|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
Ja Ci powiem, ze moje dziecko bardzo szybko zaczelo gryzc dziaslami, kiedy w sloiczkach jeszcze byla miksowana papka, moj mial juz pogniecione widelcem, pozniej pokrojone kawalki. Bardzo sie ciesze, ze nie dawalam sloiczkow ![]() Wbrew pozorom ugotowanie obiadku dla dziecka, nawet w garnku, jest bardzo latwe i szybkie. A zazwyczaj slyszalam, ze komus sie nie chce paprac i marnowac pol dnia na gotowanie osobno dla siebie i dziecka ![]() Poza tym przekonalam sie, ze ziemniaki z parowaru sa o niebo lepsze niz gotowane w garnku
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie karmić dzieciaczka słoiczkowym żarciem.
|
|
|
|
|
#573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Smażyć mi się nie chce, bo potem ciężko się pozbyć "zapaszku"Ad2. Też mam zamiar sama robić zupki dla dziecka Cytat:
|
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjj cieszy się cieszy
. Choć ja nie bardzo.... Nie wiem, jak ja wyjde do ludzi, jak będzie cieplej, bez ciepłej kurtki. |
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3-poziomowy. Niestety juz nie dziala przez nieszczesliwy wypadek ![]() Teraz zamierzam kupic Tefal, ale cena mnie odstrasza... Bede musiala pooszczedzac, zeby bylo dla kolejnego dziecka.
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o jedzonku dla dziecka - też mam zamiar przygotowywać je samodzielnie.
Ja jem zupę przygotowaną w domu a nie ze słoika, wiec dziecko też taką powinno mieć i nie wyobrażam sobie inaczej.I mam zamiar zaznajamiać dziecko z nowymi smakami w miarę możliwości jak najszybciej (wiadomo, w odpowiednim czasie, nie za szybko). Córka moich znajomych ma 3 lata i nie chce jeść niczego poza kaszka! tak sie kończy złe odżywianie - oni sami źle sie żywią i dziecko też źle żywią. |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam na TVNStyle program o ciążach - 7 kobiet - ciąża. Dopiero się zaczęło i może być ciekawe.
|
|
|
|
#579 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
![]() izjasz-b Cytat:
![]() Moja drzemka niewiele mi dała dalej jestem śpiąca na dodatek bez nastroju jakbym wstała lewą nogą, obiad mi się nie udał, poparzyłam się, zerwałam z karniszem zasłony z firankami i troche poprztykałam się z tż... Zdolna jestem
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Soleilka apropo dosładzania miodkiem...też u dzieciaczków trzeba ostrożnie bo jest silnie alergizujący niby... no i u małych dzieci raz dwa biegunkę wywołuje, dobry jest jak mają problemy w wypróżnianiem
|
|
|
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
Hello, włączcie sobie TVN Style, jest 7 kobiet - ciąża. Znacie to??
Próbowałam nadrobić popołudnie na forum i tak: KarolinaPW - jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia z pustym wózkiem, hmm ale może to działa. Modnisia86 - moje objawy wczesne w ciąży? Ciągłe zaparcia, gazy i kolki. Uczucie senności, uderzenia gorąca i problemy z ciśnieniem i kołataniem serca. Mrowka88 - mam duży biust, teraz po domu chodzę bez cyckonosza ale staram się jednak nosić. Gdy piersi zaczęły rosnąć w zastraszającym tempie zakupiłam sportowy i ten jest najwygodniejszy. Amandi81 - witamy ![]() Muminek82 - Jeśli chodzi o kilogramy +5 jest na liczniku. Mam 174cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 65 teraz różnie ale najwięcej jest 70. Wszystkim podziwiającym brzuchol dziękuję, gratuluje okrągłych liczników i pozytywnych wyników badań. Ściskam wszystkie smutaski, jutro będzie lepiej!! Teraz lecę pozerkać na TVN Style. Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-02-28 o 20:54 Powód: dopisanie |
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miodu nie używam, bo bardzo mi podrażnia ślinianki przyuszne-nawet go wąchać nie mogę
|
|
|
|
|
#583 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Amandi- witamy!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Częstochowie za dworcem jest uliczka, gdzie jest chyba z 10 budek z frytkami za 1,5 za 100g, jak jesteśmy tam przejazdem, to obowiązkowo przynajmniej pół kilo muszę zjeść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, że dzidzia zdrowa, gratuluję!!! Moja mama też Basia, ale nie mam sentymentu do tego imienia ![]() Cytat:
jeszcze go nie używałam. Nie wiedziałam, że słoiczki to zło, myślałam, że to właśnie pomoc i wygoda a okazuje się, że nie. Mam nadzieję, że jak będziemy na Odchowalni to podzielisz się jakimiś przepisami z niedoświadczoną koleżanką
|
||||||||||
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co obejrzałam właśnie poród w wodzie. To było takie piękne, aż się poryczałam.
Cytat:
Najmniej dwie ![]() Ad 2. Z wieloma niedoświadczonym koleżankami. Większość z nas będzie się uczyć
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko w duszy miało, że jej gotowałam i wolała słoiczki
Ale tylko do roku, bo teraz je prawie wszystko to co my.
|
|
|
|
#586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że ta wyzwolona bizneswoman po roku (w programie o karmieniu piersią) była w drugiej ciąży, karmiła dziecko piersią, siedziała w domu i była szczęsliwa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że przynajmniej to jadła. Znam dzieci które mają bardo monotonny jadłospis - od najmłodszych lat rosół i chleb, żadnych owoców, warzyw czy mięska Nie mam pojęcia od czego to się bierze - sposób wychowania czy dziecko. ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie zaczęłam od słoiczków. Na początku gotowałam jej ziemniaki i marchewkę. Potem doszło jabłuszko. Ale się znudziło, więc żeby coś jadła to kupowałam te słoiczki
Około roku właśnie odstawiłam gotowce i od tego czasu je to co my (wiadomo że inaczej doprawione). Już jej nawet nie karmię (chyba że zupą albo czymś płynnym)-woli jeść rękami Papki dostawała tylko na początku, bo nawet słoiczki kupowałam jej z kawałkami warzyw, ryżem, makaronem. Cytat:
I na szczęście nie jest wybredna, bo wszystko chętnie zjada
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
TAK, to właśnie ona!
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, a w tym odcinku taka pracująca, wyzwolona kobieta
Z planem co będzie robić na przyszłość i kto będzie opiekować się jej dziećmi. Fajnie usłyszeć, że jej się odmieniło Ja się właśnie boję co będzie po porodzie. W jaki sposób zmieni się moje życie. Ale patrząc na takie przykłady to raczej nie może być źle
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-02-28 o 21:31 |
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
izasz-b gratuluje zdrowej dzidzi
Amandi81 mamy ten sam termin witam ja właśnie wcinam czereśnie mam dzis w planach obejrzec komedie romantyczna lezac juz w łóżeczku dlatego opuszczam Was drogie Panie i życzę spokojnej nocy |
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udało mi się sfotografować moje dziewczynki
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Szaleńcze tempo macie
witam w nowej odslońie! Dziś byłam u gin, pojutrze idę na usg. Zaczynam 15 tydzień , brzuszek mam wielki! Przytylam w sumie 2,5 kg od poczatku
|
|
|
|
#595 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
Cudne brzuszki ![]() Może i ja jutro wstawie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dopoki miałam dostawy od mamy lub teściowej to tez gotowałam, ale jeżeli miąłbym kupić warzywa w delikatesach to nie dzięki wolałam dać słoiczek. Nie uwazam słoiczków za zło. Oczywiście czytałam co tam jest itd. kupowałam ewentualnie tylko obiadki bo banan przetarty a ten ze sloiczka to tylko ceną się moze roznic ![]() Tak po roku już takie papkowate jedzenie dla mnie nie ma sensu skoro maluch ma ząbki(chyba ze leń:P) Zosia szybko zaczeła nam podjadać z talerzy (kolo 8 m-ca)i teraz je z nami "dorośle" ze swojego talerzyka , mięsko jak ma w miare pkrojone i ziemniaczki czy ryżyk to luz gorzej z zupką bo wykreca się jej łyżka do góry nogami
|
||
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Ah i obejrzałam jeszcze jeden poród - tym razem cc. Też mnie rozczulił. Jak nie byłam w ciąży to takie rzeczy mnie nie ruszały, a teraz rozklejam się przy byle okazji.
Cytat:
Super
|
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza super wiadomości!cieszę się że z dzidzią wszystko dobrze i ładnie rośnie a Tobie życzę dużo zdrówka
frytki ![]()
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezłe miała szpile jak na 6 miesiac ![]() Cytat:
Ten program był super Ciekawe czy będzie powtórka...Dajecie radę patrzeć na porody??? |
||
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
No tez się poryczałam... Babka faktycznie z pustym wózkiem i psem chodziła
U nas w kraju to by mnie za wariatkę wzięli. No i jak tu nie marudzić jak nam jeszcze tyle do porodu zostało...Zmykam znowu bo nie chcę żeby M sam siedział. Ale za to zakupy były owocne i w sumie urodziny Małżonek ma w piątek ale nakupowałam tyle, że ma obiecane, że do piątku będzie po jednym prezencie dostawał. I tak mu dozuję ![]() Do jutra, będę z rana Was nadrabiać. Spokojnej, wyspanej nocy życzę! Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-02-28 o 21:48 Powód: poprawki |
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pewnych źródeł, to i tak nawet dla siebie nie kupujemy mięsa i warzyw czy pieczywa i innych rzeczy byle gdzie. Niestety kończy sie to tak, ze na zakupy trzeba poświecić dużo czasu i kupować w różnych punktach miasta, ale warto. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Są pycha
więc 

Papki dostawała tylko na początku, bo nawet słoiczki kupowałam jej z kawałkami warzyw, ryżem, makaronem.