|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Hmm...Czyzby jednak ten 29?Kusisz los
Ja tez nie czulam skurczy,ani nawet nic nie przeczuwalam.Zaczelo sie znienacka ![]() Jestes bardzo dzielna kobieta! Dobrze,ze to juz za toba,bo bardzo sie nacierpialas. Ale nagroda za to jest wspaniala. Czekamy na zdjecie maluszka! Cytat:
dla Kubusia.Dzielny chlopczyk.
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ludzie mogliby się zorientować że kobiecie w ciąży nie wygodnie siedzieć na tych urzędowych krzesłach i tak długo czekać. Zobaczymy jak będzie u mnie ja mam za tydzień wizytę w urzędzie pracy. |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga nawet nie wiem co i jak napisać... Wzruszyłam się ogromnie.. Mimo Twojego bólu, myślę, że to wszystko co napisałaś jest piękne i niesamowite.. Jesteś bardzo dzielna
|
|
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z prawem że kobieta w widocznej ciąży ma pierwszeństwo?? Kłuć sie tam!!
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, za dużo te spotkania nie dały, ale chociaż pies chętniej bawi się z innymi. Cieszę się, że jest posłuszna, wierna, uległa... ale są rzeczy, nad którymi czasem ciężko mi zapanować (jak przychodzi ktoś nieznajomy, kręci się pod nogami i nie pozwala mu swobodnie przejść po mieszkaniu). Jak jestem z mężem to ok, zawsze któreś przystopuje psa, ale jak byłam sama po zalaniu i przyszli fachowcy oglądać co się dzieje, musiałam skupić się, aby przekazać wszystkie informacje a piesek - hyc między nogami łapał pana inspektora za buty nie pozwalając wejść dalej. Cytat:
![]() aaaggaa, dzięki za opis porodu A my pierwiastki musimy przecież wiedzieć, że poród to nie takie 5 minut, jeden bolesny skurcz i dziecko na świecie. Czasem przecież pojawiają się jakieś komplikacje, zdajemy sobie sprawę, że będzie bolało...Najważniejsze, że jesteście w domku, zdrowi i szczęśliwi Wczoraj było ekstra niskie ciśnienie, bo najpierw padał śnieg, potem cały dzień deszcz, pochmurno... Nie czułam się najlepiej, do tego bolały mnie plecy, krzyż i byłam przemęczona wszystkim (stąd moja frustracja na psa, ale daję słowo, że tylko sobie pogadałam, nikt nie ucierpiał, tylko jeszcze w wannie sobie trochę popłakałam). W nocy brzuch jeszcze mi trochę twardniał, śniło mi się, że rodzę Dziś od rana mała już fika i wszystko wróciło do stanu wcześniejszego.
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
agnes trzymam kciuki za ktg!
![]() no i ściskam kciuki za Natkulec! ![]() alegna super, że z synkiem wszystko ok A po porodzie koniecznie sprawdź tą sprawę z tętnem!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-29 o 11:29 |
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny same widzicie jakie te wszystkie dziewczyny są nie miłe. Spytałam czy mogłabym wejść poza kolejką żadna się nie odezwała to popatrzyły na mnie jak na wariatkę ale widać że mają po 18 lat góra to co takie zrozumieją. Usiadłam i siedzę ale kręgosłup mi do d*** wchodzi za przeproszeniem. Wkurzyłam się i powiedziałam na głos że bardzo kulturalne to nasze społeczeństwo i co z prawem dla ciężarnych
|
|
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja zmykam. Spacerek i trochę spraw do załatwienia!
Ppapa później wpadnę. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Mój bohater!!
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
lenka kciuki za wizyte!
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Wlasnie sie dowiedzialam, ze na pewno juz jutro przyjezdza tesciowa! ![]() Ja musze do jutra urodzic, bo jestem bardzo drazliwa i nie zniose jej osoby ;/
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia i duuuuużo cierpliwości |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz odszukam, to sobie przeczytacie. Jedyne zrozumienie mają młode matki, które same biegały z brzuchem.
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mozliwe
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=576846&page=53 Polecam lekturę każdej, to nam otworzy oczy, dlaczego jesteśmy traktowane po chamsku przez społeczeństwo a przejawy dobroci doświadczamy od panów.
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Jolka Lena i Aguśka trzymam kciuki za wizyty ![]() MoniqW trzymaj sie tam w tym szpitalu Aaagga super opis porodu...bardzo wzruszający i piękny..najważniejsze że jesteście juz wszyscy w komplecie Gosia ja to jeszcze do mamy chodziłam w nocy jak mi sie cos złego przysniło jak byłam nastolatką... ![]() Mravka a długa ta delegacja będzie? Alegna ja tez zawsze miałam i mam puls 90-105...nie wiedziałam że to trzeba kontrolować... Ania dzielny Kubuś...super... Ja jestem ciekawa jak tam mój syneczek będzie się zachowywal w samochodzie bo narazie za każdym razem jak tylko czyms jadę to harce się zaczynają.. Claudia a to babole wstrętne w tym Urzędzie...kobiecie w zaawansowanej ciązy nie ustąpić... dobrze że skomentowałaś...Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wygodniej niz na stojaco gratki ![]() ja sobie pozwole do ciebie esemesowac jak bym zaczela rodzic pije kakao i chyba sie do rossmana przejdze bo dzis mnie cos nosi a jeszcze ladne sloneczko za oknem swieci |
|
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to współczuje....
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za kciuki ale musze was prosic o dalsze ich trzymanie i licze ze wizazowe jak zawsze pomoga.
Juz wiem, ze dzis mnie nie puszcza wyniki czyste ale szyjka tak miekka, ze lekarz boi sie mnie puscic. Zdecydowalismy sie na załozenie pessara bo to jednaj troche za wczesnie a do tego ta gotowosc macicy. Licze ze ten krazek da mi troche komfortu psychicznego bo juz sie dzis rozkleiłam, zadzwoniłam do tz i emocje/hormony wzieły gore. Troche go wystraszyłam probujac przez łzy tłumaczyc ze wszystko dobrze, wyniki czyste ale dla bezpieczenstwa trzeba zalozyc krazek i musze zostac w szpitalu. Bo jak jutro przyjedzie i mi załoza to od razu nie wypuszcza jezeli juz to najwczesniej w sobote. Liczyłam sie z tym , ze moze byc roznie i oczywiscie dla dobra dziecka zrobie wszystko ale wiecie jak to jest jak sie człowiek nastawi... Ehhhh I jeszcze zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie dalej czy ja bede musiała lezec plackiem? Tyle rzeczy ma jeszcze do zrobienia poczawszy od prania i prasowania ubranek. Agaaa opis porodu bardzo mnie poruszył i znow łzy. Dzielna jestes. Ale mam dzis emocjonalny dzien ! |
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ja jestem nierodzaca tak szybko, wczoraj TZ stwierdzil ze mój brzuch jest tak wysoko,jak nigdy i ze cycusie sie ladnie na nim polozyly ) wiec zanim sie obnizy, zanim odpadnie mi czop, obstawiam prima aprilis 1 kwietnia![]() dziewczyny piekne jestescie z brzuszkami ![]() Karolca pies moich rodziców tez robi taki bałagan, delikatnie mowiąc, wymiotuje czesto, czasem go czysci ,ja sobie nie wyobrazam u siebie w domu..pies to tylko w budzie i juz ,chyba ze taki niekłopotliwy, bo wiem ze sa takie psy ,czystsze niz niektorzy ludzie. Trzymam kciiuki za wszystkie wizyty Konia super ze wszystko sie układa masz teraz dwie cudowne córunie, kochajacego i wspierajacego meza przy boku, czego chciec wiecej, oby tak dalej![]() W ogole u mnie 3 trymestr jest pelen zachcianek i ich spelniania co najgorsze, Wczoraj jak wymieniłam TZ co bym zjadła to sie za glowe złapał. Aga cudowny opis porodu mimo wszystko, jestes bardzo dzielna a ja sie tearz troche znowu boje, bo ja nie mam co liczyc na znieczulenie.. wielkie uznanie dla TZ, mam nadzieje ze u nas nie bedzie rozwodu po porodzie, nie wiem czy mój TZ to wytrzyma. Boje sie ze trauma po porodzie wpedzi mnie w depresje i odbierze milosc do dziecka. Co do przywilejów w ciazy, to ludzie tak wlasnie podchodza do tego jak KArolca napisała, zrobilas sobie dziecko to sie mecz i pewnie jeszcze sie smieja pod nosem, dlatego ja nawet nie licze na jakiekolwiek ulgi.Oczywiscie sa wyjatki, ale bardzo nieliczne. Ja sama nie wiem co dzis bede robic, w sumie wiele bym chciala, ale nie wiem jak to bedzie .W szafkach w kuchni bym posprzatala, pranie reczne zrobila,troszke szycia recznego, spacer mnie kusi ![]() Moniq
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-29 o 12:09 |
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama kilka razy poprosiłam o przepuszczenie czy ustąpienie miejsca, bo jest mi zwyczajnie ciężko. Dostałam takie spojrzenie, że było mi przykro. Któregoś razu w markecie złapał mnie dość mocny skurcz w brzuchu (ale to nic groźnego, bo to taka kolka w sumie), ale musiałam lekko przykucnąć. NIKT nie zareagował.
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Aguśka.. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- dzięki! kurcze, czemu się stresuję Ale dziś pogoda |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie doczytałam całej dyskusji ale jeśli chodzi o czekanie u lekarza to dla mnie pal licho dolegliwości/niedogodności. Mnie zawsze przeraża to, że można się czymś zarazić. A ciężarna nie może właściwie nic wziąć. Na dodatek naraża na powikłania dziecko. To właśnie niewiele osób rozumie |
|
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze nie wiem co na obiad zrobie... moze salatke walne ... Cytat:
Karolca, poczytalam kilka postow tego watku ... rzeczywiscie ''zrobilas sobie dziecko to stoj'' jednym slowem... Jestem tylko ciekawa co powiedza te madrale jak same zajda w ciaze i ledwie beda umialy stac w kolejce, czy nawet siedziec ... Mam ochote na izaure... mam nadzieje ze bedzie w polskim ... a jak nie to kupie jakies inne ciacho napewno, a co tam !
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żebyś mogła wyjśc jak najszybciej ale jednocześnie by było dla dzidzi bezpiecznie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Chciałam dzisiaj jechać po wyniki ale mąż jest zajęty na działce bo przyszedł murarz i mu pomaga a z moją mamą boje sie go zostawić.
dla Kubusia.Dzielny chlopczyk.

A my pierwiastki musimy przecież wiedzieć, że poród to nie takie 5 minut, jeden bolesny skurcz i dziecko na świecie. Czasem przecież pojawiają się jakieś komplikacje, zdajemy sobie sprawę, że będzie bolało...

dobrze że skomentowałaś...
mi wygodniej niz na stojaco

a jak nie to kupie jakies inne ciacho napewno, a co tam !