Zazdrośnice część 51 :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 11:23   #571
vicky7
Zadomowienie

Dot.: Zazdrośnice część 51 :)

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Mój to nawet sobie zakodował że tych pomyłek nie było że jego pierwszą jakąkolwiek sympatią i nie wracamy do tego bo wiem że jeśli chciałabym zapytać, a niestety miałam długi okres pytań bo z jednej strony chciało się wiedzieć jakie były, z drugiej zaś w☠☠☠☠iałam się jak mi o nich opowiadał. Wiem że jak nie pytam to nawet nie ma ich w podświadomości
Asia to właśnie nasza kobieca logika pytasz, bo jesteś ciekawska, a jak on już odpowie, a nie daj Boże pochwali ją za coś to bierze nerwica chociaż sama chciałaś o tym rozmawiać
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:27   #572
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój to nawet sobie zakodował że tych pomyłek nie było że jego pierwszą jakąkolwiek sympatią i nie wracamy do tego bo wiem że jeśli chciałabym zapytać, a niestety miałam długi okres pytań bo z jednej strony chciało się wiedzieć jakie były, z drugiej zaś w☠☠☠☠iałam się jak mi o nich opowiadał. Wiem że jak nie pytam to nawet nie ma ich w podświadomości
jakbym o sobie czytała... taki sadyzm na życzenie
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:27   #573
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
O taki układ mi się bardziej podoba

Ale dziewczyny powiem Wam że znam parę, w której to facet nie mógł sobie poradzić z przeszłością dziewczyny i już nie są razem.
Co z tego że ona się zmieniła o 180 stopni? Męskie ego. Że nie był pierwszym... więc rozstali się, musiał puknąć jakąś inną a potem chciał wrócić, a ona nie mogła sobie już z tym poradzić bo jednak dla niej to była zdrada.
Z drugiej żaś strony też pewnie miałabym jakąś poważniejszą traumę będąc w jego sytuacji...
To też nie jest do końca dobre My jak zaczęliśmy ze sobą być to tż nie wiedział zbytnio nawet na czym polega związek... Dziwiło go kiedy się wkurzałam jak on się rzucał na jakąś koleżankę, której dawno nie widział i dawał jej soczystego buziaka na przywitanie Strasznie był zaskoczony jak kazałam mu zawsze napisać sms albo puścić sygnał jak wróci do domu gdy mnie odprowadzał po nocy bo się martwiłam Takie głupie rzeczy na początku wychodziły

No i to, że nie był z nikim w związku niestety nie oznaczało, że był prawiczkiem Mi do dzisiaj się zdarza mieć pretensje do tż-ta o pewne sytuacje ale tylko o te jak już zaczęliśmy się spotykać A tż wogóle nie był zazdrosny o mojego byłego Może dlatego, że się w nim zakochałam i tamtego dla niego zostawiłam
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:27   #574
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vicky7 Pokaż wiadomość
Asia to właśnie nasza kobieca logika pytasz, bo jesteś ciekawska, a jak on już odpowie, a nie daj Boże pochwali ją za coś to bierze nerwica chociaż sama chciałaś o tym rozmawiać
na to się mówi: i tak źle i tak niedobrze

Aleks dziękuje za to co napisałaś, aż autentycznie się wzruszyłam
muszę sobie zapisać Twój post, dajesz mi nadzieję..

Zuz, to nie temat do opisania na forum, napisze Ci pw po pracy albo jutro
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:28   #575
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
No ale On opowiadał o nich negatywnie, że po prostu się pomylił, że żałuję że nie byłam pierwszą sympatią. Więc za każdym razem gdy mnie coś korci to mówię sobie że zapytam to zmusze go swoją głupotą by sobie przypominał o nich więc po co
a że to były raczej gówniarskie podchody,szkolne zauroczenia, niepoważne nawet to czuje się odprężona ;D

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:28   #576
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hawananana Pokaż wiadomość
na to się mówi: i tak źle i tak niedobrze

Aleks dziękuje za to co napisałaś, aż autentycznie się wzruszyłam
muszę sobie zapisać Twój post, dajesz mi nadzieję..

Zuz, to nie temat do opisania na forum, napisze Ci pw po pracy albo jutro
dobrze jako doświadczona histeryczka i wielka zazdrośnica może co poradzę
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:29   #577
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Miał inną na długo, na poważnie i kochał ją. Ja miałam innego na długo, z pierścionkiem i wielkim love. Nie jesteśmy dla siebie pierwsi ani w kwestii poważnego związku ani w kwestii sexu. Mamy bagaż doświadczeń. Za to chcemy być już ze sobą na zawsze bo widzimy, że tamto to był pikuś wobec tego co nas łączy i co jest teraz Nie myśl o tym z kim twój tż był wcześniej. To nie ważne. Ważne jest to, że teraz kocha Ciebie i to najmocniej na świecie.

Stary 2012-02-28, 11:30   #578
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
dobrze jako doświadczona histeryczka i wielka zazdrośnica może co poradzę

haha ale Wy jesteście kochane
Stary 2012-02-28, 11:30   #579
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie: czy jesteście piewszymi "stałymi" dziewczynami swoich mężczyzn? czy mieli przed Wami jakieś poważne, dłuższe związki?
Ale produkcja na wątku

Ja w sumie nie wiem, ile był najdłużej z dziewczyną wcześniej, ale mówił, że nic poważnego. Ja byłam z facetem 7 lat i widzę, że go to czasem męczy

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:30   #580
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
No ale On opowiadał o nich negatywnie, że po prostu się pomylił, że żałuję że nie byłam pierwszą sympatią. Więc za każdym razem gdy mnie coś korci to mówię sobie że zapytam to zmusze go swoją głupotą by sobie przypominał o nich więc po co
a że to były raczej gówniarskie podchody,szkolne zauroczenia, niepoważne nawet to czuje się odprężona ;D
Jak tak to luzik, ale nie ma co wracać do przeszłości
Stary 2012-02-28, 11:31   #581
stygmatek
Zakorzenienie

Nana mój TŻ przede mną miał "TYLKO" małżeństwo 4-letnie, związek 2-letni i związek 4-letni. A przygód przedmałżeńskich nie jestem w stanie policzyć.
Ja miałam jednego "poważnego" faceta, potem jednego niepoważnego i jedną jednorazówkę.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 11:31   #582
Zwies
Zakorzenienie

Dzięki Kawuś

I znowu coś wynalazłam co bym chciała mieć straszne to.

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:31   #583
kasia0912
Zakorzenienie

Zuz pisz co miałaś napisać

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:32   #584
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
To też nie jest do końca dobre My jak zaczęliśmy ze sobą być to tż nie wiedział zbytnio nawet na czym polega związek... Dziwiło go kiedy się wkurzałam jak on się rzucał na jakąś koleżankę, której dawno nie widział i dawał jej soczystego buziaka na przywitanie Strasznie był zaskoczony jak kazałam mu zawsze napisać sms albo puścić sygnał jak wróci do domu gdy mnie odprowadzał po nocy bo się martwiłam Takie głupie rzeczy na początku wychodziły
O boże jakbym o swoim związku czytała Moj to też takie dziecko było.
A teraz uważajcie najlepsze:
Nie wiedział że jak go odwiedzam to powinien mi zaproponować chociażby coś do picia na początku musiałam mu przypominać by mi herbatkę zrobił. Bo on nie wiedział że tak się gości ludzi a jest jedynakiem i sądziłam wtedy że takie rzeczy wie każdy.
Musiałam mu wyjaśnić by pisał do mnie eski na dzień dobry i na dobranoc chociaż bo na początku związku nawet słowem się poza spotkaniami nie odzywał bo nie wiedział bo nie miał nigdy dziewczyny mówię Wam Jaja jak berety

1.08.2015

Stary 2012-02-28, 11:35   #585
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Ale produkcja na wątku

Ja w sumie nie wiem, ile był najdłużej z dziewczyną wcześniej, ale mówił, że nic poważnego. Ja byłam z facetem 7 lat i widzę, że go to czasem męczy
7 lat...kupa czasu...
My jesteśmy razem 5 i myślę, że gdybyśmy się rozstali z jakiegoś powodu, bo różnie bywa, to nie wiem czy potrafiłabym kiedyś o nim zapomnieć na tyle, żeby mnie to wspomnienie w ogóle nie ruszało... Obym nie musiała nigdy tego przechodzić

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
O boże jakbym o swoim związku czytała Moj to też takie dziecko było.
A teraz uważajcie najlepsze:
Nie wiedział że jak go odwiedzam to powinien mi zaproponować chociażby coś do picia na początku musiałam mu przypominać by mi herbatkę zrobił. Bo on nie wiedział że tak się gości ludzi a jest jedynakiem i sądziłam wtedy że takie rzeczy wie każdy.
Musiałam mu wyjaśnić by pisał do mnie eski na dzień dobry i na dobranoc chociaż bo na początku związku nawet słowem się poza spotkaniami nie odzywał bo nie wiedział bo nie miał nigdy dziewczyny mówię Wam Jaja jak berety
Asia nieźle ale możesz być teraz z siebie dumna, że go "wychowałaś"
Stary 2012-02-28, 11:35   #586
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Nana mój TŻ przede mną miał "TYLKO" małżeństwo 4-letnie, związek 2-letni i związek 4-letni. A przygód przedmałżeńskich nie jestem w stanie policzyć.
Ja miałam jednego "poważnego" faceta, potem jednego niepoważnego i jedną jednorazówkę.
No i nie masz z tym problemu jak sądzę? więc można się nie przejmować
Jednorazówka mnie rozbawiła, to słowo wybacz

1.08.2015

Stary 2012-02-28, 11:36   #587
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie: czy jesteście piewszymi "stałymi" dziewczynami swoich mężczyzn? czy mieli przed Wami jakieś poważne, dłuższe związki?
Jestem pierwszą dziewczyną Tżta i szczerze mówiąc bardzo mi z tym dobrze. Ja z kolei byłam wcześniej w 3-letnim związku, ale Tż raczej nie jest o to zazdrosny. Poza tym jakościowo te związki baaaaardzo się różnią. Oczywiście na korzyść obecnego
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:37   #588
Promyk03
Zakorzenienie

Ja to zawsze uważam że skoro TŻ jest ze mną to znaczy że mnie Kocha i chce być tylko ze mną

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:37   #589
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie. Więc nawet jakbym się chciała rozstać w najgorszych snach to musiałabym być głupia by takiego wychowanego, oszlifowanego oddać jakiejś innej

1.08.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 11:40   #590
justyna_dt
Zakorzenienie

vicky, no łatwo nie było, były zawsze będzie zajmował swoje miejsce w moim sercu, ale już zupełnie inaczej i spokojnie tak że nie jest źle

Stary 2012-02-28, 11:41   #591
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ale powiem Wam, że ja wierzę w to, że pierwszej prawdziwej miłości się nie zapomina Ja mimo, że miałam wtedy 12 lat to strasznie przeżyłam jak mój pierwszy chłopak ze mną zerwał I do dzisiaj miło go wspominam
Stary 2012-02-28, 11:41   #592
hawananana
Wtajemniczenie

chciałabym być pierwszą dla mojego K.
ale chłopak ma już swoje lata, wiedziały gały co brały w sumie jakbym była jego pierwszą to byłoby to conajmniej dziwne ;d

ja poza teraźniejszym związkiem byłam w 2 poważnych - w jednym 5letnim a w drugim 3letnim.
Stary 2012-02-28, 11:41   #593
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
dziękuję za miłe opinie o pierścieniu
Zdałam sobie sprawę że skoro narzeczony to narzut to narzeczone są narzutkami

Ciekawe kiedy ja doczekam takiej chwili

Niestety jedynakiem. Synuś więc zapewne oczko mamusi Stąd pewnie ciężko to przyjęła i musi się oswoić. Z drugiej zaś strony ja na jj miejscu bym nie powiedziała tego co powiedziała tylko zadusiła to wymuszonym "gratulacje". Po zaręczynach wiadomo że jest na tyle odpowiedzialny że się nadaje na męża no ale cóż. Żyje się dalej
Ja mam dwóch starszych braci i żaden ślubu jeszcze nie planuję stąd bałam się reakcji ojca na wieść o zaręczynach jedynej córeczki najmłodszej ale przyjął jak należy
Zuzik gratuluję rocznicy
Ilsa dzięki za dodanie mnie do bloga

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ale śłitaśnie

Mnie żga drucik od aparatu w prawy polik więc chyba ząbki się coś przesuwają bo nie żgało
moj też jest jedynakiem, ale to nie usprawiedliwia teściowej zeby tak sie zachowywac jak Twoja...
Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
By w Świebodzinie mówisz?

Hawanka co tam w JuKEJ?

Asiaczek jak tam Narzeczono?

Peach prosimy o fotoreportaż z miejsca zbrodni - czytaj remontu
niestety duzo wizualnie sie nie zmienilo. tz kładł gładzie i zacierał, ale wszytsko mniej wiecej wyglada tak samo

Cytat:
tz mial jakies krótkie, ale tak na powaznie to pierwsi
Cytat:
No właśnie! Nie liczy się ile dziewczyn było wcześniej, bo to my jesteśmy tymi ostatnimi i tyle
o właśnie
Cytat:
7 lat...kupa czasu...
My jesteśmy razem 5 i myślę, że gdybyśmy się rozstali z jakiegoś powodu, bo różnie bywa, to nie wiem czy potrafiłabym kiedyś o nim zapomnieć na tyle, żeby mnie to wspomnienie w ogóle nie ruszało... Obym nie musiała nigdy tego przechodzić

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

z drugie strony to wkurza mnie jak pomysle sobie ze moglibysmy sie rozstac i jak ja wychowałam tż na ludzi to jakaś inna baba by sobie wzieła go juz takiego "odchowanego"
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:44   #594
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
z drugie strony to wkurza mnie jak pomysle sobie ze moglibysmy sie rozstac i jak ja wychowałam tż na ludzi to jakaś inna baba by sobie wzieła go juz takiego "odchowanego"
Stary 2012-02-28, 11:48   #595
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
ale chłopak ma już swoje lata, wiedziały gały co brały w sumie jakbym była jego pierwszą to byłoby to conajmniej dziwne ;d

ja poza teraźniejszym związkiem byłam w 2 poważnych - w jednym 5letnim a w drugim 3letnim.
A myślałam że Ty nie byłaś w żadnych długich poważnych. No to powinno Ci być łatwiej skoro sama masz bagaż doświadczeń z przeszłości. A jednak nie jest?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
moj też jest jedynakiem, ale to nie usprawiedliwia teściowej zeby tak sie zachowywac jak Twoja...
niestety duzo wizualnie sie nie zmienilo. tz kładł gładzie i zacierał, ale wszytsko mniej wiecej wyglada tak samo
No nie ale co poradzić że nie myśli co mówi myślałam że jest normalna i spodziewałam się normalnej reakcji. Tym bardziej że nie chodzimy od wczoraj. Było to oczywiste że to nastąpi. I teściu tak to skwitował żeby ją uspokoić. Biada tylko jak mi się potem zacznie za dużo wpierdalać.
No i ja swojego odchowanego też nie oddam

1.08.2015

Stary 2012-02-28, 11:48   #596
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie masz z tym problemu jak sądzę? więc można się nie przejmować
Jednorazówka mnie rozbawiła, to słowo wybacz
Nie mam. Nie oczekuję od 36-letniego faceta bycia prawiczkiem

Mnie też rozbawiła jak już napisałam

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:49   #597
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
A myślałam że Ty nie byłaś w żadnych długich poważnych. No to powinno Ci być łatwiej skoro sama masz bagaż doświadczeń z przeszłości. A jednak nie jest?
nie jest.. bo np. w tym 5letnim byłam jak miałam 17-22 lata, on ze swoją "wielką miłością" jak miał 28-33 więc wg. mnie jego związek był bardziej przemyślany i dojrzalszy niż ten mój, za małolata...
Stary 2012-02-28, 11:51   #598
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:

E tam, Ty też byłaś w długich związkach - Twój TŻ jest z tego powodu niezadowolony?

Ej... godzinę temu miałam do domu iść, a siedzę dalej w pracy...

Stary 2012-02-28, 11:52   #599
BYou
MBZ♥

Aleks dobrze piszesz

Vicky no niestety, takie kiedyś były metody, nie wiem jak jest teraz, poszukaj na wizażu na medycynie estetycznej jest wątek o operacjach

Nana a czemu Ty nie wysłałaś zdjęcia o które prosiłyśmy w wiadomosci pw od Karo?

Kawka rozumiem CIę
do domu łatwiej było trafić niż do mieszkania, dlatego miałam klku upierdliwców

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:54   #600
kasia0912
Zakorzenienie

A u mnie sypie Śnieg buuuuu

Ze mną jest TŻ najdłużej z inną najdłużej był kilka miesięcy.

Grunt,że są z nami teraz i nas kochają

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości