Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 12:08   #4441
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to super, ze to nic groznego

musisz probowac te preparaty ale pojedynczo i przez kilka dni, zeby zobaczyc czy reaguje

kciuki zacisniete

extra, zazdroszcze 34 ja nadal 7kg na plusiku

gratki

ja nie mrozilam jeszcze ale sa woreczki do tego
http://www.calineczka.pl/sklep/medel...iu-p-1423.html
http://www.maredo.com.pl/tufiworeczk...cc795ce76c2d29

5,7kg wazyl w sobote
ogolnie ok 30dag przybiera tygodniowo

Dzięki
Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
hej,
o swicie wyladowalam na izbie przyjec ze skurczami,min.rozwarcie i idziemy na porodowke. trzymajcie mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kolejna nocka zaliczona od 23.30 do 6 Czy tak już będzie zawsze Proszę!!!
Co prawda dalej po kąpieli ma spanie w d*pie, ale wole nie spanie od 20 do 23 niż nocne wariacje

Czubasku podobno można mrozić w słoiczkach tylko trzeba je wyparzyć porządnie
właśnie chyba ten sposób wybiorę jak bedę szła do szkoły a mała będzie zostawać z teściową

Dziś weszłam na wagę spadło mi tylko 12 kg zostało jeszcze 8 ale brzucha już nie mam więc w tyłek te 8 poszło jak nic i nie wchodze w spodnie sprzed ciązy, jakieś biodra szerokie mi się zrobiły.
Rana już tak bardzo nie boli, nawet staram się trochę siadać. Dzidziol mi przesypia całe nocki. Budzi się tylko dwa razy na amciu ale to praktycznie na śpiocha je

Mamusie, ile dni/tyg miały wasze pociechy jak wyszliście z nimi na spacer?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:14   #4442
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam!
Pogoda paskudna!!!!

Dziewczyny wiem,że byl temat szczepionek ale nie jestem wstanie juz odszukac tego na forum!
Proszę napiszcie na jakie szczewpionki sie decydowalyście i jaka ich cena
Ja jutro ide na szczepienia i wczoraj tż kupil szepionke infanrix ipv+hib i zapłacil 160zl a no i jutro jeszcze do tego pneumokoki ale to mamy za darmo.

_________________________ ___________
Moje dziecko mnie dobija Nie chce mi jesc wczoraj o 10 bylo to samo ;/ zjadla 20 ml (słownie dwadziescia ) i koniec a za 15 minut ryk, no bo glodna . I dzis to samo Wykoncze sie !!!
A co do spania to moje dziecko w dzien nie spi duzo, ale w nocy za to potrafi nawet i 9h przespac ciagiem !

Agatek, a do jakiej przychodni nalezysz z mala ?
Stary 2012-02-28, 12:29   #4443
anankee
Rozeznanie

bambusiek a może właśnie za często karmisz?
ja też na początku interpretowałam każdy płacz małego jako głodowy i dawałam mu cyca, i za godzinę znowu się darł i prężył.
i mi położna podpowiedziała, ze może go brzuch boli bo za często je.
Mój ma silny odruch ssania, więc jak mu dam cyca to zawsze będzie ssał i jadł. Więc podaję mu smoka jak nie minęło zbyt dużo czasu od karmienia a on jęczy. I teraz je tak średnio co 3h i poprawiło się, naprawdę

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:45   #4444
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

bede sie pytala i ewentualnie szukala pomocy
wkurza mnie tylko to, ze czasem lekarze ida na latwizne i stwierdzaja, ze to skaza, jak to nie jest skaza i matki sie bez sensu mecza :/
musze poszukac jakiegos rozsadnego pediatry

dobrze,ze jest tesciowa
u nas akcja zazwyczaj zaczyna sie pozno w nocy
juz nie ma kupy a normlanie po przebudzeniu i podczas jedzenia robi
tz pojechal po windi ...

tak zrobie
dzisiaj bobotic podawalam 3 dzien i zobaczymy
na razie martwi mnie brak kupy :/

zamowilismy ss, pojutrze powinien byc
oby pomogl

zastanawiam sie,czy nie wprowadzici dicofloru, jak radzila Uska
wlasnie, Uska, jak podawalas ten dicoflor?

a jak przestalas jesc nabial, to kolki sie wyciszyly ?

o wlasnie, u nas tez tak wygladaja
moja Mama tez mowi, ze wedlug niej to potowki
robisz cos z tym?

Matko, teraz oczekiwanie na nocke jest jak oczekiwanie na jakas bombe :/

hej nic z tym nie robie położna kazała kąpać ją w alantan soft bo to dobre na skórę a jak coś siędzieje na skórze to przemywać nim miejcsowo ale na razie nie przemywam , w czwartek idę na kontrolę to zobacze co lekarka na to powie. ona ma tylko na szyjce na uszkach ani główce nie ani na ciele , czasem coś na policzkach się pojawi ale ginie po krótkim czasie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

hej mam pytanko , jak długo po porodzie miałyście jeszcze brzuch ? bo ja mam taki jak na 4 miesiąc i boje się że nie zginie , jestem 2 tyg po porodzie, aha i jak długo krwawiłyście????????????? ?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:55   #4445
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

byliśmy dziś si zważyc. Julek wazy 4835g i przybiera idealnie

Cytat:
A mój nienawidzi lezec na boku - jak juz spi najedzony jak tylko go poloze na ktoryms zaraz sie budzi wsciekly i denerwuje i spania nie ma...czasem nawet sam sie zsuwa i polezy wiec to do d.upy
nie wiem co mam robic bo musze miec go na oku a jak noca to mam robic w dzien latwiej bo przestawim kolyske tam gdzie jestem a noca jak zasne i nie obudze sie..... koszmar

nam na takie cos lekarka powiedziała ze to zmiany lojotokowe i wez tu czlowieku badz madry - co lekarz inna teoria
ale musze sama poeksperymentowac i odstawie nabial na tydzien bo buzka przemywam krochmalem i gow.no pomaga

no nie mozna dop jak ma pol roku mozna z krwi
szkoda, że dopiero po pół roku można badania zrobić
hmm, dziwne że nie lubi na boczku, Julkowi nie robi.
co do tych zmian... co lekarz to inna opinia... ja też przemywałam krochmalem przez tydzień -> nic nie pomogło...

Cytat:
hej,
o swicie wyladowalam na izbie przyjec ze skurczami,min.rozwarcie i idziemy na porodowke. trzymajcie mocno kciuki!
kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści

Cytat:
no to mój ma:
- na szyjce krostki z białym punkcikiem
- na buźce takei szorstkie kropeczki, jak się wkurza to pojawiają się czerwone placki
- we włoskach ale tylko przy buźce troche tych szorstkich kropeczek
- na przodzie klatki piersiowej te szorstkie
- na uszkach szorstkie

znaczy że ma i potowki i skazę czy też jak dr powiedziała łojotokowe zap skóry ja już zgłupiałam
mi lekarz powiedział, że Julek ma trądzik niemowlęcy u najprawdopodobniej uczulenie na białko...
z tymi szorstkimi mamy podobnie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
teraz mi usnęła po tym płaczu więc idę szybko zjeść, a potem nie wiem co - nic mi się nie chce
idź odpocznij, połóż się, pośpij a jak nie chce Ci się spać to poczytaj sobie, pooglądaj tv... odpręż się

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie dobija Nie chce mi jesc wczoraj o 10 bylo to samo ;/ zjadla 20 ml (słownie dwadziescia ) i koniec a za 15 minut ryk, no bo glodna . I dzis to samo Wykoncze sie !!!
A co do spania to moje dziecko w dzien nie spi duzo, ale w nocy za to potrafi nawet i 9h przespac ciagiem !
dziwne z tym jedzeniem A co do spania w nocy to mamy tak samo a w dzień czasem prawie wcale nie śpi. Ma drzemki po 15 minut tylko.
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja też na początku interpretowałam każdy płacz małego jako głodowy i dawałam mu cyca, i za godzinę znowu się darł i prężył.
Mój ma silny odruch ssania, więc jak mu dam cyca to zawsze będzie ssał i jadł. Więc podaję mu smoka jak nie minęło zbyt dużo czasu od karmienia a on jęczy. I teraz je tak średnio co 3h i poprawiło się, naprawdę
ja się staram tak robić, karmić mniej więcej co 2,5-3 godziny. Bo Julek to też ssak, najpierw gardził smoczkiem, ale odkryłam że nie każdy mu pasuje (a miałam różnych firm). i teraz wiem jaki lubi. Czasem da się go oszukać
Stary 2012-02-28, 12:55   #4446
anankee
Rozeznanie

czy te dzieci które maja podejrzenie skazy maja strzeliste kupki???

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:56   #4447
dph
Rozeznanie

Cytat:
bambusiek a może właśnie za często karmisz?
no właśnie moja też ma silny odruch ssania i czasami się wścieka bo ona chce tylko sobie cyca potrzymać i possać a z cyca leci mleko i wtedy jest sajgon, najgorsze jest to że moja nie chce smoka i nie umiem jej za cholerę nauczyć tego smoka, zastanawiam się nad kupnem jeszcze innego no ale nie wiem czy to coś da

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
[/COLOR]hej mam pytanko , jak długo po porodzie miałyście jeszcze brzuch ? bo ja mam taki jak na 4 miesiąc i boje się że nie zginie , jestem 2 tyg po porodzie, aha i jak długo krwawiłyście????????????? ?
u mnie jutro będzie 2 tygodnie po porodzie i brzuch mam straszny 10 kg mi zjechało ale jeszcze 10 zostało no ale ja jestem po drugiej ciąży i w dodatku trzydziestka na karku więc myślę że u mnie to pójdzie wolniej a co do krwawienia to ja już od tygodnia nie krwawię ale miałam cc czasami mi poleci taki śluz zabarwiony brunatnie

i to by było na tyle pisania bo młoda się budzi

a co do skazy to fakt lekarzom najprościej zwalić wszystko na skazę białkową u mojej starszej córki też stwierdzili skazę jak miała dwa tygodnie wyszła jej na buźce wysypka i co oczywiście skaza białkowa a gdy skończyła miesiąc wszystko znikło jak ręką odjął pewnie to był ten trądzik niemowlęcy

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2012-02-28 o 12:58
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:14   #4448
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
czy te dzieci które maja podejrzenie skazy maja strzeliste kupki???
a co to są strzeliste kupki?

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no właśnie moja też ma silny odruch ssania i czasami się wścieka bo ona chce tylko sobie cyca potrzymać i possać a z cyca leci mleko i wtedy jest sajgon, najgorsze jest to że moja nie chce smoka i nie umiem jej za cholerę nauczyć tego smoka, zastanawiam się nad kupnem jeszcze innego no ale nie wiem czy to coś da
spróbuj z innym. Ja miałam smoczki TT i Julek wypluwał, płakał jak mu dawałam. Miałam jeszcze NUK i tego jak mu dałam od razu załapał i już go lubi. Te TT są małe w porównaniu z Nukiem. Czasem dziecko woli inny kształt, ja bym spróbowała spróbować z innym
Stary 2012-02-28, 13:16   #4449
paulaLbn
Raczkowanie

Dzien dobry

Zabierzcie ten snieg, ja chce isc na spacer bo oszaleje sama w domu

Piszecie o skazie, krostkach i wysypkach, ja tez podejrzewalam u malego skaze, ale okazalo sie, ze to tylko wysypka, miał chropowate krostki na buzce i pediatra dal nam kilkanascie próbek kremu specjalnego emolium i kazal przetestowac i jak reka odjal po dwoch dniach pieknie zaszlo, pomógl tez pozbyc sie luszczacej skórki za uszkami
Stary 2012-02-28, 13:38   #4450
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Piszecie o skazie, krostkach i wysypkach, ja tez podejrzewalam u malego skaze, ale okazalo sie, ze to tylko wysypka, miał chropowate krostki na buzce i pediatra dal nam kilkanascie próbek kremu specjalnego emolium i kazal przetestowac i jak reka odjal po dwoch dniach pieknie zaszlo, pomógl tez pozbyc sie luszczacej skórki za uszkami
ode mnie też możecie zabrać

ODDAJCIE WIOSNĘ

a co to za krem? Ja kupiłam krem Oilatum i nim smaruję teraz buzię Julinka

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Dziewczyny, czytacie maluchom bajki, wierszyki? Bo ja się zastanawiam.

Wstyd się przyznać, ale nie mamy żadnej książki z bajkami. Nie kupowałam, bo myślałam, że ktoś z odwiedzających wpadnie na taki pomysł.

muszę coś kupić i zastanawiam się co wybrać i od kiedy zacząć czytać, najlepiej chyba jak najwcześniej

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-02-28 o 13:40
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:43   #4451
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

ODDAJCIE WIOSNĘ

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Wstyd się przyznać, ale nie mamy żadnej książki z bajkami. Nie kupowałam, bo myślałam, że ktoś z odwiedzających wpadnie na taki pomysł. Za to dostaliśmy mnóstwo grających zabawek...

muszę coś kupić i zastanawiam się co wybrać i od kiedy zacząć czytać, najlepiej chyba jak najwcześniej
ja często Michałkowi czytam w ciągu dnia książeczki z bajkami bo on bardzo lubi słuchać jak sie do niego mówi wiec czasami mu opowoadam różne bzdurki co robiłam co jeszcze musze zrobic a czasami otwieram ksiązke i czytam a przeweażnie wieczorem czytam ściszonym głosem by on też się też wyciszył przed spaniem słucha słucha oczki się zamykają i zasypia a czasami posłucha chwile i zaczyna sie niecierpliwić bo mu coś nie pasuje nudzi mu sie i zaczyna marudzic wtedy zajmujemy się czymś innym
Stary 2012-02-28, 13:43   #4452
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
hej,

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzis nawet w nocy było znośnie Mała zasnęła o 23, obudziła sie o 3 30 i o 7, wiec nawet pospała dosyc długo.

Od dzis juz sama jestem w domu, bo wszyscy pojechali i tak aż do piątku.

U mnie znowu sniegiem popruszyło , a chciałam z Lilką na jakiś spacer, ale za zimno jest. Jutro niby ma byc 10 stopni, ale jakos tego nie widze.
zosia,a gdzie foty Małej?
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:00   #4453
ultraradiola
Wtajemniczenie

co do szczepionek to my małemu zdecydowaliśmy się dać 6w1 plus rotawirus. Pneumokoki dwóch pediatrów polecało podać jak mały dopiero pójdzie do przedszkola więc tak tez zrobimy. U nas koszt szczepionek to 2 razy 300 zł za rotawirusa plus 5 razy po 200 dawka 6w1.

kurcze mój mały te je z cyca co godzinę może dlatego ze mój pokarm tak jakby przez niego przelatywał - robi chyba z 6 kupek na dzień a w nocy co 2 godziny je

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:19   #4454
agacia_cz
Zadomowienie

u mnie masakra mała ciagle czuwa zasypia na "minutówki" do tego nie chce jeść zje odrobinkę (10-20ml) i zasypia po kilku minutach ryczy po woli trace siły ;(
jestem 3 tygodnie po porodzie a brzuch mam jak w 5 mc!!! nie mogę już na siebie patrzeć siedzę sobie w pasie ehhh
a czytaniem mój szkrab nie jest zainteresowany woli radio
dziś mamy wizytę patronażową u pediatry
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:28   #4455
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

zasypało na biało wrr, dobrze, że wczoraj byłam z Kinią na spacerze ponad godzinkę...

Nie podałam teraz małej ss i jest ryk, ale nie wiem czy kolka czy kupy nie może zrobić... mam na ręku ją, lap na kolanach i pisze 1 ręką

w ogóle dałam jej mleko, wypiła, ładnie odbiła a potem słyszę takie odbicie dziwne... hmm jakby jedzenie zwracać chciała, tak do przełyku się cofa... i mi ulała raz, potem na bokach i jednym i drugim 2x i na koniec wyleciało jej z nosa i ust pod małym cisnieniem
a wtedy stękała tak jak na kupala to może dlatego? dawno mi nie chlustała... ostatnio daaaawno temu jak piła ze smoczka z 2 dziurkami...

spróbuje teraz jej dać mniej mleka... 60 ml wody + 2 miarki = 70, czyli 30 ml mniej... ehh

uspokoiła się, ssie smoka i załączyła tryb czuwania energooszczędny

a pisałam, że to najlepsza metoda...

pięknie

moja od kilku dni ma na policzku takie szorstkie mini kropki- ale teraz patrzę i przed chwilą znikły
niezła cena za szczepionkę... ja bym chciała na wirusa rota dodatkowo zaszczepić... a tak to co podadzą w przychodni to tak będzie miała, bo nie stać mnie na taki wydatek wrr
a ja sie strach przed chwila najadlam bo oczywiscie zaczal sie dlawic
nie chcial na boczku, pisk, darcie sie itp wiec polozylam na plask bo beknal, odwrocilam sie w kuchni i myje butelke a tu slysze takie charkotanie.... co by bylo jakbym do wc poszla
po akcji na brzuch i klepanie po plecach nakrzyczalam na niego, przydusilam potem w lozku reka i nakazalam na boku lezec i zasnal tak sobie
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

my trafilismy na mrozy wiec 1szy spacer byl jak mial miesiac

Cytat:
wow to super
Cytat:

szkoda, że dopiero po pół roku można badania zrobić
hmm, dziwne że nie lubi na boczku, Julkowi nie robi.
co do tych zmian... co lekarz to inna opinia... ja też przemywałam krochmalem przez tydzień -> nic nie pomogło...

mi lekarz powiedział, że Julek ma trądzik niemowlęcy u najprawdopodobniej uczulenie na białko...
z tymi szorstkimi mamy podobnie
zobaczymy z tym krochmalem, daje jeszcze mu pare dni
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzien dobry

u nas sypalo troche ale zalozylam oslonke plastikowa i poszlismy na godzinke dzis
my teraz testujemy oilatum soft, zobaczymy czy cos da

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
co do szczepionek to my małemu zdecydowaliśmy się dać 6w1 plus rotawirus. Pneumokoki dwóch pediatrów polecało podać jak mały dopiero pójdzie do przedszkola więc tak tez zrobimy. U nas koszt szczepionek to 2 razy 300 zł za rotawirusa plus 5 razy po 200 dawka 6w1.

kurcze mój mały te je z cyca co godzinę może dlatego ze mój pokarm tak jakby przez niego przelatywał - robi chyba z 6 kupek na dzień a w nocy co 2 godziny je
moj tez robil co karmienie, do czasu - w zeszlym tyg zaczal robic raz dziennie, a nawet rzadziej bo np w niedz nie zrobil i po poludniu dalismy mu pol czopka ze strachu ale i tak nie zrobil A nast dnia rano wydalil go z kupka, małą do tego i od niej do dzis jeszcze nic nie bylo i sie martwie....

MAMUŚKI CZY TO NORMALNE ZEBY CZOPEK SIE NIE ROZPUSCIL podałam mu pół 1g i nie dość że kupki nie było w ciagu 1-2h jak piszą to następnego dnia wyszedł sobie z kupką
Cytat:

Wstyd się przyznać, ale nie mamy żadnej książki z bajkami. Nie kupowałam, bo myślałam, że ktoś z odwiedzających wpadnie na taki pomysł.

nie nie czytam
nie mam żadnej
myślałam jakiś czas temu żeby coś kupic ale jeszcze nie byłam w empiku może dziś zajrzę bo mam wychodne idę na rehabilitację kości ogonowej a po niej na żelazną damę a że kino w galerii to może uda się zajrzeć do paru sklepów

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:35   #4456
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

ODDAJCIE WIOSNĘ

krem nazywa sie EMOLIUM KREM SPECJALNY, do kupienia w aptece, ja wczoraj kupilam za ok 25zl. Naprawde dobry i sama tezgo stosuje bo mialam strasznie przesuszona skore na twarzy

co do bajek, to wlasnie sama sie zastanawiam czy juz czas na czytanie. Ogladalam przed chwila na tvn style jakis program i tam niania mowila zeby czytac nawet takim maluszkom

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja często Michałkowi czytam w ciągu dnia książeczki z bajkami bo on bardzo lubi słuchać jak sie do niego mówi wiec czasami mu opowoadam różne bzdurki co robiłam co jeszcze musze zrobic a czasami otwieram ksiązke i czytam a przeweażnie wieczorem czytam ściszonym głosem by on też się też wyciszył przed spaniem słucha słucha oczki się zamykają i zasypia a czasami posłucha chwile i zaczyna sie niecierpliwić bo mu coś nie pasuje nudzi mu sie i zaczyna marudzic wtedy zajmujemy się czymś innym
U nas odkad przeprowadzilimy sie do Polski, malemu babcia opowiada bajki i rozne bzdury, jest polonistka wiec gadane ma, a Nikos uwielbia sluchac
Stary 2012-02-28, 15:00   #4457
Anabellita
Zadomowienie

Nie wiem czy przeoczyłam, ale nie zauważyłam żeby któreś z Waszych dzieciątek miało żółtaczkę. Czy to tylko moja Asia była naświatlana?
W tym tygodniu musimy wybrać się do okulisty, zeby zbadał oczka Asi po naświetlaniach żółtaczkowych

Kurczę, mam cykora, bo dzisiaj sama bedę musiała wykąpać moją kruszynkę TŻ wychodzi przed 17 do pracy i wraca w nocy...

Czubasku
moja Asienka ma 2,5 tygodnia i dopiero się werandujemy, na spacerek wybierzemy sie może w przyszłym tygodniu, oczywiscie jak nie będzie mrozu.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:06   #4458
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

12 dni (w zeszłą niedzielę )

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nie wiem czy przeoczyłam, ale nie zauważyłam żeby któreś z Waszych dzieciątek miało żółtaczkę. Czy to tylko moja Asia była naświatlana?
W tym tygodniu musimy wybrać się do okulisty, zeby zbadał oczka Asi po naświetlaniach żółtaczkowych
Moja Emi miała żółtaczkę, ale poziom bilirubiny był na takim poziomie, że naświetlanie nie było konieczne.
Dzisiaj byłyśmy w przychodni na wizycie patronażowej i lekarz stwierdził, że jest jeszcze lekko żółta(karmiąc piersią może ten kolor się utrzymywać nawet do 6tyg)

Kciuki za oczka Asi
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:07   #4459
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Fotki Lilki wrzucę jak tylko bede miała je juz na kompie, a póki co nie mam kabla do komputera.

Rodzina pojechała, razem z TZtem do Niemiec i dobrze. Prawie dobrze, bo to siedzenie samemu w domu jest okropne! I jeszcze musze schodzic na dol do piwnicy do pieca, koszmar jakis!! Ani nie ma sie do kogo odezwac. Posprzatałam i teraz nie mam pojecia co robic. Pogoda okropna, wiec Lilki ani na dwór nie wystawiam.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:09   #4460
Mijus
Rozeznanie

Odpadł nam w końcu pępuszek

Cytat:
Dzięki

18 dni

Cytat:
hej mam pytanko , jak długo po porodzie miałyście jeszcze brzuch ? bo ja mam taki jak na 4 miesiąc i boje się że nie zginie , jestem 2 tyg po porodzie, aha i jak długo krwawiłyście????????????? ?
Ja jestem 3 tyg po i mam jak w 4 miesiącu...w końcu zniknie
Krwawiłam 2 tygodnie
Stary 2012-02-28, 15:13   #4461
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam Jestem padnięta... ale nie przez małą bo to jest Aniołek (tfu tfu odpukać).... ale kurde moja wspaniałomyślna bratowa była tu dziś ze swoim 3 latkiem i... zostawiła mi go na jakieś 3 godz ponad... masakra.... totalna demolka mieszkania, plus moja głowa 8 na 8 chyba już ...

Cytat:

hmmm... ja jestem 5 dni po porodzie i ogólnie nie mam brzucha takiego jakiegoś mega... tzn jest większy niż kiedyś ...ale to bardziej on jest taki miękki flaczkowaty niż duży

Cytat:
dokładnie Emolium Krem Specjalny dla synka mialam całą serię z tego bo miał mega suchą skórę i super pomogło, nie należą te kosmetyki do najtańszych ale są dobre, kupuje się w aptece to

http://www.emolium.pl/

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
moja ma 5 dni i je równo co 3 godziny... co do minuty - zegar w głowie normalnie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:16   #4462
Lucy1111
Zakorzenienie

Diablico, dzisiaj mijają 2 tygodnie od porodu, brzuszek dalej mam. Z dnia na dzień mniejszy, ale jeszcze jest Kochana, daj sobie więcej czasu, nie każda traci brzuch wraz z urodzeniem Maluszka

Cały czas się "oczyszczam". Czasem krwawię, czasem tylko brudzę.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:16   #4463
NataliaM1103
Rozeznanie

dzwoniłam do ośrodka w sprawie szczepionek i koszt następujacy:
-6w1 - 200
-rotawirusy - 300
-pneumokoki - 300

Dziewczyny dziecko musi miec skonczone 6 tygodni tak?tzn ,że idziemy w 7 tyg?????

Czy któraś z mamkarmiących mm dodaje do mleka zagęszczacz????
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:46   #4464
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
dzwoniłam do ośrodka w sprawie szczepionek i koszt następujacy:
-6w1 - 200
-rotawirusy - 300
-pneumokoki - 300

Dziewczyny dziecko musi miec skonczone 6 tygodni tak?tzn ,że idziemy w 7 tyg?????

tak nawet w 8 mozesz

ja dziś dzwoniłam do położnej, będzie u nas w czwartek 9-10:00 jakoś, super babka (znam z przychodni, poznałam po głosie) mówiła, że jak coś niepokoi to mogę do niej dzwonić na kom kiedy chcę

sama przyniesie mi deklarację wyboru przychodni, także nie musimy nigdzie latać wizyta w przychodni nam wypada 15 marca ( jak mała będzie miała 3 tyg)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2012-02-28 o 15:47
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:54   #4465
klaurencja
Raczkowanie

hejka pisze jedna reka bo ktos mi zajal druga
gratulacje dla kolejnych pelnoetatowych mamus!!! powodzenia w nowej roli
od wczoraj chodzimy na basen, w poniedzialki i czwartki na razie oswajamy sie z woda ;p
Stary 2012-02-28, 15:55   #4466
pearpearl
Wtajemniczenie

dzien dobry
my kolejny dzien po kolkach

Cytat:
spokojnie, maluch też wyczuwa nastroje i jest niespokojny

Julek miał dwa rodzaje wyprysków na buzi, właśnie takie pryszczyki z białymi łebkami -> i lekarz stwierdził, że to trądzik niemowlęcy, po maści nie ma już wcale ich. I drugie takie placki zczerwienione jakby szorstkie z kaszką (i to miał tez na głowie i pleckach i brzuchu trochę)-> i to niby na skazę wskazuje
Ale to prawda że lekarze idą na łatwiznę i mówią, że skaza. Matka prawie nic nie je, bo same niby czulenia a potem okazuje sie, że to nie to. Czytałam na forum jakimś, że kobieta prawie nic nie jadła przez pół roku a ciągle wypryski były i objawy skazy, aż w końcu doszła do tego, że jej dziecko jest na wełnę uczulone wywaliła wszystko co miało wełnę w sobie i wszystko przeszło....

nie wiem dlaczego nie można u dzieci robić testów antyalergicznych...
ja tez nie wiem :/
znalazlam niby fajnego pediatre
podobno potrafi leczyc naturalnie, a juz w ekstremalnych przypadkach siega po chemie
i zna sie niby na roznych pokarmowych historiach, wiec moze sie do niego przejde
wizyta troche droga, ale podobno pozniej mozna sie konsultowac z nim mailowo, wiec bylabym spokojniejsza, gdybym mogla zawsze skorzystac zpomocy
wlasnie rozni znjaomi mi opowiadali,ze tez niby mieli skaze bialkowa, dziewczyny sie meczyly, nic nie jadly i dopiero po jakims czasie sie okazywalo, ze to zupelnie co innego
a byly przypadki, ze wysypka ustepowala sama po roku np i nikt juz nie wiedzial, co to i dlaczego bylo
mozna jobla dostac :/

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
my stosujemu bobotic 4x10 kropel i kolka po 2 razach już nie wróciła
zazdroszcze
u nas nie dziala :/

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
kolki są rzadziej, nie codziennie, co 2-3 dni. Dziś było ok, a wczoraj go męczyło i pomogło windi. I kupki robi fajniejsze
nasz robi kupki jak ta lala
ale wieczorem wszytsko cichnie
pozniej jest ryk,jakby go obdzierali ze skory
do 3 nad ranem
pozniej sen i rano znowu kupy jak ta lala

a windi u nas chyba nie pomogl
Ty slyszysz niby taki dzwiek ulatujacych gazow? my wsadzilismy ta rureczke w pupe i nic nie bylo slychac
maly dalej ryczal
a wczesniej dlugo masowalam brzuszek
i kladlam ciepla pieluszke

i jeszcze czy wsadzalas windi, jak maly lezal na pleckach? bo wyczytalam,ze u niektorych rodzicow bardziej sie sprawdzalo, jak kladli na brzuszku i wtedy wsadzali windi
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pisałam do AgaMili. Ciągle czuje się źle i krwawienie nie ustąpiło, w dodatku dostała gorączki. Dopiero jutro idzie do lekarza
baty jej sie naleza, ze tak pozno !!!!

Cytat:
hej nic z tym nie robie położna kazała kąpać ją w alantan soft bo to dobre na skórę a jak coś siędzieje na skórze to przemywać nim miejcsowo ale na razie nie przemywam , w czwartek idę na kontrolę to zobacze co lekarka na to powie. ona ma tylko na szyjce na uszkach ani główce nie ani na ciele , czasem coś na policzkach się pojawi ale ginie po krótkim czasie
u nas pojawily sie dzisiaj na brzuszku ale malo i nie wyglada, jakby mu cos dokuczalo....
w czwartek idziemy do lekarza i wczesniej przychodzi polozna, to mam nadzieje, ze nam podpowie, co to
a i tak chcialabym pozniej pojsc do tego niby super dobrego pediatry
Cytat:
byliśmy dziś si zważyc. Julek wazy 4835g i przybiera idealnie
dla Julka

Cytat:
Napisane przez Inutil
ja się staram tak robić, karmić mniej więcej co 2,5-3 godziny. Bo Julek to też ssak, najpierw gardził smoczkiem, ale odkryłam że nie każdy mu pasuje (a miałam różnych firm). i teraz wiem jaki lubi. Czasem da się go oszukać
ja staram sie co 2 i to juz jest wyczyn
co 3 h da sie tylko, jak przysnie, albo w nocy jak spi niby dluzej, chociaz on i tak najdluzej spi 2,5 h

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

zosia,a gdzie foty Małej?
wlasnie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:57   #4467
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro ide na szczepienia i wczoraj tż kupil szepionke infanrix ipv+hib i zapłacil 160zl a no i jutro jeszcze do tego pneumokoki ale to mamy za darmo.

_________________________ ___________

Agatek, a do jakiej przychodni nalezysz z mala ?
tu u nas w Lubiczu na wiosce wypisałam się z wojskowej przychodni, a czemu pytasz??

Ahh moja też mnie dziś wykończy chyba dziś wszystkie dzieciaki mają zły dzień
Cytat:
a ja sie strach przed chwila najadlam bo oczywiscie zaczal sie dlawic
nie chcial na boczku, pisk, darcie sie itp wiec polozylam na plask bo beknal, odwrocilam sie w kuchni i myje butelke a tu slysze takie charkotanie.... co by bylo jakbym do wc poszla
po akcji na brzuch i klepanie po plecach nakrzyczalam na niego, przydusilam potem w lozku reka i nakazalam na boku lezec i zasnal tak sobie
ojj nie dobry moja też dziś jest straszna normalnie zwariuje herbatki wypije 10 ml i dalej się drze, bo nie chce mleka dałam 70 ml i co? i tak ulała mi 2x ja już nie wiem co mam robić, dawno mi takich cyrków nie robiła i tak często nie ulewała
Cytat:
nie daję, a czemu??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:15   #4468
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
tu u nas w Lubiczu na wiosce wypisałam się z wojskowej przychodni, a czemu pytasz??

Ahh moja też mnie dziś wykończy chyba dziś wszystkie dzieciaki mają zły dzień
A tak sie tylko pytalam Myslalam , ze tu gdzies w trn jestes zapisana .

Jak zrobic sie cieplej i pogoda ladniejsza (a nie taka jak dzis ) to trzeba sie z tymi naszymi babami na spacer i kawke umowic
Stary 2012-02-28, 16:32   #4469
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

ojj nie dobry moja też dziś jest straszna normalnie zwariuje herbatki wypije 10 ml i dalej się drze, bo nie chce mleka dałam 70 ml i co? i tak ulała mi 2x ja już nie wiem co mam robić, dawno mi takich cyrków nie robiła i tak często nie ulewała
mój też czasami ulewa, czasami mu się rzygnie, ale nie co jedzonko, zwłaszcza nocne są ok. w dzien czasem jak trzeba iść na przewijak czy jak za bardzo sie rozemocjonuje i wierzga sobie rękami i nogami do zabawek to zdarza mu się ale to jest tak kilka ml powiedziałabym

no niedobry niedobry i śpi od tamtego czasu, normalnie wszystko mogę z nim zrobić na brzuch go kładłam, oczy otworzył i se leżał przekręcał głowę na jedną na drugą strone śpiąc, zakraplałam mu sól do noska
a potem będę miała wieczorem po kąpieli brak chęci na spanie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:43   #4470
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczyny karmiace (.)(.) - co pijecie?
Pytam,bo mam dosc h.malinowej, rumianku i wody

Moj dzisiaj jakos wyjatkowo dlugo spi. Moze to przez pogode, bo sypie snieg i tak ciemno za oknem... Ja tez bym pospala, ale boje sie, ze jak tylko sie przyloze, to zaraz bedzie ryk i bede jeszcze bardziej zmeczona niz przed drzemka :/

Tesknie za tztem, to znaczy za takim czasem tylko dla nas. Teraz tak rzadko sie tulimy,bo albo ja albo on ogarniamy dzieciaka. Pozniej w nocy, jak juz jest po kolkach,to niby sie tulimy,ale co chwila albo ja albo on glowa do gory i spojrzenie na malego, bo zaczyna kwilic i ten strach,czy to kolejny atak, czy tylko cos mu sie sni :/ Brakuje mi swobody i wolnosci. I mnie jako mnie, a nie mnie jako matki Jasia
do ze mnie rodzic :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-02-28 o 16:45
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości