|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Le Baiser du Dragon - Pocałunek Smoka
za 100ml...dodam.
mój Dragon jest dla mnie Smokiem grzecznym, ciepłym....z drzewną nutą lekką...wygrzał się gdzieś gdzieś w słońcu chyba..bardzo ciepły, można się w niego wtulić....tak wygląda testowany w domu.......ciekawe jak w zimnym i chłodnym powietrzu się zachowa...piękne proporcje ciepła i kadzidełka..... |
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Na zona43 30 ml edp kosztuje 85,00 PLN + 10,00 przesyłka.
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki.
![]() Uuu, to dość dużo w porównaniu z tym ile ja zapłaciłam za 100 ml. Widać ustrzeliłam okazję po tak długim polowaniu na Smoka. Kupiłam w sklepie, kosztował 20 funtów, to jest w granicach 90 zł.
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
[quote=Pomadka;10953281]dzięki.
![]() Uuuustrzeliłam okazję po tak długim polowaniu na Smoka. Kupiłam w sklepie, kosztował 20 funtów, to jest w granicach 90 =============== To super, mogła być para smoków ![]() .......i rydwan w oparach kadzidełka ........
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Smok - EDT, EDP, perfumy
Dawno mnie tu nie było - kasy na pachnidła brakowało, to unikałam wchodzenia na to forum, żeby nerwów oszczędzić
Chciałam sobie sprawić Smoka, którego testowałam dawno temu i dość pobieżnie. Mam prośbę - czy któraś ze miłośniczek tego zapachu mogłaby mi opisać różnice między EDT, EDP i perfumami? Korzystałam z wyszukiwarki, ale jeśli już gdzieś to napisano, to przepraszam. |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Smok - EDT, EDP, perfumy
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Smoki
Tak na mój nos smocze rodzeństwo różni się od siebie przede wszystkim temperaturą. Wersja EDT to zapach tylko letni ekstrakt natomiast niemal parzy. EDP lokuje się rzecz jasna gdzieś między nimi. Nuty kwiatowe w EDT dodają zapachowi lekkości, unoszą do góry, rozświetlają, wysubtelniają, rozsnuwają- ale lubią się kwasić i czasami zamiast skrzyć się i mienić ściekają za dekolt jaskrawą, żrącą pomarańczą. Na szczęście na mojej skórze takie ekscesy zdarzają się Smokowi nieczęsto. Wersja ekstraktu jest silnie wetiwerowo- przyprawowa, gęsta, lejąca się, smużąca jak dym, blisko skóry. Zmysłowa, niemal erotycznie zachrypnięta, zdecydowanie wieczorowa. Smok EDP zaś to dla mnie pachnidło na chłodniejsze pory roku. Ciepłe, otulające, bogate, zmysłowe ale bez ostentacji. Ogrzewa, dodaje pewności siebie, zwraca na siebie uwagę.
|
|
#188 |
|
Panaroja
|
Ja bym rzekła , że edt jest najlżejsze , ale najostrzejsze , najświeższe , jest w nim dużo powietrza . Edp jest ciężkie , gorące , szalenie intensywne , mocno wetiwerowe , esencjonalne , jak wywar w kociołku czarownicy
z kolei ekstrakt jest najłagodniejszy , najmniej nosobijny , jakby oleisty , przez co poszczególne nuty tracą ostrość .Moim faworytem jest zdecydowanie edp
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi
Wygląda na to, że najbardziej w moim guście jest EDP, choć wszystkie kuszą.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dodam,ze EDT jest świeższe,bardziej kwiatowe,EDP gęste,słodsze więcej w nim drewna i wg mnie oczywiście bardziej trwałe.
Ekstraktu niestety nie znam
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, po zakupie miniaturki 15 ml EDP chcę jednak więcej
Tylko nie wiem na co polować...Skoro mam małą EDP ciekawa jestem innych wersji - tłumaczę sobie, że na wiosnę może EDT kupić, choć elkstrakt też kusi... Doradźcie, od jakiej wersji rozpocząć swój romans ze Smokiem
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam od EDP
, potem po zdobyciu próbki ekstraktu kliknęłam ekstrakt a dziś doszła odlewka EDT, której to chyba nie będę jednak kupowała
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Podejrzewam, że romans w każdym wydaniu będzie nieco inny i każdego trzeba spróbować.
W moim przypadku, próbki smoka EDP na wykończeniu skłoniły mnie do zakupu wersji EDT - flakonik 50 ml przyleciał w tamtym tygodniu i jeszcze nie zdążyłam dobrze go przetestować. Z kolei nie bacząc na EDT już przymierzam się do polowań na pełnowymiarowy flakon EDP, a i na ekstrakt przyjdzie pora.. Ale wracając do tematu - w związku ze zbliżającą się porą roku polecam wersję EDT
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDT nie jest Smocza? Holender bo właśnie siedzę na all i zastanawiam się czy nie kliknąć flaszki EDT bo po sówce są
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale resztki rozsądku mówią mi, że EDP i ekstrakt mi w zupełności wystarczą , ładne są ale nie mają tej głębi i słodyczy , takie ciutek rozwodnione. Chociaż ładne też
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale trudno, stało się - EDT kupione Dobra cena, to podkusiło mnie...
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuć, że to Smok, po prostu lżejszy i mniej słodki ![]() Moim zdaniem ekstrakt nie jest mocniejszy, słodszy ani się dłużej nie trzyma od EDP, jest taki... milszy Dla mnie wszystkie są bardzo trwałe a EDT z racji tego, że jest lżejsza to jest mniej wyczuwalna
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
hmm chodzi za mną Smok... testowałam jakoś 2-3 lata temu edp i edt,
pamiętam, że edp bardziej mi się podobało... zerkałam na all, ale tam głównie edt ![]() a propos są w ogóle 100ml czy tylko 50tki?
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A wkurzona jestem bo niedawno wbijałam sobie do głowy, że bez sensu mieć kilka podobnych flaszek a już kupować zapachy z tej samej rodziny to już w ogóle chore przy posiadaniu okazałego zbioru... postaram się ich nie kliknąć ![]() Tak, są też setki |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie trwałość jest podobna do EDP. Zadne z nich nie jest jednak killerem to fakt,ale te kilka godzin trzyma Ja czuję tam irysa,nie mniej kwiatowy zapach to zdecydowanie nie jest ![]() A ekstraktu nadal nie znam,więc nie pomogę ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Znając Asię masz to jak w banku
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
I najbardziej charakterna. I najbardziej oryginalna. Ale też najbardziej kapryśna, bo zdarza się, że się foszy i nie układa się ładnie. Ale sporadycznie, naprawdę. A jak już się ułoży, to klękajcie narody.
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
No coooo?
![]() Nie podobały mi się a jak się spodobały to od razu będę miałą 3 wersje ![]() I to przez Ciebie bo od Ciebie się psikuam ![]() Cytat:
mi się pod koniec wydała od EDP i ekstraktu, bardziej wytrawna. No i się wzięła i mi się też spodobała . |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#210 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Tylko nie wiem na co polować...

. A wkurzona jestem bo niedawno wbijałam sobie do głowy, że bez sensu mieć kilka podobnych flaszek a już kupować zapachy z tej samej rodziny to już w ogóle chore przy posiadaniu okazałego zbioru... postaram się ich nie kliknąć 

mi się pod koniec wydała od EDP i ekstraktu, bardziej wytrawna. No i się wzięła i mi się też spodobała