|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
.Cóż nie jestem tu jedyną, która lekko nie ma więc nie trafiają do mnie takie argumenty. A swoję drogą jak juz kiedyś pisałam wolę być na takim "bankowym" mieszkaniu niż mieszkać nawet z moją własną mamą, którą bardzo kocham. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Tak rozwód, tylko że do tego czasu długi Twojego Tż są również TWOIMI długami.
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
ale rodzielnosci nie chce robic
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potrzebowałam wziąć kredyt na mieszkanie, gdy okazało się, że TŻ ma w jakimś banku nie duży, ale nie spłacony kredyt. Z nim nie dostałabym kredytu. Dziecko miało już prawie 7 lat, mieszkaliśmy w jednym pokoju w prywatnej kamienicy, na śródmieściu - brud na podwórku, pijaki na ulicach. Wzięłam sprawy we własne ręce. Rozdzielność załatwiliśmy w godzinę u notariusza, fakt, że kosztuje. Kredyt wzięłam sama- teraz raty to mój obowiązek, choć mieszkamy razem. Za to dziecko poszło do szkoły w nowym miejscu, dookoła zieleń, przyjemna okolica ;-) Dzięki rozdzielności mam pewność, że jeśli zrobiłby jakieś długi, to mnie i moich dzieci one nie dotkną. Z pewnością tracę na corocznych zeznaniach podatkowych - miałabym większy zwrot, bo TZ zarabia, o ile w ogóle pracuje, dużo mniej ode mnie. Cytat:
Niestety nie mamy tak dobrze- nie stać nas na odkładanie całej jednej pensji :-( Darusiaaa-oby poskutkowało.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2012-02-26 o 13:55 |
||
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Bao zgadzam sie z izazulą, teraz musisz sie liczyc z tym,ze tez nie bedzie prawdopodobnie odkladac tyle ile do tej pory,bo jednak przy 2 dzieciakow ta kasa inaczej leci, a swoja droga tesciow bym po lapach calowala chociazby za wlasnie nie placenie rachunkow a nie jeszcze narzekala ,serio.
My nawet jak z rodzicami mieszkalismy to dzielilismy rachunki na pol.
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego czego ty nie robisz, ja też nie robię...nie mam wygórowanych ambicji co to bym nie chciała mieć...zwyczajnie 3 pokoje swoje i święty spokój...kredyt odpada, dać mi nikt nie da, więc muszę sobie uzbierać... inaczej nie uzbieram jak nie będę przez ten czas siedzieć z teściami - kółko się zamyka Nie wiem co jest złego w tym, że chcę mieć coś swojego nie chcę mieszkać na wynajętym - wiem już czym to pachnie, nie chcę kredytów - na szczęście i tak odpadają... , nie chcę wiecznie żyć z teściem, chcę normalnie w spokoju żyć w swoich 4 ścianach... zresztą sytuacja jest o wiele bardziej zawiła, ale to nie dyskusja na forum.... gdyby nie teść to nawet bym się nie zastanawiała nad jakąkolwiek wyprowadzką...ehhh---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Pisałam wam dawno, że ja chciałam się dokładać do wszystkiego, ale teściowa sie nie zgodziła (bo ma wyrzuty sumienia, że drugiemu synowi postawiła dom, przepisała działkę, przepisała pół kamienicy w rynku, kupiła samochód itd., a drugiemu synowi nic dać nie może, bo mąż jej nie pozwoli, a bardzo by chciała). Z resztą koniec tego tematu, bo to i tak nie jest wszystko w tym temacie, dlatego nie do końca rozumiecie moją sytuację... a chodziło o kwestię zwolnienia, a to już ustalone, idę od 19ego AMEN
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2012-02-26 o 14:07 |
||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Bao pewnie ze nic zlego nie ma w tym,ze chcesz cos swojego miec, bo nikt nie napisal ze to cos zlego, tylko ze wlasnie obojetnie jak nie jest, to widzisz zle strony,dobrych mniej ja to tak odbieram...
dzieki mieszkaniu z tesciem jedna wyplate odkladacie,zero rachunkow do placenia-no bajka. Tylko ze ja z 2 strony wole placic komus niz mieszkac ze swoimi, niestety moze sie to na jakis czas zmienic, nawet gadalam z mama, jedna przebudowke by sie zrobilo i pokoj cos okolo30m2 bysmy mieli i ten co mielismy wczesniej a oni by zostali w jednym,nie wiem jeszcze co zrobimy ale to rozwiazanie nie jest na dlugo dla mnie,wole miec mniej ale swiety spokoj. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- mnie gdyby ktos tak przeszkadzal to mialabym gdzies takie mieszkanie,mi ojciec przeszkadzal ze wzgledu na te same charaktery i pewnie adal beda wojny jesli bedziemy na jakis czas musieli wrocic. Nigdy tej decyzji zalowac nie bede. Takze to wszystko zalezy co kto i jak. Tu jest nas tyle ze 3/4 zrobilo by tak czesc tak czesc inaczej,ile ludzi tle charakterow.
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
P0P i jak córeczka, nabrała sił? I twoje ciśnienie
![]() Ja też mam mieszkanie na kredyt, jakbym nie dostała kredytu to bym do TBSów poszła i tyle. Dwójka dzieci to już są większe wydatki przynajm iej jak większa róznica między nimi jak u mnie, bo każdemu osobno muszę kupować. Dzisiaj pakowałam x-landera bo musze wysłać do reklamacji. Więcej wózek stoi niż używany, ale nie można dziecku rozłożyć do spania bo się ta klameczka zacina. Wiec niech mi zrobią, bo pewnie niedługo pójdzie na sprzedaż. W ostatnim miesiącu go raz użyłam, ale mi go szkoda narazie, bo liczę ze jeszcze kilka razy użyję.
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jak nie pójdziesz na L4 19 marca to pojadę do Buska i Twoją ciężarną dupę przekopię i bratków nasadzę ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Bao tylko mysle,ze sama wiesz ze z oplata rachunkow tyle ile odkladacie byscie nie odlozyli plus teraz drugie dziecko to juz w ogole,to mysle ze mimo wszystko na prawde MASZ ZA CO DZIEKOWAC i byc wdzieczna przynajmniej ja bym byla ...
a gdyby mi ktos zycie zatruwal koplabym takie mieszkanie w dupe i tyle.. ale to ja ,ty widocznie nie masz az tak zle bo jakby zyc nie dal na prawde i byl taki zly to mysle ze bys z typem nie wytrzymala. Spadam,mloda sie obudzila,malujemy dzisiaj slonie;p
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o 1 pomoc zapytaj w przychodni może mają takie plakaty nie raz do szkół dają czy u siebie wieszają. Jak się dziecko zakrztusi to jeśli jest na tyle małe że możesz je za nogi do góry nogami przewrócić to tak zrób u uderzaj między łopatki ale dokładnie między łopatki. Większe dzieci lub dorosłych trzeba ścisnąć na brzuch podejść z tyłu i złapać obiema rękoma objąć i tak jakbyś chciała wszystkie powietrze z brzucha wypchnąć ,powinno pomóc. Moja siostra się kiedyś zakrztusiła mlekiem w proszku takim sypkim ,dusiła się i właśnie tak ją za brzuch ściskałam i pomogło. |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko właśnie najgorzej jak ktoś panikuje bo nawet jeśli wie co i jak to panika może go sparaliżować.Powinni gdzieś organizować takie kursy co jakiś czas dla chętnych darmowe oczywiście, bo często się okazuje np. przy wypadkach że ludzie kompletnie nie wiedzą co robić.
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocyyy
wyjęłam z szafy Zosi fioletowy płaszczyk i są na nim takie malutkie żółte plamki, to samo na sukience. Czym to mogę usunąć?
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia spróbuj wanisz do kolorów albo zanieś do czyszczalni może tam poradzą
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
wanisz nie pomógł, spróbuje jeszcze tam zanieść. Nie mam pojęcia od czego. Albo jakieś owady narobiły na ubrania;/ ubrania wisiały od jesieni w szafie, a wcześniej nie było tych plam
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-02-26 o 15:31 |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedys na swoim czarnym mialam takie plamki do tego mialy nie przyjemny zapach,mama mi ale nie wiem gdzie;/kupila taki spray do tkanin psikalam tym zostawialam na 20min i potem sciereczka przecieralam, chyba z 5 czy 6 razy powtarzalam ale zeszly w koncu.
To bylo chyba niemieckie,kurde nie pamietam teraz,moze z lidla czy cos;/
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao jak tam Ciebie i Twoje rozterki rozumiem
Raz żałujesz że z Kubom dłużej nie zostałaś, a za chwile myślisz jak będą się miały Wasze plany do Twojego wychowawczego przy drugim dziecku. I nic w tym dziwnego, co chwile nowe argumenty dochodzą. I pewnie jeszcze 10 razy zdanie zmienisz. I jakiej decyzji byś nie podjęła będzie ona dobra, bo to Twoje życie, Twoje priorytety i Twoja decyzja Ja gdybym była teraz w ciąży (tfu tfu tfu) to bym pracowała jak długo się da, bo po prostu lubię. Nie gnałabym na siłę na zwolnienie mimo że z Marcim siedziałam tylko pół roku, ale skoro lekarz Cie wysyła to idź. Dziecko jest najważniejsze Z linii frontu pt nauka sikania - wczoraj tylko raz się zsikał w gacie, ale się zapomniał w zabawie z Hanią. Dzisiaj jeszcze ani razu i rano podszedł i powiedział "ee" Ja pytam siku? A Marci ![]() I po dwóch godzinach snu w dzień - suchy pampek!! Tak to nigdy nie było
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka - my to się bez słów rozumiemy.... wiesz mi gin powiedziała, że po tych przebojach z pierwszej ciąży, pessarze i tej garści leków to każda kolejna ciąża traktowana jest jako ciąża wysokiego ryzyka, stąd zwolnienie... jakbyś tak zaciążyła jednak to nie wiem czy u Ciebie nie było by takich samych argumentów
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapewne tak, ale daj Bóg bym nigdy się o tym nie przekonała I tak jeszcze jedną ciążę mam zakontraktowaną na rzecz P0P - w końcu w tym babińcu ktoś musi jeszcze o syna zawalczyć
|
|
#3051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Evitka - Lenuch jak zwykle niesamowita. A gęba mnie powaliła. Moze lepiej że moja jeszcze tak ładnie i dużo nie mówi Cytat:
Ciekawe dlaczego tak właściwie.![]() Ja przejścia na garnuszek TZ się nie boję ale niestety obawiam się że zwarjuję od siedzenia w domu. PS. JA też mam mieszkanie na kredyt który spłacam. Cytat:
Cytat:
BAo - ja jako ta matka najbardziej wyrodna to także nie potrafię Cię potępiać. A tak naprawdę to każda z nas chciałaby zjeść ciastko i mieć cistko. Wybory na szczęscie podejmujemy indywidualnie. A teraz sprawozdanie z frontu: Ja -ciśnienie dalej skacze. ( aktualnie jest 150/100) Glowa boli, jakieś uczulenie mam. Ale to nic do nowości - akropne pieczenie w odbycie. TZ już mi kupił Posterisan. Natasza - ma początki żółtaczki jest naświetlana ( ale to drobnostka i tym się nie przejmujemy), Trochę jej zmiejszono stymujację oddechwą i byc może za dzien, dwa zrobią próbę wyłączenia respiratora. JEdzenie zostało na razie przesunięte. Reszta bez zmian.
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię ale tylko do mojego zaufanego![]() Siedzenie w domu ? To zależy od dnia są czasem ciężkie chwile i momenty , np. dziś Sprawozdanie z frontu ciekawsze. Ciśnienie już znacznie lepsze. Pieczenie to może też być reakcja na leki. Natasza ma kolejny dzień za sobą.Wieści chyba są pomyślne ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Sara - z tymi plamkami to bym poszła do pralni chemicznej. Moze coś poradzą. Płaszczyki mają powszywane wewnętrz takie sztywniki, które pod wpływem wody mogą się kurczyć. Efekt - pomarszczony brzydki ciuszek. Evi - Lanka wymiata z tekstami Pytam dzisiaj Zośkę - kto nasikał na poduszę a ta do mnie - pupa
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
aga cos mi facebok nawala.... i nie moge wiadomosci otworzyc... ale tyle co przeczytalam to przesylaj
|
|
|
|
#3054 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daniel tez dzisiaj w majteczka ch i tylko 2 razy siku robił na dzień kupy nie było ale ogólnie chce go co jakiś czas posadzić na nocnik ale nie chceCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiecie co mam dzisiaj jakies nadzwyczaj spokojne dziecko aż boję się,ze go jakas choroba lapie,często sobie leży,spał od 12,3-3h dziwna sprawa ale moze odreaguje wczorajszy dzień,bo latał jak perszing |
|||||||
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka dla Daniego
![]() Jaką hulajnogę kupiłaś? Ja chyba mojemu młodemu też na urodzinki kupię ![]() Właśnie P0P może potrzebujecie krwi dla Nati?? Daj znać jak coś! Ja mam co prawda A Rh+ ale z tego co wiem to stacja krwiodawstwa podmianie grupy Jak tam Oliwka?? Nie pyta o Mamę? Tata też ma teraz mniej czasu dla Niej, ale Ona chyba przyzwyczajona do Babci i Wujka. evi Lenka jest nieziemska hahahhahaha
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
P0P
za samodzielne oddychanie Nataszki. Jak coś to ja też mogę oddać krew - przynajmniej będę miała pretekst żeby się wreszcie wybrać bo juz nie byłam chyba 3lata Mam 0+ ale to znaczenia nie ma.
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ta hulajnoga tez sie podoba ale taka malo dziewczeca troche kurcze,ale jest baaardzo fajna!
moje dziecko dostanie jeden prezent tzn jakies glupotki na pewno zbierze ale jeden konkretny i bedzie git. ZAZDROSZCZE wam sikania do nocnika,nasz pieknie wolala,nawet w nocy sie juz na siku budzila,no leje cholera teraz juz dosc dlugo gdzie popadnie,leje sobie tam gdzie aktualnie stoje i koniec,kupe robie za spaniem
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Michał też już ładnie wołał a teraz mu się pozmieniało i już ponad 2 tyg leje w majtki. Muszę go pilnować. Dziś po nocy to nawet przesikaną pieluchę miał i mokrą piżamkę... Ale poddać się nie zamierzam... A dziś mi koleżanka pisała że jej mały załapał w 3 dni i już nawet w nocy nie ma pieluchy - byliśmy u nich miesiąc temu i on w pieluszce non stop latał i nie wołał...
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Pop ja niestety nie moge jeszcze krwi oddac,ale tz jak najbardziej takze jak cos to zaden problem rzecz jasna.
Tz tez codziennie mnie pyta co u was i jak malutka,wszyscy mocno sciskamy kciuki za was.
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w go sporcie kupilam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

dla nas każdy grosz się liczy bo to nam przybliża szansę na własny kąt
dlatego muszę zęby zaciskać i tu siedzieć
.
nie chcę mieszkać na wynajętym - wiem już czym to pachnie, nie chcę kredytów - na szczęście i tak odpadają... , nie chcę wiecznie żyć z teściem, chcę normalnie w spokoju żyć w swoich 4 ścianach... zresztą sytuacja jest o wiele bardziej zawiła, ale to nie dyskusja na forum.... gdyby nie teść to nawet bym się nie zastanawiała nad jakąkolwiek wyprowadzką...ehhh
AMEN

Najlepiej żeby było też co robić w razie zakrztuszenia.

Raz żałujesz że z Kubom dłużej nie zostałaś, a za chwile myślisz jak będą się miały Wasze plany do Twojego wychowawczego przy drugim dziecku. I nic w tym dziwnego, co chwile nowe argumenty dochodzą. I pewnie jeszcze 10 razy zdanie zmienisz. I jakiej decyzji byś nie podjęła będzie ona dobra, bo to Twoje życie, Twoje priorytety i Twoja decyzja 
za samodzielne oddychanie Nataszki.