|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
aaaaa wiecie co?? byliśmy wczoraj w poradni na pierwszym indywidualnym spotkaniu. Baba nas tak przemaglowała, a w zasadzie mnie, że szok. Siedzieliśmy godzinę, a ja opowiadałam jakie mam śluzy itp
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek Cytat:
zawstydzające tak gadać obcej osobie o śluzach. A nauki już macie?
|
||
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masakra ![]() jak to czytam to mnie dreszcze przechodza ![]() dobrze ze u mnie nie trzeba robic poradi tylko kurs wystarczy, a mam z lo
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbieram sie, dzis do pracy idę z kołowrotkiem samochód mi padł i muszę taskać. Dobrze, że niedaleko. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym śluzem, to fakt, że niektóre babki z poradni o to pytają. Kuzyn w zeszłym roku brał ślub i mówił, że też chodzili do poradni z narzeczoną, babka pytała ją o śluz, o miesiączki. Mówiła też, że jak żona nie ma ochoty na seks, a mąż ma, to jej obowiązkiem jest spełnić jego zachciankę
, bo to nie chodzi o przyjemność, a przedłużanie rodzaju ludzkiego. Także widocznie zależy od poradni i prowadzącej
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Obiecałam sobie, że dzisiaj będę spać do południa ale chyba przez ten miesiąc się już przyzwyczaiłam i obudziłam się po 8. Cytat:
![]() Miłego dnia
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam po prostu zażenowana, bo wynikało, że w dni niepłodne kobieta nie ma prawa nie mieć ochoty na seks...Ciekawe co mnie spotka w poradni Ostatecznie się wkurze i powiem że jestem w ciązy Kumpela poszła do poradni a była w ciąży chyba 3 miesiąc i powiedziała to babce a ona na to, a to Pani już porady nie potrzebne. Podpisała i ją puściła
|
|
#3731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my po pierwszym spotkaniu mieliśmy takie same odczucia normalnie zgwałciła nas psychiczni
09.06.2012 g. 13:00 |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jakie to jest podejście bo Katolickie chyba nie
![]() no ale wiesz, generalnie mąż biedny wyczeka te kilka dni okresu i musisz rozkładać nogi 24h/ dobe bo ON POWSTRZYMAŁ SWOJE CIAŁO!! wtf?
|
#3734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej!
Nadrobiłam Was Chatko spóźnione, ale szczere życzenia WSZYSTKIEGO najlepszego! Dużo szczęścia i przede wszystkim miłości! A Was dziewczyny proszę o trzymanie kciuków. Jesteśmy na etapie finalizowania zakupu auta i kombinujemy tak, żeby nim już w ten weekend pojechać do domu, więc Wasze magiczne kciuki na pewno się przydadzą ![]() Z spraw ślubnych w sobotę kupiłam buty Miały być taneczne, ale jakoś nie było mi po drodze do sklepu i pojechałam z TŻtem do innego i tam wybrałam. Niestety ze względu, że nie chciałam materiałowych, ale ze ekoskórki, to kolor nie jest idelanie wpasowany do koloru sukni, ale jak przyrównywałam do próbki materiału, to wielkiej różnicy nie ma.A buty kupiłam takie...eeee... na stronie już ich nie ma, ale są podobne: http://www.butyslubne.com.pl/buty_sl...a-p-456-pl.jsp Tylko ja wybrałam sobie pełne buty (bez tego wcięcia z boku). Może uda mi się dziś zrobić kilka zdjęć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na nauki idziemy w połowie marca i jeśli zaczną bajdurzyć, to ja zadam to pytanie i zapytam - chwila moment, a gdzie miejsce na czułość, miłość, zrozumienie i zaufanie???? Chyba że na naukach nie wolno zadawać pytań? |
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
a przyznała się któraś że bierze tabletki ?
|
|
#3737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jasne,. my też mielismy takie kwiatki w poradni. Na ostatnim spotkaniu trafiła się taka babka. Na koniec zapytała się dlaczego nie mam zrobionych wykresów zadań itp? Powiedziałam, że nikt mi tego nie kazał robić i nie widze potrzeby je wykonywać. No, ale najgorsze było to, że wszyscy z poradni przedstawiali małżeństwo w następujący sposób: kobieta ma rozkładać nogi za każdym razem jak tego chce mąż i bezwzględnie stosować kalendarzyk (nawet jak się ma mocno rozjechany cykl) i to kobiety ponoszą odpowiedzialnośc za kłótnie i niezrozumienie w związku, no bo jak mężczyzna jedząc obiad może skupić się na tym o czym jemu mówimy - tym bardziej, że on zmęczony z pracy wraca i my kobiety tego nie rozumiemy a musimy rozumieć, że do mężczyzny trzeba prosto. Szkoda, że nie powiedziała, aby mężczyzna także się postarał. No bo moze przerwać jedzenie i wysłuchać tego co do niego mówię a nie to, że kobieta ma się dostosowywać!
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat koncze w czwartek wiec pojdziemy do poradni i nie będę juz na tabsach....bezsensu takie oszukiwanie.... |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"na zaliczenie" dostałyśmy kartke z zaznaczonym sluzem i temepraturą w tabelce i miałyśmy obliczyć od kiedy zaczynają się dni niepłodne. I dziewczyna poszła i coś miała nie tak i baba zaczęła jej tłumaczyć, że źle że to że tamto, a ona do niej: Dobrze, dziękuję ale i tak nie będę korzystać z tej metody. babka prowadząca nauki: Będzie Pani chciała mieć dziecko to podziękuje Pani za tą metodę! dziewczyna: juz mam syna, dziękuję babka: to jeszcze będzie trzeba zaplanowac córkę! dziewczyna: poradzę sobie bez tego, dziękuję Później do końca dnia babka "piła" do tej dziewczyny, że JEŚLI KTOŚ NIE JEST PRZEKONANY, że ONA WIE ŻE NIEKTÓRYM SIĘ TO NIE PODOBA ale..... a na koniec mówi: Zdaję sobie sprawę że niektóre Panie są mądrzejsze i nie chcą słuchać o metodach naturalnych, ale będziecie chciały mieć dzieci i wtedy pojawią się problemy! Oj pojawią!.... zabrzmiało to tak jakby straszyła dziewczynę, że nie chce słuchać o NPR i przez to będzie miala trudnosci z zajściem w ciąże.A dziewczyna na to: Niech Pani 3 razy odpuka te słowa... A ona się tylko popatrzyła i uśmiechęła "zyczliwo-ironicznie".. Taka katoliczka..
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie pytali, więc się nie przyznałam. Gdyby kazano mi wykonać wykresy,to bym sie przyznała, ze w moim przypadku w tym momencie nie byłoby sensu ich robić.
Wiecie, nam nawet "upiekło" się z faktem, że mieszkamy razem. Przy spisywaniu protokołu ksiądz się o to nie zapytał a przy rozmowie dot. spowiedzi powiedział, że wystarczy jak przyjdziemy dzień wcześniej. Nie było w ogóle mowy o dwóch spowiedziach. Poza tym i tak dwóch w naszym przypadku by nie było ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- dziękuję ![]() Cytat:
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podpisałaby czy jak?
|
|
|
#3743 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Nie prowadzę
nie mam czasu na to niestety ![]() Nie dam rady was nadrobić, tyle stron od soboty nastukałyście ale jak patrzę na ostatnie posty, to po prostu masakra! Szczerze wpółczuję przejść z poradnią, zawsze jak czytam o takich przejściach z przygotowaniami do ślubu, to mi słabo. My bierzemy ślub cywilny, więc na szczęscie nas to nie dotyczy, ale jak by mi ktoś próbował udzielać takich rad i wtrącać się w kwestie mojego śluzu, to by się to mogło skończyć awanturą.![]() W ogóle to wczoraj mój tata się rozczulił, że zawsze chciał mnie odprowadzić do ołtarza, zaproponowaliśmy mu że może mnie odprowadzić przed oblicze urzędnika USC, ale nie wiem czy to nie będzie dziwnie. ![]() Myślicie, że to nie wyjdzie głupio?
|
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Ja nauki wspominam bardzo dobrze, pierwsze spotkanie w poradni również w przyszłym tygodniu chcemy iść na drugie. Nam na pierwszym spotkaniu nikt o seksie i o rozkładaniu nóg nie opowiadał.
O tabletki nikt nie pytał, do wspólnego mieszkania od razu się przyznaliśmy, Pani nam dała książeczkę i kalendarzyk i kazała robić wykresy. Nawet tutaj pytałam czy ktoś je robi (pamiętam, że wpis Neny pomógł mi podjąć decyzję) i stwierdziłam, że nie będę baby oszukiwać i zamówiliśmy termometr i mierzymy. |
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagata no niestety odniosłam takie samo wrażenie, ja jestem wierząca, średnio praktykująca, ale przez weekend na naukach czuliśmy się jak w jakiejś sekcie... Na prawdę, poglądy tych ludzi były tak kuriozalne, oderwane od rzeczywistości że to aż było przerażające. Opowiadała Nam że do poradni przyszła kobieta która miała 5 dzieci i płakała że mąż nie chce się zabezpieczać i co ona ma zrobić, że chce się wysterylizować albo zacząć brać tabletki i co? Ta babka co prowadziła opowiadała o swoim oburzeniu, bo przecież największą mądrością jakąś może miec kobieta to znajomość własnego ciała i fizjologii. I nie potrzeba jej antykoncpecji tylko musi obserwować swoje ciało
![]() A co jeszcze lepsze, dziewczyna zadała jej pytanie, co w momencie kiedy ona ma okres np co 3 miesiące, a później 3 tyg pod rząd bo tak się jej zdarza a co na to babka? Że musi się wysypiać, zrelaksować, że to jest wszystko wina zaniedbania swojego ciała , kompletnie nie przyjmowała do wiadomości faktu że można mieć zaburzenia hormonalne, czy inne rzeczy.A jeszcze ciekawa była kwestia po porodzie. Mąż wyczeka się te 6 tygodni połoguKALENDARZOWE i nawet jak będziemy się czuć jeszcze niekomfortowo czy będziemy obolałe to z medycznego punktu widzenia już możemy I MUSIMY wynagrodzić mężowi że tyle czekał
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OMG my idziemy jutro Nie no ja tam nie wytrzymam, mam niewyparzoną gębę
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2012-02-27 o 10:13 |
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak Nam to Pani zobrazowała ![]() Cytat:
I tak nie będę stosować naturalnej antykoncepcji po urodzeniu dziecka, więc mi się to nie przyda.
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
o której macie ? ^^
|
|
#3749 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do połogu - kolejne pier...ły czemu kobiety traktowane są jak maszynki do seksu i rodzenia dzieci? I to przez kościół? Gdzie w tym miłość i zrozumienie? ![]() Cytat:
|
|
|
#3750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie będę stosować tej metody jako metody antykoncepcyjnej ale bardziej jako metodę na to żeby mieć dziecko. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

26 urodziny są dla mnie wyjątkowe, ponieważ 26 to w moim życiu magiczna liczba 
zawstydzające tak gadać obcej osobie o śluzach. A nauki już macie?

samochód mi padł i muszę taskać. Dobrze, że niedaleko.
, bo to nie chodzi o przyjemność, a przedłużanie rodzaju ludzkiego.

Byłam po prostu zażenowana, bo wynikało, że w dni niepłodne kobieta nie ma prawa nie mieć ochoty na seks...