|
|
#241 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
...a skoro dziś ma urodziny to kolejnych 11 mu życzę ![]() No ale powiem Ci, że kot to wygląda na niezłego rozrabiakę Mam nadzieję, że się dogadają z Dzidziusiem
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie takie USG pod koniec ciazy super wyglada i bardzo podobnie
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisałyście o imionach. My z mężem mieliśmy już wybrane przed ciążą dla chłopca - Maciej, po moim tacie. A dziewczynka miała być Liliana. Ale chyba z Lilką przyjdzie mi się pożegnać Przynajmniej tym razem :P
|
|
|
|
|
#244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak ktoś mnie nie zna, to pewnie nie wierzy, że codziennie jem coś słodkiego. Szczerze powiem, że chciałabym pozbyć się tego nałogu (mój jedyny nałóg), ale wiem, że byłoby baaaaardzo ciężko. Cytat:
Soleilka jaka Ty drobniutka jesteś. Ładny brzuszek .Jeszcze nie zrobiłam mojemu brzucholowi żadnego zdjęcia. A już jest, co fotografować. |
||
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#246 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja się nie śmieję, bo też tak rosnę![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Dołączę mój brzuchol z zaznaczeniem żeby nie patrzeć na domowe spodnie, bo niejedno przeszły i noszą "normalne" ślady użytkowania
(czytaj: przeżyły malowanie :P)Na plusie jest 5 kg. Lekarz ochrzanił mnie, że dużo urosłam ale ja jestem cały czas głodna. Rozpytałam mamę i w przytyła w I ciąży 30 kg, w II 12. Siostra w I 24 kg (potem zrzuciła jakieś 35) a w II 18. Więc pewnie będzie jakieś 15-20 kg więcej na koniec. Ale jakoś się teraz średnio tym martwię
|
|
|
|
#248 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich i miłego dnia życzę!
Cytat:
, ale mój przypadek top chyba największa skrajność trzymam kciuki, będzie dobrze!Cytat:
|
||
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mój brzuchol macie Zdjęcie z wczoraj 18t5d
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
No to mój brzuchol macie
Zdjęcie z wczoraj 18t5d[/QUOTE]Dzięki, Twój tez gładziutki i śliczniutki Brzucholki są super !!Ja się martwię tylko jednym, że nie będę wiedziała, że już czuje ruchy. Wieczorami jak siedzimy przed TV staram się wczuć i coś poczuć i nic.... |
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładne brzuszki
. Irmusia Twój już ładnie urósł. Fajnie tak pooglądać inne brzuszki. |
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wam wkleje moj brzuszek w tyg
![]() za tydzien we wtorek mam wizyte ciekawe kiedy bede miala USG juz doczekac sie nie moge zeby zobaczyc mojego bobaska i ciekawe czy faktycznie bedzie dziewczynka ![]() dzis mama przywiezie mi jakies ubranka dla maluszka , bo kolezanka z pracy jej dala
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Bardzo dziękuje za Wasze wsparcie i za słowa otuchy, na prawde były mi potrzebne. Wczoraj miałam tyle do zrobienia i nic nie zrobilam, miałam okropnego doła. Wczoraj prawie wcale nie odzywałam się do TŻ i miałam nadzieje że mnie przeprosi, ale nadzieja matką głupich... Chyba myśli że nic takiego się nei stało ![]() ![]() Dzisaj stwierdziłam że nei moge być taka "zgnusniona" bo przeciez mam dzidziusia w brzuszku który wsyztkie moje humory wyczuwa no i mam jeszcze Amecie która tez świetnie mnie wyczuwa. Byłyśmy dzis na krótkim spacerze i od razu o sklep zachaczyłyśmy i apteki bo musiałam wykupic recepte od endokrynologa. No i zaraz bierzemy się za sprzątanie domu i może zrobie na jutro kopytka Juz nei moge sie doczekać piątku i wreszcie usg połówkowe. Dobra lece do zobaczenia
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam jakaś przesądna jestem i nie chcę nic kupować. Póki co oglądam sobie ciuszki w sklepach, na allegro. Przyglądam się wózkom. Ale nic nie kupuje, mam czas.
Teraz lecę suszyć włosy i jadę na rozeznanie bo mój M ma w piątek urodzinki i chcę kupić mu prezent. Wieczorkiem powrócę Miłego dzionka, Brzucholki!
|
|
|
|
#255 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana! wczoraj u mnie wiosennie ale mrożno a dzisiaj zima na całego
![]() prince trzymam kciuki jeżeli jesteś jeszcze u gina!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() fajowy Irmusia rośnie rośnie! ![]() Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!! |
|||||
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() A ja od wczoraj zastanawiam się jak tej naszej dziewuszce damy na imię Żadne imię mi nie pasuje Tż pyta czy ja się już na dziewczynkę nastawiałam, a ja mówię że wolę wcześniej to imię wymyślić a nie jak się urodzi. I pewnie będę tak do samego lipca dumać...
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dostałam w nocy takich bolesnych skurczy Całą noc rwał mnie brzuch na dole... Teraz jest troszkę lepiej, ale się boję co to było
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej Dzień Dobry
u mnie też dziś ponuro, ale będę dziś gotować leczo na obiadek-mniam!!!oto mój brzuszek, trochę inny niż Wasze- 17tc, waga +3,5kg od początku-chyba nie za wiele??
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wracając do mojej wczorajszej informacji - zareagowałam spokojnie i głupią propozycją zdenerwowałam się tylko trochę. Tylko od razu zaczęłam myśleć, jak temu zapobiec.
Cytat:
Cytat:
To imię podobało się również mojej babci i nazwała tak kotka, który po jej śmierci trafi do nas, więc teraz kojarzy mi się z moim onkologiem i moim kotem. I dodam, że mimo powyższych skojarzeń w przypadku synka brałabym to imię pod uwagę. Mam nadzieję, że za tydzień dowiem się w końcu, kto mieszka w moim brzszku. O ile znów nie zapomnę zapytać. Resztę przeczytam później. Spałam od 2 do 10, a teraz minęło pół godziny od euth; idę jeść!
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-28 o 11:11 |
||
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
śliczniutki
taki ciążowy
|
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz lece też poczytać,i napewno jak zawsze mi łezka poleci
![]() Cytat:
dziękuje |
|
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Wariatki, już nowy wątek?! A ja jeszcze w starym...
![]() Więc tylko na szybko: Gratulacje za wszystkie pozytywne wyniki badań Witam wszystkie nowe mamy U mnie: 20+5, od początku zeszłego tygodnia dziecię się rusza, więc się bardzo cieszę. Jakoś tak raźniej się człowiekowi robi od razu... Jutro mam kolejną wizytę w poradni chorób zakaźnych, porobili mi wszystkie badania, i podobno toksoplazmozę dla odmiany mam teraz negatywną (po naprzemiennie dwóch dotychczasowych dodatnich i dwóch ujemnych ). Na wszelki wypadek dali mi i tak antybiotyki, ale mam nadzieję, że jutro je odstawię.A do gin w przyszłym tygodniu się wybierzemy... Dzisiaj za to na fitness, ruszyłam się w końcu na "Aktywne 9 miesięcy", w zeszłym tygodniu była nawet babka, która miała na ten dzień termin porodu...
Edytowane przez Sala Czas edycji: 2012-02-28 o 10:59 |
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie był rozrabiaką![]() A jak się moja babcia dowiedziała jak mu dali na imię to ponoć powiedziała: O, a my mieliśmy kiedyś kota Maciusia ![]() Tyle imion dziewczęcych mi się podoba, ale są już w najbliższej rodzinie Nasze dziecko będzie bezimienne ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
A u Ciebie sprawdziłam że masz 21 lipca
|
||
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie zacytowało mi wszystkiego
Dziękuję za pochwały brzuszkowe Może to wypinanie jest od skoliozy? Bo krzyż, to mi czasami prawie pęka ![]() A do lekarza nie mam jak zadzwonić. Nie ma go dziś w przychodni, więc z wizyty nici. Wczoraj tam dzwoniłam, to nikt nie odbierał |
|
|
|
#265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muminku gratuluję 6 miesiąca Cytat:
A kiedy masz teraz wizytę?Cytat:
Dziękować
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Chciałam iść dzisiaj... Ale wypada na to, że zobaczę go w piątek |
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzuszek malutki ale bardzo ładny![]() Soleilka a teraz jak się czujesz? |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
O niebo lepiej, ale od czasu do czasu lekko rwie mnie w podbrzuszu. Może przejdzie do wieczora
A jak nie to pojadę na IP
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie czego, jedź do szpitala.
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakby Cie dalej bolało to jedż odrazu!może to dzidziuś się rozpycha?ale najlepiej byłoby to sprawdzić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

...a skoro dziś ma urodziny to kolejnych 11 mu życzę 
Mam nadzieję, że się dogadają z Dzidziusiem 

. Jak ktoś mnie nie zna, to pewnie nie wierzy, że codziennie jem coś słodkiego.
mówię do niej żeby być przed panią
pewnie sam sie nie wyspał przeze mnie 

Zawsze byłą wzrostem powyżej norm ale teraz to już masakra
, ale mój przypadek top chyba największa skrajność 

Żadne imię mi nie pasuje

A u Ciebie sprawdziłam że masz 21 lipca 
ale jakby Cie dalej bolało to jedż odrazu!może to dzidziuś się rozpycha?ale najlepiej byłoby to sprawdzić.