|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
A ja zawsze ide do fryzjera z zamiarem, że tym razem nie pozwolę obciąć sobie nawet 1 cm włosów i co? wychodzę z włosami krótszymi co najmniej o 8 cm (mam do łopatek-przed ścięciem;-). Wrrr...zawsze mi zetnie za dużo a ja bym chciała dłuższe, ale narzekanie że włosy takie zniszczone bleble...robi swoje i w końcu godzę się na ten 1 cm, a tak naprawdę zostają mi do ramion;
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
U mnie ten sam problem - fryzjerki zawsze mówią jakie to zniszczone włosy mam i że na końcach te 'piórka' to aż głupio nie obciąć :/ Ale już 4 miesiące nie byłam u fryzjera i muszę iść w tygodniu
![]() A co do rumianku.. nie mam pojęcia ale dołączam się do pytania bo też chcę sobie rozjaśnić moje włosy żeby były bardziej blond niż takie mysie tylko ja polewam je sokiem z cytryny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Przyczajenie
|
Ja też zaczęłam zapuszczać włosy,ale rosną bardzo wolno -.-' znacie jakieś produkty ,które przyspieszają zapuszczanie włosów? Może jakieś olejki? Cokolwiek!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Rozeznanie
|
Też nie lubię wizyty u fryzjera. Chyba Garfield rzekł: schudnąć, to jakby odrobinę umrzeć. I to samo jest z włosami
![]() Bardzo też chciałabym ufarbować włosy. Już się dobrze z nimi nie czuję. A dawno nie farbowałam. Jakoś we wrześniu. Na szczęście kolor mocno zbliżony do naturalnego, więc nie rzucają się w oczy chamskie odrosty. Od farbowania się nie umiera, prawda? Tzn. już tyle razy miałam farbę na włosach, ale miałam krótsze te włosy i nie zapuszczałam ich nigdy. A jak to jest z wodą brzozową? Przelałam sobie do tego opakowania po Gliss Kur (odżywka bez spłukiwania), myślicie że takie psikanie większej ilości włosa może zaszkodzić mu? Bo przecież w składzie ten alkohol... Oczywiście nie mam zamiaru na końce tego stosować. Jak najbliżej skóry głowy, ale wiadomo, że przy takim nakładaniu pewna część włosa również zostanie obdarowana.
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595610
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też polecam Ci mój blog , to co mam w stopce sposoby na przyspieszenie
![]() |
#4058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdy czytam wasze wypowiedzi na temat strachu przed fryzjerem to stwierdzam że mój fryzjer jest cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Rozeznanie
|
Mi brakuje 15 cm więc z dwa lata mi się zejdzie pewnie zanim osiągnę cel.. Wolno rosną mi włosy, ale grunt, że w ogóle rosną. Nie podobają mi się takie włosy jak ma wiele dziewczyn - bardzo długie a na końcach jakieś 10cm dosłownie kilka włosów na krzyż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4061 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
W ogóle wklejam aktualizację, do szczęścia brakuje mi jeszcze z 10 cm. Po hennie zrobiły się fajnie gęste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Raczkowanie
|
Witch - wyglądają cudnie.
Ja w piątek też hennowałam (Khadi Ciemny Brąz). Też jestem bardzo zadowolona z efektu (cudny połysk, piękny kolor) - ale niestety nie złapało mi moich pierwszych siwaczków więc będę próbowała dwustopniowo - najpierw henna z Amlą, potem znów ciemny brąz (czyli henna z indygo w odpowiednich proporcjach). Do mojego skrzypu i pokrzywy dołożyłam ostatnio sufrin, mam nadzieję, że wspomoże.... No ale chociaż perspektywa wiosny cieszy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Rozeznanie
|
Ale ładne i dłuuugie włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Prostujesz? Ja zapuszczam bo mam słabość do dłuuugich falowanych włosów w średniowiecznym stylu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() opisałaś swoją kurację w wątku tym zapuszczanie bez dyskusji? ![]() bo bym chętnie poczytała Twoje kuracje.
![]() |
#4067 |
Nindżopesz
|
Dzięki
![]() Friese, nie opisywałam bo chyba nie bardzo jest o czym pisać tzn. nic nowatorskiego - od długiego czasu pokrzywa do picia i oleje po długości, ostatnio Jantar, Artiste z keratyną, żel lniany i z pantenolem. Co do trzech ostatnich nie mam zdania czy cokolwiek dają. Tutaj opisałam konkretnie co robię: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10767 ![]() Przy okazji odkryłam, że maseczka Bingo jest genialna. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2012-02-26 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Rozeznanie
|
Kiedyś byłam głupia i często prostowałam, ale jak zobaczyłam co prostownica robi z moimi włosami to przestałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! nie wiem czy czytacie blog AzjatyckiCukier ale dziewczyna to Polka mieszkająca w Singapurze i opisuje tamtejsze kosmetyki. Ostatnio testowała na sobie wcierkę kaminomoto i w dwa tygodnie jej włosy urosły o 2 cm :O
ja jestem w szoku :O chyba się skuszę jeśli uda mi się zaoszczędzić w tym miesiącu. na ebayu wcierka z wysyłką kosztuje jakieś 100zł ale kurczę zobaczcie same: http:// azjatyckicukier.blogspot. com/2012/02/zapuszczanie-wosow-po-nieudanym-cieciu. html (dwie spacje) dorzucam skład wcierki: Skład: Alcohol Denat., Water, Rosemary Extract, Capsicum Frutescens, Glycerine, Menthol, Sophora Radix (Kujin-Extract), Allantoin, Panthenol, Pyridoxine HCl, Isodonis Japonicus (Enmeiso-Extract), Glycyrrhetinic Acid (Kanzo-Extract), Hinokitiol (Hinoki-Extract), Neo-Takanal, Fragrances.
21.06.2011 - aparatka (góra) ![]() 11.10.2011 - dół ![]() ![]() ![]() jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe.. Edytowane przez defuckto Czas edycji: 2012-02-27 o 11:00 Powód: dodałam skład |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zwykła wcierka- może coś zdziałać, ale nie musi. Równie dobrze, można kupić Jantara, Seboradin, Neril czy Rzepę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Rozeznanie
|
Ja także myślę, że to na każdego inaczej może działać. Mnie nie stać w tej chwili na aż tak drogie kosmetyki, dlatego mogę zapomnieć o tym.. ale chyba bardziej bym się wkurzyła jakby nie było żadnych efektów za taką cenę.. chociaż 2 cm na dwa tygodnie brzmi świetnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4074 |
Rozeznanie
|
Jaką chciałybyście mieć fryzurę jak już osiągniecie wymarzony cel?
![]() Ja myślałam o takich: http://www.beautyhair-tips.com/wp-co...0/hair-125.jpg http://fryzurki.blox.pl/resource/gg2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Nindżopesz
|
Ja chcę zwyczajne, rozpuszczone i drobno pofalowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak na poważnie, wierzę w dobroczynne działanie źiół, protein, witamin itp...i w genetykę. To wszystko co możemy zrobić to zdrowy tryb życia i dużo powyższych w kosmetykach, a reszta to matka natura, dla jednych bardziej łaskawa, dla drugich mniej....plus oczywiście "magia" polegająca na błyskawicznych odrostach przy krótkiej super fryzurze z fajnym kolorem i ani-drgnięcie w miesiąc po podjęciu decyzji o zapuszczaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
Ja chcę takie
![]()
#4080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.