Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 19:04   #4291
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
- my za spisanie protokołu nic nie płaciliśmy
- wydaje mi się że jak idziecie spisać protokół 3 miesiące wcześniej to ksiądz od razu będzie chciał na zapowiedzi
- to chyba zależy od parafii bo np. u mnie w parafii idzie się do spowiedzi po spisaniu protokołu, a czytałam że niektóre dziewczyny szły dopiero np miesiąc wcześniej i potem w tygodniu przed ślubem do drugiej spowiedzi

A to czemu

a nam ksiądz powiedział że spowiedź powinno się mieć zaliczoną dzień przed ślubem i że z tymi kartkami mają przyjść 10min przed mszą świadkowie
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:06   #4292
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za kciuki. Stresowałam się bardzo, ale już jest ulga. Jestem Pani magister na ocenę 4 + Zadowolona jestem, bo nie byłam najgorsza. Byli nawet tacy co 3 mieli, ale mniejsza z tym.
Ważne, że mam to z głowy i mogę w końcu w pełni oddać się planowaniu ślubu
Koniec etapu nauki w moim życiu, ehhh, ulga przeogromna, nawet sobie nie wyobrażacie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
no to jak juz tak wklejacie te swoje inspiracje to ja też swoje wkleję, tylko proszę się nie śmiac z butów bo tylko tak potrafię je wam pokazac jak chcę żeby wyglądały
moje ślubne inspiracje na prawie 2 miesiące przed ślubem

śliczny bukiet, co to za kwiaty?
Stary 2012-02-28, 19:10   #4293
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciocha tylko: piękne buciki widziałam , spinki do mankietów very eleganckie, suknię śliczną, zestawienie z szczególikami i jestem za biało-zielonym (bo uwielbiam zielony, a czerwonych róż w bukiecie ślubnym jakoś nie trawię), gdybym sama robiła taką biżuterię, to bym się nie zastanawiała tylko w niej w dniu ślubu poszła!, co jeszcze.....napiszę jak wrócę, a pędzę zaraz nauczać języka.
Pewnie znowu o weselach przegadamy połowę zajęć, ale dziś mi się należy, bo mam 200 ddś i przeżywam strasznie, że jutro już będzie 1 z przodu, też tak macie Pm z 15 września?
haha od jutra spinamy pośladki

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:14   #4294
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

A to czemu? Remont moze sie przeciagnąc?
Cytat:

A to czemu
no bo malować ma nam brat T a on akurat teraz pracuje i może dopiero w sobotę wejdzie malować. Ale T ma jutro kupić farbę i inne pierdoły to może uda mu się w piątek zacząć. Ale T mnie pocieszył, że najwyżej jak pomaluje 1 pokój to w sobotę i tak się zwiezie rzeczy. Bo jak teraz nie zwieziemy to nie wiadomo kiedy bo T będzie miał 2 zmianę w pracy, będziemy się mijać no i ciężko mu będzie znaleźć kogoś rano z busem żeby to poprzewozić.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:26   #4295
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
PM z 28. kwietnia - dzisiaj równe 2 miesiące (60 dni)

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Poszliśmy dzisiaj do kancelarii umówić się na spisanie protokołu. A spisaliśmy go od razu trwało to chyba 15-20 min był nasz ksiądz (młody 28-30lat u na s w parafii jest 2 lata), którego bardzo lubimy jest śmieszny i w ogóle wychodzą mój tżcik zapytał się czy możemy wybrać księdza który będzie odprawiał mszę(bo u nas w parafi jest chyba 6 czy 8) a on mówi:
- tak oczywiście to kogo chcecie (nos miał już w zeszycie a ja na to)
-księdza,
ten podniósł oczy ze zdziwienia uśmiechnął się i pyta
- dlaczego a ja mówię:
-mam sentyment jak ksiądz był u mnie na kolędzie 2 lata temu to ksiądz mnie pogonił do ślubu no to jesteśmy a on do nas tak:
- a wy wiecie że ja wychodzę do młodych
- a my no tak ( w końcu mnie ojciec odprowadzać do ołtarza nie będzie-tak sobie pomyślałam) a on mówi że:
- normalnego kazania z ambony nie mówię tylko schodzę na dół i rozmawiam z młodymi pytam się skąd się młodzi znają, co w sobie lubią, co nie itd. to na śmiesznie ma być bo to w końcu wasz ślub
ale się ucieszyłam będę miała super ślub jeszcze takiego kazania to ja nie widziałam

mamy przyjść w kwietniu dać na zapowiedzi (ślub w maju) bardzo się zdziwiliśmy a on powiedział że jeśli jesteśmy z tej samej parafii to nie trzeba tak wcześnie ich wygłaszasz a potem to mamy się zgłosić na tydzień przed ślubem

i wstawiam wam genialny obrazek
No i super że taki fajny ksiądz się wam trafił
Za spisanie protokołu

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32611808]a nam ksiądz powiedział że spowiedź powinno się mieć zaliczoną dzień przed ślubem i że z tymi kartkami mają przyjść 10min przed mszą świadkowie[/QUOTE]

No ale masz dwie spowiedzi, czytałam że pisały dziewczyny że jak się mieszka razem to ksiądz z jednej zwalnia, ale nie wszędzie jest tak no i drugą trzeba odbyć w tygodniu albo dzień przed jak ktoś się boi że nagrzeszy i pisałam że to zależy od parafii bo nie wszędzie jest tak samo '
Z tymi karteczkami to się zgodzę że trzeba je oddać w dniu ślubu

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
no bo malować ma nam brat T a on akurat teraz pracuje i może dopiero w sobotę wejdzie malować. Ale T ma jutro kupić farbę i inne pierdoły to może uda mu się w piątek zacząć. Ale T mnie pocieszył, że najwyżej jak pomaluje 1 pokój to w sobotę i tak się zwiezie rzeczy. Bo jak teraz nie zwieziemy to nie wiadomo kiedy bo T będzie miał 2 zmianę w pracy, będziemy się mijać no i ciężko mu będzie znaleźć kogoś rano z busem żeby to poprzewozić.
Będzie dobrze i w sobotę uda wam się przewieść te rzeczy

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-02-28 o 19:27
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:29   #4296
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:

No ale masz dwie spowiedzi, czytałam że pisały dziewczyny że jak się mieszka razem to ksiądz z jednej zwalnia, ale nie wszędzie jest tak no i drugą trzeba odbyć w tygodniu albo dzień przed jak ktoś się boi że nagrzeszy i pisałam że to zależy od parafii bo nie wszędzie jest tak samo '
u nas jedna spowiedź będzie i dlatego w takich przypadkach gdzie się mieszka razem powinno się iść w piątek w przeddzień ślubu, i koniecznie spać osobno
a i coś tam mówił że dobrze by było gdyby świadkowie też poszli do komunii
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:31   #4297
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Poszliśmy dzisiaj do kancelarii umówić się na spisanie protokołu. A spisaliśmy go od razu trwało to chyba 15-20 min był nasz ksiądz (młody 28-30lat u na s w parafii jest 2 lata), którego bardzo lubimy jest śmieszny i w ogóle wychodzą mój tżcik zapytał się czy możemy wybrać księdza który będzie odprawiał mszę(bo u nas w parafi jest chyba 6 czy 8) a on mówi:
-księdza,
- dlaczego a ja mówię:
-mam sentyment jak ksiądz był u mnie na kolędzie 2 lata temu to ksiądz mnie pogonił do ślubu no to jesteśmy a on do nas tak:
- a my no tak ( w końcu mnie ojciec odprowadzać do ołtarza nie będzie-tak sobie pomyślałam) a on mówi że:
- normalnego kazania z ambony nie mówię tylko schodzę na dół i rozmawiam z młodymi pytam się skąd się młodzi znają, co w sobie lubią, co nie itd. to na śmiesznie ma być bo to w końcu wasz ślub
ale się ucieszyłam będę miała super ślub jeszcze takiego kazania to ja nie widziałam

mamy przyjść w kwietniu dać na zapowiedzi (ślub w maju) bardzo się zdziwiliśmy a on powiedział że jeśli jesteśmy z tej samej parafii to nie trzeba tak wcześnie ich wygłaszasz a potem to mamy się zgłosić na tydzień przed ślubem

i wstawiam wam genialny obrazek
Fajny ksiądz Jakiś czas temu byłam na ślubie kuzyna, który jest głuchoniemy, ksiądz tez podobnie zszedł do nich i juz nie tłumacząc przekazał im wszystko na migi. Ogólnie cała msza mi sie podobała. Była cały czas skierowana do młodych. A na ślubie kuzynki, ksiadz mówił tylko o niej, bo ja znał od małego, a o nim kompletnie nic. To mi sie wcale nie podobało.

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko już niedługo będziecie razem można tylko pozazdrościć.

Cytat:

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:31   #4298
niusia_87
Zakorzenienie

Zamęczona jakoś jestem

Zaraz będziemy z tata tapetować , tzn ja i tata, a może tata i ja (razy dwa)

P.S. Fajny tort, taki bym chciała, ale by nie był za słodki
http://kwejk.pl/obrazek/979149/torty.html
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:31   #4299
kilianna
Zakorzenienie

Madzia, gratulacje za wspaniale inspiracje

Nena, czy Ty przypadkiem nie chciałaś zapisać się na brokatowe szpilki? wlasnie jest robione zamówienie z tym, że na czarne więc nie wiem,czy Cię interesują? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593444&page=40
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:33   #4300
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
przecież nie jest zabronione pójść do spowiedzi, jeśli ma się taką potrzebę, nawet po tych dwóch razem z karteczkami...
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:34   #4301
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Wczoraj na ćwiczeniach miałam bardzo nieprzyjemną przygodę. Zasłabłam i nie wiem dlaczego
a nie spodziewasz się wizyty bociana?? jeśli nie, to moze to stres, przemęczenie

audrey - Ty planujesz pudrowe dodatki, prawda?? fajną torebeczkę znalazłam http://moda.allegro.pl/atmosphere-sl...166063795.html

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:39   #4302
Kessi_86
Wtajemniczenie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32612619]u nas jedna spowiedź będzie i dlatego w takich przypadkach gdzie się mieszka razem powinno się iść w piątek w przeddzień ślubu, i koniecznie spać osobno
a i coś tam mówił że dobrze by było gdyby świadkowie też poszli do komunii[/QUOTE]

No my nie mieszkamy razem także u nas są dwie spowiedzi i w ogóle u mnie w parafii to nawet jak ktoś mieszka razem to ma dwie spowiedzi nie zwalniają , nie wiem jak jest w parafii TŻ ale chyba tak samo
Co do przyjmowania komunii przez świadków to chyba rzecz jasna że też powinni być wyspowiadani i przyjąć komunię

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
przecież nie jest zabronione pójść do spowiedzi, jeśli ma się taką potrzebę, nawet po tych dwóch razem z karteczkami...
A czy ja tak napisałam jak ktoś ma taką potrzebę to może i 5 razy iść do spowiedzi w tym okresie przedślubnym
Stary 2012-02-28, 19:41   #4303
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Nena, czy Ty przypadkiem nie chciałaś zapisać się na brokatowe szpilki? wlasnie jest robione zamówienie z tym, że na czarne więc nie wiem,czy Cię interesują? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593444&page=40
srebrne chciałam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:50   #4304
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

znam mnostwo par z 28.04 (w tym moich rodzicow!!) i wszyscy sa mega szczesliwi ze soba wiec to piekna data

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:54   #4305
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Chciałyście zdjęcia bizuterii to wstawię ALE to nie jest jeszcze biżuteria na slub. Nie wiedziałam czy wogóle mi wyjdzie bo jeszcze takiej nie robiłam. Więc kupiłam najtańsze szklane koraliki. Ale mam zamiar kupić kryształki swarovskiego o takim samym kształcie, żeby ładnie błyszczały Teraz robiłam na srebrnej lince ale zrobię na przezroczystej a posrebrzane elementy zastapię srebrnymi. Pokażę też na czym się wzoruję i jakie będą te kryształki Taki komplet w Internecie kosztuje ok 300zł, a wczoraj przeliczyłam, że mi wyjdzie ok 60 zł
superaśna jest

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, w końcu stworzyłam swoją "tablicę" z moimi ślubnymi inspiracjami (a raczej tym co już mam - poza bukietem) - trochę na niej "naćpane" ale jakoś nie mogłam tego wszystkiego zmieścić
I mam do was w związku z tym prośbę, pomóżcie mi zdecydować: bukiet czerwony czy biało - zielony?
a jak się taką tablice robi? też bym takie fajne coś chciała ps czerwony

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
za zestawienie

W takim razie moje drogie wszystkie z datą 28.07.2012, ogłaszam iż..... zostało nam 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za kciuki. Stresowałam się bardzo, ale już jest ulga. Jestem Pani magister na ocenę 4 + Zadowolona jestem, bo nie byłam najgorsza. Byli nawet tacy co 3 mieli, ale mniejsza z tym.
Ważne, że mam to z głowy i mogę w końcu w pełni oddać się planowaniu ślubu
Koniec etapu nauki w moim życiu, ehhh, ulga przeogromna, nawet sobie nie wyobrażacie
moje gratulację

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A ja zapytam trochę nie w temacie ślubnym: Wiem, że nie ma idealnych kremów ani balsamów, ale: Jaki balsam polecacie nawilżająco- ujędrniający?
nawilżające - kocham czerwoną neutrogenę i dove ich mega plus to idealnie szybkie wchłanianie i brak lepkości

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Nie było mnie tu od piątku, ale zapracowanam była

A po drugie przyjechał do mnie Pan od wynajmu limuzyny, żeby podpisać wreszcie umowę, bo do tej pory mieliśmy zarezerwowany tylko termin i wpłaciliśmy zaliczkę, ale nie mieliśmy tego na papierze. I nie dość, że to strasznie fajny człowiek i na pewno będzie z nim wesoło w aucie, to jeszcze w naszym pięknym kremowym Chryslerku będziemy mieli nastrojową muzę, możemy też dać swoją jak chcemy czegoś konkretnego w drodze posłuchać, szampan też będzie jak będziemy mieli takie życzenie, a co najlepsze auto ma na wyposażeniu też białą i koronkową parasolkę, więc nawet deszcz (tfu! tfu! tfu!) nam nie straszny! Super, nie będę już musiała kupować parasolki "na wszelki wypadek", bo miałam takową w planach. Oczywiście dekoracje i tablice w różnych kolorach do wyboru mamy gratis, więc ten problem tez już głowy, wystarczy wybrać, co nam się podoba.

gratulacje za samochodzik

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
no to GRATULUJĘ

kurde trzaskacie z tymi zestawieniami to może i ja dam radę
jak sie je robi plisss o rady

Cytat:
-księdza,
- dlaczego a ja mówię:

jagodzia super!
Stary 2012-02-28, 19:57   #4306
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

śliczny bukiet, co to za kwiaty?
zwykłe goździki z dodatkiem storczyków

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:59   #4307
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiece co? Dopiero jak zobaczyłam jak któraś PMka napisała, że do 15 września zostało 200dni to sobie uświadomiłam, ze nam już dawno idą dni z 1 z przodu

I byliśmy dzisiaj na pierwszych naukach. Trwało wszystko 45 minut, a w 10 spotkaniach mamy już wliczoną poradnię, więc nigdzie nie będzie trzeba latać i pytałam księdza ile jest ważny akt chrztu i powiedział, że pół roku. W ogóle całe spotkanie polegało na tym, że tłumaczył jakie formalności trzeba załatwić przed ślubem
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:00   #4308
madzia2306
Zakorzenienie

aha dziękuję za pozytywne opinie i moich inspiracjach

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:03   #4309
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
no to jak juz tak wklejacie te swoje inspiracje to ja też swoje wkleję, tylko proszę się nie śmiac z butów bo tylko tak potrafię je wam pokazac jak chcę żeby wyglądały
moje ślubne inspiracje na prawie 2 miesiące przed ślubem

jagodzia no to bedziesz miala piekny slub fajnie, ze trafiliscie na takiego fajnego ksiedza

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:04   #4310
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
No my nie mieszkamy razem także u nas są dwie spowiedzi i w ogóle u mnie w parafii to nawet jak ktoś mieszka razem to ma dwie spowiedzi nie zwalniają , nie wiem jak jest w parafii TŻ ale chyba tak samo
Co do przyjmowania komunii przez świadków to chyba rzecz jasna że też powinni być wyspowiadani i przyjąć komunię

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

A czy ja tak napisałam jak ktoś ma taką potrzebę to może i 5 razy iść do spowiedzi w tym okresie przedślubnym
Dodam tylko, że świadkowie nie muszą być wierzący, wiec i tacy nie muszą sie spowiadać i przystępować do komunii

Franuś
Stary 2012-02-28, 20:06   #4311
baskaeta
Zadomowienie

Hejka dziewczyny ale szok jestem wieczorkiem na necie
po przeczytaniu kilka wstecznych stron a także wycieczce jaką sobie dziś zafundowałam mam pytania:

1. jak robi się tablicę - takie jak Wy umieszczacie?

2. byłam dziś ogladać buty slubne i taneczne i założyłam buty tanecze - kryte i odkryte i powiem szczerze że nie czulam rożnicy miedzy zwykłymi slubnymi a tanecznymi - czy te różnice uwydatnią sie??? jakoś poźniej? powiem nawet więcej zawiodłam sie bo myslalam że poczuje jakąs różnice przy mierzeniu a tu nic.... poradzicie coś?

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:35
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:09   #4312
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodam tylko, że świadkowie nie muszą być wierzący, wiec i tacy nie muszą sie spowiadać i przystępować do komunii
Oj, niby tak, ale u mnie by to nie przeszło, więc wybraliśmy takich świadków dla których pójście do spowiedzi nie bedzie problemem.

Tak poza tym, to Wasze kciuki podziałały Jesteśmy w posiadaniu swojego pierwszego autka Jeszcze tylko rejestracja, wykupienie ubezpieczenia i śmigamy w świat
Stary 2012-02-28, 20:11   #4313
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra mówiłam o wierzących świadkach bo u nas akurat są świadkowie wierzący

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:14
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:12   #4314
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
znam mnostwo par z 28.04 (w tym moich rodzicow!!) i wszyscy sa mega szczesliwi ze soba wiec to piekna data

U nas ta data nie wiąże się z niczym szczególnym dla nas, całkowicie spontanicznie wyszło (przeważył fakt że wypada przed długim weekendem majowym)

I z terminami nie było problemów bo sezon ślubny zaczyna się u nas od czerwca ( może to wynika z przesądów - kwiecień i maj nie mają r?)
Straszne, że ludzie się tego jeszcze trzymają.
Obawiam się tylko pogody bo to różnie może być.

Co do karteczek do spowiedzi my nie mieszkamy razem, więc dostaliśmy 2, w tym ksiądz zaznaczył że pierwsza ma być w czasie zapowiedzi.

U kuzyna na ślubie PM czekała przed Kościołem na świadka (15 min. się spóźnił bo się spowiadał na ostatnią chwilę)

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:15
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:13   #4315
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Oj, niby tak, ale u mnie by to nie przeszło, więc wybraliśmy takich świadków dla których pójście do spowiedzi nie bedzie problemem.

Tak poza tym, to Wasze kciuki podziałały Jesteśmy w posiadaniu swojego pierwszego autka Jeszcze tylko rejestracja, wykupienie ubezpieczenia i śmigamy w świat
<jupi> gratki
Stary 2012-02-28, 20:16   #4316
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiece co? Dopiero jak zobaczyłam jak któraś PMka napisała, że do 15 września zostało 200dni to sobie uświadomiłam, ze nam już dawno idą dni z 1 z przodu

I byliśmy dzisiaj na pierwszych naukach. Trwało wszystko 45 minut, a w 10 spotkaniach mamy już wliczoną poradnię, więc nigdzie nie będzie trzeba latać i pytałam księdza ile jest ważny akt chrztu i powiedział, że pół roku. W ogóle całe spotkanie polegało na tym, że tłumaczył jakie formalności trzeba załatwić przed ślubem
U nas na koniec nauk były wszelkie formalności i tylko wtedy posypała sie lawina pytań, tak to cisza

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Dobra mówiłam o wierzących świadkach bo u nas akurat są świadkowie wierzący
Dobrze dobrze u nas tez wierzący, ale jakby ktoś chciał niewierzących to żeby wiedział, że tez moze

Franuś
Stary 2012-02-28, 20:16   #4317
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:

Super
Stary 2012-02-28, 20:21   #4318
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję Pochwal się jakie to
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:25   #4319
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:

gratuluje talentu. Skoro robisz takie rzeczy, to mam do Ciebie interes Jakiej wielkości używasz te koraliki?

Koraliki jakie użyłam do tej bizuterii to 4 i 6 mm.

Dzisiaj wybralismy obrączki wyslę Wam zdjęcie z internetu. Mamy takie same ale z żółtego złota. Bylismy w Kruku, Aparcie i Yes. W Aparcie nie było mozliwości dołożenia brylancika do modelu który chcieliśmy, w Yesie wyszło za moją obrączkę z jednym małym brylantem 2600zł . I w końcu zdecydowaliśmy, że kupimy w Kruku Za dwie wyszło równe 2000zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_7.jpg (12,4 KB, 15 załadowań)
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:25   #4320
Blacky
Zadomowienie

Moje inspiracje

Rzeczy już załatwione:

Kościół parafia Matki Boskiej Częstochowskiej, g. 16.30
Sala Hotel Dedek Park (http://dedek.pl/dedekpark/)
Kapela Rewers Band (http://www.rewersband.pl/)
Obrączki Red Rubin
Suknia White One Toronto i krótka na przebranie z Allegro
Welon Młoda i Moda (z grubszą lamówką)
Buty ślubne butyk.pl (Blink nude)
Fotograf Robert Krzyżewski (http://www.wesela.krzyzewski.pl/)
Kamerzyści LiraArt (http://liraart.pl/)
Fryzjerka pani Wiola (GD Studio)
Wizażystka Anna Krzyżewska (http://www.aniakrzyzanowska.pl/)
Zaproszenia Allegro (Kalia Art)
Alkohol Żołądkowa Gorzka DeLuxe, czerwone wino Valle D'oro Montepulciano D'Abruzzo i białe Canaletto Pinot Grigi
Motyw przewodni JABŁKA

Do załatwienia:
Bukiet bordowe peonie + róźe
Biżuteria sztuczne perły?
Okrycie tiulowa etola
Garnitur Sunset Suits - czarny
Dekoracje na auto Allegro (tylko czerwone)
Skrzypce i wokal do kościoła
Dekoracje na salę
(wazony na jabłka i bukiet na stół Młodych)

Galeria moich inspiracji: http://mims.pobieramysie.pl./index.p...a&cur_gal=3699
Nasza strona ślubna: http://marta-mateusz-2012.pl/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg W1_Toronto.jpg (76,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz2.jpg (9,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_peonie.jpg (71,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg apple1.jpg (15,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2130661mnn.jpg (15,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 89-96-1.jpg (23,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (32,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (17,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (43,1 KB, 6 załadowań)

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości