|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Czytam o tych kolkach i nacieszyć się nie mogę, że nas ominęły mimo mm. Mała kończy dziś 7 tygodni więc mam nadzieję, że już się nie pojawią.
My już po spacerku, mała siedzi na leżaczku i wpatruje się w zabawki. Wniosek z wczorajszego i dzisiejszego spacerku jest taki, że mamy za małą czapkę . Czyli moje dziecko też w końcu z czegoś wyrosło bo jak do tej pory to nosimy ubrania w rozmiarze 56 i mniejsze 62.
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Hej!
Zapomniałam Wam napisać wiadomości od NESKI: 25.02 22.03 "JESTEŚMY Z IGORKIEM W SZPITALU. WYMIOTOWAŁ BARDZO. OKAZAŁO SIĘ, ŻE MA ZWĘŻENIE ODZWIERNIKA I BĘDZIE MIAŁ ZABIEG BARDZO SIĘ BOJĘ"26.02 18.01 "IGUŚ BĘDZIE MIAŁ RANO ZABIEG" KCIUKI TRZYMAM!!!!!!
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki zacisniete
|
#4384 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to musi być fajneCytat:
Cytat:
U nas pobudka na jedzenenie to od 1h do nawe 3,5h ale zwykle schodzi 1,5h z ponownym uspaniem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hello Gratuluję nowym mamuśkom Kciuki za dzidzie Neski,chociaż i tak juz po wszystkim Dziś 1 dzień tż poszedł do pracy a ja sama z mała,ale jakoś daje radę,chociaz dziś nic nie musiałam gotować ,ale za to prałam ,sprzątałam łazienkę i ogólnie ogarniałam dom,młoda dużo śpi i nawet mam czas na wizaż.zobaczymy jak będzie dalej
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-02-27 o 15:25 |
|||||||
|
|
|
#4385 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasunie
![]() Byłam dziś na spacerku z niunią- 1 h 10 min zaszalałam... oczywiście jeździłam w te i nazat na swojej posesji Oczywiście ja opiekowałam się małą, bo tż był zajęty co chwile coś załatwiał bo on nie wie jak posmarować dupkę, bo on nie chce karmić, bo po tym miała kolkę i płakała i on coś źle zrobił i się boi, cyrk no ![]() teraz się szykują do wyjazdu ![]() Likas za pierwszy spacer! ![]() Cytat:
a tata lubi Kingulę Wczoraj ją uśpił, odłożyliśmy do łóżeczka i chwila moment się obudziła, bo ona tylko załączyła tryb czuwania- energooszczędny Cytat:
Cytat:
ale zakochany po uszy ![]() Cytat:
gratulacje!!!!!!!!!
![]()
|
|
#4387 | |||||
|
Rozeznanie
|
Pierwszy spacer zaliczony
Połaziłyśmy 20 minut i jak wróciliśmy zeszłyśmy się z położną przy drzwiach Pomogła mi wnieść wózek i powiedziała, żebym postawiła małą przy otwartym oknie jeszcze spokojnie na kolejne 20 minut bo pogoda piękna![]() Cytat:
Ja jestem 18 dni po cc i noszę już tylko wkładkę która praktycznie sporadycznie się zabrudzi Zadzwoń do lekarza może, albo do położnej.Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o Windi to mogę się podzielić Jak nie dostaniesz to daj znać to Ci wyślę połowę![]() Cytat:
Cytat:
Jejku takie maleństwo...trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze
|
|
#4388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O kurczaki, biedna Neska - na pewno bardzo sie denerwowala
Oby juz wszystko bylo dobrze Moj plan na dzisiaj jezeli chodzi o kolki: windi plus ciepla pielucha i masowanie brzuszka olejkiem kminkowym. Mamy jeszcze pepuszek,wiec musze ostroznie z brzuszkiem postepowac. Jeju, mam nadzieje, ze cos pomoze. Zazdroszcze wszystkim, ktorych ten problem ominal ![]() Kamciurka, uuuu, nieciekawa historia z tym lozyskiem :/ Mam nadzieje, ze AgaMili poszla to sprawdzic... Co do ss, to wlasnie przed chwila dzwonil tz pytajac sie o nazwe tego niemieckiego specyfiku,wiec moze juz zamawia. Kazalam mu tez kupic windi. Oby pomoglo. Nie dam rady tak jechac kilka miesiecy, bo sie psychicznie wykoncze, a my z tztem sie rozwiedziemy ![]() Blanszor, a Ty juz kilka razy probowalas windi, czy dopiero pierwszy raz? Agatku, jaka z Ciebie jest hot mama !!!! Inutil, Blanszor, mowicie, ze odstawic nabial? Ale co wtedy jesc? Polowy rzeczy nie moge jeszcze przez 2 tygodnie przez cesarke. Ja cale zycie jem pelno niabialu, w ciazy to samo... Jak mam wyprodukowac wartosciowe mleko na chlebie z wedlina? I Jaskowi tez wyszla wysypka. Takie male czerwone krostki na policzkach i szyjce. Nie wiem, czy to tradzik niemowlecy czy co? ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
za pierwszy spacerek my jeszcze czekamy ![]() Cytat:
Poczekam i zobacze, czy tztowi uda sie dostac, a jak nie, to bede walila do Ciebie drzwiami i nocami. Chociaz w kilku m jak mama byla tego reklama, wiec mam nadzieje, ze jednak znajdzie sie taka apteka,ktora to sprowadza ![]() A mozesz mi jeszcze raz napisac, jak dawkowalas ss?? I co to znaczy do dzisiaj? Ze dzisiaj znowu miala kolke, czy ze miala przez ostatnie 3 dni, a dzisiaj juz nie??? Sorry, ale ze zmeczenia nie rejestruje pewnych nawet najbardziej prostych rzeczy
|
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i fakt, jak się coś chrzani, to po całości oby debilowi przez miesiąc nie stanął!!
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, może sie któraś skusi: http://allegro.pl/mega-paka-dla-dzie...161172515.html
ja mam całą szafę ciuchów |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl
no i ja mam ogólnie cienkie włosy, to przez pocieniowanie wyglądają jakbym miała całą masę włosów ![]() Kolki są okropne, wiem sama
|
#4392 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anabelita pewnie jesteś już po wizycie daj znać co z malutka, u moich znajomych córeczki były takie same objawy co u Was i okazało się że malestwo ma gronkowca w przewodzie pokarmowym Uska gdzie byłaś badać bioderka? AAA Dziewczyny mój Seba wczoraj kilka razy przewrócił sie sam z brzuszka na plecki |
||
|
|
|
#4393 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Asie mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, a autka szkodaCytat:
a mi go najzwyczajniej bardzo szkoda kiedy placze a wiem ze to przez to ze jest glodny.Cytat:
Cytat:
za Malenstwo i za Twoja wizyte Cytat:
bedzie dobrze, dasz rade |
|||||
|
|
|
#4394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My po spacerku,1,5h i Julek jeszcze dosypia w wózku a mi udało się szybko obiad sklecić
![]() Znalazłam w biedronce 10zł na ziemi Cytat:
Za to jak zły to woła take nieeeCo do laktatora to ja mam podobnie. Próbowałam odciągać miedzy karmieniami, ale namachałam się, namachałam i ledwo co wyciekło. A jak przystawiam małego to chyba się najada spokojnie, bo w 20-30 minut je i aż mu się ulewa i nieźle beka potem... więc odciągam tylko czasem w nocy jak Julek przesypia karmienie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A dlaczego nie możesz jeść niektórych rzeczy przez CC?? Co jem? Kurczaka, indyka, ryby, zupy, wędliny, dżemy, surówki, jadłam schab, owoce, słodyczy sobie nie odmawiam, ale muszą być bez mleka i czekolady/kakao (bo Julkek ma uczulenie), ale ciasto marchewkowe wcinam aż mi się uszy trzęsą ![]() hmm, nie wiem co jeszcze... na pewno menu jest ograniczone, szczególnie śniadaniowo-kolacyjne. Bo ja np. raczej zawsze żywiłam sie kurczakiem na razie nie zrezygnowałam z jajek (bo to upierdzenie jest spore), A wiesz kiedy przyjdzie położna albo lekarz? My do wysypki wezwaliśmy lekarza...niestety u nas okazało się to i trądzikiem niemowlęcym (który po maści zszedł ładnie) i podejrzeniem skazy białkowej. Bo niestety sporo rzeczy, które dotyczą Jasia są jej obiawami (ale tak jak pisałyśmy, lekarze często stwierdzają skazę a okazuje się to potem czymś innym |
||||
|
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4396 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też jak ty karmię przez 7tyg moje dziecię i nie dokarmiałam go mm odkąd mi się pojawił pokarm i systemowi 7-5-3, a zaczęłam w trzeciej dobie po porodzie ![]() Cytat:
jakby miał jeść więcej niż to co mam dla niego to byłby pasztetem, a jest pulpecikiem i tygodniowo przybiera mi po 300g ![]() Cytat:
myślę że możesz jeszcze rozbujać obecną laktację, spróbuj póki mleko ci całkowicie nie zanikło podobno na laktację dobra jest tzw bawarka herbatka z mlekiem (fuj swoją drogą ) ale pewnie w UK pijesz to często ![]() no i piwko Karmi - może w polskim sklepie mają albo w innym jakiś jego odpowiednik Cytat:
![]() Cytat:
poza tym bobotic zawiera 66,66mg/ml a ss ( Dimeticonum 350 - cum silicii dioxydo 92,5:7,5) 69,19mg/ml to mogą być całkiem inne technologie zawieszania aktywnej subst w kropli no i wazne tez sa skl pomocnicze/dodatkowe bo one tez wplywaja na skutecznosc aktywnego takze zrodlo poch tych subst - rozne firmy, z ktorych firmy farmaceutyczne biora do produkci lekow Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
NESKA pisze:
"Operacja była dzisiaj rano. Poszło wszystko dobrze. Mały dzisiaj senny po narkozie. Wieczorem będziemy podejmować próby jedzenia. Jak będzie jadł i nie będzie wymiotował to szybko do domu nas puszczą." szybkiego powrotu do domku!!!!!!!
|
#4398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzymy dużo zdrówkaCytat:
Ja czytałam, ze przyczyn takiego krwawienia może być bardzo wiele np. właśnie gronkowiec, zapalenie jelita... ale przy tym oprócz krwi w kupce są inne objawy np.wymioty, ostra biegunka itd. a Asia nic takiego nie ma, więc chyba rzeczywiście to ten popękany odbyt
|
|
#4399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem mega mlekopij, piłam mleka od dziecka mnóstwo. Teraz jem kanapki z dżemem lub wędliną, kupiłam sobie kaszki dla niemowląt mleczno-ryżowe np. malinowe (są niby na mleku ale chociaż trochę muszę gdzieś mieć tego mleka bo nie przeżyję ), marechwe, ziemniaki, mięska różne. I szarlotke!!! i ciastka
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanszor, Inutil, nie zrozumcie mnie zle,ale mam nadzieje, ze sie mylicie z ta skaza bialkowa
Chodzi mi po prostu o to, ze nie wiem, jak sobie poradze bez nabialu. Chyba nijak :/ Caly czas mam nadzieje, ze to tradzik niemowlecy ale dziekuje za odpowiedzi...chyba trzeba bedzie zanotowac, co Wy jecie na wszelki wypadek i dzialac tak samo, ewentualnie. Jutro mamy jechac na pobieranie krwi, zeby nam sprawdzic,czy maly nie ma anemii przez konflikt serologiczny, to moze uda mi sie kogos podpytac. Jakby co, w czwartek tez przychodzi polozna, a w piatek powinnismy pojsc na pierwsza wizyte do pediatry. Agatku, mow co tam chcesz, Wygladasz ekstra. Ja wczoraj przy czesaniu wyjelam taki gruby pukiel z wlosow. Ja pierdziele, wszystko na raz mnie/nas dopada. Wypadanie wlosow, baby blues, krostki i kolki. I jak tu nie myslec "po co mi to bylo?" Zuzia, wlasnie wyczytalam, ze ss wcale nie musza dzialac tak samo jak bobotic przez dodatkowe substancje. Sporbuje ss - moze akurat zadzialaja. Wszystkiego sporbuje, oby tylko pomoc Malemu i nam
|
#4401 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko już z nim dobrze.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Seby
|
|||||
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
o dżizasss ja tez chcę taki ekspress
![]() ![]() proszę o kciukasy jutro, rano jadę na IP, boje się szpitala jak chol..., bo nie mam wprawy w przebywaniu tam aaaaa
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że kolki są okropne, też to przeżywałam, masakra, ale musisz teraz próbować wszystkiego, a ss na pewno zadziała, a jak nie to złagodzi- tak jak u mnie ![]() Cytat:
nic a nic, tylko pocałunki powiedziałam, że nie jestem gotowa i nara on się jakoś nie domagał niczego więc lajcik ![]() MissZuzia Neska pisała, że bawarka to pic na wodę i nie wspomaga laktacji bybella maleńka!!!!!!!!!! oby coś Cię ruszyło!
|
|
#4404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
jak tak czytam o waszych problemach z kolkami to przypomina mi sie moj nikos i u nas zbawienna okazala sie suszarka i masaz brzuszka, teraz juz tylko zapobiegawczo podajemy espumisan lub bobotic, a jak widze, ze sie meczy to daje czopek i od razu lepiej sie robi ![]() Natomiast dla tych, ktore maja problemy z lakacja to tak jak wiekszosc polecam pobudzenie laktatorem, ja poza tym pije jeszcze karmi i herbatke z hippa i poki co Nikos juz 9 tydzien zyje na cycu ![]() Wczoraj bylismy z niuniem i Tz na zakupach ubraniowych i mamusia troszke pozalala, bo w szafie pustki byly i musze sie pochwalic, ze nie wiem jakim cudem ale moj ukochany rozmiar 34 jest dobry, czyli jest tak jak przed ciaza ![]() aaaa i wczoraj przerwalismy celibat i bylo cuuudnie nawet nie bolalo
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Neska życzę wam z całego serduszka szybkiego powrotu do domku
a ja weszłam nadrobić bo już trochę zaległości się nazbierało ![]() byliśmy na usg bioderek i wszystko jest w porządku ![]() a i muszę się pochwalić prawie zaliczyłam cały semestr na uczelni został mi tylko jeden egzamin ![]()
|
#4407 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki ja jak poszłam do szpitala też mi powiedzieli, że zrobią mi OCT (czyli może nie od razu pełna indukcja ale pewnie tak by się to skończyło) ale u nas w szpitalu podają przed podaniem oksytocyny zastrzyki uczulające szyjkę na oksytocynę jakoś na "P" się nazywają, nie mam swojego wypisu jeszcze i nie mogę sprawdzić i czasem dzieje się tak - jeżeli szyjka jest dojrzała, skrócona itd- to czasem te zastrzyki same pomagają... ja wzięłam w sumie 2 te zastrzyki z 6 zapisanych i ruszyło... nie wiem ile w tym zasługi samoistnego porodu a ile pomogły zastrzyki... ale życzę Ci żeby Ci poszło tak jak mi... szybko, nie bez boleśnie... ale raz, dwa i po sprawie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a bawarka - no ok jeśli ktoś lubi może pić, ale wcale to nie zwiększa ilości pokarmu ani nic z tych rzeczy
|
|
|
#4408 | ||
|
Zadomowienie
|
Zuzia
![]() za 7 tydzień Alexa.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- buuuuuuu |
||
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybkiego
![]() Mam pytanie do mam odciągających mleko i mrożących je. W czym mrozicie to mleko? |
|
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Więc my już po Chrzcinach. Bartuś w kościele całą Mszę przespał
![]() .Z prezentów to dostał same pieniążki!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

. Czyli moje dziecko też w końcu z czegoś wyrosło
bo jak do tej pory to nosimy ubrania w rozmiarze 56 i mniejsze 62.

BARDZO SIĘ BOJĘ"

ale to musi być fajne
i tez raz czy dwa bylo pewnie przypadkim nieee
), że skoro stosuję dietę, to kolki nas ominą. Kiedy się u Was zaczęły te kolki?
tym bardziej, że zawsze odciągałam? Cholera nie chcę go odstawiać od cycunia

bo on nie wie jak posmarować dupkę, bo on nie chce karmić, bo po tym miała kolkę i płakała i on coś źle zrobił i się boi, cyrk no 

Gabrysia - 09.02.2012 

Poczekam i zobacze, czy tztowi uda sie dostac, a jak nie, to bede walila do Ciebie drzwiami i nocami. Chociaz w kilku m jak mama byla tego reklama, wiec mam nadzieje, ze jednak znajdzie sie taka apteka,ktora to sprowadza
oby debilowi przez miesiąc nie stanął!!

wiem, że kolki są okropne, też to przeżywałam, masakra, ale musisz teraz próbować wszystkiego, a ss na pewno zadziała, a jak nie to złagodzi- tak jak u mnie