|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57991 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Eloe na przykład...Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ten Aussie nie ma silikonów i innego badziewia? Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego nie wiemy chyba jeszcze.
|
|||||
|
|
|
#57992 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
rzadko piszę, ale na bieżąco czytam.Chciałabym z Wami się podzielić moimi spostrzeżeniami Od kiedy stosuję Wasze metody, polecane kosmetyki do pielęgnacji włosów, nakładam oleje, robię wcierki i używam żelu lnianego moje włosy z dnia na dzień mają się coraz lepiej. Nie nauczyłam się jeszcze reanimować loków na drugi dzień, gdy po nocy są pogniecione i wyprostowane, ale uważam, że sporo poczyniłam w temacie ich pielęgnacji co w z kolei przekłada się na ich ogólny stan i wygląd Co spostrzegłam przez ten czas ( dbam o nie jakoś od jesieni) to, że podniósł mi się skręt dla mnie to chyba najważniejsze. Moje włosy zaczynają się kręcić bliżej skalpu, odbijają od niego, nie ma już takiego strasznego przyklapu. Uważam, że to wszystko dzięki odpowiedniej pielęgnacji ( czytaj naturalnej, bez sylikonów ). Włosy rozpuszczone noszę i tak od święta, ale dzięki Wam odrzuciłam wszelkie gumki do włosów, spinam tylko większa klamrą, czeszę je tylko gdy mam na nich odżywkę i nie muszę myć codziennie ! dla mnie to kolejny sukces Co prawda nie uporałam się jeszcze z ich nadmiernym wypadaniem, no ale to nie wątek o tym Chciałabym Wam serdecznie podziękować, chyba przede wszystkim za to, że jesteście ![]() Niebawem wrzucę zdjęcia, ostatnio jakoś mało czasu na nie. Jak mi czupryna wyjdzie, to aż żałuję, że nie mam możliwości cyknięcia fotki i pochwalenia się Wam. Mam za to gdzieś zdjęcia z początku pielęgnacji, z momentu, w którym zaczynałam i ja sama już widzę ogromną różnicę i rodzina również, a co niektórzy pytają mnie,czy sobie robiłam trwało, jak się dziwią kiedy mówię im, że to moja natura
|
|
|
|
#57993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja reanimacji jeszcze nie opanowalam, i na drugi dzien to juz tylko spiecie. Na podniesienie skretu nadal czekam Raporcik: oliwa trzy godziny siedziala, zmylam ja szamponem, nalozylam Garniera na 15 minut, plukanie, plukanka cysteinowa, Joasia, zel lniany. Schna a ja czekam na rezultaty. Podsumowanie pozniej, teraz zbieram sie do sprzatania .
|
|
|
|
|
#57994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boski błyszczą kolorek takie do czochrania
|
|
|
|
|
#57995 |
|
Zadomowienie
|
o widzisz! nie wiedziałam, a to by zdecydowanie lepiej pasowało do moich włosów
|
#57996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57997 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak uważacie czy lepiej kupić sok aloesowy czy żel aloesowy?
Tak dziś wymyśliłam,że mogłabym dodawać troche do odżywek lub szamponów(dla nawilżenia |
|
|
|
#57998 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez na suche jak juz, to daję tylko lniany. Jakos sklepowego się boję, że poskleja i usztywni. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#57999 |
|
Rozeznanie
|
DMkAnia, o tym szamponie Aussie wyczytalam na forum tu w UK, ale na wszelki wypadek wrzucilam teraz go na analize, mam nadzieje, ze ktos wtajemniczony sie wypowie.
Tak, to wszystko z dbaniem o wlosy, w ogole ich nie prostuje, mam prostownice ale ostatnim razem uzylam ja pewnie ze 4 lata temu. Nie susze suszarka... Czasem spinam wlosy i od tego mam jeszcze prostsze, to fakt (kosmetyczka mi powiedziala, ze pryszcze moga sie robic, od tego, ze wlosy buzi dotykaja, ale u mnie ta teoria sie nie sprawdza) Masz racje, jak znajde dobry szampon do zmycia dziadostwa, to kupie go jak najszybciej i zaczne wlasciwa pielegnacje a tamte odzywki moze raz na jakis czas... |
|
|
|
#58000 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wielka milosc
MacUrth pokrzywowy na lekkim glukozydzie. Juz poltora roku uzywam.Niestety dunski, niedostepny w Polsce. Ale mialam szczere checi pohandlowac na watku wymiankowym - jest zalozony, i jak na razie sie kurzy .Juz wyschlam i widze, ze wlosy nadal sa lekkie Tak w ogole, to jestem prawie pewna, ze mam jednak raczej fale. Czytalam wczoraj typologie Tulipanny - pasuje do moich piorek opis fal. I leza plasko przy glowie, i zawsze uwazalam je za proste, tylko troche '''krzywe'' .
|
|
|
|
#58001 | |
|
Zakorzenienie
|
pati_bc
![]() Cytat:
![]() A ja mam straszne włosy, pełno odstających, jakieś takie niby siano ![]() Idę niedługo myć
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-27 o 14:57 |
|
|
|
|
#58002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do shea trzeba podgrzać (shea i jakiś olej niewrazliwy na temp - stad tani slonecznik) i dobrze dodac emulgator bo shea lubi się wytrącić jako grudki rób małe porcje i zmieniaj proporcje do woli ![]() wyciąg aloesowy ma większy sens z wodą Cytat:
|
|||
|
|
|
#58003 |
|
Rozeznanie
|
Hej Pieknowlose
![]() Codziennie Was podpatruje, ale nic nie pisze bo poki co ukladam sobie wiedze i staram sie ja ogarnac. W sobote zrobilam sobie olejowanie kokosowym na 8 godzin. Wczoraj zostawilam odzywke garniera na godzine. Dzisiaj znow chcialam olej kokosowy ale na 2 godziny. Myslicie, zeby go zrobic czy dac moim wlosom odpoczac, bo to za duze obciazenie? Poki co nie widze zadnych zmian w ich "wilgotnosci" , troche zaczely bardziej falowac, bo je ugniatam caly czas... Jeju za kazdym razem kiedy ogladam jak wrzucacie zdjecia swoich cudnych loczkow to musze ciagle zbierac szczeke z podlogi cudne!!!
|
#58004 |
|
Rozeznanie
|
Nie dam rady nadrobić wszystkiego, ale błysnęły mi piękne włoski Pati!! Normalnie cuda!!!
I muszę się pochwalić, że widziałam na zywo ślicznosci Demki! Reanimowane na 4 dzień wygladały jak swieżo po myciu!!! Tylko pomacać nie śmiałam, jakoś tak szybka akcja była. Moja dziś 3 dzień, kiepsciutko, bo w sobotę po basenie tylko umyłam w BD, nałożyłam na chwilę AiK oraz trochę żelu. Myłam pod prysznicem, więc w wyproście, podobnie ugniatałam i zaraz się słabiej pokręciły. prawa strona (ta niby lepsza zwykle) ledwo od połowy. Juz sie cieszę na wieczorne mycie. Chya spreparuje jakąś maskę przed. Niech się najedzą po tym chlorze basenowym.
|
#58005 |
|
Zakorzenienie
|
pussynka ale masz piękne falo-loki!
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Ag Rafka i tak bardzo fajnie wyglądają!
|
#58006 |
|
Zadomowienie
|
Miałam je wczoraj dodać ale brakło czasu..
![]() 1,2-włosy wczoraj rano (myte w sobotę), na noc spięte na czubku głowy, rano ugniatanie żelem lnianym 3,4-włosy dzisiaj... Umyłam wczoraj wieczorem odżywką, na mokre nałożyłam balsam Joaśki mleko+miód (wiem, wiem, muszę bardziej je nawilżać), praktycznie suche włosy spięłam w luźny koczek co było ogromnym błędem-fale wcale nie wyszły, włosy z jednej strony były wygięte na zewnątrz z drugiej "do środka", wygładziłam je sporą ilością jedwabiu i spięłam na ok. godzinę w kucyka, tak wyglądały jak wróciłam do domu. Podsumowując: czasem mam ochotę zrezygnować z walki o loki-ugniatanie, czekanie aż wyschnął same itd. Ale po ostatnich zdjęciach widać, ze raczej nie można ich zaliczyć do włosów prostych, ale też nie są jakieś całkiem "curly". Na pierwszym zdjęciu widać jak małą maja objętość, zwłaszcza przy czubku, muszę wypróbować podpinanie, ale za każdym razem to nie jest możliwe. Szczerze: zazdroszczę Wam włosków... ![]() A moje lenistwo i motywacja, a raczej jej zaniki nie pomagają mi w walce o moje.
|
|
#58007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 4 godzinach schnięcia chyba też bym miała myśli włosobójcze ![]() Cytat:
Kupiłam go w Tesco, bo akurat tam byłam.W ogóle to dziwne jak mało kosmetyków na półkach do tej pory zauważałam- rzucały mi się w oczy same reklamowane marki, a dzisiaj rzuciło mi się w oczy pełno kosmetyków innych firm i już włożyłam odżywkę Joanny do koszyka, ale udało mi się opanować i nie ulec pokusie. Siemię lniane też było, ale wydało mi się drogo jak za małą paczkę - chyba pół kg kosztowało 4 zł. Czy to normalna cena jak za siemię lniane? |
||
|
|
|
#58008 |
|
sentimental animal
|
kurczę, mam problem
wcieram Nerila ok. godz. 20 wieczorem, a o tej porze (czyli przed 16) nadal go czuć! nie wiem co mam robić
|
#58009 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To była trzecia doba, ale to i tak za długo jak na mnie )Aaa, kochana, jak znajdziesz czas to wrzuć skład Bingacza z błotem do analizy, bo zapomniałam spisać ![]() Cytat:
) Dawaj, dawaj, walcz. Już teraz są bardzo ładne, cierpliwości ![]() EDIT: Nie oglądaj włosów codziennie, bo tak szybko się nie da poprawić ich stanu. Baw się mieszankami, zajmij czymś ważnym, pielęgnuj je cały czas i zrób kolejne zdjęcie za jakiś miesiąc czy 2
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-27 o 15:49 |
||||
|
|
|
#58010 |
|
Zadomowienie
|
Pysznie ![]() Dzisiaj włoski fajniutkie, zaczęłam kombinować z plunkingiem. Szkoda że wiosenny wiatr wszystko rozwalił Pokrzywkę popijam drugi dzień, skutków ubocznych brak, czyli spokojnie mogę pić dłużej. I wodę brzozową pierwszy raz wtarłam. Odbite te włosy od skalpu chyba mam.. Ewentualnie placebo, ale tak czy siak jestem zadowolona.![]() Tak się zastanawiam, na co najbardziej zwracać uwagę w wiosennej pielęgnacji? Zestawu do włosów nie zmieniłam, a teraz mniej się błyszczą, sprawiają wrażenie szorstkości trochę. Za to objętościowo lepiej i puchu tyle nie ma
|
#58011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale ladne! Zdrowe, blyszczace i jaki intensywny kolor
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zaraz ide nakladac miod z woda na wloski Albo mam omamy (ale raczej nie ), albo naprawde ta mieszanka trzymana na wlosach kilka godzin po 3 razach rozjasnila mi wlosy! W planach na wieczor za to jakas bogata maska z zoltkiem, rycyna i nowymi zabawkami z ZSK , a nastepnie mycie SLSem, bo minely juz ponad 2 miesiace od ostatniego farbowania, wiec w tym tygodniu zrobie to juz na pewno, a to oznacza ze pozniej zgodnie z radami Basi bede myla przez jakis czas tylko odzywka.
|
|
|
#58012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie uzbrajam się w cierpliwość, a jak będę miała gorszy dzień i będę chciałą je prostowac oraz ścinac, to będę Wam ględzić i macie krzyczeć, bić aż mi przejdzie! ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() spróbują się odciąg od aparatu, ale to trudne bo zawsze jestem ciekawa jak moje włosy wyglądają z tyłu ale postaram sie, może faktycznie wtedy będę bardziej zmotywowana...
|
|
|
#58013 |
|
Kazar Lady
|
ojacie!!!
jakie masz cudne grube lokasy ![]() ![]() :sli na:![]() ![]() ![]() błyszczące jak na wiosne ![]() gdzie te baseny ozonowane u Ciebie i tak slicznie jest - tej długości i grubości Ci zazdroszczeproste one nie są więc powalcz o nie bardziej sie sfalują ułożą będą bardziej cieszyc i motywować. |
|
|
|
#58014 |
|
Raczkowanie
|
Dobry żart ale dziękuję
![]() Wydaje mi się bardzo tanio! Gdzie takie widziałaś? |
|
|
|
#58015 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Fantastycznie, że jesteś zadowolona i że włoski są coraz zdrowsze przyjemnie czyta się takie wiadomości![]() Dziękuję Właśnie zostałam wyczochrana przez koleżankę na zajęciach Dziękuję Twoje też śliczne ![]() Cytat:
nie bój się eksperymentować, inaczej nie dowiesz się co służy a co nie.Cytat:
Cytat:
aż zazdroszczę Demce że mogła je dotknąćCytat:
daj sobie i włoskom czas. Zobaczysz, że z czasem Cię zaskoczą![]() I proszę się nie poddawać ![]() Dzięki Cytat:
|
|||||
|
|
|
#58016 |
|
Kazar Lady
|
ja płace za 400gr ok 3 PLN
zauważyłam ze bez siemienia lnianego na samym żelu bielendy moje włosy są bardzo puszyste ale bez puchu no i skręt jak pisałam juz wczesniej jest niżej - moze to kwestia nakładania żelu - lniany kładę przy samym skalpie, nie boje sie i na skóre a żel drogeryjny nakładam od dołu podczas ugniatania ![]() czyli jak chce mega objętość a ciut mniejszy skręt to sama bielenda daje radę ( pewnie amerykę odkryłam jakoś ogonki mniej widoczne
|
|
|
|
#58017 |
|
Zakorzenienie
|
Pati, piekny pierdzielnikus
Miska, piekności Z racji, że będę tu bywać rzadziej... kolejne zdjęcia będą za jakiś miesiąc, żeby zobaczyć progres większy
|
#58018 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#58019 |
|
Zakorzenienie
|
|
#58020 |
|
Kazar Lady
|
dziękuję
rulonik dojrzałam na zdjęciu dopiero mój ci on
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Eloe na przykład...
wszystkiego nie wiemy chyba jeszcze.

rzadko piszę, ale na bieżąco czytam.
ja reanimacji jeszcze nie opanowalam, i na drugi dzien to juz tylko spiecie.
.
tylko ten kokos mi się nie zgadzał (bo mi akurat służył) 

klask i:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.
-47-48-49-50

) Dawaj, dawaj, walcz. Już teraz są bardzo ładne, cierpliwości