|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32571017]
Forbidden WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ! A tak przy okazji, co sądzisz o nowym Glee? Ja mam nadzieję, że Q z tego wyjdzie i generalnie ten odcinek sprawił, że się popłakałam... Chyba najlepszy ze wszystkich, jakie wyszły /QUOTE] Dziękuję Alee za to nie podoba mi się nowa Sue i ta cała sprawa z ciążą - jakoś mi to nie pasuje No i super , że tak się dzielnie trzymasz ![]() Ja też poproszę o dobrego maila ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ok już dostałam wiadomość Dziękuję Edytowane przez ForbiddenFruit Czas edycji: 2012-02-26 o 22:39 |
|
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
No to która pierwsza wyśle zdjęcie?
|
|
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, Melia, że powysyłałaś.
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Nephasis- widzę tez fanka Zagubionych, odkąd się skończyli nie mam już co oglądac :<
co do kalorii- bardzo dobrze. ja też kiedys obsesyjnie liczyłam, na szczeście mi przeszło ![]() +ilu kilogramowe hantle masz? bo ja własnie zamierzam kupic i machac, bo ramiona takie słabe mam, że pompki zrobic nie potrafię a maila też już mam, ale zdjęc się wstydze i nie ma mi nawet kto zrobic
Edytowane przez Rubella Czas edycji: 2012-02-26 o 22:51 |
|
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
Ja powysyłam jutro już na pewno, a teraz lece do łóżka powtarzać na test i spac, dobranoc.
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
blue_jeans będę trzymała kciuki! uda Ci się
Nephasis: uwielbiam... nie... KOCHAM Zagubionych Rubella: jak się z tego wyleczyłaś? też obsesyjnie liczę l4lena: i takie i takie chyba ![]() Mykam spać, dobranoc
Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-02-26 o 22:58 |
|
|
|
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Liczenie kalorii jest strasznie zgubne. Szczególnie, jak się wyuczy kaloryczności wszystkiego na pamięć. I wtedy czy się chce, czy nie chce, to te cyferki się pojawiają w głowie, nawet nie będąc już na diecie...
Ok, to ja mogę wysłać. Ale posiadam tylko zdjęcia twarzy. ![]() I dobranoc wszystkim idącym spać oraz powodzenia we wszystkich trudnościach nadchodzącego tygodnia.
|
|
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
kiedyś to: brokuła na wagę, fasolkę na wagę, wszystko ważyc i przeliczac na kalorie, ale po prostu powiedziałam sobie "zdrowo jesz-chudniesz" i przestałam o tym myślec.
na początku trudno było i ciągle mi kalorie po głowie chodziły, ale po protu zrobiłam sobie rozpiske zdowych propozycji dań, (nie patrząc na kalorie) i tego się trzymam |
|
|
|
|
#881 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a te wszystkie sceny jak sobie przypominali wydarzenia na wyspie (szczególnie Charlie i Claire) zawsze doprowadzają mnie do płaczuObecnie tatko przyniesie mi tutaj 5kg, mam jeszcze 2 kg no i zestaw krążków. Był czas, gdy ćwiczyłam 1okg jak robiłam siłę. Wszystko da się wypracować Mi udało się dojść do 45kg na sztandze na płasko, a kiedyś mogłam o tym tylko pomarzyć.I nie wstydź się, tutaj sami swoi Meila super, że jest tu ktoś jeszcze z załogi LOST <3 Ahh co ja bym dała żeby zapomnieć i móc obejrzeć wszystko od nowa ![]() Forbidden Też mam takie odczucia odnośnie Sue... Szkoda, że kolejny odcinek w kwietniu I dziękuję za miłe słowa Z nogą jest coraz lepiej to i pomyślałam, że pora się brać za siebie i coś robić. Ja za długo na tyłku nie wysiedzę
Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2012-02-26 o 23:14 |
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Ok, ja wysłałam zdjęcie, ale tylko twarzy. Innego nie mam.
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
Można prosić meila ?
![]() Więc tak jestem zła. Weszłam na wagę i ważę 56kg, nie wiem jak to możliwe, bo jem zfodnie z dietą, na mamy urodzinach nie ruszyłam ciasta, a do tego moje `wymiary lecą w dół, a waga w górę ? śniech na sali Po 2 dostałam kaszki na twarzy, widać ją pod światło i jak się dotyka, jest na powiece górnej, dolnej nosie i czole. MASAKRA... ![]() ![]() Co to w ogóle jest ?!!??!! :confuse d:![]() :co nfused:![]() Mój jadłospis na dziś: 1 śniadanie : mały jogurt naturalny + łyżka: płatków owsianych, płatków pełnoziarnistych, otręby granulowane z pożeczką = moc błonnika dostarczona :) 2 śniadanie : 1 kawałek chleba pełnoziarnistego, żytniego z serkiem ziołowym, polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem + 0.5l zielonej herbaty, Obiad: miseczka zupy juarzyynowej, 2 łyżki surówki koperkowej Podwieczorek: Jabłko Kolacja: jajko. Pozdrawiam dietetkowiczki !
|
|
#884 |
|
Konto usunięte
|
Zlossi A ćwiczysz coś? Jeśli tak, to waga może rosnąć z powodu przyrostu masy mięśniowej, która jest cięższa od tłuszczu.
![]() Co do jadłospisu - w obiedzie brakuje mi białka zdecydowanie, podwieczorek jest za mały (owoc to nie posiłek) i kolacja także. Dobrze by było gdybyś zjadła 2 jajka + warzywa jakieś. A ja się dowiedziałam, że będę musiała stawić się jutro w mojej (oddalonej o 25 km! ) szkole.... Nie wiem jeszcze jak to zrobię, ale mus to mus |
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
coś tam ćwiczę, ale nie za wiele ...
Poprostu nie lubie objadać się na kolację, czuję się wtedy taka ciężka, najchetniej to w ogóle bym jej nie jadła .
|
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
zlossi - za mało jesz, i jak sobie czasem zjeśc więcej to waga o tego może rosnąć! Ja sama ostatnio za mało jem, ze względu na brak apetytu i wszystkie stresy związane ze szkołą, ale musze to zmienić, bo to tem chcąc zwiększać kalorycznośc przytyję, no cóż.
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Dieta jednak nie jest taka prosta ..
![]() może mi ktoś podać meila ? )
159 cm 58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49 ![]() `Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód`[ * piję skrzyp! piję pokrzywę! 25.06.12 Edytowane przez zlossi Czas edycji: 2012-02-27 o 14:15 |
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
l4lena ladna dziewczyna z Ciebie
moja dieta jak na razie okej, oby tak dalej ;p
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Cześć drogie Wizażystki
![]() U mnie w szkole urwanie głowy, nikt nie znał nowego planu lekcji, w dzienniku i pokoju nauczycielskim go brak a naszej wychowawczyni nie ma ![]() I. 2 kromki grahana posmarowane białym serem z szynką + herbatka pomarańczowa (1,5 łyżeczki) II. banan + dwa wafle ryżowe + jogurt pitny Obiad i reszta dopiero mnie czeka, zawsze wracam po 15:00 do domu Muszę wam powiedzieć, że poszłam dziś się zmierzyć i zważyć i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Mimo, że odchudzam się z wami dopiero piąty dzień już zrzuciłam troszkę wagi a dodatkowo urosłam (byłam pewna, że to się już nie stanie, życie mnie zaskakuje ) Aktualnie mój wzrost to 167cm i waga 64,3kg!
|
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy dzień szkoły i nawet nie było tak źle! na dobry początek zero z matmy
. Myślałam, że coś mnie trafi ! A jeśli chodzi o dietkę na razie jest dobrze ! Miałam oglądać w tv, ale koleżanki mi nie dają spokoju.
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Idzie ciężko, po weekendzie jest chyba dobrze, choć może z 200g jest więcej. No ale.. obiad u babci ;D Większe ryzyko Dzisiaj: Śniadanie : płatki na mleku <1,5 %> płatki- cheerios <nie dam rady innych :/ > II śniadanie : marchewka i pół dużeego jabłka Obiad : 2 krokiety z kapustą i grzybami Podwieczorek : Kisiel + winogrono Kolacja : jeszce nie wiem, pewnie jakaś kanapeczka Widzę,że tu fanki LOST są Ja nie jestem maniaczką tego serialu,ale kilka odcinków to obejrzałam Bardziej ciągnie mnie do książek szczerze powiedziawszy
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
A ja się czuję źle, po prostu źle, okres mi się zaczął, nie chce mi się jeść słodkiego, ale źle się czuję i do tego dopiero będę jadła obiad, bo wróciłam ze szkoły... Super...
|
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę, że możecie sobie oglądac TV, albo chociażby tu siedziec, bo ja własnie spadam do mojej nauki, a jestem taka padnięta. W ogóle dzisiaj strasznie mi było słabo, miałam jakies zawroty głowy, nie mam pojęcia, od czego..
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
U mnie waga 55kg dalej. Po tygodniu diety
Dzisiaj mialam zbyt duze przerwy miedzy posilkami, a teraz bylam meega glodna, ale nie wyrobiłam się ze zjedzeniem..;/7.00 owsianka + pół banana wkrojonego 9:30 jabłko + mała pomarańcza 12:30 kawałek pieczonego schabu w galaretce z warzywami ![]() 17:30 jogurt naturalny (ok 300g) z otrębami, pół zawijaka i babeczka (cukier trzcinowy, jogurt, płatki owsiane, marchewka... robiłam wg przepisu dla osób które są na diecie, wiec mam nadzieje że zbyt dużo ta babeczka nie miala kcal..) O 20:00 będzie serek wiejski z brokułem. Zaraz idę na trening, więc musiałam sporo zjeść, bo pewnie będzie wycisk. Mi okres się skończył, ale niestety moja waga nie jest niższa
|
|
#895 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczynki! Mogę posić maila?
Mój jadłospis dzisiejszy: * 6:00 owsianka *9:30 bułka ziarnista z szynką i serem *12:30 baton *15:00 rogal ziarnisty * za chwilkę ryba, ryż ciemny i warzywka Wiem, że troche zawaliłam tym batonem, ale po prostu wolałam go zjeść niż ponad 5 godzin głodować (do czasu aż wyjde ze szkoły), tak że czuje się rozgrzeszona. Kupiłam sobie dziś zupkę vifon w sklepie. Skusiłam się na nią gdyż: a) ją uwielbiam, a nie jadłam chyba z rok, b) na opakowaniu zobaczyłam, że ma 71 kcal/100 g (niedużo) Lecz zanim się na nią rzuciłam w domu, najpierw (na szczęście!) sprawdzilam jej kaloryczność po przygotowaniu, i okazało się że.... 321 kcal!! Zupełnie nie świadoma pewnie pozwalałabym sobie na nią częściej, a teraz wiem że ma tyle kalorii co pożądny posiłek, a w dodatku skład przerażający. Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2012-02-27 o 17:53 |
|
|
|
|
#896 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymiary są ważne, one są zdecydowanie dokładniejszym wyznacznikiem chudnięcia.---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę także prosić maila?
Pobiegałam dziś znowu z psem dookoła domu. Jak dla mnie leniucha to zawsze jakiś trening. Dziś były frytki na obiad. Zjadłam no bo bez obiadu to tak krucho. 1. Sałatka "wiosenna" 2. Duże jabłko 3. Kanapka z szynką 4. Frytki, pulpeciki Na kolacje jeszcze nie wiem co. |
|
|
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
Doszła Wam moja wiadomość?
|
|
|
|
|
#899 |
|
Konto usunięte
|
melia mi doszła, dziękować
|
|
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
ewull: nie ma za co
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

i generalnie ten odcinek sprawił, że się popłakałam... Chyba najlepszy ze wszystkich, jakie wyszły
Alee za to nie podoba mi się nowa Sue i ta cała sprawa z ciążą - jakoś mi to nie pasuje

-71-69-67-65-63-61-59-57

:confuse d:
58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49