|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
i gratulacje dla naszych dzisiejszych solenizantów
Jasiu i Antoś Cytat:
![]() u nas trzy łyżeczki to był nei wypał, za mało zdecydowanie, drugie i trzecie karmienie to już była zdecydowanie większa dawka moja mama też mówi że ten kto wypatrzy zasłużył na preznet - nic nie dostałam a jeszcze tz naburmuszony pojechal
|
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
![]() witam u nas druga przespana noc (wcale nie chwale) i myślę że to zasługa solidnej porcji kaszki na noc, pobudki tylko o 1 i 5. Fajnie jakby jej tak zostało.Mam nadzieję, że klucha się z niej nie zrobi od dwóch porcji kaszki dziennie ![]() Martwię się, bo dalej pić mi nie chce niczego poza UU a za tydzień do pracy idę na szkolenie ( 3 dni od 9-17 ) echhhhKurczaczek deszcz pada, a muszę małą do teściowej zawieźć - czas ich zostawić sam na sam na parę godzin... Co do sorterów to polecam garnuszek na klocuszek - bo teraz fajnie sobie wkłada zabawki i wyciąga z niego, a jak będzie starsza to i podstawową jego funkcję wykorzysta ![]() No i zębów brak - ząbkowała i się rozmyśliła... ![]() Jaś i Antoś
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-02-28 o 09:49 |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
eveewe jak Marysia?
Jestem na 59 stronie i pisałaś, że ma podejrzenie jelitówki?skierowanie do szpitala? |
|
|
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu, Antoś
Wodaqua gratuluję ząbka
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byłam w niedziele u przyjaciółki u której własnie podejrzewają endometrioze przegadałysmy temat szeroko niespodziewałam się ze takie coś moze byc po cc ![]() mam nadzieje juz nigdy więcej nie będe miała cc... a powiedzcie mi jeszcze jak wyglądają wasze blizny teraz????? u mnie to taka cienka czerwona linia i raczej nie do dotykania czasami swędzi tą maść można spoko stosować nie ma przeciwskazan? blizna powinna byc juz blada niewidoczna? u mnie do tego daleko ![]() Cytat:
pierwsze razy podawałam na zmiane warzywka/owoce bo na początku dzienne możliwości były takie, ze i tego i tego w ciągu dnia by nie zjadł. Pisałam już kiedyś, ze warzywka pożera natomiast owoców mimo obaw ze bardziej się polubi słodkie i nie będzie chcial jeść warzywek, a owocow wcale niechciał ale myśle że po prostu miesiąc/dwa do tego "dorosł" teraz je chętnie jakby nie było wczesniej problemu ![]() Cytat:
piersi wracają na dawne ich miejsce, czas wybrac się na zakupy i zakupić na poprawe humoru nowy stanik no i niby jadłam wszystko, ale jednak niektóre rzeczy troche tam ograniczalam także nadrabiam teraz zaległości smakowe ![]() myślę, że każda kobieta dorasta do takich decyzji w innym odpowiednim dla siebie czasie, mi się Jaś wydał już taki duży i własnie strasznie zacząl wymuszać wieczorami mimo najedzenia mm, gdyby nie to że dwa głowne karmienia rano i na noc wypadly nam juz na mleko, chętnie karmiłabym do roku ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się,
Czytam na bieżąco, ale nie odnoszę się do postów - przepraszam. Emi wczoraj miała gorączkę od rana, raz spadała potem znowu się pojawiła, po południu doszedł katar, pojechałam do doktorka ale tam tyle ludzi, że nie miałam szans na wizytę, poczekałam do 18stej i pojechaliśmy na pogotowie. Doktora stwierdziła, że ma osłabiony organizm przez ząbkowanie, bo gardełko i uszka czyste, natomiast dziąsła górne tak napuchnięte i czerwone, że powinno się za jakiś czas coś wykluć.Na szczęście gorączki dzisiaj już nie ma i mam nadzieję, że już nie będzie katar o dziwo wczoraj wodnisty, leciał i leciał a dziś tylko go słychać a nic nie leci i nic fridą nie umiem wyciągnąć...apetyt ma,choć nadal na moje obiadki to woli patrzeć a czasem z 2-3 łyżeczki zjeść nic widocznie tak ma, na dniach pewnie podam jej kawałki warzyw bo widzę, że to co jest w całości to chętnie do tego rączki wyciąga,ale Ja jeszcze nie gotowa jestem na te eksperymenty, najpierw się doszkolę co robić przy zadławieni itd.youyou cieszę się bardzo, że Lili jest taka aktywna taka pełna energii! Przeszliśmy na MM, cyca dostaje tylko nad ranem, bo jeszcze chce aby cyca ciut miała, ale zaczyna go używać jako gryzak, a nie jako papanie, bo mi go cholernie mocno gryzie tymi swoimi dwoma ząbkami,więc pewnie lada dzień i nad ranem dostanie butle, bo chce mieć całe brodawki ona w ogóle UU nie szuka, nawet chyba o nim zapomniała, bo cieszy się na butlę. Myślałam, że będzie miała uczulenie bo jakieś kropki jej wyszły, ale doktora mi powiedziała, że gdyby miała uczulenie na mleko to byłaby cała obsypana a nie tylko kilka kropek, więc pewnie to co innego. I też dłużej śpi choć Ja póki co i tak wstaję i oglądam ją czy oddycha,bo mi dziwnie że nie budzi się co 2h ![]() Sweet życzę Ci szczęścia w małżeństwie, niech mąż przy Tobie zawsze będzie. Mniej problemów z babką ![]() I bądź nadal taką wspaniała matką ! Przepraszam, że dopiero teraz ale nie pisałam wcześniej i dl Igorka dużo dużo całusków !DLA KAŻDEGO SOLENIZANTA I SOLENIZANTKI
|
|
|
|
#2048 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
no problem ![]() Cytat:
krzyż na drogę drogiej księżnej-teściowej ![]() Cytat:
Cytat:
zupka ogórkowa i racuchy z jabłkami no moje dziecię wstało z drzemki właśnie i jeździ swoją limuzyną (pudło tekturowe) z babcią swoją i czekają grzecznie aż rodzicielka skończy pisać post. Nocki nie komentuję, bo stałabym się nudna ![]() a nie pisałam, że byłam na basenie z małym po raz pierwszy powiem, że bez szału mieliśmy pecha bo akurat była szkoła i w małym basenie było pełno dzieciaków takich 7-8 lat straszy wrzask, pisk i chlapanie mały był trochę wystraszony, nie poddajemy się jednak i w piątek znowu pojedziemy na godzinkę
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() Dołączam się do życzeń! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mały obudził się z drzemki, więc domaga się uwagi... Gada jak nakręcony, ale już mu niewygodnie w łóżeczku. Najbardziej stresuje mnie, że teściowie za ścianą wszystko słyszą |
|||||
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
acha Telik w książeczce którą ostatnio kupilam jest taka niby znana klasyczna polska rymowanka (mi jednak nie znana
)a więc to tak dla Jasia z zyczeniami wszystkiego najlepszego Czerwone jabłuszko upadło pod lóżko, spodobało mi sie Jasiowe serduszko i dla Antosia |
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast pierwszy basen to też był taki "gdzie jestem co Ja tu robię" bała się jak ktoś pochlapał, albo skakał obok ale drugi basen to już looz sama sobie chlapał rączką, nóżkami wywijała. Chcę właśnie kupić jakieś piłeczki, zabawki na basen bo po 20min się już nudzi
|
|
|
|
|
#2053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jasio - sto lat!!!!!!!
Antoś - sto lat!!!!!! Adaś - bądź dzielny, kolego!!! ![]() A teraz dzień dobry ![]() Cytat:
Cytat:
2. Powiedziałam o tym Tymciowi i stwierdził że to niemożliwe ![]() Cytat:
![]() Klopsiki z indyka + kasza jęczmienna + buraczki na ciepło ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Taaa... Ja to brzmi ![]() 3. No to ja mam taki sam zamiar. Ale też mnie kusi żeby mu dać kawałek banana czy nawet jabłka. Wczoraj miałam ochotę ale mąż mnie ofuknął, że nie tak się umawialiśmy On normalnie nic się nie interesuje jesdzeniem Tymcia i w ogóle wszelkie decyzje odnośnie małego podejmuję raczej ja, a tu taka asertywność
|
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej wzdrygało nim jakby co najmiej wciągnąl sete wodki serio przejmowalam sie bo warzywka jesć bardzo ważne nauczyć dziecko ale z owocow też jakieś witaminy czerpać ale mówie jakos przeszlo z dnia na dzień, i teraz jablko banan ciumka zadowolony i sloiczkowe, tylko nie wiem może tu jest troche sekret zaczął jeśc jak przestalam podgrzewać
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shira - bry, bry ![]() Z basenem jeszcze się rozkręci. W końcu żbiki to niezłe pływaki są
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny walczące ze swoimi kilogramami zapraszam do klubu
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
I ja zapraszam do klubu...( ale nie chodzi mi o kilogramy )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2058 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a ja sie martwie. Nie wiem czy nie jestem przerwazliwiona ale sama nie wiem co mam myslec. Szymek wczoraj byl non stop zmeczony, non stop spal. Na nocne spanie poszedl po 17. I jest taki apatyczny, niby je ladnie, niby sie bawi ale nie jak on. I nie wiem co mam robic. Dzisiaj go jeszcze obserwuje ale myslicie, ze to normalne?? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- JAsiu Antosiu sto lat moje dwa slodziaki ![]() Teliku u nas banan to tez wielka milosc mlodego. Brumku co do meza, to moj pierwszy dal malemu banana
|
|
|
#2059 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zabka thx u nas tez zawsze dokladnie bada sprawdza uszka gardelko jak osluchowo itp.Cytat:
bardzo madra kobietka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- My juz po szczepieniu..... Igi zaplakal ale szybko sie uspokoil ![]() Dzis bylo darmowe bo na WZW Pytalam o jedzenie a raczej o niejedzenia Igiego to mam mu dawac 2 razy zupke raz owoce i 2 razy kaszke a to jednak zeby dziasla sa mega napuchnieta i zabki moga byc jutro albo i za 2 tyg ![]() Igus zdrowy waga:9990 g ![]() wzrost: 76 cm ![]() Perdiatra bardzo namawiala nas na pneumokoki sa w promocji za 200 zl dawka. Byly by 2 i po roku przypominajaca Bardzo bym chciala ale kasy brak ![]() PYTANIE: CZY PRZY WPROWADZANIU ŻÓŁTKA DAJE SIE POŁÓWKE CO DRUGIDZIEŃ CZY CODZIENNIE???? |
|||
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
O matko! Dotarłam do Was w końcu.. wczoraj jakoś kompletnie nie umiałam się zorganizować..
A tu tyle do nadrabiania! Poza tym od kilku dni rozpoczynamy dzień między 5 a 6 rano i nie wiem jak się nazywam.. coś się poprzestawiało tej mojej Hani.. chyba się już na żłobek szykuje ![]() I Hania nie chce jeść obiadków.. mleko, kaszki i wszystko inne tak.. obiadki zje kilka łyżek i od razu odruch wymiotny ![]() CrazyMachine - gratulacje za nowe słówka i pełzanie Kajool - niezła historia z Szymkiem i tym jego spadnięciem.. można się przerazić.. budzisz się w nocy a tu dziecka nie ma ![]() brumek - jakie Ty masz śliczne oczy!! Co do brwi to nie ma zbyt dużo do roboty poleciłabym Ci delikatną hennę żelową w kolorze brązowym, żeby wyrównać ich koloryt i troszkę tylko z dołu wyrównać kształt i minimalnie przyciąć te niesforne włoski.. poza tym jest naprawdę dobrzeSłodki komiksowy Tymcio ![]() dziubek79 - Szymuś cudny.. fajna sesja pieleszka - jak Hania w żłobku? już doczytałam, że trochę płakała.. kurcze mnie to czeka w czwartek i już mam stracha.. serce mi się rozdziera, że ją będę musiała zostawić ![]() Shira_83 - to ta głupia góra prania się śmiała do mnie.. ja to się niepewnie do niej uśmiechałam tylko.. z lekką nutką lęku no i wygrała zaraza![]() rysiki - współczuję przeżyć w pracy SweetAngel1984 - jak Igor? Zaczął już jeść? iustyna1 - piękne samodzielne jedzonko fajnie się cieszy ślicznotka![]() aania_20 - trzymam kciuki za zabieg beata_1988 - gratuluję testowania kiedyś brałam Therm Line i dało fajne efekty.. muszę znowu kupićalibany - brawo dla Ali za samodzielne siadanie.. trzymam kciuki za usg i rehabilitację Kolina - ja rodziłam w normalnym szpitalu, nie miałam swojego lekarza ani położnej i np mi ładnie zszyli i dali szwy rozpuszczalne, nie miałam nic wyciągane.. a np dziewczyna z sali została brzydko zszyta na szybcika, szwy do wyciągnięcia i jeszcze jakieś klamry miała plastikowe.. więc nie wiem od czego to zależy.. Scio - widzę, że kolejna zakochana w zumbie zumba to najlepsze co może być na świecie moja miłość z dnia na dzień rośnie![]() marzena_S - pytasz, jak sobie poradziłyśmy a ja nie wiem z czym naprowadź mnie dobra kobieto![]() Natka_ - biedna wodaqua - gratuluję ząbka telik - stoo lat dla Jasia zanetaa88 - oby ząbki szybko wyszły i się Emilie nie musiała męczyć zanka205 - też walczę z kg a w klubie mnie nie ma ![]() Nadrobiłam |
|
|
|
#2061 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
info w Klubie od Mamad ja już tam mam rezerwację a czemu Ty nam tak mało Filipka pokazujesz ?? ![]() Cytat:
no miałam objawy, ból ale minął na razie więc nic się nie oddzywam,żeby nie zapeszyć ![]() jestem w szoku ,że miałaś dren w cięciu cos więcej co u Was ?? Cytat:
mamy garnuszek klocuszek a on ma własnie taką funkcję ![]() Cytat:
moje dziecko w sobotę przez ponad 40 minut kombinował jak dopasować i wrzucić kształty w odpowiednie otwory. Tatuś z nim siedział i pracował , podziwiałam cierpliwość Szymka jego mina bezcenna ![]() Cytat:
Cytat:
moja jest sina i dość gruba,wypukła a nie powinna , pytanie czy mam tendencje do tego o czym pisał Telik czy jednak źle ,że nic nie robiłam , nie smarowałam. Ale to własnie są lekarze , moja nic mi nie powiedziała jak dbać a skąd ja miałam wiedzieć?? ehhhhh.... Natka Shirka , poczytałam trochę i kilka jest odpowiedników, nawet o hydrocortyzonie piszą a mam w domu może tego spróbuję ![]() bry u nas 1 pobudka o 5:30 i po przeprowadzce do nas spanie do 7 kolejny -3 tydzień bez jedzenia w nocy-mam ogromny zapas mleka przez to ![]() dla solenizantów buziaki !!!!!!!!!!!!!! Jaś , Antoś |
|||||||
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
My zaczęliśmy dzień - jak zwykle - o 7 rano ( nie wiem, czy pisałam Wam, że moje dziecko - codziennie - jak w zegarku robi kupkę o 7 ) ![]() Właśnie siedzę z kubkiem kawy, bo moje dziecko jak nigdy obudziło się dzisiaj w nocy na jedzenie aż 3 razy! I chyba wiem dlaczego ![]() Aniu myślami jestem dzisiaj z Tobą Buziaki dla Jasia i Antosia
|
#2063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Filip zaczął pić. A tak na Marginesie - pisała tu kiedyś Dziubek, ze dziecko ma wypic 100 ml/kg masy ciala wlicza się w to mleko. |
|
|
|
|
#2064 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smaruję cepanem jakiś czas, ale nieregularnie.... tzn raz dziennie wieczorem, rano zapominam, muszę się sprężyć Cytat:
obserwuj, Twoja intuaicja na pewno ci podpowie jeśli coś będzie nie tak (tfu tfu) Cytat:
brawo dla dzielnego Igiego ![]() ciekawe czy u nas jest ta promocja, my zaledwie tydzień temu mieliśmy szczepienie wiec pewnie i tymr azme musi minąc 6tyg do następnego u nas chyba jest pora by na pieluszki nr 4 przejść, te trójki jakoś tak już nie fajnie leżą no i moje dziecko śpi od godziny ta 7 rano to bardzo nie naturalna pora na wstawanie była
|
|
#2065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Adasiu
![]() ![]() kciuki zaciśnięte Sto lat dla Jasia i Antosia ![]() No i tyle od nas |
|
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Żółtko (pół) wg Bobovity co 2 dzień |
|
|
|
|
#2068 | |||
|
Zadomowienie
|
Nie narzekajmy. Mało które takie lojalne wobec UU
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2069 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prosze jaki Szymek zdolniacha! Cytat:
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-02-28 o 11:22 |
||
|
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kajool, Lili - dzięki za mięsne porady
Cytat:
), ale Tymuś właśnie w czasie ząbkowania jest ciągle senny. Normalnie w dzień nie śpi wcale, a teraz ciągle trze oczka i zdarza mu się zdrzemnąć dwa razy po kilkanaście minut Ale senny jest naprawdę cały czas. Tak było przy jedynkach, potem przeszło, a teraz znowu to samo.Cytat:
![]() kalski: za dzielne zniesienie szczepionki .Cytat:
O tej hennie żelowej już tu z dziewczynami rozmawiałam, bo kilka taką polecało. Marinka pisała, że łatwa w obsłudze. No a włśnie "wyrównać kształt" jest najciężej A przycinania to się jakoś boję Nie będą potem strasznie grube i jeszcze bardziej niesforne? ![]() Dlaczego? A jak mąż z korzonkami i mama? Taaa
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-28 o 11:38 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

)

U nas wiercenie od 5, pobudka 5:30, ale już zdążyłyśmy już się zdrzemnąć 

a jeszcze tz naburmuszony pojechal

i myślę że to zasługa solidnej porcji kaszki na noc, pobudki tylko o 1 i 5. Fajnie jakby jej tak zostało.
a za tydzień do pracy idę na szkolenie ( 3 dni od 9-17 ) echhhh

nic widocznie tak ma, na dniach pewnie podam jej kawałki warzyw bo widzę, że to co jest w całości to chętnie do tego rączki wyciąga,ale Ja jeszcze nie gotowa jestem na te eksperymenty, najpierw się doszkolę co robić przy zadławieni itd.

On normalnie nic się nie interesuje jesdzeniem Tymcia i w ogóle wszelkie decyzje odnośnie małego podejmuję raczej ja, a tu taka asertywność
Nie gniewaj się, please
Przeoczyłam, nie wiem jakim cudem, bo Twoje posty zawsze pochłaniam co do słowa
stres na razie trzyma się ode mnie z daleka, oby tak zostało....
poleciłabym Ci delikatną hennę żelową w kolorze brązowym, żeby wyrównać ich koloryt i troszkę tylko z dołu wyrównać kształt i minimalnie przyciąć te niesforne włoski.. poza tym jest naprawdę dobrze
kalski: za dzielne zniesienie szczepionki .