|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś weszłam na wagę Rana już tak bardzo nie boli, nawet staram się trochę siadać. Dzidziol mi przesypia całe nocki. Budzi się tylko dwa razy na amciu ale to praktycznie na śpiocha je ![]() Mamusie, ile dni/tyg miały wasze pociechy jak wyszliście z nimi na spacer? |
|||
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
_________________________ ___________ Moje dziecko mnie dobija A co do spania to moje dziecko w dzien nie spi duzo, ale w nocy za to potrafi nawet i 9h przespac ciagiem ! Agatek, a do jakiej przychodni nalezysz z mala ?
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
bambusiek a może właśnie za często karmisz?
ja też na początku interpretowałam każdy płacz małego jako głodowy i dawałam mu cyca, i za godzinę znowu się darł i prężył. i mi położna podpowiedziała, ze może go brzuch boli bo za często je. Mój ma silny odruch ssania, więc jak mu dam cyca to zawsze będzie ssał i jadł. Więc podaję mu smoka jak nie minęło zbyt dużo czasu od karmienia a on jęczy. I teraz je tak średnio co 3h i poprawiło się, naprawdę |
|
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej nic z tym nie robie położna kazała kąpać ją w alantan soft bo to dobre na skórę a jak coś siędzieje na skórze to przemywać nim miejcsowo ale na razie nie przemywam , w czwartek idę na kontrolę to zobacze co lekarka na to powie. ona ma tylko na szyjce na uszkach ani główce nie ani na ciele , czasem coś na policzkach się pojawi ale ginie po krótkim czasie ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- hej mam pytanko , jak długo po porodzie miałyście jeszcze brzuch ? bo ja mam taki jak na 4 miesiąc i boje się że nie zginie , jestem 2 tyg po porodzie, aha i jak długo krwawiłyście????????????? ?
|
|
#4445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś si zważyc. Julek wazy 4835g i przybiera idealnie Cytat:
hmm, dziwne że nie lubi na boczku, Julkowi nie robi. co do tych zmian... co lekarz to inna opinia... ja też przemywałam krochmalem przez tydzień -> nic nie pomogło... Cytat:
kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści Cytat:
z tymi szorstkimi mamy podobnie Cytat:
Cytat:
A co do spania w nocy to mamy tak samo Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no ale ja jestem po drugiej ciąży i w dodatku trzydziestka na karku więc myślę że u mnie to pójdzie wolniej a co do krwawienia to ja już od tygodnia nie krwawię ale miałam cc czasami mi poleci taki śluz zabarwiony brunatniei to by było na tyle pisania bo młoda się budzi ![]() a co do skazy to fakt lekarzom najprościej zwalić wszystko na skazę białkową
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-02-28 o 12:58 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
a co to są strzeliste kupki?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Zabierzcie ten snieg, ja chce isc na spacer bo oszaleje sama w domu ![]() Piszecie o skazie, krostkach i wysypkach, ja tez podejrzewalam u malego skaze, ale okazalo sie, ze to tylko wysypka, miał chropowate krostki na buzce i pediatra dal nam kilkanascie próbek kremu specjalnego emolium i kazal przetestowac i jak reka odjal po dwoch dniach pieknie zaszlo, pomógl tez pozbyc sie luszczacej skórki za uszkami
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ODDAJCIE WIOSNĘ ![]() a co to za krem? Ja kupiłam krem Oilatum i nim smaruję teraz buzię Julinka ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Dziewczyny, czytacie maluchom bajki, wierszyki? Bo ja się zastanawiam. Wstyd się przyznać, ale nie mamy żadnej książki z bajkami. Nie kupowałam, bo myślałam, że ktoś z odwiedzających wpadnie na taki pomysł. muszę coś kupić i zastanawiam się co wybrać i od kiedy zacząć czytać, najlepiej chyba jak najwcześniej
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-02-28 o 13:40 |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co robiłam co jeszcze musze zrobic a czasami otwieram ksiązke i czytam a przeweażnie wieczorem czytam ściszonym głosem by on też się też wyciszył przed spaniem słucha słucha oczki się zamykają i zasypia a czasami posłucha chwile i zaczyna sie niecierpliwić bo mu coś nie pasuje nudzi mu sie i zaczyna marudzic wtedy zajmujemy się czymś innym
|
|
#4452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
co do szczepionek to my małemu zdecydowaliśmy się dać 6w1 plus rotawirus. Pneumokoki dwóch pediatrów polecało podać jak mały dopiero pójdzie do przedszkola więc tak tez zrobimy. U nas koszt szczepionek to 2 razy 300 zł za rotawirusa plus 5 razy po 200 dawka 6w1.
kurcze mój mały te je z cyca co godzinę może dlatego ze mój pokarm tak jakby przez niego przelatywał - robi chyba z 6 kupek na dzień a w nocy co 2 godziny je
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
u mnie masakra mała ciagle czuwa zasypia na "minutówki" do tego nie chce jeść zje odrobinkę (10-20ml) i zasypia po kilku minutach ryczy po woli trace siły ;(
jestem 3 tygodnie po porodzie a brzuch mam jak w 5 mc!!! nie mogę już na siebie patrzeć siedzę sobie w pasie ehhh a czytaniem mój szkrab nie jest zainteresowany woli radio dziś mamy wizytę patronażową u pediatry
|
#4455 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcial na boczku, pisk, darcie sie itp wiec polozylam na plask bo beknal, odwrocilam sie w kuchni i myje butelke a tu slysze takie charkotanie.... co by bylo jakbym do wc poszla po akcji na brzuch i klepanie po plecach nakrzyczalam na niego, przydusilam potem w lozku reka i nakazalam na boku lezec i zasnal tak sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my teraz testujemy oilatum soft, zobaczymy czy cos da ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
A nast dnia rano wydalil go z kupka, małą do tego i od niej do dzis jeszcze nic nie bylo i sie martwie....MAMUŚKI CZY TO NORMALNE ZEBY CZOPEK SIE NIE ROZPUSCIL podałam mu pół 1g i nie dość że kupki nie było w ciagu 1-2h jak piszą to następnego dnia wyszedł sobie z kupką ![]() Cytat:
nie mam żadnej myślałam jakiś czas temu żeby coś kupic ale jeszcze nie byłam w empiku może dziś zajrzę bo mam wychodne a że kino w galerii to może uda się zajrzeć do paru sklepów
|
|
|
#4456 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do bajek, to wlasnie sama sie zastanawiam czy juz czas na czytanie. Ogladalam przed chwila na tvn style jakis program i tam niania mowila zeby czytac nawet takim maluszkom ![]() Cytat:
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy przeoczyłam, ale nie zauważyłam żeby któreś z Waszych dzieciątek miało żółtaczkę. Czy to tylko moja Asia była naświatlana?
W tym tygodniu musimy wybrać się do okulisty, zeby zbadał oczka Asi po naświetlaniach żółtaczkowych Kurczę, mam cykora, bo dzisiaj sama bedę musiała wykąpać moją kruszynkę TŻ wychodzi przed 17 do pracy i wraca w nocy...Czubasku moja Asienka ma 2,5 tygodnia i dopiero się werandujemy, na spacerek wybierzemy sie może w przyszłym tygodniu, oczywiscie jak nie będzie mrozu.
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Dzisiaj byłyśmy w przychodni na wizycie patronażowej i lekarz stwierdził, że jest jeszcze lekko żółta(karmiąc piersią może ten kolor się utrzymywać nawet do 6tyg) Kciuki za oczka Asi
|
||
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotki Lilki wrzucę jak tylko bede miała je juz na kompie, a póki co nie mam kabla do komputera.
Rodzina pojechała, razem z TZtem do Niemiec i dobrze. Prawie dobrze, bo to siedzenie samemu w domu jest okropne! I jeszcze musze schodzic na dol do piwnicy do pieca, koszmar jakis!! Ani nie ma sie do kogo odezwac. Posprzatałam i teraz nie mam pojecia co robic. Pogoda okropna, wiec Lilki ani na dwór nie wystawiam. |
|
|
|
#4460 | ||
|
Rozeznanie
|
Odpadł nam w końcu pępuszek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krwawiłam 2 tygodnie
|
|
#4461 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
Jestem padnięta... ale nie przez małą bo to jest Aniołek (tfu tfu odpukać).... ale kurde moja wspaniałomyślna bratowa była tu dziś ze swoim 3 latkiem i... zostawiła mi go na jakieś 3 godz ponad... masakra.... Cytat:
Cytat:
dla synka mialam całą serię z tego bo miał mega suchą skórę i super pomogło, nie należą te kosmetyki do najtańszych ale są dobre, kupuje się w aptece to http://www.emolium.pl/ Cytat:
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Diablico, dzisiaj mijają 2 tygodnie od porodu, brzuszek dalej mam. Z dnia na dzień mniejszy, ale jeszcze jest
Kochana, daj sobie więcej czasu, nie każda traci brzuch wraz z urodzeniem Maluszka Cały czas się "oczyszczam". Czasem krwawię, czasem tylko brudzę. |
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
dzwoniłam do ośrodka w sprawie szczepionek i koszt następujacy:
-6w1 - 200 -rotawirusy - 300 -pneumokoki - 300 Dziewczyny dziecko musi miec skonczone 6 tygodni tak?tzn ,że idziemy w 7 tyg????? Czy któraś z mamkarmiących mm dodaje do mleka zagęszczacz???? |
|
|
|
#4464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet w 8 mozesz ![]() ja dziś dzwoniłam do położnej, będzie u nas w czwartek 9-10:00 jakoś, super babka (znam z przychodni, poznałam po głosie) mówiła, że jak coś niepokoi to mogę do niej dzwonić na kom kiedy chcę ![]() sama przyniesie mi deklarację wyboru przychodni, także nie musimy nigdzie latać wizyta w przychodni nam wypada 15 marca ( jak mała będzie miała 3 tyg)
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-02-28 o 15:47 |
|
|
|
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
hejka
pisze jedna reka bo ktos mi zajal druga ![]() gratulacje dla kolejnych pelnoetatowych mamus!!! powodzenia w nowej roli ![]() od wczoraj chodzimy na basen, w poniedzialki i czwartki na razie oswajamy sie z woda ;p
|
#4466 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
my kolejny dzien po kolkach Cytat:
znalazlam niby fajnego pediatre podobno potrafi leczyc naturalnie, a juz w ekstremalnych przypadkach siega po chemie i zna sie niby na roznych pokarmowych historiach, wiec moze sie do niego przejde wizyta troche droga, ale podobno pozniej mozna sie konsultowac z nim mailowo, wiec bylabym spokojniejsza, gdybym mogla zawsze skorzystac zpomocy wlasnie rozni znjaomi mi opowiadali,ze tez niby mieli skaze bialkowa, dziewczyny sie meczyly, nic nie jadly i dopiero po jakims czasie sie okazywalo, ze to zupelnie co innego a byly przypadki, ze wysypka ustepowala sama po roku np i nikt juz nie wiedzial, co to i dlaczego bylo mozna jobla dostac :/ Cytat:
u nas nie dziala :/ Cytat:
ale wieczorem wszytsko cichnie pozniej jest ryk,jakby go obdzierali ze skory do 3 nad ranem pozniej sen i rano znowu kupy jak ta lala a windi u nas chyba nie pomogl Ty slyszysz niby taki dzwiek ulatujacych gazow? my wsadzilismy ta rureczke w pupe i nic nie bylo slychac maly dalej ryczal a wczesniej dlugo masowalam brzuszek i kladlam ciepla pieluszke i jeszcze czy wsadzalas windi, jak maly lezal na pleckach? bo wyczytalam,ze u niektorych rodzicow bardziej sie sprawdzalo, jak kladli na brzuszku i wtedy wsadzali windi ![]() Cytat:
Cytat:
w czwartek idziemy do lekarza i wczesniej przychodzi polozna, to mam nadzieje, ze nam podpowie, co to a i tak chcialabym pozniej pojsc do tego niby super dobrego pediatry dla JulkaCytat:
co 3 h da sie tylko, jak przysnie, albo w nocy jak spi niby dluzej, chociaz on i tak najdluzej spi 2,5 h wlasnie
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypisałam się z wojskowej przychodni, a czemu pytasz?? ![]() Ahh moja też mnie dziś wykończy chyba dziś wszystkie dzieciaki mają zły dzień Cytat:
moja też dziś jest straszna normalnie zwariuje nie daję, a czemu??
|
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslalam , ze tu gdzies w trn jestes zapisana .Jak zrobic sie cieplej i pogoda ladniejsza (a nie taka jak dzis
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niedobry niedobry i śpi od tamtego czasu, normalnie wszystko mogę z nim zrobić a potem będę miała wieczorem po kąpieli brak chęci na spanie
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny karmiace (.)(.) - co pijecie?
![]() Pytam,bo mam dosc h.malinowej, rumianku i wody ![]() Moj dzisiaj jakos wyjatkowo dlugo spi. Moze to przez pogode, bo sypie snieg i tak ciemno za oknem... Ja tez bym pospala, ale boje sie, ze jak tylko sie przyloze, to zaraz bedzie ryk i bede jeszcze bardziej zmeczona niz przed drzemka :/ Tesknie za tztem, to znaczy za takim czasem tylko dla nas. Teraz tak rzadko sie tulimy,bo albo ja albo on ogarniamy dzieciaka. Pozniej w nocy, jak juz jest po kolkach,to niby sie tulimy,ale co chwila albo ja albo on glowa do gory i spojrzenie na malego, bo zaczyna kwilic i ten strach,czy to kolejny atak, czy tylko cos mu sie sni :/ Brakuje mi swobody i wolnosci. I mnie jako mnie, a nie mnie jako matki Jasia do
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-28 o 16:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ja nadal 7kg na plusiku 

Czy tak już będzie zawsze
Proszę!!!

a normlanie po przebudzeniu i podczas jedzenia robi 

no ale ja jestem po drugiej ciąży i w dodatku trzydziestka na karku więc myślę że u mnie to pójdzie wolniej
a co do krwawienia to ja już od tygodnia nie krwawię ale miałam cc czasami mi poleci taki śluz zabarwiony brunatnie

może dlatego ze mój pokarm tak jakby przez niego przelatywał - robi chyba z 6 kupek na dzień 
mam na ręku ją, lap na kolanach i pisze 1 ręką
TŻ wychodzi przed 17 do pracy i wraca w nocy...
Gabrysia - 09.02.2012

moja też dziś jest straszna