Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1940 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 21:13   #58171
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jakie śliczne są tutaj
Też uważam, że powinnaś potestować sylikony, tylko teraz będą to testy świadome

Może odstaw oby dwa? Weź też pod uwagę "przedwiośnie" (chociaż u mnie znów śniegu napadało ), mi też teraz strasznie włosy lecą
Jak odstawię obydwa i przejdzie to nie będę wiedziała które szkodziło Odstawię najpierw ten suchy, nie jest mi niezbędny do szczęścia, w awaryjnych sytuacjach tylko. No i fakt, przedwiośnie może mieć wpływ Dobrze, że tą Silicę zaczęłam brać bo bez tego pewnie by mi połowa włosów wypadła
Stary 2012-02-28, 21:15   #58172
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
czy Twoja dieta pozwala na picie oleju lnianego? 2 łyżki dziennie, no bodaj jedna i zapomnisz o cholesterolu
Jak najbardziej Mam nawet lniany, taki jak Ty, ale otwarty od grudnia i boje sie go teraz pic Napisalam maila do Oleofarmu z pytaniem jak to z nim jest, z tym terminem przydatnosci, mam nadzieje, ze odpisza przed kwietniem, kiedy mija termin

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A ja tęsknię za tym skrętem co mam w załączniku I objętością
To sprzed pielęgnacji CG
oczyyyyy!
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nie widać poza tym nawet nawet jeśli coś się usztywni to wystarczy odgnieść. Ja bardziej preferuje opcję wcierania żelu po góra 15 minutach kiedy włosy są jeszcze wilgotne. Wtedy sobie schną i nie widać, że coś był wtarte w skalp. Gdybyś np chciała wcierać jak masz suche to podejrzewam, że byłby efekt króla lwa przerabiałam Jak wolisz. Możesz kombinować z nawilżeniem żelem albo spróbować teraz jantara.
To sprobuje z zelem, a jak cos bedzie nie halo to Jantar pojdzie w ruch

Cytat:
Nie wiadomo co może podziałać a co nie także kiedyś możesz spróbować łopianowego czy też typowo na wypadanie hinduskich czy indyjskich. Zawsze mi się to myli
Mam Vatike, ale raczej nie uzywam, bo kokos srednio mi sluzy. Ale w sumie w sam skalp wmasowywac moge, a przynajmniej sprobuje

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Bo to wlasnie iwonsia glownie przekonala mnie do tej farbki Kolory sa zblizone tylko tym razem iwonsia zdradzila londe dla garniera
Aaa chyba ze tak

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
ahh tak mi mów marzę o takich pieknościach jak ma claudin...
Dziekuje

P.S. Firma Eiri made my day

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:16   #58173
styna15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatron77
moje BINGO przyszło, ale czeka na poczcie, bo nie było nas w domu . Daleko mam, bo do sąsiedniej wioski musze gnać, nie chce mi się.
ale WIZAŻ jest czujny, popatrzcie co robi jak napiszę moje BINGO łącznie mo☠☠☠INGO
ooo czyli jednak coś tam powysyłali napisze dziś do nich z pytaniem czy wysłali, bo jeżeli nie to chce zwrotu gotówki
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:17   #58174
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Firma Eiri to świetna sprawdzona marka!!! Warto poznać
Marka ma właśnie taką minę:
Cytat:
PS. Eiri, a moze byś te swoje wciereczki gdzieś w jednym miejscu trzasnęła... Bo w receptariuszu faktycznie tylko jedna chyba jest. A sama bym coś pokombinowała z Jantarem, dodałam na razie liposomy AAK oraz wit. all in one. Także te , które proponowałaś w wątku półproduktowym. W końcu jesteś firmą z tradycjami i własnym laboratorium doświadczalnym na głowie
No tak, w receptariuszu jest właściwie odżywka (taka ilość oleju nie nadaje się do wcierania). A wcierki przetestowane i bezpieczne (z mojego punktu widzenia, czyli nie drażniące i przejawiające pewną skuteczność) wrzucam do wątku o półproduktach.
Mam to wszystko wrzucić do osobnego wątku? Plus przepisy z Jantarem?
Robiłam jeszcze inne rzeczy (odżywki b/s), ale słabe...
Stary 2012-02-28, 21:27   #58175
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie?
Jakie eksperymenty czy jakie odzywki?
Zartuje. Odzywki sa ladne. Ta pierwsza to maska, firma Matas Natur, wysoko aloes i maslo shea w skladzie plus ekstrakt z jagod goji. Wyglada na calkiem CG.
Ta druga to odzywka nawilzajaca Sanex - z aminokwasami pszenicy, panthenolem, rumiankiem, ma amodimethicone ale po zapachu, nie bedzie problemu. Ja ortodoksyjna w 100% nie jestem.
Eksperymentu beda obejmowac wyprobowanie obu a takze krotsze trzymanie oleju z jojoby. To dlatego, ze zawsze kladlam oleje na noc - przekonana ze im dluzej tym bedzie lepiej. Nie przyszlo mi do glowy ze zawsze mozna przedobrzyc, niestety. Dlatego chce poobserwowac co da trzymanie 3-4 godziny.

Cytat:
Ewciu, miałam właśnie napisać,że może za bardzo na siłe to CG? Basia mnie uprzedziła, widzę. Może trzeba znaleźć złoty środek... W końcu mało która z nas jest 100%CG. Z czegoś zrezygnuj, coś zostaw...

Edit:
Basia też o aurea mediocritas
Popieram. Zebym ja tak miala trzymac sie CG w 100 procentach, tobym musiala wyrzucic kilka moich odzywek. A przeciez mi sluza pomimo silikonu i polyquaternium tu i owdzie.
SLS i tak idzie raz na 3 tygodnie przed hennowaniem obowiazkowo.
Umylam wlosy pod prysznicem i musze stwierdzic, ze stanowczo sluzy im mycie w pozycji pionowej czyli bede sie odzwyczajac od mycia z glowa w dol. Mniej mi sie wlosy beda platac. Schne i widze jak mi sie formuja moje falo-loki apetyczne.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:36   #58176
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Jaki miły A od kiedy Ci włosy wypadają?

Wcierki na bazie Jantara to w zasadzie Jantar + liposomy, nic więcej nie mieszam.
Miły jak zawsze :P Uczy się od najlepszych (mówiąc to spojrzała w lustro)

A wypadaja od wielu lat niestety. Głównie od czasu, kiedy je przerzedzałam, rozjaśniałam i prostowałam - a samego prostowania na rozjaśnionych pasemkach było z 8 lat Jakies 3, 4 lata temu przefarbowałam się i mam tylko kilka jasnych pasemek, no ale do końca roku nadal wciąż prostowałam. No i wydawało mi się, że dbałam o włosy...

Dawaj jakąś fajna recepturkę, to będe testować
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:40   #58177
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dzięki AgRafka .
Ja nie cierpię jak ktokolwiek gmera mi we włosach, bo większość robi to bez poszanowania dla loka niestety.
Znam to Większość osób po prostu przeczesuje mi włosy palcami No nic tylko zatłuc od razu

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Mi to eko-sreko napisało drugi raz wywód jakie to Bingo jest blee, bo nie przesyła na czas i w ogóle. To im odpisałam, że zamówione przeze mnie produkty sa dostępne w Bingo, żeby nie ściemniali. No to mi na to, że w razie czego oddadzą kasę... wrrr
Co to za eko-coś? Chcę wiedzieć jakiego sklepu się wystrzegać.

Cytat:
Basiu, ale znów coś kosztem czegoś W ogóle nie podcinam końcówek od czasu pielęgnacji Boję się trochę wracać do szamponów z SLSem, wiadomo, łatwo będzie przesuszyć
Muszę porządnie pomyśleć nad tym wszystkim \

Ah. I ostatnio umyłam dwa razy pod rząd włosy szamponem, raz z SLSem, drugi raz delikatniejszy, tą bazą z ecospa i jakby były lekko piórkowate
To może myj SLeS-em sam skalp? Daj na długość jakąś odżywkę i dopiero umyj skalp
Stary 2012-02-28, 21:59   #58178
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Znam to Większość osób po prostu przeczesuje mi włosy palcami No nic tylko zatłuc od razu

Co to za eko-coś? Chcę wiedzieć jakiego sklepu się wystrzegać.

To może myj SLeS-em sam skalp? Daj na długość jakąś odżywkę i dopiero umyj skalp
ekostrefa.pl

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:06   #58179
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Umylam wlosy pod prysznicem i musze stwierdzic, ze stanowczo sluzy im mycie w pozycji pionowej czyli bede sie odzwyczajac od mycia z glowa w dol. Mniej mi sie wlosy beda platac. Schne i widze jak mi sie formuja moje falo-loki apetyczne.
takie 'pionowe' mycie ma pomóc na plątanie? bo ja to tylko potrafię je rozczesać jak pływają w wannie pełnej wody... czy po jakimś czasie pielęgnacji CG będę się mniej plątać? i będę mogła myć w pionie?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:15   #58180
sonyo
Raczkowanie

Czy któraś z Was stosowała olej z orzechów włoskich? Wyczaiłam dzisiaj w Auchan i już, już prawie wzięłam, ale pomyślałam, że najpierw się dowiem co i jak, no i przede wszystkim chyba najpierw wolę kupić Alterrę Pomarańczę i brzozę . Widziałam też odżywki w sprayu Mrs Potters i zastanawiałam się nad kupnem. W ogóle musiałam się bardzo pilnować, żeby nie wykupić wszystkich kosmetyków zgodnych z CG. Ostatecznie wyszłam tylko z żelem Graffiti Bielendy
Przy okazji, gdzie można znaleźć maskę Gloria (we Wrocławiu)? Na KWC dziewczyny pisały, że w Auchan, ale nie widziałam.
Stary 2012-02-28, 22:17   #58181
Chatul
ma zielone pojęcie

Czy owies hydrolizowany byłby dobrą alternatywą dla keratyny? Czy jednak ma zbyt duże cząsteczki? Wie ktoś?

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ekostrefa.pl
Dzięki za informację
Stary 2012-02-28, 22:34   #58182
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Marka ma właśnie taką minę:

No tak, w receptariuszu jest właściwie odżywka (taka ilość oleju nie nadaje się do wcierania). A wcierki przetestowane i bezpieczne (z mojego punktu widzenia, czyli nie drażniące i przejawiające pewną skuteczność) wrzucam do wątku o półproduktach.
Mam to wszystko wrzucić do osobnego wątku? Plus przepisy z Jantarem?
Robiłam jeszcze inne rzeczy (odżywki b/s), ale słabe...
W sumie niekoniecznie do osobnego wątku, ale jakby wszytskie były albo w receptariuszu, albo na półproduktowym , to byśmy wiedziały, gdzie szukac i odsyłać inne zainteresowane. Wiem, ze kilka na półproduktach już jest, ale nie wiem, czy z Jantarem.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała olej z orzechów włoskich? Wyczaiłam dzisiaj w Auchan i już, już prawie wzięłam, ale pomyślałam, że najpierw się dowiem co i jak, no i przede wszystkim chyba najpierw wolę kupić Alterrę Pomarańczę i brzozę . Widziałam też odżywki w sprayu Mrs Potters i zastanawiałam się nad kupnem. W ogóle musiałam się bardzo pilnować, żeby nie wykupić wszystkich kosmetyków zgodnych z CG. Ostatecznie wyszłam tylko z żelem Graffiti Bielendy
Przy okazji, gdzie można znaleźć maskę Gloria (we Wrocławiu)? Na KWC dziewczyny pisały, że w Auchan, ale nie widziałam.
Olej z o. włoskich stosuje wiele z nas. U mnie o ile pamiętam nawet lepiej się sprawdził niż alterra pomarańcza, ale to już musisz sama wypróbować, bo tu reguły nie ma.
Cytat:
Czy owies hydrolizowany byłby dobrą alternatywą dla keratyny? Czy jednak ma zbyt duże cząsteczki? Wie ktoś?

Dzięki za informację
Eloe by wiedziała na pewno.
Też się właśnie zastanawiałam, bo przed chwilą robiłam zakupy w naturalisie i mają ten owies, a nie mają keratyny (wiem, ze u Ciebie zaim=nteresowanie nim z innych wzgledów wynika). Ostatecznie wzięłam aloes, jedwab i elastynę.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:38   #58183
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Eloe by wiedziała na pewno.
To poczekam na Eloe

Cytat:
Też się właśnie zastanawiałam, bo przed chwilą robiłam zakupy w naturalisie i mają ten owies, a nie mają keratyny (wiem, ze u Ciebie zaim=nteresowanie nim z innych wzgledów wynika). Ostatecznie wzięłam aloes, jedwab i elastynę.
Ja dzisiaj doczytałam na mazidłach, że ich keratyna jest pozyskiwana z owczej wełny, co wskazuje na to, że ta keratyna jest wegetariańska. Bardzo by mi to sprawę ułatwiło
Stary 2012-02-28, 22:56   #58184
vyenna
Zadomowienie

A ja się zastanawiam nad olejem rzepakowym. Dzisiaj przybył w ramach tego, że taki zwykły do smażenia się ostatnio skończył. Taki w zwykłej plastikowej butelce, rafinowany niestety i tak to niechętnie bym go kładła na łeb. ..Ale zwróciłam uwagę, że jest rzepakowy, więc teraz juz nie wiem Może by dobrze zrobił?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:46   #58185
patusia88
Raczkowanie

Witam
Po obejrzeniu zdjęć z przed 5lat doszłam do wniosku ze wrócę do swoich kreconych
Tydzień temu odstawilam prostownica(codzienne prostowania)
Zakupilam rycynowy i nfte kosmetyczna szampon bez SLS i balsam babuni b/s.
Niestety powrót do skrętu sprzed 5latnie będzie taki prosty od połowy włosy sie pusza nie układają sie w piękne niegdyś loki... Ale walczę.
Ostatnio u fryzjera w listopadzie (zapuszczam) końce są ok jak na taki czas
No i drożdze pije od wczoraj 1/3 kostki.

Skrrecie wróć!
patusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 00:37   #58186
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Dzewczyny, a używałyście to: Fructis, Nutri-gładki Odżywka wzmacniająca ?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2135
Baaardzo mi się podoba.
Używam nie wzmacniającej, tylko czysty blask czy coś w ten deseń. Składy wydają mi się podobne. Lubię ją Jest raczej lekka, średnio wydajna, ale i tak fajna
Cytat:
Hmm..widziałam w sklepiku z chemią na ul. Reja (gdzieś w okolicach szkoły,nie wiem czy to Twoje rejony)

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam nad olejem rzepakowym. Dzisiaj przybył w ramach tego, że taki zwykły do smażenia się ostatnio skończył. Taki w zwykłej plastikowej butelce, rafinowany niestety i tak to niechętnie bym go kładła na łeb. ..Ale zwróciłam uwagę, że jest rzepakowy, więc teraz juz nie wiem Może by dobrze zrobił?
z braku laku i rzepakowy dobrze robi on wcale taki kiepski nie jest składowo
Stary 2012-02-29, 06:35   #58187
Chatul
ma zielone pojęcie

Wczoraj dałam pod żel mrożący, balsam mleczny Joanny z Apteczki Babuni. Efekt mi się bardzo podoba Lubię ten balsam
Stary 2012-02-29, 07:46   #58188
YouStynka88
Raczkowanie

Cytat:

Eiri to nasza koleżanka zaKręcona, która robi świetne wcierki z półproduktów
No i się zamotałam. Eiri przepraszam a tajemnicę wcierek muszę przeanalizować, w sobotę siadam i czytam info. z wizażu

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez patusia88 Pokaż wiadomość
Witam
Po obejrzeniu zdjęć z przed 5lat doszłam do wniosku ze wrócę do swoich kreconych
Tydzień temu odstawilam prostownica(codzienne prostowania)
Zakupilam rycynowy i nfte kosmetyczna szampon bez SLS i balsam babuni b/s.
Niestety powrót do skrętu sprzed 5latnie będzie taki prosty od połowy włosy sie pusza nie układają sie w piękne niegdyś loki... Ale walczę.
Ostatnio u fryzjera w listopadzie (zapuszczam) końce są ok jak na taki czas
No i drożdze pije od wczoraj 1/3 kostki.

Skrrecie wróć!
Ja życzę wytrwałości, wprawdzie nigdy nie prostowałam, ale dobiłam swoje włosy rozjaśnianiem i co gorsza przyzwyczaiłam się do tak jasnego koloru! A farba nie rusza nie chce mi coś rozjaśniać włosów, więc zostaje rozjaśniacz ....;/
Także, skoro obie tu się pojawiłyśmy to do boju !
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:40   #58189
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj dałam pod żel mrożący, balsam mleczny Joanny z Apteczki Babuni. Efekt mi się bardzo podoba Lubię ten balsam
Też mam ten balsam, niezły jest
Moja koleżanka, która ma bardzo kręcone włosy (i niestety bardzo zniszczone farbowaniem i prostownicą) też ma po nim ładniejsze włosy.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

z braku laku i rzepakowy dobrze robi on wcale taki kiepski nie jest składowo
Myślałam tak ogólnie, nie tyle z braku laku (mam lniany, kokosowy, ze słodkich migdałów, różne )

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:14   #58190
martysek
Zadomowienie

Doszło moje zamówienie z mazideł: jedwab i keratyna hydrolizowana, active Aloe i guma ksantanowa.

Jak używać pierwszych dwóch? Z czym mieszać? Używać przed myciem czy po? W jakiej ilości?

Kupiłam też odżywke Artiste i użyłam jej wczoraj po myciu BD na ponad 30 minut pod czepek, potem Garnier AiK, ale włosy były bez szału. Skręt słaby, a rano pogniecione i oklapnięte.
Któraś z was pisała, że po myciu BD mokre włosy sa suche i u siebie zaobserwowałam to samo. Nie zmieniło się nawet po nałożeniu Artiste i w sumie nie wyobrażam sobie, żebym poradziła sobie z rozczesaniem włosów po użyciu BD i Artiste.

Wczoraj po myciu na spodniej tylnej warstwie włosów zauważyłam korkociągi Nie takie ciasne i sprężynujace jak u was, ale mniejsze pasma luźno skręcone wokół własnej osi. to możliwe przy moich włosach?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:21   #58191
Talka87
Raczkowanie

Czy któraś z Was stosowała Green Pharmacy Eliksir ziołowy w sprayu do włosów wzmacniających przeciw wypadaniu? Na wątku pielęgnacyjnym nikt nie odpowiedział, na KWC jest bez recenzji, wrzuciłam na wątek do analizy i czekam Kupiłam wczoraj pod wpływem impulsu i nie wiem czy dobrze zrobiłam
Wrzucam skład:
Aqua (Purified water), Lupinus Angustifolius Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Arctium Lappa (Burdock) Extract, Hydrolized soy Protein, Disodium EDTA, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben
Talka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:28   #58192
natalcia250
sentimental animal

doszło moje zamówienie witamina B5, keratyna hydrolizowana i olej kokosowy
keratynę i B5 dodaje się razem do odżywki po myciu? ile kropel?

i chciałam jeszcze zapytać o CP można to kupić w aptece? ile to kosztuje? ile trzeba brać tych tabletek dziennie?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-02-29 o 10:31
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:28   #58193
martysek
Zadomowienie

Talka, któraś z dziewczyn ma inną wersję z Green Pharmacy. Skład fajny.
Stary 2012-02-29, 11:11   #58194
JednaNaMilion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Talka87 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała Green Pharmacy Eliksir ziołowy w sprayu do włosów wzmacniających przeciw wypadaniu? Na wątku pielęgnacyjnym nikt nie odpowiedział, na KWC jest bez recenzji, wrzuciłam na wątek do analizy i czekam Kupiłam wczoraj pod wpływem impulsu i nie wiem czy dobrze zrobiłam
Wrzucam skład:
Aqua (Purified water), Lupinus Angustifolius Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Arctium Lappa (Burdock) Extract, Hydrolized soy Protein, Disodium EDTA, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben
Ja go używam od około dwóch tygodni, więc jeszcze nic konkretnego nie powiem. Wcieram go w skórę głowy codziennie. Całe włosy spsikałam raz, ładnie je wygładziło aczkolwiek boję się używać na włosy codziennie żeby zioła nie przesuszyły. Ogólnie myślę, że za tą cenę warto spróbować. Poza tym uwielbiam jego zapach ))
Stary 2012-02-29, 11:20   #58195
Talka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Talka, któraś z dziewczyn ma inną wersję z Green Pharmacy. Skład fajny.
Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
Ja go używam od około dwóch tygodni, więc jeszcze nic konkretnego nie powiem. Wcieram go w skórę głowy codziennie. Całe włosy spsikałam raz, ładnie je wygładziło aczkolwiek boję się używać na włosy codziennie żeby zioła nie przesuszyły. Ogólnie myślę, że za tą cenę warto spróbować. Poza tym uwielbiam jego zapach ))
Dziękuję za odpowiedzi jeszcze dokładnie nie znam się na składach, poki co wizaż jest moja wyrocznią Skusiła mnie cena tego psikadła, a że nie miałam żadnej wcierki to trafił do koszyka. Zobaczymy jak się sprawdzi
Talka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:34   #58196
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Po tej z rzepa czy po tej z babuni? A wewnetrznie? Pamietam, ze pisalas o suplementach, ale to chyba w kontekscie galopujacego przyrostu na dlugosc, a nie porostu i niewypadania Wloski fajne!
Suple działają kompleksowo(dodatkowo KAŻDY na włosy na całym ciele) na gęstość też. Odsyłam Cię do mojego bloga, tam jest wsio - link w podpisie-bo za 10 min muszę lecieć na zajęcia
Cytat:
Nie, nie. Po wtarciu seboratinu odczekaj chwilę i wetrzyj żel lniany albo aloesowy. Kascysko chyba po godzinie aplikowała żel lniany. Przed myciem też oczywiście możesz, uchroni to troszkę skórę. Alkohol może podrażnić skórę (nawet jeśli uważasz, że nie jesteś wrażliwcem) i problem wypadania zamiast znikać może narastać
Aplikowała, i poleca wrażliwcom, chociaż sama wrażliwcem nie jest i może denata wcierać bez nawilżacza
Cytat:
Basiu, ale znów coś kosztem czegoś W ogóle nie podcinam końcówek od czasu pielęgnacji Boję się trochę wracać do szamponów z SLSem, wiadomo, łatwo będzie przesuszyć
Muszę porządnie pomyśleć nad tym wszystkim \

Ah. I ostatnio umyłam dwa razy pod rząd włosy szamponem, raz z SLSem, drugi raz delikatniejszy, tą bazą z ecospa i jakby były lekko piórkowate
Kobieto, tyle czasu myłaś SLSem i włosy Ci nie wypadły Chatul czy Ewalucja też jadą SLSem i mają piękne włosy.
Za dużo myślisz o włosach, za dużo...
Cytat:
Orzech włoski rulez, właśnie z Auchana

Wyskrobałam najbardziej bezczelnego maila w życiu do ecosreco, jak mi się kasa na koncie niedługo nie pojawi to
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:40   #58197
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Kupiłam też odżywke Artiste i użyłam jej wczoraj po myciu BD na ponad 30 minut pod czepek, potem Garnier AiK, ale włosy były bez szału. Skręt słaby, a rano pogniecione i oklapnięte.
Któraś z was pisała, że po myciu BD mokre włosy sa suche i u siebie zaobserwowałam to samo. Nie zmieniło się nawet po nałożeniu Artiste i w sumie nie wyobrażam sobie, żebym poradziła sobie z rozczesaniem włosów po użyciu BD i Artiste.

Wczoraj po myciu na spodniej tylnej warstwie włosów zauważyłam korkociągi Nie takie ciasne i sprężynujace jak u was, ale mniejsze pasma luźno skręcone wokół własnej osi. to możliwe przy moich włosach?
Artiste jest odżywką typowo proteinową, więc nawilżać to ona z pewnością nie będzie. Włosy przeproteinowane mogą być suche i łamliwe. Po samej artiste raczej nie ma szans, że włosy będą łatwe w rozczesywaniu - lepiej zmieszać ją z dużą ilością Garniera AiK i ogólnie rzecz biorąc używać żadko
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:46   #58198
gohs
Zakorzenienie

Jak ktoś chce zobaczyć jak źle mogą wyglądać włosy w generalnie niezłej kondycji to zapraszam do codziennika
Stary 2012-02-29, 11:47   #58199
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
doszło moje zamówienie witamina B5, keratyna hydrolizowana i olej kokosowy
keratynę i B5 dodaje się razem do odżywki po myciu? ile kropel?

i chciałam jeszcze zapytać o CP można to kupić w aptece? ile to kosztuje? ile trzeba brać tych tabletek dziennie?
CP kupisz w aptece za niecałe 6 zł (przynajmniej taka cena jest na DOZie) i bierzesz od 3 do 6 tabletek dziennie.

u mnie chyba już są efekty po CP, ale nie wiem sama - niby widzę że włosy mi urosły, ale jakoś TŻ nie umie ich zmierzyć - po obcięciu niby było 50,5 cm, a jak mierzył mi tydzień temu, to wyszło mu 49 cm dzisiaj jak zmierzył, to 50 cm. no i co mam o tym myśleć?
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:51   #58200
martysek
Zadomowienie

Sophistgirl, dzięki za odpowiedź. Basia kiedyś pisała, jak używać Artiste, więc po jej uzyciu dałam Garniera i dziś włosy są miękkie i lśniące.

Kascysko, też czekam na swoja paczkę. W odpowiedzi odpisali mi, że mój mail wpadł do spamu i dlatego tyle czekałam na odpowiedź.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości