Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 14:01   #3331
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

ana- a po co Ci nocnik jak już masz??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:12   #3332
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
ana- a po co Ci nocnik jak już masz??
Mam,ale dziurawyTrza nowu kupić.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:20   #3333
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mam,ale dziurawyTrza nowu kupić.
Że co?? a jak to się stało?? bomba w niego uderzyła??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 14:20   #3334
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ale miałysmy przyjemny spacer. Piękna pogoda, słonko, troche zdradliwy wiatr (pojawia się i znika). Zosia miała wspaniały humor. Tylko mały incydent się zdarzył a mianowicie dzidzia jechała w wózku z wieeeelkim smokiem na pół buzi i oczywiście Zosia się zainteresowała tym dość mocno. Skończyło się na powiedzeniu "dzidzia ma titka, Siosia nie ma" i wróciła do biegania. Ulżyło mi

Osrane tematy są ekstra

ana - ja byłam w sobotę w H&M i nie było takich leginów . Nie wiem czy tylko ja miałam takie odczucie ale wydaje mi się że nasze dziewczyny łapią się w większe rozmiary w innej części. W każdym razie niektóre ciuszki

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dzięki W ciągu 2 tyg się odezwą, albo i nie...

Tz totka puścił, ale my szczęścia nie mamy więc... Nawet w aptece wymieniałam pkty na autka dla Michała i dziś pojechałam po odbiór a oni moją kartę z pkt i moje zamówienie zgubili, no niech ich cholera... A szwagierka w pn odbierała swoje i ok... Wiecie, biednemu wiatr w oczy...
Trzymam kciuki żeby pozytywnie zadzwonili . Ja też marzę o takim telefonie.

U nas w aptece gdzie też mamy taki system punktowy i mozna później coś wybrać napisali jak byk że promocja jest wstrzymana bo w chwili obecnej jest niezgodna z prawem farmaceutycznym

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki syropek mogę kupić Michasi.. ma kaszel najgorzej rano i jak lezy.. niby cos sie odrywa ale chyba suchy jest.. az ja gardło boli... Sa syropki na oba rodzaje kaszlu- wiem ze sa dla dorosłych.. tata mój jedzie niedługo do miasta i kupi tylko cos doradźcie ?
Nie pomogę bo jestem kiepska jeśli chodzi o doświadczenia z kaszlem. Jak juz się coś dzieje to idę do doktora

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Iza ja tez juz mam czesciowo mieszkanie na blysk.okna pontlam,poidkuszalam,pomt lam podlogi. Ale jeszcze duzo przedemna .jak diete zaczelam to wszystkiego sie lapie zeby nie podjadac

Sie okazalo ze u mojego ojca na strychu stoi maszyna do szycia lucznik. Wiec w wekend zabieram do siebie i szyje .
Wczoraj recznie zrobilam mlodszemu zaslone do lozka pietrowego.fajnie wyglada tylko musze cos kolorowego podoszywac bo w jasnym brazie.
Jak sprzątałam to nawet nie miałam ochoty na jedzenie a teraz nadrabiam.

Fajnie tak znaleźć maszynę. Poszyłabym

Cytat:
Izz- podziwiam... myślałam, że zostaniemy razem

Mnie przerażaja te noce. I tak łażę jak zombie Bo sie nie wysypiam i boje sie , że będzie jeszcze gorzej a ja na 12 godzin do pracy... wrocę z pracy i znów to samo... BOJĘ SIĘ!!
Efekt- mała właśnie ślicznie śpi ze smokiem w paszczy

U nas noce od dobrych 2 tygodni wyglądaja identycznie i nie mam na to pomysłu...

Pierwsza pobudka- płacz, taki jakby jęczenie- godzina 1. czekam chwilę ale nie przestaje wiec wchodzę. Przewaznie siedzi na kolanach, zgięta w pół z zamkniętymi oczami. Wchodzę, kładę ją i ona śpi dalej...
Druga pobudka- 4-4.30- placz i wolanie "mama mleko". Ja wchodzę i mówię, że mleko będzie jak wstanie, teraz nie. Od razu reakcja- wielki płacz... ja tłumaczę- jeszcze gorzej. Po jakiś 2 minutach kładzie się i zasypia. Budzi się koło 6 i wtedy daję już mleko. Zawsze zasypiała i spala jeszcze z godzinkę- półtorej a dzis obudziła się o 6.30 wiec bylo już jasno i nie zasnęła po mleku.
Pytanie- nie dawać jej w ogóle mleka?? nawet o tej 5 czy 6?? i ma spać bez mleka?? tylko wtedy na bank nie będzie mi spala do 7 czy 8 jak po mleku potrafi... ale moze jak się nauczy, że mleko dopiero jak wstanie na dobre to nie będzie mi się budziła o tej 4?? Nie wiem co robic... jak myslicie? mam nadzieje, że napisalam w miarę zozumiale

Dodam, że od wczoraj, jak cos chce a nie dostanie to poza płaczem, co jakieś 5 sekund napina się cała i z calej sily wydaje z siebie okrzyk, aż uszy pękają... oczywiscie ignoruję ale dzis o tej 4 jak odmowilam mleka było to samo... żal mi sąsiadów...
Nie podziwiaj tylko bierz się do roboty . Ja nie chciałam ale się wkurzyłam (chyba sama na siebie). Powiem wprost - jest ciężko ale można wytrzymać. Tak sobie myślę że skoro Wercia takie cyrki wyprawia po nocach a Ty nie śpisz to wywal smoka (nie żebym Cię namawiała). Co za różnica czy ryczy z niewiadomego powodu czy z braku smoka i tak nie śpisz. Jak zacznie spać to będzie Ci szkoda i znowu się odwlecze. Dasz radę
Stary 2012-02-29, 14:27   #3335
ASIULEK_23
Zakorzenienie

kochane, ja mam pytanie z innej beczki. Planujemy remont. Nie wiem jeszcze kiedy nam się to uda zrobić ale chcemy mniej wiecej podliczyc ile nas wyniesie żeby wiedzieć ile odkladać

Moje pytanie:
Gdy sie wprowadzaliśmy były żółte sciany. Podejrzewam, że malowane 2 razy (czy wcześniej tez- nie wiem). My pomalowaliśmy na to caffe late. Tez dwie warstwy. Ładnie pokryło. Teraz chcę jasniejszy kolor na scianach. od czego zacząć?? Musimy skrobać ściany?? Jak to w ogóle się robi... moj tż nie ma pojęcia o remontach wiec kogoś pewnie zatrudnimy ale jestem ciekawa czego się spodziewac... jak to powinno wyglądać?? dodam, że jak malowaliśmy wtedy (moj tż malował- NIGDY WIĘCEJ!! ) to juz w niektorych miejschach farba odchodziła...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 14:33   #3336
lindsley
Zakorzenienie

Izazula dratego pkty wymieniałam bo od nowego roku nie można zbierać dalej. Ale nie mogą ot tak sobie powiedzieć że było a nie ma... ludzie zbierali pkty to nagrody im się należą. Tak mi się wydaje. Ale np katalogu do domu nie można było wziąć, tylko na miejscu a wcześniej dawali...

Ana wina apteki i tak i nie, bratowa tz namieszała też, a oni ufają klientom i nawet chyba sprawdzenie dowodu nic nie daje bo im się nazwiska i imiona powtarzają... No i oni kontaktu szwagierki nie mają a ja mam Czekam na odp na sms-a

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:34   #3337
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nie podziwiaj tylko bierz się do roboty . Ja nie chciałam ale się wkurzyłam (chyba sama na siebie). Powiem wprost - jest ciężko ale można wytrzymać. Tak sobie myślę że skoro Wercia takie cyrki wyprawia po nocach a Ty nie śpisz to wywal smoka (nie żebym Cię namawiała). Co za różnica czy ryczy z niewiadomego powodu czy z braku smoka i tak nie śpisz. Jak zacznie spać to będzie Ci szkoda i znowu się odwlecze. Dasz radę
Hmmm... tylko teraz budzi sie dwarazy w tym raz tylko płacze przez jakieś 2 minuty. To mnie niestety wybija ze snu i w efekcie jestem niewyspana ale najgorzej nie jest. A bez smoka to bedzie armagedon!! Wiem to!! Ona na co dzień w ogóle nie zwraca uwagi na smoki. Nawet jak czasem w wielkie mrozy chcialam jej wetknąc do buzi na spacerze zeby nie wdychala tego powietrza to krzyczała, ze nie chce i nim "ćpała". Ale jak tylko mowa o spaniu to wola i leci po "śmoka". A jak dziś spytalam czy musi byc smok to ospowiedziala, że tak. Mowie do niej, że smoczek jest dla malych dzieci, duze dzieci śpią bez smoczka, na co ona " smokiem, daj smoka "i zaczęla marudzić wiec odpuściłam... ona jak tylko wsadzi smoka do paszczy to ma odruch łapania się za włosy (tak zasypia nadal) i odpływają jej oczy. bez niego chyba nie da rady spać kurrrr... boje się!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 14:39   #3338
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Że co?? a jak to się stało?? bomba w niego uderzyła??

Nocnik miał pozytywkę i Nina tak sobie z nią poradziła,że odrywając ją zostały 2 mini dziurki przez które siki bez problema przelecą
Cytat:
ana - ja byłam w sobotę w H&M i nie było takich leginów . Nie wiem czy tylko ja miałam takie odczucie ale wydaje mi się że nasze dziewczyny łapią się w większe rozmiary w innej części. W każdym razie niektóre ciuszki

Może te leginy wlazły nie do Polskich h&mi tylko na all dostępne są
Cytat:
Ana wina apteki i tak i nie, bratowa tz namieszała też, a oni ufają klientom i nawet chyba sprawdzenie dowodu nic nie daje bo im się nazwiska i imiona powtarzają... No i oni kontaktu szwagierki nie mają a ja mam Czekam na odp na sms-a
Ja też mam taką aptekę,więc rozumiem
No to jeśli szwagierka w porządku jest to powinna oddać
Daj znać co Ci napiszę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:41   #3339
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
kochane, ja mam pytanie z innej beczki. Planujemy remont. Nie wiem jeszcze kiedy nam się to uda zrobić ale chcemy mniej wiecej podliczyc ile nas wyniesie żeby wiedzieć ile odkladać

Moje pytanie:
Gdy sie wprowadzaliśmy były żółte sciany. Podejrzewam, że malowane 2 razy (czy wcześniej tez- nie wiem). My pomalowaliśmy na to caffe late. Tez dwie warstwy. Ładnie pokryło. Teraz chcę jasniejszy kolor na scianach. od czego zacząć?? Musimy skrobać ściany?? Jak to w ogóle się robi... moj tż nie ma pojęcia o remontach wiec kogoś pewnie zatrudnimy ale jestem ciekawa czego się spodziewac... jak to powinno wyglądać?? dodam, że jak malowaliśmy wtedy (moj tż malował- NIGDY WIĘCEJ!! ) to juz w niektorych miejschach farba odchodziła...
Własnie chciałam zapytać o stan ścian. Jeżeli cokolwiek już odłaziło to konieczne będzie drapanie wszystkiego, na wszelki wypadek. Nie ma nic gorszego jak ciągnące się , odchodzące płaty starej fabry pod koniec malowania. Lepiej to zrobić bo jeżeli planujecie jaśniejszy kolor to trzeba będzie zrobić podkład. Wg starych zasad drapało się przed każdym malowaniem, nie było mowy malować tak jak teraz kilka razy.

Cytat:
Izazula dratego pkty wymieniałam bo od nowego roku nie można zbierać dalej. Ale nie mogą ot tak sobie powiedzieć że było a nie ma... ludzie zbierali pkty to nagrody im się należą. Tak mi się wydaje. Ale np katalogu do domu nie można było wziąć, tylko na miejscu a wcześniej dawali...
No tak. Muszę sprawdzić ile mam kuponików i co mogę z nimi zrobić

Cytat:
Hmmm... tylko teraz budzi sie dwarazy w tym raz tylko płacze przez jakieś 2 minuty. To mnie niestety wybija ze snu i w efekcie jestem niewyspana ale najgorzej nie jest. A bez smoka to bedzie armagedon!! Wiem to!! Ona na co dzień w ogóle nie zwraca uwagi na smoki. Nawet jak czasem w wielkie mrozy chcialam jej wetknąc do buzi na spacerze zeby nie wdychala tego powietrza to krzyczała, ze nie chce i nim "ćpała". Ale jak tylko mowa o spaniu to wola i leci po "śmoka". A jak dziś spytalam czy musi byc smok to ospowiedziala, że tak. Mowie do niej, że smoczek jest dla malych dzieci, duze dzieci śpią bez smoczka, na co ona " smokiem, daj smoka "i zaczęla marudzić wiec odpuściłam... ona jak tylko wsadzi smoka do paszczy to ma odruch łapania się za włosy (tak zasypia nadal) i odpływają jej oczy. bez niego chyba nie da rady spać kurrrr... boje się!!
Łatwo nie będzie ale dacie radę
Stary 2012-02-29, 14:55   #3340
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Asiulek.. nie wiem czy zastosujesz czy u was pomoże.. bo u kazdej co innego.. ale u nas zdało egzamin na 5! bo smoka zabrałam bez wstepu i ceregieli.. 2 tyg moze o nim czasami wspomniała.. ale jak prosiła mamo daj nanę.. albo smoka.. to my szybko zmienialismy temat na jakis wesoły który ja zaciekawi.. np. Michasią chodź zobacz gwiazdy świeca.. albo chodx szybko damy banana itp.. czyli od momentu gdy zdecydowalismy o zabraniu smoczka.. NIKT nie miał prawa o nim wzpominac i reagowac na jej wołanie o smoka!..
A jak T. któejs nocy mówi jej że nie ma smoka bo piesek zabrał.. to ta od razu podłapała doalog i ryk!!.. drugi raz tego błegu nie popełnił.. i jest spokój..
Bo takie biadolenie jeszcze wspoczujące że Już jestes duża itd.. to działa jak płąchta na byka..

Jak mi smutno i ktos chce pocieszyc i takim tonem cos powie to ja wtedy jeszcze bardziej ryk..

Lecę do znajomego kolegi-fryzjera obciąc te nieszczęsne koncówki.. bo dziś kolor rzuciłam.. może wstawie zdjecie jak za krótko nie obetne i bedzie ok

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:13   #3341
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Asiulek.. nie wiem czy zastosujesz czy u was pomoże.. bo u kazdej co innego.. ale u nas zdało egzamin na 5! bo smoka zabrałam bez wstepu i ceregieli.. 2 tyg moze o nim czasami wspomniała.. ale jak prosiła mamo daj nanę.. albo smoka.. to my szybko zmienialismy temat na jakis wesoły który ja zaciekawi.. np. Michasią chodź zobacz gwiazdy świeca.. albo chodx szybko damy banana itp.. czyli od momentu gdy zdecydowalismy o zabraniu smoczka.. NIKT nie miał prawa o nim wzpominac i reagowac na jej wołanie o smoka!..
A jak T. któejs nocy mówi jej że nie ma smoka bo piesek zabrał.. to ta od razu podłapała doalog i ryk!!.. drugi raz tego błegu nie popełnił.. i jest spokój..
Bo takie biadolenie jeszcze wspoczujące że Już jestes duża itd.. to działa jak płąchta na byka..

Jak mi smutno i ktos chce pocieszyc i takim tonem cos powie to ja wtedy jeszcze bardziej ryk..

Lecę do znajomego kolegi-fryzjera obciąc te nieszczęsne koncówki.. bo dziś kolor rzuciłam.. może wstawie zdjecie jak za krótko nie obetne i bedzie ok
Ja też unikam tematu. Zmieniam jak tylko się da. Żebym tylko gwiazdki z nieba nie obiecała w rozpędzie .

Mój Tż lamentuje że mu dzieci rosną

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

właśnie znalazłam szukając parsolki dla Zosi
http://tablica.pl/oferta/wozek-stary...te-IDO4Hb.html
Stary 2012-02-29, 15:14   #3342
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

apropo remontow,znalazlam idealna tapete super bedzie pasowac do dziewczynek

http://allegro.pl/remal-tapety-zmywa...163895806.html
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:16   #3343
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

My bez smoka niecale 2mc. Jak byla kolezanka z corka w wieku naszych ale ze smokiem,i jak on znalazl smoka to juz bylam przerazona.a on zaniosl jej ze dzidzi smok. I taki wtedy dorosly sie wydal.w ksiazecce tez jak zobaczyl dzidzie ze smokiem to mi tlumaczyl ze dzidzie placza i maja smoka.

Najlepiej dzisiaj czytamy ksiazeczke o swince pepie. To on mi ja pokazuje i tak smiesznie gada pinka pepa

asiulek ze skrobaniem scian kiedys bylo latwiej jak mialy betonowe tynki.teraz gipsowane latwiej porysowac. Jak bedziecie w markecie budowlanym to pewnie bedzie jakis fachowiec ktorego mozna sie spytac

moje dziecko od 13 spi. Drugi na laptopie u siebie w cos gra, ma taki relaks po szkole przed odrabianiem lekcji.
A ja z duma patrze na czyste okna

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:18   #3344
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asiulek pytalam tz mowi ze bez drapania i podkladu sie nie obedzie jesli chcecie miec dobrze zrobione,bo moze sie okazac ze np pomalujecie na tym i ok zakryje,przy wysychaniu zaczne sie sciagac albo odlazic i lipa bedzie na calego.
A.Camus
Stary 2012-02-29, 15:24   #3345
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
U nas ostatnio zawitała pokrzywka cos strasznego, nie wiem od czego, lekarka dała nam syropek i narazie nie ma nawrotów oby juz nigdy się nie pojawiło. Czy któreś z naszych dzieciaczków miało już kiedyś to dziadostwo ???
Miko ma dziwną wysypkę kaszkową już od kilku tygodni albo i 2 miesiące nawet ,na którą nic nie działa i nie wiadomo od czego "może jakas reakcja alergiczna" -słowa lekarza ,tyle to i ja wiem a jaki syropek dostaliście wapno?
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

To wy macie dzieci zdrowe i chore razem? W większości przychodni jest to oddzielone, po to żeby się nie zarażać.
Fajniuchno, że na bilansie wszystko najnejpiękniej , no a przez to zdziwienie lekarki, że bez pieluszki, to powinna Cię duma rozpierać . Ja pewnie bym swojemu z dumy sprawiła koszulkę: "Choć mam tylko 2 latka , to nie robię już w pampka "
A w ogóle to ... kiedy się na ten bilans idzie???To się jakoś umawia? Czy sami z przychodni "zapraszają" na bilans? Czy jak
no niestety i to jeszcze gabinet dla dzieci jest na końcu długiej ,wąskiej poczekalni na której ciągle pełno ludzi
Na bilans mnie wzywali
a pomysł na koszulkę fajny szkoda że to nie lato jeszcze
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
czyli co? "HOPA, HOPA, KUPA!" ?

Historie o kupie....
Mój Tż raz miał też "przygodę" w której uczestniczyłam głównie jako widz na szczęście. Tutaj przypomnę, że wspomniałam, że tż bardzo łatwo się denerwował od jakiegoś czasu (pewnie przez to wyszkapienie swoje) i generalnie nerwy mu szybko puszczały, więc sporo krzyczał i był nawet taki moment że Michał zaczął się go bać, ale to już za nami na szczęście.
Pewnego pięknego dnia, Misio przybiegł do nas pędem mówiąc że chce mu się kupe i zaraz pobiegł do nocnika (co jest dość nietypowe, bo zazwyczaj na pełnym luzie i nigdzie mu się nie śpieszy). Tż poszedł z nim, ale zanim go rozebrał, ściągnął pieluszkę, to mały w trakcie siadania na nocnik już klocka uwalił, który delikatnie i z gracją opadł na podłogę - CIAP! Tż oczywiście już zły i krzyczy na bidoka, że miał zrobić na nocnik a nie przed nocnik i drze paszcze... . Młody się wystraszył i chciał chyba ukryć swoją winę, więc zaczął butami tą kupę rozdeptywać. Tż'owi para uszami poszła, zagotował się i znów się drze na małego "bla bla bla, teraz to gówno trzeba będzie wycierać!!! bla bla bla". Mały był już tak wystraszony, że w tym wszystkim złapał to co z tej kupy zostało w rączkę i wytarł ... .... ... o T-shirt tatusia. . Ja zaliczyłam rotfla, Tż mało nie wybuchł, a Misiek nie wiedział o co w końcu kaman. Generalnie tatusia wyprosiliśmy, a mamusia się uspakajaniem dziecka i zbieraniem kupki zajęła. I w ogóle... to co wy macie z tą kupą??? Mnie tam w ogóle nie przeszkadza... wręcz... czuję jakąś dziwną sympatię do kupek mojego dziecka Wcale mnie nie obrzydzają...
poryczałam się ze śmiechu
Mój tz ma zdecydowanie więcej cierpliwości niż ja ja mu mówię że jest miętki a on do mnie że mam hitlerowskie podejście
Cytat:
Zawiozłam tz na rozmowę, siedzi już tam 1.5h to może cos z tego będzie
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Machaj cliczna masz coreczke nie wyglada na taka ktora lubi wpadac we zlosc . Mala przechodzi teraz bunt dwulatka, musisz zachowac spokoj, nie badz ulegla, a badz konskwentna, przewiduj jej zachowania i zapobiegaj histeri o ile sie to da. Ona uczy sie teraz sama siebie i dla niej tez jest teraz trudny okres. Poczytaj moze jakies artykuly o buncie dwu latka , ktore pozwola ci zrozumiec jej zachowanie. Oczywiscie nie ma co zwalac wszystkieog na bunt, musi byc discyplina i prosze cie nie ulegaj w imie swietego spokoju ,to jest bardzo duzy blad , z ktorym jak nic nie zrobisz to sie poglebi. Jeszcze jedno wczoraj w sklepie dziewczynka ok 2 latka polegla na podlodze, histeria straszna, ojciec tylko powiedzial do matki " zostaw ja " Mala robila swoje, nikt nie reagowal, ludzie maja dzieci wiedza jak to jest.
święta racja
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Powiedz mi czy to masło słodkie jest?bo ja słyszałam,że są słone i nigdy nie kupuje.Dla mnie to musowo słodkie
jest słodko słone bardziej słodkie ze słoną nutką ,ja tez lubię słodkie i dla mnie to masło jest idealne ,z czerwoną nakrętką jest z kawałeczkami orzechów jest lepsze niż to gładkie z niebieską żałuję że wzięłam tylko 2
Cytat:
Witajcie dziewczęta
Pop nie pobiję we wstawaniu ale Madzię tak . Moje dziecko dzisiaj wstało, uwaga o 3.40. Jęczała i stękała, tuliła się i wstawała na zmianę. Nic nie dało zabranie jej do łóżka. Spać nie chciała. Powiem tylko że to "wina" moich wizażowych koleżanek. Nie chciałam ale zrobiłam, tzn. zabrałam smoka Pana Titka. Ja pierdzielę, mam nadzieję ze wytrzymam i nie ustąpię. Zasnąć nie chciała mimo że była przeokropnie zmęczona, spanie takie sobie (ostatnio już przesypiała noce). Nie ma to jak impuls. Nawet nie ryczy czy coś takiego tylko ten wzrok, jęki i żal .
Dzięki tej pobudce mam mieszkanie na błysk sprzątnięte łącznie z myciem podłóg.
wytrzymasz ,pamiętaj co Cię nie zabije to Cię wzmocni
i widzisz są plusy ,szybciej się obrobiłaś z robotą
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
libra, fajnie, ze na bilansie wsio ok, szkoda tylko, że nie ma macie choć osobnego dnia dla szczepionych dzieci (u mnie w rodzinnej jest).
Fajny ten przepis na suflety, ale nie mam takich kokilek-w większych myślisz że można by zrobić? (mam takie naczynia jak na porcję lazanii powiemy, takie płaskie)
na pewno się da w większej jak każdą inną zapiekankę czy suflet , ja kupiłam takie malutkie kiedyś w biedronie razem z palnikiem do kremu brule
Cytat:

Moje pytanie:
jeżeli coś odłazi,farba ,tynk to trzeba zeskrobać , a resztę można najpierw umyć mydłem malarskim dostępne w sklepach budowlanych , później pociągnąć unigruntem i jak chcecie jasniejszy niż jest to najlepiej podkład biały i dopiero farba ,chociaż te gotowe kolory są dość mocne i fajnie kryją
U nas w domu malowanie,szpachlowanie ,czyszczenie , fugi czy inne pierdoły to moja działka
NIgdy nikogo nie wynajmujemy ,fuszerę odwalą i skasują jak cygan za matkę.
Cytat:

bardzo dobry sposób odwracanie uwagi ,tak samo jak zaczyna coś cyrkować czy się buntować tez można to zastosować.
Ja też polecę syrop prawoślazowy.

Machaj Kala faktycznie jak lalka
PoP dobre wieści oby tak dalej
Młoda dobrze że gorączka minęła

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Iza fajny wózek można jako dekorację kupić
Darusia tapeta mi się też podoba takie pastele ,nie lubię krzykliwych kolorów
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:33   #3346
mloda1989
Zakorzenienie

ja tez bym zaczela od drapania...ale w tych miejscach gdzie odlazi, zagruntowac zaszpachlowac, a pozniej znow calosc zagruntowac i pierw na bialo maznac.... drapanie calego pokoju nie widzi mi sie...u nas tez farba odchodzila, wychodzi na to ze przed pierwszym malowaniem sciany nie byly dobrze zagruntowane:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:41   #3347
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
apropo remontow,znalazlam idealna tapete super bedzie pasowac do dziewczynek

http://allegro.pl/remal-tapety-zmywa...163895806.html
Podoba mi się . Sprawdźcie cz w gdzieś w markecie albo sklepie budowalnym nie ma taniej

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
My bez smoka niecale 2mc. Jak byla kolezanka z corka w wieku naszych ale ze smokiem,i jak on znalazl smoka to juz bylam przerazona.a on zaniosl jej ze dzidzi smok. I taki wtedy dorosly sie wydal.w ksiazecce tez jak zobaczyl dzidzie ze smokiem to mi tlumaczyl ze dzidzie placza i maja smoka.

Najlepiej dzisiaj czytamy ksiazeczke o swince pepie. To on mi ja pokazuje i tak smiesznie gada pinka pepa

asiulek ze skrobaniem scian kiedys bylo latwiej jak mialy betonowe tynki.teraz gipsowane latwiej porysowac. Jak bedziecie w markecie budowlanym to pewnie bedzie jakis fachowiec ktorego mozna sie spytac

moje dziecko od 13 spi. Drugi na laptopie u siebie w cos gra, ma taki relaks po szkole przed odrabianiem lekcji.
A ja z duma patrze na czyste okna
Taki duży chłopak .
Ja też patrzę coby umyć okna ale przedświatami znowu bym musiała i chyab mi się nie chce. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Miko ma dziwną wysypkę kaszkową już od kilku tygodni albo i 2 miesiące nawet ,na którą nic nie działa i nie wiadomo od czego "może jakas reakcja alergiczna" -słowa lekarza ,tyle to i ja wiem a jaki syropek dostaliście wapno?

wytrzymasz ,pamiętaj co Cię nie zabije to Cię wzmocni
i widzisz są plusy ,szybciej się obrobiłaś z robotą

jeżeli coś odłazi,farba ,tynk to trzeba zeskrobać , a resztę można najpierw umyć mydłem malarskim dostępne w sklepach budowlanych , później pociągnąć unigruntem i jak chcecie jasniejszy niż jest to najlepiej podkład biały i dopiero farba ,chociaż te gotowe kolory są dość mocne i fajnie kryją
U nas w domu malowanie,szpachlowanie ,czyszczenie , fugi czy inne pierdoły to moja działka

bardzo dobry sposób odwracanie uwagi ,tak samo jak zaczyna coś cyrkować czy się buntować tez można to zastosować.
Ja też polecę syrop prawoślazowy.
Próbowałaś może coś z lanoliną na tę wysypkę. Ja mam taką maść na cycki karmiące ale można tez kupić coś tańszego w aptece. U nas się sprawdziło i wszystko zeszło.

Sprzątać to chyba będę z samego rana przez najbliższe dni .

Wszelkie roboty malarskie i wykończeniowe to moje ulubione. Też lubię brać czynny udział. Ja kształcona w tym kierunku.

Sposób na odwracanie uwagi przy cudowaniu też się sprawdza tylko trzeba się nieźle naprodukować i uważać na miłe panie w sklepie żeby nie zdążyły "pomóc"

Prawda że wózek wygląda na zadbany i można coś naprawdę fajnego zrobić

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-29 o 15:42
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:45   #3348
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Asiulek tez się bałam tak jak ty, tez sądziłam, że będzie masakra. Nawet poszłam szybko spać, żeby przygotować się na armagedon. Jednak Amelka dała radę. Pięknie sobie radzi. Wercia na bank też cię zaskoczy
Stary 2012-02-29, 15:48   #3349
libra777
Zakorzenienie

Iza ja nie jestem kształcona w kierunku budowlanym ale jestem samoukiem w różnych dziedzinach i dużo rzeczy potrafię zrobić ,wystarczy mi opis i zdjęcie ewentualnie jak co ma wyglądać.
Nie próbowałam z lanoliną muszę popytać w aptece bo ten krem co ostatnio nam pediatra przepisał to strasznie drogi i nic nie pomógł KERANORM zapłaciłam 40zł a było tego 125ml więc na długo nie starczył
Stary 2012-02-29, 15:57   #3350
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Iza ja nie jestem kształcona w kierunku budowlanym ale jestem samoukiem w różnych dziedzinach i dużo rzeczy potrafię zrobić ,wystarczy mi opis i zdjęcie ewentualnie jak co ma wyglądać.
Nie próbowałam z lanoliną muszę popytać w aptece bo ten krem co ostatnio nam pediatra przepisał to strasznie drogi i nic nie pomógł KERANORM zapłaciłam 40zł a było tego 125ml więc na długo nie starczył
Tak wyszło że się kształciłam. Teraz jest dużo lepiej, materiały są dobre i coraz nowsze (jak z żyletkami). Naprawdę aż miło się pracuje zwłaszcza jak widać efekty naszej roboty.

Ja mam PURELAN, też drogi jak diabli ale w aptece powinien być alantan czy podobny byle z lanoliną i zdecydowanie tańszy. Mi został jeszcze z karmienia i stwierdziłam że muszę spróbować
Stary 2012-02-29, 16:02   #3351
libra777
Zakorzenienie

Ok. dzięki zapiszę sobie i kupię ,może coś da?
Stary 2012-02-29, 16:13   #3352
Darusiaaaa
Zakorzenienie

izazula bylam dzisiaj do poludnia polazic ale nie ma nic takiego same fototapety z ksiezniczkami,syrenkami,z wierzatkami itd.ale nawert tak patrzac sa male a ta tapeta bedzie akurat pasowala duzo tez nie potrzebujemy zuzyjemy niecale 2 rolki
A.Camus
Stary 2012-02-29, 16:20   #3353
megi-megi
Zakorzenienie

Asiulek - ja u nas malowałam wszystko i... jeśli odchodziła farba to podstawowe pytanie: czy pod farbę dawaliście grunt?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:16   #3354
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Asiulek - ja u nas malowałam wszystko i... jeśli odchodziła farba to podstawowe pytanie: czy pod farbę dawaliście grunt?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-29, 17:28   #3355
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

moja też Zosi pokój pomalowałam praktycznie sama, nawet gipsować się nauczyłam

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:29   #3356
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

obciełam kudły jakieś 6-7 cm

sara!! no to masz dodatkowy fach w ręku brawo!!

Michalina kaszle, pod pacha ma 35,5 st a w pupie 37,7.. i co ja mam teraz mysleć ;/
w dodatku ma katarek lekki i krewka z nosa jej idzie z tymi gilami??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:00   #3357
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Julia miała to dziadostwo do tego miejsca w których wystapiła pokrzywka puchły i wylądowalismy w szpitalu
oby u Maciusia więcej się nie pojawiało
no właśnie też mi takświtało że Julka miała pokrzywkę, i co w tym szpitalu długo byłyście ? co jej podawali ? czy pokrzywka się powtórzyła ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:17   #3358
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Michalina kaszle, pod pacha ma 35,5 st a w pupie 37,7.. i co ja mam teraz mysleć ;/
nie mierzymy w pupie, dotknij czoła mocno rozpalona czy nie, a krew z nosa to śluzówka podrażniona
Stary 2012-02-29, 20:35   #3359
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też nie wiem jak to sie do siebie ma, bo nie mierzyłam nigdy Amelce w tyłku, ale nawet jeśli ma 37,7 to nie zbijaj, taka temp. oznacza, że organizm walczy z chorobą. A z krwią w gilach to jak Libra napisała - podrażniona śluzówka
Stary 2012-02-29, 20:42   #3360
ASIULEK_23
Zakorzenienie

od temperatury mierzonej w pupie odejmuje się ileś tam... chyba 0,5 stopnia...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości