|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
boi się wszystkiego, tupniesz nogą a ten spierdziela, je z michy coś spadnie to ten ucieka i wogóle straszny wypłoch takiego posranego psa jeszcze nie miałam.Do tego ta sierść jest biała, na ubraniach istna masakra jest. Więc odliczam gdzieś do końca marca - początek kwietnia i wek na podwórko wtedy będę szczęśliwa ![]() Odkurzacza itp. też się boi
Edytowane przez Jolkaaa Czas edycji: 2012-02-28 o 21:20 |
|
|
|
|
#1172 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mam podwórka... mogłabym ją dać do dziadków czy ciotki... ale przy pierwszej okazji ucieknie i będzie szukała drogi do domu.
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a nie wiecie co u rumiankowej? bo ona ma termin na 1.03 może już jest po a my nic nie wiemy...
karo powodzenia jutro! |
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepraszam za wywody, ale ja jestem stuknieta na punkcie zwierzat i kiedys z rodzicami mielismy zakladac schronisko dla zwierzakow, wiec od dziecka u mnie taka milosc do psow i kotow, zawsze byly w domu, przygarniane, zle wychowane, ktore bylo trzeba naprowadzac na dobra droge itd. np. tak kocham Ivorka swojego ale na kanapy nie ma prawa wchodzic, do sypialni nie ma prawa wchodzic, a probowal na poczatku ale nauczylismy go. i mimo ze taki jest psotny to tyle daje nam radosci i smiechu codziennie ze warto odkurzac ta siersc i byc uwaznym ciagle aby niczego nie zbroil (bo on przeciez uwielbia przenosic rzeczy z miejsca na miejsce). Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-28 o 21:49 |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dostaje tylko jak coś zniszczy no, albo zje ze stołu. Poza tym ja psa nie chciałam - a muszę znosić go w domu. I racja nie wszyscy powinni mieć psy, ja sama wiem po sobie że nie mogę, nie mam cierpliwości - nie lubię i tyle. Więc w przyszłości napewno nie kupię psa ani nie przygarnę. |
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, mój pies jest dobrze wychowany. Słucha się, mogę chodzić z nią bez smyczy i nie odejdzie od nogi bez mojego pozwolenia (nawet jak zobaczy kota, a powiem "nie", to nie pobiegnie za nim). Nie był nigdy bity, nie doświadczył z naszych rąk przemocy (nie wiem co było przed schroniskiem i w schronisku).
Z sierścią przez ostatnie dwa lata nie było problemu. Kupiłam specjalne preparaty u weterynarze, które pomagały i działały cuda. Ale przestało pomagać, innych już nie ma. Odkurzać muszę codziennie. Codziennie zbieram z 50 m2 reklamówkę sierści. Drugie tyle wyczesuję. Już powiedziałam, że ten pies jest ostatnim w bloku. Jak będziemy mieć dom i choćby małe podwórko to ok, będzie mieć miejsce do biegania przez cały dzień i w ogóle. Ale nie w bloku. Najbardziej w ostatnim czasie irytuje mnie, że kundel musi mnie cały czas widzieć. Jak idę do WC piszczy pod drzwiami, jak się kąpię, leży obok wanny... (drzwi do łazienki nie zamykam, bo byłoby mi za gorąco).
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1179 | |||
|
Zakorzenienie
|
bo i lokatorka pewnie w nim juz spora
![]() moze cos sie rusza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest pies bo był brany z myślą na dwór, ale że brat wybrał takiego i kupił go w takim momencie to niestety musi być teraz w domu i trzeba jakoś go znosić.
|
|
|
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tak w bloku to musi byc trudno miec psa. wczoraj wlasnie z Tz o tym rozmawialismy co bysmy zrobili gdybysmy musieli przeprowadzic sie do bloku np. to co wtedy z Ivorem? teraz ma duze podworko, oddzielne pomieszczenie do spania w nocy, ale w domu jest tez bardzo czesto - kiedy chce wyjsc pobiegac sobie to staje przy drzwiach i wypuszczamy go - kiedy chce wejsc do domu to daje znak ze przyszedl ![]() super ze Wasza sunia taka ulozona jest tak naprawde. widocznie tak bardzo Ciebie kocha ze ciagle chce byc z Toba |
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie rozpakowane mamusie i ciężarówki
co Was dogonie z czytaniem to już nie mam siły nic napisać albo mi neta gdzieś wciągnie :/ więc tym razem postanowiłam najpierw napisać a potem doczytam co tam naskrobałyście przez ostatni dzionek U nas coraz ciężej... Mały już waży około 2400 - 33+4 tc. troche za dużo nam waga leci w góre ostatnio ale byłam na wizycie kontrolnej u endokrynologa i niestety się tarczyca rozregulowała i tak już będzie, na razie mamy +17 kg, mam nadzieje ze przy nowej dawce leków ten wzrost się zahamuje :/ od wczoraj boli mnie wszystko co się znajduje pomiędzy biodrami i poniżej pasa chyba się kości rozłażą bo normalnie ciężko mi chodzić Cziqua super kocyk a robiłaś może coś jeszcze na szydełku dla synka ?? bo mi kocyk zrobiła babcia tzn moja mama, ale chętnie sama bym coś jeszcze zrobiła dla synka , ale jak juz pisałam kiedys- nie mam wzorów i pomysłu na "chłopczykowe " szydełkowe rzeczy. Wracam do poprzednich stron czytać miłego wieczorku wszystkim zyczymy
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca doskonale cie rozumiem bo miałam psa i wiem co to znaczy a teraz moj królik robi nie mnie bałaganu szczególnie jak lnieje ale wychodzę z założenia ze jak sie bedzie zwierze do domu to trzeba liczyc sie z konsekwencjami
i nie kieruje tego do ciebie w złym kontekście
|
|
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tak mnie wczesniej bolala jakby miala mi sie rozsypac, na szczescie juz troche lepiej jest
|
|
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak będzie dziecko, będzie niesamowicie zazdrosna. Wiem jak ją przygotować do wszystkiego i mam nadzieję, że zaakceptuje zmiany. Cytat:
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
gucia no wlasnie moj lokator tez byl duzy... 2 tyg temu 2900 wazyl, ciekawe ile jutro na wizycie bedzie wazyl az sie boje....
Filipek jak sie urodzil wazyl 3400 gr ale urodzil sie w 1 dzien 38 tyg. Moj maz przy urodzeniu wazyl 3600 podobno a ja 3150. Ciekawe jaki duzy bedzie nasz maluch, bo brzuch mam wiekszy niz w poprzedniej ciazy no i mam wrazenie ze zaraz peknie
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Ja już uciekam bo mąż z pracy wraca. Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() miałam awarię netu i nie było mnie prawie dwa dni. Miałam z 15 stron do nadrobienia i dopiero skończyłam!! ![]() Już zapomniałam co miałam komu napisać ![]() Myślałam że może któraś zacznie rodzić czy coś a tu cisza! ciekawe czy któryś dzieciaczek się urodzi w ten magiczny dzień 29.02...Aguśka coś pisałaś, że może pozbyłaś się już pana czopa? może będziesz następna? ![]() Cytat:
ale bym coś takiego zjadła!!!
|
|
#1190 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A serio to ja akurat nie rozumiem,bo kocham zwierzeta.I mimo,ze jestem swiadoma niedogodnosci(mialam i psy i kota i rozne gryzonie) to jak sie przeprowadzimy bede myslec o zakupie psa.I chce,zeby dzieci wychowywaly sie ze zwierzetami. Cytat:
Cytat:
![]() Pozpieram w 100 %
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną chodzi pasta jajeczna domowej roboty
i chyba jutro na kolacje albo w czwartek na śniadanie zrobie i zjem również mam ochotę na tosty z serem i salami dawno oj bardzo dawno nie jadłam ![]() oraz twarożek z rzodkiewką JUTRO CZEKA MNIE WIZYTA WIĘC PROSZĘ O KCIUKI ![]() miałam jechać z TŻtem, ale on ma jakieś szkolenie więc jadę sama albo z koleżanką po wizycie jeszcze muszę podjechać do ZUSu oraz do 2 sklepów po zakupy spożywcze ![]() a teraz powoli zmykam na serial online a potem lulu dobranoc |
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będzie "gorąco", pies zawsze ma drugi dom u mojej mamy (tam kiedyś mieszkaliśmy). Mam wyjście awaryjne z sytuacji podbramkowej, a jak będzie - zobaczymy.
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mnie boli wszystko od szyi w dół ![]() a dla synka zrobiłam na razie 2 kocyki ( zaczynam trzeci a teraz idę nyny bo rano z siuśkami do laboratorium trzeba iśc i na morfologię a potem wbijam do mamci na śniadanie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
rodzina śpi, a ja czytam.. Desia zdrówka dla Adasia ![]() Za wszystkie wizyty kciukasy ogromne. Ja dzisiaj jestem mega wyspana, o 15 się położyłam obok Kajulki i tak spałyśmy do 19, a Nina bawiła się z Tatą. Chciałabym Wam tyle napisać , ale nie wiem od czego by tu zacząć.... aaaa no DZIĘKUJEMY JESZCZE RAZ ZA GRATULACJE, WSPARCIE WIRTUALNE I CIEPŁE MYŚLI... **poród** poród i sprawy okołoporodowe opiszę w emailu, bo coś czuję ,że to mi zajmie czasu ,że hoho,jeśli któraś z Was ma pytania co i jak to jest z tym cc to pytajcie tu albo na priv, bo może nie każdy chce znać szczegóły... Powrót do domu był bardzo miły.Postawiliśmy Kaję w foteliku na podłodze i zawołaliśmy Ninę, stała zamurowana coś koło minuty, normalnie jak słup soli, nawet oczami nie mrugała za dużo. Potem jak już karmiłam to podeszła i dała buziaka.Tak robi często , podchodzi i daje buziaka albo głaska rożek .Jak Mała zapłacze to Nina biegnie pierwsza zobaczyć co się dzieje.Tak że reakcja na Siostrę bardzo pozytywna.Sprawa zazdrości o mnie troszkę się wybija, jak karmię Kaję to Nina włazi na tapczan i od tyłu wchodzi mi na plecy i tak sobie wisi jedno dziecko z przodu przy cycu, drugie na plecach.Dzisiaj rano Nina przyszła ze smokiem w buzi ( znalazła jakis po niej). Staram się jak najwięcej zajmować się Niną,ale właśnie z tego powodu miałam wczoraj ten kryzys, bo miałam wrażenie ,że Nina jest na mnie obrażona za to ,że mnie nie było, że nie chce do mnie przyjść się przytulić itd.widziałam w Jej oczach wyrzut jakiś , no nie wiem , pewnie przesadzam, ale matki widzą takie rzeczy, tak że wczoraj popłakiwałam sobie.,Dzisiaj już jest znacznie lepiej, to co mogę robię z dwoma jednocześnie, np. daje cyca Kai i rysuję z Niną itd. Kaja jest bardzo grzeczna ( odpukać puk puk ) w nocy dość często się budzi , ale już znalazłam przyczynę i dzisiaj zobaczymy co z tego będzie. Za to w dzień śpi jak aniołek po 3 godziny ciągiem, pije mleczko i robi kupolki. Nie lubi mieć brudnej pieluszki o czym daje znać,no i jest głodomorkiem. Fizycznie jest kopią Niny, tak że mam bliźniaczki tylko że z dwuletnią różnicą wieku . Ma czarne włoski, wygląda troszkę jak mała Chinka . Zdjęcia będą później ,bo korzystam z lapsa służbowego tż, a tu zdjęc nie wrzucam, mój laps w naprawie.Chciałam też pochwalić mojego tż, bo spisuje się na medal, sama nie dałabym rady tego wszystkiego ogarnąć.Dobry mi się Chłop trafił .
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-28 o 23:39 |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra.
Teraz mam pytanie o te skurcze przepowiadające i twardnienia brzucha ![]() Bo od około poludnia mam coś takiego, że połowa brzucha (od dołu w górę) robi sie twardy, kwadratowy (płaski zamiast szpica), pępek wraca do środka. Nic nie boli, górna część brzucha jest mięciutka (poza pupką małej). Generalnie to nawet tego nie czuję jak siedzę czy leżę, dopiero jak wstanę to takie dziwne uczucie napiętego brzucha mam. Czy to jest to?
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze mam pytanko czy w USC przy rejestrowaniu dziecka musimy być razem z TŻtem czy wystarczy jedno z Nas? Bo z tym będzie mały problem - nie mamy z kim dziecka zostawić i albo pojechać będzie mogło jedno z Nas a jak nie to we dwoje ale z maluchem bo inaczej się nie da. A z takim małym do urzędu to nie wiem czy wypada
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
uff
to jednak moja macica czuje instynkt bo myślałam już, że do samego porodu nici z tego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

boi się wszystkiego, tupniesz nogą a ten spierdziela, je z michy coś spadnie to ten ucieka i wogóle straszny wypłoch takiego posranego psa jeszcze nie miałam.

i sutki wrazliwe na dotyk jeszcze bardziej
nie wyobrazam sobie karmienia piersia 

a robiłaś może coś jeszcze na szydełku dla synka ?? bo mi kocyk zrobiła babcia tzn moja mama, ale chętnie sama bym coś jeszcze zrobiła dla synka , ale jak juz pisałam kiedys- nie mam wzorów i pomysłu na "chłopczykowe " szydełkowe rzeczy.
za wizytę. Ja już uciekam bo mąż z pracy wraca. Spokojnej nocy
uwielbiał bułki i kanapki z truskawkami