Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 14:51   #391
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
a czemu? takie straszne, czy takie wzruszające? (aż się boję zaglądać )
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!!
no to po jednym!!

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dzieci na 3D wyglądają bardzo podobnie do swojego rzeczywistego wyglądu, ale zdjęcie musi być tak minimum w 8 miesiącu, bo wczesniej to wiadome, chude malutkie stworzonko, niepodobne do niczego Moja mała cały czas ma zarzucone nogi na siebie i ręce przy głowie, jakby się łapała za nią, niewiele widać buźki, za to pupę całą
Ad 1 - a ja słyszałam, żeby na sesje fotograficzne umawiać się jednak ciut wcześniej, bo w 8 miesiącu może być już po tzw. 'ptokach': dziecko układa się do wyjścia i już jego buzia może być nieuchwytna
Ad 2 - eee, do niczego... No wiesz?! Mi tam wszyscy mówią, że moja mała już do mnie podobna

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
W ogóle zawsze smakowały mi właśnie zdrowe rzeczy i ze zdziwieniem słucham jak ktoś mówi ze ma ochotę na fast food'a colę lub pizzę. Przeciez to jest zwyczajnie niedobre..
o, to ja mam podobnie, tylko dla mnie zwyczajnie niedobre są zupełnie inne rzeczy Te zdrowe właśnie. Warzywa be, owoce be (no dobra, jabłka i śliwki mogą być), jakieś jogurty i inne tego typu wynalazki - be.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A Wy co dziś jecie na obiad?
wołowinę w sosie, coś w stylu bitek

No. Mam i moje zdjęcia. Specjalnie aż trzy - żeby zaprezentować szczególnie szybki rozrost w ostatnim czasie (gdyby ktoś nie dojrzał: kolejno 15, 17 i 23 tc)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15tc [640x480] [50%].jpg (11,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17tc [640x480] [50%].jpg (12,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23tc [640x480] [50%].jpg (15,1 KB, 49 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:56   #392
ivoncia16
Wtajemniczenie

jem Chipsy wkonsu hehe
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:56   #393
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a czemu? takie straszne, czy takie wzruszające? (aż się boję zaglądać )

no to po jednym!!

Ad 1 - a ja słyszałam, żeby na sesje fotograficzne umawiać się jednak ciut wcześniej, bo w 8 miesiącu może być już po tzw. 'ptokach': dziecko układa się do wyjścia i już jego buzia może być nieuchwytna
Ad 2 - eee, do niczego... No wiesz?! Mi tam wszyscy mówią, że moja mała już do mnie podobna

o, to ja mam podobnie, tylko dla mnie zwyczajnie niedobre są zupełnie inne rzeczy Te zdrowe właśnie. Warzywa be, owoce be (no dobra, jabłka i śliwki mogą być), jakieś jogurty i inne tego typu wynalazki - be.

wołowinę w sosie, coś w stylu bitek

No. Mam i moje zdjęcia. Specjalnie aż trzy - żeby zaprezentować szczególnie szybki rozrost w ostatnim czasie (gdyby ktoś nie dojrzał: kolejno 15, 17 i 23 tc)
Ja nigdy w życiu nie miałam tak płaskiego brzucha, jak Ty w 15 tygodniu ciąży pozazdrościć
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:59   #394
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Dzięki, Twój tez gładziutki i śliczniutki Brzucholki są super !!
Ja się martwię tylko jednym, że nie będę wiedziała, że już czuje ruchy. Wieczorami jak siedzimy przed TV staram się wczuć i coś poczuć i nic....
Na początku może tak być, ale później już będziesz wiedziała, że TO było TO.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!!
No to świętujemy!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj zastanawiam się jak tej naszej dziewuszce damy na imię Żadne imię mi nie pasuje Tż pyta czy ja się już na dziewczynkę nastawiałam, a ja mówię że wolę wcześniej to imię wymyślić a nie jak się urodzi. I pewnie będę tak do samego lipca dumać...
Na jakiejś stronie widziałam listę imion w kolejności alfabetycznej. Może przepisz na kartkę te, które chcesz wziąć pod uwagę, a później wybierz z nich to, które najbardziej przypadnie Ci do gustu. Albo najpierw zanotuj kilka do kilkunastu wybranych, a po kilku dniach powtórz tą operację wybór i wybierz spośród powtarzających się. To chyba była ta stronka i tu masz nawet opis znaczenia każdego imienia.

http://ciazaporod.pl/kalkulatory_imie_dla_dzie cka.html

A swoją drogą ciekawe, jak tż zareaguje na moją propozycję zestawu imion dla dziewczynki. Jak już kiedyś napisałam imię dla dziewczynki zamierzam wybrać sama, ale on jeszcze o tym nie wie. Powiem mu po USG o ile to będzie dziewczynka... a dla chłopca może sam wymyślać, bo może poda propozycję lepszą, niż moje.
Cytat:
Z Dorotką mieliśmy takie olśnienie. I to był strzał w 10. Nie wyobrażam sobie żeby mogła mieć inaczej na imię Tż też mówi, że któregoś dnia imię nam się "urodzi"
Możliwe, że w dniu porodu jak spojrzysz na córcię.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dostałam w nocy takich bolesnych skurczy Całą noc rwał mnie brzuch na dole... Teraz jest troszkę lepiej, ale się boję co to było
Kiedy idziesz do szpitala? Może na razie weź coś rozkurczowego i odpocznij. Popieram zamiar jazdy na IP w razie pogorszenia.
Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
U mnie: 20+5, od początku zeszłego tygodnia dziecię się rusza, więc się bardzo cieszę. Jakoś tak raźniej się człowiekowi robi od razu...

Jutro mam kolejną wizytę w poradni chorób zakaźnych, porobili mi wszystkie badania, i podobno toksoplazmozę dla odmiany mam teraz negatywną (po naprzemiennie dwóch dotychczasowych dodatnich i dwóch ujemnych ). Na wszelki wypadek dali mi i tak antybiotyki, ale mam nadzieję, że jutro je odstawię.
Ad. 1 Fakt.
Ad. 2 Po prostu "Twój przypadek jest ciekawy". Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
Cytat:
Dziękuję za pochwały brzuszkowe Może to wypinanie jest od skoliozy? Bo krzyż, to mi czasami prawie pęka
Takie wypinanie raczej byłoby od zbyt dużej lordozy. Ja skoliozy nie mam dzięki ćwiczeniom korekcyjnym, ale ponoć mam zbyt dużą lordozę. Lekarz ostatnio uznał ją za wrodzoną i nie wymagającą interwencji, ale mogącą powodować bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Gdybym ćwiczyła jak mi kazał, to pewnie by nie bolał. A teraz mój organizm chyba wykorzystał to wcięcie na magazyn tłuszczu.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dołączam do wszystkich które miały kiepską noc. Zasnęłam o 6.30. Nie cierpię zostawać sama na noc, ciągle mi się wydawało, że coś słyszę, że ktoś koło domu łazi
Jak jestem na wsi, to też często mam wrażenie, że ktoś łazi po strychu, po werandzie i po podwórku. Na strychu oczywiście nikogo nie ma, ale na zewnątrz pewnie łażą, bo się nudzą. W pokojach są rolety antywłamaniowe, ale w kuchni stara i trochę wypaczona okiennica, której nie można zamknąć do końca. Tam są sąsiedzi, ale jak ktoś nam wjechał w płot tak, że betonowe słupy popękały, to nikt niczego nie widział. Jedna stwierdziła, że to przez wiatr... Tylko dlaczego pomiędzy połamanymi słupami i sztachetami leżały kawałki świateł samochodowych? Inna udawała zdziwienie, jak usłyszała, że jej bliski (żonaty) znajomy też chodzi nocami, a ja o tym wiem, bo kiedyś sam się przyznał i zdaje się, że czekał na zaproszenie. Teraz nie nocuję tam sama.
W dzień jest fajnie, ale... od strony lasu i pól mamy niewiele drzew, więc wejście do domu widać z bardzo daleka, a jak kiedyś z tamtych pól spojrzałam przez teleobiektyw (tylko 200 mmm, czyli nic specjalnego), to przestałam podchodzić do drzwi w niekompletnym stroju nawet wtedy, kiedy na podwórku była tylko moja mama lub tż.
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Czy pamiętacie pierwsze objawy ciąży miałyście może jakieś skurcze ? bo moja kumpela mnie o to pytała
Na pewno miałam, ale część na pewno wynikała z kwaśnych potraw w diecie. Przejrzyj pierwszą i ewentualnie drugą część naszej serii - kojarzę, że wiele dziewczyn martwiło się różnego rodzaju skurczami.

Prince - napisz po powrocie z ZUS. Dobrze, że gin nie dojrzał niczego złego, ale szkoda, że nie posłuchałaś tętna. Czy to, że masz ćwiczyć oznacza koniec nakazu leniuchowania?
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Poza tym siedzę właśnie i rozliczam pity
No tak, trzeba rozliczyć. Mam nadzieję, że można wysłać przez ich stronę, jak rok temu?
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś jest ze mną nie tak. Ja cały czas pije cole,około litra dziennie. Po prostu nie mogę się powstrzymać. Po sokach mnie mdli,p wodzie też. Ostatnio kupiłam sobie fante,to odbijało mi się nią później cały dzień . Zastanawiam się co robić?? Pić tą cole, czy na siłe mimo mdłości pić wode
To nałóg niezdrowy i dla Ciebie i dla dziecka, więc stopniowo z niego zrezygnuj, albo ogranicz do minimum. Przez jakiś czas od samej wody mnie mdliło i wcale się do niej nie zmuszałam . Możesz spróbować pić różnego rodzaju herbatki, albo wodę z dodatkiem cytryny, czy syropu owocowego jakiegoś sprawdzonego producenta. Albo soczki z kartonu z wodą, jeśli nie chcesz nierozcieńczonych.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-28 o 15:02
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:00   #395
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie znoszę mleka i jogurtów i nikt mnie nie przekona by to tknąć

Odszczekuję to, że narzekałam na mięsny obiadek - TZ ugotował tak pyszny obiad... brak słów, pychota.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:04   #396
phdwao
Zakorzenienie

hej
pogoda denna, nie mam humoru
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:04   #397
Linka25
Zakorzenienie

Sala dobrze ze wyniki są optymistyczne !!
Asia spróbuj może pić wodę z dodatkiem jakiegoś soku, może babcia lub mama mają w wekach sok malinowy?
Stary 2012-02-28, 15:07   #398
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Na jakiejś stronie widziałam listę imion w kolejności alfabetycznej. Może przepisz na kartkę te, które chcesz wziąć pod uwagę, a później wybierz z nich to, które najbardziej przypadnie Ci do gustu. Albo najpierw zanotuj kilka do kilkunastu wybranych, a po kilku dniach powtórz tą operację wybór i wybierz spośród powtarzających się. To chyba była ta stronka i tu masz nawet opis znaczenia każdego imienia.

http://ciazaporod.pl/kalkulatory_imie_dla_dzie cka.html

A swoją drogą ciekawe, jak tż zareaguje na moją propozycję zestawu imion dla dziewczynki. Jak już kiedyś napisałam imię dla dziewczynki zamierzam wybrać sama, ale on jeszcze o tym nie wie. Powiem mu po USG o ile to będzie dziewczynka... a dla chłopca może sam wymyślać, bo może poda propozycję lepszą, niż moje.

Możliwe, że w dniu porodu jak spojrzysz na córcię.
Dziękuję-przejrzę sobie tę stronkę

W dniu porodu to już będzie dead line Chociaż tutaj mamy 3 tygodnie na zarejestrowanie dziecka.

A jakie imiona wybrałaś dla dziewczynki?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:11   #399
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
My sie umówiliśmy że jeśli bedzie dziewczynka to decydujące zdanie co do imienia mam ja, jak chłopiec to on. Ale pewnie tak razem zdecydujemy hehe.

I założyliśmy sie o płeć: jak chłopiec to ja jemu kupuję perfumy, jak dziewczynka to on mi I zakładu dotrzymamy
Stary 2012-02-28, 15:12   #400
Soleilka
Zakorzenienie

Zrobiliśmy sobie z TŻ na obiadek ryż, do tego smażone jabłka z cynamonem i bitą śmietaną

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:16   #401
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale miałaś umięśniony brzusio w 15 tyg wow

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Czy pamiętacie pierwsze objawy ciąży miałyście może jakieś skurcze ? bo moja kumpela mnie o to pytała
Ja miałam skurcze dość uciążliwe i bolesne tak do 12tyg przeważnie z jednej strony, z lewej. Brałam nospe, dużo leżałam na lewym boku. Przeszło, aczkolwiek czasami wraca mi ten ból. Widocznie taka ma uroda, ale warto to skonsultować na pewno z lekarzem.

soleilka ten ryż z jabłkami brzmi pysznie

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:17   #402
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina godzinę się spóźnił.
pisze z kom bo czekam na tz jedziemy do zus zawieźć zwolnienie. jedzie jak ślimak

a więc Tak wszystko ok w środku szyjka Ladna długą . na nogę mam Isc do neurologa patrzył czy jestem Spuchnieta czy to nie zatory ale wg nie. mierzył mi uda i łydki cm jedną i druga ha ha se pomyślał pewnie jakie ma balerony
kazał zapisac się do szkoły rodzenia . i chodzic. i tam ćwiczyć. mówi że przyrost masy ok że mam broń Boze się nie odchudzac!
resztę napisze jak będę was nadrabiać na kompie jak wrócę. bo tyle na komorce to nie dam rady cytować
dobrze, ze wszystko ok

Cytat:
Dziękuję

Pokazuj, a nie jęczysz

Skurcze jak na okres właśnie takie w podbrzuszu

Super wieści

Gdzie Ty tam balerony masz?
juz wklejam moj brzuszek i tluszcz tylko nie smiejcie sie ze mnie
a nadrobie Was wieczorkiem teraz zmykam na plotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecia z aleksem i dawidkiem 001 (Small).jpg (19,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia z aleksem i dawidkiem 002 (Small).jpg (19,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia z aleksem i dawidkiem 003 (Small).jpg (20,1 KB, 54 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:18   #403
prince_polo
Zakorzenienie

wrociłamz zusu niedawno, zrobiłam obaidek zjadłam mały talerz warzyw na patelnie i mi sie nie chce jakos dzis jesc. Zjadłam tez jabłko bo miałam taka chcice ze szok.
Mam pytanie bo po jabłku nie za bardzo wode pic a jak sie musi pic duzo to co? jak oszukac ze jabłko zjadłam ?

łeb mi zaraz pęknie. Lekarz pwoiedział zebym spróbowała paracetamol przed snem moze mi pomoze na bol nogi...... i koniecznie neurolog. Zarekestrowac sie dało rade dopiero na 21 marca

aaaaa tz mnie zobaczył w tej nowej tunice(mialam ja peirwszy raz) i mwoi dla lekarza sie tak wystroiłas? zazdrosnik
Cytat:
Hej

Dostałam w nocy takich bolesnych skurczy Całą noc rwał mnie brzuch na dole... Teraz jest troszkę lepiej, ale się boję co to było :
i jak sie czujesz?????? jak bedzie cos sie działo to na PI
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ups! Troche dużo no ale może tak potrzebowałaś? Kontrolujesz w domku wagę? Generalnie 6.5kg. ogólnie, to nie tragedia tylko ten szybki przyrost w tak krótkim czasie
wiesz co nie kontroluje wagi bo sie boje no ale chyba bede musiała. A gin mi nie powiedział ze za duzo. Choc nie musiał bo sama o tym wiem. Ale moze to tez troche woda? bo np wczoraj mierzyłam uda i dzis i wyszlo ze wczpraj miałam o 1 cm grubsze niz dzis wiec tak jakby schodzila z emnie pomału.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wylaczyli mi prad chamy zostalo mi jakies 65% bateri a neta ciagne od kogos kto nie ma hasl :
cwaniak
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Prince nie przejmuj się, ja już też 6kg na plus A nasze dzieciaki możemy zeswatać, a jak, Twoja będzie na pewno śliczniutka to mogę mieć taką synową ale jak jeszcze odziedziczy charakterek i pyskówki po mamusi to biedny ten mój synuś będzie
nie bedzie tak zle mysle
Cytat:
Treść usunięta
dobra jestes ja tak czasem mam tez, a itak nie moge i dzis znowu tekst mojego gina ze mam nie wspolzyc
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
oj bidulk, Ty to masz z tymi nocami
daj znac jak po wizycie my z malenstwem 3mamy mocno kciuki i bardzo Ci dziekuje,ze zapytasz o ta wode
pytałam ale lekarz mnie sprowadził na ziemie ze mam sie nie przejmowac kg. Pytalam o picie pokrzywy bo jest moczopedna ale pwoiedział ze widzi ze nie chce duzo utyc a itak mnie nie ominie tycie. Wiec zebym nie kombinowala z herbatami narazie . Wiec wsumie sie nie dowiedziałam nic procz tego by duzo wody pic
Cytat:
Gdzie Ty tam balerony masz?
oj mam
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Super ze wizyta udana
Ja musze wygrzebac jakies cwiczenia dla ciezarnych, nie chce drugi raz placic za szkole rodzenia
ja mam szkołe rodzenia za darmo
[QUOTE=Irmusia81;32602536]
No to w sumie dobre wieści A może jakaś gimnastyka dla ciężarnych? Bo w szkole rodzenia to tych zajęć gimnastycznych jest kilka, a może Ty powinnaś chodzić co tydzień, jak niektóre dziewczyny z wątku?
/QUOTE]
wiesz co? szczerze to mi dał do zrozumienia ze mam chodzic a jak sie pytałam od kiedy to on ze juz nawet od teraz. Tylko musze sie zapisac a polozna na urlopie. mam jej numer kom , musze zadzwonic.
Cytat:
Prince - napisz po powrocie z ZUS. Dobrze, że gin nie dojrzał niczego złego, ale szkoda, że nie posłuchałaś tętna. Czy to, że masz ćwiczyć oznacza koniec nakazu leniuchowania?
wiesz co, nie powiedział mi jak zawsze z emam lezec. Ale pwoiedział bym na siebie wuazala i sie oszczedzała. Ale mówi ze niema przeciwskazan do cwiczen wiec mam chodzic do tej szkoły rodzenia i tam sie dowiem wiecej na temat cwiczen. Chociaz tyle dobrze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-02-28 o 15:21
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:19   #404
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mi się smaki troszkę zmieniły np. odrzuciło mnie od pizzy i zupy mnie już tak nie pociągają jak przed Za to kilka tyg. miałam fazę na frytki najlepiej z majonezem i tylko zdrowy rozsądek mnie uchronił, bo zjadałm tylko dwie porcje

Co do opalania, to całe życie chodziłam na solkę kiedyś więcej od wielu lat tylko dla uniknięcia bladości ok.2-3x na m-c. Teraz ciało mam blade ale jest zima więc mi to nie przeszkadza ale twarz smaruje samoopalaczem i potwierdzam fajowość DAXA nie śmierdzi i nie robi smug Ja mam akurat w kremie do cery ciemnej
Mnie jakoś nie chce odrzucić od niezdrowego jedzenia, już 4 razy byliśmy na festiwalu pizzy w Pizza Hut, do papierosów mi ciągle tęskno, chyba jakaś niereformowalna jestem

Co do opalania, to ja twarzy nie opalam nigdy, parę lat temy przez swoją głupotę dorobiłam się okropnej plamy na czole i dużo zachodu mnie kosztowało pozbycie się jej. Samoopalacz od czasu do czasu, dziś właśnie pierwszy raz użyłam chusteczki z Rossmana, zobaczymy jaki efekt będzie.
Cytat:
To i ja się moim bebzolkiem pochwalę To mój 20t5d.
(tylko pamiętajcie, że to moja druga ciąża i trochę kg mi po tamtej zostało )
Ładny brzusio
Cytat:
Słuchajcie co zrobił mój mąż

Poszedł do sklepu załadować prąd (bo mamy pre paid), przy okazji zabrał Dorotkę na spacer. Właśnie wrócili, patrzę a tż jakąś reklamówkę ma. Po drodze wszedł do charity shop (to coś takiego jak sh w Polsce, ale nie tylko z ubraniami, bo i zabawki, książki, płyty, naczynia etc). Kupił ciuszki maluszkowi 3 bodziaki, 3 pajace i sweterek do chrztu Wszystko w neutralnych kolorach, głównie biało-brązowe, jedne śpiochy czerwone z reniferem Myślałam że padnę To mnie chłop zaskoczył Mówi, że nie mógł się oprzeć
Ale niespodzianka, super!!!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja jestem dziś trochę niepocieszona bo obiad mocno mięsny. TŻ był od rana w domu, zrobił zakupy i upichcił obiadek:
duszona karkówka z papryką, cebulką, czosnkiem itp., ziemniaki i mizeria: ogórek i rzodkiewka.
Jak bym chciała, żeby mi ktoś coś ugotował... a jeszcze takie pyszności
Cytat:
Treść usunięta
Z tańszych tuszy mogę polecić Wibo Extreme Lashes, fajny też jest Essence I love Extreme, tylko nakładany inną szczoteczką niż ta dołączona, bo ona jest okropna, ale sam tusz bardzo fajny i trwały. Essence ma też dość niezły podkład w musie. A jako puder najlepszy jest bambusowy z Biochemii Urody lub skrobia z Mazideł. Matują na długo.
Bublem ostatnich miesięcy jest tusz Milion Lashes Loreal,ma dobre recenzje na KWC a wg mnie jest tragiczny, nie robi nic i się osypuje 4 dychy poszły się ...ć
Cytat:
Ale smętny dzień Znowu zima wróciła, spadł śnieg i szaro na dworze Ide do łóżeczka się przytulić do tż.
U mnie sypie śnieg od rana, jest fatalnie, muszę iść odśnieżyć
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja mierzę 170 cm i zawsze ważyłam tak 52 kg. Raz mi się zdarzyło ważyć 57 albo 58, czułam się jak kulka.

Mnie też się pokończyło wiele kosmetyków, na szczęście akcja podkład i puder była w tamtym miesiącu. W ogole zła jestem okropnie, bo kupiłam za 100 zł puder, który był cały popękany, zatem z prasowanego momentalnie zrobił się sypki, a ja wlasnie potrzebowałam prasowanego do torebki. Poszłam odnieść to dziadostwo, to mi paniusia go nie przyjełą twierdząc, że musiał mi spaść i jest uszkodzony przeze mnie. Teraz mam nauczkę, że zanim zapłacę, to 10 razy spojrzę, czy pani pakuje mi do torebki faktycznie ten egzemplarz, a nie jakiś inny uszkodzony
Luty był koszmarny pod względem wydatków, ubezpieczenie auta, 2 wizyty lekarskie w tym połówkowe, mnóstwo leków, kończące się kosmetyki, ehhh. Kasa idzie jak woda, też tak macie? Bo ja naprawdę nie wydaję prawie nic na własne głupoty, tak jak kiedyś, a jednak w portfelu wiecznie pustka.
Ad.1 ja mam171cm, najlepiej sie czuję jak ważę 53-54kg, teraz już 60 i czuję się "kulkowato"
Ad2. Ale pech z tym pudrem, szkoda, że nie uznali reklamacji
Ad.3 o wydatkach nawet nic mi nie mów mamy parę tys długu na karcie, porażka
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ja miałam w końcu kopytka TŻ mi w końcu zrobił tak za mną chodziły najpierw hanjah mnie nimi wodziła za nos a wczoraj Karolina i to było to

A ja sobie dziś kupiłam porcięta bo już mi większość moich brzuszek ciśnie i chodzę na zakupy z rozpiętym guzikiem wyglądają na małe a laska piszę że to 40 rozmiar...zobaczcie i czaje się na jeszcze jedna pare
A jednak dostałaś swoje kopytka, mniam, mniam

Dzinsy fajne i bardzo niedrogie, choć ja osobiście wolę bardziej rurkowy fason, ale jak Ci sie widzą to bierz. Poza tym ona napisała, że wg niej to 10 czyli 38, może będą dobre.
Też muszę kupić jakieś dzinsy, bo się nie mieszczę, ale po dokładnym sprawdzenie rozmiarów na All stwierdzam,chyba że muszę kupić stacjonarnie,żeby móc zmierzyć, bo w opisywanych rozmiarach biodra mam jak S a obwód uda L
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:22   #405
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

ale przecież jesteś zgrabna! Tylko brzuszek urósł - ale on musi!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:24   #406
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ja używam podkład Rimmela Lasting finish kosztuje okolo 30 zł często w Rossmannie jest na niego promocja i jak dla mnie ma jasne kolorki ( ivory i true ivory )
kupiłam ostatnio z Loreala Lumi Magique i jestem wsciekla , wogole mi sie nie podoba ten podkład
Dla mnie te drogeryjne są za ciemne. Aktualnie używam Revlon ColorStay 110 Ivory
Cytat:
Kiedy idziesz do szpitala? Może na razie weź coś rozkurczowego i odpocznij. Popieram zamiar jazdy na IP w razie pogorszenia.

Takie wypinanie raczej byłoby od zbyt dużej lordozy. Ja skoliozy nie mam dzięki ćwiczeniom korekcyjnym, ale ponoć mam zbyt dużą lordozę. Lekarz ostatnio uznał ją za wrodzoną i nie wymagającą interwencji, ale mogącą powodować bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Gdybym ćwiczyła jak mi kazał, to pewnie by nie bolał. A teraz mój organizm chyba wykorzystał to wcięcie na magazyn tłuszczu.
Planowałam w przyszłym tygodniu, ale moja mamuśka musi się zgadać z ordynatorką, a aktualnie jest chora

Lordozy nie mam tylko skoliozę...
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
=

soleilka ten ryż z jabłkami brzmi pysznie
I jest pyszny
Cytat:

Gdzie Ty tam tłuszcz widzisz? Superancki! I jaki duży W ogóle bardzo zgrabna jesteś, ani nie masz dużych ud, ani nie masz boczków. Widzisz, a tak narzekasz a tu nas okłamujesz

Bloguję
Stary 2012-02-28, 15:25   #407
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
jem Chipsy wkonsu hehe
Jakie? Ja ostatnio zajadam się tym jest pyszne, wiele zdrowsze od chipsów, w zasadzie mi je zastępuję...bo ja byłam chipsomaniaczką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 84442.jpg (17,8 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-02-28 o 15:29
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:25   #408
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
ale przecież jesteś zgrabna! Tylko brzuszek urósł - ale on musi!
dzięki kochana za pocieszenie to sa te moje 11-12 kg na plusie...
prince dzieki kochana ja czytalam na ulotce z hebatki z pokrzywy, ze nie wolno pic w ciazy- inaczej tez bym pila
Stary 2012-02-28, 15:26   #409
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Mam pytanie bo po jabłku nie za bardzo wode pic a jak sie musi pic duzo to co? jak oszukac ze jabłko zjadłam ?

i jak sie czujesz?????? jak bedzie cos sie działo to na PI

oj mam
Ja normalnie piję wodę po jabłku

Lepiej, ale lekko rwie mnie z lewej strony

Chyba na głowie masz

Bloguję
Stary 2012-02-28, 15:28   #410
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki kochana za pocieszenie to sa te moje 11-12 kg na plusie...
Jeszcze chciałam dodać, że to nie takie głaskanie, w stylu "nie martw się", tylko najszczersza prawda!
Stary 2012-02-28, 15:28   #411
phdwao
Zakorzenienie

sas brzusio ładny jestes zgrabniutka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:29   #412
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba na głowie masz
Balerony na głowie
Stary 2012-02-28, 15:31   #413
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

depoison ale Ty zgrabna Jesteś ja przy Tobie to jak w 9tym z moim brzucholkiem
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

Cytat:
dobrze, ze wszystko ok

sas wiesz co wstydż się! ładny ciążowy brzuszek masz
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:31   #414
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze chciałam dodać, że to nie takie głaskanie, w stylu "nie martw się", tylko najszczersza prawda!
Cytat:
sas brzusio ładny jestes zgrabniutka
jestescie kochanenaprawde
Soleilka...nie doczytlam Ty idziesz do szpitala?, ale lepiej sie juz czujesz???
muminek wstydze sie ale naprawde ja przytylam 12kg!!!! i stad moja zalamka byla, ale moje kochane dziewczyny potrafia podniesc na duchu;*

jej ja naprawde zmykam juz na te ploty ide obgadac naszych tz hehe

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2012-02-28 o 15:33
Stary 2012-02-28, 15:38   #415
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Balerony na głowie
No bo Ciastek i balerony? To mówię, że chyba na głowie ma
Cytat:
jestescie kochanenaprawde
Soleilka...nie doczytlam Ty idziesz do szpitala?, ale lepiej sie juz czujesz???
badania, badania i badania. Za mało tyję, przez co dzidziuś może być chory Aktualnie jestem w 20t5d i przytyłam tylko 0,5 kg

Cytat:
Gdy mama waży zbyt mało
Najwięcej wcześniaków i noworodków ze zbyt niską masa ciała (hipotroficznych) rodzą kobiety bardzo szczupłe przed ciążą i jednocześnie zbyt mało przybywające na wadze podczas jej trwania. Niedożywienie w okresie płodowym, powodujące u dziecka hipotrofię, wiąże się z ryzykiem wystąpienia u niego w wieku dorosłym cukrzycy, nadciśnienia, miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Zbyt mały przyrost masy ciała jest więc objawem zdecydowanie niepożądanym. Jeżeli przyrost masy ciała przed 20 tygodniem ciąży jest mniejszy niż 4,5 kg, znaczy to, że powinnaś zmienić dietę. Jedz częściej, sięgaj po przekąski między posiłkami, np. sałatki owocowe, pamiętaj, by zabierać do pracy drugie śniadanie, jedz suszone owoce.
Powodem zbyt małego przybierania na wadze mogą być mdłości i wymioty. Na ogół ustępują między 11. a 12. tygodniem ciąży, poprawia się wówczas samopoczucie, wraca apetyt i strzałka wagi przesuwa się w górę.

Bloguję
Stary 2012-02-28, 15:38   #416
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję-przejrzę sobie tę stronkę

W dniu porodu to już będzie dead line Chociaż tutaj mamy 3 tygodnie na zarejestrowanie dziecka.

A jakie imiona wybrałaś dla dziewczynki?
Później napiszę. Oba już padły, ale chyba jeszcze żadna z Was się na nie nie zdecydowała.

Cytat:
hej
U mnie od rana jest tak szaro, że nawet nie zwracałam uwagi, czy pada bez przerwy, czy "tylko" przez większość czasu. Też trochę mnie to złości, bo zamierzałam jechać do Reala i CH w pobliżu, albo iść do któregoś z SH, żeby znaleźć tanie ciuszki dla maluszka i wygodne, ale ładne spodnie do domu. No i może jakieś tuniki. W każdym razie to miało być połączenie spaceru z pożytecznym. Na szczęście mimo zmiany planów nastrój mam dobry.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:40   #417
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Później napiszę. Oba już padły, ale chyba jeszcze żadna z Was się na nie nie zdecydowała.
Z tej stronki co podałaś wybrałam aż... 5 imion
A inne albo mi się nie podobają, albo są w najbliższej rodzinie już.

Czekam bardzo na Twoje typy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:42   #418
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zjedliśmy z małżem obiad i po żarełku małż pokazał mi codzienną porcję kwejków, a tam:
http://kwejk.pl/obrazek/980369/heheheeh.html

Nie ma co się przejmować wagą

Cytat:
No tak, trzeba rozliczyć. Mam nadzieję, że można wysłać przez ich stronę, jak rok temu?
Można wysłać Ja już to zrobiłam i mam z głowy.
Problemów z domem na wsi i nic nie widzących sąsiadów nie zazdroszczę. Chociaż domem sam w sobie musi być fajny

Cytat:
dobrze, ze wszystko ok

Sas! No przecież nakopać do d... to mało Narzekasz niesamowicie - myślałam, że jak masz 12 dodatkowych kilogramów to będziesz spasiona. A na zdjęciu jest normalna dziewczyna z ciążowym brzuszkiem. Wyglądasz bardzo dobrze. Nie widzę powodów, żeby aż tak dużo narzekać.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-02-28 o 15:44
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:44   #419
Soleilka
Zakorzenienie

2 kolejne kopniaczki

Bloguję
Stary 2012-02-28, 15:46   #420
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
No bo Ciastek i balerony? To mówię, że chyba na głowie ma

badania, badania i badania. Za mało tyję, przez co dzidziuś może być chory Aktualnie jestem w 20t5d i przytyłam tylko 0,5 kg

Zbyt mały przyrost masy ciała jest więc objawem zdecydowanie niepożądanym. Jeżeli przyrost masy ciała przed 20 tygodniem ciąży jest mniejszy niż 4,5 kg, znaczy to, że powinnaś zmienić dietę.
Po prostu wyobraziłam sobie te balerony na tej głowie
Ja mam 1,8 na plusie - no chyba nie za mało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości