Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1938 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 15:56   #58111
Ag Rafka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dzięki AgRafka .
Ja nie cierpię jak ktokolwiek gmera mi we włosach, bo większość robi to bez poszanowania dla loka niestety. Małemu też nie pozwalam, no chyba, że nie jest to pierwszy dzień po myciu

de.pl w tej chwili na 26 miejscu, a 20 zespołów przechodzi do 2 etapu (niestety spadli z 24). O zwycięstwie nie marzą (trudno wygrać z Krajewskim, Rodowicz, itp, którzy swoje utwory nagrali w profesjonalnym studio za nieograniczone pieniądze), ale już ten 2 etap byłby dla nich pomocny.
WQłamałam się na konto TŻ i od niego też kliknęłam, 284 mają.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Bejbików najwięcej miałam po Kuracji wzmacniającej z Joanny.

Moje włosy dziś tyłka nie urywają, ale dodam, bo Ag Rafka tęskni
A tam, nie urywają, cudeńka!
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

A proszę Cię bardzo testuj kolejne odleweczki
Będę z pewnością, po kolei. I za każdym razem o Tobie pomyślę
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość

Pussynko
, Agrafko - odwiedziłam codziennik i
Dzięki

I zjadło mi aleksandrę! Świetne włoski!!!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:07   #58112
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
Cześć kręconowłose
jestem tu "dość" nowa (hm, to dobre słowo) i od pewnego czasu w miarę możliwości staram się regularnie śledzić Wasze wpisy i uczyć się od Was czegoś nowego - mianowicie dbania o loczki
Tak by się rozkręcić postanowiłam się odezwać i napisać co nieco o swoich włosach.
Przechodząc do rzeczy - od dziecka miałam dość mocno skręcone włosy, nie mogę powiedzieć, że ich nie lubiłam bo bym skłamała, ale zawsze w mojej głowie kłębiło się marzenie o zabójczych w sensie długości włosów lokach ...na marzeniu się skończyło, bo będąc małą dziewczynką rodzice raczej włosów nie dali mi zapuścić, obcinając moje loczki zawsze na krótko
Od razu pochwalę się, że nie używałam NIGDY prostownicy, suszarka - w naprawdę nagłych wypadkach, jednak zafundowałam swoim włosom inny morderczy zabieg - rozjaśnianie i niestety, przyzwyczaiłam się do takiego też blond koloru, choć mój naturalny wcale brzydkim nie był, oscylował raczej w gamie kasztanu z rudymi refleksami. Jednak, chęć zmian i młodzieńcza wariacja przyczyniły się do zmiany koloru, pierw włoski były całe farbowane, teraz ograniczyłam się do balejażu.
Pragnę zaznaczyć, że od momentu natrafienia na wizaż i to źródło informacji "dla zakręconych" ożyła moja nadzieja na wyhodowanie dłuższych włosków w chwili obecnej długość moich loczków to lekko za ramiona....
I pragnę zaznaczyć, że poczęłam walkę o lepsze jutro dla moich włosów ;] i w chwili obecnej regularnie używam oleju kokosowego, używałam vatiki kokosowej oraz dabur jaśminu do włosów blond. Wcześniej piłam pokrzywę, taką ekspresową, jednak teraz zażywam Humavitu skrzypu i pokrzywy.
Również od czasu do czasu funduję włosom zwykłą maseczkę z jajka, oliwy z oliwek, miodu, cytrynki i takich tam domowych cudów.
B/s używam Joanny do włosów suchych i zniszczonych odżywki miód i mleko.
Co więcej, regularnie wczytuję się w wątki o pielęgnacji i zastanawiam się którą, metodą zacząć traktować włosy. W chwili obecnej po olejowaniu moje włosy odzyskały pewną radość .
Także, hm chcę podziękować, bo znów mam nadzieję, że kiedyś moje włosy staną się dłuższe
Pozdrawiam.
Jeśli mogę doradzić coś od siebie to będzie to całkowite odrzucenie rozjaśniacza. Nic tak nie niszczy włosów jak zabiegi rozjaśniające rozjaśniaczem. Przy balejarzu też się go stosuje;/ Radzę, przerzucić się na jakąś farbę blond, niekoniecznie w kolorze białego blondu i to + właściwa pielęgnacja działa cuda Wiem coś o tym bo sama od 10 lat miałam pasemka Dopiero od pół roku stosuję farby+CG i nigdy nie miałam tak gładkich włosów i za nic w świecie nie wrócę do rozjaśniacza.
Stary 2012-02-28, 16:11   #58113
201604301943
Konto usunięte

taki mnie naszedł dziś szalony pomysł, proszą oceńcie go, ewentualnie naprostujcie mój tok myślenia/wybijcie mi głupotę z głowy/inne
otóż tak dumałam nad plukingiem. wydaje mi się że jego ideą jest przytrzymanie ugniecionych włosów na czubku głowy. zgadza się? do tego odradzany jest ręcznik frotowy do osuszania włosów a polecana np. mikrofibra. zawijanie koszulki na głowie, jej mocowanie itd bywa skomplikowane. więc pomyślałam nad udogodnieniem. kojarzycie takie czepki na głowę jak noszą chirurdzy, instrumentariuszki w czasie operacji? albo jakie zakłada się wchodząc do izolatki do kogoś? one są z takiej właśnie jakby mikrofibry czy czegoś w tym stylu. do tego mają gumeczkę coby się dobrze trzymały. może by na takim czymś układać włosy tak jak na koszulce tylko potem zamiast skręcania i mocowania tego po prostu założyć czepeczek na głowę?
co o tym myślicie?
dodam że dziś moje wstępne "testy" (na suchych włosach) pokazały że może być w tym potencjał. planuję też test na mokrych o ile całkiem nie zganicie mojego pomysłu...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:14   #58114
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
czy któras z Was w ogóle dostała zamówiony towar??
Tak, moja odżywka jedwabna przyszła w piątek

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:15   #58115
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
taki mnie naszedł dziś szalony pomysł, proszą oceńcie go, ewentualnie naprostujcie mój tok myślenia/wybijcie mi głupotę z głowy/inne
otóż tak dumałam nad plukingiem. wydaje mi się że jego ideą jest przytrzymanie ugniecionych włosów na czubku głowy. zgadza się? do tego odradzany jest ręcznik frotowy do osuszania włosów a polecana np. mikrofibra. zawijanie koszulki na głowie, jej mocowanie itd bywa skomplikowane. więc pomyślałam nad udogodnieniem. kojarzycie takie czepki na głowę jak noszą chirurdzy, instrumentariuszki w czasie operacji? albo jakie zakłada się wchodząc do izolatki do kogoś? one są z takiej właśnie jakby mikrofibry czy czegoś w tym stylu. do tego mają gumeczkę coby się dobrze trzymały. może by na takim czymś układać włosy tak jak na koszulce tylko potem zamiast skręcania i mocowania tego po prostu założyć czepeczek na głowę?
co o tym myślicie?
dodam że dziś moje wstępne "testy" (na suchych włosach) pokazały że może być w tym potencjał. planuję też test na mokrych o ile całkiem nie zganicie mojego pomysłu...
Testuj, testuj i daj znac jak poszło!
Ja się tylko zastanawiam czy zmieszczą się tam długie włosy i czy da radę je tam wsadzić...

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Tak, moja odżywka jedwabna przyszła w piątek
O! To chociaz tyle. Ponoć z maskami maja problem.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:26   #58116
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze loki:
1 rano,
2 i 3 teraz
( nie odwróciłam zdjęć... ups)

chyba zaolejuje i umyje dzisiaj Oliwa z rycyną to chyba dobry pomysł

Zaraz chyba nałożę masełko Isany na włosy w ramach testów
Stary 2012-02-28, 16:28   #58117
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Testuj, testuj i daj znac jak poszło!
Ja się tylko zastanawiam czy zmieszczą się tam długie włosy i czy da radę je tam wsadzić...
dziś w czasie "suchych testów" zmieściły mi się włosy długości do zapięcia stanika i średniej grubości. ale czepeczek był fajny taki workowaty (choć nie wiem czy przez to nie za słabo trzymał włosy) a potem kupiłam taki w aptece ciut mniejszy i wypróbowałam - włosy tak na styk można upchnąć. ale dla dobra testów jutro jakiś z tych workowatych podwędzę z bloku (cii!) i będę mogła zrobić porównanie.
Stary 2012-02-28, 17:06   #58118
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Agatron77 kuruj się
Dzięki pati . No czuję się ewidentnie grypowo, ale nie mam temp - to chyba skutek uboczny zdecydowanie nadmiernego antybiotykowania w dzieciństwie. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam temp, chyba w liceum, a to lata świetlne temu
O dziwo włosom choroba BAARDZO SŁUŻY

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

nie pamiętam kiedy ostatnio pokazywałaś włoski
Ja też nie . Nawet nie robię im zdjęć ostatnio, bo nawet jak robiłam, to i tak nie miałam czasu wstawić. Chociaz może znajde coś okejowego z konceru, poszukam i dam znać.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
WQłamałam się na konto TŻ i od niego też kliknęłam, 284 mają.
Zbożny cel, będzie Ci wybaczone . Dzięki Licze jeszcze na klasy w których uczy mój brat, dał dzisiaj cynk w kilku, zobaczymy co z tego wyjdzie...

pussynka, moje BINGO przyszło, ale czeka na poczcie, bo nie było nas w domu . Daleko mam, bo do sąsiedniej wioski musze gnać, nie chce mi się.
ale WIZAŻ jest czujny, popatrzcie co robi jak napiszę moje BINGO łącznie mo☠☠☠INGO

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-02-28 o 17:10
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:09   #58119
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Zaraz chyba nałożę masełko Isany na włosy w ramach testów
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

I zjadło mi aleksandrę! Świetne włoski!!!
Cytat:
liczne lokaski Ja juz zaaplikowałam oliwę. No i dodałam rycynkę na długość tez
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
aleksandra987x ale piękne!!! Super włoski!
Cytat:
W codzienniku były
Świetnie się pokręciły nie dziwię się, że jesteś zadowolona
ja i moje włosy (obecnie zaolejowane) DZIĘ-KU-JE-MY
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:18   #58120
natalcia250
sentimental animal

i zastanawia mnie jedna rzecz, na Dozie opakowania Jantara mają srebrny kolor
http://imgx.d oz. p l/image/preparaty_zdjecie/73770a ten Jantar który ja znalazłam ma biały kolor. to to samo?

trzeba usunąć spacje
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:23   #58121
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
i zastanawia mnie jedna rzecz, na Dozie opakowania Jantara mają srebrny kolor
http://imgx.d oz. p l/image/preparaty_zdjecie/73770a ten Jantar który ja znalazłam ma biały kolor. to to samo?

trzeba usunąć spacje
Mój też miał srebrny kartonik
A masz linka do tego swojego białego?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:26   #58122
natalcia250
sentimental animal

http://www.perfect fresh. com/?pa=3387&ex=pa

kurczę, a już się napaliłam na zamawianie

na KWC i na allegro też są w białym opakowaniu

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-02-28 o 17:32
Stary 2012-02-28, 17:33   #58123
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
jeśli chodzi o wypadanie to do 100 włosów na dobę to norma. słyszałam że są takie agentki co to faktycznie zliczają... także możesz przekonać się czy to jeszcze norma czy już coś się dzieje.
Co do agentek liczących włosy, to miło mi, eiri jestem :P Tak, liczę włosy, bo mam skrzywienie po studiach inżynierskich i nie mierzę niczego na oko Wizualnie nie ma zbyt wielkiej różnicy między 180 sztukami włosów a 130, więc jak ocenić efektywność kuracji jeśli nie licząc? Wiem, że to dla otoczenia (i mojej dermatolog również, hłe hłe) wariactwo, ale to nie otoczenie i nie dermatolog wyleczyli mi włosy, tylko ja - eksperymentując i zliczając efekty.
Norma wypadania to jedno, a jeśli kucyk systematycznie chudnie to oznacza, że nasza osobista norma jest niższa.
Cytat:
a jeśli chodzi o sposób na to, to wg pewnej pani dermatolog to tylko dercos aminexil z vichy. ewentualnie doustnie octan cyproteronu, tyle że dawka taka jak w diane35 zwykle nie starcza. ale to już na receptę, więc faktycznie gdyby problem się nasilił to do lekarza - najlepiej trichologa.
Panie dermatolożki przepisują to, co akurat najbardziej im zachwalał przedstawiciel farmaceutyczny Jakiś czas temu La Roche Posay był chyba dość aktywny, bo i ja dostałąm receptę na ich kosmetyki i kilka wizażanek również.
Moja lekarka nawet nie pytała, czy mam odpowiednie kosmetyki i czy biorę suplementy - wyjaśniłabym jej, że owszem, znalazłam już łagodny szampon, który kosztuje 20zł a nie 50 jak Kerium i że łykam już cynk za 10zł, więc nie potrzebuję Novophane za 50zł

Ech, długo bym tak mogła
Stary 2012-02-28, 17:36   #58124
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

To jest chyba to samo. Obstawiam, że kolor inny od naświetlenia.

Stary 2012-02-28, 17:38   #58125
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Warunki na stoku dobre (poza stokiem brudna pośniegowa breja) - nawet jak na moje średnie umiejętności narciarskie Czwartek miałam koszmarny, ale śnieg był, temp w sam raz, więc okejowo. W piątek już ciutkę padał deszcz, ale jeździliśmy do końca.
Jak sobotnia impreza?
Chorobka? :/ Ale super, ze sobie pojezdzilas Impreza mega udana, dzieki, bawilismy sie do 5 W ogole fajna miejscowka - Nowa Gazownia przy Ewangelickiej, pierwszy raz tam bylam. Natknelam sie na jakas lokaske w wc i po krotkiej wymianie uprzejmosci polecilam jej nasze forum TŻ myslal ze padnie jak uslyszal ze w kibelku "ktos" gada o wizazu hahahah
Glos oddany, trzymam kciuki!

Cytat:
Ja już popadam w paranoje z powodu tych włosów Potrafią mi popsuć humor na cały dzień jak nie i na dłużej
True, true... Na mnie tak dziala brak objetosci i wypadanie

Cytat:
Seboratin ma chyba alkohol nakładasz potem żel aloesowy albo żel lniany dla nawilżenia?
Jantar miałam po nim więcej bejbików i ustało wypadanie. Muszę do niego czym prędzej wrócić.
Zgadza sie, ma... Nie wpadlam na to, ze zel jest wskazany Chodzi o taki "kompres" na skalp przed myciem?
Jantar czeka dzielnie w mojej szafce az zuzyje Seboradin, takze bardzo mnie to cieszy co napisalas A wewnetrznie cos stosujesz/stosowalas? Lub jakies olejowe sprawy na skalp?

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Bejbików najwięcej miałam po Kuracji wzmacniającej z Joanny.

Moje włosy dziś tyłka nie urywają, ale dodam, bo Ag Rafka tęskni
Po tej z rzepa czy po tej z babuni? A wewnetrznie? Pamietam, ze pisalas o suplementach, ale to chyba w kontekscie galopujacego przyrostu na dlugosc, a nie porostu i niewypadania Wloski fajne!

Cytat:
Aha, kupiłam dziś Glorię emulsję. Ale nad wyraz tania, to ona nie jest. Zapłaciłam 5,50 za 200ml - tez tak płacicie? Bo w sumie to Potters wychodzi dużo taniej... No chyba, że jest lepsza.

Ja nie próbowałam na mokre. jedno, że nie jestem przekonana czy na pewno nie przeszkodzi to we wnikaniu a drugie, to obawiam się, że olej nie pokryje całych włosów...
Ja tez pamietam, ze placilam cos kolo tego, a na dodatek baba jeszcze mnie orżnela o zlotowke Dla mnie nie jest rewelacyjna, z Pottersem nie mam porownania, ale Hegron wypada przy niej u mnie duuuuuuzo lepiej. Po Glorii mam wyprost.
Myslisz, ze wilgoc na wlosach moze przeszkodzic wnikaniu olejow?

Cytat:
jeśli chodzi o wypadanie to do 100 włosów na dobę to norma. słyszałam że są takie agentki co to faktycznie zliczają... także możesz przekonać się czy to jeszcze norma czy już coś się dzieje.
a jeśli chodzi o sposób na to, to wg pewnej pani dermatolog to tylko dercos aminexil z vichy. ewentualnie doustnie octan cyproteronu, tyle że dawka taka jak w diane35 zwykle nie starcza. ale to już na receptę, więc faktycznie gdyby problem się nasilił to do lekarza - najlepiej trichologa.
Sadze na oko, ze to norma, ale sa dlugie i splatane na grzebieniu, wiec oddzielenie ich i policzenie wydaje mi sie byc niemozliwe. Niemniej jednak te 100 wlosow to duza liczba i tak sie zastanawiam, czy jakby faktycznie tracic tyle wlosow dziennie to nie przerzedzilaby sie czupryna?
Wiesz, ja troche tez panikuje na zapas, bo koszmarnie sie boje, ze moje wlosy stana sie cienkie i bedzie ich malo, takze mysle ze na lekarza za wczesnie (i oby tak pozostalo)
Na razie planuje przerzucic sie na Humavit - drozdze, skrzyp i pokrzywa, a do tego wiesiolek + wcierki z Jantaru z ekstraktem AKK i l-cysteina oraz przyjrzec sie swojej diecie (choc juz teraz jest generalnie zdrowa). Obawiam sie tylko, ze po 5 latach antykoncepcji ktore wlasnie mijaja gin zaleci przerwe-o co sama zamierzam sie zreszta upomniec, tzn. dopytac, czy jest to wskazane-i wlosy poleca na maxa ;/

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-28 o 17:41
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:49   #58126
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Co do agentek liczących włosy, to miło mi, eiri jestem :P Tak, liczę włosy, bo mam skrzywienie po studiach inżynierskich i nie mierzę niczego na oko Wizualnie nie ma zbyt wielkiej różnicy między 180 sztukami włosów a 130, więc jak ocenić efektywność kuracji jeśli nie licząc? Wiem, że to dla otoczenia (i mojej dermatolog również, hłe hłe) wariactwo, ale to nie otoczenie i nie dermatolog wyleczyli mi włosy, tylko ja - eksperymentując i zliczając efekty.
Norma wypadania to jedno, a jeśli kucyk systematycznie chudnie to oznacza, że nasza osobista norma jest niższa.

Panie dermatolożki przepisują to, co akurat najbardziej im zachwalał przedstawiciel farmaceutyczny Jakiś czas temu La Roche Posay był chyba dość aktywny, bo i ja dostałąm receptę na ich kosmetyki i kilka wizażanek również.
Moja lekarka nawet nie pytała, czy mam odpowiednie kosmetyki i czy biorę suplementy - wyjaśniłabym jej, że owszem, znalazłam już łagodny szampon, który kosztuje 20zł a nie 50 jak Kerium i że łykam już cynk za 10zł, więc nie potrzebuję Novophane za 50zł

Ech, długo bym tak mogła
Jestes wielka z tym liczeniem!
Ale ja chyba tez zacznę, bo nie zauwazyłam mniejszego wypadania
TZ oczyszczając spływ również pyta czy kiedys będzie tego mniej czy mam zamiar być łysa...

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Natknelam sie na jakas lokaske w wc i po krotkiej wymianie uprzejmosci polecilam jej nasze forum TŻ myslal ze padnie jak uslyszal ze w kibelku "ktos" gada o wizazu hahahah

Ja tez pamietam, ze placilam cos kolo tego, a na dodatek baba jeszcze mnie orżnela o zlotowke Dla mnie nie jest rewelacyjna, z Pottersem nie mam porownania, ale Hegron wypada przy niej u mnie duuuuuuzo lepiej. Po Glorii mam wyprost.
Myslisz, ze wilgoc na wlosach moze przeszkodzic wnikaniu olejow?
Hehe, dobra akcja w kibelku
Glorię zostawiam sobie na "zaś". Albo jako bazę do uszlachetniania...?

Z tą wilgocią i olejem, to tak tylko palnęłam. rzepraszam, jak wprowadziłam w błąd - to tylko i wyłacznie moje "gdybanie" - niczym nie poparte poza moją wybujałą wyobraźnią.
Sama jestem ciekawa opinii.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:50   #58127
natalcia250
sentimental animal

ewcia1807, dzięki za odpowiedź, właśnie zamówiłam
od razu machnęłam się na 4 butelki mam nadzieję, że to będzie warte tych 5 dych :P
Stary 2012-02-28, 17:58   #58128
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
ewcia1807, dzięki za odpowiedź, właśnie zamówiłam
od razu machnęłam się na 4 butelki mam nadzieję, że to będzie warte tych 5 dych :P
Oby!

Stary 2012-02-28, 18:03   #58129
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Zgadza sie, ma... Nie wpadlam na to, ze zel jest wskazany Chodzi o taki "kompres" na skalp przed myciem?
Nie, nie. Po wtarciu seboratinu odczekaj chwilę i wetrzyj żel lniany albo aloesowy. Kascysko chyba po godzinie aplikowała żel lniany. Przed myciem też oczywiście możesz, uchroni to troszkę skórę. Alkohol może podrażnić skórę (nawet jeśli uważasz, że nie jesteś wrażliwcem) i problem wypadania zamiast znikać może narastać

Cytat:
Jantar czeka dzielnie w mojej szafce az zuzyje Seboradin, takze bardzo mnie to cieszy co napisalas A wewnetrznie cos stosujesz/stosowalas? Lub jakies olejowe sprawy na skalp?
Jantar jest cudowny możesz jeszcze spróbować wcierki Eiri na bazie jantara. Ale to już receptariusz
Wewnętrznie łykałam olej z wiesiołka (muszę kupić znowu), pokrzywkę piłam, teraz jem witaminy z gr B i cały czas kwasy omega. Zauważyłam, że preparaty, które są przeznaczone typowo do włosów mniej na mnie działają niż takie na ogólną poprawę organizmu.
Co do olei to nie mogę ich wcierać bo mój skalp nie lubi ale przez jakiś czas wcierałam na 30 - 1h przed myciem olej winogronowy. Nie wiem czy coś pomógł ale przez jakiś czas go aplikowałam.

Ale jantar jest mega

Cytat:
Sadze na oko, ze to norma, ale sa dlugie i splatane na grzebieniu, wiec oddzielenie ich i policzenie wydaje mi sie byc niemozliwe. Niemniej jednak te 100 wlosow to duza liczba i tak sie zastanawiam, czy jakby faktycznie tracic tyle wlosow dziennie to nie przerzedzilaby sie czupryna?
Wiesz, ja troche tez panikuje na zapas, bo koszmarnie sie boje, ze moje wlosy stana sie cienkie i bedzie ich malo, takze mysle ze na lekarza za wczesnie (i oby tak pozostalo)
Lepiej już starać się to opanować niż czekać na cud nie robiąc nic.

Cytat:
Na razie planuje przerzucic sie na Humavit - drozdze, skrzyp i pokrzywa, a do tego wiesiolek + wcierki z Jantaru z ekstraktem AKK i l-cysteina oraz przyjrzec sie swojej diecie (choc juz teraz jest generalnie zdrowa)
Dobry plan

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-02-28 o 18:05
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:17   #58130
Martek_
Zadomowienie

Zaczynam się trochę irytować, bo nie wiem co dostarczać włosom żeby dobrze wyglądały i coraz szybciej stawały się zdrowsze
Wczorajsza opcja z lżejszymi odżywkami (Isana z Garnierem AiK 2:1 d/s, w ociekające Isana, b/s Joanna z proteinami mleka, oliwka na końce) bardzo fajna zaraz po umyciu, ale po nocy i stylizacji lnianym i Isaną pomarańczową włosy się strasznie popasemkowały. A jak zmokły to już w ogóle, do tego kołtuny.
Poza tym zastanawiam się czy ten żel z Isany daje w ogóle jakieś fajne efekty czy tylko przeszkadza. A miałam mrożący w ręce.. Promocja Isany mnie skusiła.
Stary 2012-02-28, 18:22   #58131
iwoona
Wtajemniczenie

tez włosy mi lecą na potęgę ale w zasadzie nigdy nic z tym nie robiłam, zawsze w okresach przesileń, osłabionego organizmu, chorob jest masakra
ale ogólnie wlosy zostawiam wszędzieee

od kilku dni wcieram jantar i już doczytałam co łykacie

Ps. wkleilam moje pierwsze zdjęcia w codzienniku

Spełnić marzenia . . .

Edytowane przez iwoona
Czas edycji: 2012-02-28 o 18:24
iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:32   #58132
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
tez włosy mi lecą na potęgę ale w zasadzie nigdy nic z tym nie robiłam, zawsze w okresach przesileń, osłabionego organizmu, chorob jest masakra

Drożdże!

Stary 2012-02-28, 18:41   #58133
iwoona
Wtajemniczenie

Cytat:
Drożdże!
do picia?

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:43   #58134
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Ech, długo bym tak mogła
a miło mi chodziło mi o to że metodę polecam dla wytrwałych. i u nas dermatolodzy na to dziwnie nie patrzyli, zalecali tylko twierdzili że to pacjenci na to dziwnie patrzą... co do aminexilu to po prostu znając co to za substancja można biochemicznie wytłumaczyć podstawy tego że działa. ja po prostu przedstawiam zdanie pani prof z dermatologii na ten temat niby to są leki na łysienie gdy już cynk, suple czy szampony niezbyt pomogą ale i na przerzedzanie się włosów pomogą, również wtedy gdy nie jest to efekt braków mikroelementów czy złej pielęgnacji. a to fakt że większość dermatologów w PL jest beznadziejna - idą na dermatologię osoby które chcą zarobić ale się nie narobić w wielu przypadkach niestety
Stary 2012-02-28, 18:43   #58135
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Myślę, że to tylko wygląda jak biale, jest srebrne. Dla mnie to to samo.
Cytat:

Widać postęp!!! Będzie pięk nie jak u claudin!!! Podobny skrecik chyba.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:46   #58136
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
do picia?
Ewcia pije z tego co wiem
Tu wątek drożdżowy KLIK!
Jak pić itd. opisane jest w pierwszym poście
Stary 2012-02-28, 18:48   #58137
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
do picia?
Tak, tak
Tylko w razie czego, to od razu się nie zniechęcaj

Stary 2012-02-28, 19:20   #58138
paulownia
Zakorzenienie

To ja sie pochwale bezczelnie, ze tez sobie kupilam nowa maske zaswedzialo mnie bo byla w promocji a juz od dawna sobie na nia ostrzylam zeby. Tyle ze akcja denko mnie powstrzymywala.
I jeszcze druga sobie odzywke jutro dobiore, do pelnej rozpusty.
Dzis bede sie myla odzywka, juz bez oleju bo nie mam czasu.
Najblizsze eksperymenty w przyszly poniedzialek. Przede mna ciezki roboczy tydzien i weekend w podrozy.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:24   #58139
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
To ja sie pochwale bezczelnie, ze tez sobie kupilam nowa maske zaswedzialo mnie bo byla w promocji a juz od dawna sobie na nia ostrzylam zeby. Tyle ze akcja denko mnie powstrzymywala.
I jeszcze druga sobie odzywke jutro dobiore, do pelnej rozpusty.
Dzis bede sie myla odzywka, juz bez oleju bo nie mam czasu.
Najblizsze eksperymenty w przyszly poniedzialek. Przede mna ciezki roboczy tydzien i weekend w podrozy.
Jakie?

Stary 2012-02-28, 19:25   #58140
YouStynka88
Raczkowanie

Dzięki Wam dziewczyny za uznanie
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości