Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 16:02   #3571
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
O jeżu kolczasty, ciasto na pizzę w tubce?
Toż to nie ma nic prostszego i szybszego niż zrobienie ciasta na pizzę.
ja jutro robie pizze

a dzis bedzie produkcja pierogow z kapusta i grzybami
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:03   #3572
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
A teraz mam pytanko, podobnie jak Żaaabci szykuja mi sie pod koniec marca dwie uroczystości rodzinne, no i szukam sukienki.
Co myslicie o tym:
http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-suk...160199718.html

Niby piszą, że ciązowa, ale mam obawy, że to trochę takie naciągane
Przy czym brzuchol to ja już mam prawie "na styk" do tych wymiarów.
cudna - i jest ciążowa - widzisz te zakładki i inną formę na brzuchu? właśnie dlatego jest ciążowa - żeby spokojnie mieścił się brzuch i nie opinał - a sukienka naprawdę kapitalna. Jesli chodzi o wymiary to nie ma większej? może wystarczyłaby Ci na dłużej. A plusem tej sukienki jest jeszcze to że możesz nosić ją spokojnie po ciąży
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:32   #3573
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
To moje najnowsze zdobycze.
Część dostaliśmy w prezencie.

Kurteczka jest w pięknym,seledynowym kolorze. Tego nie widać na zdjęciu

Śpiworek kupiłam raczej za ciepły i chyba się nie przyda, ale 10zł to nie majątek
słodkości

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
ja tam chyba przejade sie na targ za koszula do porodu i karmienia
jedna juz sobie kupilam i w niej spie bo w inne sie nie mieszcze, tylko ze cycuchy wystaja z tych wycietych zakladek i moj maz zawsze mowi ze mi oczy wyszly

koszule sa 100% bawelniane i po 25zl
szkoda mi przeplacac za taka bielizne na chwilke

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja uważam - i tak zrobiłam, że daje się tyle ile się uważa a nie tyle ile rządają

jakbym miała prać je ręcznie to bym od razu strzeliła sobie w łeb po to wymyślili pralki automatyczne żeby nie robić sobie dodatkowej pracy
ps - witaj w klubie Kątrola i ręka na pulsie co prawda jest to straszliwie uciążliwe, ale da się żyć

moja lista wyglądała tak - oczywiście nie było tam roweru, bo rower kupował chrzestny, jak usłszałam jego cene na komuni to myślałam że zemdleje

zatem: MP4 - bo już trójki nie wystarczają, Telefon nowej generacji XXX - nie pamiętam nazwy, Play station albo Wiii, jak kto lubi, oczywiście mogę dorzucić się do komputera < laptopa oczywiście i to połowę ceny> jak to zobaczyłam to zadzwoniłam do mojej mamy i powiedziałam żeby się pukneli w głowę, bo ja laptopa kupiłam sobie po 4 latach pracy w Irlandii a połowe <to znaczy około 1500 zł> na pewno nie dam na komunie, bo tyle nawet na weselach się nie daje. I co niby mam kupić jej samochód na 18 a na wesele dom? oszaleli? ja rozumiem że mieszkam za granicą ale ja tu też muszę żyć i do tego jeszcze bilet kupić do Polski - to wiecie co moja mama odpiedziała ? żebym nie robiła z siebie żebraka, bo skoro mieszkam i pracuje za granicą to mnie stać. Nawet jeśli mnie stać to wybaczcie, 9 latce nie dam 1000 zł ani powyżej, bo niektórzy tyle zarabiają w ciągu miesiąca albo mniej

zgadzam się - dokładnie to samo powiedziałam mojej rodzinie, że nie będę "zastaw się a postaw się" żeby potem jeść suchy chleb, bo muszę pokazać że mam pieniądze. To są dzieci a nie dorośli, i jeśli my tak będziemy robić to doczego doprowadzimy? że niebawem na komunie bedzie się kupować samochody?
kiedyś był rower składak i jak zegarek się dostało to było się w siódmym niebie, a teraz listy? Litości
ja tam sie nie pytalam rodzicow co chca na komunie, zlalam to totalnie, dalam to, na co mnie bylo stac i mialam gleboko w co sobie pomysla

a o quadach na komunie to slyszalam, laptop to normalka, znajomy chcial zakladac swojemu chrzesniakowi konto w banku i co miesiac przelewac jakies sumy sorry ale o to powinni zadbac rodzice tego dziecka, chrzestny nie jest od utrzymywania ich dziecka

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
O, aparat byłby chyba fajnym prezentem
My na wesele też dostaliśmy średnio 200zł od osoby, o skrajnych przypadkach nie piszę ale też dobrze, bo jak potem u tych skrajnych przypadków będzie wesele to się nie wykosztuję dam tyle samo, a że po weselu sporządziłam sobie extra listę, co było od kogo, tak też będę miała ułatwioną robotę Były też skrajne przypadki w drugą stronę ale ja mam bogatych chrzestnych.
ja dawalam aparaty fotograficzne na komunie i spoko

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
co do połogu to mi kochanie powiedzial że jak będę dobrze wyglądac i nie będzie zimno to chrzciny zrobimy po 4 tyg a ja oczy jak złotówki że tak się da
nie martw sie, w rodzinie mojego meza podobno chrzci sie w pierwszym miesiacu zycia i jak uslyszalam, ze moze bym tak zrobila to myslalam ze spadne z krzesla... jeszcze krok mi sie dobrze nie zrosnie a juz bede latac do kosciola i chrzcic - no way

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja w marcu nie dam rady... W ogóle już powoli jestem spłukana a w piątek przelew był... Cały miesiąc przede mną. Nie wiem w ogóle na co wydałam...
ehh ja tez po wyplacie a musze za lozeczko i mase ☠☠☠☠☠☠☠ zaplacic

a dzis kupilam legginsy ciazowe

mysle, ze na tym koncze wydatki ciazowo-ubraniowe

oczywiscie poczty juz do odebrania nie bylo wczoraj odeslali do nadawcy wiec sie zdenerwowalam

aaa jeszcze dzis pojechalam ogladac dzialke, ktora jest na sprzedaz i sie zakochalam w okolicy
cena niestety troche nas przerasta finansowo
Stary 2012-02-28, 16:33   #3574
kapukat
Zakorzenienie

to z tym chrzetm to ciekawe bardzo - u nas chrzci się dziecko które jeszcze nie biega, ale nie wcześniej niż jak ma 3 miesiące - bo kto by ogarnął to wszystko, z resztą jeszcze wtedy nawet laktacja się nie uspakaja to jak gonić matkę do kościoła
Stary 2012-02-28, 16:40   #3575
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A czemu aż dwie szkoły???

Z tego co przeczytałam dużo dziewczyn ma wizytę u lekarza 9.marca. Ja też
Zresztą ja teraz mam chodzić do lekarza za 2 tygodnie.

Słyszałyście coś może o cofniętej żuchwie u dzieciaczka? Jak lekarz robił mi 3D to powiedział, że moja myszka ma lekko cofnietą żuchwę. Zapytałam co to znaczy, a on że nic, nic, że mam się teraz tym nie przejmować i nic na ten temat nie czytac w necie. Potem dodał, że w 32tc zrobimy jeszcze raz usg i zobaczymy jak to wygląda.
Taaaa...on mi kazał o tym nie myśleć, a mi to ciągle chodzi po głowie. To mógł w ogóle nic nie mówić.
Macie może zdjęcia Waszych pociech z profilu??? Może jakbym porównała ten wygląd żuchwy... Ach, stresuje mnie to.

Wrzuciłam na maila zdjęcie mojej dzidzi.

Obejrzałam zwiastun KAc Wawa. O matko, ale to będzie kupa!!!
ja nie zapisalam sie do zadnej

dzidzia slodka nie mam zadnych zdjec z profilu, bo sobie mala zaba nie da zrobic

ostatnio przerasta mnie przesyt gęby Szyca, wszedzie jest Szyc

tak samo jak Dorota Czaja w reklamach, ehhhh

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
to z tym chrzetm to ciekawe bardzo - u nas chrzci się dziecko które jeszcze nie biega, ale nie wcześniej niż jak ma 3 miesiące - bo kto by ogarnął to wszystko, z resztą jeszcze wtedy nawet laktacja się nie uspakaja to jak gonić matkę do kościoła
juz sobie wyobrazam, jak stoje w kosciele z powazna mina , dziecko na reku a tu takie 2 mokre placki

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
A teraz mam pytanko, podobnie jak Żaaabci szykuja mi sie pod koniec marca dwie uroczystości rodzinne, no i szukam sukienki.
Co myslicie o tym:
http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-suk...160199718.html

Niby piszą, że ciązowa, ale mam obawy, że to trochę takie naciągane
Przy czym brzuchol to ja już mam prawie "na styk" do tych wymiarów.
bardzo ladna, mam podobne, tylko ze nie ciazowe
a nie ma wiekszego rozmiaru jakby co?
Stary 2012-02-28, 16:41   #3576
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

My planujemy chrzest w PL, czyli prócz nadchodzących świąt, najszybciej to będzie najprawdopodobniej na Boże Narodzenie, więc mała będzie miała tak z pół roku. Moglibyśmy zrobić w NL, ale nie chcemy rodziny narażać na koszta i dziadki (dla Małej pradziadki) raczej wtedy by nie dali przyjechać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:43   #3577
Dasti80
Zakorzenienie

Muszę brać się za obiad dzisiaj karkówka pieczona z ziemniakami i surówką jakoś ostatnio filety z kurczaka mi nie wchodzą

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:57   #3578
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

W ogóle zniknęły mi rozstępy z brzucha odkąd bardziej się smaruję oliwką . Widać tylko troszkę pod światło, że są jakieś lekkie zmiany na skórze.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:00   #3579
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
My planujemy chrzest w PL, czyli prócz nadchodzących świąt, najszybciej to będzie najprawdopodobniej na Boże Narodzenie, więc mała będzie miała tak z pół roku. Moglibyśmy zrobić w NL, ale nie chcemy rodziny narażać na koszta i dziadki (dla Małej pradziadki) raczej wtedy by nie dali przyjechać.

ja robię w Irlandii - zapraszam tylko swoich chrzestnych moich rodziców i chrzestną dziecka o ile zdecyduje wreszcie kto to ma być jak nie przylecą to ich problem... załatwianie wszystkiego samemu w Polsce - gorzej bym na tym wyszła, nie dość że musiałabym wziąć urlop, polecieć pozałatwiać a i tak na koniec nie miałabym pewności czy ksiądz zdania nie zmieni, bo nie jesteśmy po ślubie - a tutaj bez problemu
Stary 2012-02-28, 17:09   #3580
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

No i mama pojechała, jakaś taka zagoniona. Dojechał też tata, który leczył zęba chyba przez miesiąc, a dziś mu go wyrwała szok. Na szczęście skasowała tylko za zastrzyk, bo może jej było głupio. Szkoda było kasy na leczenie i paliwa na dojazd.
Jeśli chcecie, kupcie sobie czaderską koszulę do porodu, a że każda z nas zrobi po swojemu, to i ja tak zrobię. Kupię taką normalną bawełnianą...nie babciną, jak to tu któraś ujęła. Wiem jak wyglądają babcine
Co do obiadków...tutaj padają niezłe propozycje, że nawet nad obiadem nie trzeba myśleć raz pizza, raz karkóweczka...swoją drogą, nie pamiętam kiedy jadłam karkówkę
Odnośnie prezentu na komunię...nie przypuszczałam, że tyle będzie odpowiedzi super z Waszej strony za opinię, poza tematem ciążowym
Ja ciągle myślę nad przewijakiem. Jak już jestem pewna tego regału z półkami do przewijania, to za chwilę myślę, po co mi to. Jak znowu zdecyduję się na taki nakładany na łóżeczko, to za jakiś czas zmieniam zdanie na ten regał. Jaka ja jestem niezdecydowana.
Dziś oglądałam z mamą katalog wysyłkowy z firankami muszę sobie do dwóch pokoi kupić, bo mam pożyczone od teściowej A wreszcie chciałabym mieć swoje.

edit:
zapomniałabym...pisałyśmy o pościeli, ja pisałam że chciałabym samą pościel bez wypełnienia, bo mam. A dziś mama to zobaczyła, i mi mówi, że to jest do wózka!!!

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-28 o 17:12
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:10   #3581
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ja w sumie oprócz koszul nocnych i szlafroka nic jeszcze nie kupiłam, w marcu tż dostanie dobrą wypłatę więc myślę że wystarczy
Ja dotąd wszystko kupowałam ze swoich pieniążków... I za lekarza płaciłam, i badania. Kwiatki, doniczki... Buty... Coś szybko mi się pieniądze rozeszły.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
słodkości

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

ja tam chyba przejade sie na targ za koszula do porodu i karmienia
jedna juz sobie kupilam i w niej spie bo w inne sie nie mieszcze, tylko ze cycuchy wystaja z tych wycietych zakladek i moj maz zawsze mowi ze mi oczy wyszly

koszule sa 100% bawelniane i po 25zl
szkoda mi przeplacac za taka bielizne na chwilke

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

ja tam sie nie pytalam rodzicow co chca na komunie, zlalam to totalnie, dalam to, na co mnie bylo stac i mialam gleboko w co sobie pomysla

a o quadach na komunie to slyszalam, laptop to normalka, znajomy chcial zakladac swojemu chrzesniakowi konto w banku i co miesiac przelewac jakies sumy sorry ale o to powinni zadbac rodzice tego dziecka, chrzestny nie jest od utrzymywania ich dziecka

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

ja dawalam aparaty fotograficzne na komunie i spoko

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

nie martw sie, w rodzinie mojego meza podobno chrzci sie w pierwszym miesiacu zycia i jak uslyszalam, ze moze bym tak zrobila to myslalam ze spadne z krzesla... jeszcze krok mi sie dobrze nie zrosnie a juz bede latac do kosciola i chrzcic - no way

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

ehh ja tez po wyplacie a musze za lozeczko i mase ☠☠☠☠☠☠☠ zaplacic

a dzis kupilam legginsy ciazowe

mysle, ze na tym koncze wydatki ciazowo-ubraniowe

oczywiscie poczty juz do odebrania nie bylo wczoraj odeslali do nadawcy wiec sie zdenerwowalam

aaa jeszcze dzis pojechalam ogladac dzialke, ktora jest na sprzedaz i sie zakochalam w okolicy
cena niestety troche nas przerasta finansowo
Ja chcę jeszcze kupić sobie coś na cieplejsze dni.. Może ze 3 sukienki, jakieś spodenki i bluzeczki...

Wiecie co... Kliknęłam ten komplecik szlafrok i koszulę, i jeszcze jedną koszulę wczoraj może koło 11stej. Dziś mąż przynosi awizo, że jest jakiś list do mnie i marudzi, że pewnie znowu jakieś kwiatki od moich koleżanek... Poszedł na pocztę a tu przyjechały koszulki i szlafroczek... Tak błyskawicznego obrotu sprawy się nie spodziewałam...
Stary 2012-02-28, 17:20   #3582
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
SWD

Druga śliczna. Pierwsza chyba ma za nisko pasek i nie wyglądałaby dobrze na brzuchu.
dziekuje no wlasnie sie obawim ze ta fioletowa na za nisko ten pasek

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość

zaabcia jak dla mnie 2 sukienka jest idealna na nasze brzuszki

co lepsze my mamy na maj zaproszenie na ślub "prawie rodzinny" i nie wiem co ja założę z brzuszkiem 8 miesięcznym oczywiście jeśli będę na siłach wygrzebac się z domu
dziekuje

jakas sliczna sukienke

Cytat:
sliczne

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
zwłaszcza ta bluza z uszkami na kapturze szkoda, że Filipka nie ubiorę w takie cuś

Zrobisz jak uważasz za słuszne
a czemu nie?

asiula - sliczna ta kiecka

Ja wlasnie zjadlam kapanke i dostalam kopniaka od synka

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:35   #3583
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

dziekuje

jakas sliczna sukienke

sliczne

a czemu nie?

No coz, nie wyobrazam sobie mojego synka w rozowej bluzie z naszytymi kwiatuszkami i uszami kroliczka :-P przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z komorki i to cholernie niewygodne. W dodatku mam juz tak dlugie pazurki ze ledwo daje rade :-P

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:37   #3584
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja dotąd wszystko kupowałam ze swoich pieniążków... I za lekarza płaciłam, i badania. Kwiatki, doniczki... Buty... Coś szybko mi się pieniądze rozeszły.

Ja chcę jeszcze kupić sobie coś na cieplejsze dni.. Może ze 3 sukienki, jakieś spodenki i bluzeczki...

Wiecie co... Kliknęłam ten komplecik szlafrok i koszulę, i jeszcze jedną koszulę wczoraj może koło 11stej. Dziś mąż przynosi awizo, że jest jakiś list do mnie i marudzi, że pewnie znowu jakieś kwiatki od moich koleżanek... Poszedł na pocztę a tu przyjechały koszulki i szlafroczek... Tak błyskawicznego obrotu sprawy się nie spodziewałam...
Też muszę sobie coś na cieplejsze dni kupić, bo za chwilę nie będę miała w czym wyjść do ludzi
Cytat:

dziekuje

jakas sliczna sukienke

sliczne

a czemu nie?

Musiała być dobra
Cytat:
ja robię w Irlandii - zapraszam tylko swoich chrzestnych moich rodziców i chrzestną dziecka o ile zdecyduje wreszcie kto to ma być jak nie przylecą to ich problem... załatwianie wszystkiego samemu w Polsce - gorzej bym na tym wyszła, nie dość że musiałabym wziąć urlop, polecieć pozałatwiać a i tak na koniec nie miałabym pewności czy ksiądz zdania nie zmieni, bo nie jesteśmy po ślubie - a tutaj bez problemu
Też bym robiła u siebie. Bez sensu tak jeździć z maleństwem.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W ogóle zniknęły mi rozstępy z brzucha odkąd bardziej się smaruję oliwką . Widać tylko troszkę pod światło, że są jakieś lekkie zmiany na skórze.
Masz jakąś specjalną oliwkę?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:41   #3585
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chorobowe z zusu odkładam w całości na remont, więc zostaje wypłata Tż i dochód z działalności gospodarczej którą prowadzę, ale ten dochód jest malutki bo kryzys itp.

Stary 2012-02-28, 17:41   #3586
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
No coz, nie wyobrazam sobie mojego synka w rozowej bluzie z naszytymi kwiatuszkami i uszami kroliczka :-P przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z komorki i to cholernie niewygodne. W dodatku mam juz tak dlugie pazurki ze ledwo daje rade :-P
Hehe nie no ja nie mowie ze rozowa w kwiatki ale sa takie bluzy dla chlopczykow z uszkami na kapturze i wyglada to bardzo slodko

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Musiała być dobra
?
chyba tak maly leniwy od rana , glaskam prosze o kopniaka i cisza wystarczylo ze kanapke zjadlam i od razu sie zaczelo

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-28, 17:44   #3587
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

chyba tak maly leniwy od rana , glaskam prosze o kopniaka i cisza wystarczylo ze kanapke zjadlam i od razu sie zaczelo
Kanapka dostarczyła mu energii

Stary 2012-02-28, 17:45   #3588
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
macałam dziś Tutka Grandera i jestem zachwycona i zdecydowana na bank na niego teraz myślę nad kolorem bo nie dość że tapicerka to jeszcze kolor ramy chrom, srebrna matowa, czarna czy czerwona
też go macaliśmy ostatnio i narazie jest naszym numerem 1 akurat oglądaliśmy czerwono czarną gondolę z ramą czarną i bardzo nam się spodobał chociaż nie wiem czy na lato nie za ciemny
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:46   #3589
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-28, 18:02   #3590
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chorobowe z zusu odkładam w całości na remont, więc zostaje wypłata Tż i dochód z działalności gospodarczej którą prowadzę, ale ten dochód jest malutki bo kryzys itp.
My na remont mamy odłożoną kaskę. Pierwotnie planowałam wyremontować te 2 pozostałe pokoje w czerwcu ubiegłego roku, ale musiałam wrócić szybko do pracy po powrocie z wczasów, tzn. musiałam skrócić urlop, potem mąż miał zrobić jak wykorzystywał swój urlop we wrześniu (w czerwcu oczywiście też był na urlopie ze mną, ale to był jego zaległy). Oczywiście remontu we wrześniu nie zrobił. I tak to się ciągnie do dnia dzisiejszego.
Stary 2012-02-28, 18:03   #3591
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

ta kanapka go przygniotła więc zaczął walić i mówić NIE JEDZ MATKA!
Stary 2012-02-28, 18:07   #3592
Tacca
Zakorzenienie

Agatko poproszę namiary na maila, bo moje są już nieaktualne. I jeśli można, to przydałaby się instrukcja wrzucania zdjęć.
Stary 2012-02-28, 18:10   #3593
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-28, 18:13   #3594
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Agatko poproszę namiary na maila, bo moje są już nieaktualne. I jeśli można, to przydałaby się instrukcja wrzucania zdjęć.
Ja też poproszę o namiary na maila
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:14   #3595
GaTTa
Raczkowanie

hej
doczytałam wszystko
Ja dziś po wizycie wszystko w porządku zapalnie dróg moczowych znikło, antybiotyk pomógł, tylko jeszcze bakterie są w moczu. Na wydzielinę dostałam globulki cena mnie powaliła 55 zł.... Lekarz powiedział na następnej wizycie robimy usg. Kontrola za 3 tyg.

Dziś umówiłam się tez na to ostatnie usg prenatalne. Jadę na nie 10 marca niestety sama bo Tż ma szkolę....

U znów przysypała nas śniegiem.....
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:16   #3596
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
My na remont mamy odłożoną kaskę. Pierwotnie planowałam wyremontować te 2 pozostałe pokoje w czerwcu ubiegłego roku, ale musiałam wrócić szybko do pracy po powrocie z wczasów, tzn. musiałam skrócić urlop, potem mąż miał zrobić jak wykorzystywał swój urlop we wrześniu (w czerwcu oczywiście też był na urlopie ze mną, ale to był jego zaległy). Oczywiście remontu we wrześniu nie zrobił. I tak to się ciągnie do dnia dzisiejszego.
Fajnie że macie odłożoną kaskę na remont

Stary 2012-02-28, 18:20   #3597
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Czerwca ale którego roku
Cytat:
Jak sie najem(jak swinka) to takie kopy dostaję,że podskakuje z bólu.Lub jak sie ostatnio nażarłam to np w ogóle się nie ruszał aż miałam stracha.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:22   #3598
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
hej
doczytałam wszystko
Ja dziś po wizycie wszystko w porządku zapalnie dróg moczowych znikło, antybiotyk pomógł, tylko jeszcze bakterie są w moczu. Na wydzielinę dostałam globulki cena mnie powaliła 55 zł.... Lekarz powiedział na następnej wizycie robimy usg. Kontrola za 3 tyg.

Dziś umówiłam się tez na to ostatnie usg prenatalne. Jadę na nie 10 marca niestety sama bo Tż ma szkolę....

U znów przysypała nas śniegiem.....
Super

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:

Stary 2012-02-28, 18:30   #3599
asiula_n
Rozeznanie

Zrobilam sobie prezent na urodziny i zamówiłam ta sukienkę

Mam tylko nadzieje, że będzie mi dane doświadczyc takiego szybkiego działania poczty polskiej jak Tacca. Chciałabym zeby do piątku doszło
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:33   #3600
Timii
Rozeznanie

jestem i ja, nadaje z domowego lozka (na szczescie nie ze szpitalnego!). pojechalam wczoraj do mojej gin bo brzuch bolal mnie coraz bardziej i cale szczescie ze nie czekalam az "mi przejdzie". gin mnie zbadala, zrobila szybkie usg, sprawdzila szyjke, lozysko, tetno dziecka, mocz i w stwierdzila ze wszystko jest ok ale brzuch faktycznie mialam bardzo twardy i troche sie tym zaniepokoila. dala mi recepty na leki rozkurczowe i nastepny antybiotyk na te bakterie, ktore mi wyszly przy ost wymazie i kazala jechac do szpitala. troche mnie wystraszyla bo stwierdzila ze to moga byc skurcze. pojechalam wiec do szpitala, podpieli mnie pod ktg zeby zobaczyc czy faktycznie sa te skurcze ale wszytsko bylo ok. na tym etapie bylam juz niezle zestresowana i az sie tam poplakalam. jak pomyslalam ze mialabym urodzic takiego maluszka to nie moglam sie powstrzymac...w tamtym tyg Mala wazyla dopiero 900g!! po ktg troche sie uspokoilam i musialam czekac na lekarza kolejnekilka godzin! zrobili mi szybkie usg i stwierdzili ze wszystko jest ok i w sumie nie wiedza czemu mnie ten brzuch tak boli. dostalam zwolnienie i mam lezec w domu i odpoczywac ciesze sie ze te wszystkie badania wyszly ok, szyjka, lozysko, tetno, skurczy brak, mocz ok tylko martwie sie bo ciagle mnie jednak boli... moze faktycznie przesadzilam w ten weekend biegajac jak szalona w domu w kuchni, sprzatajac a potem jeszcze na zakupach....

Cytat:
największa róznica byla w czasie karmienia, bo w tedy ta "nieczynna" była o 2 rozm. mniejsza, wiec nosiłam takie podwojne silikonowe wkładki. Po karmieniu zrownaly się na tyle, że prawie nie ma różnicy i chodzę w zwykłych push-upach i jest oki

Pytałam lekarzy, czy zabieg mógł mieć wpływ na karmienie, ale i onkolog i ginekolog twierdzili, że nie, ale dla mnie bylo to bynajmniej dziwne w każdym razie jak rok temu znalazłam kolejnego guza, tym razem w drugiej piersi, to zdecydowałam, że dopoki nie urodze drugiego dziecka nie będę ryzykować braku możliwości karmienia
tez martwilam sie jak to bedzie u mnie, przy nast wizycie zapytam gina co ona sadzi. mialam guzka wycinanego z piersi w 2000roku. mam nadzieje ze to w niczym nie przeszkodzi przy karmieniu...

Cytat:

Kurteczka jest w pięknym,seledynowym kolorze. Tego nie widać na zdjęciu

Śpiworek kupiłam raczej za ciepły i chyba się nie przyda, ale 10zł to nie majątek

Gaabbi piekne ciuszki
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości