Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 15:17   #1681
poppy seed
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Utrzymanie
1. Pieczona owsianka z migdałami, duszonym jabłkiem i naturalnym serkiem homogenizowanym. Kawa z mlekiem.
2. 2 nieduże klopsy, ziemniaki, tarte buraczki.
3. Kawałek kruchego ciasta z ananasem, jagodami, budyniową pianką i kruszonką. Kawa z mlekiem.
4. Talerzyk sałatki jarzynowej, kromka razowca z masłem i szynką drobiową.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:38   #1682
_Remember
Rozeznanie

R

Śniadanie
: kromka chleba słonecznikowego z szynką drobiową, zielona herbata
2 śniadanie: jogurt naturalny z migdałami, orzechami i startą kostką gorzkiej czekolady
Obiad: miseczka pomidorowej z makaronem (zwykłym ), kawałek pieczonej piersi z kurczaka, kasza jęczmienna, kapusta kiszona
Podwieczorek: koktajl bananowy i 2 suchary bieszczadzkie
Kolacja: bułka pełnoziarnista z plastrem wędzonego łososia i serek wiejski z wkrojoną papryką, zielona herbata
W międzyczasie: mały kawałek biszkoptu z owocami i galaretką, 3 kostki gorzkiej czekolady, dużo wody i jeszcze jedna zielona herbata.
edit: jeszcze marchewka

coś zmienić?

24.10.2019

Edytowane przez _Remember
Czas edycji: 2012-02-26 o 16:46
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:11   #1683
Fonin
Raczkowanie

RŚniadanie: dwie kromki chleba tostowego pełnoziarnistego z chuda szynką i ogórkiem
II Śniadanie: jogurt owocowy
Lunch: mała miska rosołu z dwoma żyłkami makaronu
Podwieczorek: marchewka i ogórek konserwowy
Kolacja: kurczak w pomidorach (z pieczarkami i papryką, właśnie zabieram się do przyrządzania)

W między czasie jeszcze zielona i czerwona herbata i woda.
Fonin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:44   #1684
samarableed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Remember Pokaż wiadomość
R

Śniadanie
: kromka chleba słonecznikowego z szynką drobiową, zielona herbata > strasznie skromnie. Najadłaś się w ogóle? Dołóż przynajmniej jeszcze jedną kromkę i warzywa. Śniadanie ma dać Ci kopa na cały dzień! : )
2 śniadanie: jogurt naturalny z migdałami, orzechami i startą kostką gorzkiej czekolady > brak białka. Wymień jogurt na serek homogenizowany/wiejski. Dołóż warzywo lub owoc. A może zrobisz sobie sałatkę z rybą/mięskiem/jajkiem?
Obiad: miseczka pomidorowej z makaronem (zwykłym ), kawałek pieczonej piersi z kurczaka, kasza jęczmienna, kapusta kiszona > co do makaronu, to wiesz ; ] Okej, dołóż więcej warzyw ( ja wcinam fuurę zielska )
Podwieczorek: koktajl bananowy i 2 suchary bieszczadzkie > masakra! Wywal koktajl, banan na redukcji nie wskazany, szczególnie o tej porze, a suchary to już w ogóle.
Kolacja: bułka pełnoziarnista z plastrem wędzonego łososia i serek wiejski z wkrojoną papryką, zielona herbata > jeśli chudniesz jedząc węgle na noc, to jest w porządku. Bardzo smacznie : )
W międzyczasie: mały kawałek biszkoptu z owocami i galaretką, 3 kostki gorzkiej czekolady, dużo wody i jeszcze jedna zielona herbata.
edit: jeszcze marchewka > trochę folgujesz czekoladą, biszkoptem...mam nadzieję, że nie codziennie?

coś zmienić?
jak powyżej : )

'Czy gdyby łzy potrafiły mówić, wytłumaczyłyby ideę smutku?'

samarableed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:47   #1685
_Remember
Rozeznanie

samarableed, dzięki pozmieniam A co do ciasta i wgl to nie codziennie, dzisiaj wyjątkowo (u babci byłam)

24.10.2019
Stary 2012-02-26, 17:51   #1686
dreamfield
Raczkowanie

Dzisiejszy jadłospis

ŚnI : owsianka na mleku 2% z otrębami owsianymi i żytnimi, łyżeczką miodu i serkiem wiejskim (o dziwo, niezłe)
ŚnII: kromka razowca z dużą ilością pasty z makreli
O: "kanapka" ze szpinakiem i kurczakiem z Salad Story (tortilla z kurczakiem w ziołach, szpinakiem, sałatą, jakimś sosem i jakimś serem. Na stronie napisali, że zawiera 27g białka!)
P: serek homo z papryką i pomidorem, odrobina pasty z makreli
K: wczorajsza sałatka, tylko dorzucę jeszcze dwa jajka i trochę szynki, bo całą wyjadłam po treningu, czyli czerwona sałata, jajko, szynka, papryka, pomidor i koperek.

W międzyczasie mały soczek multiwitaminowy, ale o dobrym składzie.

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:53   #1687
samarableed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Super ze jest ten watek!
To tak na wstepie a teraz do rzeczy.

Moje R:
S: 2 łyzki musli tropikalnych+ 2 łyzki oterbow owsianych+ 200ml mleka 1.5% > brak białka. Wywal kupne musli. Zrób sobie porządną owsiankę z serkiem wiejskim lub twarogiem i dodaj świeży owoc, bo to powyżej to tragedia...
2 S: duze jabłko > to jest drugie śniadanie? Owoc to nie posiłek.
O: filet z kurczaka i 3 łyzki buraczkow > może węgle złożone? Co to są 3 łyżki ?
P: 70g slonecznika > To nie jest posiłek! Dodaj serek, jajka...
K: 100g twarozku chudego swojej roboty z cebulka >może być, ale przy całym jadłospisie, 100g to prawie tyle, co nic...
Masz zamiar na tym schudnąć, czy całkowicie rozwalić metabolizm?

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez _Remember Pokaż wiadomość
samarableed, dzięki pozmieniam A co do ciasta i wgl to nie codziennie, dzisiaj wyjątkowo (u babci byłam)
Jak u babci, to rozumiem
Zadam Ci pytanie poza tematem, na pewno potrzebujesz redukcji?

Stary 2012-02-26, 17:55   #1688
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez samarableed Pokaż wiadomość
---
Jak u babci, to rozumiem
Zadam Ci pytanie poza tematem, na pewno potrzebujesz redukcji?
Mi nie chodzi tyle o spadek kg, co o płaski brzuch i pozbycie się cellulitu Staram się ćwiczyć, do tego na początek R, potem przerzucę się pewnie na U, jeśli będą efekty

24.10.2019
Stary 2012-02-26, 18:40   #1689
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez dreamfield Pokaż wiadomość
Dzisiejszy jadłospis

ŚnI : owsianka na mleku 2% z otrębami owsianymi i żytnimi, łyżeczką miodu i serkiem wiejskim (o dziwo, niezłe)
ŚnII: kromka razowca z dużą ilością pasty z makreli
O: "kanapka" ze szpinakiem i kurczakiem z Salad Story (tortilla z kurczakiem w ziołach, szpinakiem, sałatą, jakimś sosem i jakimś serem. Na stronie napisali, że zawiera 27g białka!)
P: serek homo z papryką i pomidorem, odrobina pasty z makreli
K: wczorajsza sałatka, tylko dorzucę jeszcze dwa jajka i trochę szynki, bo całą wyjadłam po treningu, czyli czerwona sałata, jajko, szynka, papryka, pomidor i koperek.

W międzyczasie mały soczek multiwitaminowy, ale o dobrym składzie.
to R? tak wyglada, i spoko, fajnie nie widze tluszczy tylko no i ten obiad taki sobie, to ze tam jest 27 g bialka to nie znaczy ze to bialko jest dobrego pochodzenia, ale raz na jakis czas na miescie -spoko.

moje R:
I. dwa jajka na twardo z ogorkiem kiszonym, dwie kromki razowca z sałatą, ogorkiem i pomidorem, + ketchup, musztarda
II. makaron ciemny z serem bialym, lyzeczka cukru i maslem, piers z kurczaka ze szpinakiem i oliwą, ze 2 ziemniaki pieczone
1,5 h na rowerze - nie wiem dokladnie jaki dystans, nie jakos super szybko
III. makaron ciemny z jogurtem naturalnym i truskawkami, piers z kurczaka jak wyzej, troszke slodkiego syropu w szklance wody ;d
IV. planuje jakas zupe krem ,ale nie wiem czy bedzie z czego zrobic, + mozarella w sałatce
V nie bedzie bo pozno wstalam
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:07   #1690
samarableed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
to R? tak wyglada, i spoko, fajnie nie widze tluszczy tylko no i ten obiad taki sobie, to ze tam jest 27 g bialka to nie znaczy ze to bialko jest dobrego pochodzenia, ale raz na jakis czas na miescie -spoko.

moje R:
I. dwa jajka na twardo z ogorkiem kiszonym, dwie kromki razowca z sałatą, ogorkiem i pomidorem, + ketchup, musztarda > podziwiam te Twoje wytrawne śniadania. Ja umarłabym bez słodkiej owsianki podoba mi się
II. makaron ciemny z serem bialym, lyzeczka cukru i maslem, piers z kurczaka ze szpinakiem i oliwą, ze 2 ziemniaki pieczone > moje smaki. : )
1,5 h na rowerze - nie wiem dokladnie jaki dystans, nie jakos super szybko >
III. makaron ciemny z jogurtem naturalnym i truskawkami, piers z kurczaka jak wyzej, troszke slodkiego syropu w szklance wody ;d > a tam, syropem glikogen uzupełniamy ; ) potreningowo - świetnie.
IV. planuje jakas zupe krem ,ale nie wiem czy bedzie z czego zrobic, + mozarella w sałatce > smacznie
V nie bedzie bo pozno wstalam
Nie mam do czego się przyczepić ; ) Pyszna redukcja!

Czas na moją R'kę.
Śniadanie: pancakes z kiwi i truskawkami z pszennej razowej mąki , z twarogiem z jogurtem i odrobiną bakalii; Inka z mlekiem
II : (przedtreningowo) pierś z kurczaka, surówka i kiełki, makaron z jabłkiem i odrobiną twarogu z jogurtem
HIIT, 10 abs, 10 class stretch ( Turbofire, wyplułam płuca: ))
od razu po: łyżeczka miodu
Obiad: krem z kalafiora z kuleczkami z mięska mielonego w żytnich otrębach, surówka, ryż brązowy z odrobiną jogurtu jagodowego
kawa z mlekiem
IV: serek wiejski z sporą garścią orzechów
V: dopiero będzie, pewnie makrela wędzona, sałatka z plastrem żółtego sera

Stary 2012-02-26, 19:08   #1691
ama09
Zakorzenienie

ja od razu dwa do oceny, dzisiejsze i planowane jutrzejsze R

I: owsianka z pół szklanki mleka, jabłko
II: grahamka z chudą szynką i papryką(masełko)
III: filet z kurczaka, brokuły i ziemniaki na parze
IV: jajecznica z 2 jajek z papryką
V: twarożek naturalny z migdałami

I: omlet z 2 jajek z pomidorem i papryką, jabłko
II: grahamka z chudą szynką i pomidorem
III:zupa pomidorowa bez makaronu, ryż brązowy, mieszanka warzyw na parze
IV: sałatka owocowa, serek homogenizowany
V: wieśniak z warzywami
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:19   #1692
kawuza
Raczkowanie

R na jutro;

I.owsianka z 3ł płatków i 2ł otrąb, 1ł rodzynek, 3suszone śliwki, duże jabłko, cynamon, woda, 1/2 szkl mleka (jutro kupię serek homogenizowany i we wtorek dodam zamiast mleka)
II.pierś w marynacie (przyprawa,zioła, sos sojowy, pół łyżki oliwy z oliwek) parowana; dużo szpinaku duszonego z czosnkiem i vegetą natur; 3łyżki kaszy gryczanej;
III.szklanka kefiru z siemieniem lnianym; (muszę go jutro zjeść lub wyrzucić)
IV.150g twarogu z ziołami i rzodkiewkami, 2 marchewki;
cel 3: 60kg
cel 4: 55kg
kawuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:22   #1693
gosinek13
Raczkowanie

P: PROSZE O OPINIE

Ś: kaszka manna na mleku , z brzoskwnią ,pokruszonym batonikiem musli, łyżką dżemu ( mniaaam!!) ; herbatka z miodem i cytryną

Nutridrink

IIŚ: Activia (z nadzieją że pomoże moi jelitom) ; duża bułka pszenna z serkiem i szynką, herbata z miodem

O: zupa pomidorowa z grzankami ; 2 nie duże kawalki kurczaka , gotowana marchew i fasolka, 2 łyżki buraków, tuczone ziemniaki, szklanka soku

Po obiedzie gruszka

P: mieszanka orzechów bakalland up ; batonik cini minis

K: herbatka z miodem i cytryną; duża bułka ,pół z szynką , drugie pół zjadłam z połową serka wiejskiego ( reszte wyjadł mi tata )

I jak ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:34   #1694
l4lena
Rozeznanie

Planowane jutrzejsze R.

Śniadanie: 4 łyżki Bran Flakes, 4 łyżki Zdrowego Błonnika, pół szklanki mleka 1,5%
kawa z mlekiem
II śniadanie: pełnoziarnista bułka z dynią z: almette bazyliowe, papryka, sałata
Obiad: 50g makaronu pełnoziarnistego, 250g warzyw na patelnię, 2 pałeczki (takie dwa plasterki) serka camembert light (obtoczonego w mące żytniej i usmażonego na łyżce oliwy z oliwek)
kolejna duża kawa z mlekiem
Podwieczorek: 200g serka homogenizowanego naturalnego, garść mieszanki studenckiej
jabłko
Kolacja: omlet (dwa jajka, dwie łyżki mąki pełnoziarnistej), łyżka dżemu własnej roboty

+czerwona herbata, woda mineralna

I jak? Bardzo proszę o ocenę.

Edytowane przez l4lena
Czas edycji: 2012-02-26 o 20:37
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:40   #1695
Bellamy
Zadomowienie

gosinek, mnie się np. bardzo podoba oczywiście powinnaś jeść więcej jeśli chcesz odbudować organizm, ale jeśli twierdzisz, że stopniowo zwiększasz ilości, to oki dodaj więcej owocków, brzoskwinia i gruszka to mało jak na P, a pozatym potrzebujesz witaminek
Stary 2012-02-26, 20:58   #1696
agniusia17
Rozeznanie

Bardzo uprzejmie proszę o skomentowanie mojego P Będę niezwykle wdzięczna

Ś: pół bułki razowej z masłem i twarogiem tłustym+ogórek, duża kromka chleba białego z masłem i wędliną+pomidor
IIŚ: jogurt naturalny z dwoma łyżkami wiejskiego, madnarynka, płatki zbożowe i paluszki słone
O:
- rosół z makaronem i marchewką- spora miska
- 3-4 ziemniaki, dwie roladki schabowe z serem i szynką w sosie, ogórek kiszony
K: 2 kromki białego chleba z masłem, szynką drobiową, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem
po: średni banan, Activia jagodowa wymieszana z ok. 150g twarogu tłustego, dwa plastry polędwicy

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:12   #1697
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
gosinek, mnie się np. bardzo podoba oczywiście powinnaś jeść więcej jeśli chcesz odbudować organizm, ale jeśli twierdzisz, że stopniowo zwiększasz ilości, to oki dodaj więcej owocków, brzoskwinia i gruszka to mało jak na P, a pozatym potrzebujesz witaminek
Zwiększam. Z dnia na dzień staram się dodać coś więcej. Albo zamieniać produkty na te bardziej kaloryczne. Wielkie dzięki za radę, dodam więcej owocków. Witaminki się przydadzą ;-)
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 10:11   #1698
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość

Ś: kaszka manna na mleku , z brzoskwnią ,pokruszonym batonikiem musli, łyżką dżemu ( mniaaam!!) ; herbatka z miodem i cytryną do tego jakas bułka z masłem, wędliną,serem żółtym albo jajkiem i warzywa

Nutridrink

IIŚ: Activia (z nadzieją że pomoże moi jelitom) ; duża bułka pszenna z serkiem i szynką, herbata z miodem masełko na bułkę plus jakiś owoc

O: zupa pomidorowa z grzankami ; 2 nie duże kawalki kurczaka , gotowana marchew i fasolka, 2 łyżki buraków, tuczone ziemniaki, szklanka soku

Po obiedzie gruszka

P: mieszanka orzechów bakalland up ; batonik cini minis tutaj mogła wpaść jakaś Drożdżówka plus kakao/ budyń/ naleśniki

K: herbatka z miodem i cytryną; duża bułka ,pół z szynką , drugie pół zjadłam z połową serka wiejskiego ( reszte wyjadł mi tata ) chociaż 2 bułki z masłem albo 4 kromki chleba/ jajecznica na maśle/ wędzona makrela
I jak ?
tak jak wyżej musisz troche zwiększać bo to raczej na utrzymanie wyglada
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 10:58   #1699
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość

Ś: kaszka manna na mleku , z brzoskwnią ,pokruszonym batonikiem musli, łyżką dżemu ( mniaaam!!) ; herbatka z miodem i cytryną

Nutridrink

IIŚ: Activia (z nadzieją że pomoże moi jelitom) ; duża bułka pszenna z serkiem i szynką, herbata z miodem

Po obiedzie gruszka

P: mieszanka orzechów bakalland up ; batonik cini minis

K: herbatka z miodem i cytryną; duża bułka ,pół z szynką , drugie pół zjadłam z połową serka wiejskiego ( reszte wyjadł mi tata )

I jak ?
Mi to wyglada na U

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:49   #1700
LittleWoman
Zadomowienie

Ś: owsianka z 5 łyżek płatków, 2ł otrębow i 1ł siemienia z twarożkiem chudym ze słodzikiem, kiwi, garścią żurawiny suszonej i ziarnami słonecznika

IIŚ: grahamka z grubą warstwą twarogu

O: makaron razowy z serkiem wiejskim na ciepło z ziolami i chipsami wędlinowymi (chuda szynka drobiowa)

Trening - dywanowce, hh i bieganie

P: tuńczyk wsw z ogórkiem (chyba:P)

K: wieśniak/ twarożek na słodko.

Dużo zielonej i czerwonej herbaty + woda

Zerknie ktoś ?
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:53   #1701
Vinga21
Raczkowanie

1 śniadanie: owsianka na mleku z cynamonem (miałam ochotę na standard)
2 śniadanie: paczuszka lu go z musli
obiad: duży ziemniak, wątróbka z cebulą na oliwie z oliwek
podwieczorek: jogurt bananowy: banan, j.naturalny, otreby owsiane i pszenne, słonecznik, łyżka soku malinowego i dżemu niskosłodzonego
kolacja: kromka razowca z polędwicą z indyczki i żółtym serem na ciepło ,odchudzony twaróg z papryką i cebulą i oliwkami+kromka razowca z ramą

R.

PS co to jest wieśniak? Bo ostatnio widziałam takie pieczywo

Edytowane przez Vinga21
Czas edycji: 2012-02-27 o 19:53
Vinga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:18   #1702
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
Bardzo uprzejmie proszę o skomentowanie mojego P Będę niezwykle wdzięczna

Ś: pół bułki razowej z masłem i twarogiem tłustym+ogórek, duża kromka chleba białego z masłem i wędliną+pomidor > fajnie, gdyby wpadł owoc. No i co najmniej (!) cała bułka.
IIŚ: jogurt naturalny z dwoma łyżkami wiejskiego, madnarynka, płatki zbożowe i paluszki słone < 2 łyżki wieśniaka, mandarynka... Mało. Zwiększyć porcję!
O:
- rosół z makaronem i marchewką- spora miska
- 3-4 ziemniaki, dwie roladki schabowe z serem i szynką w sosie, ogórek kiszony < nie wyliczaj na sztuki.
K: 2 kromki białego chleba z masłem, szynką drobiową, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem
po: średni banan, Activia jagodowa wymieszana z ok. 150g twarogu tłustego, dwa plastry polędwicy < no, tu jest okej, o ile kromki chleba były duże
Ogólnie- wygląda to na U.
Postaraj się wprowadzić orzechy, pestki... Zwiększ ilościowo porcje. Jakościowo nawet nieźle.
Czemu 4 posiłki? Wstajesz późno?
Przejrzyj ten wątek, bywały tu naprawdę rewelacyjne jadłospisy na P.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-02-27 o 16:42
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:38   #1703
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Postaraj się wprowadzić orzechy, pestki... Zwiększ ilościowo porcje. Jakościowo nawet nieźle.
Też tak uważam ale bałam się odezwać

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Vinga21 Pokaż wiadomość

PS co to jest wieśniak? Bo ostatnio widziałam takie pieczywo
Wiesniak to serek wiejski

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:53   #1704
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez l4lena Pokaż wiadomość
Planowane jutrzejsze R.

Śniadanie: 4 łyżki Bran Flakes, 4 łyżki Zdrowego Błonnika, pół szklanki mleka 1,5% Brak białka, mleko ma go mało. Poza tym niezbyt duże to śniadanie, ja bym dodała jakiś owoc
kawa z mlekiem
II śniadanie: pełnoziarnista bułka z dynią z: almette bazyliowe, papryka, sałata Zamiast almette daj lepiej zdrowszy i bogatszy w białko twaróg. Trochę mało, dałabym owoc do tego
Obiad: 50g makaronu pełnoziarnistego, 250g warzyw na patelnię, 2 pałeczki (takie dwa plasterki) serka camembert light (obtoczonego w mące żytniej i usmażonego na łyżce oliwy z oliwek) Te serki to tak nie za bardzo moim zdaniem
kolejna duża kawa z mlekiem
Podwieczorek: 200g serka homogenizowanego naturalnego, garść mieszanki studenckiej Ok
jabłko
Kolacja: omlet (dwa jajka, dwie łyżki mąki pełnoziarnistej), łyżka dżemu własnej roboty Ta mąka i dżem na kolacje to tak średnio, ale generalnie zależy od organizmu. Musisz zobaczyć czy lepiej służą Ci na kolację same białka czy możesz dodawać też węgle

+czerwona herbata, woda mineralna

I jak? Bardzo proszę o ocenę.
jw.
Nie jesz mięsa? Jedynym źródłem pełnowartościowego białka, które powinno być podstawą diety, są w Twoim jadłospisie jajka, a to za mało. Jeżeli jesteś wegetarianką włącz do jadłospisu soję i strączki.
Poza tym brak owoców.

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2012-02-27 o 17:55
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:01   #1705
dreamfield
Raczkowanie

Dzisiaj jadłospis na słodko, jakoś miałam chętkę i tak wyszło.
R
ŚnI: owsianeczka na mleku 2% z uduszonym jabłkiem, cynamonem, łyżeczką miodu, otrębami żytnimi i owsianymi i serkiem wiejskim
ŚnII: kromka razowca z pastą z makreli
1h treningu
O: niezidentyfikowana morska ryba, podduszana, do tego duszone warzywa: pieczarki, papryka, pomidor.
Po obiedzie byłam dalej głodna i wciągnęłam jabłko
P: serek wiejski z rodzynkami i 1,5 łyżeczki miodu
K: planuję srogi kawał twarogu z pomidorem zapewne

Podwieczorek szykowałam po obiedzie do pracy i tak mnie wzięło na słodkie, że nie odpuściłam. Kajam się, za dużo tych słodkości jak na R chyba. I nie ma tłuszczy, gdyż nie ma komu orzechów nałupać, ale wieczorem to zrobię i od jutra już będą.

edit: nałupię i dorzucę do kolacji!

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.

Edytowane przez dreamfield
Czas edycji: 2012-02-27 o 19:08
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:17   #1706
samarableed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamfield Pokaż wiadomość
Dzisiaj jadłospis na słodko, jakoś miałam chętkę i tak wyszło.
R
ŚnI: owsianeczka na mleku 2% z uduszonym jabłkiem, cynamonem, łyżeczką miodu, otrębami żytnimi i owsianymi i serkiem wiejskim>w porządku. Fajnie, że dodałaś serek wiejski : )
ŚnII: kromka razowca z pastą z makreli> kiepskie przedtreningowe jadło. Sama czasem jem grahamkę, ale staraj się wcinać makaron/ryż/kaszę/ziemniaki.
1h treningu
O: niezidentyfikowana morska ryba, podduszana, do tego duszone warzywa: pieczarki, papryka, pomidor. > brak węgli! Po treningu wskazane jest zjedzenie złożonych węglowodanów.
Po obiedzie byłam dalej głodna i wciągnęłam jabłko
P: serek wiejski z rodzynkami i 1,5 łyżeczki miodu > rodzynki i miód, jeśli nie po treningu, to niewskazane, sama wiesz ;-)
K: planuję srogi kawał twarogu z pomidorem zapewne > bardzo ładnie

Podwieczorek szykowałam po obiedzie do pracy i tak mnie wzięło na słodkie, że nie odpuściłam. Kajam się, za dużo tych słodkości jak na R chyba. I nie ma tłuszczy, gdyż nie ma komu orzechów nałupać, ale wieczorem to zrobię i od jutra już będą.
Ten podwieczorek to taki nie-redukcyjny, ale każdemu zdarzają się grzeszki. Wymieniłaby ewentualnie serek na rybę/jajka, ale rozumiem, że chętka na słodkie wygrała. Coraz lepiej jest : ]

Stary 2012-02-27, 18:17   #1707
_Remember
Rozeznanie

Jutrzejsze R (lepiej niż ostatnio?)

Śniadanie: owsianka na mleku z orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi
2 śniadanie: 2 muffinki (płatki owsiane, orzechy, trochę sezamu itd.), jablko
Obiad: jakaś ryba morska, ciemny makaron, buraczki
Podwieczorek: serek homo waniliowy, marchewka
Kolacja: jajko na twardo z odrobiną majonezu i szczypiorkiem, kromka chleba słonecznikowego, zielona herbata

Pewnie w międzyczasie będzie jeszcze muffinka

24.10.2019
Stary 2012-02-27, 18:20   #1708
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady. Od teraz wprowadzam poprawki i następny jadłospis będzie lepszy
Przyznaję, ciężko mi idzie to P, ale chcę w końcu to skończyć ;P

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:23   #1709
Amy366
Raczkowanie

U/ P
I. owsianka (pół szklanki płatków, szklanka tłustego mleka, banan, trochę rodzynek)
II. w szkole- kanapka z dwóch średnich kromek z chleba graham z żółtym serem, mega duże jabłko
III. talerz gęstej zupy pieczarkowej z makaronem, 6 małych pierogów z serem
IV. serek wiejski 200g
V. dwie kromki z chleba graham jedna z twarożkiem, druga z serkiem capri, marchewka,

Mam bardzo mało ruchu.

Edytowane przez Amy366
Czas edycji: 2012-02-27 o 18:33
Amy366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:31   #1710
mickey_mouse
Raczkowanie

U
I: 4 łyżki płatków owsianych ugotowanych na szklance mleka 2% z cynamonem i garścią mieszanki studenckiej
II: podwójna kanapka z masłem, polędwicą sopocką, papryką; jabłko
III: serek wiejski 200g, szklanka soku przecierowego wielowarzywnego
IV: 2 naleśniki pół-razowe z farszem z mięsa mielonego wołowego, czerwonej faroli, kukurydzy i pikantnego sosu pomidorowego, zapiekane z w/w sosem i żółtym serem;
V: 2 grzanki z razowca na zakwasie, jajecznica na maśle z papryką, cukinią, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi ziołami

+woda, 2 kawy z mlekiem i cukrem, łyżeczka mielonego siemienia lnianego (na urodę ponoć dobre xD)

btw. mam pytanie: co sądzicie o przecierowych sokach wielowarzywnych? Mam na myśli te firmy Fortuna. Bardzo mi smakują i zastanawiam się, czy przynoszą też mojemu organizmowi jakąś korzyść ^^
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości