|
|
#61 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona, kliknęłam na Twój link "Karta ciąży" czy ja dobrze widzę żeś ty moja urodzinowa bliźniaczka
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Co do tycia w ciąży nie ma się co martwić, jedne tyją od razu inne wolniej. Pewna moja znajoma w 1 trymestrze tylko wymiotowała i schudła, a od 4 miesiąca do końca ciąży przytyła 30 kilo. A inna 2 razy była w ciązy i w obu przytyła po 9 kilo, u mnie 9 kilo od razu na porodówce zniknęło po urodzenu, tyle ważył synek, łożysko i wody( ale ja przytyłam 15 kilo, więc sporo jeszcze wtedy zostało). Poprzednio w 11 tygodniu miałam 3,5 kg na +, teraz mam jakieś 1,5 kilo.
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale moja koleżanka kupiła dla swojego maluszka wózek na trzech kołach i narzekała że nie jest zbyt stabilny, chociaż ten jest dość drogi i wygląda na solidny Ja też już chyba przeglądnęłam całe allegro wzdłuż i wszerz z wózkami, ale chyba wybierzemy się z mężem na rajd po sklepach w poszukiwaniu wózka, chyba jednak bym wolała go dokładnie obejrzeć przed zakupem
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
jakiś cud się stał.. mój synek śpi już 3 godziny!! idę sprawdzić czy żyje
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała z maluchem w zimę pospacerować a nawet ta gondolka jest w miarę lekka Musze jeszcze poogladać wózki na żywo, myślę że takie zakupu zostawimy gdzieś na czas wakacji bo i tak nie mam gdzie tego trzymać, u nas niestety nie ma żadnych wózkowni a w piwnicach młodzież pali papierosy wiec trzymanie tam wózka odpada. |
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
sprawdziłam- żyje :P
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Pszczółka, podziwiam, wiem, że spacerki dla dziecka wskazane nawet zimą, ale u mnie na wiejskich podkarpackich drogach brnie sie zimą w śniegu, a co dopiero wózkiem. W mieście jest łatwiej spacerkować, bo chodniczki odśnieżone
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w temacie wózków, zgodzę się że gumowe pompowane koła plus duża gondola to naprawdę wygoda przy krzywych chodnikach, zaspach śnieżnych a nawet trawiastym ogrodzie. Po mojej córci mam dwa wózki, jeden tzw wielofunkcyjny z pompowanymi kołami i skórzanych pasach (nie wahaczach) . I jak dla mnie sprawdził się rewelacyjnie a córka go kochała do tego stopnia, że mając nawet 3 latka uwielbiała w nim robić sobie drzemki. Drugi to spacerówka Graco Quattro Tour Deluxe, plastikowe koła, pierwsze skrętne i nie powiem świetnie się jeździ po prostych drogach, na niezbyt dobrym trenie telepie i ciężko się prowadzi. Nie mówiąc o tym że w moim mieście stan chodników woła o pomstę do nieba, na jednym takim wypadzie urwałam koło (to skrętne) na krzywej płycie chodnikowej..
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-02-27 o 13:08 |
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do spaceróek to mielismy tez chicco ale multiwaya, najlepszy wózek jaki mialam ! w dodatku uratował mojej córce życie..... ale to inna historia
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
A odnośnie możliwości wpinania fotelika do stelaża to bardzo przydatna funkcja, szczególnie gdy ma się mało miejsca w aucie i na niedalekie zakupy. Ja nie miałam takiej funkcji, ale koleżanka tak i była bardzo zadowolona, szczególnie kiedy musiała podróżować z dzieckiem.
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż mój wózeczek po lesie też dawał radę ![]() Cytat:
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
katrin - jak moja córka się urodziła na koniec września to całą zimę nie byłyśmy 3 razy na spacerze, bo było poniżej minus 20. tyle, że ja miałam w nosie śniegi i inne bo nosiłam córkę w chuście
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
oo. właśnie! i jak to jest z tą chustą? sprawdza się? zastanawiam się czy się w nią nie zaopatrzyć przy tym dziecku.. byłoby mi łatwiej zajmowac się dwójką na raz
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Miałysmy wypadek, jak córcia miala 22 miesiące potrąciło nas auto na PRZEJŚCIU dla pieszych. To było zimą. Córcia była wpięta własnie do multiwaya, poniewaz grubo ubrana byla nieco skrepowana czasami zapinalam ja na pas biodrowy jedynie (trzy punktowy - miedzy nózkami i biodrowe schodzące sie do siebie) ale tym arzem zapielam ją we wszystkie, dzieki temu nic jej sie nie stało, dodatkowo wózek zamortyzował uderzenie i osłonił ją a przeleciał wózek tak ze wylądował do góry kołami.
to było 2 lata temu od tej pory jestem wyczulona na pasach 10x bardziej i wszystkim znajomym mamom trąbie przy kazdej okazji do zanudzenia ze PASY w wózku są po to żeby je zapinać...Wszystko sie skończyło dobrze. Wyszłysmy bez szwanku.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
o mamo! współczuję przeżyć.. ale dobrze że wszytsko dobrze się skończyło.. pewnie malutka nieźle się przestraszyła
.. a nie mówili o tym Waszym wypadku w telewizji przypadkiem? pamiętam taką historię właśnie jakoś sprzed 2 lat.. w wiadomościach chyba o tym mówili
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
pszczólka - u mnie chusta była używana praktycznie przez rok non stop - każde wyjście z domu z nią, plus odbiór ze żłobka, plus spacery. czasem w domu jak marudziła a chciałam coś zrobić to też siedziała w chuście, u mnie głębokiego wózka używali tylko dziadkowie jak szli z wnuczką na spacer, a tak i ja i mąż chustowaliśmy
dla mnie same plusy i przede wszystkim wolne ręce
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Meldujemy się z maleństwem
Dzisiaj dziewczyny tez mam wizyte na 16:00 ten czas mi sie tak dluzyyy ze masakra odliczam godziny mam nadzieje ze wszystko w porzadku z moja dzidzia bo nie widzialam juz jej 4 rowne tyg uhh niech juz te godziny mijaja trzymajcie za mnie kciuki aaa i pozdrawiam wszystkie brzuszki
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie, to było w tym samym czasie ale tamto dzieciatko bylo mniejsze zdaje sie ....
Facet sie przyznał oczywiscie, ale na miejscu zdarzenia prosil mnie zebym nie dzwonila na policje bo : dostanie mandat!! szkoda gadac nie lubie do tego wracać... ja bym sie chetnie dowiedziala wiecej o chustowaniu ... macie jakies linki konkretne?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-27 o 13:25 |
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
straszne.
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam na wizaż i zastanawiałam się o co chodzi, bo nie mogłam nic napisać... Pierwsza myśl - może kolejną część zrobiłyście? Nie... niemożliwe... dopiero 3,5 tys postów, a na kolejne przechodzi się przy ok 5 tys, więc nie. I kminię dalej o co kaman... no i doszlam do ostatniej strony...
melduję się zatem tutaj Sojka, mocno trzymam kciuki. Enigmamma wszystko na pewno jest dobrze i już dziś zobaczysz ślicznego ufoludka ![]() co do przytulanek, to ja nie dość, że mam sny z mężem mym w roli głównej, to i nieziemską ochotę na seks.... u nas dziś na przemian piękne słońce i śnieżyce... no i wiatr nieprzyjemny... Mimo to zdecydowałam się na półgodzinny spacer z pieskiem i tak mi się pozytywnie zrobiło jakaś dziwna jestem... II trymestr się zaczął a mnie dopadły mdłości, których wcześniej praktycznie wcale nie miałam... Co za życie... No i magnez zaczęłam łykać, bo skurcze mnie ostatnio bardzo łapią... I-K na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki ![]() Tak się zastanawiam, czy ja mogę czuć już delikatne ruchy mojego zwierconego Bąbla? Jak położę się wygodnie na plecach i położę rękę na brzuchu to czuje takie delikatne pulsowanie. Sprawdzałam, czy to przypadkiem nie moje tętno. Ale nie. Możliwe to? Jakby mi jakaś rybka w brzuchu machala ogonkiem? Kończi, co do klubu to jeszcze (podkreślam to "jeszcze") nie jestem przekonana. W końcu jeszcze jakieś mamusie mogą do nas dołączyć. A jak już się przerzucimy na klub, to na ten wątek nie będziemy zaglądać. Więc może jeszcze troszkę poczekamy, jak nam się towarzystwo w 100% wyklaruje?
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-02-27 o 13:49 |
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka87 tylko ze to wszystko zalezy od sprzetu. On ma to 3d i na ekranie nie bylo malego rogalika tylko ten dzidzius byl mega powiekszony tak na 20-30cm i wszystko widzialam nawet zacisniete piastki i serducho bilo jak oszalale
Ja licze na dziewczynke,chlopca juz mam,ale i tak cos czuje ze to bedzie nastepny mezczyzna chociaz w tym chinskim kalendarzu plci wychodzi ze dziołuszka
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Enigmama dobrze że Wam się nic nie stało.Co za bałwan!Masakra
Co do chustowania to ja raczej myśle o nosidełku ergonomicznym.Coś mi się wydaje że nie pojme systemu tego zawiązywania chusty i jak dzidzia będzie płakac to się bede denerwowac i nic z tego nie bedzie.Myśle o takim: http://zachustowani.pl/nosidla-marsupi-plus-c-2_29.html Zielona mi też w tym chińskim wyszła dziewczynka ale ja mam przeczucie na chłopaka.Ale fajnie że wszystko widziałaś.Nie moge się środy doczekać bo wtedy mam wizyte i zobacze szkrabiątko Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-02-27 o 13:37 |
|
|
|
#87 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem na razie płaska jak deska a chciałabym mieć już brzusio chociaż malutki ![]() Zazdroszczę ja nadal nic nie mogę przełknąć oprócz serka topionego. Cytat:
Bardzo się cieszę że wszystko dobrze.Cytat:
Współczuję takich przeżyć,ważne że jesteście całe i zdrowe ale niestety uraz zawsze pozostaje. Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę,ja wizyta za tydzień i też odliczam,a w którym jesteś tygodniu? Konczitko myślę że klub to dobry pomysł,wczoraj nawet o tym myślałam ale myślę że warto jeszcze poczekać bo zawsze część dziewczyn się wykrusza. Enigmama proszę o dopisanie terminu porodu na 21 wrzesień ![]() Zmusiłam się dzisiaj i trochę posprzątałam ale ogólnie nie mam na nic siły. Chyba w marcu pójdę na 2 tygodnie na L4 bo pracuję po 12h i jestem wykończona jak wracam a poza tym mam pracę stojącą. Właśnie gotuję zupę koperkową,może zjem,zobaczymy.
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
choco - to już jest wybór każdej z Was - ja tylko powiedziałam jakie jest moje zdanie, ale nie zamierzam nikogo namawiać i każdy wybierze to co chce
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, maluszkowi nic się nie stało. Dzisiaj ten maluszek ma 14 lat i 189cm wzrostu
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
ja myślałam o tych chustach włąśnie ale nie mam kogo zapytac jak z nimi naprawdę jest .... czy to wygodne faktycznie? a latem czy nie gorąco dziecku? a zimą???? hmmm mam wiel wątwpliwości w tym tenacie chociaz bardzo mi sie noszenie w chuście podoba...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

to było 2 lata temu od tej pory jestem wyczulona na pasach 10x bardziej i wszystkim znajomym mamom trąbie przy kazdej okazji do zanudzenia ze PASY w wózku są po to żeby je zapinać...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bardzo się cieszę że wszystko dobrze.