Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 13:16   #991
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Oj kotlety usmażone, sosik jest jeszcze tylko trzeba będzie ziemniaki ugotować.

a ja od 21marca mam zamiar niczego sobie nie odmawiać więc zjem to na co będę miała ochotę w każdej ilości

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a no to co innego ... u nas nie ma sal grupowych .... kazda kobieta rodzi w osobnym pokoju, uff
nie wiem czy tak akurat jest na 100% tak mi się wydaje, a jak będzie to się okaże

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:17   #992
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Ja to tylko delikatnie pytam TZ : czy ja wygladam juz jak taki mały wieloryb? krótko odpowiada ze nie, wiec nie drąże tematu

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-02-28 o 13:19
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:18   #993
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam przycisk zeby wylaczyc poduchy

to na Twoim miejscu bym dala za pasazerem - jak bedziesz sama jezdzic z dzieckiem to po przekatnej je masz i widzisz a jak ktos inny bedzie prowadzic to usiadziesz najwazej z tylu tak jak ja
dzięki Wam wszystkim za rady

myślę, o takim lusterku ewentualnie dzięki któremu widzi się dzidzię i wtedy bym chyba zamontowała za kierowcą, bo to chyba bezpieczniejsze miejsce.
Stary 2012-02-28, 13:20   #994
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja to tylko delikatnie pytam TZ : czy ja wygladam juz jak taki mały wieloryb? krótko odpowiada ze nie, wiec nie drąże tematu
a ja swojemu sama mówię, że wyglądam jak wieloryb albo gruba świnia

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Flowerbombka super zdjęcia zazdroszczę mi nie udało się takich zrobić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-28, 13:22   #995
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
a no to co innego ... u nas nie ma sal grupowych .... kazda kobieta rodzi w osobnym pokoju, uff
u mnie tak samo

Flowerbombka ale śliczny ten Twój synek - super fotki!
Za każdym razem robisz 3D?

gucia ale masz zgrabiutki brzuszek! Piękności!
Stary 2012-02-28, 13:24   #996
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczynki a ja mam pytanie - gdzie montujecie fotelik w samochodzie - za siedzeniem kierowcy czy pasażera?
Najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka jest za kierowcą natomiast jezeli jadę sama to wolę jak Antek siedzi po przekątnej. A jak był mały to woziłam go na przodzie ale teraz juz za dużo manipuluje przy pokrętłach

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:24   #997
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny macie może prosty przepis na jakiś tort?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-28, 13:25   #998
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja mojego pytam to mi mowi ze jestem wielka, ale taka mnie kocha i ze musze byc teraz wielka dla Juleczki a pozniej bedziemy sie razem odtluszczac
Cytat:
dzięki Wam wszystkim za rady

myślę, o takim lusterku ewentualnie dzięki któremu widzi się dzidzię i wtedy bym chyba zamontowała za kierowcą, bo to chyba bezpieczniejsze miejsce.
Najbezpieczniejsze miejsce to wbrew pozorom srodek tylnego siedzenia.... gdzies tak wyczytalam. Po stronie pasazera nigdy nie jest bezpiecznie bo w razie wypadku kierowca instynktownie probuje ocalic lewa strone auta, czyli siebie... mojej mamy tz mi to tlumaczyl, bo byl rajdowym kierowca i kiedys jakos ten temat zostal poruszony i mi tlumaczyl ze przez ten instynkt wlasnie najczesciej w rajdach gina ci piloci a nie sami kierowcy...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:26   #999
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Aguśka no-spe wczoraj dostałam w zadek, bo chyba od tego siedzenia brzuch zaczął mnie ostro boleć jak na @ i lekarz tak zaordynował, jakby mi nie przeszło to na oddział by mnie wzięli sprawdzać dlaczego, ale, że się polepszyło to wypuścili mnie do domu z nakazem leżenia i odpoczywania
a dziś mnie ten pośladek na..pierdziela
hmm ale wasnie zastanawiam sie dlaczego u Ciebie wyciszaja skurcze nospa jak Ty juz jestes chyba w 39tc?
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny,

wracam do świata wirtualnego .
Od dwóch dni moje życie to KAJANOCKI i NINODZIONKI
Trochę się muszę rozdwajać ,jak karmię Kają to Nina mi wisi na plecach.
Ogólnie tyle mam wrażeń, emocji w sobie ,że nie mogę tego łepetyną ogarnąć.Wczoraj miałam chwilowy kryzys ( ale w szpitalu pani doktor mówiła ze w 3 , 4 dobie hormony fiksują , nawet koleżance dała taki plaster z hormonem , bo się na deprechę zapowiadało), ale dzisiaj jest o niebo lepiej.
Cycki już powoli się normują, ale poniedziałek rano obudziłam się ,a na podłodze kałuża mleka.Odciągam po szklance dziennie z jednego cycka, TŻ sie śmieje,że musi do mleczarni to oddać , będzie z tego niezła kasa .
Będę później, bo tż wrócił z załatwienia spraw urzędowych i muszę popytać jak było.

Aguśka wg mnie to mógł być kawałek czopa
Jestes juz w domku Jak cudownie!
Oj domyslam sie jaki masz zamet hihihi ciekawe jak bedzie u mnie
Dobrze ze z mleczarnia sie unormowalo
A Twoj maz ma niezle pomysly hihiih
Cytat:
a to brzmi całkiem prawdopodobnie! no,no to już bliżej niż dalej do porodu
Też mam jutro wizytę my jakoś często mamy w tym samym dniu
O ktorej godz? Bede myslami z Toba i bede trzymala mocno kciuki!!!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:38   #1000
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
jak ja mojego pytam to mi mowi ze jestem wielka, ale taka mnie kocha i ze musze byc teraz wielka dla Juleczki a pozniej bedziemy sie razem odtluszczac

Najbezpieczniejsze miejsce to wbrew pozorom srodek tylnego siedzenia.... gdzies tak wyczytalam. Po stronie pasazera nigdy nie jest bezpiecznie bo w razie wypadku kierowca instynktownie probuje ocalic lewa strone auta, czyli siebie... mojej mamy tz mi to tlumaczyl, bo byl rajdowym kierowca i kiedys jakos ten temat zostal poruszony i mi tlumaczyl ze przez ten instynkt wlasnie najczesciej w rajdach gina ci piloci a nie sami kierowcy...
To dlatego najbezpieczniejszym miejsce jest miejsce za kierowcą. Nie wyobrażam sobie dziecka na środku tylnego siedzenia bo widzę jak w ten sposób siedzi mój chrześniak i jak sobie nie raz tak pomyślę że w razie najgorszego czyli wypadku jest uderzenie to to dziecko leci przez szybę a jeszcze nie daj Boże jakby fotelik się poluzował.
Z Antkiem tylko na samym początku jeździliśmy z tyłu a potem już nie i nawet do dzisiaj nie lubi jak się tam siada.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

No i ja od pewnego czasu nie daję jak jadę sama nic do jedzenia. Bo raz mu dałam chleba do jedzenia a on mi się zakrztusił a jechałam sama wiec zostało mi stanąć na środku drogi jak wyskoczyłam z tego auta żeby go wyciągnąć to tak trzeźwa na umyśle nie byłam nigdy dlatego jest zakaz jedzenia w samochodzie a tym bardziej jak jeździmy sami bez taty

Stary 2012-02-28, 13:38   #1001
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

też o tym słyszałam
Ale na środku u mnie nie ma zaczepów do bazy, tylko za pasażerem lub za kierowcą.

I tak jak pisze nowaken, jakoś to środkowe miejsce nie przemawia do mnie..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-28 o 13:45
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:41   #1002
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Czopki mam glicerynowe, ale nie wiem czy sens je stosowac skoro nie mam zaparc?
Mysle,ze bez sensu uzywac.Dopiero jakbys miala zaparcia.

Cytat:
Witam Was Dziewczyny,

Ogólnie tyle mam wrażeń, emocji w sobie ,że nie mogę tego łepetyną ogarnąć.Wczoraj miałam chwilowy kryzys ( ale w szpitalu pani doktor mówiła ze w 3 , 4 dobie hormony fiksują , nawet koleżance dała taki plaster z hormonem , bo się na deprechę zapowiadało), ale dzisiaj jest o niebo lepiej.
Cycki już powoli się normują, ale poniedziałek rano obudziłam się ,a na podłodze kałuża mleka.Odciągam po szklance dziennie z jednego cycka, TŻ sie śmieje,że musi do mleczarni to oddać , będzie z tego niezła kasa .
Będę później, bo tż wrócił z załatwienia spraw urzędowych i muszę popytać jak było.

O jak super,ze sie odezwalas!!
Caly czas myslalam co tam u was.
Super,ze wszystko dobrze.No a kryzysiki sa normalne,zreszta co ci bede mowic pewnie wiesz o tym.Dobrze,ze szybko minal.
I czekamy na zdjecie Kajuni

[QUOTE=emigra;32601829]
a ja sie w sumie zastanawiam czym rozni sie sala do porodow rodzinnych od takiej zwyklej??? Nie rozumiem, bo w moim szpitalu nie maja takich widzi mi sie i w kazdej z 4 sal porodowych mozna miec osobe towarzyszaca ...

/QUOTE]

A ja nie wiem dlaczego dziewczyny zgadzaja sie na brak osoby towarzyszacej jesli maja na to ochote.
Jest to bezprawne.Jest na to ustawa,ktora byla podana w artykule,do ktorego link podalam Jolce.
No,ale w Polsce nie bedzie lepiej skoro ludzie ciagle siedza cicho zamiast wymagac tego co im sie nalezy.
Bo tak jest ze wszystkim.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Byłam u tej koleżanki i poprostu jak zobaczyłam jej brzuch to ona ma taki duży brzuch że zamiast chodzić to ona tylko ciągnie nogi za sobą mój brzuch do niej to kruszynka. A skórę na brzuchu to ma tak cienką że szok. Ale leży dzielnie chociaż już ją nosi żeby coś zrobić
No ale jednak ma podwojna zawartosc
Ogladalam na internecie brzuch kobiety,ktora miala osmioraczki.To dopiero byl brzuch!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Nie mow tak bo jeszcze ci uwierzy
To drugie okreslenie bardzo zle mi sie kojarzy.W zyciu nie nazwalabym nim nikogo,w tym siebie.
Stary 2012-02-28, 13:41   #1003
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Witam Was Dziewczyny,

Konia super że już w domu. Bądź dzielna

Stary 2012-02-28, 13:43   #1004
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
O ktorej godz? Bede myslami z Toba i bede trzymala mocno kciuki!!!
Agusia, wizytę mam znów bardzo późnym wieczorem, ale pojadę chyba wcześniej (koło 14) i poprosze moją ginkę żeby mnie wcześniej przyjęła, bo te wieczorne wizyty mi nie zawsze pasują (tzn. mojemu TŻ, który mnie zawozi na nie ) Pojechałabym sama, ale coś mnie w zatokach pobolewa i wolę unikac zimna, a dziś tak nieprzyjemnie na dworze i od kilku dni wieje, pewnie jutro będzie podobnie..
Mam nadzieję, że się uda, bo jeśli nie to wieczorem będę jednak musiała sama tam pomykac.
Ja też trzymam mocno kciuki za Was o której Twoja wizyta?
Stary 2012-02-28, 13:47   #1005
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem dlaczego dziewczyny zgadzaja sie na brak osoby towarzyszacej jesli maja na to ochote.
Jest to bezprawne.Jest na to ustawa,ktora byla podana w artykule,do ktorego link podalam Jolce.
No,ale w Polsce nie bedzie lepiej skoro ludzie ciagle siedza cicho zamiast wymagac tego co im sie nalezy.
Bo tak jest ze wszystkim.
Tak, ale co z tego że ja będę się z nimi kłócić, że mam do tego prawo - jak sala do porodów rodzinnych będzie zajęta?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie mow tak bo jeszcze ci uwierzy
To drugie okreslenie bardzo zle mi sie kojarzy.W zyciu nie nazwalabym nim nikogo,w tym siebie.
A niech uwierzy.
Jestem gruba i nie będę tego ukrywać

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-28, 13:48   #1006
tynka88
Zadomowienie

moze to ze jesli sie uprzemy to nawet na tej nierodzinnej sali tz bedzie mogl byc obok nas i czuwac.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:53   #1007
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
moze to ze jesli sie uprzemy to nawet na tej nierodzinnej sali tz bedzie mogl byc obok nas i czuwac.
może...ja będę się z nimi kłócić jak będzie trzeba, ale co z tego wyniknie to nie wiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-28, 13:55   #1008
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
e tam a ja nie chcę tż na porodówce chcę mamę obawiam się że mąż ze swoim poczuciem humoru tylko by mnie do szału doprowadzal jeszcze by powiedzial o JOHNNY sie urodził i chyba bym go zmiotła z powierzchni ziemi zreszta on sam nie chce byc także nie mamy problemu Moja mamcia ma 27 marca ten zabieg usunięcia guzka z piersi to wtedy sobie obejrzę porodówkę i wypytam o wszystko no chyba że dzidziol postanowi wcześniej na świat przyjśc i obie z mama wylądujemy w tym samym szpitalu tylko na innych oddziałach .

A ty kochana w Mikołowie będziesz rodzic?
Też mam w razie czego dogadane z mamą że będzie przy porodzie jakby TŻ się nie zdecydował

Tak w Mikołowie bo mam najbliżej A Ty?? wiem że pisałaś już ale ja ostatnio łapię się na tym że mam sklerozę

Cytat:
Hehe... to ja zawsze jak chcę usiąść na kanapie a TŻ przeszkadza bo np. leży to mówię " posuń się bo baryłka idzie "
Stary 2012-02-28, 14:01   #1009
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Na dniach zacznę 36tc i nie mogę uwierzyć w to, że tyle już zleciało
Lada moment, a będę miała dzidziusia

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-28, 14:03   #1010
joanaros
Zakorzenienie

Ale mam dziś twardnienia brzucha często.....
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:05   #1011
Mała!
Zakorzenienie

HI Mąż uruchomił jakimś ostatnim cudem kompa ale w trybie awaryjnym! ...no ale net działa zobaczymy jak długo???

Mąż wyprawiony do pracy... mieszkanie ogarnięte... i została nuda no i muszę jeszcze zjeść obiadek...bo ja tak zawsze ok 14 lubię

Aguśka jestem ciekawa czy to był czop ja ciągle wypatruje u siebie czegoś-czegokolwiek...nie żeby mi się śpieszyło ale nie chcę nic przegapić
też mam jutro wizytę...ale chyba będzie tylko Ktg ...

Brzuszek mi troszkę opadł ale i tak maluszek potrafi sprzedać mi kopniaka w żebra

* co do porodu z TŻ. to mój mąż od początku nastawiał się, że rodzi ze mną...ale po tych szpitalnych przeżyciach, po tym jak widział, że się już męczę z tymi twardnieniami...jak boli i jak mi ciężko...to widzę, że lekko go to co mam być przerasta i ostatnio mi powiedział, że nie obiecuje, że da radę ze mną być do końca...bo sam nie wie jak to będzie... ale na pewno będzie przy mnie na początku i jak będzie akcja też i jak będzie chciał wyjść to wyjdzie Ja od razu mówiłam mu, że to mam być jego decyzja i jego poczucie, że On chce tam teraz być...zresztą ja sama nie wiem czy na okres parcia chcę żeby był...więc zobaczymy w praniu

Dziewczyny co powinnam mieć w apteczce w domu dla maluszka...???

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:13   #1012
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Też mam w razie czego dogadane z mamą że będzie przy porodzie jakby TŻ się nie zdecydował

Tak w Mikołowie bo mam najbliżej A Ty?? wiem że pisałaś już ale ja ostatnio łapię się na tym że mam sklerozę

Hehe... to ja zawsze jak chcę usiąść na kanapie a TŻ przeszkadza bo np. leży to mówię " posuń się bo baryłka idzie "

Godula mój lekarz prowadzący tam jest ale w razie zmiany zdania do Mikołowa mam taką samą drogę

ja jeszcze nawet koszul nocnych nie mam kupionych ani podkładów itd i całej tej kosmetycznej reszty ani torby nie mam kupionej za to kocyków będe miała w ciu... bo robie drugi a koncepcję na trzeci już mam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:16   #1013
19claudia91
Rozeznanie

Ale czuje napieranie aż boli i kluje aż muszę się zgiac bo wyprostowana chodzić nie umiem wtedy .. :-( siedziałam i coś mi lekko poleciało i zastanawiam się co to było narazie nic nie leci ale mała plamka została na tapczanie i po tym zaczęło się klucie spojenia.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:20   #1014
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No wlasnie niedawno pojechala , polozylam adasia (tzn zamknal oczy i spal w ciagu 5 sekund, dobrze ze zdazylam mu norofen podac bo zebow nie zdazylismy umyc, ale juz nie mialam serca go meczyc!) zjadlam kolacje i zdaje relacje.
Wiec jest ospa i zapalenie ucha
Na ospe dostal heviran , lekarka generalnie stwierdzila ze woli mu to dac bo ospy nie lubi, czesto zdarzaja sie powiklania i do smarowania miejscowo na krostki fiolet gencjany, przy swiadzie moze dostac fenistil w kropelkach albo ten zyrtec, moge wyprobowac co lepiej na niego podziala.
Co do ucha to 3 dni czekamy tylko mam mu podawac nurofen 3 xdziennie(jak najbardziej mozna go przy ospie)plus panadol w razie potrzeby pomiedzy nurofenami, tzn w razie wysokiej goraczki. I jesli nie przejdzie to dostanie antybiotyk , ale moze byc to wirusowe wiec lepiej uniknac antybiotyku jesli sie da
Ale wiecie co - zeby takie 6-o letnie dziecko prawie caly dzien na sofie spedzilo pod kocem to naprawde musi byc chore.

Aguska zgadzam sie z Toba co do tego ze jeden usmiech, jedno przytulenie albo znak jak nas dzieciaczki kochaja wynagradza trudy ciazy i porodu!

Wiem ze juz wczesniej na ten temat pisalas , ale przypomnij bo nie pamietam co polecasz z mezem i co bedziesz dla dziecka uzywac z kosmetykow?
Oilatum moj dermatolog powiedzial ze nie jest dobre , tzn nie nadaje sie dla kazdej skory wiec on nie poleca od samego poczatku , dopiero jak sie problem pojawi.
oj Biedny Adaś, niech szybko wraca do zdrowia

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
U mnie chyba w tym tygodniu już będzie po wszystkim , wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból/skurcz jakiego jeszcze nie miałam. Był jeden duży i długo trwający że aż się wystraszyłam. Nie mogłam się podnieść z kanapy, a jak chciałam iść pod ciepły prysznic to na wpół zgięta z pomocą męża. Prysznic tylko trochę pomógł, jak się położyłam do łóżka było trochę lepiej, a przeszło dopiero jak wzięłam nospę, w sumie trwał ponad pół godziny bez przerw, czy to normalne???
Dziś jadę do lekarki, bo powiedziała że jakby się coś działo to mam we wtorek do niej przyjechać. Zobaczymy co powie.
trzymam kciuki
Cytat:
dziewczyny macie może prosty przepis na jakiś tort?
ja często robię ptasie mleczko, mój tż bardzo lubi ciasta z galaretą. Robię z tego przepisu:
Ptasie mleczko
3 waniliowe serki homogenizowane

galaretka cytrynowa

galaretka pomarańczowa

1/2 l śmietany 30%

3 łyżki cukru pudru

2 łyżki żelatyny

10 dag biszkoptów

puszka brzoskwiń w syropie

Etapy przygotowania

1.

Dno tortownicy (o średnicy 22 cm) wyłóż biszkoptami (w odstępy między nimi wkrusz kilka ciastek). Galaretkę cytrynową rozpuść w szklance gorącej wody, ostudź. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z serkami homogenizowanymi. Połowę brzoskwiń pokrój w kostkę, dodaj do masy serowej, wymieszaj, wyłóż na biszkopty. Schładzaj 20 min.

2.

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, ostudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj żelatynę, wymieszaj i wylej na masę serową. Pozostałe brzoskwinie pokrój na paski, rozłóż na masie śmietanowej. Przygotuj galaretkę pomarańczową i poczekaj, aż zacznie tężeć. Zalej nią brzoskwinie. Schłodź sernik w lodówce.

Ja dziś miałam wizytę u lekarza, ciśnienie w normie, serduszko dzidzi bije perfekcyjnie. Pan doktor powiedział że dzidzia już jest bardzo nisko. I znów mam infekcję tym razem, powiedział że mam pić sok żurawinowy

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:21   #1015
karolca
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o poród rodzinny lub osobę towarzyszącą to w "moim" szpitalu jest tak - są 4 sale porodowe i jedna sala do porodu rodzinnego. Sale są raczej małe, więc z racji wygody personelu może tam być jedna osoba towarzysząca, reszta może czekać na korytarzu za drzwiami. Sala do porodu rodzinnego jest duża i jakby dwuczęściowa. Ale łóżko porodowe usytuowane jest tak, że każdy z rodziny może zaglądać między nogi rodzącej
Pielęgniarka w czasie jak odwiedzałam szpital sama mówiła, że zachęcają tatusiów aby towarzyszyli żonom w czasie porodu. Ale jasno powiedziała, że nie ma tak, że osoba towarzysząca zmienia się co 5 minut. I ja to rozumiem i szanuję.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:28   #1016
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja często robię ptasie mleczko, mój tż bardzo lubi ciasta z galaretą. Robię z tego przepisu:
Ptasie mleczko
3 waniliowe serki homogenizowane

galaretka cytrynowa

galaretka pomarańczowa

1/2 l śmietany 30%

3 łyżki cukru pudru

2 łyżki żelatyny

10 dag biszkoptów

puszka brzoskwiń w syropie

Etapy przygotowania

1.

Dno tortownicy (o średnicy 22 cm) wyłóż biszkoptami (w odstępy między nimi wkrusz kilka ciastek). Galaretkę cytrynową rozpuść w szklance gorącej wody, ostudź. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z serkami homogenizowanymi. Połowę brzoskwiń pokrój w kostkę, dodaj do masy serowej, wymieszaj, wyłóż na biszkopty. Schładzaj 20 min.

2.

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, ostudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj żelatynę, wymieszaj i wylej na masę serową. Pozostałe brzoskwinie pokrój na paski, rozłóż na masie śmietanowej. Przygotuj galaretkę pomarańczową i poczekaj, aż zacznie tężeć. Zalej nią brzoskwinie. Schłodź sernik w lodówce.

to takie ciasto na biszkoptach?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-28, 14:30   #1017
agnes99
Zakorzenienie

Aguśka sama nie wiem, może dlatego, że szyjka mimo centymetrowej długości i miękkości jest zamknięta na 4 spusty
choć wczoraj lekarka sugerowała, że te bóle mogą się w poród rozkręcić
sam już zaczynam być skołowana, a to już 40 tc się właśnie zaczął
wiesz problem jest chyba taki, że oni tak naprawdę nie do końca wiedzą co ze mną zrobić, bo mimo cukrzycy sprzed ciąży to ja mam ją w ryzach dietą, nawet ostatnio wyniki mi się poprawiły, nie puchnę, ciśnienie mam stosunkowo niskie, dziecko nie jest duże, dopiero od tygodnia mam różne objawy zbliżającego się porodu więc jestem jakimś cholernym chodzącym ewenementem

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-02-28 o 14:33
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:32   #1018
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Tak,o to mi chodzilo.
Partner ma prawo byc z wami,tam gdzie wy rodzicie obojetnie jakby nie nazywala sie ta sala czy rodzinna czy nie.Nie moga odmowic.Tylko,ze im tak wygodnie to tak mowia,ze nie ma mozliwosci.A ludzie nie znaja swoich praw albo nie chca sie klocic i odpuszczaja.
Ja tez sie klocic nie lubie,ale jesli mi na czyms zalezy i wiem,ze racja jest po mojej stronie,to nie ustepuje.Najlepiej znalezc przepis prawny i to pokazac.A jak bedzie jakies "ale" to poprosic na pismie,ze odmowili.Powinno zadzialac.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

Ja dziś miałam wizytę u lekarza, ciśnienie w normie, serduszko dzidzi bije perfekcyjnie. Pan doktor powiedział że dzidzia już jest bardzo nisko. I znów mam infekcję tym razem, powiedział że mam pić sok żurawinowy
Super,ze z dzidzia ok.
Szkoda,ze ciebie znowu meczy infekcja.No a zurawinka moze pomoc,nie zaluj sobie tego soczku,mozesz tez jesc suszona.Ja bardzo czesto wcinam suszona,albo dodaje do platkow,owsianki.Moze dzieki temu nie mam infekcji?
Stary 2012-02-28, 14:39   #1019
MoniaHan
Wtajemniczenie

Jolka dobrze Gosia mowi...nie mow swojemu takich rzeczy ze jestes gruba swinia, bo faceci sobie to programuja w swoich glowach i pozniej tak nas postrzegaja, takze nie wmawiaj jemu tego, moze przeczytaj sobie ''Mezczyzni sa z Marsa a kobiety z Wenus''...czy jakos tak

Joanaros moze sprobuj z czosnkiem na ten katar (kiedys Anagat pisala o zabkach czosnku wkladanych do nosa...tylko nie za gleboko

bylam w biurze i wdrazalam tego babsztyla na moim miejscu, o rany jaka ona jest....upierdliwa, wszystko wie najlepiej, w biurze syf, powysylala do biura w londynie rzeczy ktore powinny byc w naszym biurze i jak chcialam jej pokazac jak wygladaja paragony z kasy fiskalnej z tamtego roku - aby wiedziala jak wprowadzac do raportow...to oczywiscie nie moglam jej pokazac bo wyslala do londynu. powiedzialam ze ma trzymac kopie w biurze wszystkiego co jest powiazane ze szparagami bo pozniej nie dojde ladu i skladu, mojemu Tz az niedobrze sie robi ze bedzie musial z nia wspolracowac i ze to nie ja bede prowadzic ten sezon. co za baba naprawde!!! nie bedzie robila tego i tego, dyrektora nie bedzie sluchala itd itd....czasami sie nie dziwie ze Anglicy wola zatrudniac Polakow lub Litwinow bo przynajmniej nie marudza (sa przypadki sporadycznie), sama mialam pracownikow Anglikow z ktorymi nie dalo sie wspolpracowac a najgorsze sa kobiety wlasnie i wszystko nie pasowalo, to ze nie ma goracej czekolady w kuchni, noze nie takie do szparagow, wagi nie takie, rekawice nie takie, a to za zimno a to za goraco, a to jestem za gowniara aby nadzorowac bo ona ma doswiadczenia 2o lat i ze mnie nie rozumie (a godzine temu mowila ze jaki mam swietny angielski a mojemu szefowi mowi ze mnie nie rozumie itd itd.), wiec osoby ktore mi utrudnialy prace zostaly pozwalniane. a ludzie ze wschodniej europy przychodza do pracy i im wszystko pasuje, wiadomo trzeba ich pilnowac bo tez potrafia sie opieprzac ale przynajmniej jakich chorych wymagan nie maja.
a ja stwierdzam ze jestem nienormalna bo w 9 miesiacu ciazy poszlam dzis do biura i czulam sie w swoim zywiole (??)

ogolnie jest mi niedobrze i brzuch chyba mi sie obnizyl

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-28 o 14:56
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:44   #1020
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
dzien dobry
U nas nocka o dziwo dobrze! i musze sie pochwalic,bo wczorajsze ciacho wyszło pycha i pyzy z mięsem które popełniłam też smakowały. T sie smiał, ze tyle nie zje,a wciągnął aż Mu się uszy trzęsły i jeszcze moje dwie wszamał . Dzis robie rogaliki drożdzowe
Udało mi się też jakiś czas temu zamówić fotel, który zamierzam uzywac do karmienia,bo w pokoju Młodego nawet nie ma na czym usiasc mam nadzieje,ze zdążą go zrobic do porodu
Widzę, że u nas chwilowo zastoj porodowy...no Aguska)) zbieraj sie zbieraj. Ja obstawiam, że to wczorajsze to jednak był czop...także działaj (moze motywacja podziała )

to moze musisz zrobić "ostatnie" zdjecie ciązowe tj ona...podzialalo)

uhh stwierdzam, ze pralka i zmywarka to cudne wynalazki....ile czlowiek czasu zaoszczedza!!
kciuki za kolezanke i Jej malenstwa!
ech! rogaliki drożdżowe - drożdżówka z kruszonką - o tak to jest to na co mamy ochotę z Filipem - ale nie umiem

a co do zdjęcia to już sobie zrobiłam, ale może muszę wstawić na maila bo inaczej nie działa jak się ogarnę to wstawię

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny piszą... jak będę jechała sama z dzieckiem to obok kierowcy (tylko muszę się TŻ dowiedzieć jak tam z poduszkami) a jak będziemy jechać razem to dziecko za kierowcą a ktoś obok z tyłu

Dziewczyny mam pytanie ile z Was będzie rodziło z TŻ-tami?? ;>
Mój się cały czas zastanawia czy być przy porodzie czy nie... a ja nie naciskam bo chcę aby to była jego decyzja.
u nas chyba musi być za pasażerem bo za kierowcą z tego co pamiętam jest podwójne siedzenie, a z przodu jak TŻ będzie sam jeździł to muszę go zmusić żeby zobaczył czy się da poduszkę wyłączyć, ale nie wydaje mi się

a co do rodzenia z TŻtem - mój się waha - bo boi się, że on nie wytrzyma, że mnie będzie bolało "bo mnie boli na samą myśl, że Ciebie coś boli" no ale dziś byliśmy w szpitalu po zgodę na poród rodzinny, więc opcja jest - co z tego wyjdzie to się okaże... próbowałam się też spotkać z anestezjologiem w sprawie znieczuleń, ale kurcze dziś same cesarki chyba przez tego 29.02 tyle dziś zaplanowanych

Aguśka ja też obstawiam, że to był czop, więc szykuj się powoli

idę nadrabiać dalej

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości