|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Mialam zel do brwi Delii i byl moim zdaniem bardzo przecietny...
Zobaczymy jak ten. Lubie marke Wibo, czasami zdarzaja sie prawdziwe perelki, poza tym ceny przyjazne.
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przed nim miałam chyba ze 2 i żadnym nie udawały się takie kreski jak Wibo |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Sephory, EDM, Essence, no i teraz kupiłam Hakuro i Maestro. Nie lubię tylko Essence - mam kulkę i do różu |
|
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tego brzoskwiniowego balsamu to nie wiem czy jest dostepny w pl a to jest jakaś nowość żel-krem ale jeszcze nie używałam i nie wiem jaką ma konsystencje |
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się skuszę za niedługo na pędzle, zwłaszcza hakuro mnie nęci![]() Cytat:
![]() U mnie bilans wygląda tak (o ile czymś nie zapomniałam): Zużycia: 1. Krem do demakijażu YR 2. Peeling/serum do stóp Marion 3.Tusz do rzęs Max Factor False Lashes 4.Szampon Head & Shoulders 400 ml 5.Lactacyd 400 ml 6. Płyn do jamy ustnej z biedronki 7. Hydrolat aloesowy 8. Rozświetlacz Pan stick Max Factor 9. Krem do rąk Isana z mocznikiem Zakupy: 1. Olej monoi 2. Olejek myjący 3. Żel hialuronowy 4. Kredka do oczu YR turkusowa 5.Płyn do demakijażu bławatkowy YR 6. Płyn dwufazowy do demakijażu oczu YR 7. Żel pod prysznic YR bawełna 8. Żel pod prysznic YR kawa 9. Żel pod prysznic YR Aloes 10. Peeling do stóp YR 11.Krem do rąk Bebeauty 12. Perfumy CK in2u 100 ml 13.Cień Catrice 14. Błyszczyk essence stay 15. Błyszczyk Megashine nyx 16. Błyszczyk nyx 17. Błyszczyk Nyx 18. Biała kredka do oczu nyx 19. kredka do ust nyx 20. Płyn do płukania jamy ustnej z biedronki 21. Deo Rexona 22. Cień inglot 268 zł Nie sądziłam, że aż tyle kasy przepuściłamEdytowane przez Lynn Czas edycji: 2012-02-27 o 22:26 |
||
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zapasów to kompletnie nie byłam świadoma że tyle tego mam. Teraz mam zdjecia na ktore patrze i to jest moje ostrzezenie - NIC NIE KUPUJ ![]() One są swietne - tez ich uzywam ![]() Edytka29 - to nie maseczka tylko masła do ciała w takich słoiczkach typu wek. Nie wiem czy sa fajne bo nie otwierałam ich ale te słoiczki sa super
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-02-27 o 22:54 |
|
|
|
|
#3068 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Przyszły moje olejki - Heenara i Sesa.
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale dziś zrobiłam super wyciskany sok
Kupiłam w warzywniaku grejpfruty i na takiej zwykłej biedronkowej wyciskarce wycisnęłam sok. Jakie to było dobre i ile witamin Jednak soki kartonowe się nie umywają... Relacja tutaj
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybierasz się? ![]() Ja takich nie mam nawet ![]() Cytat:
W każdym razie do pudru na pewno już w Sephorze nie kupię.Cytat:
Tak czy siak ładny wynik Jak wypróbujesz, to daj znać, czy fajny ![]() Aleś poszalała z zakupami
|
|||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam spróbować prawdziwego "eliksiru" jak to nazywam: - 2-3 liście aloesu - pomarańcza - jabłko - banan - gruszka - kiwi - brzoskwinia - różne inne owoce, sezonowe - truskawki, maliny, borówki itp + 3-4 szklanki soku pomarańczowego
|
|
#3072 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydawało mi sie że każdy kolor liczy się osobno ![]() Cytat:
ale nakupiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
oki to przelicze paletki jako jedną szt ale to później dopiero bo jade z synkiem na szczepienie za chwile . co do balsamu to dziś się nim wysmaruje i dam Ci znać, ale wiesz co wydaje mi się że widziałam w tv reklame tych balsamów bo mamy polska tv |
||||
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie przetestowalam kosmetyki z wczorajszych zakupow:
- podklad Miss Sporty - dosc gesty, ladny bezowy kolorek, nie wpada w zolc ani w roz. Wazne, od razu po nalozeniu trzeba szybko rozetrzec podklad na skorze, poniewaz momentalnie zasycha! Poza tym wyglada calkiem fajnie na mojej twarzy, zobaczymy pozniej, czy bede sie bardzo swiecic. - zelowy liner w sloiczku Wibo - super! Bardzo latwo zrobic nim rowna kreske, szybko zasycha, jest mocno czarny. Po raz pierwszy umalowalam sie takim linerem, wiec mialam sporo obaw, ze kreska mi sie nie uda, ale wyszlo dobrze ![]() - zel do brwi Wibo - bardzo fajny, delikatnie koloryzuje brwi, dosc dobrze uklada. Jeszcze go potestuje, to bede miala moze wiecej do powiedzenia. Po pierwszym uzyciu mam bardzo pozytywne odczucia Zel nie barwi skory pod wloskami, bardzo latwo sie naklada - maseczka i zel do mycia twarzy Relax Zone Synergen w saszetkach - super zapach, taki zielono-cytrynowy, bardzo orzezwiajacy! Wczoraj uzylam podczas prysznica Maseczka fajnie sciaga skore, jest taka napieta. Doceniam obecnie swieze zapachy, tym bardziej, ze prawie caly dzien jest mi niedobrze przez ciaze...Odstawilam supelnie ciezkie perfumy i dezodoranty, psikam sie tylko swiezymi zapachami. Niestety po ciezszych mam odruch "zwrotny" ![]() Podsumowujac, jestem bardzo zadowolona z zakupow, szczegolnie liner i zel do brwi milo zaskoczyly. Wszystkie kosmetyki, oprocz maseczki w saszetce kosztowaly okolo 9 zl.
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam że to istnieje
dzięki za przypomnienie Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi do jakiego koloru ściany pasowałyby takie jaśniutkie meble?
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę i ja swój bilans:
Poszło: Luty: 15 - płyn micelarny AA - żel pod prysznic Fruit de Noel YR - Essence, Pure Skin, Intesywna kuracja przeciw wypryskom na noc - Emulsja do kąpieli Oilatum - olejek Granat i Avocado Suhada - Oriflame, HairX szampon do włosów przetłuszczających się - Oriflame, peeling do ciała Deep Wood - Rossmann, Alterra, Szampon dodający objętości `Papaja i bambus` - odżywczy krem do rąk BeBeauty - Oriflame, Discover China, mydło do rąk w płynie - Oriflame, Essentials, Złuszczający żel z owocowymi ekstraktami - Acne Derm - Clean & Clear, Morning Energy, Energetyzujący żel myjący - Isana, żel pod prysznic z pyłem diamentowym - tonik chłodzący Clean & Clear (oddany mamie) Próbki: 8 - Marion, Gorąca kuracja do włosów suchych i łamliwych z olejkiem z orzeszków macadamia i oliwą z oliwek 10 ml - Perfecta, antycellulitowy żel pod prysznic 10 ml - odżywka Casting Loreal miniaturka - Ziaja, Koncentrat wyszczuplający w żelu 7ml - AA, Krem na dzień rozświetlająco – energizujący 2ml - Ziaja, Blubel, owocowy krem nawilżający 2 ml - Avon, SSS, kremowy żel pod prysznic, 7 ml - Perfecta, antybakteryjny żel do mycia twarzy z mikrogranulkami 5ml Przybyło: 12 - Yves Rocher, Pure System, Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy - Yves Rocher, Pure System, Lotion Clarifiante, Tonik głęboko oczyszczający - Yves Rocher, Pianka peelingująca do demakijażu z wyciągiem z trzech herbat - Yves Rocher, Brillance Shine, Shampooing Eclat, Szampon przywracający blask z wyciągiem z nagietka - Yves Rocher, Couleurs Nature, Mascara Volume Déployé, Tusz zwiększający objętość rzęs (gratis) - Oriflame, pomadka Floral Collection - Oriflame, lakier do paznokci Floral Collection - Avon, płyn do mycia ciała z kwasem salicylowym - Clarena, maseczka z kwasami 15 ml - miniatura balsamy YR malinowego - maseczka oczyszczająca YR - krem Acne Derm YR mi nabiło bilans Nie mam chyba już większych zapasów. Poza tą pianką peelingującą to wszystko jest używane na bieżąco i raczej potrzebne. Mój bilans kosmetyków spada zatem z 68 do 65.A tak poza tematem to jestem chora |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Kolor mebla jest tak uniwersalny i bezpieczny, że do większości pasuje. Pominęłabym jedynie zbliżone kolorystycznie kremy i beże. Chociaż np. moja siostra (architekt, projektuje też wnętrza) powiedziała, że jest teraz taki trend, że meble nie muszą byc dobrane na zasadzie kontrastu ze ścianą i np. ciemny mebel może jak najbardziej stać przy ciemnej ścianie i lekko się z nią zlewać.
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj zobaczyłam te meble i strasznie wpadły mi w oko
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Mi fototapety kojarzą się z początkiem lat 90, szał był na nie
Niezbyt dobrze mi sie przez to kojarzą, wiec ja bym nie chciała ![]() Fajnym rozwiązaniem są grube, ozdobne tapety - idealne na 1 ścianę. Co to są za meble? Są jakieś inne elementy? Nie wiem czemu, ale nie podobają mi się szybki w meblach. Może wynika to z tego, że dawniej (też lata 80/90) za takimi szybkami w domach były wystawki kryształów, czy filiżanek.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-02-28 o 14:55 |
|
|
|
#3079 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
nynka ja bym to połączyła z jakimś stonowanym niebieskim, granatem, fioletem
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia7 użyłam tego balsamo-żelu brzoskwiniowego i tak konsystencja budyniowata lekko galaretowata, nawilża to fakt ale na ranne smarowanie się nie nadaje bo zostawia tłusty film na skórze i spodni przez to nie mogłam ubrac bo się kleiło, a co do zapachu to wogóle nie pachnie brzoskwinią :-( nie wiem co to za zapach jeszcze z niczym nie udało mi się skojarzyc. także żadna rewelacja .
moja kolorówka to 48 szt. z czego i tak mogę zejść bo mam kilka tuszy i kilka podkładów bo nie mogłam dobrać koloru do twarzy i tak nakupowałam ale teraz mieszam sobie jaśniejszy z ciemniejszym i zużywam powoli. nynka mi się takie tapety osobiście nie podobają podobaja mi się takie jak hosenka pisała takie ozdobne na jedną ścianę |
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Wszak nie można porównać zużycia próbki do zakupu pełnowyiarowca
![]() Co do pędzli to mam do twarzy głównie z EDM i 1 z TBS. Oba świetne. Do cieni mam z Inglota i też są dobre, ale przydałby mi się jeszcze jakiś dobry do blendowania cieni. Z takich mam Essence, który jest niezły. Oddałam mamie tusz do rzęs Avon Little Red Dress, nie było go w ogóle widać na moich rzęsach. Przyzwyczaiłam się już do pogrubienia jakie daje Max Factor Lynn, ale nakupowałaś ![]() nynka, wg mnie taki kolor do soczystej zieleni, delikatnej oliwki albo różnych odcieni fioletu zywiec, ładny bilans
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie, bo w weekendy wyjeżdżam przeważnie do TŻ
![]() Cytat:
![]() Mnie dziś Opatrzność powstrzymała przed nabyciem kolejnego masła . Zaleciałam do Rossa sprawdzić, czy są te nowe masełka Isana z orzechem - hit wątku Rossowego, ale nie było ani 1 . Została pusta półka
|
|
|
|
|
#3083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zużyłam krem do biustu z Bielendy i tym samym mam 24 zużycia (tyle ile zakładałam na luty ![]() ![]() ) Gdyby tylko zapasy były mniejsze...
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniku, 24 zużycia to bardzo dużo! ![]() Ja jutro chyba się przejdę do Rossa bo mam ochotę na parę rzeczy, a jeszcze mam jakieś 40 zł na karcie prezentowej
|
|
|
|
|
#3085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiem
Cytat:
Ładnie Też YR mi ostatnio nabija bilansCytat:
![]() Cytat:
Muszę na bieżąco robić listę, bo pod koniec miesiąca można się nieźle zdziwić Polecam bardzo tusz False Lash Effect. Zużyłam kilka opakowań i jest to mój nr 1 wśród wypróbowanych przeze mnie tuszy.Zużyłam dzisiaj, po 1,5roku używania krem pod oczy ze świetlikiem z Flosleku. Myślalam, że nigdy się nie skończy. Na jego miejsce poszedł taki sam. Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2012-02-28 o 21:46 Powód: literówka |
|||
|
|
|
#3086 | ||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Mi dużo kosmetyków schodzi, bo hojnie używam balsamu, już o płynach do kąpieli nie wspomnę czy żelach pod prysznic. Tak z ciekawości- na ile użyć wam wystarcza taki żel pod prysznic 250 ml? ![]() hosenka: a skąd te liście aloesu? samemu trzeba chodować czy da się gdzieś kupić? ja lubię napój aloesowy firmy okf, ale jednak zimą to już tak fajnie nie smakuje jak latem zużycia tamtego tygodnia: -krem do twarzy yves rocher -żel do twarzy bebauty (z tym, że nie zużywałam go sama) -żel pod prysznic -odżywka klorane -żel do higieny intymnej Ale w tym tygodniu to będzie z 8-10 denek ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Chociaż mam masła z alverde, wyglądają podobnie albo i lepiej. No cóż- jeszcze mam półtorej tygodnia szlabanu na masła i balsamy, albo mnie ominie albo poproszę koleżankę, żeby mi kupiła i potem odsprzedała Ogólnie to pewnie nawet się zawezmę i wyzeruje prawie wszelkie zapasy, ale potem jak pójdę na zakupy to klękajcie narody ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Bo inaczej to by wyglądało przytłaczająco, ale w sumie jedna ściana to okno, 2 to wielka rozsuwana szafa, więc kto i tak by się bawił z tapetą tam. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Ale z h&mu są fajne niektóre, np pędzle języczki po całe 5,90. Ja języczków lubię mieć duży zapas, bo lubię każdy odcień cienia brać innym pędzelkiem bo inaczej to klops mi wychodzi a nie makijaż.W przyszłości chce jeszcze hakuro spróbować i nauczyć się nakładam podkład pędzlem. edytka: gdzie kupujesz żele pod prysznic radox? bo ja ich nigdzie w PL nie widziałam.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-02-28 o 22:39 |
||||
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super że masz tyle zużyć tylko ciekawe ile zakupów ![]() zywieczdroj bilans super wiecej zużytych niż kupionych , tak trzymaj
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam żel 250ml na ok 10-12 myć czasami mniej zalezy jaka konsystencja i też sobie nie żałuje a żele radox kupuje w IE
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
A to o tą chodziło... a ja sprawdzałam w zapasach... Ta maseczka jest do szyi i dekoltu. Jest z AVON Planet Spa. A o co dokladnie pytalas?
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ale posypią mi się zakupy, bo muszę parę rzeczy do TŻta kupić, żeby nie wozić w kółko. Póki co jadę na próbkach i dzięki temu schodzę trochę z mojego ogromu saszetek, ale nie wszystko mam. No i jutro muszę iść do Rossa, bo nie wytrzymam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

. Przed nim miałam chyba ze 2 i żadnym nie udawały się takie kreski jak Wibo 
ale jak kto woli 
Wcześniej miałam za dużo pudrów, podkładów, korektorów, ale teraz już ogarnęłam te kategorie. Ale spis został
Ale jakoś tak głupio było mi nie wpisać wydanej stówy na pędzle w bilns. Poza tym wszystkie bilanse zbieram w jeden plik i potem pamiętam, że np. pędzle kupiłam w lutym 2012 
268 zł
Nie sądziłam, że aż tyle kasy przepuściłam
oraz ciasto shrek. Wszystko mu bardzo smakowało 

W każdym razie do pudru na pewno już w Sephorze nie kupię.

Muszę na bieżąco robić listę, bo pod koniec miesiąca można się nieźle zdziwić