|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Utrzymanie
1. Pieczona owsianka z migdałami, duszonym jabłkiem i naturalnym serkiem homogenizowanym. Kawa z mlekiem. 2. 2 nieduże klopsy, ziemniaki, tarte buraczki. 3. Kawałek kruchego ciasta z ananasem, jagodami, budyniową pianką i kruszonką. Kawa z mlekiem. 4. Talerzyk sałatki jarzynowej, kromka razowca z masłem i szynką drobiową. |
|
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
R
Śniadanie: kromka chleba słonecznikowego z szynką drobiową, zielona herbata 2 śniadanie: jogurt naturalny z migdałami, orzechami i startą kostką gorzkiej czekolady Obiad: miseczka pomidorowej z makaronem (zwykłym ), kawałek pieczonej piersi z kurczaka, kasza jęczmienna, kapusta kiszonaPodwieczorek: koktajl bananowy i 2 suchary bieszczadzkie Kolacja: bułka pełnoziarnista z plastrem wędzonego łososia i serek wiejski z wkrojoną papryką, zielona herbata W międzyczasie: mały kawałek biszkoptu z owocami i galaretką, 3 kostki gorzkiej czekolady, dużo wody i jeszcze jedna zielona herbata. edit: jeszcze marchewka coś zmienić?
spełniam marzenia! 24.10.2019 Edytowane przez _Remember Czas edycji: 2012-02-26 o 16:46 |
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
RŚniadanie: dwie kromki chleba tostowego pełnoziarnistego z chuda szynką i ogórkiem
II Śniadanie: jogurt owocowy Lunch: mała miska rosołu z dwoma żyłkami makaronu Podwieczorek: marchewka i ogórek konserwowy Kolacja: kurczak w pomidorach (z pieczarkami i papryką, właśnie zabieram się do przyrządzania) W między czasie jeszcze zielona i czerwona herbata i woda. |
|
|
|
#1684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1685 |
|
Rozeznanie
|
samarableed, dzięki
)
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejszy jadłospis
![]() ŚnI : owsianka na mleku 2% z otrębami owsianymi i żytnimi, łyżeczką miodu i serkiem wiejskim (o dziwo, niezłe) ŚnII: kromka razowca z dużą ilością pasty z makreli O: "kanapka" ze szpinakiem i kurczakiem z Salad Story (tortilla z kurczakiem w ziołach, szpinakiem, sałatą, jakimś sosem i jakimś serem. Na stronie napisali, że zawiera 27g białka!) P: serek homo z papryką i pomidorem, odrobina pasty z makreli K: wczorajsza sałatka, tylko dorzucę jeszcze dwa jajka i trochę szynki, bo całą wyjadłam po treningu, czyli czerwona sałata, jajko, szynka, papryka, pomidor i koperek. W międzyczasie mały soczek multiwitaminowy, ale o dobrym składzie.
|
#1687 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Zadam Ci pytanie poza tematem, na pewno potrzebujesz redukcji?
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie widze tluszczy tylko no i ten obiad taki sobie, to ze tam jest 27 g bialka to nie znaczy ze to bialko jest dobrego pochodzenia, ale raz na jakis czas na miescie -spoko.moje R: I. dwa jajka na twardo z ogorkiem kiszonym, dwie kromki razowca z sałatą, ogorkiem i pomidorem, + ketchup, musztarda II. makaron ciemny z serem bialym, lyzeczka cukru i maslem, piers z kurczaka ze szpinakiem i oliwą, ze 2 ziemniaki pieczone 1,5 h na rowerze - nie wiem dokladnie jaki dystans, nie jakos super szybko ![]() III. makaron ciemny z jogurtem naturalnym i truskawkami, piers z kurczaka jak wyzej, troszke slodkiego syropu w szklance wody ;d IV. planuje jakas zupe krem ,ale nie wiem czy bedzie z czego zrobic, + mozarella w sałatce V nie bedzie bo pozno wstalam
|
|
#1690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas na moją R'kę. Śniadanie: pancakes z kiwi i truskawkami z pszennej razowej mąki , z twarogiem z jogurtem i odrobiną bakalii; Inka z mlekiem II : (przedtreningowo) pierś z kurczaka, surówka i kiełki, makaron z jabłkiem i odrobiną twarogu z jogurtem HIIT, 10 abs, 10 class stretch ( Turbofire, wyplułam płuca: )) od razu po: łyżeczka miodu Obiad: krem z kalafiora z kuleczkami z mięska mielonego w żytnich otrębach, surówka, ryż brązowy z odrobiną jogurtu jagodowego ![]() kawa z mlekiem IV: serek wiejski z sporą garścią orzechów V: dopiero będzie, pewnie makrela wędzona, sałatka z plastrem żółtego sera
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
ja od razu dwa do oceny, dzisiejsze i planowane jutrzejsze R
I: owsianka z pół szklanki mleka, jabłko II: grahamka z chudą szynką i papryką(masełko) III: filet z kurczaka, brokuły i ziemniaki na parze IV: jajecznica z 2 jajek z papryką V: twarożek naturalny z migdałami I: omlet z 2 jajek z pomidorem i papryką, jabłko II: grahamka z chudą szynką i pomidorem III:zupa pomidorowa bez makaronu, ryż brązowy, mieszanka warzyw na parze IV: sałatka owocowa, serek homogenizowany V: wieśniak z warzywami |
|
|
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
R na jutro;
I.owsianka z 3ł płatków i 2ł otrąb, 1ł rodzynek, 3suszone śliwki, duże jabłko, cynamon, woda, 1/2 szkl mleka (jutro kupię serek homogenizowany i we wtorek dodam zamiast mleka) II.pierś w marynacie (przyprawa,zioła, sos sojowy, pół łyżki oliwy z oliwek) parowana; dużo szpinaku duszonego z czosnkiem i vegetą natur; 3łyżki kaszy gryczanej; III.szklanka kefiru z siemieniem lnianym; (muszę go jutro zjeść lub wyrzucić) IV.150g twarogu z ziołami i rzodkiewkami, 2 marchewki;
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
P: PROSZE O OPINIE
![]() Ś: kaszka manna na mleku , z brzoskwnią ,pokruszonym batonikiem musli, łyżką dżemu ( mniaaam!!) ; herbatka z miodem i cytryną Nutridrink IIŚ: Activia (z nadzieją że pomoże moi jelitom) ; duża bułka pszenna z serkiem i szynką, herbata z miodem O: zupa pomidorowa z grzankami ; 2 nie duże kawalki kurczaka , gotowana marchew i fasolka, 2 łyżki buraków, tuczone ziemniaki, szklanka soku Po obiedzie gruszka P: mieszanka orzechów bakalland up ; batonik cini minis K: herbatka z miodem i cytryną; duża bułka ,pół z szynką , drugie pół zjadłam z połową serka wiejskiego ( reszte wyjadł mi tata ) I jak ? |
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Planowane jutrzejsze R.
Śniadanie: 4 łyżki Bran Flakes, 4 łyżki Zdrowego Błonnika, pół szklanki mleka 1,5% kawa z mlekiem II śniadanie: pełnoziarnista bułka z dynią z: almette bazyliowe, papryka, sałata Obiad: 50g makaronu pełnoziarnistego, 250g warzyw na patelnię, 2 pałeczki (takie dwa plasterki) serka camembert light (obtoczonego w mące żytniej i usmażonego na łyżce oliwy z oliwek) kolejna duża kawa z mlekiem Podwieczorek: 200g serka homogenizowanego naturalnego, garść mieszanki studenckiej jabłko Kolacja: omlet (dwa jajka, dwie łyżki mąki pełnoziarnistej), łyżka dżemu własnej roboty +czerwona herbata, woda mineralna I jak? Bardzo proszę o ocenę. Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2012-02-26 o 20:37 |
|
|
|
#1695 |
|
Zadomowienie
|
gosinek, mnie się np. bardzo podoba
oczywiście powinnaś jeść więcej jeśli chcesz odbudować organizm, ale jeśli twierdzisz, że stopniowo zwiększasz ilości, to oki
|
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo uprzejmie proszę o skomentowanie mojego P
Będę niezwykle wdzięczna ![]() Ś: pół bułki razowej z masłem i twarogiem tłustym+ogórek, duża kromka chleba białego z masłem i wędliną+pomidor IIŚ: jogurt naturalny z dwoma łyżkami wiejskiego, madnarynka, płatki zbożowe i paluszki słone O: - rosół z makaronem i marchewką- spora miska - 3-4 ziemniaki, dwie roladki schabowe z serem i szynką w sosie, ogórek kiszony K: 2 kromki białego chleba z masłem, szynką drobiową, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem po: średni banan, Activia jagodowa wymieszana z ok. 150g twarogu tłustego, dwa plastry polędwicy
|
|
#1697 |
|
Raczkowanie
|
Zwiększam. Z dnia na dzień staram się dodać coś więcej. Albo zamieniać produkty na te bardziej kaloryczne. Wielkie dzięki za radę, dodam więcej owocków. Witaminki się przydadzą ;-)
|
|
|
|
#1698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Ś: owsianka z 5 łyżek płatków, 2ł otrębow i 1ł siemienia z twarożkiem chudym ze słodzikiem, kiwi, garścią żurawiny suszonej i ziarnami słonecznika
IIŚ: grahamka z grubą warstwą twarogu O: makaron razowy z serkiem wiejskim na ciepło z ziolami i chipsami wędlinowymi (chuda szynka drobiowa) Trening - dywanowce, hh i bieganie P: tuńczyk wsw z ogórkiem (chyba:P) K: wieśniak/ twarożek na słodko. Dużo zielonej i czerwonej herbaty + woda ![]() Zerknie ktoś ?
|
|
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
1 śniadanie: owsianka na mleku z cynamonem (miałam ochotę na standard)
2 śniadanie: paczuszka lu go z musli obiad: duży ziemniak, wątróbka z cebulą na oliwie z oliwek podwieczorek: jogurt bananowy: banan, j.naturalny, otreby owsiane i pszenne, słonecznik, łyżka soku malinowego i dżemu niskosłodzonego kolacja: kromka razowca z polędwicą z indyczki i żółtym serem na ciepło ,odchudzony twaróg z papryką i cebulą i oliwkami+kromka razowca z ramą R. PS co to jest wieśniak? Bo ostatnio widziałam takie pieczywo
Edytowane przez Vinga21 Czas edycji: 2012-02-27 o 19:53 |
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postaraj się wprowadzić orzechy, pestki... Zwiększ ilościowo porcje. Jakościowo nawet nieźle. Czemu 4 posiłki? Wstajesz późno? ![]() Przejrzyj ten wątek, bywały tu naprawdę rewelacyjne jadłospisy na P.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-02-27 o 16:42 |
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Wiesniak to serek wiejski
|
|
#1704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jesz mięsa? Jedynym źródłem pełnowartościowego białka, które powinno być podstawą diety, są w Twoim jadłospisie jajka, a to za mało. Jeżeli jesteś wegetarianką włącz do jadłospisu soję i strączki. Poza tym brak owoców.
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2012-02-27 o 17:55 |
|
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj jadłospis na słodko, jakoś miałam chętkę i tak wyszło.
R ŚnI: owsianeczka na mleku 2% z uduszonym jabłkiem, cynamonem, łyżeczką miodu, otrębami żytnimi i owsianymi i serkiem wiejskim ŚnII: kromka razowca z pastą z makreli 1h treningu O: niezidentyfikowana morska ryba, podduszana, do tego duszone warzywa: pieczarki, papryka, pomidor. Po obiedzie byłam dalej głodna i wciągnęłam jabłko P: serek wiejski z rodzynkami i 1,5 łyżeczki miodu K: planuję srogi kawał twarogu z pomidorem zapewne Podwieczorek szykowałam po obiedzie do pracy i tak mnie wzięło na słodkie, że nie odpuściłam. Kajam się, za dużo tych słodkości jak na R chyba. I nie ma tłuszczy, gdyż nie ma komu orzechów nałupać , ale wieczorem to zrobię i od jutra już będą.edit: nałupię i dorzucę do kolacji!
http://ninthwitch-urodowo.blogspot.com/ Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa ![]() M. Edytowane przez dreamfield Czas edycji: 2012-02-27 o 19:08 |
|
|
|
#1706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wymieniłaby ewentualnie serek na rybę/jajka, ale rozumiem, że chętka na słodkie wygrała. Coraz lepiej jest : ]
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Jutrzejsze R
(lepiej niż ostatnio?)Śniadanie: owsianka na mleku z orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi 2 śniadanie: 2 muffinki (płatki owsiane, orzechy, trochę sezamu itd.), jablko Obiad: jakaś ryba morska, ciemny makaron, buraczki Podwieczorek: serek homo waniliowy, marchewka Kolacja: jajko na twardo z odrobiną majonezu i szczypiorkiem, kromka chleba słonecznikowego, zielona herbata Pewnie w międzyczasie będzie jeszcze muffinka
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przyznaję, ciężko mi idzie to P, ale chcę w końcu to skończyć ;P
|
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
U/ P
I. owsianka (pół szklanki płatków, szklanka tłustego mleka, banan, trochę rodzynek) II. w szkole- kanapka z dwóch średnich kromek z chleba graham z żółtym serem, mega duże jabłko III. talerz gęstej zupy pieczarkowej z makaronem, 6 małych pierogów z serem IV. serek wiejski 200g V. dwie kromki z chleba graham jedna z twarożkiem, druga z serkiem capri, marchewka, Mam bardzo mało ruchu.
wychodzę z kokonu. Edytowane przez Amy366 Czas edycji: 2012-02-27 o 18:33 |
|
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
U
I: 4 łyżki płatków owsianych ugotowanych na szklance mleka 2% z cynamonem i garścią mieszanki studenckiej II: podwójna kanapka z masłem, polędwicą sopocką, papryką; jabłko III: serek wiejski 200g, szklanka soku przecierowego wielowarzywnego IV: 2 naleśniki pół-razowe z farszem z mięsa mielonego wołowego, czerwonej faroli, kukurydzy i pikantnego sosu pomidorowego, zapiekane z w/w sosem i żółtym serem; V: 2 grzanki z razowca na zakwasie, jajecznica na maśle z papryką, cukinią, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi ziołami +woda, 2 kawy z mlekiem i cukrem, łyżeczka mielonego siemienia lnianego (na urodę ponoć dobre xD) btw. mam pytanie: co sądzicie o przecierowych sokach wielowarzywnych? Mam na myśli te firmy Fortuna. Bardzo mi smakują i zastanawiam się, czy przynoszą też mojemu organizmowi jakąś korzyść ^^
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

), kawałek pieczonej piersi z kurczaka, kasza jęczmienna, kapusta kiszona
)
)