|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Ostatni sprawdzian ludzkiej uprzejmości będę miała w poniedziałek lub we wtorek w laboratorium (chyba, że wcześniej urodzę). Bez żadnego skrępowania zapytam, czy przepuści ktoś kobietę w 40 tygodniu ciaży. Ale zrobię to tylko z czystej ciekawości, bo czasu mam dużo ![]() A jeśli chodzi o zakupy, to teraz wolę przejść się do osiedlowego 10 razy, bo tam chociaż obsłużą mnie przy drugiej kasie bez kolejki Najlepsza jest mama moich koleżanek "A ty słoneczko jeszcze nie urodziłaś?"
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ktoras z Was pytala o twardnienie brzuszka. Otóż udalo mi sie sfotografowac kwadratowy brzuch przy skurczu
![]() Na I zdjeciu brzuch bez skurczu normalny, miekki a na II zdjeciu kwadratowy przy bolesnym skurczu. Cytat:
Wspolczuje, ze masz tez taka sytuacje z szyjka...no ale czego nie zrobimy dla naszych dzieci. Na pewno po zalozeniu krazka bedziesz spokojniejsza i dotrwasz tak jak ja do 38 tygodnia conajmniej Trzymaj sie kochana!Jestes bardzo dzielna!
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero co wyszłam. jadę już do domu.. A co ja mam powiedzieć na teściowa aguska :p mieszkam z nią i chociaż się nie wtrąca to kobieta kamień i nie chce mi się z nią nawet rozmawiać. Ciągle by tylko doradzała. Teściu ok mogę z nim rozmawiać o wszystkim ale jak mam zostać z nią sama to szlag mnie trafia. O matko widzę właśnie matkę niosąca dziecko w chuście to dziecko źle włożone bo aż wisi biedne do kolan.. :-(
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak myslalam
![]() Lena przeoczyłaś mojego posta do ciebie |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz kurna zaczęło się
Telefony i smsy: "jak się czujesz" "urodziłaś już?"
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
jak maly mi sie wypina z prawej strony zazwyczaj, to tez brzuszek robi sie troszke krzywy i moze to podobnie wygladac, ale przy skurczu (twardnieniu brzuszka) jest bol, wiec mozna to rozroznic.
Takze u Ciebie moze mała sie wypina.
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1301 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja sie nie uwazam za nie w pelni sprawna,moge chodzic,stac w kolejce,sprzatac,isc po zakupy. Kiedys kobiety mialy po 8-10 dzieci,gospodarstwo na glowie,dom.Nie mialy szansy na odpoczynek-zreszta o tym tez juz bylo. A teraz nagle wszystkim ciezko czekac pol godziny w kolejce. Cytat:
![]()
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia juz nie mamy co robic hihihi i fotografujemy twarde brzuszki
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniq trzymaj sie!!!
o wlasnie moj brzuch w tej chwili zrobil sie jak Aguski i karolci i faktycznie to jest skurcz.a ja zrobilam 12 nalesnikow na obiadek dla nas, zaraz Tz przyjedzie i sobie zjemy. kilka ze szpinakiem i czosnkiem, kilka z pieczarkami, cebulka i papryka, a na deser po nalesniku z dzemem i cukrem pudrem....a w calym domu siwo az Ivorek nie chcial ze mna gotowac i kichal i wyszedl na podworko a zawsze razem ze mna gotuje![]() tutaj w UK nie zostalam przepuszczona ani razu, z taka roznica to sie odbywa ze jak Anglik stoi przede mna w kolejce to wyklada swoje rzeczy i sie patrzy na brzuch i sie usmiecha i zapyta czy ok sie czuje, ale nie przepusci no ale tutaj ciaza to juz w ogole stan nieuprzewilijowany ale w sumie tak jak Gosia napisala, gdybym nie dala rady albo sie zle czula to na zakupy nie ide tylko siedze w domu.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-29 o 12:54 |
|
|
|
#1305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby tak było :P
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia sliczny brzus ![]() Asika super zdjecia, uwierz mi ze bedziesz tak wygladala jak urodzisz
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam rano na wizycie No i wszystko jest ok, zrobił mi posiew na paciorkowca, z którym musiałam jechać do innej przychodni koszt 30zł - wyniki w piątek. Poza tym istny szok przytyłam 4kg w ciągu 3tygodni ![]() a te tycie mnie dziwi bo nie jem słodyczy itp - a jak już to tyle co nic. No i nie obżeram się - to ja już sobie wyobrażam jak bym wyglądała jak bym niczego sobie nie odmawiała ale cóż chyba tak ma być. Następną wizyte tym razem mam za 2tygodnie a zwolnienie już mi wypisał do 28marca Po wizycie u lekarza wstąpiłam do ZUSu i do Biedronki a potem na herbatkę do koleżanki I mam takie pytanko do dziewczyn, które są zarejestrowane jako bezrobotne w urzędzie pracy - czy dostajecie jakieś pieniądze z ZUSu jak jesteście na zwolnieniu lekarskim ? Koleżanka pyta jak to jest z tym. Idę Was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
- dostaje czasem klapsa za pogryzionego buta czy kapcia ale lekkiego i nie ode mnie tylko od mamy.Ja z tym psem nie mam i nie chce mieć nic wspólnego. Jedynie co to jak nikogo nie ma w domu dam mu jeść, wody i wypuszczę na dwór i tyle. |
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
jolkaaa ja też w ostatnim tygodniu dużo przytyłam ale widzę, że woda się gromadzi bo puchnie mi wszystko. Może u ciebie tak samo
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka super ze wizyta udana
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
oj, już szukam, przepraszam
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Ale tak ogóle to moja córa ostatnio niesamowicie się wierci i kopie , najczęściej w środek, po narządach.. i to już jest taki ból że aż sobie syknę ![]() A co do twardnienia, to ja czuję to tak jakby mi się stawiał brzuszek - wtedy ciężko mi aż chodzic, także nie wiem sama co to właściwie jest. |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Jolka to pewnie woda, przeciez sie nie objadasz jakos strasznie wiec olej wage,najwazniejsze ze po wizycie wszystko w porzadku
![]() Ja korzystajac z okazji ze nie ma TZ zrobilam sobie popcorn, bo on nie lubie zapachu ktory sie wytwarza przy smazeniu i przez niego nie jem ![]() na moim termometrze w sloncu 25 stopni, wiec chyba czas na spacer
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie miałam siły na dłuższy spacer, na dłuższe zakupy. Zawsze musiałam gdzieś przysiąść, odpocząć i stanie w kolejce bardzo mnie męczyło (kręgosłup). Czasem z bólu miałam łzy w oczach... stawałam w kolejce do kasy uprzywilejowanej, ale tam sami zdrowi w pośpiechu wykładali zakupy... a przecież nie powiem - spakujcie się i idźcie tam, gdzie powinniście. Ale ludziom naprawdę brakuje empatii. W przychodni też byłam z przeziębieniem a tam pełno kaszlących "gruźlików". Nikt nie wykazał się rozumem... nie mówię o kolejce do tego samego lekarza, ale w promieniu dwóch metrów są jeszcze dwa inne gabinety z kolejkami chorych. Spytałam czy może przepuściłby mnie ktoś, bo jestem już w zaawansowanej ciąży a nie chcę się od kogoś zarazić. Na to jedna kobieta "obowiązują numerki i proszę trzymać się swojej kolejności". Więc powiedziałam, że nie mam numerku a literkę "P" jako "poza kolejnością" - tak zostałam zarejestrowana w rejestracji. No i mądra pani "no to jak ma pani poza kolejnością, to musi pani przepuścić wszystkich z numerkami!" Jakiś starszy pan chciał mnie przepuścić, ale uśmiechnęłam się i powiedziałam, że tyle czekałam, to i tę jedną osobę przeczekam, on też długo siedział w poczekalni. Cytat:
Piękna pogoda się zrobiła. Cieplutko, słoneczko świeci. Aż chce się żyć
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć ![]() dziękuję A co do psów każdy ma swoje zdanie i tyle. Dlatego ja nie będę miała nigdy w życiu psa, nie mam cierpliwości to raz i nie znoszę ich, a teraz muszę bo nie mam wyjścia - nie mieszkam u siebie. |
|
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
aaagga jesteś bardzo dzielna!
konia fajnie, że u Was tak pozytywnie ![]() ech... temat ustępowania ciężarnym to moim zdaniem temat rzeka... ja tam się nie wpycham za bardzo, ale denerwują mnie przede wszystkim sytuacje odwrotne - jak ktoś widzi, że jesteś w ciąży i gdzieś podchodzisz to biegnie przed Tobą aby się wepchać... no załamka... np. u mnie u gina czeka się dość długo w kolejce jak się ma na jakąś wcześniejszą godzinę bo rejestracja jest co 20 min. a ciężarówki spędzają na wizycie około 40-50 min. a one są zawsze rejestrowane na początku (jak to się śmiałam z ginem na tzw. miejsca rektorskie) ostatnio czekam już 1,5 h po mojej godzinie wejścia i teraz moja kolej - przychodzi jakiś facet - on tylko po receptę dla żony - mówię ok, przychodzi jakaś babka - ona tylko zapytać czy może się zarejestrować - mówię ok, przychodzi 3 babka i nic, nawet się nie rozbiera po 15 min. pyta kto teraz wchodzi - mówię, że ja a ona to ja wejdę przed panią bo ja tylko na chwilę - no wk**wa zaliczyłam i mówię, że ani się nie zapytała ani nic tylko chce się wbić a ja już czekam 2 h i nie mam ochoty dłużej - nie wpuściłam jej to mi awanturę zrobiła albo kiedyś czekałam w kolejce na poczcie - jak zwykle 1,5 h razem ze mną kobieta w ciąży i z wózkiem z 2 dzieciaczkiem - przychodzi taki tatuś z 4-latkiem i z tekstem czy on może tylko list wysłać... to mu powiedziałam, że każdy chce tylko list wysłać albo odebrać a nawet kobieta w ciąży grzecznie czeka ![]() i najlepsze - miejsca dla ciężarnych - największą załamkę przeżyłam jak na miejscu dla ciężarnej w tramwaju siedziała 13 może 15-latka a obok niej pies... sorry ale mimo mojej ogromnej miłości do zwierząt - psy w MPK mają być albo na kolanach właścicieli, albo na podłodze - nie ma opcji na siedzeniu - to, to samo co trzymać buty na siedzeniu - przecież nikt zwierzętom nie myje łap - nawet nie prosiłam żeby mi ustąpiła bo i tak bym tam nie usiadła... |
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziękuję,jasne pisz koniecznie ![]() Tylko błagam jako że jestem jedna z ostatnich to nie każcie mi prowadzic wątku, bo zupełnie się na tym nie znam.. ![]() oki, idę się szykowac na wizytę!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-29 o 13:09 |
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie trzeba będzie nad tym pracować ![]() dziękuję Cytat:
bo zeszła mi opuchlizna ale tak najważniejsze, że wszystko ok o popcorn dawno nie jadłam ostatnio w grudniu jakoś na początku
|
||
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
przepraszam, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić. ![]() Konia super, że malutka grzeczna, oby tak dalej aaagga byłaś bardzo dzielna! podziwiam Cię bardzo, bo na prawdę wiele się wycierpiałaś. Super, że już wszystko dobrze, jeszcze raz ogromne gratulacje! Cytat:
![]() przeczytałam tam trochę, ale po pewnym czasie zrezygnowałam, bo nie chciałam się denerwować... dzięki dziewczyny za kciuki, chyba się udało i zdałam tzn babka jest strasznie dziwna, bo powiedziała, że nie może nam dać zaliczenia za odpowiedź milczącą (po dwie osoby się wchodziło), mimo że odpowiadałyśmy na jej pytania. No i ogólnie powiedziała, że nie zdane i koniec, ale widziałam że na kartę egzaminacyjną wpisała nam po '-3' i koleżance do indeksu też tak wpisała. Mi nie wpisała bo akurat indeks miałam do wpisu u innego wykładowcy. co do wczoraj. A więc szyjka zamknięta więc córa na razie na świat nie planuje wyjść. we wtorek mam wizytę to się dowiem ile waży, bo wczoraj mi nie zrobiła jednak tego usg. potem byliśmy w ikei, kupiliśmy komodę na rzeczy małej i komodę do salonu.remont pokoju zostawiliśmy na później, więc chociaż komodę pasowało kupić, bo nie mieszczą mi się rzeczy w szafkach no i jak pisałam Wam, byliśmy w szpitalu na dniach otwartych. jesteśmy z tżtem zadowoleni z tej wizyty. Szpital i personel zrobił na nas pozytywne wrażenie. Gwarancja przyjęcia na oddział! co mnie bardzo cieszy co do opieki nad dzieckiem po porodzie. to jeśli jest potrzeba to w każdej chwili dziecko można przynieść na oddział noworodków i panie zajmują się maluchami bez problemu. w nocy tak samo. może dziecko zostać z nami na noc, a można też dać do pielęgniarek. mogą też przynosić dzidzię co 3h na karmienie jeśli mama chce, albo całą noc zajmować się maluszkiem. co 2-3h robią obchód w nocy, żeby sprawdzać czy wszystko dobrze. Trafił nam się "tatuś" bardzo dociekliwy co miał karteczkę z pytaniami więc praktycznie my z mężem nie pytaliśmy o nic, bo sam zdążył wszystkie pytania paniom pracującym tam zadać Co do znieczuleń, to są dwa: zzo i gaz. ten Pan pytał oczywiście o bezpieczeństwo dla mam i dzieci korzystających z obydwu znieczuleń i pani położna i pediatra wprost powiedziały, że po gazie nie zaobserwowały żadnych "dziwnych" zachowań noworodków. Natomiast korzystając z zzo trzeba mieć świadomość, że po nim mogą wystąpić jakieś komplikacje... obydwa oczywiście bezpłatne. Się rozpisałam w skrócie zakończę, że jestem spokojniejsza dzięki tej wizycie. Wiem jak i gdzie mam się zgłosić do porodu, w zależności od godzin i pór dnia i nocy. Wiem jak wyglądają sale przedporodowe, sale porodowe i poporodowe. Na prawdę cieszę się, że tam pojechaliśmy jestem jakaś spokojniejsza dlatego polecam takie wizyty w szpitalu uff jak któraś dobiła do końca to dziękuję za uwagę
|
|
#1318 |
|
Rozeznanie
|
Chyba coś się zaczyna u mnie.. I chyba wody mi się sącza. To możliwe żeby się sączyły i żeby nie poprzedzal tego czop który nie wypadł ? Bo majtki mam całe mokre..czułam że coś mi leci ale boli żadnych nie mam.
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Jolka super, że wizyta przyniosła dobre wieści!
Wagą się nie martw - ja też tyję, a jem ostatnio dużo mniej - myślę że to woda! ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze na wszelki wypadek pokaz sie u lekarza lub na izbie przyjec??ja za popcornem nie przepadam a moj maz moze go jesc kilogramami
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-29 o 13:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Trzymaj sie kochana!Jestes bardzo dzielna!

Telefony i smsy: "jak się czujesz" "urodziłaś już?"

w skrócie zakończę, że jestem spokojniejsza dzięki tej wizycie. Wiem jak i gdzie mam się zgłosić do porodu, w zależności od godzin i pór dnia i nocy. Wiem jak wyglądają sale przedporodowe, sale porodowe i poporodowe. Na prawdę cieszę się, że tam pojechaliśmy