Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 19:56   #3001
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32566626]

Tylko czemu ten jajnik tak się daje we znaki? Zwykle go czułam w okolicach owulacji, a później już nie.[/QUOTE]

Dobrze że masz lekarza tak szybko, oby coś pomógł.
A może nie będzie musiał…może to ta „choroba” na 9 miesięcy.

Ja mam w piątek, bo okresu ani widu ani słychu…

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
oj ja tezzzzzz

Odstawic calkowicie to nie moge bo ja uzalezniona

Blond, ja też jestem uzależniona od słodyczy
I znów „od jutra” ćwiczę na stepperze
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:05   #3002
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Ciekawe jak w Polsce te szkoły rodzenia funkcjonują? Czy warto iść i można się czegoś ciekawego dowiedziec? Chodzi może któraś?
ja chodziłam można się dużo dowiedziec - nie wszystko na pewno wykorzystasz w praktyce, ale przynajmniej można poznać różne rozwiązania. Niestety, na zajęcia o karmieniu piersią nie dotrwałam, urodziłam wcześniej a to były ostatnie zajęcia

Cytat:
to tylko tak ogólnie podane...kazde dziecko jest inne i inaczej wymaga karmienia
zgadza się

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
to akurat zalezy od wielu czynnikow...
od samego dziecka, od tego, czy akurat ma tzw skok rozwojowy, od czasu, gdy organizm matki "zmienia" mleko

ja pamietam ze karmilam Sandre co ok 3 godziny i na jedno posiedzenie szlo ok 20 minut...
ale bywaly tez dni, ze mloda wisiala na cycu, a i bywalo tak, ze po 10 minutach byla juz syta

i ogolnie rzecz biorac nie ma w tym nic przerazajacego... ja bardzo lubilam te momenty karmienia i teraz znie moge sie znow doczekac tych chwil, gdy bedziemy z malenka tylko dla siebie
podpisuje się obiema łapkami początkowo, jak jeszcze nie wiedziałam, że tak może wyglądać karmienie, strasznie się stresowałam, że ona ciągle je i je, a ja ciągle musze przy niej leżeć. Jak się okazało, że pokarmu mam wystraczająco (przybrała 2 kg w 6 tyg), to wyluzowałam. A ile teraz bym dała, aby się z nią położyć choć na 30 minut w ciągu dnia i po prostu się poprzytulać

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Karmienie co 2 godz?? Nie wiem czy nie czytałam kiedyś , ze jest plan, ze wszystko co 3 godzinki trzeba robić. Ale jeszcze sie tym nie interesowałam więc na 100% nie wiem.
piszesz za pewne o łatwym planie Tracy Hogg. No cóż, ja nie jestem jego zwolenniczką jak i żadnych innych sztywnych ram przy niemowlaku

kurcze, czemu te weekendy tak szybko mijają jutro znów do pracy, ehhhh

aaa, zamówiliśmy nowy wózek dla młodej już nie mogę się go doczekać, najważniejsze, że taki leciutki jest
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:10   #3003
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
D

Blond, ja też jestem uzależniona od słodyczy
I znów „od jutra” ćwiczę na stepperze
ja ostatnio staram sie cwiczyc codziennie...krece sie na twisterze i skacze przez skakanke
W planie mam dolozyc sobie basen...teraz mnie reka bolala to sobie darowalam, ale w tym tyg sie wybiore

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
j

piszesz za pewne o łatwym planie Tracy Hogg. No cóż, ja nie jestem jego zwolenniczką jak i żadnych innych sztywnych ram przy niemowlaku
a ja przeczytalam jej ksiazki jej rady ulatwiły Nam wiele rzeczyA taki plan jest bardzo pomocny, dzieki temu ze wiedzialam jak dziecko sypia(jak dlugo, jak czesto), kiedy je itp.ja moglam sie lepiej zorganizowac

Dla mnie dobre pozycje
Stary 2012-02-26, 20:10   #3004
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kurcze Bika miała gdzieś wyjechać czy coś??
Na weekend do siostry, jeśli dobrze pamiętam.

Cytat:
Dobrze że masz lekarza tak szybko, oby coś pomógł.
A może nie będzie musiał…może to ta „choroba” na 9 miesięcy.

Ja mam w piątek, bo okresu ani widu ani słychu…
Chciałabym, żeby tak było, ale chyba ciąża się bólem jajników nie objawia, co?

Widziałam na Twoim wykresie, że nadal nic...
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:32   #3005
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

aaa, zamówiliśmy nowy wózek dla młodej już nie mogę się go doczekać, najważniejsze, że taki leciutki jest
Pobrałam sobie ostatnio jej książkę „Język niemowląt”, mam nadzieję, że mi się przyda

Pokaz wózek

Cytat:
ja ostatnio staram sie cwiczyc codziennie...krece sie na twisterze i skacze przez skakanke
W planie mam dolozyc sobie basen...teraz mnie reka bolala to sobie darowalam, ale w tym tyg sie wybiore

a ja przeczytalam jej ksiazki jej rady ulatwiły Nam wiele rzeczyA taki plan jest bardzo pomocny, dzieki temu ze wiedzialam jak dziecko sypia(jak dlugo, jak czesto), kiedy je itp.ja moglam sie lepiej zorganizowac

Dla mnie dobre pozycje
To może też się zmobilizuję w końcu do tych ćwiczeń
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32567602]Na weekend do siostry, jeśli dobrze pamiętam.

Chciałabym, żeby tak było, ale chyba ciąża się bólem jajników nie objawia, co?

Widziałam na Twoim wykresie, że nadal nic...[/QUOTE]

Dopóki nie ma @...to nigdy nic nie wiadomo
Z całego serca Ci życzę, żeby to było TO
Stary 2012-02-26, 20:34   #3006
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Pobrałam sobie ostatnio jej książkę „Język niemowląt”, mam nadzieję, że mi się przyda

To może też się zmobilizuję w końcu do tych ćwiczeń

przyda sie, przyda

Tylko wiesz patrzac na zdjecia to Ty nie musiszA mi to potrzebne
Stary 2012-02-26, 20:37   #3007
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32564294]Chodzi o ból jajników? Bardzo ostry, kłujący ból. Dosłownie zginało mnie w pół, nie mogłam się wyprostować. Teraz jest już lepiej, tylko od czasu do czasu zakłuje. Nigdy tak nie miałam, więc boję się, czy to nie jakieś zapalenie przydatków? Albo jakaś torbiel? [/QUOTE]
ja miałam podobne objawy jak miałam zapalenie przydatków, ale u ciebie może to co innego

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

nie mam dobrych wieści, na pewno nie dla mnie... jestem chora. pół nocy nie spała, gardło jak oczko od igły, a głowa boli....
TŻ mi zrobił, śniadanie do łóżka, jajecznice z pieczarkami i cebulką, a teraz leżymy.
Za tydzień w niedzielę idę na chrzestną Musi mi się stan zdrowia poprawić, a i jeszcze muszę załatwić te wszystkie formalności, kartki i zaświadczenia. Miłego dnia Wam życzę
szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy, przyszłe mamy i planujące zostać mamusiami! Przyłączam się do Was z wielką radością, ponieważ na ten moment czekałam 1,5 roku. Z moim narzeczonym planujemy strać się o dzidziusia pod koniec marca
Już nie mogę się doczekać!
witaj z nami, jak miło, że jest nowa staraczka z marca
Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Wrzucam te ciuszki, poradziłam sobie , bo żadna mi pomocy nie udzieliła, gaduły jedne ;p

to tylko 1/4 kartonu, wybrałam te najlepsze
Załącznik 4523040Załącznik 4523041Załącznik 4523042Załącznik 4523043
ładne ciuszki

Cytat:
Stokrotko, faktycznie i jeszcze prawie w tym samym czasie zaczynamy się starać
Też mamy działkę, wzięliśmy taką opuszczoną obok naszych znajomych, mnóstwo pracy nas tam czeka, na wiosnę ruszamy
ciekawe czy też razem nam się uda co do działki to my jesteśmy zieloni całkowicie ale teściu nas wspiera i może coś wzejdzie nam w tym roku. A co do waszego pokoju to zakochałam się normalnie. Dosyć że to mój ulubiony kolor ścian to jeszcze te halogeny i półeczki, po prostu bosko, sami to robiliście? Bo my też coś podobnego chcieliśmy ale nie umieliśmy tego zrobić

No i weekend dobiega niestety końca zaraz pewnie obejrzymy jakiś film i spać. Oglądałyście może "dziewczynę z tatuażem"? My wczoraj oglądaliśmy ale nie tego się spodziewałam, strasznie brutalny jak dla mnie ten film

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-02-26 o 20:38
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:40   #3008
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Dopóki nie ma @...to nigdy nic nie wiadomo
Z całego serca Ci życzę, żeby to było TO
@ nie ma, bo mam jeszcze kilka dni do końca cyklu. Iskierka nadziei jak zwykle jest

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja miałam podobne objawy jak miałam zapalenie przydatków, ale u ciebie może to co innego
Właśnie jakiegoś stanu zapalnego się obawiam. Nigdy nie miałam, więc nie wiem, jak to jest.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:01   #3009
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie dobre pozycje
hem, to napisze tak jak ze wszystkim, to zależy od dziecka moje jadło i spało ile chciało, praktycznie codziennie inaczej książka może bardzo zła nie jest ( mnie np spodobał się bardzo opis rodzajów płaczu), ale nie podobały mi się własnie te sztywne ramy - karmimy co 3 h i koniec kropka! i kilka innych rzeczy mi nie przypadło do gustu, ale nie pamiętam już co to było przeczytać może i warto, ale potraktować z dystansem - ot, taka moja rada

Cytat:
Pokaz wózek
tadam
http://www.shopmania.pl/artykuly-dla...czowa-11237660
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:08   #3010
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
ta ksiazke dostalam od szwagierki w prezencie i ponoc bardzo fajna jest, im pomogla bardzo w pierwszych miesiacach zycia malenstwa
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:29   #3011
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ta pielegniarka mowila ze na jedna piers trzeba poswiecic jakies 15min .. takze spokojnie pol godziny zejdzie. I nawet jesli dziecko spij to zeby budzic do karmienia bo pozniej jak bedzie glodne i bedzie wrzeszczalo to gorzej bedzie szlo karmienie.

Co 3h w ciagu dnia? U mnie mowila ze w nocy co 3 a dzien co 2h.
z tym karmieniem, to zawsze trzeba sluchac intuicji... i odrobine miec otwarte uszy na o co mowia polozne i poradniki...

bo w rzeczywistosci moze byc tak, ze dziecko bedzie potrzebowac mniej i bedzie zglaszac sie po jedzonko co 4 godziny (bo jak nie jest glodne, to i tak nie bedzie chcialo ciagnac, a po co zmuszac), a moze byc i tak, ze bedzie miec wieksze zapotrzebowanie i bedzie sie zglaszac i czesciej niz 2 godziny...

wszystko zalezy od tego, cz ladnie przybiera na wadze.
A w nocy, jesli jest wszystko ok, dziecko dobrze przybiera, to tez nie ma sensu budzic go na karmienie... w koncu niemowle tez w jakis sposob uczy sie regulowac ten rytm dnia i nocy, czuwania i snu

Ja robilam tak, ze zazwyczaj przed nocnym spaniem karmilam ok 20, potem mala juz dobrze sypiala, to nauczylismy ja pic na spiocha ok 23 (wowczas odciagalam i dawalam z butelki - bylo nam latwiej), a ona juz spokojnie dosypiala do 5-6 rano... i z samego rana tez nie bylo jakiegos wielkiego wrzasku ani problemow z karmieniem
No i ten tryb zaczelismy jak Sandra miala okolo miesiaca
Stary 2012-02-26, 21:33   #3012
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
hem, to napisze tak jak ze wszystkim, to zależy od dziecka moje jadło i spało ile chciało, praktycznie codziennie inaczej książka może bardzo zła nie jest ( mnie np spodobał się bardzo opis rodzajów płaczu), ale nie podobały mi się własnie te sztywne ramy - karmimy co 3 h i koniec kropka! i kilka innych rzeczy mi nie przypadło do gustu, ale nie pamiętam już co to było przeczytać może i warto, ale potraktować z dystansem - ot, taka moja rada

t
pewnie ze tak, ale chodzi o przyblizenie tematu

Mi schemat bardzo pomógl, nie chodzi o to,z e trzymalam sie tak jak autorka podaje, bo to raczej niemozliwe, ale wyrobilismy sobie mniej wiecej plan dnia i byl on taki prawie taki sam(wiadomo, zdarzaja sie wyjatki)codziennie. Dzieki temu uwazam,z e dziecko wiedzialo czego sie spodziewac np po wieczornej kapieli o tej samej porze, a ja moglam sie zorganizowac, wyjsc, przespac, zrobic cos dla siebie itp.I wyrobienie takiego planu nie było jakis wyczynem, to w sumie unormowało sie samo
A tak wiele ulatwia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
ta ksiazke dostalam od szwagierki w prezencie i ponoc bardzo fajna jest, im pomogla bardzo w pierwszych miesiacach zycia malenstwa
Mi tez

Jezyk dwulatka tez polecam
Stary 2012-02-26, 21:55   #3013
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Przyszlam, poczytac troszke Czesc

Mrowinka trzymam iuki kochana

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:11   #3014
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
przyda sie, przyda

Tylko wiesz patrzac na zdjecia to Ty nie musiszA mi to potrzebne
teraz to mi przybyło parę kilo Ale poćwiczyć chciałam tak dla ogólnej formy, żeby się "wzmocnić" przed ciążą

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

ciekawe czy też razem nam się uda co do działki to my jesteśmy zieloni całkowicie ale teściu nas wspiera i może coś wzejdzie nam w tym roku. A co do waszego pokoju to zakochałam się normalnie. Dosyć że to mój ulubiony kolor ścian to jeszcze te halogeny i półeczki, po prostu bosko, sami to robiliście? Bo my też coś podobnego chcieliśmy ale nie umieliśmy tego zrobić
Te półki nam znajomy robił, taki od remontów
Z działką też nam teściu pomoże, jest zapalonym działkowcem
Ale tyle pracy nas tam czeka.. Na początku to tam był normalnie busz. Teraz jest wszystko wycięte, ale jest tyle korzeni że nie da rady kopać Poradzono nam żeby taki mały traktorek wynająć żeby przeorał i wtedy korzenie się powyciąga. Ale pomału wszystko zrobimy Fajne te ogródki bo tam jest prąd i woda pitna więc jak urządzimy to będzie latem gdzie czas spędzać

Cytat:
Xlander bardzo fajny

Cytat:
To pewnie niedługo zabiorę się za czytanie

Cześć Today
Stary 2012-02-26, 22:17   #3015
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Poczytalam pobierznie.

Onyks witam, sliczne te podswietlone "dziurki" moj M, mial takie same (tylko troszke wieksze) w kuchni.

Stary 2012-02-26, 22:42   #3016
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hahah no tak ale mozesz w wieku 23lat isc moim sladami
no tak tak w wieku 23 lat... 23 kończę za 3 tyg

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy, przyszłe mamy i planujące zostać mamusiami! Przyłączam się do Was z wielką radością, ponieważ na ten moment czekałam 1,5 roku. Z moim narzeczonym planujemy strać się o dzidziusia pod koniec marca
Już nie mogę się doczekać!
Witamy
który rocznik jesteś?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32564294]Chodzi o ból jajników? Bardzo ostry, kłujący ból. Dosłownie zginało mnie w pół, nie mogłam się wyprostować. Teraz jest już lepiej, tylko od czasu do czasu zakłuje. Nigdy tak nie miałam, więc boję się, czy to nie jakieś zapalenie przydatków? Albo jakaś torbiel? [/QUOTE]

być może to przydatki...

--
A ja tylko pobieżnie i uciekam... bo padam po dwóch calutkich dniach w szkole... 8-20... mam dość... chyba się starzeję, bo nie mogę wysiedzieć nogi mi drętwieją i już od dłuższego czasu od tego siedzenia robią mi się robić pajączki nic tylko się zastrzelić tupie pod ławkę, szczypię się i nic... masakra!

No, a do tego mąż mi dzisiaj w nocy wymiotował... mam nadzieję, ze to nie jelitówka, bo podobno panuje... wypiłam niedawno kielonka z pieprzem i liczę na to, że mnie nie złapie...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Dziewczyny mam mega dylemat... doradźcie...

Brałam duphaston na wywołanie @ skończyłam w czwartek no i dzisiaj dostałam okres i teraz tak... od 2dc (czyli od jutra by wypadało) do 7dc mam brać clo, a w 9-11dc miałam iść na monitoring...
i mam wielki dylemat czy brać to clo, bo jakoś bardzo się boję... podobno podczas spożywania powinien być stały monitoring, a ja w sumie nie wiem co ten lekarz zamierza... czy pójdę raz czy dwa na usg...

Generalnie to on chce sprawdzić czy mam owulację...

A czy nie powinnam powiedzmy w tym 9-11 dc iść na ten monitoring ale bez clo? bo przecież nie ma pewności czy samoistnie owulka nie występuje... może warto pierwszy monitoring zrobić bez clo??
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:46   #3017
onyks
Zakorzenienie

Idę spać dziewczyny, bo jutro do pracy
Dobrej nocy
Stary 2012-02-26, 22:53   #3018
Malensstfo
Zakorzenienie

hej dziewczyny

My niedawno wróciliśmy od znajomych...widzeliśmy film DVD i siusiaka, hehe

Rodzinka z Gdańska też do nas przyjechała, więc posiedzieliśmy trochę i zaraz idziemy spać...

I kupiliśmy farbę Nubilesa...kolor i biały... Ciekawe jaki ten kolor na ścianie wyjdzie...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:57   #3019
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Brałam duphaston na wywołanie @ skończyłam w czwartek no i dzisiaj dostałam okres i teraz tak... od 2dc (czyli od jutra by wypadało) do 7dc mam brać clo, a w 9-11dc miałam iść na monitoring...
i mam wielki dylemat czy brać to clo, bo jakoś bardzo się boję... podobno podczas spożywania powinien być stały monitoring, a ja w sumie nie wiem co ten lekarz zamierza... czy pójdę raz czy dwa na usg...

A czy nie powinnam powiedzmy w tym 9-11 dc iść na ten monitoring ale bez clo? bo przecież nie ma pewności czy samoistnie owulka nie występuje... może warto pierwszy monitoring zrobić bez clo??

Ann
niestey ja sie jeszcze tak dobrze nie znam, wiec za bardzo nie pomoge

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Rodzinka z Gdańska też do nas przyjechała, więc posiedzieliśmy trochę i zaraz idziemy spać...

I kupiliśmy farbę Nubilesa...kolor i biały... Ciekawe jaki ten kolor na ścianie wyjdzie...

Malenstffo
ale mnie rozbawilas

Stary 2012-02-26, 22:59   #3020
Malensstfo
Zakorzenienie

Hehe no chodziło mi o film z USG połówkowego...i widzieliśmy siusiaka na potwierdzenie, że to chłopiec będzie
Stary 2012-02-26, 23:05   #3021
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe no chodziło mi o film z USG połówkowego...i widzieliśmy siusiaka na potwierdzenie, że to chłopiec będzie
Malenstffo domyslilam sie ale fajnie to zabrzmialo

Stary 2012-02-26, 23:06   #3022
Malensstfo
Zakorzenienie

oj no ciiii
Stary 2012-02-26, 23:11   #3023
xxKasiax
Wtajemniczenie

ja siedze i probuje pisac prace, ale jakos mi nie idzie, a za 2 tyg. trzeba oddac
masakra jakas, czasem juz mam dosc studiow, nie chce mi sie juz uczyc, wolalabym pracowac i nie myslec o niczym innym jak prace, zaliczenia, praktyki i takie duperele
ale z drugiej strony to juz polowa za mna, wiec szkoda by bylo
Stary 2012-02-26, 23:34   #3024
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
ja siedze i probuje pisac prace, ale jakos mi nie idzie, a za 2 tyg. trzeba oddac
masakra jakas, czasem juz mam dosc studiow, nie chce mi sie juz uczyc, wolalabym pracowac i nie myslec o niczym innym jak prace, zaliczenia, praktyki i takie duperele
ale z drugiej strony to juz polowa za mna, wiec szkoda by bylo
Kasia dasz rade kochana moze potrzebujesz odpoczynku i troszke snu

Stary 2012-02-26, 23:37   #3025
xxKasiax
Wtajemniczenie

dzieki niekiedy sa takie momenty, ze ma sie wszystkiego dosc
Stary 2012-02-27, 00:26   #3026
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w ogole to jak sie meczylam z karmieniem w szpitalu to mowila mi polozna ze nie ma co panikowac ze sie nie ma pokarmu na poczatku, bo dziecko na paczatku wystarczy kilka kropli naszego mleka

Mi laktacja unormowala sie po jakims dobrym tygodniu po przyjsciu do domu. I tak poczatkowo karmilam mieszanie- jedno karmienie mm jedno piers dopoki sie nie unormowalo

Jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nei trzeba pilnowac tak tych godzin karmienia, maly spał w nocy po 5 godz, ja nie budzilam, ale za to czasem ze mnie sie lało

Mleko nocne jest podobno bardziej tluste wiec zaleca sie nocne karmienia
O widzisz to nie widzialam o tym mleku ze w nocy jest bardziej tluste.

Cytat:

super pokaz jaki

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
z tym karmieniem, to zawsze trzeba sluchac intuicji... i odrobine miec otwarte uszy na o co mowia polozne i poradniki...

bo w rzeczywistosci moze byc tak, ze dziecko bedzie potrzebowac mniej i bedzie zglaszac sie po jedzonko co 4 godziny (bo jak nie jest glodne, to i tak nie bedzie chcialo ciagnac, a po co zmuszac), a moze byc i tak, ze bedzie miec wieksze zapotrzebowanie i bedzie sie zglaszac i czesciej niz 2 godziny...

wszystko zalezy od tego, cz ladnie przybiera na wadze.
A w nocy, jesli jest wszystko ok, dziecko dobrze przybiera, to tez nie ma sensu budzic go na karmienie... w koncu niemowle tez w jakis sposob uczy sie regulowac ten rytm dnia i nocy, czuwania i snu

Ja robilam tak, ze zazwyczaj przed nocnym spaniem karmilam ok 20, potem mala juz dobrze sypiala, to nauczylismy ja pic na spiocha ok 23 (wowczas odciagalam i dawalam z butelki - bylo nam latwiej), a ona juz spokojnie dosypiala do 5-6 rano... i z samego rana tez nie bylo jakiegos wielkiego wrzasku ani problemow z karmieniem
No i ten tryb zaczelismy jak Sandra miala okolo miesiaca
Oczywiscie masz racje nie ma sie co nasawiac ze co 2h bedzie sie karmilo bo to od dziecka zalezy Fajnie nauczyliscie mala ze Wam pratycznie cala noc przesypiala

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Przyszlam, poczytac troszke Czesc
hej

Cytat:
no tak tak w wieku 23 lat... 23 kończę za 3 tyg

No to mamy problem

Uu ja nie doradze niestety ...

Cytat:
hej dziewczyny

hehe niezle z tym siusiakiem

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 00:31   #3027
xxKasiax
Wtajemniczenie

ide spac DOBRANOC
chcialam dodac podpis ale nie wiem, czy mi sie udalo, wiec przy okazji sprawdzam

Jest
Stary 2012-02-27, 00:41   #3028
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
ide spac DOBRANOC
chcialam dodac podpis ale nie wiem, czy mi sie udalo, wiec przy okazji sprawdzam

Jest
Kasia a no jest a jak dzidzia jeden dzien dluzej poczeka, to urodzi sie w moje urodzinki

Zaaabcia
witam Kochana

Stary 2012-02-27, 07:53   #3029
aaby
Zakorzenienie

Matko, Laski... Zostawić Was na weekend i już trzeba pół dnia pracowego na nadrabianie poświęcać
Przyznaję się bez bicia, że nadrobiłam po łebkach...

Weekend minął błyskawicznie - w sobotę siedziałam na zajęciach od 8.00 do 18.30 jednym cięgiem Tak zmęczona dawno nie byłam. Wróciłam do domu po 19, zjadłam obiad (a raczej obiado-kolację) i padłam na kanapie. Oczy same poleciały.
Wczoraj natomiast kanapowe lenistwo - na tyle, że nawet na wizaż nie zajrzałam

Widzę, że niektóre z nas za chwilę się rozpakują
strong, ślicznie ciuszki! Z resztą - czy są brzydkie ciuszki dla dzieci?
onyks, ale macie piękne mieszkanie! Ten kamień na ścianie

Dobra... Mamy poniedziałek i w głowie siedzi świeży leń... Ciekawe, za ile dni odpuści

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:06   #3030
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Cytat:

ja się nie znam ale zrobiła bym tak jak lekarz kazał. On chyba wie co robi, więc ja bym brała to clo. Zawsze jak się źle poczujesz lub zauważysz coś dziwnego to możesz do lekarza zadzwonić lub jechać na oddział

onyks my niestety prądu nie mamy na działce, ale podobno za rok mają podłączyć. Mamy za to piec z wędzarnią (teściu zbudował) to tez jest gdzie ugotować herbatę. Jeszcze kilka miesięcy i można rozpoczynać sezon grillowy

Ale dzisiaj ładne słoneczko aż chce się gdzieś wychodzić. Szkoda, że do pracy trzeba iść a nie na jakiś miły spacerek. Już nie mogę doczekać się wiosny

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości