|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
jedna juz sobie kupilam i w niej spie bo w inne sie nie mieszcze, tylko ze cycuchy wystaja z tych wycietych zakladek i moj maz zawsze mowi ze mi oczy wyszly ![]() koszule sa 100% bawelniane i po 25zl szkoda mi przeplacac za taka bielizne na chwilke ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
a o quadach na komunie to slyszalam, laptop to normalka, znajomy chcial zakladac swojemu chrzesniakowi konto w banku i co miesiac przelewac jakies sumy ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
a musze za lozeczko i mase ☠☠☠☠☠☠☠ zaplacic a dzis kupilam legginsy ciazowe mysle, ze na tym koncze wydatki ciazowo-ubraniowe oczywiscie poczty juz do odebrania nie bylo wczoraj odeslali do nadawcy wiec sie zdenerwowalam aaa jeszcze dzis pojechalam ogladac dzialke, ktora jest na sprzedaz i sie zakochalam w okolicy cena niestety troche nas przerasta finansowo
|
||||||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
to z tym chrzetm to ciekawe bardzo - u nas chrzci się dziecko które jeszcze nie biega, ale nie wcześniej niż jak ma 3 miesiące - bo kto by ogarnął to wszystko, z resztą jeszcze wtedy nawet laktacja się nie uspakaja to jak gonić matkę do kościoła
|
|
|
|
#3575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia slodka ostatnio przerasta mnie przesyt gęby Szyca, wszedzie jest Szyc tak samo jak Dorota Czaja w reklamach, ehhhh ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
a nie ma wiekszego rozmiaru jakby co? |
|||
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
My planujemy chrzest w PL, czyli prócz nadchodzących świąt, najszybciej to będzie najprawdopodobniej na Boże Narodzenie, więc mała będzie miała tak z pół roku. Moglibyśmy zrobić w NL, ale nie chcemy rodziny narażać na koszta i dziadki (dla Małej pradziadki) raczej wtedy by nie dali przyjechać.
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę brać się za obiad
dzisiaj karkówka pieczona z ziemniakami i surówką jakoś ostatnio filety z kurczaka mi nie wchodzą
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle zniknęły mi rozstępy z brzucha odkąd bardziej się smaruję oliwką
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię w Irlandii - zapraszam tylko swoich chrzestnych moich rodziców i chrzestną dziecka o ile zdecyduje wreszcie kto to ma być jak nie przylecą to ich problem... załatwianie wszystkiego samemu w Polsce - gorzej bym na tym wyszła, nie dość że musiałabym wziąć urlop, polecieć pozałatwiać a i tak na koniec nie miałabym pewności czy ksiądz zdania nie zmieni, bo nie jesteśmy po ślubie - a tutaj bez problemu
|
|
|
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
No i mama pojechała, jakaś taka zagoniona. Dojechał też tata, który leczył zęba chyba przez miesiąc, a dziś mu go wyrwała
Jeśli chcecie, kupcie sobie czaderską koszulę do porodu, a że każda z nas zrobi po swojemu, to i ja tak zrobię. Kupię taką normalną bawełnianą...nie babciną, jak to tu któraś ujęła. Wiem jak wyglądają babcine Co do obiadków...tutaj padają niezłe propozycje, że nawet nad obiadem nie trzeba myśleć raz pizza, raz karkóweczka...swoją drogą, nie pamiętam kiedy jadłam karkówkę Odnośnie prezentu na komunię...nie przypuszczałam, że tyle będzie odpowiedzi super z Waszej strony za opinię, poza tematem ciążowym Ja ciągle myślę nad przewijakiem. Jak już jestem pewna tego regału z półkami do przewijania, to za chwilę myślę, po co mi to. Jak znowu zdecyduję się na taki nakładany na łóżeczko, to za jakiś czas zmieniam zdanie na ten regał. Jaka ja jestem niezdecydowana. Dziś oglądałam z mamą katalog wysyłkowy z firankami muszę sobie do dwóch pokoi kupić, bo mam pożyczone od teściowej edit: zapomniałabym...pisałyśmy o pościeli, ja pisałam że chciałabym samą pościel bez wypełnienia, bo mam. A dziś mama to zobaczyła, i mi mówi, że to jest do wózka!!!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-02-28 o 17:12 |
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co... Kliknęłam ten komplecik szlafrok i koszulę, i jeszcze jedną koszulę wczoraj może koło 11stej. Dziś mąż przynosi awizo, że jest jakiś list do mnie i marudzi, że pewnie znowu jakieś kwiatki od moich koleżanek... Poszedł na pocztę a tu przyjechały koszulki i szlafroczek... Tak błyskawicznego obrotu sprawy się nie spodziewałam...
|
||
|
|
|
#3582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakas sliczna sukienke sliczne Cytat:
asiula - sliczna ta kiecka ![]() Ja wlasnie zjadlam kapanke i dostalam kopniaka od synka
|
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
No coz, nie wyobrazam sobie mojego synka w rozowej bluzie z naszytymi kwiatuszkami i uszami kroliczka :-P przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z komorki i to cholernie niewygodne. W dodatku mam juz tak dlugie pazurki ze ledwo daje rade :-P
|
#3584 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz jakąś specjalną oliwkę?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chorobowe z zusu odkładam w całości na remont, więc zostaje wypłata Tż i dochód z działalności gospodarczej którą prowadzę, ale ten dochód jest malutki bo kryzys itp.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tak maly leniwy od rana , glaskam prosze o kopniaka i cisza wystarczylo ze kanapke zjadlam i od razu sie zaczelo
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akurat oglądaliśmy czerwono czarną gondolę z ramą czarną i bardzo nam się spodobał chociaż nie wiem czy na lato nie za ciemny
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko poproszę namiary na maila, bo moje są już nieaktualne. I jeśli można, to przydałaby się instrukcja wrzucania zdjęć.
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() doczytałam wszystko ![]() Ja dziś po wizycie wszystko w porządku zapalnie dróg moczowych znikło, antybiotyk pomógł, tylko jeszcze bakterie są w moczu. Na wydzielinę dostałam globulki cena mnie powaliła 55 zł.... Lekarz powiedział na następnej wizycie robimy usg. Kontrola za 3 tyg. Dziś umówiłam się tez na to ostatnie usg prenatalne. Jadę na nie 10 marca niestety sama bo Tż ma szkolę.... ![]() U znów przysypała nas śniegiem..... |
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie najem(jak swinka) to takie kopy dostaję,że podskakuje z bólu.Lub jak sie ostatnio nażarłam to np w ogóle się nie ruszał aż miałam stracha. |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------
|
|
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Zrobilam sobie prezent na urodziny i zamówiłam ta sukienkę
![]() Mam tylko nadzieje, że będzie mi dane doświadczyc takiego szybkiego działania poczty polskiej jak Tacca. Chciałabym zeby do piątku doszło
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Rozeznanie
|
jestem i ja, nadaje z domowego lozka (na szczescie nie ze szpitalnego!). pojechalam wczoraj do mojej gin bo brzuch bolal mnie coraz bardziej i cale szczescie ze nie czekalam az "mi przejdzie". gin mnie zbadala, zrobila szybkie usg, sprawdzila szyjke, lozysko, tetno dziecka, mocz i w stwierdzila ze wszystko jest ok ale brzuch faktycznie mialam bardzo twardy i troche sie tym zaniepokoila. dala mi recepty na leki rozkurczowe i nastepny antybiotyk na te bakterie, ktore mi wyszly przy ost wymazie i kazala jechac do szpitala. troche mnie wystraszyla bo stwierdzila ze to moga byc skurcze. pojechalam wiec do szpitala, podpieli mnie pod ktg zeby zobaczyc czy faktycznie sa te skurcze ale wszytsko bylo ok. na tym etapie bylam juz niezle zestresowana i az sie tam poplakalam. jak pomyslalam ze mialabym urodzic takiego maluszka to nie moglam sie powstrzymac...w tamtym tyg Mala wazyla dopiero 900g!! po ktg troche sie uspokoilam i musialam czekac na lekarza kolejnekilka godzin! zrobili mi szybkie usg i stwierdzili ze wszystko jest ok i w sumie nie wiedza czemu mnie ten brzuch tak boli. dostalam zwolnienie
ciesze sie ze te wszystkie badania wyszly ok, szyjka, lozysko, tetno, skurczy brak, mocz ok tylko martwie sie bo ciagle mnie jednak boli... moze faktycznie przesadzilam w ten weekend biegajac jak szalona w domu w kuchni, sprzatajac a potem jeszcze na zakupach.... Cytat:
Cytat:
Gaabbi piekne ciuszki |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

dam tyle samo, a że po weselu sporządziłam sobie extra listę, co było od kogo, tak też będę miała ułatwioną robotę
wczoraj odeslali do nadawcy
jakoś ostatnio filety z kurczaka mi nie wchodzą

raz pizza, raz karkóweczka...swoją drogą, nie pamiętam kiedy jadłam karkówkę 

13.08.2011