Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 20:40   #3241
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ooo, a jak? Napisz przepis proszę
nie mam przepisu robiłam na oko
zatem rybę - u mnie w ilości 4 filetów długich namoczyłam w jajku z bazylią, pieprzem, papryką ostrą, czosnkiem, i co mi tam wleciało do ręki,
zmiksowałam warzywa mrożonki, kalafior, meksykański miks, i jakieś jeszcze chińskie, po czym wrzuciłam warzywa na dół, oprócz kalafiora bo ten poszedł na górę, rybę ułożyłam na warzywach - polałam tym jajkiem w której się moczyła - a było ich 4 położyłam kalafiora i wstawiłam do pieca, po półgodzinie pokroiłam cebulę, pieczarki i pomidory... i dorzuciłam do tego wszystkiego na wierzch jak tamto się już trochę zapiekło. A na kalafiorze położyłam ser ale wyszła mniamniuśna - Nawet kucharz mnie pochwalił i sobie dołożył, więc musiała być dobra
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:41   #3242
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja już maść kupiłam i mam zamiar smarować. Na ulotce jest napisane, że należy smarować 2 miesiące wcześniej. Koleżanka mojej siostry niczym wcześniej nie smarowała i po porodzie miała jakieś zapalenie, że tylko wyła z bólu dlatego moja siostra zabezpieczyła się i smarowała piersi tą maścia i nie miała żadnych problemów.
Śliweńka ma rację, niestety smarowanie ma się nijak do zapalenia. Smarowanie pomaga tylko na to, żeby sutki się nie uszkodziły,chociaż i to nie zawsze, natomiast zapalenie czy zastój mleka to sprawa gruczołów, które są wewnątrz piersi, a nie samych sutków. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ja na pewno mogę powiedzieć, że Maltan koi, łagodzi i goi oraz nie dopuszcza do powstania ranek, ale też własnie, zależy jak dziecko chwyta... moje miało ścisk jak buldog, niestety cholerka...wolę rodzić niż karmić, zdecydowanie. Ale Tacca, naprawdę, karmienie to sprawa bardzo indywidualna tak jak poród czy wiele innych. Nie ma co się nastawiać, że będzie dobrze czy źle Jak stwierdzisz, że to jednak nie dla Ciebie, to po prostu nie będziesz karmić i już. Myślę, że nie ma co się nakręcać ani w jedną ani w drugą stronę, bo naprawdę nic nie musisz. W chwilach zwątpień zawsze polecam powtarzać sobie to, co mówi nasza pediatra, a to naprawdę bardzo mądra babka Tak więc cytuję: "Macierzyństwo ma być przyjemnością, a nie sadomasochizmem".

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-26 o 20:49
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:05   #3243
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie mam przepisu robiłam na oko
zatem rybę - u mnie w ilości 4 filetów długich namoczyłam w jajku z bazylią, pieprzem, papryką ostrą, czosnkiem, i co mi tam wleciało do ręki,
zmiksowałam warzywa mrożonki, kalafior, meksykański miks, i jakieś jeszcze chińskie, po czym wrzuciłam warzywa na dół, oprócz kalafiora bo ten poszedł na górę, rybę ułożyłam na warzywach - polałam tym jajkiem w której się moczyła - a było ich 4 położyłam kalafiora i wstawiłam do pieca, po półgodzinie pokroiłam cebulę, pieczarki i pomidory... i dorzuciłam do tego wszystkiego na wierzch jak tamto się już trochę zapiekło. A na kalafiorze położyłam ser ale wyszła mniamniuśna - Nawet kucharz mnie pochwalił i sobie dołożył, więc musiała być dobra
super
Będę ćwiczyć
Marna ze mnie kucharka, moje menu obiadowe ogranicza się do spaghetti, pizzy i klopsów drobiowych
Dlatego chętnie szukam inspiracji,a że bardzo lubię rybkę i kocham warzywa to to coś dla mnie idealnego
Stary 2012-02-26, 21:30   #3244
Timii
Rozeznanie

uff doczytalam wszystko co napisalyscie od piatku, pedzicie jak burza.
co ja mialam za busy weekend! w piatek pol dnia w szpitalu na tescie glukozy. kapukat - robilas to tutaj? nie wiem ile razy w polsce pobieraja krew ale mi tutaj brali 4 razy - co godzine. niezla jazda. na szczescie byli w miare zorganizowani! pozniej bylismy w tym polskim "sklepie" po lozeczko i przewijak w sb rano pracowalam nad obiadem i ciastem a potem zakupy przez 3 godz. wieczorkiem jeszcze musialam skonczyc ciasto i dzis od rana znow jazda. pojechalam do miasta i pochodzilam troche po sklepach ale niewiele kupilam. potem szybki obiad i wizyta znajomych. dopiero pojechali a ja wkoncu moge usiasc na tylku przysieglam sobie ze zaczne sie bardziej oszczedzac bo po tej calej bieganinie to az mnnie caly brzuch rozbolal wczesniej tak nie mialam i az sie wystraszylam, no ale tak jak piszecie - macica z maluszkiem juz troche wazy wiec takie bieganie np z siatkami nie pomaga... musze sie troche opamietac. jeszcze tylko kilka slow i spadam bo jutro znow pobudka o 5.55 i marsz do pracy! Agata, Rinco - czy tylko my we 3 zostalysmy pracujace??

Pandzia co za niespodzianka u Ciebie! gratuluje

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Wczoraj dostałam telefon od mojej ginki i musiałam jechać po receptę. Wyniki posiewu z pochwy nie wyszły dobre
STREPTOCOCCUS AGALACTIAE (B), Wzrost: Mały
STREPTOCOCCUS SPP, Wzrost: Obfity

Dostałam tabletki doustne i czopki dopochwowe.

Jest mi smutno.
Co mnie jeszcze czeka?????
Gabi nie martw sie, ja tez to mam. moja gin juz mi zapisala antybiotyk i biore co 2 dzien dopochwowo. ta pierwsza bakterie mam obfita i jeszcze mam e. coli. mam nadzieje ze maluszek bedzie zdrowy!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Wysłałam. Teraz już nie masz wyjścia, musisz wysłać zdjęcia.
dzieki. obiecuje ze jak tylko znajde chwilke to wrzuce swoje fotki, tylko najpierw musze je zrobic

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32499125]Dziękuję Wam za wsparcie.
No niestety, moja ciąża nie jest bezproblemowa Zazdroszczę dziewczynom, które mogą pracować i wszystko robić.[/QUOTE]

Prese - powodzenia, napisz jak sie masz jak bedziesz miec chwilke
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:30   #3245
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale tutaj dzisiaj cicho.
Jutro poniedziałek, to się wszystkie uaktywnią

Przeglądam strony z naturalnymi kosmetykami i tyyyyle rzeczy bym sobie zamówiła Worek pieniędzy będzie mi potrzebny
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:50   #3246
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Ale tutaj dzisiaj cicho.
Jutro poniedziałek, to się wszystkie uaktywnią

Przeglądam strony z naturalnymi kosmetykami i tyyyyle rzeczy bym sobie zamówiła Worek pieniędzy będzie mi potrzebny
A co z tych naturalnych rzeczy znalazłaś dla dzieci?
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:51   #3247
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ale Tacca, naprawdę, karmienie to sprawa bardzo indywidualna tak jak poród czy wiele innych. Nie ma co się nastawiać, że będzie dobrze czy źle Jak stwierdzisz, że to jednak nie dla Ciebie, to po prostu nie będziesz karmić i już. Myślę, że nie ma co się nakręcać ani w jedną ani w drugą stronę, bo naprawdę nic nie musisz. W chwilach zwątpień zawsze polecam powtarzać sobie to, co mówi nasza pediatra, a to naprawdę bardzo mądra babka Tak więc cytuję: "Macierzyństwo ma być przyjemnością, a nie sadomasochizmem".
Staram się mieć takie podejście... Bardzo się staram... Ale jak czytam pewne rzeczy, to zwyczajnie wymiękam i oblatuje mnie strach... Popieram Waszą panią pediatrę... Żeby wszyscy mieli takie podejście, a nie tylko zmuszać... Na siłę...

Zmykam spać. Jutro może rzeczywiście bardziej aktywny dzień będzie.
PA!
Stary 2012-02-26, 22:54   #3248
Gaabbi
Wtajemniczenie

W sumie to nic dla dzieci nie szukałam.
Założyłam, że na początku będę używała dla dziecka kosmetyków Hipp i Babydream, one też mają dobre składy. Jakieś naturalne mydła i tego typu kosmetyki będę wprowadzała w późniejszym etapie życia Hani

Za to kosmetyki dla mnie kuszą Na pewno złożę zamówienie na Biochemia Urody, bo kończy mi się olejek myjący (polecam), ale znalazłam dzisiaj jeszcze jedną fajną stronęz ciekawymi produktami "Lawendowa Farma"

Kiedyś rozmawiałyśmy o szkodliwych składnikach w kosmetykach. Wiem, że wiele z Was ma odmienne zdanie od mojego i to szanuję. Wkleję jednak dla zainteresowanych http://www.pro-test.pl/article_artic...aln%C4%85.html

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-26 o 23:19
Stary 2012-02-26, 23:09   #3249
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Agata, Rinco - czy tylko my we 3 zostalysmy pracujace??
jeszcze ja! jeszcze ja

czas na nas, weekend szybko zleciał na zakupach: farby kupione, babka cytrynowa upieczona i zjedzona, goście byli, sprzątanie zaliczone, oj intensywnie było
bałam się o nasz głęboki brodzik i już wiem, że niepotrzebnie mogłabym w nim siedzieć i siedzieć, jest naprawdę dużo miejsca, bo mimo jego wymiarów 80x100 w środku jest 110x100 wykorzystaliśmy wnękę

dobranoc
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 00:05   #3250
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kiedyś rozmawiałyśmy o szkodliwych składnikach w kosmetykach. Wiem, że wiele z Was ma odmienne zdanie od mojego i to szanuję. Wkleję jednak dla zainteresowanych http://www.pro-test.pl/article_artic...aln%C4%85.html [/QUOTE]

Czytałam to już kiedyś. Wg znanych mi opinii dermatologów (dr Chlebus, dr Ambroziak, dr Stankovic, dr Noszczyk i in.), żeby parabeny zaszkodziły, to trzeba by się było w nich chyba kąpać w stężonej postaci i całymi dniami. Niechlubne podejrzenia o wywoływanie raka itp. pochodzą z lat 60, potem parabeny zostały bardzo dokładnie zbadane i absolutnie te zarzuty się nie potwierdziły, ale histeria pozostała. Jest jeszcze milion innych kosmetyków, nie wymienionych w teście, które mają parabeny, bo jest to najlepszy, najlepiej przebadany i bardzo skuteczny konserwant, a czymś każdy produkt trzeba zakonserwować. Inaczej musiałby być trzymany w lodówce i zużyty w ciągu 2 tygodni. Nie byłoby możliwe też zastosowanie niektórych bardzo zaawansowanych składników czy technologii. Znacznie bardziej szkodliwe jest użycie kremu, który się psuje, niż kremu ze śladową ilością parabenów. Nota bene produkty tzw. ekologiczne, które mają ważność np. 6 m-cy też trzeba czymś na te 6 miesięcy zakonserwować i też są to konserwanty, a są o tyle niebezpieczne, że nie zostały jeszcze dokładnie przebadane. Poza tym niestety te konserwanty, ale i również składniki tzw. naturalne potrafią bardzo alergizować. Oczywiście nie jest to reguła, ale mitem jest, że kosmetyk "naturalny" i "ekologiczny" nie uczula, zwłaszcza że często ze względu na inny zbiór danej rośliny krem ma za każdym razem inny skład. I nie wiem, czy wiecie, że w tzw. ekologicznych kosmetykach może być aż do 5% takich konserwantów?! Nie chciałabym się smarować kremem, który ma 5% konserwantów...Ja oczywiście absolutnie nie neguję tzw. naturalnych i ekologicznych kosmetyków, ale np. najczęściej stosowanym ziółkiem, które powoduje alergie u dzieci jest własnie rumianek. Nasza pediatra mówi, że to jakiś relikt przeszłości, że wszyscy rodzice zamiast np. przemyć dziecku oczka solą fizjologiczną rzucają się na rumianek. A więcej z tego szkody niż pożytku.
Ja jestem za umiarem we wszystkim - równiez nie kupuje kosmetyków, które mają konserwanty na pierwszej pozycji, ale nie popadajmy w przesadę w żadnym kierunku oczywiście szanuję zdanie koleżanek - ekolożek i nikogo nie chcę nawracać w stronę chemii, tylko nie ma tez z drugiej strony popadać w panikę. Wydaje mi się, że bardzo często producenci tzw. kosmetyków naturalnych i ekologicznych równiez próbują wciskać nam kosmetyki, które wcale nie są dobre, bazując na tym strachu właśnie np. przed parabenami. Czasem jak czytam składy, to ja wolę taki z parabenami Bazują po prostu na strachu konsumenta - bo ktoś się nie wgłębił w temat, ale słyszał, że szkodliwe i już panika, więc unika. Na tej podstawie zauważa byle jaki krem z napisem "ekologiczny, bez parabenów" i kupuje. To oczywiście tylko moje zdanie, nie chciałam nikogo urazić, wg mnie jednak paranoja w żadnym kierunku jest niewskazana, a zdrowy rozsądek jest zawsze najważniejszy. Gdyby parabeny były rakotwórcze, czego nie udało się dowieść przez kilkadziesiąt lat, juz dawno zostałyby zmiecione z powierzchni ziemi, bo koncerny farmaceutyczne poszłyby z torbami z powodu miliardowych odszkodowań, a każdym kremie musiałby widniec napis, że jego używanie grozi utratą zdrowia i życia.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 07:25   #3251
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Ja dziś po raz pierwszy od niepamiętnych czasów wstałam wyszykować męża do pracy i nie położyłam się dalej spać... A to dlatego, że mi się spać nie chce... Szok normalnie...
Stary 2012-02-27, 07:48   #3252
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ja też już od 6:15 nie śpię, bo oczywiście po męża budziku nie mogę zasnąć.

Jeszcze odnośnie tego śluzu/upławów napiszę Wam, ze u mnie ostatnimi czasy też było więcej, jak byłam na początku lutego u lekarza to widział podczas badania ale mówił, że to normalne w ciąży.
No i potem trafiłam do szpitala, jak lekarz, który mnie przyjmował, podczas badania zobaczył go to stwierdził, że to normalne nie jest i powinnam brać globulki. Miał on wygląd normalny, bez zapachu, nic mnie nie bolało, nie szczypało, więc wydawał mi się, ze jest ok.
Poza tym dowiedziałam, ze się przez te upławy mogły mi wyjść źle wyniki moczu i w szpitalu okazało się, że rzeczywiście tak było. Pobrali mi mocz przez cewnik żeby nie miał kontaktu w ogóle z tą wydzieliną i mocz był dobry a wcześniej wyszło, że jest potężna infekcja.

Mój lekarz to olał, jak większość rzeczy zresztą, więc może warto jednak zwrócić na to uwagę, zwłaszcza jak którejś wyniki moczu wyszły niezbyt dobre.

Ale ładne słoneczko dzisiaj, podobno pod koniec tygodnia moze być ponad 10st. Cieszę się, bo nie lubię zimy.

Mam jeszcze pytanie do mam Miałyście termometry bezdotykowe? Jakiej firmy polecacie?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 07:57   #3253
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ja również po wyjściu P do pracy nie mogę już zasnąć. Chyba to przez to słoneczko
Mam do Was takie pytanie, co to znaczy, że "szykujecie męża do pracy"? Często o tym piszecie, a dla mnie to jakiś kosmos

Wczoraj znowu dostaliśmy kilka ubranek w prezencie Dzisiaj obfocę to co mam nowego i będę się chwaliła Nadal mnie bardzo cieszą te małe szmatki

Ciekawe co tam u Perse...
Stary 2012-02-27, 08:02   #3254
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja również po wyjściu P do pracy nie mogę już zasnąć. Chyba to przez to słoneczko
Mam do Was takie pytanie, co to znaczy, że "szykujecie męża do pracy"? Często o tym piszecie, a dla mnie to jakiś kosmos

Wczoraj znowu dostaliśmy kilka ubranek w prezencie Dzisiaj obfocę to co mam nowego i będę się chwaliła Nadal mnie bardzo cieszą te małe szmatki

Ja robię śniadanko i kanapeczki, żeby w pracy nie umarł z głodu, do tego kawka. I prasuję koszulę.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Ciekawe co u Perse... Mam nadzieję, że niedługo wyjdzie.
Stary 2012-02-27, 08:06   #3255
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja swojemu czasem zrobię kanapki ... i tyle
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:08   #3256
8ewus8
Zadomowienie

Ja męza do pracy nie szykuję. Sam się szykuje. Zawsze robi to cicho, ale ja już wybudzam się przez budzik.

chyba wciągnęły mnie zakupy dla bobasa, bo chętnie bym znów coś na allegro kupiła :P
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:26   #3257
Tacca
Zakorzenienie

Ja swojego szykuję, bo wiem, że sam poszedł by bez śniadania, w pracy nic by nie zjadł i cały dzień martwiłabym się, że jest głodny... A przy jego trybie życia i stresach wrzody murowane...
Stary 2012-02-27, 08:46   #3258
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Agata, Rinco - czy tylko my we 3 zostalysmy pracujace??
Ja jeszcze tylko do środy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:47   #3259
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja robię śniadanko i kanapeczki, żeby w pracy nie umarł z głodu, do tego kawka. I prasuję koszulę.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja swojemu czasem zrobię kanapki ... i tyle
Lubicie to robić?

Ja mam zupełnie inne podejście do sprawy Nie rozpieszczam, przynajmniej staram się.
Jak chodziliśmy oboje do pracy, to P szedł rano po świeże pieczywo i robił śniadanie również dla mnie
Stary 2012-02-27, 08:47   #3260
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Słyszałyście o emisji w CNN śmierci dziecka na wojnie w Syrii? Dla mnie to skandal . Ja rozumiem, że temat wojny jest poważny i warto, żeby ludzie wiedzieli, co się dzieje... ale nie oznacza to, że trzeba wchodzić z buciorami i kamerą w tak osobiste sprawy . Dla mnie dziennikarze tego typu to hieny i nic więcej .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:52   #3261
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Lubicie to robić?

Ja mam zupełnie inne podejście do sprawy Nie rozpieszczam, przynajmniej staram się.
Jak chodziliśmy oboje do pracy, to P szedł rano po świeże pieczywo i robił śniadanie również dla mnie
My robimy śniadania wspólnie, przy czy czym mój zawsze robi herbatę (to jego fucha)

A jak wstajemy osobno (tzn. on wstaje wcześniej) to mu tylko w półśnie mówię co ma w lodówce i żeby sobie coś zrobił, ale wstawać mi się nie chce Ewentualnie robię jakąś sałatkę albo coś wieczorem, więc na rano ma już gotowe, tylko wyciągnąć z lodówki
Stary 2012-02-27, 08:53   #3262
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja męza do pracy nie szykuję. Sam się szykuje. Zawsze robi to cicho, ale ja już wybudzam się przez budzik.
ja też tak mam sam robi sobie śniadanie, bez niego zresztą tak jak ja nie wyjdzie z domu. Koszule sam prasuje, bo ja nienawidzę prasowania, a tym bardziej prasowania jego koszul.

Moje szykowanie męża do pracy to buziak i przytulas

kilka razy było tak, że jak wstawałam wcześniej to robiłam kanapki dla siebie i niego do pracy i śniadaniowe, ale mój M. to taki wybredzioch, że czasami ma ochotę np na same kanapki z dżemem a ja zrobię z serem i wędliną...no i się nie dogodzi, a nie będę go budziła na co ma ochotę bo on musi się chwilę nad tym zastanowić
więc dla jego i mojego spokoju mąż wyprawia się do pracy sam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:01   #3263
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Lubicie to robić?

Nie uważam, że to rozpieszczanie... Raczej troska o drugą połowę. Nie widzę w tym nic do lubienia albo nie. Gdybym nie chciała, nie robiłabym tego.
Jak mi się nie chce gotować a tak jest często, mój mąż po powrocie z pracy robi obiad. W soboty i niedziele, podaje mi śniadanko. I też gotuje, bo ja tego nie lubię. I nie wydaje mi się, żebym była w ten sposób też przez męża rozpieszczana.
Stary 2012-02-27, 09:06   #3264
niunia32
Zakorzenienie

cześć!

ja nie śpię od 5. brat mnie obudził, bo zaspał na busa do pracy :/
teraz wstałam z godz drzemki

chyba skończę do kauflandu po chleb i na kawę do mamy

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

a co do kanapek, to ja czasem robię mężowi do pracy.
jakbym ich nie zrobiła to sam by je sobie zrobił.
z reguły wieczorem je robię, bo nie zawsze mi się chce wstawać rano.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:18   #3265
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie do mam Miałyście termometry bezdotykowe? Jakiej firmy polecacie?
Bodajże 2 strony temu była na ten temat rozmowa

A co do "wyprawiania męża do pracy" to u mnie jakoś z automatu to działa. Chociaż ostatnimi czasy to ma same drugie zmiany i nie muszę wstawać rano

W ogóle to dzień dobry dziś też zapowiada mi się busy day. Zaniosłam już mocz do analizy (jakiś taki ciemny wyszedł ) teraz jem owsiankę i opracowuję plan dnia. Najważniejszym punktem jest wizyta u brafitterki, bo moje cyce cisną się już od jakiegoś czasu w stanikach, które mam.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:23   #3266
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Najważniejszym punktem jest wizyta u brafitterki, bo moje cyce cisną się już od jakiegoś czasu w stanikach, które mam.
A gdzie idziesz? Bo mnie też cisną i marzę o czymś większym

A w ogóle to (Kism, Clauudik, Rozowa) zapisałyście się do szkoły rodzenia? Ja dzwoniłam wczoraj, ale nikt nie odbierał, a dzisiaj rano odebrała jakaś pani i kazała jutro dzwonić, bo jutro mają dyżury te panie od SR. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z miejscami

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A jeszcze mam pytanko: czy biustonosz do karmienia można kupić teraz czy lepiej bliżej porodu/po porodzie jak biust będzie miał full objętość? Czy taki biustonosz się jakoś rozciąga? Czy można przewidzieć jaki rozmiar będzie pasował?
Stary 2012-02-27, 09:35   #3267
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej wstalam i szykuje sie na wizyte kontrolna do ginekologa )/teraz juz chodze co 2tyg/
co do sniadanek- mam takie podejscie jak Maya- buziak i przytulas rano, reszte sobie robi sam )i do tego ma byc ciuchutko w domu ;p ... choc jak siedzi w domu, on idzie po bulki tak jak wlasnie w tej chwili, a ja zaraz bede je robila )
Sniegu mi przez noc napadalo, juz myslalam ze koniec zimy, a tu taka niespodzianka ...

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-27 o 09:36
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:40   #3268
aga_bre
Rozeznanie

Cześć Wam. Ja już po śniadaniu i z kubkiem porannej kawy się witam. Byłam dzisiaj na badaniach także u mnie leniuchowania nie ma. Zapisałam się też do kardiologa i mam nadzieję, że może on coś poradzi na to tętno.

Kurczę z tymi sutkami i rana to różnie bywa. Ja mam raczej takie niewrażliwe sutki - tzn. w nie rusza mnie drażnienie ich i dotykanie np. w trakcie przytulanek, a powiem więcej wkurza mnie to. Więc obawiam się, że może być ciężko z karmieniem piersią, ale będę walczyć, chociaż nie za wszelką cenę.

Czytam teraz fajną książkę Nie z miłości. Super pozycja polecam. Takie małe, krótkie i przyjemne.

A u mnie znowu ktoś wierci , że aż mi mózg staje.
Stary 2012-02-27, 09:45   #3269
Tacca
Zakorzenienie

Aga, w Twoim avatarku pływa piesio, czy źle widzę???
Stary 2012-02-27, 09:46   #3270
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A gdzie idziesz? Bo mnie też cisną i marzę o czymś większym

A w ogóle to (Kism, Clauudik, Rozowa) zapisałyście się do szkoły rodzenia? Ja dzwoniłam wczoraj, ale nikt nie odbierał, a dzisiaj rano odebrała jakaś pani i kazała jutro dzwonić, bo jutro mają dyżury te panie od SR. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z miejscami

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A jeszcze mam pytanko: czy biustonosz do karmienia można kupić teraz czy lepiej bliżej porodu/po porodzie jak biust będzie miał full objętość? Czy taki biustonosz się jakoś rozciąga? Czy można przewidzieć jaki rozmiar będzie pasował?
Ja właśnie wczoraj się nie mogłam dodzwonić, miałam dzwonić teraz, ale skoro już wiem, że nie załatwię nic to zrobię to jutro też mam nadzieję, że się zmieścimy wszystkie. I, że nie powiedzą mi, że za późno już co do biustonosza to przy Placu Rybnym jest świetny sklep, nazywa się "Klaudia". Ja za pierwszym razem weszłam tam z rozmiarem 80D, a wyszłam z 70F albo G. Z tego co pamiętam na PM był często polecany, tam też kupowałam swoją ślubną bieliznę a pod pytanie o biustonosz do karmienia się podpinam!
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej wstalam i szykuje sie na wizyte kontrolna do ginekologa )/teraz juz chodze co 2tyg/
co do sniadanek- mam takie podejscie jak Maya- buziak i przytulas rano, reszte sobie robi sam )i do tego ma byc ciuchutko w domu ;p ... choc jak siedzi w domu, on idzie po bulki tak jak wlasnie w tej chwili, a ja zaraz bede je robila )
Sniegu mi przez noc napadalo, juz myslalam ze koniec zimy, a tu taka niespodzianka ...
A u mnie słonko świeci i sucho ciekawe czy mi też każe już częściej przychodzić. Co 3 tyg to i tak dla mnie często. Powodzenia na wizycie

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości