Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~ - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 21:24   #2851
taka ja
Wtajemniczenie

Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~

Co do zakupów to się nie wypowiem bo jeszcze mieszkam z rodzicami więc większe zakupy robią Oni.

a co zwracania się to tak jak wam wygodnie będzie tak mówcie, na imię mam Kaśka tak w ogóle
taka ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:30   #2852
new_me
Zadomowienie

ja w Kauflandzie jeszcze nigdy nie bylam jakos widocznie nie stanal nigdy na mojej drodze:P da Auchana jezdze ewentualnie jak mnie na maske glorie najdzie, ale czesto robie zakupy w Carrefourze - ze wszystkich supermarketow tam najbardziej lubie kupowac warzywa i owoce, pomidory nie sa tam drogie a je uuwielbiam a i fajne nieraz maja promocje - za zakup czegos dotajesz bon o wartosci ilustam, raz byl antyprespirant fa chyba za 9 zl a dostawalo sie bon za cos okolo 7 wiec wychodzil prawie za darmo albo kawe rozpuszczalna nescafe mala za kilkanascie zl a bon kolo dychy w Realu nigdy nie moge znalezc tego co mi potrzeba a pozatym juz przed warzywami zaczyna smierdziec serami, wedlinami i rybami bleee, chociaz maja fajne i niedrogie kapcio-balerinki do Biedry chodze po mix salat i warzywa na patelnie (te 2 rzeczy z b. ubuswiaam) ale warzywa i owoce na wage maja beznadziejnie takie bezzapachowe jalowe.. i strasznie wkurzaja mnie te wozko-koszyki.. nie wiem czy ktoras chodzi tam kolo G Krakowskiej ale tam jest tak malo miejsca miedzy polkami ze sie normalnie pzeciskac trzeba
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:40   #2853
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniał przykład z tygodnia. Byłam w Rossmannie i kupiłam szampon Joanny z miodem i nie pamiętam czym (taki żółty, nie rzepowy) za 4,99 a dziś patrzę w Kauflandzie - 3,79

Jedyne chyba czego nie polecam to sery żółte i wędliny. Są w dobrych cenach, ale dla mnie sery są za mało słodkie (nawet jak kupuję te droższe czy najdroższe np. Masdamery). Bardziej smakują jak trawa A wędlina... no nie wiem, też bez smaku. Zdecydowanie te dwie rzeczy wolę kupować w Lewiatanie, o dziwo nie wiele drożej.
Natomiast mięsa są ok. pierś z kurczaka 14,99 za kg w cenie regularnej.

Ah i małe, tanie bułki (0,17gr) na drugi dzień są już bardzo twarde.
Dzięki Kochana . Ja i tak połowy rzeczy, których wymieniłaś nie jem, ale przynajmniej mam obraz sytuacji .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:57   #2854
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
o kurczę.. niesamowite! specjalnie starałam się nie zrobić siekiery, niecała łyżeczka na kubek 0,3l , więc to nie powinna być kwestia kawy może od nadmiaru emocji, ja czasem nie mogę zasnąć, jak fajnie spędziłam czas (pamiętam jak się raz z koleżankami umówiłam i było tak fajnie, tak się cieszyłam, że 3h się w łóżku przewracałam z boku na bok )
Haha
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzięki feriom się rozstroiłam, nie móiąc o tym, że w zeszłym semestrze tylko raz w tygodniu chodziłąm na 8, więc nie byłam przyzwyczajona... Chyba muszę nauczyć się zasypiać o 23
Ja tak samo....

Witam nowe dziewczyny!

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:02   #2855
Melka88
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że w Kauflandzie i Auchan jest najtaniej, ale teraz zakupy robimy tam sporadycznie.. Koło Kaufa remonty, a do Auchan to jak do Bonarki nas wywieje
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:05   #2856
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Do Auchan mam bardzo daleko, a do Kauflanda też jakoś nie po drodze. Najczęściej zakupy robię w Realu i podoba mi się PayBackowy program. Co jakiś czas mam bilet do Multi za punkty.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:09   #2857

Witam nowe dziewczyny!

Ja zakupy najbardziej lubię w Biedronce, bo tę znam (mam ją w swoim miasteczku, więc wiem, które produkty lubię). W Krakowie mam koło siebie Carrefoura, ale akurat kolejki mnie dobijają, więc wybieram Biedronkę, która jest dwie minuty dalej

Żałuję, że nie mam niedaleko siebie Auchana; gdy planuję duże zakupy, to wybieram się na przejażdżkę do Bonarki, bo bardziej mi się opłaca Uwielbiam auchanowskie mydło w płynie, które jest gęste i przyjemne, a kosztuje niecałe 2 zł

Wróciłam do Krakowa i muszę się przestawić na tutejszy styl życia
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:39   #2858
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak oceniacie Kaufland na zakupy tygodniowe? Drogo? I jakie mają tam warzywa? Najważniejsze dla mnie te warzywa i czy mają jakiś program lojalnościowy . Tesco ma - za 1800 wydanych złotych dostaliśmy bony na...uwaga, uwaga...9 zł!!! Nie się pocałują .
Ja też polecam Kaufland Znacznie taniej niż w Tesco. Chociaż nie dostaniesz 9 zł w bonie to przy takich samych zakupach zaoszczędzisz znacznie więcej
Ale najbardziej lubię właśnie Auchan

Cytat:
Dziękuję

Ja też słomiana, jutro zaczyna się 4 tydzień
Nie ma za co
Szybko zleciało U mnie na szczęście potrwa to jakies 3-4 dni (albo do mojego telefonu )

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a co do sklepow - w Auchanie jest naprawdę tanio, ale odwiedzam czasem inne sklepy chociażby dlatego, żeby kupić nieco inne produkty... tam mają dziwaczne braki, dopiero od kilku tygodni na półkach są produkty Hochlanda (!), a najpopularniejszy chyba (przynajmniej u mnie w domu był zawsze) Olej Kujawski też tam jest nie do dostania. no i czasem długo nie robią dostaw, kiedyś wybrałam się żeby kupić kilka specyficznych produktów, a tam totalnie puste półki
Właśnie! Kiedyś zniknął Kujawski i już go nie ma a ostatnio zniknęły moje ulubione jogurty pitne

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja w Kauflandzie jeszcze nigdy nie bylam jakos widocznie nie stanal nigdy na mojej drodze:P da Auchana jezdze ewentualnie jak mnie na maske glorie najdzie, ale czesto robie zakupy w Carrefourze - ze wszystkich supermarketow tam najbardziej lubie kupowac warzywa i owoce, pomidory nie sa tam drogie a je uuwielbiam a i fajne nieraz maja promocje - za zakup czegos dotajesz bon o wartosci ilustam, raz byl antyprespirant fa chyba za 9 zl a dostawalo sie bon za cos okolo 7 wiec wychodzil prawie za darmo albo kawe rozpuszczalna nescafe mala za kilkanascie zl a bon kolo dychy w Realu nigdy nie moge znalezc tego co mi potrzeba a pozatym juz przed warzywami zaczyna smierdziec serami, wedlinami i rybami bleee, chociaz maja fajne i niedrogie kapcio-balerinki do Biedry chodze po mix salat i warzywa na patelnie (te 2 rzeczy z b. ubuswiaam) ale warzywa i owoce na wage maja beznadziejnie takie bezzapachowe jalowe.. i strasznie wkurzaja mnie te wozko-koszyki.. nie wiem czy ktoras chodzi tam kolo G Krakowskiej ale tam jest tak malo miejsca miedzy polkami ze sie normalnie pzeciskac trzeba
Ta promocja w C. była super! Kupiłam dla K. żel z Nivei za 29 gr
Teraz też jest fajna - druga rzecz za 1 gr Właśnie w czwartek zrobiłam zakupy.
Stary 2012-02-26, 22:40   #2859
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też słomiana, jutro zaczyna się 4 tydzień
To już 4 tydzień? Strasznie szybko to zleciało...
W ogóle już marzec za pasem...potem chwilka i tadaaam-już wakacje

Cytat:
Napisane przez taka ja Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że się za to rozszyfrowanie nie gniewacie. Dodam jedynie, że właśnie przez to że zdaję sobie sprawę, że wy wszystkie jestescie takie śliczne i zadbane i stodujecie to wszystko o czym tu piszecie - miałam obawy przed wciągnięciem się w ten wątek. A to dlatego, że wiedziałam że jak się wciągne to będe miała na pewno ochotę na jakieś spotkanie z wami i będe się musiała ujawnić wśród samych Krakowskich piękności.
Nie gniewam się chociaż nadal nie wiem jak mnie odnalazłaś I po tym poście zaczynam wątpić czy na pewno odnalazłaś mnieMożesz mi napisać na PW co Cie nakierowało? Wiem, że raczej jakoś strasznie nie chronię swojej prywatności no ale...
A i pocieszę Cie-jestem tutaj prawie kosmetycznym ignorantem Nadal do makijażu używam tylko tuszu, eyelinera i pudru bambusowego

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
do Biedry chodze po mix salat i warzywa na patelnie
Już któryś raz słyszę o tym mixie! Czy ktoś mnie w końcu uświadomi o co chodzi?
Strasznie żałuję, że kolo mnie nie ma właśnie Lidla albo Biedronki...i dlatego z lenistwa robię zakupy w osiedlowym sklepie
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:44   #2860
Melka88
Zakorzenienie

Ja od dzisiaj też do piątku sama TŻ ma praktykę na Śląsku.. Będzie zjeżdżał pod ziemię do kopalni

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-02-26, 22:45   #2861
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja też polecam Kaufland Znacznie taniej niż w Tesco. Chociaż nie dostaniesz 9 zł w bonie to przy takich samych zakupach zaoszczędzisz znacznie więcej
Ale najbardziej lubię właśnie Auchan
Ja nie znoszę Auchana . A Kaufland tylko 2 przystanki ode mnie, więc sprawa załatwiona .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:55   #2862
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Już któryś raz słyszę o tym mixie! Czy ktoś mnie w końcu uświadomi o co chodzi?
Strasznie żałuję, że kolo mnie nie ma właśnie Lidla albo Biedronki...i dlatego z lenistwa robię zakupy w osiedlowym sklepie
http://fastfoodeaters.blogspot.com/2...ament-mix.html uuwielbiam nawet same prosto z opakowania
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:57   #2863
taka ja
Wtajemniczenie

OneMoreDress wyjaśnienia na pw
taka ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 23:00   #2864

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
TŻ ma praktykę na Śląsku.. Będzie zjeżdżał pod ziemię do kopalni
Hula też zjeżdżała, o ile mnie pamięć nie myli
Stary 2012-02-26, 23:06   #2865
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mój pułć wręcz żyje w kopalni
Stary 2012-02-27, 00:13   #2866
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Już wiem Musiałam porozmawiać z K. przez telefon bo chwilowo jestem słomianą wdową (może spotkanie u mnie? )
W internecie transmisja ma być między innymi tu http://oscar.go.com/ i na innych, mniej legalnych stronach też na pewno będzie
A jak masz telewizor to będzie na Canal +
Wiedziałam, że nie ma co wrzucać tematu w google bo ten watek jest pewniejszym źródłem informacji

Cytat:
a co do sklepow - w Auchanie jest naprawdę tanio, ale odwiedzam czasem inne sklepy chociażby dlatego, żeby kupić nieco inne produkty... tam mają dziwaczne braki, dopiero od kilku tygodni na półkach są produkty Hochlanda (!), a najpopularniejszy chyba (przynajmniej u mnie w domu był zawsze) Olej Kujawski też tam jest nie do dostania. no i czasem długo nie robią dostaw, kiedyś wybrałam się żeby kupić kilka specyficznych produktów, a tam totalnie puste półki
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja nie znoszę Auchana . A Kaufland tylko 2 przystanki ode mnie, więc sprawa załatwiona .
Łeee nie lubię Auchana . Wczoraj mnie tam zawiało, chociaz mam daleko bardzo, bo chciałam obczaić te trampki, o których Kasiencja pisała - baj de łej nie spasowały mi, bo kształt czubka jest zbyt szpiczasty - i przy okazji zrobić zakupy na tydzień.... Pomijam fakt, że nic nie mogłam znaleźć, a jak już znalazłam odpowiednią półkę, to się okazywało, że wykupione i to podstawowe produkty!!! w sobotę!!! wściekłam się trochę, a do tego zapłaciłam prawie dwa razy więcej niż zazwyczaj... Nie, zdecydowanie ten sklep jest jakis lewy. To już wolę mojego Reala. A uwielbiam Biedronkę
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:51   #2867
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
gratulacje !
Dziękuję!!

Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
Niestety chyba się spoznilysmy z tym kinem ;( na facebookowym profilu wyczytalam, że juz karnetów nie ma (s raczej nie było już 22 lutego!)
Szkoda bo też się zbierałam żeby kupić, cena mega atrakcyjna jak na tyle seansów, nawet jakby się poszło na 5 to i tak sie opłaca.

Cytat:

Witam I gratulacje
Dziękuję!!

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Cześć! Może dzięki Tobie w końcu nauczę się porządnie łowić w ciucholandach
To przyjdz do mnie w piątek jestem od 10-18, lub sobota 10-14 coś poszukamy razem a to sa najtańsze ceny i ubrania wychodzą po grosze bo w piatek jest 19zł/kg, a w sobote 9zł/kg!

Cytat:
Ej, to w czym Wy robicie masy do ciast?
Ja robię w makutrze

Edytowane przez anekania
Czas edycji: 2012-02-27 o 08:52
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:03   #2868
szyrek
Zadomowienie

Wowowo ależ pędzicie, wczoraj wieczorem próbowałam nadrobić ale sen zwyciężył

Dotarłam do linka z akcesoriami kuchennymi - Cholerka, Ineso dziekuję (albo przeklinam, bo na 100% wydam tak ogromną kasę...)

Teraz jednak zaryzykuję zamówienie w wypiekarni (ze względu na posypkę cukrową w kształcie dinozaurów ) - więc jesli ktoś czegoś potrzebuje to dajcie znać

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:07   #2869
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do Scanmedu, żeby się umówić na wizytę i najbliższy wolny termin dopiero jutro o 15.40 I na dodatek legitymacja nie wystarczy już jako dowód ubezpieczenia, muszę mieć świstek od rodziców
Stary 2012-02-27, 09:12   #2870
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do Scanmedu, żeby się umówić na wizytę i najbliższy wolny termin dopiero jutro o 15.40 I na dodatek legitymacja nie wystarczy już jako dowód ubezpieczenia, muszę mieć świstek od rodziców
Niestety ten sam problem mam w innych przychodniach. Wszędzie chcą poświadczenia ubezpieczenia. I tak biegam z plikiem dokumentów. Na szczęście wystarczy ksero, więc poproś kogoś, żeby Ci zeskanował i sobie wydrukujesz tutaj.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:20   #2871
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Niestety ten sam problem mam w innych przychodniach. Wszędzie chcą poświadczenia ubezpieczenia. I tak biegam z plikiem dokumentów. Na szczęście wystarczy ksero, więc poproś kogoś, żeby Ci zeskanował i sobie wydrukujesz tutaj.
Tak mam zamiar zrobić
Stary 2012-02-27, 09:21   #2872
szyrek
Zadomowienie

Katherine w klubie

Chyba więcej rzeczy (wisiorki ) upatrzyłam sobie właśnie w nim, ale jeśli ktoś chciałby zorganizować zamówienie w tym drugim sklepie, to chętnie się podłączę ;P

zielona no niestety teraz wszędzie tego wymagają...
ostatnio u gina o mało mnie pielegniarka nie wyrzuciła, bo rmua miałam sprzed 3 miesięcy.

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:28   #2873
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Mój makijaż wylądował na Zeberce Możecie mi pomóc i polajkować (pod artykułem, pod filmikiem reklamowym)

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:30   #2874
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Jak to?? Przecież jako studentki jestesmy ubezpieczone na legitymacje i ta ksiazeczke zdrowia co ja sie podbija co roku?!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Mój makijaż wylądował na Zeberce Możecie mi pomóc i polajkować (pod artykułem, pod filmikiem reklamowym)
Gratulacje!!
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:38   #2875
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Kliknęłam

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Jak to?? Przecież jako studentki jestesmy ubezpieczone na legitymacje i ta ksiazeczke zdrowia co ja sie podbija co roku?!
"Legitymacja była akceptowana do końca zeszłego roku. Teraz zaostrzyły się przepisy i konieczne jest zaświadczenie z miejsca pracy rodzica".
Stary 2012-02-27, 09:44   #2876
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ja od dzisiaj też do piątku sama TŻ ma praktykę na Śląsku.. Będzie zjeżdżał pod ziemię do kopalni
łał, dla mnie to abstrakcja

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Łeee nie lubię Auchana . Wczoraj mnie tam zawiało, chociaz mam daleko bardzo, bo chciałam obczaić te trampki, o których Kasiencja pisała - baj de łej nie spasowały mi, bo kształt czubka jest zbyt szpiczasty - i przy okazji zrobić zakupy na tydzień.... Pomijam fakt, że nic nie mogłam znaleźć, a jak już znalazłam odpowiednią półkę, to się okazywało, że wykupione i to podstawowe produkty!!! w sobotę!!! wściekłam się trochę, a do tego zapłaciłam prawie dwa razy więcej niż zazwyczaj... Nie, zdecydowanie ten sklep jest jakis lewy. To już wolę mojego Reala. A uwielbiam Biedronkę
dla mnie trampki są ok, ale z tymi produktami to własnie tak bywa, że te najtańsze wykupują i jest pusto mam niedaleko Carrefoura i Tesco też, ale jednak jest drożej moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
ja na przykład nigdy takiej książeczki nie dostałam ale legitka wystarczyła, teraz rzeczywiście podobno wymagają skanu książeczki rodzica , podbijanej co miesiąc

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:59   #2877
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Dziękuję

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 10:01   #2878

Jakieś spotkanie może?
Stary 2012-02-27, 10:45   #2879
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
łał, dla mnie to abstrakcja
Ja jak byłam mała to się cieszyłam, że jestem dziewczynką, bo nie będę musiała pracować na kopalni. Wtedy mi się wydawało, że wszyscy faceci muszą tam pracować- jak na gminę górniczą przystało, większość właśnie tam była zatrudniona, w tym moi dziadkowie, tata, ojczym, ojcowie koleżanek i kolegów..
No a TŻ ma takie marzenie (o które bym go w sumie nie podejrzewała, bo on w rodzinie najbliższej pracującej osoby pod ziemią nie ma).. Boję się trochę o niego, ale z drugiej strony, tak jak mówiłam, u mnie wszyscy faceci tam pracowali, więc w sumie jestem przyzwyczajona

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-02-27, 11:00   #2880
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Melka,
Będzie brał Cie, na hałdzie

11 marca idę w pokazie koleżanki

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości