bo niby kupuje się tylko na własny użytek) to inna sprawa.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
oj tam... oj tam...

teraz z k4 nie zamówiłam dużo, nie będzie czym kusić z nowości tylko 5 nowych lakierów

ps. mogę pokusić FAE
Pokusiłaś Muszę sprawdzić ten zapach.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
no tak, pomyliłam ale o to samo mi chodziło a nie skleja tych końcówek? Pewnie jak się nałoży odpowiednią ilość to wszystko powinno być ok, nie?
Nie, nie skleja
Stary 2012-02-26, 19:42   #2729
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
musso4 to złooo Też mam chętkę na obwąchanie

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-26, 19:45   #2730
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
No biorę katalog online, robię skreen'a i dawaj na FB Tak wrzuciłam serum, maskary dwie za 29,9 (choć kolega o specyficznym poczuciu humoru zapytał czy tusze wieprzowe też oferuję hahahah ), pur blance. Dowolne strony z przystępną ceną. Kuszą, dziewczyny pytają, więc potem odsyłam do katalogu jeszcze Może szału z tego nie ma, ale Klientki, które mają katalog w papierowej wersji jeszcze na nic się nie zdecydowały, a mam 150zł zamówienia. Dzięki FB
A cwaniara ja tylko wrzucałam linki albo korzystałam z tej aplikacji "katalog online" czy coś takiego, na jedno w sumie wychodzi.
A to powiedz jeszcze umieszczasz te zdjęcia w jakimś albumie u siebie czy tak po prostu na "tablicy"
Cytat:
No nie, mnie nie chodziło o 500, pisałam i kilku tysiącach.

No avon tego nie powie, wmawia konsultantce, że wszystko ok, bo przecież zamawia na własny użytek.
Nie no jasne, że nie wezmą się za te co mają mniejsze zamówienia, nie opłaca im się, takie zawsze udowodnią, że jakoś to z całą rodziną co miesiąc zużywają. Oczywiście, że chodzi o większe zamówienia, na kilka tysięcy.
Natomiast teoretycznie powinno się odprowadzać podatek nawet od tych mniejszych zamówień, od każdego zarobku, takie jest prawo i tyle.
A to, że się tego nie robi (bo niby kupuje się tylko na własny użytek) to inna sprawa.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

No tak, takie jest prawo, nakłada obowiązek. Masz całkowitą rację w tym co piszesz i zgadzam się. Ja jako studentka finansów i rachunkowości tym bardziej powinnam być za płaceniem itd ale jestem skąpa, to po 1 a po 2 biorę to tak na chłopski rozum- jak nie chcą to nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości