|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Do mnie pijesz? ![]() Hehe, nie karmię ich tak, ale się ubawiłam |
|
|
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Kiedyś też popełniałam błędy "wychowawcze" i pokarmowe w stosunku do świnki (dawno temu jednej), ale jak człowiek się zagłębi, to więcej tego się nie robi. I zgadzam się, że warto uświadamiać innych, że to nie tak powinno być. A co ktoś zrobi, to już jego sprawa. |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na poczcie i po drodze weszłam do tego charity gdzie wczoraj był tż. Tym razem to ja się nie mogłam oprzeć
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak kazdy zrobi swoje mi sie swinki podobaja mojej rpzyjaciolki jak uslyszy drzwi wejsciowe to tak gada po swojemu bo wie z ejedzenie idzie![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja juz koncze robic zapiekanke
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zajadam się marchewką, która wcale nie smakuje jak marchewka :confu sed:
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
witam przyszłe mamusie!!!
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie dzis brzuch boli
i krzyz masakra
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
chciałam się Was poradzić jakie kryteria bierzecie pod uwagę wybierając szpital?
|
|
|
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Podobno kobieta po porodzie jest bardzo osłabiona, więc nikogo poza tż i ewentualnie moją mamą wolałabym nie widzieć, a dokładniej nie chciałabym, żeby oni widzieli mnie.
Jeśli jednak ktoś z bliższych znajomych bardzo będzie chciał mnie, a właściwie maluszka Zaznaczam, że mogę zmienić zdanie i chcieć wyłącznie świętego spokoju, a mama mieszka daleko, więc też nie jestem pewna, czy będę ja tu ściągać. Wycieczek do szpitala się nie spodziewam, ale i tak zastanawiam nad tym, czy wybrać najbliższy, w którym odwiedziny są w małej przeszkonej salce i widać kilkanaście umęczonych mamuś z maluszkami, czy taki, gdzie odwiedzający mogą wejść do sal. Oczywiście nie to będzie najważniejsze przy wyborze. Piszę o tym dlatego, że jak wybierzesz szpital z odwiedzinami poza salą, to łatwiej Ci będzie przeprosić gości, którzy nieświadomi Twojego samopoczucia mogą przyjść na długo, "żeby Tobie było miło" i rodzina współtowarzyszki z sali nie będzie Cię oglądać karmiącej. Przecież jeśli nie będzesz w sali jednoosobowej, to możesz ustalić coś ze swoimi bliskimi, ale nie masz pewności, że pozostałe mamusie ustaliły to samo. Z drugiej strony na spotkanie z tż też będziesz musiała wyjść z sali. Pomyśl, kto mógłby Cię odwiedzić, bo żadna z nas nie zna Twoich znajomych. Może doświadczone mamusie podpowiedzą coś jeszcze. ![]() Cóż za brak wiary w kościelne przyrzeczenia. Iza - przytulam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Asia - No a pomysł teściowej szokuje. Nie rozumiem, jak można komukolwiek narzucać obecność gości, ale zwalenie na głowę całej ferajny kobiecie w ciąży lub tuż po porodzie... brak słów! Cytat:
|
|||
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Piszecie że u Was jest tak ladnie na dworze a u mnei dosłownie Wczoraj znowu pokłuciłam sie z TZ i przez cała noc strsznie rozmyślałam ale na szczęście rano rozładowaliśmy jakoś atmosfere w trakcie gotowania przeze mnei kopytek na obiad Także mam nadzieje że już burza u nas przeszła i znowu zagości w naszym związku słoneckzo na długi, długi czas ![]() Amelka wczoraj zrobiła pare razy kupke Na szczęscie wczoraj całe mieszkanie posprzątałam więc teraz musze na dobrą sparwe pozmywać po robieniu kopytek i zabawki Amelki bo jakoś ich strasznei dużo powyciągała (jak nigdy) że trudno przejśc z jednego pokoju do drugiego. Jej ale chciałabym żeby już było cieplutko, żeby wreszcie zrobilo sie zielono i nie trzeba będzie zakładac grubych kurtek. ehhhhhhhhhhhhhhh ale się rozmarzyłam lece ogarnąc mieszkanie i mam nadzieje że zdąrze do Was zajrzeć zanim moja niunia się obudzi
|
#762 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja nie chcę - tylko małż.
W domu też chcemy pierwsze dni tylko razem spędzić a później odwiedziny najbliższej rodziny (na chwilę) i tyle. Chyba że mnie będą drażnic to w ogóle Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#763 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
znam ten ból mam problem z zaparciami praktycznie od początku ciąży, nic za bardzo nie działa, poza czopkami glicerynowymi, których zresztą nie można używać stale
|
||||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś oprócz mojej ulubionej pomidorowej zrobię sobie jajka w sosie musztardowym z ziemniakami i surówką z marchewki. Wiem, ze to moze dziwne danie dla wielu z Was, ale ja uwielbiam ten smak
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
No to już wiem - 10 kwietnia o 11.30 będę miała moje wyczekiwane Badanie Połówkowe!!!
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
zazdroszczę że możecie jeść.... też tak bym chciała
|
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam wannę, uchwyt na prysznic i zasłonkę, więc mam 2 w jednym
|
|
|
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Ja niestety dzisiaj nie czuje się dobrze. Jestem słaba, kręci mi się w głowie a w nocy jak wstawałam było mi niedobrze. Dobrze że mam wolne, bo inaczej musiałabym gonić dzisiaj do lekarza po zwolnienie, a tak leże od rana.
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA też dzisiaj się męczę, ale z katarem i bólem gardła. Kaszel mi przeszedł, ale pewnie powróci w nocy...
|
|
|
|
|
#771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do malowania się.... Lubię to robić, ale pewnie bym mniej lubiła, gdybym nie musiała, a ze cerę mam paskudną, pewnie gorszą od Ciebie Karolina, no to zaprzyjazniłam się z korektorami i podkładami - człowiek od razu lepiej wygląda. Co roku obiecuje sobie pojsc na jakies zabiegi, kwasy, mikrodermabrazja, ale ten czas tak szybko leci, ze zawsze coś musiałoby być kosztem czegoś. Dlatego postanowiłam, że jak wszystko będzie dobrze, to po wakacjach wezmę się za swoją twarz - i tak bede siedziec z maluszkiem w domu, to przynajmniej będę mogła pozwolic sobie na niewyjsciowy wyglad. Cytat:
Cytat:
Zakupy ciuchowe dalej lubię, ale w znacznie mniejszych ilosciach, tak samo mniej kupuje kosmetykow, raczej racjonalnie podchodzę do tematu. No i o dziwo w ogole nie chodzę na imprezy, a jeszcze niedawno tydzień bez jakiegokolwiek wyjscia był tygodniem straconym i aż mnie nosiło, żeby się gdzieś pobawić, z kimś spotkać. Dalej to lubię, ale nie jest to priorytetem. Cytat:
hahahaha..... wiesz, że moja teściowa wymyśliłaby to samo ?? Mój teść strasznie się pcha wszędzie. Na obronie pracy mgr nawet ze mną był, a jego synuś nie... Jak przychodzę do nich to potrafi mnie obejrzeć z każdej strony łacznie z dotykaniem brzucha, czy aby przytyłam. Czasem mam wrazenie, jakby nie zdawał sobie sprawy, jak to moze dziwnie z boku wyglądac, a on po prostu taki otwarty jest. Prince, gdyby mnie tak często pobolewał brzuch, to bym strasznie panikowała i srednio raz w tygodniu była na pogotowiu lub u mojego gina. Także podziwiam za cierpliwosc ![]() Mam wrażenie, że lada dzień i pępek mi przeskoczy na drugą stronę Z dnia na dzień widzę, jak się uwypukla. Idę jutro kupić aparat !! Jestem taka podekscytowana
|
||||
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja od rana na nogach Poszliśmy z TŻ na zakupy jarzynowe, bo są super promocje w Carrefour, spotkaliśmy moją mamę i byliśmy u niej na leczu a w piątek zrobi mi musakę ![]() Przyszła mi paczuszka z Bebilonu
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Zapiekanka była pyszna
teraz pije zielona herbate
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Mi też przyszła, w zeszłym tygodniu
Ale się cała rodzinka ucieszyła jak zobaczyła tego misia
|
|
#776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam się wczoraj popytać o zasiłek macierzyński, tzn czy mogę go wziąść tutaj i jechać sobie rodzić w Polsce i tam siedzieć na macierzyńskim. Dostałam książeczkę do przeczytania... Muszę poczytać, ale generalnie z tego co rzuciłam okiem to raczej mogę . Nie chciałabym później mieć jakiś problemów, a teraz tutaj to masakra, czepiają się obcokrajowców jak mogą...
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zakupy ciuchowo - kosmetyczne to wydawałam mnóstwo kasy a teraz nie wydaję nic! Ale jestem pewna że mi to wróci, tylko pewnie mniej gotówki będę chciała i mogła poświecić, wiadomo. Z imprez już chyba wyrosłam, starzeję się więc tego mi nie brakuje! Czasem tylko bym sie winka napiła a tu dupa..Biję sie z myślami czy pomidorowa mi wystarczy, czy może jeszcze coś ... Takie mam teraz zmartwienia ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Zadedykuję ten odcinek mojemu TŻtowi !!
|
||
|
|
|
#779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam nadrobić żeby nie mieć póżniej mega zaległości
![]() u mnie dzisiaj był kapuśniaczek ![]() Cytat:
Cytat:
modnisia trzymam kciuki za udaną wizytę!!! Asiu Twoja teściowa ma wybitne pomysły!dobrze że mąż interweniował! |
||
|
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I z tego też powodu idę właśnie na zakupy...bo chyba by mnie krew zalała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

:confused : Zreszta kazdy ma prawo do podejmowania decyzji nie kazdy chce odrazu miec stado zwirzaków. My nie wiemy jak świnka bedzie traktowana moz ebedzie miała tyle uwagi ile trzeba?

i tak kazdy zrobi swoje
mi sie swinki podobaja mojej rpzyjaciolki jak uslyszy drzwi wejsciowe to tak gada po swojemu bo wie z ejedzenie idzie

i krzyz masakra

Kupne, ale przepyszne
). Mąż ma oczywiście takie zdanie na ten temat jak ja
a w piątek zrobi mi musakę 

a teraz nie wydaję nic! Ale jestem pewna że mi to wróci, tylko pewnie mniej gotówki będę chciała i mogła poświecić, wiadomo.