|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() Nie lubię Cię Cytat:
Cytat:
Bunt dwulatka? Cytat:
Nawet na ślubie siostry tz czy chrzcie chrześnicy tz spacerowaliśmy wokół kościoła... Pisałyście o kupie... To ja Wam opiszę co u nas. Wczoraj już był dzień pełen bączków, nerwów, byłam pewna że kupę zrobi (robi co 3-4dni) no ale nie zrobił. Dziś do południa spokój a potem zaczęły się nerwy, dreptanie, ściskanie nóg ale nie chciał siedzieć na kibelku W końcu przyleciał do mnie, przytulił się i nie chciał puścić. Z płaczem zrobił kupę będąc u mnie na ręku... Ale to nie koniec bo po 2-3h historia się powtórzyła... A potem zupełnie inne dziecko. Nie wiem jak go przekonać do kupy na kibelku (z nocnika nie korzystamy od 2 tyg, kuzyn pokazał mu że można siku na stojąco do kibelka i już tak zostało) zdarzyło mu się tylko 2 razy ale to sadzałam go w ostatniej chwili dosłownie.
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Izumi ja też mogę Ci wysłać jakieś fotki, ale to już jutro
![]() Moje dziecko też przechodzi bunt, jest nie do wytrzymania. Bije wszystkich po kolei, ryczy, awanturuje się, wygina. Jak się zdenerwuje to rozwala zabawki;/ dzisiaj miała kare, wysypała kredki i pozwalała wszystko ze stolika. chciała iść do babci a nie chciała posprzątać, godzinę czasu z nią walczyłam, aż w końcu posprzątała. Śmiać mi się chciało, bo poszła sobie do drugiego pokoju i gadała do siebie: mama be, tata be, mama niu niu, tata niu niu. Nie poznaje własnego dziecka. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Machaj ja też mam czasami dosyć Zosi, Tobie przydałby się odpoczynek. Mój tż w tamtym tyg miał kilka dni wolnego, to w końcu odpoczęłam trochę. Koncze pisać prace inżynierską szwagrowi, to odpocznę, bo teraz siedzę nocami albo jak Zosi śpi i pisze. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Lind musisz być cierpliwa choć wiem że czasami to trudne. Zosia też na początku nie chciała kupy zrobić na nocnik. Przekonywałam ją chyba wszystkim, a że lubi słodycze to pomogło.
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
LIndsley jak robi tą kupę na nocnik to niech robi , takie wstrzymywanie nie jest dobre dla niego . Potem może mieć lęki przed robieniem tej kupy i się wstrzymywać .
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję szybkiej pomocy w PIT-ach. Weszłam sobie na e-deklaracje, wypełniłam ładnie formularz i chcę wysłać no i oczywiście nie wiem jak
. Wszystkie wtyczki i inne zainstalowane. Napisali żeby wpisać przychód z ostatniego PITu w miejscu podpisu a mi się tam niec nie podświetla. Co robić ??? Chciałam być nowoczesna a okazuję się być beznadziejna
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Iza nie pomogę ,nie znam się
Lind a czemu co 3-4 dni robi,zaparcia ma? |
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
no o 19 dostal kolejnego czopka ale o 20 nie chcial isc spac... i wyladowal u nas i tezet spi a ten ksiazeczke kolo niego oglada ooo ho chyba sie poklada... jutro do lekarza uderzamy... bo dziwna ta goraczka bez innych objawow;/
izumi ja tez ci moge cos podeslac hehe pocwiczysz na takim bardziej studyjnych zdj, jesli oczywiscie masz ochote:P a mam kilka sesji nie ruszanych:P |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Lind - daj mu robić kupę na nocnik skoro chce. Niech nie wstrzymuje bo później będzie problem. Lepiej nocnik teraz za sobą wszędzie wozić.
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrozumiałam że Michaś Lind robi kupę w majtki
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Źle mnie zrozumiałyście... Nasz nocnik kupy z bliska jeszcze nie widziałCytat:
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Może przez tą czekoladę nie mógł zrobić ,kombinuj jakoś może go zagaduj , przekup czymś żeby jednak usiadł
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Lind kurde nie wiem co Ci poradzić. Słodyczami nie da się przekupić, albo czymś co lubi. Zosia jak idzie robić siku czy kupe to wszyscy muszą z nią iść. Czasami jest tak że 4 osoby stoją w kiblu bo Zosia kupę robi albo sika
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Sara musi mieć widownie
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kurcze to może chwilowo tulić i pozwalać tak robić. Może się czegoś wystraszył na nocniku albo co? Nie mam pomysłu
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio nawet wujek Zosi się śmiał, ciekawe czy za 20 lat też będzie wszystkich wolała
Lind a może poczekaj jeszcze trochę. Odpuść na razie i za jakiś czas znowu spróbuj.
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej myślę że to banany, dawno nie jadł a teraz mu zasmakowały znów... Będzie dostawał mniej...---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Jaki dzisiaj osrany dzień na wizazu , Byłam dzisaj w szpitalu u Nataszy. Zdecydowanie na zdjęciach wyglada lepiej niż na żywo. Ale radzi sobie niezle jak na razie. Oddycha juz dobę bez respiratora i zmniejszono jej ilośc oddechowych z 20 do 10. Dodatkowo zwiększono jej pokarm do 3 ml. Odstawiono jej jeden antybiotyk i zakończono naswietlanie. Jutro jedziemy zarejestrować Natasze - czyli po akt urodzenia.
|
#3287 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a hobby nie mam... ja z tych nudnych kanapowców-komputerowców... tyle dobrze że mam szkołę co tydzień... co prawda nie odpoczywam siedząc na zajęciach czy plątając się po szpitalu ale przynajmniej po zajęciach mogę spokojnie pójść na zakupy próbowałam koleżankę namówić na pilates czy siłownie ale ona stwierdziła że ma w domy xboxa i sobie sama ćwiczy;/ hehe zacznie jej dziecko chodzić i gadać to zmieni zdanie Cytat:
hehe aniap już prawie przekonała mnie że z dzieckiem można na wakacje wyjechać i odpocząć... teraz się cieszę że nic nie zarezerwowaliśmy i możemy sobie pojechać sami... szukam wakacji na maderze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a piwka nie dosć że nie pijam to jeszcze nie miałabym z kim iść... ale chyba wybiorę się do kosmetyczki i masażysty... bo jakoś spięta jestem ![]() Cytat:
Cytat:
marcin miał wolne 2 tyg temu i on mi tak dziecko rozpuścił... ale całe szczęście że przed 15 jest w domu bo mi kale położy spać i mnie trochę odciąży od niej... evitka- ja już ci nie będę pisać jak to mnie teksty lenki powalają... tak samo julki! wygadane bystre dziewczyny a co do tekstów o kupie... co prawda nie kali tylko takiej psiej.. kiedyś spacerowałyśmy a jeszcze śniegu było dużo... i na chodniku leżała duża kupa... kala tak popatrzyła i ze zdziwieniem powiedziała "oo mamo kupa" ja powiedziałam że pewnie jakiś piesek zrobił... kawałek dalej taki duży owczarek zaczął na nas szczekać (dobrze że ogrodzenie było wysokie) a kala tak poważnie do niego :'to ty zrobiłeś kupe?' a dziś się śmiałam bo jak kala wyrzuciła marcina z sypialni to ten stał w pokoju i jak chciała wyjść i go zobaczyła to przybiegała z powrotem do mnie. pytałam się co tam jest a ona 'wielkie nic' a później zamiast tata mówiła na niego TEN... na mnie czasami mówi 'mamo kali'a pokaże wam mój skarb... (tak sobie myślę: dobrze że skrzyni nie mam bo bym ten mój skarb w niej zamknęła i zakopała 1 i 2 z naszego nieudanego wyjazdu do wisły.. zdążyła się jeszcze w kulkach pobawić... 3 i 4 ona na prawdę nie jest tak grzeczna na jaką wygląda na tych zdj a chciałam się jej lokami pochwalić
|
|||||||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
popiku dzisja lecial taki program o ciazach i porodach na style i byly matki po 40:P i byla jedna co urodzila dziecko nie wazace nawet 600g i potem pokazywali jak juz z nim do domu wracala... i ja tak samo to widze u was
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Pop super wiadomosci!!!
A ty jak sie czujesz piszac o dzieciach w liczbie mnogiej??? mnie na poczatku tak jakos inaczej bylo.zawsze bylo mloda,mala a teraz ale ktora mala?;D to juz wiedza za mloda,mala-Oliwia ociupinek-Amelia
|
|
#3290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przybiera już na wadze? jeszcze trochę i będzie z wami w domu
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
machaj ona wyglada na takiego aniolka!
przesliczna jest! a te wlosy u nas mala robi i siku i kupe ale trzeba trafic i ja posadzic ANA COS DLA CIEBIE skoro i tak zasrany dzien mamy to tez opowiem,a co! lata sobie sroch po domu,w samych majtach skarpetkach i bluzce no i uladamy klocki po czym chcialam ja podrzucic w zabawie do gory zlapalam za tylek a tam akurat co??megaaaaaaa kupa! no ja myslalam ze nie wyrobie:zygi:
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda - ja gdy oglądam tego typu programy to od razu rycze.
Darusia- bardzo dziwnie mi się myśli ze mam dzieci. I trochę się boje o tym myśleć. Tym bardziej ze właściwe to nic się nie zmieniło bo Nataszy nie ma z nami.ona jest gdzieś tam daleko tak nierealnie. Machaj - będzie za jakieś 2-3 miesieace i to jest wersja optymistyczna.
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
popik na pewno po takim czasie bedzie z wami,moze wczesniej troszke,widac ze laska silna super sobie radzi!
my na poczatku hehehe kal ktos przychodzil do nas a laski spaly w jednym pokoju i jakis blizej nieokreslony dzwiek z ktorejs paszczy wybiegal to zawsze bylo"ktore to?" ![]() wszystko na pewno bedzie dobrze ![]() tak sobie mysle,cudnie jest miec taka sliczna 2 ! na prawde,ale najgorsze to te podwojnie zalane mieszkania :P ale to nic bo nawet jak oli idzie olana kaczym krokiem-nozka przy nozce tak smieszne z usmiechem to ja wymiekam:P a Amelia to moze i druga polowe bedzie zasikiwac-dziadkow;p
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
oj tez ryczalam zwlaszcza ze takie porody donoszone to pokazywali w calosci... np jak dziecko w basenie sie rodzilo... albo przez cesarke... masakra... i to ile czasu to dziecko przy matce bylo zaraz po porodzie tez masakra niewazne czy naturalnie czy cesarka od razu do piersi mataki.... a to z basenu to spalo jak sie urodzilo dopiero jak z wody calkowice je wyciagneli to sie drzec zaczelo
![]() no kala rzeczywiscie wymiata z loczkami...a moje chlopy padly razem jutro wkleje wam fotki jak razem spali ja wymiekam tu
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
mloda moj tez fajnie wyglada jak w 3 leza czy spia,tz w srodku oliwka z jednej amelcia z drugiej
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
hehe u na bardziej widac jak dawidek w lozku rzadzi hehe
|
|
|
|
#3297 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja od 5 na nogach
która mnie przebije, a raczej moje dziecko, co kupe chcialo, i już uznało że jest wyspaneCytat:
![]() Masło orzechowe uwielbiamy, to tez musze kupić Cytat:
Dużo daje też zabarwienie wody tymi tabletkami do spływuCytat:
Mi to i tak nic nie dało bo niby dane które wpisywałam się różniły, i musialam osobiście![]() Cytat:
Ja ciągle wierzę że na święta będzie z wami w domu Cytat:
Ja właśnie wszystko sama, bo koleżanki leniwe na wychodzenie z domu wolą seriale oglądać
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Sara - zapomniałam wczoraj napisać że cieszę sie ze wszystko OK z Twoimi cycami Machaj -Kalina wygląda jak laleczka i te jej loczki. Madzia i MAchaj - mi też brakuje towarzystwa do uprawiania sportu. Szkoda że tak daleko mieszkamy. Madzia - ja Ciebie mogę przebić. Poszłam spać o 24 (o tej godzinie biorę tabletki) a o 2 TZ mnie budził na ściąganie mleka. i potem znowu o 6 musiałam wstać. Czyli jakbym tak zsumowała to może jakieś 4 godziny w sumie spałam.
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P0P Twoja Oliwka lubi gry mój też, u mojego małego teraz the best jest ant smaher na smartphon. Uwielbia zgniatać te mrówki Najlepiej że jak ose trafi to on jakby faktycznie wierzył że go boli jak z telefonu słyszy auć i wibracja, to on zabiera paluszka i sobie dmucha
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
P0P super wiadomości
jeszcze troszkę i Natasza będzie już z Wami w domu Młoda zdrówka dla Dawidka U nas ostatnio zawitała pokrzywka cos strasznego, nie wiem od czego, lekarka dała nam syropek i narazie nie ma nawrotów
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

rzuca wszystkim.. normalnie nerwus na całego;/ ja chyba musze sobie dożylnie melisę podawać;/
Nawet na ślubie siostry tz czy chrzcie chrześnicy tz spacerowaliśmy wokół kościoła... 

. Wszystkie wtyczki i inne zainstalowane. Napisali żeby wpisać przychód z ostatniego PITu w miejscu podpisu a mi się tam niec nie podświetla. 

).Jak jest tylko ze mną sam w domu to złote dziecko ,ale jak się tż pojawi na horyzoncie to zaczyna świrować bo wie że tatę można na to czy na tamto naciągnąć .