|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
A torcik zamówiłam z cukierni, którą biore pod uwagę przy zamawianiu tortu na wesele... I nasza sala bierze od nich ciasta
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
Witam Was wszystkie! Gratuluje pięknych zakupów, a za Magdzię trzymam kciuki mocno!!! Co do kursu przedmałżeńskiego - wczoraj nie pisałam, ale kojarzę że ktoś pytał. Mielismy go w parafii na Mehoffera na Tarchominie w Warszawie. Jeśli chodzi o obchodzenie ołtarza, ja tam nie zamierzam zasuwać ale widziałam pare razy jak ktoś tak robił. I wszyscy i tak zastanawiają się czemu tak długo młodzi nie wychodzą zza niego... ![]() Co do kotylionów - u mnie tradycja nieznana zupełnie, ale u mojego TŻa to standard. PMka przed wyjściem z domu, przypina kawalerom kotyliony i rzuca cukierkami. Jeśli do koscioła idą na pieszo, to ona rzuca cuksami na trawniki sąsiadów. Nie znalam tego i dopiero jak na żywopłocie znalazłam u teściow cuksy to sie spytałam o co chodzi a oni "aaa to ślub sobotę był u sąsiadów" co kraj to obyczaj. A dzieli nas tylo 140 km ;] A nam dziś 200 dni do ślubu zostało
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
W końcu się zmobilizowałami i rozpoczęłam wczoraj poradnię. Trochę się denerwowałam po tym co tutaj przeczytałam. Ale było bardzo fajnie
Będę 3 spotkania. Pierwsze trwało pół godziny, pani mówiła o mszy slubnej, o przysiędze co ona znaczy itd. Drugie spotkanie będzie o npr, ale powiedziała, że nie ma zamiar nikogo zmuszać bo każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie będzie nikogo zmuszać Trzecie spotkanie będzie indywidulane. Czy sądzicie, że mogę iść do ślubu w bizuterii wykonanej przez siebie? Kilka lat temu zaczęłam robić biżuterię dla siebie i koleżanek, nie jest to bardzo profesjonalne, ale najgorzej nie wygląda. Znalazłam sobie kilka wzorów i na ich podstawie robię. Zrobiłam na razie bransoletkę i jeden kolczyk. Ze spraw które ostatnio załatwiłam to kamerzysta Nie chciałam kamery za bardzo na poczatku bo pozniej i tak tego się nie ogląda, ale niedawno byłam na weselu koleżanki i kilka dni temu dostałam płytę z tego wesela i juz oglądałąm kilka razy. Druga kolezanka która nie miałam kamery bardzo żałowała tego że nie ma nagranej przysięgi. udało mi się znalezc kamerzystę który będzie kręcił od błogosławieństwa do godz 22 za 600zł każda kolejna godzina 100zł ale oczepin i tak nie będziemy mieć więc pozniej juz nie będzie chyba sensu nagrywać. Ale się bardzo cieszę z tej kamery Dawno nic nie pisałam to może pokaże swoją suknie Właściwie nie będzie idealnie taka sama. Jedno zdjęcie jest zrobione w salonie, drugie z Internetu. A moja będzie połaczeniem dwóch Bedzie z tiulu z drugim trenem, a góra będzie podobna do tego drugiego zdjęcia, ale będzie trche koroki.
|
|
|
|
#4115 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fryzura to ostatnia mi się podoba, a co do biżuterii to ja bym wzięła jakieś kolczyki i bransoletkę![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale będziecie mieć z głowy jedno spotkanie też bym tak chciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale trzeba być odważnym, a ten chłopak to chyba jakiś nienormalny Cytat:
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za bardzo się z nimi cackają, i jeszcze ta zmiana koloru włosów tego gostka
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Witam z przedpołudnia, mam dzisiaj wolne nie mam siły zwlec się z łóżka. TŻ po pracy jedzie do Częstochowy na pogrzeb, to chyba przez to miałam taki dziwną huśtawkę. Teraz mi trochę lepiej, mam zamiar zjeść śniadanie, trochę ogarnąć mieszkanie i usiąść do zaproszeń, bo same się nie zrobią niestety. Usiądę też do winietek, bo te mi spędzają sen z powiek, tylko nie wiem jak to zrobić...czy narysować szkic na jednej karce iść do xero i poprosić o odbicie na 80 kartkach technicznych tych krzesełek ale w takim bardzo delikatnym kolorze tuszu aby nie było problemu z wycinaniem i nie było śladu brzydkiego..
|
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
A do mnie wlasnie dzwonil Ksiadz, ze przyjdzie do nas do domu za tydzien we wtorek o 19 spisac protokol
i musimy zalatiwc z Pl nasze akty chrztu. Pewnie juz o tym bylo a ja niedoczytalam- nie wiecie czy ktos z rodziny moze ten akt za nas wziasc czy trzeba osobiscie ?? Bo raczej narazie sie do Pl nie wybieramy
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak bym chciała - dobrze Wam
|
|
#4122 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podpinam się ![]() choć siedziałam dzisiaj do 2.30 w nocy i zrobiłam na seminarium to co mi kazano ![]() Cytat:
ale takie rzeczy to tylko za granicą jeszcze...PS. Wydaje mi się czy ojciec Madzi z Sosnowca zmienił kolor włosów? Ma dużo jasniejsze brwi i włosy, wcześniej miał ciemne, teraz wpadają mu w rudy ![]() WTF??
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby go ludzie nie poznali, tylko zrobił mały błąd pokazał się w nich na konferencji
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4126 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam suknie w dniu ślubu. Okazało się że nie jest biała i nie ma zdobień, które miały być. Suknia była tak wąska, że nie mozna było zrobić kroka. Moje buty były o numer za małe i ledwo je włożyłam.....MASAKRA dobrze, że to tylko sen.
Razem: 9 czerwca 2004 Zaręczeni: 25 lipca 2010 Zakopane Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
|
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Kurcze, od niedzieli nie byłam na wizażu i tu tyle do czytania... przynajmniej będę miała co robić do przedpołudniowej kawusi! ![]() Wróciłam właśnie z zajęć.... cała mokra. Kto to widział masę padającego śniegu z rana, a teraz ulewę ![]() ![]() W ogóle muszę się pochwalić, iż wreszcie ruszyły dwie rzeczy związane z organizacją ślubu: -Wczoraj załatwiłam oprawę muzyczną do kościoła ![]() - Jestem w trakcie załatwiania transportu dla gości
|
#4128 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No my tez sie cieszymy, ze to takie skomplikowane nie jest jak w Pl, bo jak czytalam Wasze przygody w tej poradni to masakra jakas My na szczescie nie musimy tego robic A wydaje mi sie, ze dlatego jest latwiej bo tu nie ma az tylu katolikow, wszystko jest bardziej na luzie, jest mnostwo obcokrajowcow a co za tym idzie innych wyznan religijnych
|
|
|
#4129 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
będziesz jak bogini ![]() Cytat:
za załatwione rzeczy ![]() Cytat:
różnorodność i spokój święty.
|
|
#4130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czytalam wlasnie ten artykul - o matkoooooooooooo
: mdleje:![]() Jak takie cos jest w ogole mozliwe brak slow Cytat:
za kamerzyste, za suknie a co do bizu to ja nie widze przeszkod zebys nie mogla isc w swojskiej I prosimy o fotki ![]() Cytat:
![]() za zalatwione sprawy
|
|
|
#4131 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() O 9 rano zadzwoniła do mnie Pani w sprawie pracy i niestety powiedziała, ze wybrali kogoś innego ale że być może skontaktują się ze mną w ciągu miesiąca na inne stanowisko:/ po prostu złapałam taką deprechę, że chyba z łóżka nie wstanę dziś, kurcze nikt się nie odzywa nie wiem już sama ile cv i listów motywacyjnych napisałam;(Jedyny plus to fryzjerka mi potwierdziła mój termin i bardzo się cieszę bo gdyby nie ona to nie wiem kto miałby mnie czesać i w przyszłym tygodniu mamy spotkanie z fotografem. Pytanie: macie jakieś pomysły co powinniśmy ustalić z fotografem? umowa jest już spisana ale spotykamy się pierwszy raz i może trzeba jeszcze o coś dopytać? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jadę dziś zamawiać suknię...
|
|
#4132 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Godziny pracy, rodzaj zdjęć do albumu (czy preferujecie kolorowe czy czarno-białe, czy portety czy szersze ujęcia), czy macie pomysł na plener, jak nie to poradzić się fotografa, dobrze ustalić taki moment żeby spokojnie zrobić zdjęcia z rodzicami i świadkami. No i album wybrać, jeżeli macie do wyboru.
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ja juz lecę najpierw buty później stomatolog miłego dzionka <papa>
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ilość zdjęć tak mniej więcej całościowo, - co obejmuje pakiet ( przygotowania, ślub, wesele itd) - czy jeśli plener jest w inny dzień to jak długo trwa, - czy plener może być w kilku miejscach - pokazanie jakiegoś przykładowego albumu i zapytanie o ilośc zdjęć w nim - czy robi sporo zdjęć w sepii ( to taki szczegół bo mój foto robi ale my za bardzo nie chcemy i tez będziemy o tym z nim rozmawiać) a warto zwrócić na to uwagę jęśli ktoś nie przepada za duża ilością takich fotek Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
09.06.2012 g. 13:00 |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma co się załamywać! Zobaczysz jak za niedługo rozdzwonią się telefony! A my będziemy jeszcze mocniej trzymać kciuki za Ciebie i sama zobaczysz, że wszystko dobrze się ułoży!!! ![]() ![]() A co do fotografa. To ja np. mam w planach dać zarówno jemu jak i kamerzyscie... taki zarys i plan ślubu i wesela, co by mieć ujęte wszystkie te rzeczy które chcę czyli np. - błogosławieństwo Dodatkowo uprzedzam, że np. w drodze Pana Młodego do mnie będzie zastawa (żeby np. nie zapakował się od razu w samochód i pojechał do mnie) a wiem, że koledzy coś tam planują i chciałabym, żeby to było uwiecznione- tym bardziej, że mnie jeszcze tam nie będzie ![]() - przy wyjściu będzie sypanie młodych... bo nie zawsze to jest. Ogólnie rzecz ujmując... poinformuje, go o wszystkich rzeczach, o których raczej mógłby nie wiedzieć, że się wydarzą z resztą zdaję się już na jego doświadczenie.asienka213, a u d r e y : Dzięki
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-02-28 o 11:58 |
|
|
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za fryzjerke Jesli chodzi o fotografa to dziewczyny juz chyba wszystko napisaly
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Lily - jeśli chodzi o plener to ja daje przykładowe zdjęcia, ujęcia jakie chciałabym mieć( ściągam sobie jakieś fotki od fotografów znalezionych przypadkiem w necie) bo na plenerze można trochę zapozować a na ślubie już nie, skupiasz się wtedy nad tym co się dzieje a fotograf robi jak uważa
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za załatwienie spraw gorset z 2 suknie ładniejszy Cytat:
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja mam łeb
bo siedziałam właśnie i zastanawiałam się jak to wszystko w sobotę z tym tortem rozegrać. Wstępna koncepcja była taka, że odbiore tort i cała akcja będzie u TŻ w domu. Ale od cukierni do niego jest kawalek i musiałby mnie odebrać. Czyli kwas. No i wymyśliłam tak, że rano pojadę, odbiorę tort, zawiozę go do siebie do domu, pojadę do TŻ, bo umówilismy się, że przyjadę w sobotę i pojedziemy na salę dowieść zaliczkę, no a później pojedziemy do mnie i będzie surprise![]() a teraz wam powiem ile przy tym zrobię km ode mnie do cukierni 15 km, potem z cukierni do mnie znów 15 km, później ode mnie do TŻ 17 km, od TŻ do sali 10 km i z sali do mnie 25 km łącznie: 82 km
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

co kraj to obyczaj. A dzieli nas tylo 140 km ;]
...jeszc ze nie wiem :p zastanawiam sie nad jakims okryciem do tej sukni w kosciele, co byscie doradziły?

wszystko oby nie pisanie ehhh

18.08.2010 - zaręczyny