|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Gratulacje i oczywiście witamy wśród nas.A co do tematu położnej i lekarza zostawię to bez komentarza bo na pewno byłby bardzo niecenzuralny.
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
[Bmaggie123][/B]
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po ciąży mam bolesne owulacje, ale ze względu na to że cykle strasznie nieregularne to ciężko obliczyć kiedy takowa wypadnie.. no i przed moją owulką brykaliśmy z mężem kilka dni pod rząd.. więc tak mam nadzieję po cichu że to to ten plemnik z któregoś z tych wcześniejszych razów przetrwał
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zapraszamy do dyskusji
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
ok.. uciekam zabawić synka, bo siedzi koło mnie i próbuje pisać razem ze mną
do napisania wieczorem
|
#126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja gin miałam sprzęt ale chciała sprawdzić przez brzuszek i wyszło więc na tym pozostałyśmy Cytat:
bardzo wiele pewnie zależy też od ułożenia dzidziusia Cytat:
Tak właśnie myślałam dobrze, że trafiłaś na kompetentnego lekarza i porządny sprzęt Cytat:
niestety w niektórych krajach mają takie podejście i dla nich to naturalne ... ale zobaczysz szybko zleci i zobaczysz swojego okruszka spokojnych kolejnych miesięcy Wam życzę Cytat:
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie ze moge sie do was przylaczyc
Cieszymy sie z mezem bardzo bo to nasze pierwsze no i wlasciwie zaszlismy od razu jak sobie postanowilismy powiekszyc rodzinke. Wiec to wszystko bardzo swieze dla nas i energia nas roznosi (znaczy sie jego - ja ciagle spie Cytat:
![]() Uciekam do domku - dzisiaj przed ostatni dzien w pracy i juz mnie nosi Odezwe sie pozniej i bede was dreczyc
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ciekaweee... moze juz będzie sprawdzała czy widac przez brzuch a jak nie bedzie widać to zrobi prze bobra
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
leze pod kocem,mam 2 pary cieplych skarpet a nogi zimne jak lody
|
#132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Melduję się. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lenia mam dziś okropnego. Poza tym w nocy miałam koszmara i jakaś nie wyspana jestem i przybita przez to. |
||||||
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeśc
"Chwilkę" mnie nie było, a tu taka rewolucja, nowy wątek i już 5 stron naskrobane. ![]() Ja mam dzisiaj dobry humor, bo chyba mdłości odpuszczają powoli...
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
No ładnie, już 5 stron
![]() Wy się już tak poważnie rozglądacie za wózkami. Nawet nazwy firm kojarzycie... Mnie jakoś jeszcze nie wzięło. Na pewno będziemy najpierw oglądać na żywo. Chociaż kupiłam w sobotę pierwszą rzecz dla maleństwa, taką czapeczkę co się ubiera dziecku w szpitalu. ![]() Chciałabym jakieś ubranko kupić, ale wolałabym wiedzieć jakiej będzie płci. Ja na szczęście nie mam żadnych plamień. Przytulamy się z mężem dość regularnie
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Aduni i Elleny... Dziewczyny odezwać się proszę!!!
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O wózkach już nie wspominając, bo na tym w ogóle się nie znam i jeszcze nie myślę o tym.
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie melduje na nowym wątku
![]() Oczywiście zaś nie wiem co ja miałam komu napisać :P Temat wózków u mnie na razie odległy bo to kupa czasu jeszcze. Oglądałam kilka ale zanim bobo przyjdzie na świat to jakieś inne będą itp ![]() Raz gdzieś w terenie jak byłam to szła dziewczyna z tak pięknym wózkiem że normalnie bym już od niej z chęcią odkupiła ![]() U mnie z wagą jest tak że znowu schudłam 2kg licząc od dnia jak dowiedziałam się o ciąży. Tylko brzuch mam większy chyba od picia wody bo ostatnio ją doje jakbym w życiu nie piła jeszcze ![]() Aha, miałam wspomnieć żeby jakby można było zmienić mój termin porodu w pierwszym poście bo wg USG wyszło na 20 września. Niby to nie dużo ale jest ![]() Trzymam kciuki za dziewuszki które mają dzisiaj jeszcze wizyty u gina ![]() A ja za tydzień mam badania prenatalne. Teraz będzie sie dłuuużył ten tydzień masakrycznie. Buziaki :-* |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia ja za tydzień też mam wizytę. Miejmy nadzieję, że zleci szybciutko.
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Choć jestem w drugiej ciąży bardziej się boję niż poprzednio. W pierwszej ciąży robiłam ćwiczenia na mięśnie Kegla,i ku zdziwieniu wszystkim nie miałam nacinanego krocza i samo też nie pękło.Współczułam wszystkim kobietkom w sali,które miały problem z siadaniem.A teraz,choć ćwiczę to boję się,że bez tego się nie obędzie w naszym szpitalu,bo podobno taki personel i to rutynowa czynność.Mimo,że termin mam na wrzesień to już bardzo się boję... Pozdrawiam http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9hqvk3qmde2pa.png |
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie w ogóle porodu boje bo nie lubić ja bólu a to moje pierwsze dzidzi.Też dołącze sie do pytania, jak intensywnie ćwiczyłaś te mięśnie?? |
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Agnus21;32583038]O dobrze wiedzieć, że ćwiczenia skutkują. Jak intensywnie ćwiczyłaś?
Prawie codziennie,jak mi się przypomniało głównie przed zaśnięciem i przy prasowaniu.Moja szwagierka jest też teraz w ciąży(5tc) z czwartym dzieckiem i boi się tak jak ja. Każda ciąża jest inna i nie wiadomo czego można się spodziewać.Ja poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe(wtedy 500zł) i duuużo mi pomogło.Ale swoje też wycierpiałam,w ogóle to na schodach przed szpitalem chciałam zawrócić,tak się bałam
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-02-27 o 16:09 |
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś w internecie wyczytałam, że po 12 tygodniu to już tak 0,5kg tygodniowo powinno się tyć... Czy to możliwe?
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam moją pierwszą bluzeczkę ciążową hmm trochę wielka ale pewnie niedługo do niej dorosnę
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idę do łazienki zrobić sobie spa
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Super a od kogo taki miły prezent? ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Super a od kogo taki miły prezent?
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się!
Nie nadrabiam, bo brak czasu, ale widzę, że już ładnie naskrobałyście kilka stron ![]() Dzisiaj jest dokładny 13t iiiii.. Twoje dziecko Dziecko waży 9,5 grama i osiąga 6 i pół centymetra długości. Rozwijają się jego struny głosowe. Maluszek nie może jeszcze wydawać dźwięków z powodu braku powietrza w macicy. Wrażliwość na dotyk wykazują ramiona i górna część klatki piersiowej. Wątroba dziecka wydziela żółć, a trzustka - insulinę. Między palcami nie ma już błony i zaczynają formować się opuszki palców. Dziecko w tym wieku potrafi już przeciągnąć się, podskoczyć, a nawet połykać wody płodowe, rozróżniając ich smak!
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze miałam nadzieję że mężuś wróci punktualnie z pracy i wybierze się ze mną na zakupy, ale okazało się że musi jechać do taty pomóc mu w czymś więc z zakupów nici a chciałam sobie kupić botki takie przejściowe zimowo- wiosenne do śmigania na uczelnię. Tak czy siak na razie maluję paznokcie i zostaję z wami ![]()
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Agnus21 Gdzieś w internecie wyczytałam, że po 12 tygodniu to już tak 0,5kg tygodniowo powinno się tyć... Czy to możliwe?
Różnie z tym bywa,jedne tyją na początku dużo,inne w trakcie po trochu a ile to zależy od wagi mamusi sprzed ciąży i chyba jej odżywiania.Ja w pierwszej przytyłam bodajże 13kg,to tak książkowo,ale niektóre znajome i ponad 20!A wcale sobie nie odmawiałam jakoś szczególnie,np.w nocy jak wstawałam na siusiu zawsze na stole miałam ciasto,by sobie podjeść ![]() Wtedy na początku schudłam 6kg,bo wymiotowałam, teraz aż tak mnie nie morduje
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

mozna sie dolaczyc? Nie mam zielonego pojecia o ciazy i macierzynstwie i fajnie by bylo miec z kim porozmawiac. Szczegolnie ze tu gdzie mieszkam nie uznaja ciazy poki nie bedzie 10 tydzien i czuje sie troche osamotnina w temacie bo lekarz mnie zbyl, polozna tym bardziej - i czarno mi rokuja mowiac ze o tak wczesnej ciazy sie nie mowi bo z pewnoscia ja strace 
i oczywiście witamy wśród nas.

mam ciuchutka nadzieje ze przy nastepnej wizycie 26 marca bedzie widac plec jako ze moj gin ma dobry sprzet
i zapraszamy do dyskusji

leze pod kocem,mam 2 pary cieplych skarpet a nogi zimne jak lody

a to moje pierwsze dzidzi.