|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Sto lat dla Dominika
no to Zosia tez ma fajna wage, tylko moja taki Kluseczek ![]() |
|
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dziękujemy za wszystkie gratulacje i całusy dla Dominika
No nie mam na nic czasu, nie mam ...
|
#2223 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ellika, od fajnego słowa zaczęła Karola ![]() Szykowanie do wyjscia - u nas ja jestem mózgiem operacji, ale jakby T. się skupił, to pewnie spokojnie sobie poradził... Jutro juz będzie miał szansę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki, mam nadzieję, że szoku w pracy nie dostanę (ani moje UU). Dziękuję również w imieniu Zosiowego ząbka ![]() Cytat:
Lubię jak już Zosia śpi i mogę robić co chcę ( i muszę ), ale dzisiaj tak pięknie było i pomyślałam, że już chyba czas, żeby Zosia w spacerówce świat odkrywała, ale to tak jeszcze ze 2 tygodnie.Shira, zgodnie z życzeniem i jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
i jeszcze Może ona na przytulanie a nie na jedzenie się budzi, żarłok mały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na śniadanie daję kaszę - widzę, że dłużej niż 3 h wytrzymuje po niej. |
|||||||||
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czym podbijacie pomidorówkę maluszkom? Przecierem- jakim? Czy świeżymi pomidorami, a może z kartonu? Myślę żeby Radkowi na dniach ugotować i się zastanawiam. Dzisiaj miał jarzynową zupkę z makaronem. A i na deserek zrobiłam mu biszkopty na soczku owocowym. Smakowało mu bardzo, wszystko zjadł. A miał 3 okrągłe biszkopty i około 100ml soki pół na pół z wodą. Ale marudny jest dzisiaj.................. ......................... ......................... .. o taki ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Naataaszkaa będzie dobrze w żłobku
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
bry!
Wodaqua - trzymam kciuki za jutro! ![]() Nataaszkaa - bedzie dobrze, jestescie przeciez dzielne eveewe - Marysia sliczna dziubek - zdrowka zycze ![]() Natka - o zesz ta alegria - sio! ![]() ellika - faajne slowo gratulacje![]() marzenka - tata - super cos takiego uslyszec i widziec zrozumienie z oczach dziecka, nie? gratuluje moja szanowna Klarencja Bambalencja mowila TATA od nie-pamietam-ktorego-miesiaca-zycia, a do mnie per MAMA zaczela zwracac sie dopiero jak miala 14 miesiecy![]() Bartessa - zazdroszcze samozaparcia i ogrodu gratuluje nowego autka |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Kto tu będzie pisał jak wszystkie do pracy powracacie
?Wodaqua głodna jest na bank, najpierw marudzi, przytulam i czekam a ona włącza syrenę na całą wieś i dopiero MM i śpi dalej... Nie złożyłam życzeń dla Domka jaciowego. I za wczoraj dla Jana i Antoniego. Najlepszego maluszki
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie mniej do nadrabiania i w weekendy bedziemy troszke aktywniejsze.
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dla Solenizantów dzisiejszych i wczorajszych ![]() Dziewczyny ile razy Wasze dzieci na dobę jedzą mleko? Bo Lilka chce tylko trzy razy, a w dzień chce to co wszyscy....
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. bo moja je tylko wieczorem i w nocy a tak poza tym trudno jej wcisnąć od kąd jesteśmy na pepti
|
#2232 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O cho, niania już sobie nagrabiła ![]() Cytat:
![]() Ciutkę cieższa od Zosi ![]() Cytat:
za zawzięcie!Wow! ![]() Dzieki Aniu! |
|||
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
moja jak skonczyla 6 miesiecy odstawila mleko na 1,5 tyg tylko w nocy jadla, tak nie chciala wogole.
|
|
|
|
#2234 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My za 2 m-ce pneumo i potem aż w sierpniu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Brumka, mi nie zacytowało ... Dzieki Kochana, już jest dobrze ![]() Dziękuje bardzo! ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() Skoro tak się drze, to faktycznie głodna... Biedna Ty... |
|||
|
|
|
#2235 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() to już poważny rozmiar my już od jakiegoś czasu na 4 jesteśmya tak przy okazji, może nie jakaś super okazja-promocja ale w Piotrze i Pawle są pampersy - 99 sztuk za 75,99zł - rozmiar 4 ślicznotka i słodka w tej opasce. Mi (a właściwie Helenie) dzisiaj przyszły opaski i własnie w jednej się turla po dywanie. Cytat:
![]() cha i nie było problemy z rozpoznaniem - dzisiaj w kinie spotkałyśmy się z Marzeną, jej tż oraz Hanią. Hania jest przecudna, ślicznie się do mnie uśmiechała, próbowała nawiązać znajomość z Heleną, niestety Helena jakaś taka mniej towarzyska (wstyd mi za nią). Marzenka bardzo sympatyczna i do tego niezła laska a film - hm... trochę nudnawy Cytat:
Cytat:
![]() a czy wystraszyłam, może troszkę w pierwszym momencie, potem mnie to rozśmieszyło... on miał naprawdę taki proszący głos ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też już mam zaświadczenie, żeby zanieść do pracy. |
|||||
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata nauczyła się siadać, wspina się po mnie zeby sie dostać do pilota/laptopa. po meblach tez zaczyna się wspinać. Co do spania to ja tez wole jak Agata idzie spać o 20 i wstać o 7 niż miałabym spać do 10, a kłaść ją o 23. |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
piwnooka moja opaske ma dotad dopoki na oczy jej nie sciagnie a pozniej na szyje.
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
dla Dominika!!!!!Ala już śpi. Humor się poprawił, pogoda zrobiła swoje. Byłyśmy dzisiaj na 3godzinnym spacerze i jeszcze nie chciało mi sie wracać do domu, tylko mały głód wzywał! My też jeszcze w gondoli, ale chyba za chwilkę zamienimy na spacerową wersję. Ja dzisiaj nie mogłam nacieszyć oczu widokiem zbliżającej się wiosny, bazie, jakieś ptaszyska na polanach z daleka myślałam, że to bociany, ale jednak za krótkie dzioby miały czuć wiosnę pełną para i już czas by Ala też zaczęła poznawać z lepszej perspektywy świat (tymbardziej, że już sama siedzi ) Wydaje mi się, że mała zjada za mało mlecznych posiłków. Zależy od dnia jak nam się ułoży ze spaniem, o której rano pobudka ale z reguły jest tak, że na śnaidanie ok 8 ok 150ml kaszki na gęsto, ok 12 obiadek (dzisiaj dojadała jeszcze ten obiadek po spacerze po 15, bo przed wyjściem zjadła kilka łyżek) o 16 pół słoiczka deserku i teraz na spanie ok 230 ml kaszki z butli, i w nocy ok 2-3 albo juz nad ranem ok 5-6 będzie butla ok 150-180ml. Teraz jak to rozpisałam to chyba jest ok 3 posiłki mleczne i obiadek deserek więc 5 posiłków tak jak powinno chyba być ![]() Dziewczyny wracające zaraz do pracy będzie dobrze!! Trzymam kciuki, troszkę czasu minie i na pewno się wbijecie w nowy rytm.... ![]() dziubek nie daj się chorobie! wodaqua za szczepienie Zosieveewe waga Marysi imponująca na zdjęciu nie widać, że taka kluseczka z niej Ślicznie Marysia pozuje! |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
alibany
. Ale ja np. ja od 1,5 miesiaca ubieram w ubranka 74 rozmiar i powoli gromadze 80, bo rosnie zaskakujaco szybko. Gondole mielismy krotka i od skonczenia 3 miesiecy przez nia jezdzi w spacerowce.
|
|
|
|
#2241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ładna pogoda i nadrabianie czasu w tygodniu poświęconego pracy więc marne szanse ![]() Cytat:
kochane dziękuję za życzenia zdrówka, dziś zamierzam zaaplikować sobie mleczko z miodem i masłem i do wyrka , oby pomogło ![]() czasu nie mam bo 2 dzień siedzę sama z małym od rana do wieczora (mąż po pracy załatwia pare rzeczy). Mały zamiast spać to wariuje w łóżeczku
|
|||
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek mysle ze dla nas pracujacych to tylko weekendy lub nocki w tyg (akurat jesli o mnie chodzi) zostana. Jakos damy rade.
|
|
|
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Dominika
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- U Helenki też opaska długo się nie utrzymuje na swoim miejscu ale chcę, żeby ją nosiła, nawet jak mam co chwilę jej poprawiać. |
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w nocy wstaję to tylko wlewam wodę z termosu, sypię mleko i w drodze do pokoju mieszam. Przy okazji przeważnie jeszcze zahaczę o łazienkę żęby zrobić siku, więc dłużej się miesza ![]() Jak mi sie nie chce zwlec z łóżka to wysyłam tż-ta, on nigdy nie protestuje i zawsze jak go poprosze to wstanie bez marudzenia
|
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwie butle w każdej ok 40ml wody wsadzam do podgrzewacza i nastawiam na 40 stopni ( dziś wiem że muszę ciut zwiększyć temp) w następnej butelce mam tyle samo aby potem je zamienić.Kiedy słyszę że dama zaczyna się wiercić, stękać biorę wodę z gorącą wodą wsypuję już wcześniej odmierzone mleko (mam pojemnik specjalny) dolewam zimniej wody którą mam przygotowaną w butelkach do odciągania i gotowe. Dzisiaj w nocy wylałam trochę wody na siebie i na wyrko ![]() Cytat:
Ja robię ze zwykłego przecieru biedronkowego. Makaron zblenderowałaś? Cytat:
Twoja dama w sumie dużo je, moja max 150 ml i więcej nie wcisnę, choćbym się ze.sra.ła to nie chce ![]() Dziś nie podałam MM w dzień tylko deserki obiadki którego nie zjadła i była pewna że na noc wtarmosi min 200ml a tu tylko 140ml![]() Byłam u endo. Wyniki według niego są w porządku. Mam obserwować wagę,jak pójdę w górę raz dwa to znowu się zgłosić jak nie to dopiero na wrzesień kontrolę ![]() Jeszcze tylko gin w marcu i finito z doktorkami ![]() Kajool właśnie przeczytałam opinie o Hauck bo mnie zaintrygował, ale jak piszesz nie są za fajne..jakieś wadliwe nawet. |
|||
|
|
|
#2246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od teściów, zła jestem! Napiszę tylko, że nagrzali tak "dla Dominika", że było 29 stopni!!
Cytat:
![]() Ja kupiłam ten 2011, ale tylko dlatego że te z 2012 żaden kolor mi się nie podobał (jedynie róż, ale dla Domka niebardzo Podnóżek nie jest regulowany. Oczywiście mojej mury i tak się nie pozbędę bo też kocham ją miłością bezgraniczną ![]() Cytat:
Cytat:
dla Marysi ![]() Cytat:
dla Zosieńki ![]() Domek też je tylko trzy razy + kaszka na mleku rano i wieczorem, a w dzień obiadek i deserek. Ogólnie bardzo mało zjada, bo jak tu widzę, że dzieci zjadają po 180-210 ml, a mój ledko 120ml wciągnie... Kaszki też nie więcej. |
||||
|
|
|
#2247 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za kciuki Cytat:
Piękne wymiary Cytat:
z taką silną wolą na pewno się uda.. ja muszę poszukać motywacji![]() Cytat:
za wagę..A daj linka do swoich aukcji ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Ojj.. za dużo ostatnio do załatwienia rzeczy i czasu na przyjemności brak mam nadzieję, że dobrze się bawiłyście..Hania śpi, ale znowu chyba jej ten ząbek dokucza.. oby nocka była dzisiaj znośna.. spakowałam ją do żłobka.. nie wiem co tam mam jej jeszcze zabrać.. z tych emocji mam pustkę w głowie ![]() Streeesa mam przed tym jutrem
|
||||||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
moja MM zjada 150 ml z kleikiem ryzowym. Nigdy wiecej, czasem mniej. Teraz juz spi. Pozniej powinna wstac 2-3 i pobudka 7-8
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ogóle u mnie podgrzewacz chodzi niemal 24h/dobę.. wygodnie mi z nim a potem płacz jak rachunek przychodzi![]() Cytat:
super, że wyniki ok |
||
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Dobra Dziewczynki, muszę się spakować, wyszykować i idę spać.
Jutro zdam relację chociaż krótkim zdaniem. Dobranoc! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

)

i nieważne o której ją położymy wieczorem. Czasami jest promocja i dziecko pośpi do 8. Za to wieczorem o 20 czasami z wielkim ociąganiem do 21 mamy już ją z głowy. Szukając pozytywów - wolę mieć spokojny wieczór dla siebie i tżta i wstać wcześniej, niż biegające dziecko do 24. Oczywiście od kąd jest Hania to już tak różowo nie jest ale żyję myślą, że jeszcze trochę i się nauczą przesypiać noce (wiem naiwna jestem
), ale dzisiaj tak pięknie było i pomyślałam, że już chyba czas, żeby Zosia w spacerówce świat odkrywała, ale to tak jeszcze ze 2 tygodnie.
i jeszcze

aż mi dziwnie że tak późno wstałam.

Taki amant Ci się trafił 

i była pewna że na noc wtarmosi min 200ml a tu tylko 140ml